Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kb ezt vártam!

www.smart-bus.hu

"Ööö, és miért tilos betelepülni az országba? Brit fennhatóság alat volt a terület. Amíg szabadott bemenni, addig szabadott."

Nem tudlak követni. Kifejtenéd pár mondatban, hogy mirõl beszélsz?

"Hogyan is kerültek arabok oda, ahol nem voltak? Jarmúki csatáról még nem is hallottunk ugye?"

A kontextust nem érted. Rengeteg államot hozott létre a "nyugat" XX. században. Izrael az egyik. Ez a téma. Izrael nem volt hivatalosan honfoglalás. Nem voltak csaták sem. Egy politikai döntés volt az erõsebb kutya részérõl, és kész. És a nyugati politikusok azóta se tudják kellõképpen megmagyarázni, hogy miért volt ez a döntésük "jogos" (nem jogszerû, hanem jogos). Mert ez a probléma, igaz? Hogy az emberek nem látják be, hogy miért is kellene Izrael oldalára állni az adott vitában. Nem látják be, mert beláthatatlan, ráadásul aki olvas a sorok között az veszélyes precedensértékû dologként tekinthet erre a titkos hadmûveletre. Ennyi erõvel holnap majd egy másik területet kap meg egy másik csoport, ugyanígy az erõsebb kutya baszik elven, és majd akkor is igazságosnak kell éreznie mindenkinek ezt a politikai döntést majd.

Egyébként ilyen dolgok történnek is a világban azóta is, mostanában is, és ezeket általában el is ítéljük (fõleg ha a károk részben minket érintenek, ugyebár!!??), ezért lenne fontos látni, hogy melyek voltak Izrael létrehozásának körülményei, hogy felismerjük a közös vonásokat, így a tanulságokat képesek legyünk levonni.
Az egyik fajta "titkos hadmûveleti" mód a gazdasági eszközökkel történõ hódítás/gyarmatosítás/érdekérvényesítés. Azt se ártana a helyén kezelni, és azt se ártana elítélni. Attól teljesen függetlenül, hogy részben azért mi a nyertesek oldalán állunk. Egyelõre. És pont ez a lényeg, hogy egyelõre. De az erõsebb kutya hozhat bármikor egy más politikai döntést, és akkor majd hova szaladunk érdekeink érvényesítéséért?

"Egyébként nem is tudtam, hogy a honfoglalás idõlimites játék..."

Nem idõlimites. A probléma ott van, hogy egyelõre cáfoljátok, hogy bizonyos Izraelt létrehozni akaró érdekcsoportok a XX. század elején lefolytattak volna egy kisebb fajta honfoglalást.
Ugyanígy tagadjátok a többi hasonló eseményt ami a XX. században lezajlott, valamint ma is lezajlik. Ez a probléma. No meg az, hogy ezek után még mi vagyunk az idióták.

Molnibalage
blablabla...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Strahd_
Szerintem senki nem allitott olyat hogy a nyugatnak (koztuk a magyaroknak is) nincs keze benne hogy Israel mint orszag megalakulhatott.

A postoddal arra akartal cafolni amikor tobben azt irtak hogy a helyi lakossag akarata volt. 1948 ban lett az orszag kikialtva ergo az akkori nepesseg szamot illene felhasznalnod a mondanod alatamasztasaval. De te multbeli szamokkal josz, ergo IE idopontot is kiragadhatunk a tortenelembol hogy a nekunk tetszo allitast igazoljuk egy "jellenkori" esemenyre?

A 2. vilaghaboru elott a zsidosag megoszott volt (most is az) a tekinteben hogy Israelben kell elni vagy sem. Miert koltozzunk el magyaroszagrol amikor mi magyarok is vagyunk es az apam harcolt a szabadsagharcban az orszag fuggetlenseggert? Nem hiszem el hogy a Magyarok/Nemetek ilyet tesznek elvegre kulturalt europai nepek.
tovabb kell ragoznom miert erosodott fel a kivandorlas arra a teruletre vagy enelkul is megerted?

"Öööö, te tényleg elolvastad és meg is értetted valaha, hogy mit írtam ide? A jelek szerint sajnos nem."

És ezt te kérdezed? 😄 Azért ez nem rossz... A többire nem is reagálok, tökéletesen felesleges... ugyanis megint nem arra válaszoltál amit írtam.

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Öööö, te tényleg elolvastad és meg is értetted valaha, hogy mit írtam ide? A jelek szerint sajnos nem. Számtalanszor leírtam már, hogy az izraeli vezetést miért és miben tartom hibásnak.

Egyszerûen az nem megy át, hogy a jónak kikiáltott "nyugat" egy dekával nem különb mint a terroristának kikiáltott "közel-kelet".

Azért árnyalatnyi különbségek vannak szerintem. Hm... Vagy talán több is. Pl. nem nevelik gyerekeiket iskolákba ENSZ pénzen öngyilkos merénylõnek...

A bármelyik szó itt kire vonatkozik pontosan?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez lesz nálunk is a cigányokkal... még 20 év, és egalizálódik a létszám. Úgy járunk mint a szerbek az albánokkal... :S

www.smart-bus.hu

1948-at megelõzõ idõszakról van szó. Nem érted? Arról, hogy a nyugat keze van Izrael létrehozásában.

Nem érdekel Palesztina, mint ország. Palesztinára a wikipédia hivatkozik, ilyen módon megjelölve azt a területet, ahova a betelepítés irányult. Nincs szó (új) palesztin államról. A zsidó állam létrehozásának módjáról van szó, azaz arról, hogy mesterségesen duzzasztottak fel egy olyan népcsoportot az adott területen ("Palesztina"), amely népcsoportra hivatkozva létre lehetett hozni egy államot.

Te is szelektíven alkalmazol tényeket! Amikor nincs válaszod valamire, akkor jön az "erõsebb kutya", meg az "ilyen a világ"...

Hetek alatt oda nem jutottunk el, hogy megértsd mi ( én biztos ) egy kutyának tekintjük õket, és a mi szemünkben nemes egyszerûséggel nincs köztük különbség... mind tömeggyilkosok! Egyszerûen az nem megy át, hogy a jónak kikiáltott "nyugat" egy dekával nem különb mint a terroristának kikiáltott "közel-kelet". Jobb a médiájuk, ennyi... erkölcsileg mind hulla... aki pedig akár elvben is támogatja bármelyiket, az is erkölcsi hulla...

www.smart-bus.hu

Molnibalage
1948-ben nem a paleszínokon múlt. A többi szintén frissen megalakult állam fogta magát és megtámadta Izraelt. A bibi az volt, hogy a vesztes háború sem tartotta vissza a testvéreket, hogy a palesztín testvérek területeit megszállja...

Strahd_
nem a palesztinok 1948 ban es 2000 ben is visszautasitottak hogy legyen allamuk (es a palesztin teruletek nagy reszet elfoglalta Egyiptom, Sziria, Libanon, Jorania bar ezeket nem is emlitiek soha (tudom tudom mert azok nem zsidok)

Molnibalage
Amíg valaki egyes tényeket szelektíven alkalmaz - pl. az ENSZ határozatból csak az Izraelt elítélõ számít, a többi az semmi... - vagy amíg simán belefére az, hogy a Hamasz nem ismerje el Izraelt, de az tárgyaljon vele úgy, ahogy egyesek elképzelik, nos...

Egyáltalán mirõl is beszéljünk??

Strahd_
A vilagon kb 13 millo zsido el.

Israel lakossaga Jellenleg 7,645,600 a lakossag amibol 20.3% arab
ergo 1 529 120 fo a maradek lakossag 75% Zsido es 4,5% egyebb,hamar szamokkal akarsz dobalozni. (pl Magyarorszagon kb 49,000 zsido el)

Mutas nekem pontos szamadatot 1945-1948 kozott es az orszag fuggetlensegenek kikialtasakor a populacio szamat.
De itt van egy masik erdekes statisztika errol is szep dolgokat tudsz leolvasni itt

Pontosan milyen reakciokra varsz?

Molnibalage
Ööö, és miért tilos betelepülni az országba? Brit fennhatóság alat volt a terület. Amíg szabadott bemenni, addig szabadott.

Mi hogyan is kerültünk a Kárpát-medencébe? Hogyan is kerültek arabok oda, ahol nem voltak? Jarmúki csatáról még nem is hallottunk ugye?

Egyébként nem is tudtam, hogy a honfoglalás idõlimites játék...

Nézz tükörbe, és ismételgesd ezeket a nemes szavakat!

www.smart-bus.hu

Nem, ennek ahhoz van köze, hogy ki beszél idiótaságokat, és ki nem. A nyugat tevékenysége nyomán települtek be a zsidók Palesztínába, vagy sem? Miért idióta automatikusan az, aki a nyugatot okolja? Miért elég érvnek az, hogy Cifu meg te beláttátok hogy itt nincs mirõl beszélni, mert az ide járók javarészt idióták?

Egyébként meg fura, hogy leszögezed, hogy igen, ezek a tények (pontosan mik? hogy a nyugat több százezer zsidót telepített be Palesztinába?), majd levonod a konklúziót, hogy a "A palesztín emberek a háborúra szavaztak."... Most erre mit kellene mondanom? <#whatever><#fejvakaras>

Molnibalage
Nem olvastam. Késõ volt már.

A hírbõl sem derül ki, hogy mi a korábbi, az idõrend zavaros. Ha az ODS-re gondol, akkor meg szimplán téved a hír, mert a szövetséges haderõ soha nem maradt ott Irakban és Irak igen kis részét vonták csak idõleges ellenõrzés alatt, aztán szépen hazamentek...

Az ENSZ fegyverzetellenõreit meg ott akadályozták, ahol tudták. Ez egészen odáig fajult, hogy egy büntetõ hadmûveletet az utolsó utáni precben fújtak csak le - 1998 táján - mikor Szaddam engedett egy picit.

Ergo a hír egyik igen komoly alapja egy elég nagy téveszmén alapszik.

A fenti sorok ettõl még nem azt mondják, hogy oda kellett volna menni. (Mielõtt valaki kötekedni kezdene.)

L Viper
Jajj ne. Már itt beidéztem egyszer az egészet ,azt hittem elolvastad, azért ragadtam ki csak ennyit. #2629
Molnibalage
Igen, ezek a tények. És? Nem értem, hogy ez hogyan jön ahhoz, hogy ma mit mûvel a Hamasz és kire szavaztak az emberek. A palesztín emberek a háborúra szavaztak. Most erre mit kellene mondanom? <#whatever><#fejvakaras>

Molnibalage
Az "után" itt gondolom a Sivatagi Vihar utáni idõszakot jelenti és a 2003-as invázió elõttit. Vagy nem? Mert ez esetben elég értelmetlen mondat.

Cifu meg te beláttátok? Mit? Sose lényegtelen amit írtok.
Vagy úgy érted, hogy nem esek hasra a szaktekintélyek elõtt, hanem van saját véleményem? Nézd, ez az egyéni problémád, hogy ilyen helyzetekkel hogyan birkózol meg, de az legkevesebb hogy kiakaszt engem, hogy folyamatosan leidiótázol, és közben te magyarázol flamre-rõl meg trollkodásról.

Hoztam tényeket, lehetett volna reagálni rájuk, nem teszitek:

Azt meg hogy kell érteni, hogy "legtöbb zsidó bevándorló"? Mert a wiki szerint: "1914-re Palesztinában 90 000 zsidó élt, ebbõl 75 000 bevándorló volt."
Majd: "A ratifikálás idején <1922-ben> 83 790 zsidó és közel 750 000 arab élt Palesztinában."
Majd: "1932-ben a palesztinai populációk letelepedését szervezõ cionista vezetõk egyre világosabban látták, hogy a terület zsidó igazgatásának eléréséhez szükséges zsidó többséget csak további betelepítésekkel tudják elérni. Ettõl az évtõl kezdve a Szovjetunióból megszûnt az emigráció. 1933. január 30-án Németországban hatalomra kerül az Adolf Hitler által vezetett NSDAP, melynek nyílt zsidóellenes politikáját hamar a gyakorlatba ültették. Ennek eredményeképpen tömeges kivándorlás kezdõdött meg Németországból, valamint Lengyelországból, Ukrajnából és Romániából is a helyi politikai berendezkedés jóvoltából."
Majd: "1933 és 1936 között Palesztina zsidó lakossága 234 967-rõl 384 078-ra emelkedett."
Majd: "Ekkor <1939-ben> 445 457 zsidó és 1 501 698 fõ arab élt a mandátum területén."

Miért nincs erre reakció? Mert tényeket sorolok amik nem egyeznek az itt általánosan elfogadott nézetekkel? (Ami kb. azt jelenti, hogy Cifunak meg neked más a véleményetek.)

L Viper
"Egy korábbi brit vizsgálat a háború után meg is állapította, hogy az iraki rezsimnek az invázió elõtt már szinte bizonyosan nem volt bevethetõ állapotú tömegpusztító fegyverzete."

Akkor jogos volt Irak megszállása, vagy itt is az érdekek diktáltak? Azzal meg ne jöjjön senki, hogy a demokrácia védelmében tették. Ilyen elven azonnal meg kellene szállni Észak Koreát is.
Nálad is vannak fehér foltok, nem is kicsik. Ha a gazdasági és társadalomirányítási kérdéseket is hozzácsapnád a hadi kérdésekhez, lehet értenéd, hogy ki miért mondja azt, amit. Legyen szó egy politikusról, avagy egy ("idióta") fórumozóról.

Molnibalage
Bocs, de nincs kevem ahhoz, hogy megint flém legyen itten. Cifu és én beláttuk, hogy tökmindegy mit írunk, neketek úgyis lényegtelen.

A te írásaidat nagyrészt el sem olvasom már. Nem véletlenül nem válaszoltam anno ezekre.

Molnibalage
Sajnos a politikusok nagy részének - de az átlagember is ilyen - gõze nincs a fegyverekrõl és mindenféle járulékos dolgairó, de olyan szinten, hogy néha emlékeztetnek kell magam erre. Ami nekem természetes és nem meghökkentõ, azon csak ámulnak.

Ha tényleg becsapva érzi magát és ez tényleg igaz, akkor max. azt róhatod fel neki, hogy annyira buta volt Anglia miniszterelnöke, hogy ilyen durván félre lehet vezetni. A szomorúbb az, hogy akkor a tanácsadói cinkosok, mert nem hiszem, hogy egyetlen szakvélemény (?) alapján hoznak dönténst.

Meg is tudnád indokolni az állításaidat, vagy újra csak maradunk a személyeskedésnél?

Pl. megmutathatnád hogy mi az amit nem látok jól: #2610, #2606

L Viper
Nos, akkor maradjunk a topiknál:
Tony Blair: szentül hittem az iraki tömegpusztító fegyverek létezésében.

Azt érzem ki a szavaiból, nyilatkozataiból, hogy kicsit becsapva érzi magát.
Aztán nem a topik témája: Igen, a reklámok hazudnak.
Aztán bizony vannak hírek amiket kozmetikáznak.
Ez a véleményem, ha másnak más én azt is elfogadom, de az enyém attól még ez marad.
Molnibalage
A topik kivetíthetõ az egész világra a témát illetõen. Az igazság (?) attól is függ, hogy ki mibõl indul ki és mit fogad el...

L Viper
De ha ti ebbõl is ekkora flémet vagytok képesek csinálni, hát hajrá.
Akkor is tartom a véleményem. Aki akar éljenezzen a repkedõ végtagoknak.
L Viper
Balázska, nem a topikra értettem.
Molnibalage
Aki ki meri mondani az igazságot, az lett a "gonosz".

A topik eddigi sodra megmutatta azt, hogy az amit sok ide kommentelõ igazságnak hisz, az rohadtul nem az, mert tudatlanok és hiányosak az ismereteik.

Ero max. az állja meg a helyét, hogy az általta igaznak vélt dolgot, de akkor sem gonosz, max. idióta...

L Viper
Te egy egészen más értékrendet képviselsz. Provokációra meg nem ugrom, sajnálom.
Leült az egész tudományos topik.
Elenyészik a semmibe ha nem teszünk valamit. Tesség szépen felvenni a kesztyût. Nyomassad a mártír dumát, meg hogy én milyen gonosz vagyok. <#boxer>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

L Viper
Jobb ha most fogod vissza magad.
Egyébként meg szánalmas a mártírkodós vonaglásotok.
Tesék szépen öngyi lenni, ha nem tetszik a világ, senkinek nem fogtok hiányozni.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

A római birodalom sokkal jobb volt, ott élõbe lehetett nézni a játékokat.

A római birodalom sokkal jobb volt, ott a dicsõségért, zsákmányért és rabszolgákért harcoltk.

L Viper
Álszent és hazug világban élünk, hamis prófétákkal, ahol embereket, vezetõket, bárkit be lehet csapni. A TV-ben hazudnak a hírekben, kozmetikáznak, úgy tálalják, ahogy az õ szájízük kívánja. Aztán reklám, ahonnan megint csak a hazugság ömlik. Aki teheti ne is nézze a TV-t, de sajnos a megfáradt emberek többsége CSAK ezt teszi!
A moziban is egyre erõszakosabbak a filmek, repkednek a végtagok, fröcsög a vér, megy az éljenzés! Itt tartunk most.
Aki ki meri mondani az igazságot, az lett a "gonosz".
csige791
"Az invázió után – mivel nem találtak semmilyen tömegpusztító fegyvert – kevésbé kézzelfogható okokat említenek, mint például a szabadság és a demokrácia terjesztése, vagy az iraki nép felszabadítása."

-Fegyverrel kell terjeszteni a demokráciát. Afganisztánban meg cia jelentéseket hamisítottak, hogy terjeszthessék a szarjukat... Szegény tony blairt meg jó hogy nem sajnálnom kéne.
<#rinya>

Ez a kedvenc részem:
" Tony Blair és George W. Bush ultimátumát Szaddám egyszerûen nem értette, fogalma sem volt, mit kellene tennie, hogy elkerülje a háborút”."

Undorító ez az egész, embereket ölnek, csak azért, hogy menjen a biznisz.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

L Viper
"A brit háborús részvétel hivatalos indoka annak idején az volt, hogy Szaddám Huszein nem tett eleget a tömegpusztító fegyverek leszerelését elõíró ENSZ-határozatoknak, és ezért veszélyt jelent a nemzetközi közösségre. Ilyen fegyvereket azonban a szövetséges haderõ Irakban nem talált. Egy korábbi brit vizsgálat a háború után meg is állapította, hogy az iraki rezsimnek az invázió elõtt már szinte bizonyosan nem volt bevethetõ állapotú tömegpusztító fegyverzete."

Tony Blair: szentül hittem az iraki tömegpusztító fegyverek létezésében
csige791
Erõsebb kutya azzal b*szik akivel akar, okkal-oknélkül.

Részlet:

"Fogalma sem volt a brit vezetésnek, mi fog történni, ha megdõl Huszein rendszere"

Ezt vallotta Tim Collins ezredes a Chilcot-bizottság elõtt a The Guardian tudósítása szerint.
Az iraki háborúra való felkészülés során elkövetett mulasztásokat vizsgáló bizottság a tidworth-i katonai bázison hallgatta ki Collinst, aki a háborúba induló Skót Királyi Ezred elõtt mondott lelkesítõ beszédével vált híressé Nagy-Britanniában. Az ezredes szerint a katonák még a háború elõestéjén sem értették, miért is indulnak valójában harcba. „Nem hiszem, hogy bárki is tudta volna, mi okunk van erre az egészre – mondta már a BBC-vel készített interjúban. – Tony Blair és George W. Bush ultimátumát Szaddám egyszerûen nem értette, fogalma sem volt, mit kellene tennie, hogy elkerülje a háborút”.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

bigapó
Ha Õk valamit el akarnak intézni, mint közpolgár vagy nem tudom akkor hogy hívják õket, mondjuk egy lakcím-bejelentés vagy bármi más, akkor mi alapján teszik ezt? mert gondolom, ha nem ismerik el Izrael-t, akkor nincs személyijük sem. vagy ez náluk nem divat, mindenki csinál amit akar? valaki homályosítson fel 😊

The Matrix has you...

Three shepherds, including elderly man, killed by Israeli forces in northern Gaza
Gyors kérdés: Megengedett, h a semleges övezet túloldalán a semleges övezet mellett haladó gyanús embereket kilõjék? (úgy gondolnám, h nem)

csige791

Hypo
ez egy nagy altalanositas es ebbol kifolyolag csak resz igazsagokat tartalmaz de mar leirtam lentebb ha nem megy az emesztese akkor hiaba vitatkozunk

Most viccelsz?

Nem, nem tévedek... olvasd el mit írtam eddig a témával kapcsolatban.

www.smart-bus.hu

PSG 1
Tevedsz..
Mar leirtam ebben a topicban,h az ultra-ortodox zsidosag elutasitja Izrael allam letet..(azt csak a Messiasnak van joga letrehozni a nezeteik szerint,es meg nem erkezett meg..!)kovetkezeskeppen nem fizetnek adot a zsido allamnak,nem vallalnak katonai szolgalatot,stb...annak ellenere h Izraelben elnek(mar akik ott elnek..nagyreszuk a diaszporaban, epp a fentiek miatt, tehat h "Izrael nem letezik, mert a Messias meg nem jott el h megalapitsa"..)
A nezetek altalanosak az ortodoxiatol"felfele", megha a vallasos zsidosag(jobb hijjan!)el is fogadja Izael allamot...

\"one shot one kill..\"

PSG 1
OK..
En 1 kicseszett kinai mandarinnak vallom magam..
Szerinted az vagyok..?

\"one shot one kill..\"