13596
-
#4971 raadasul ha jol tudom magat a foldvasarlasi otlete a perzsa kiraly javasolta a zsidoknak. -
#4970 En ugy tudom hogy az angolokhoz Lord Balfourhoz az angol Walter Rotschild fordult, es neki igerte meg a kiralyno engedelyevel hogy anglia mindent megtesz az orszag letrehozasaert.
1924 ben pedig az Ottoman birodalomtol vasaroltak meg a teruleteket a mai Tel Aviv , Rishon Letzion es kornyeket.
De ez hogy nemet zsido vezetok, elarultak volna a nemeteket nekem uj. van valami link errol? -
remark #4969 A "zsidó vezetők általi felrúgás" alatt azt értem, hogy pár zsidó nekiállt lobbizni egy önálló Izraelért a briteknél, majd felajánlották nekik, hogy hozzásegítik a briteket a győzelemhez (I. VH) akkor, ha azok odaígérik nekik "fél" Palesztinát.
Tehát azt mondod, hogy ez nem történt meg? -
remark #4968 "Israleben tortnet volt penz volt potencial es fejlodtek"
Nyilvánvaló, hogy a potenciál ÉS pénz (=erőforrások) kettőse okozza a fejlődést. De most miről megy a vita? Arról, hogy mivel a zsidókban van potenciál, így jogos az, hogy ráteszik mások erőforrásaira a kezüket?
Először is a potenciál relatív! Tibetben is van potenciál, az USA-ban is van potenciál, és Magyarországban is van potenciál, sőt mondjuk Irán-ban is van potenciál! Akkor? Ki jogosult az erőforrásokra? A zsidók/USA logikája szerint azé az erőforrás, aki el tudja venni a másiktól. Tehát az a "fajta potenciál" kapja meg a zöld utat, amelyik magában foglalja az erőforrások másoktól való elvételét is. -
remark #4967 "Stradt_ legalább megnézi több szemszögből is a dolgokat, de te...."
Egyetértek! Strahd megnézi legalább, hogy mit írt az ember, és arra reagál. De molnibalage..... "Reménytelen". -
remark #4966 Erre reagáltad: "Az az "agymosott izraeli" (te szóhasználatod!), aki elhiszi azt, hogy az neki megjár, amit másoktól vett el." ezt: "az izraeli hi-tech ipar és a hozzáadott szellemi termék az kitől és minek az elvétele?"
Tehát a logikád szerint, ha találunk valamit amit az izraeliek nem úgy vettek el valaki mástól, akkor megdől az a tétel, miszerint az izraeliek úgy tartják, hogy amit másoktól vesznek el, az megjár nekik?
Nem először van magyar nyelvvel kapcsolatos értelmezési problémád. És ne haragudj, de erre a szintre ha nem baj nem megyek utánad.
Szívem szerint pedig most előhoznám azt a témát, hogy miből telik Izraelnek hadiipari, vagy bármilyen más fejlesztésre, de ez a téma magas neked, úgyhogy inkább hagyjuk az egészet. -
#4965 Teny hogy Israel ben a High Tech van erosen nyomva, de rengeteg fejlesztes tortent mezogazdasag,ontozes orvostudomany teren is.
En ugy tudom a vilag legjobb korhazai kozott szerepelnek az israeli korhazak. -
#4964 Nekem meg az, hogy alá lehetne írni, "sohasem mondtuk, hogy az"... -
#4963 Nekem mindig eszembe jut a lopakodo gepekrol az a szerbiai falfirka :)
"Bocs, nem tudtuk hogy lathatatlan" -
#4962 Jó, biztos voltak külföldi befeketetők is, pl. zsidók akik bízak abban, hogy "földijeik" viszik valamire.
Miért van az, hogy az Asszáni gáton kivül semmi más nem jut eszembe Egyiptommal kapcsolatban? Milyen fejlődés történt Egyiprtomban vagy Szíriában mondjuk 1967 óta? Jah, mindenkinél van okostelefon, de a város alapvetően olyan, mint 40 éve. Egyiptom mai napig a turizmusból és 0 hozzáadott szellemi termékkel...
Másik dolog, hogy a hadi ipar mindig is jó biznisz volt, fegyvert gyártani nem annyira nehéz mind azt néhányan gondolják, csak néhány "legerkölcsösebb ország" kivételével nem mindenki akarja elárasztani a földünket fegyverekkel.
A járulékos tech. transzfer miatt igen. Aboszlút értékben a fegyverbiznisz röhejesen kispályás más üzletekkel összevetve és sokkalta kockázatosabb, főleg manapság. A legkomolyabb fegyverszállítások értéke is néhány milliárd vagy tízmilliárd dollár, ami évek vagy évtizedes távlatban realizálódik. Ehhez képest a felhőkarcolóépítés, távvezeték építés, olajfúró platrom éptíése jóval kockázatmentesebb és stabil igény van ezekre sőt, egyre növekvő. A Hidegháboró óta az akkori léptékhez képest pang a fegyerpiac. A '90-es évek közepéhez képest jobb a helyzet.
Fegyver alatt a kisbicskát vagy kézifegyvert gondolsz? Mert máskülönben nettó baromság amit írsz. Biztos csak merő passzióból akar xy állam stealth gépek, de mindezidáig egy államnek sikerült - több típust - is kifejleszteni és legyártani. Ez igaz még számtalan területének a HT-nak.
Láhatóal erről a témáról sincs lövésed sem. Igazából azt szeretném tudni, hogy egyáltalán mihez van...? -
#4961 Ahogy en tudom az elejen abszolult nem volt USA tamogatas. Israel Nemetorszagtol kapott hatalmas penzosszegeket amikor 1948 ban az emberek nagy resze satrakban es badog bodekban lakott mint egy putriban mivel nem volt penz mert majdnem mindent elvesztettek a 2. vilaghaboruban. USA ahogy en tudom 1967 utan kezdte el tamogatni Israelt pont a 67 es siker miatt, es hogy ezzel az oroszok orra ala tudjon tenni mivel az oroszok az arabokat tamogattak. Es pl Israel kiszolgaltatta a MIG ek adatait az USA nak, mert sikerult egy Iraki MIG et Israelnek megszereznie amikor ravett egy kereszteny Irakit hogy ugyan mar hozzon el nekuk egy MIG et.
Csige nem jol latod at a sajat ero fogalmat. Ha van penz, de nincs mogotte hasznositas nem fejlodsz. Ha nincs penz, de lenne potencial akkor kivandorlas tortenik, es ami Israleben tortnet volt penz volt potencial es fejlodtek. Israel kapott penzugyi tamogatast kulonbozo forrasokbol, senki nem tagadja. Mint ahogy azt sem hogy mas sokkal gazdagabb orszagok csaladok stb nem tamogatjak a sajat nepuket, mig a zsidok meg igen. Egy zsido ha adhat penzt inkabb egy masik zsidonak adja, mig mas nepekben ez nem nagyon van meg.
Fegyver gyartashoz kell technologia, Magyaroszagon is volt fegyver gyartas, lehet meg most is van csak nem annyira neves. Gepard on kivul mas fegyvert tudatlansagomnak betudhatoan nem tudok megnevezni.
Mig Israelnek most ott a Tavor mint ujitas. -
#4960 Ok, akkor buta vagyok.
...Azért azt a "saját erőből" részt kicsit megvétóznám. Persze te buta vagy ahhoz, hogy egy kicsit "kizoomolj" Izrael fölül és körül nézz, így ezt nem is fogod sosem megérteni. (a napokban volt róla szó itt a fórumon is, tudod rotchild meg az ő pénzük forrása.)
Másik dolog, hogy a hadi ipar mindig is jó biznisz volt, fegyvert gyártani nem annyira nehéz mind azt néhányan gondolják, csak néhány "legerkölcsösebb ország" kivételével nem mindenki akarja elárasztani a földünket fegyverekkel.
"Elképesztően buta és szűlátórürű vagy"
Te meg egy paraszt. Ha nem tudsz jelzők nélkül fórumozni kisgyerek, akkor hagyd figyelmen kívül a hozzászólásaimat, így mindketten boldogabbak leszünk, sosem szerettem fanboyokkal vitázni.
Stradt_ legalább megnézi több szemszögből is a dolgokat, de te....
-
#4959 Ha az arabok nem támadják meg Izraelt, akkor a Palesztín állam mai napig valszeg létezne. Ugyanis egy okot mondj, hogy Izrael minek támadott meg volna bárkit, mikor végre megvolt az, amit akartak. Egy saját állam, őseik földjén, a nagyhatalmak által garantálva. Ugyanez a Palesztínoknak. Ők is kaptak egy államot, ami addig nem volt. (Mondjuk palesztínok sem.)
Izrael minek is állt volna úgy 1948 után mindig, hogy "egy veszets háború = Izrael megszűnik létezni", ha soha nem is lett volna háború? Lehetséges, hogy akkor Izrael egyáltalán nem azon a szinten létezne, ahogy ma. USA nem támogatná és nem lett volna a Hidegháború egyik kiemelten fontos színtere.
Elképesztően buta és szűlátórürű vagy. Még azt sem tudtam értelmezni, amit leírtam. Ugyanis a megjegyzés arról szólt, hogy ki mit köszönhet negatív értelmeben a szomszédjainak, akik elvileg hittestvérei és végülis úgymond közülük való nép. Oszt ezek a testvérek szépen megszállták a palesztín területek egy részét, ha már Izraelt nem sikerült. Micsoda formátúmú vezetőik voltak... -
#4958 Az, hogy HT téren - meg úgy általában - nem ismersz egyet sem, az csak azt mutatja, hogy nem vagy tájékozott. A világ no1. légierejének is egy ideig izraeli cégek szállítottal lézeres célmegjelölőket.
Szerte a világban az összes gépmondernizálást, ami politikai vagy egyéb okokból nem vállal senki, az valamilyen izraeli (főleg az ELBIT) cég csinálta.
F-5E gépek AMRAAM shoterré alakítása, román MiG-21 Lancer program, indiai Szu-30 gépekbe komolyan bedolgoztak, és számtalan kisebb - nagyobb mennyiségű és igen változatos típusú gépet modernizáltak. Számtalan egyéb feldézeti rendszer és radar integrálását végezték már el mindenféle - keleti és nyugati - gépbe.
Pl. ilyenbe is.
http://htka.hu/2009/05/26/megerkezett-az-elso-il-76-awacs-indiaba/
Max. a két kezemen meg tudom számolni - de inkább egy - hogy hány állam képes ilyen komoly dologra. Viszont hosszú úton jutottak el idáig.
A '70-es évek elején - úgy egyébként lopott tervekből - képesek voltak Mirage III másoltatot (Kfir) gyártani, de az F-4 Phantom II hajtóművel. A világon alig volt pár ország, aki képes volt akkor szuperszonikus vadászokat gyártani. Szó se róla, mi sem tudtunk soha, de egy alig 30 éves állam úgy, hogy jenki hajtóművet tett bele, ők igen.
Saját erőből küldött fel műholdat Izrael.
Saját erőből fejlesztette ki és gyártota le a Merkava harckocsi családot, amit senki nem merne elavultnak vagy gyenge konstrukciónak nevezni. Egy néhány milliós ország. Lehet, hogy a pénz hozzá jenki segélyből jött - ennek megnyilvánulása mai napig homályos előttem, hogy mire költhetnek belőle és hogyan - de a szellemi terméket hazai agyak állították elő. Egy néhány millió lakosú ország úgy, hogy 1948 óta létezik és akkor is egyből megtámadták.
Ennyi példa első körben elég lesz? Ez csak HT. Az irzali finommechanika, gyémántcsiszolás és mikroelektronika a világon a TOP 5-ben vagy TOP10-ben simán benne van főleg, HT terén-
A környező arab államok hogyhogy nem jutottak el erre a szinte sem akkor sem most? A kőgazdag sivatagi sejkségekben is a külföldi szellemi termékek végeredményét látod, nem "arab" terméket.
Számomra felfoghatatlan, hogy az a világ és kultúrkör ami 600-1000 évvel ezelőtt a világ talán legfejlettebb építészeti, csillagászati, természettudományos, orvosi, matematikai (tudnám még sorolni.) tudományával bírt, hogyan süllyedhetett ennyire mélyre... -
#4957 De Izrael nem köszönhet semmit senkinek. LoL
Öreg te nem vagy semmi, ekkora fanboy kevés van széles-e SG-n mint te. -
#4956 Világhírű Izraelit sem tudok mondani. Ez nem azt jelenti, hogy nincs, csak én nem tudok róla. -
#4955 Palesztína tudtommal soha nem üzent hadat Izraelnek, ezért ez nem valid. A kedves arab testvéreknek köszönheti azt, ahol van nagyon nagyon komoly részben. Más kérdést, hogy ezt a kedves testvérek nem fogják beismerni most és talán soha... -
#4954 Masik tema feldobasa hogy is van az hogy a vesztes fel probalja diktalni a beke felteteleit? -
#4953 Öööö. az izraeli hi-tech ipar és a hozzáadott szellemi termék az kitől és minek az elvétele? Kérlek mondj világhírű arab termékeket... -
#4952 -
#4951 Ezzel egyet tudok erteni, hogy elso vilaghaboru idejen amikor sok zsido is harcolt nemetorszagert mint sajat orszagaert igen normalisabb korulmenyek kozott elhettek. Azzal mar nem ertek egyet hogy ezt par zsido vezeto rugta fel. Valakit okoloni kellet az elso vilaghaboru veresegert -
remark #4950 Gondolhattam volna...
Arról beszéltem, hogy közvetlenül 1919 előtt a zsidók teljesen normális körülmények között élhettek Németországban. Ezt rúgatta fel pár zsidó vezető a zsidókkal. Ez így önmagában tény, vagy nem tény? Erről beszéljünk, mert ennek van közvetlen kihatása a zsidók tömeges Palesztinába vonulására. -
#4949 Soroljak jeleket?
1096
1348 Pestis
1351
1782 nevek kotelezo valtoztatasa zsidok szamaraa
1787
igaz 1848 ban az allampolgarsag megszerzese pozitiv jel volt es a zsido mint csaladnev eltorlese es helyette nemet nev adasa is elojott mar 1790 korultol. Az hogy nem vallalhattak tisztseget, folmuveles stb tmakor azert megmegvolt. Nem tudom hogy vagy vele, en ezt nem tekintem "Semmi jel nem mutat arra, hogy az I. VH vége előtt a zsidókkal bárkinek is bármilyen problémája lett volna Németországban" -
remark #4948 "Ööö, 1945 előtt elég nagy szopás volt zsidónak lenni Németországba."
Pontosan ezt értettem "trükk és átverés" alatt. Az ezzel kapcsolatos érveimet már leírtam [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1199870332&no=4943]#4943[/URL]-ban és azelőtt [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1199870332&no=4707]#4707[/URL]-ben. Ha akarod folyatni ezt a témát azon kívül is, hogy én agymosott vagyok, akkor az általam felhozott tényekre és az azok alapján felállított elméletre reagálj. -
remark #4947 Az az "agymosott izraeli" (te szóhasználatod!), aki elhiszi azt, hogy az neki megjár, amit másoktól vett el. A palesztin nem másoktól akar valamit elvenni, hanem reklamál azért, mert tőle elvettek valamit. -
remark #4946 Csak nem rábukkantál arra, hogy mi az ideológiai háttere ezeknek a vezetéseknek? Meg tudnád fogalmazni, hogy mire bukkantál, vagy mondjam ki helyetted a lényeget? -
#4945 A zsidókkal soha nem azért van baj, mert zsidók, hanem azért, mert egyes tagjaik magukat, és így az egész zsidó népet más népek fölé helyezik, és minden különösebb lelkiismeret furdalás nélkül hátba támadják őket, ha úgy diktálják érdekeik.
Ööö, a magyar és komcsi politikai elit az mi volt? Hát a nem zsidó náci vezetők, stb.? Minden diktatúrikus és szélsőségesen korrupt országra igaz ez a megjegyzés... -
remark #4944 Ezt írtam: "Csak ugye ott van az ideológiájuk, ott vannak az elvek, tervek, célok, melyek következményeként előálló agymosásnak elsősorban és leginkább a zsidók vannak kitéve."
Mit írtam? Hogy az agymosásnak a zsidók vannak kitéve leginkább. Ez tény, vagy nem tény?
"Izrael messzebbre jutott 60 év alatt, mint mi 1100 alatt. Valahol ez szégyen, de nem rájuk nézve.."
Azért, hogy te meddig jutottál, azért szégyenkezz, ha akarsz, de engem hagyj ki az egészből! -
remark #4943 Semmi jel nem mutat arra, hogy az I. VH vége előtt a zsidókkal bárkinek is bármilyen problémája lett volna Németországban. Megbecsült tagjai voltak a társadalomnak, úgy imádkoztak és olyan szokásokat tartottak meg otthon, amilyet csak akartak.
A zsidókkal soha nem azért van baj, mert zsidók, hanem azért, mert egyes tagjaik magukat, és így az egész zsidó népet más népek fölé helyezik, és minden különösebb lelkiismeret furdalás nélkül hátba támadják őket, ha úgy diktálják érdekeik.
Az I. VH végén esett le a németeknek, hogy egyes zsidók Németország ellen fordultak. Olyan zsidók is, akik Németországnak köszönhették a jólétüket, a sikereiket, azaz az életüket. A németek ezek után rágtak be a zsidókra.
A lényeg ugye itt az, hogy egyes zsidók politikája miatt járt rá a rúd a zsidókra úgy általánosságban. Nem az a zsidó kisember fordult Németország ellen, akinek sikeres kiskereskedése volt mondjuk Hamburgban. Így nem lehet azt mondani, hogy a zsidók fordultak Németország ellen, hanem azt kell mondani, hogy egyes zsidók fordultak Németország ellen. De mind a németek (a német nép úgy általánosságban), mind a zsidók (a zsidó nép úgy általánosságban) csak parasztok a sakktáblán.
Ezzel kapcsolatban írtam már: [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1199870332&no=4707]#4707[/URL].
"Na most ezek az események megint véletlenül alakultak így? Véletlenül a zsidók nekiállnak keménykedni Németországban, aminek az lesz az eredménye hogy (a németek válaszlépéseinek következtében) a zsidók tömegével menekülnek Izraelbe (egész Európából), aminek az lesz a következménye hogy a zsidók olyan sokan lesznek Palesztinában, hogy kikiáltják a függetlenségüket. Minden mindig véletlen? Nem hiszem. Ezekről lenne jó beszélgetni." -
#4942 Egyébként meg az agyomosott izraeli rész azért érdekes, mert ellentmondásban vagy önmagaddal. Akkor a palesztín is az, hogy önálló palesztínát akar? Mert ugynaolyna elvei vannak, mint egy zsiódnak?
Miért nem jó neki, ha pl. izraeli állampolgár lehetni. Igen komoly %-ban élnek ott arabok és, ha normális állampolgárként viselkednik, akkor le sem szarják őket. Amilyen az arab népaszaporulat 20-25 év múlva kormányzó erő lehetne egy kolalícióban egy arab párt. -
#4941 Nagy a szád kishaver... -
#4940 Akkor te mi alapján nevezel agymosottnak sok zsidót? Azért kibaszottul lazán osztod a jelzőket. Én legalább nem élből egy népcsoportot nezek annak.. BTW Izrael messzebbre jutott 60 év alatt, mint mi 1100 alatt. Valahol ez szégyen, de nem rájuk nézve.. -
#4939 remark nak abban igaza van hogy sok zsido azert vandrol Israelbe es hagyja fel az egyszeru eletet mert ideologia vezerli itt mar elter a levelemenyem remarktol iz ideologia mibenleteben. Legtobb zsido azert vandorol ki mert csak egy orszagot mondhat magaenak, egy orszag van ami befogadja es nem masodrendu emberkent tekint ra.
Magyaroszagon levo zsido csinalhat akarmit, mindig csak masodrendukent tekintenek ra hiaba tesz akarmit az orszagert amit szeret (Magyarorszag) mert mindig van par idiota aki csak annyit mond zsido, takarodj stb stb.
Az mas kerdes hogy Israelben utana mint Magyar es zsido kent lesz nyilvantartva, de legalabb megtarthatja az unnepeit, szokasait szabadon.
Orosz bevandorlas meg ketelu dolog volt, sok sok zsido, es rengeteg kereszteny vandorolt be Israelbe a Szovjetuniobol ki ki mas okokbol, vannaki a fent vazolt elvek miatt van aki gazdasagi okokbol. -
#4938 A kiscsávó egy paraszt, ennyi. De ezt már korábban is észrevehetted volna. -
remark #4937 Újból megkérdezném: bántottalak én? Miért nevezel agymosottnak? Írtam bármi rosszat a személyeddel kapcsolatban? -
#4936 Az átlag zsidót is csak trükkökkel és átveréssel lehetett arra kényszeríteni, hogy feladja pl. a jól menő hamburgi üzletét, és a sivatagba a semmi közepére vonuljon.
Ööö, 1945 előtt elég nagy szopás volt zsidónak lenni Németországba. Utána nem kellett túl nagy ösztönzés sokaknak, hogy Izraelbe vándolorljanak.
Az, hogy az NSZK-ból mekkora kivándorlás volt, nem tudom. Ma mivel szabad országokról beszélnük az ilyen kijelentés egyszerűen röhejes és vastagbőrős a javából. Akkor megy oda és ahova az zsidó és nem zsidó, amikor akar. Érdkes módon mai napig van bevándorlás és az ex. SZU terülétéről akkora bevándorlás volt, hogy a lakosság 20 éve alatt emlékeim kis híján megduplázódott. Ilyen természetes népszaporulat nincs, ergo az elmúlt 20 év miden viszontagsága ellenére még mindig vonzó célpont sok zsiódnak és nem zsidónak is.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Population_of_Israel_since_1949.svg
Igazából ezek után tükörbe néznék az agymosás szó használatát illetően...
Vagy szerinted a zsidókba genetikailag van kódolva az, hogy mindenáron nehéz küzdelmes életet akarnak maguknak? Hát nem.
A jelek szerint Izrael még mindig kevésbé küzdelmes.
-
#4935 Máshogy elég nehéz profitálni abból, hogy két jelentéktelen ország csépeli egymást. Mert valljuk be világgazdasági és más szinten is totál súlytalanok... -
remark #4934 És valaha is, akármilyen kérdéssel kapcsolatban is, akárhol is a Földön, számított az, hogy a kisember jól jár-e? Nem. Számtalanszor leírtam már azt is, hogy az átlag zsidó ugyanolyan áldozata az egész konfliktusnak, mint az átlag palesztin. Az átlag zsidót is csak trükkökkel és átveréssel lehetett arra kényszeríteni, hogy feladja pl. a jól menő hamburgi üzletét, és a sivatagba a semmi közepére vonuljon. Vagy szerinted a zsidókba genetikailag van kódolva az, hogy mindenáron nehéz küzdelmes életet akarnak maguknak? Hát nem. Csak ugye ott van az ideológiájuk, ott vannak az elvek, tervek, célok, melyek következményeként előálló agymosásnak elsősorban és leginkább a zsidók vannak kitéve. Nem egyszerű sorsot kap magának az, aki zsidónak születik!
És vannak zsidók, akik ezen folyamatok ellen az utcára vonulva tiltakoznak. Ugye vannak? És van a "hülye" zsidó is, aki tapsol ezen negatív folyamatoknak. Ugyanez igaz bármelyik másik országra is: van aki tiltakozik a negatív folyamatok ellen, és van a - szerintem idióta kisebbség - aki tapsolva üdvözli ezen negatív folyamatokat. Aztán sajnos sokszor ez a hülye kisebbség kerül vezető pozícióba, ez mintha törvényszerű lenne, de ez más téma.
Tehát ha azt írom, hogy valaki jól jár ezzel a konfliktussal, akkor NYILVÁNVALÓ hogy nem arra a palesztinra gondolok, akit lebombáztak, és nem arra a zsidóra gondolok, akit felrobbantottak. Minden ilyen esetből az profitál, aki lezsírozta, hogy hulljanak az emberek mindkét oldalon. Tehát nem az izraeli vagy palesztin "gazdaság" profitál, mert izraeli és palesztin "gazdaság" alatt az egész gazdaságot, azaz minden egyes embert értünk. De ilyen nincs. Ilyen sehol nincs. Az USA is abból növeli a GDP-jét, hogy először lebombáz egy területet, aztán odamegy és újjáépíti. Ki profitál ebbõl? Akit lebombáztak? Aki az újjáépítést végzi a világ legeldugottabb zugaiban? Nem. Hanem aki a (politikai/gazdasági) hatalmi piramis azaz a tápláléklánc csúcsán van.
A zsidóknak ugyanúgy fel kellene ébredniük, mint a palesztinoknak, és a konfliktust a pálya szeléről bámuló európaiaknak. Mert ugyanezt a játékot űzik mindenhol a világon. Ideje lenne szembenézni a tényekkel! -
#4933 A profit kifejezéssel nem mindenki csak az anyagi dolgokra gondol... -
#4932 Kinek hoz profitot? Mert max. a korrupt palesztín vezetőlnek, de az izraeli gazdaság és a palesztín mindent csinál, csak nem profitál ebből.
Egyedül az járt jól, aki a méregdrága izraeli rakétavédelmi rendszert telepíthette...