13596
H001.jpg
  • remark #5171
    Érdemes elolvasni: Gaza: The Blockade Runners - Pro-Palestinian activism to break the illegal siege
  • Molnibalage

Nem olvasom az ontopikot, mert nincs értelme.
  • remark #5169
    Az ontopik felvetésemhez nincs hozzáfűznivalód? Az ENSZ pont most teremtett precedenst arra, hogy a NATO beavatkozhasson akkor, ha páran azt mondják (bizonyítani nem kell!) a saját országuk kormányára, hogy az csúnya rossz dolgokat csinál. Ez az igazi nagy durranás, nagyobb mint amekkorát egy szupernóva durranna.
  • remark #5168
    Nem igaz, hogy nem érthető hogy miről beszélek. Ha valaminek a biztonságosságát az határozza meg, hogy hány halál jut egy terawatt energiára, akkor a szupernóvarobbanás nyer. Akkor is ha valahol a közelben robbanna, és vinné magával az egész Naprendszert.
  • Molnibalage
    A linkelt anyag a kockázat * gyakoriság * bekövetkezett esémények súlyosággának végeredménye.

Eddig hány szupenóva robbanás nyomait látjuk? Gőzöm sincs. Az eddigiek nem voltak kihatással a Földre és a közelben nem tudom, hoy hány olyan csillag van, ami évmilliókon belül ilyen állapotba kerül. Gondolo valahol 0 közelében. Tehát Földi értelmeben az, mert egyik sincs közel sem térben semi időben.

1. Hülye példát akartál hozni.
    2. Ennek ellenére igaz lehet. Csak csillagászati időléptéke emberi tevékenységre húzni röhejes.
  • PSG 1
    Onmagaban semmi nem biztonsagos, vagy veszelyes..
    (a Nap pl. eleg veszelyes, plane ha nem hasznal az ember megfelelo vedelmet,raadasul barmikor okozhat olyan hatast ami megszunteti az eletet a foldon h mast ne mondjak..., megsem tudnank egzisztalni nelkule ebben a formankban..)
  • PSG 1
    Igazad van, egyetertek..ez agyhalal...
  • remark #5164
    The Role of the UN Security Council in Unleashing an Illegal War against Libya

The Security Council was providing support and aid to members of a group attempting to carry out a coup against the government of Libya. Such an action is contrary to the obligations of the UN Charter requiring the non-intervention in the affairs of member nations.

(...) In the context of the sequence of events that took place at the Security Council in February and March, the question asked at the press conference in April, “…are we to expect a more aggressive and proactive posture on the part of the Security Council in supporting rebel groups?” is about a serious change. The precedent set by the Security Council’s supporting an armed insurgency against the government of a UN member nation is a significant and dangerous precedent. It is an important issue to be seriously examined.
  • remark #5163
    Libya in Pictures: What the Mainstream Media Does Not Tell You

Mirage fighters, F16 fighters, B-2 Stealth bombers, 15,000 NATO air sorties. the bombing of thousands of civilian targets...

NATO is said to be coming to the rescue of the Libyan people. That is what we are being told.

Western journalists have quite deliberately distorted what is happening inside Libya. They have upheld NATO as an instrument of peace and democratization.

They have endorsed an illegal and criminal war.

They are instruments of US-NATO propaganda.

(...) It’s very hard to get an accurate number of the mass of people that have attended these rallies. Estimates have placed the size of the July 1st rally in Green Square at one million people.

(...) The rallies express the Libyan people's firm opposition to NATO's "humanitarian" intervention ("on behalf of the Libyan people").

The large majority of the population are opposed to the Benghazi-based Transitional Council.

The rallies also indicate significant popular support for Colonel Qaddafi in contrast to the usual stereotype descriptions of the Western media.
  • csige791
    1-1.5
  • csige791
    Azoknak az iparágak adójából melyek tönkrevágják a környezetet.

egyszerűen be kell fejezni a habzsi dőzsit. Az emberek ezt nem fogják megtenni maguktól (én sem). Példa:

Amikor megérkeztem angliába és kezdtem látni, hogy mi mennyibe kerül meg mit engedhetek meg magamnak, eldöntöttem hogy 1-15 év múlva veszek egy Toyota Suprát. 3.0 V6 Twin Turbo.

Kb fél évre rá olvastam, hogy drasztikus lesz az károsanyag kibocsájtásnak a szabályozása ami mára valósággá vált:
    1.6-os audi a4-em adója egy évre közel 200 font. Egy 1.4-es diesel Audi a2: 30 font

Amikor kijöttem nyoma nem volt ilyen különbségeknek. Elvileg figyelembe veszik az MPG-t (Mérföld/gallon) is, bár nem vagyok képben annyira ezekben a dolgokban.

Be kell minket drasztikusan szabályozni különben gondjai lesznek az unokáinknak. Az nem megoldás amit japán csinál, hogy akkor építsünk 30 atom erőművet. Be kell fejezni ezt a ku*va versenyen alapuló világot mert addig versenyzünk míg beledöglünk, a szó legszorosabb értelmében.

• Molnibalage
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1204067344&no=447
  • Molnibalage
    Vagy nem...

http://archive.galileowebcast.hu/20110113-0519_Atomcsill_2011_tavasz/20110224_Atomcsill_6_10_Pavelka_Tibor--A_jovo_anyaga_a_szilicium.html

Még a tőlünk délre levő országoban is alig éri meg áramtermelésre úgy, hogy mindig hurráoptimista módon számolnak.

A nap szél meg aprópénz, reálisan a kettő együtt büdös életben nem szabadna, hogy 30%-nál többet adjon, mert afelett 3-4-szeres névleges teljesítmén telepítés kell + tartalék csúcserőművek, iszonyatos hálózati instabilitást okoznak.

Jeleneg is csak azért életképesek ezek, mert agyon vannak dotálva. Más iparágak adójából finanszírozzák a "környezetvédelmet".
  • remark #5158
    [i]mivel az az „abszurd helyzet alakult ki, hogy egyre több támadás irányul ellenünk az országon belülről”[/u]
  • csige791
    Izrael elindult a Fasizmus felé

Haaretz (haaretz.com)
    Izrael megtette az első lépést a fasizmus felé – írja a Haaretz baloldali napilapban megjelent véleménycikkében Bradley Burston, amerikai születésű izraeli publicista, a lap egyik vezető szerkesztője. Az újságíró szerint a bojkott-törvény elfogadásával a zsidó állam visszafordíthatatlanul elindult lefelé a lejtőn.
    „A fasizálódás halk hangjai” – ezzel a címmel jelent meg az írás a Haaretz weboldalán. Burston szerint július 11-én, a napon, melyen elfogadták a bojkott-ellenes törvényt, „Izrael állam történelme komoly fordulóponthoz érkezett”. Ha a Legfelsőbb Bíróság nem sújt le a rendelkezésre, az országban „bármi megtörténhet, főként a demokráciával”. „Eljött az idő. Innen már csupán egy út vezet: lefelé” – írja a publicista. „Lehetséges, hogy elsőre nem tűnik túl borzalmasnak a rendelkezés – fogalmaz. – Éppen ezért működik. A háborúk, fegyverek és katonák közt felnőtt izraeliek egyes csoportjai bizonyára örülnek majd a csendnek, amit a törvény elhoz”. „A fasizmus eleinte csöndes, vannak rosszabb és jobb napjai – érvel Burston. – A hétfő az elképzelhető napok legjobbika volt”.
    A rendelkezés nem helyezi törvényen kívül az izraeli termékek elleni tiltakozó akciókat, ugyanakkor lehetőséget nyújt a „károsítottaknak” a bojkottot hirdetők, támogatók és benne résztvevők ellen kártérítési követelés benyújtására. Az elszenvedett kárt nem kell bizonyítani. A törvény szövegezése kifejezetten homályos, így „bojkott” lehet gyakorlatilag bármi, ami „Izrael-ellenes”. Izraeli terméknek számít ezen felül bármi, ami a kérdéses jogi helyzetű telepeken készült Zeev Elkin, a törvényt előterjesztő Likud-képviselő úgy fogalmazott, az intézkedésre azért volt szükség, mivel az az „abszurd helyzet alakult ki, hogy egyre több támadás irányul ellenünk az országon belülről”.
    „Ez a törvény megrövidíti a politikai véleményszabadságot Izraelben, mégpedig több módon. Egyrészt végrehajtó hatalmat ad az állampolgárok kezébe, mivel lehetőséget ad rá, hogy bármilyen vélt vagy valós sérelem esetén pert indítsanak polgártársaik ellen. A rendelkezés ezen felül elmossa a határt Izrael és a telepek között, és megfojtja a megszállt területek kérdése körüli vitát, mely évtizedek óta a legfontosabb téma a közbeszédben. Végül a törvény megnyitja az utat a baloldali szervezetek elhallgattatásához, hiszen sorozatos, költséges perekkel ezeket könnyű ellehetetleníteni – szól Burston négy pontos vádirata a törvény ellen. – És ez még csak a kezdet” – figyelmeztet.
  • csige791
    Ha majd az olaj lobbi kicsit gyengül talán lesz is belőle valami.
  • Strahd_
    Egyetertek, es van par orszag aki jol jarna belole , mert ho, nap energiaval jol allnak.

Pl nekem az ujitas hogy az autok surlodasi engeriajaval vilagitsunk meg autopalyat is jo otletnek tunik es ugy tunik mukodik is
  • csige791
    sosem lesz ott béke. Ha izrael abba hagyná a telep építéseket, akkor azt mondanám minek kell ez a szar. De így létom az ok-okozat történetet a dologban.
  • csige791
    Szerintem a nap/szél energia majdnem elég lenne arra amit lent leírtam.

• Strahd_
    hogy a topicnal maradjunk

http://idfspokesperson.com/2011/07/16/iaf-thwarts-rocket-launch-attempt-from-northern-gaza/
  • Strahd_
    Atomeromu relative biztonsagos a megtermelt energiahoz kepest.
    De en nem hiszem hogy jo megoldas. En a napenergiaban bizok :)

• csige791
    Ez a középtáj azt jelenti, hogy drasztikus energia fogyasztási szabályokat léptetnék érvénybe, pár ötlet:

alapélelmiszerek gyártóinak ingyen adnám az energitát. (nem a coca cola gyárra gondolok hanem pékségek tejüzem stb.)

A többi habzsi-dőzsi gyárnak a jelenlegi duplájáért (kb).

Háztartásokban az ött élők számának megfelelően lenne olcsó vagy normális árú energia valami fej kvóta szerűen, aki többet fogyaszt drasztikussan drágábban kaptná. Pl ha én a két videókártyás 28 magos procis géppemel torrentezek 24/7-ben akkor arra csúnyán ráfizetnék.

Ugyanígy lenne a többi területen is, persze ezt jól ki kellene dolgozni, de ez nem az én tisztem, és nem is vagyok rá teljesen alkalmas mert szélsőséges vagyok.

Persze ez nem működne ha az országok nem fognak össze mert ugye ha valaki nem vezeti be akkor az ő exportja elég jól menne, szóval ezt egyszerre kéne bevezetni az egész földön. (az a kurva verseny, meg kapitalizmus, ez írt ki minket)

• csige791
    Tehát a szegény emberek éljenek atomerőművek, atomtározók környékén a gazdagok meg ezektől jó távol?

De értem ,hogy mire akarsz célozni. Hirtelen eszembe is jutott egy hasonlat:
    A belvárosi értelmiségiek vs nyugdíjas falusi magyarok. Az előbbiek megmondják, hogy már pedig biztonságos gyöngyös patán élni, mindezt a kb 50x drágább őrzött lakóparkjaikból.

"Te banyaba nem mennel le, en meg nem koltoznek Atomeromu melle."
    - Ezzel azt mondod, hogy igaz az, hogy nem jó és nem biztonságos az atom energia? Csak mert nagyrészt mi is ezt mondjuk. bár én ebben a kérdésben speciál ilyen közép tájon foglalok állást.
  • Strahd_
    Megfelelo tavolsagbol mindenkeppen az.

Csige, fukujima melleti foldteruletnek mekkora volt a piaci ara mas teruletekhez kepest a baleset elott? Mert en ugy tudom, pont a kockazat miatt ezen a teruleten olcsobbak a foldteruletek, ergo aki ott el tudja hogy mit kockaztat, cserebe olcsobban jut az ingatlanjahoz.

Te banyaba nem mennel le, en meg nem koltoznek Atomeromu melle.
  • ManoNegra
    Az bizony nagyon biztonságos XXI. századi űrtechnológia...
  • csige791
    DE a lényeg azon van, hogy ott választhatsz, hogy lemész e "gödörbe" vagy nem. Míg egy fkujimánál nem igen volt választásod, meg a hasonlóknál sem nagyon lesz.
  • Molnibalage
    Kínában majdnem biztosan az, meg egyéb fantatsztikusan biztonságos bányákban.
  • harcu
    Az átkosban a bányászok a normál fizetés 3x-osát keresték, és 20 év után mentek nyugdíjba. Tehát jól éltek, de nem sokáig. Embertelen munka, a bányászok rettentő összetartó egy csapat. Valószínűleg veszélyesebb munka, mint katonáskodni.
  • harcu
    Akkor megsúgom, hogy a paksi reaktor kiégett fűtőelemeit is a Duna partján tárolják az erőmű területén sima hordókban.
  • remark #5142
  • remark #5141
    Szóval a statisztika kimutatta, hogy a szupernóva-robbanás biztonságos...
  • csige791
    Azok a bányászok akik meghalnak bánya balesetekben tudják mit vállaltak, sejtésem szerint a kockázatért jól meg is fizetik őket, plusz korai nyugdíj stb, stb. Én ezek a plusz juttatásokért sem mennék le a föld alá, ugyanúgy ahogy hivatásos katona koromban sem mentem külföldi missziókba mert veszélyes, pedig azt is jól megfizették.
    Rengeteg olyan szakma van ahol akár meg is hallhatsz ezek jó részénél ezért megkapod az extra juttatást a nem kockázatos melókkal szemben.

Azért ezt ne keverjük már össze a fukujima (vagy hogy kell írni) környékén lakó emberek balsorsával, akik nem kaptak semmi extrát a kockázatért.

• ManoNegra
    Megragadtad a lényeget. Az a fránya dózis. Amúgy minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve...
  • Molnibalage
    Tehát akkor te egy olyan forrást veszel referenciának ami az aktivitást sem tudja megkölönböztetni a dózistól. Remek. Leközelebb a blikken olvasok majd tudományo cikket. OMG...
  • ManoNegra
    "Los Alamos: A 238 km2 kiterjedésű új mexikói erdőtűz elérte a Los Alamos nukleáris laboratóriumot. De ez nem minden, mert a tűzoltóság szerint a tűz sújtotta terület könnyen megháromszorozódhat. Ebben a pillanatban azért izgulnak, mert a dühöngő erdőtűz elérheti a raktár területet, ahol 20.000 darab 200 literes lemezhordóban radioaktív hulladékot tárolnak. Mielőtt tovább mennénk, gondolkozzunk el ezen a 20.000 hordón. Ez ugyanis egy iszonyatos mennyiség. Ha egy vagonban 40 hordót lehet elhelyezni, akkor ez 500 vagont jelent, vagyis egy 7 km hosszú kocsisort. Maga a mennyiség a kisebbik baj, nagyobb baj az, hogy a tárolás módja közel se biztonságos. A 20.000 hordót a földön tárolják sátor ponyvák alatt. A tároló helytől a tűz csak néhány kilométerre van, viszont a labortól már csak 20 méterre (igen, 20 métert írtam), vagyis az út másik oldalán. Közben a hatóságok állítják, hogy nincs semmi félnivaló. Ennek a megnyugtató kommünikének egyetlen szépséghibája, hogy Fukushimánál is ezt állították az elején. Jó lehet, ha az erdőtűz eléri a hulladéktárolót az eredmény felülmúlja a legsötétebb lidércálmot is."

"Fort Calhoun: Amikor ezt olvassátok a nebraskai Fort Calhoun atomreaktor épületeit körülöleli a megáradt Missouri. Egyes épületekbe a víz már beszivárog (a víznek van az az undok tulajdonsága, hogy minden lyukat megtalál és befolyik). Múlt vasárnap az áradat áttört egy 700 méter hosszú, felfújható gátat, aminek következtében az épületeket percek alatt 60 cm víz lepte el. A hatóságok kötik az ebet a karóhoz, és állítják, hogy aggodalomra semmi ok, miközben a víz szó szerint a főépület ajtaját nyaldossa. A helyzet nem annyira rossz, mint Fukushimában, de rendkívülien komoly."

"Fukushima: Mára a fukushimai lidércnyomás az évszázad történetévé nőtte ki magát. Már beismerték, hogy Fukushima túlnőtt Csernobilen. A fukushimai baleset milliók egészségére fog kihatni hosszú évtizedeken keresztül. És persze nap mint nap rossz hírek érkeznek a helyszínről. Japán északi részén élő embereknek radioaktív a vizelete. Egészen precízen, Fukushimától 30-40 kilométerre élő emberek vizeletének radioaktivitása meghaladja a 3 mSv értéket. [ezt több forrás is közli annak ellenére, hogy értelmetlen. Sievert az emberi testbe történő besugárzás mértékegysége. Ha a vizelet radioaktív, akkor annak, mint sugárforrásnak a mértékegysége a becquerel. Tehát a vizeletet nem lehet sieverttel mérni.]A kettes reaktor mellett lévő árokba kiszivárgó víz óránként több, mint 1000 mSv besugárzást „biztosít”. A biztos halál tehát 4 óra ácsorgás az árok mellett. Fukushinához közel élő, mintegy 34.000 gyermeket ellátták dózismérővel. Ezt mondjuk már 3 hónappal ezelőtt is megtehették volna. Persze jobb későn, mint soha."

Elhallgatott atom veszély
  • szenyor Lopez
    gondolom a "legalsó" szót is odamásoltad a link végére. Balfasz.
  • Molnibalage
    Link nem megy.

A gyakorlatilag = szinte senki. Ahhoz képest, hogy évete száz meg ezerszámra halnak meg bányászok.

Nem igaz, hogy nem érzed az arányokat. Pont az ilyen balfaszokkal van tele a tököm, mint te. Nem érzitek az alapvető arányokat sem...
  • szenyor Lopez
    http://www.examiner.com/human-rights-in-national/project-flood-fort-calhoun-nuclear-power-plant-under-serious-flood-threat

Persze hivatalosan nincs semmi gond...
  • szenyor Lopez
    Tévedsz. Ez nem kapufa, hanem gól. A te kapudban pattog a labda.
    Először is: hazudsz.

"Az atomhulladékok üzemszerű tárolása során még gyakorlatilag senki nem halt meg"

http://nuclearpol.blogter.hu/123891/nuklearis_balesetek legalsó.

Másodszor: mérnökember olyan hibát nem követ el, hogy almát hasonlít a körtével. A nukleáris hulladék kezelésének figyelmen kívül hagyása olyan, mintha az összes CO2-t összegyűjtenénk egy kurvanagy tartályba, amit aztán elásnánk a föld alá. A nukleáris hulladék kérdése (ami az idők folyamán egyre égetőbb lesz, hisz csak termelődik-termelődik, de sosem fogy el. Azaz de, százezer év múlve már ki lehet venni az első hordókat :) ) ráadásul sokkal veszélyesebb, mintha nagymennyiségű co2 szabadulna föl.
  • Molnibalage
    Az atomhulladékok üzemszerű tárolása során még gyakorlatilag senki nem halt meg. a légkör CO2 változása elég jól mért és dokumentált dolog.

Mekkoa kapufa öcsém...