13596
-
Solt #5131 Ezt még gyakorold. -
#5130 Na igen, a piros masniról:
Kb 1 éve olvastam, hogy valami nagy kutatás után "kiderült" hogy a szél energia károsabb mint a szén/olaj energia. Sajnos csak egy magasröptű érv maradt meg a fejemben:
A szélturbinák közelében élők panaszkodtak a stroboszkóp hatásra amit a lapátok pörgése és a fény okoz.
Úgy látszik Gyurcsány cimborái az energia iparban nem szeretik a konkurenciát így mindent megtesznek ellene. -
szenyor Lopez #5129 Azthittem te valami komoly mérnökember vagy, de úgylátom elhiszed azt, amit elédtolnak és piros masnival átkötnek.
A te általad idecitált oldalról:
"The air pollution data is mainly from the World Health Organization and the european study Externe. The World Health Organization compiled peer reviewed health studies on air pollution from many institutions. "
Air pollution - légszennyezés ugye.... most levezetés fog következni, figyelj: mi a légszennyezés? A szénnel termelt energia mellékterméke. Hívják externáliának is, de maradjunk a magyar szónál. Az a melléktermék, ami a szén elégetése után a szabadba távozik. Letudtuk ezzel a szén életciklusát? Le. Nézzük ugyanezt a vonalat a nukleáris energiánál: mi történik a kiégett fűtőelemekkel (melléktermék)? Eltemetjük. Föld alá, víz alá. Szerinted mi történik a ma legszuperebbnek tartott anyagokkal 500 év alatt? Szerinted minden kiégett fűtőelem sorsa és utóélete ismert? Ki fogja megszopni EZT a faszt? Megmondom: a leszármazottaink. Úgyhogy nyugodtan adj hozzá a drágalátos statisztikáidhoz annyi has számot, amennyit hozzáadott a WHO (már az is nonszensz, hogy pont nekik hiszel...).
Sejtések vannak arra vonatkozóan, hogy hogyan fog X anyag túlélni többszáz vagy ezer évet, de biztosat senki sem tud. És ha szétborul egy ilyen tározó? Beszennyezve egy óceánrészt vagy földterületet? Tudom: ilyen nem fordulhat elő...
Ha már itt vagyunk: nézzük a katasztrófákat. Milyen hosszú távú hatása van egy szénerőmű robbanásnak? Történt ilyen egyáltalán? És egy atomerőműének?
Az nem érv, hogy persze, Csernobil ilyen volt, meg olyan. A híresen precíz japcsik is azt kommunikálták kapásból, hogy nem lesz második csernobil és urai lesznek a helyzetnek. Ennek ellenére látjuk mi történt.
Arról nem beszélve, hogy megtörtént a katasztrófa. Ilyenkor persze rögtön jön egy okostojás és azt mondja, hogy dehát azért, mert ... és akkor itt jön jópár "véletlen összhatása". Bakker. Ilyen együttállások a világon bárhol megtalálhatók. A legbiztonságosabb erőműnek is lehet olyan folyamata, amit nem tudnak lekezelni. Lehet, hogy nagyon sok hibbant ember kell hozzá, de biztos, hogy létezik.
Igazán nem is az atomenergia ellen vagyok. Hanem egyrészt a magas ló vágta le a biztosítékot, másrészt meg a felesleges energia pazarlás népszerűsítése. Nem az atomerőművek számának bővítése adja a megoldást a Föld energiaéhségére, hanem a fogyókúra: kevesebbet kéne használni! -
#5128 Az, hogy az emberek nagy része nagyon keveset tud ezekről a dolgokról az megoldható lenne az amúgy is meglévő propaganda pénzekkel, csak ezeket a pénzeket tényleg arra kéne fordítani amire előirányozzák őket, és nem zsebre rakni. A gond inkább az, hogy a magánszektor túlnőtt az államokon, tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy a nyugati társadalmat gazdag magánemberek irányítják, akiknek nem a közjó az érdeke hanem a sajt vagyonuk további gyarapítása.
Atom erőművet akarsz építeni? Már az óvódásoknak szóló műsorokban is nyomasd a propagandát két hónappal egy atomkatasztrófa után, hogy milyen biztonságos a nukleáris energia, és biztos lehetsz benne, hogy elfogják hinni. (Igen ezt csinálják jelenleg japánban, és nem nem az állam hanem magén cég.)
Az "rendben" van hogy más energiahordozóknál is történnek balesetek, csak azok után 20 évvel nem születnek két fejű gyerekek a környéken.
Az atomenergiát ettől függetlenül nem tartom rossz dolognak, csak óvatosan kell vele bánni, pl nem kell cunami veszélyes környékre építeni atomerőművet. Nem rég olvastam, hogy valahol az ukránoknál vagy hol van egy törésvonalon valami atomreaktor, ráadásul az a jó orosz féle, már le járt neki az üzem ideje, de még járatják mert ha lekapcsolják nem lesz áram. Na ha ott megmozdul a föld, akkor lesz még egy Csernobil és mit ad isten megint az oroszok környékén.
Kérdés mit lehet ezekkel csinálni, ha jól emlékszem adtak nekik valami zsetont (segélyt), hogy kapcsolják le és építsenek újat, korszerűbbet máshová, de nem volt elég a lóvé vagy nem tudom, hogy most mi van ott. -
#5127 Viccess vagy.
2 hozzaszolas elteltevel mar onmagadat is irtalonak tartod?
"Számomra is irritáló az a nagyképűség ahogy megnyilvánulsz, és ahogy analfabétának, birkának nevezel milliókat." -
Solt #5126 Nem tértem ki rá, hogy milyen analfabétának nevezted őket, mivel két jelzőt is használtál... mivel nem volt ingerenciám mindkettőt szó szerint idézni, így csak a "mezei" analfabéta szót alkalmaztam. ( Tudom, hogy mit jelent a természettudományos, de azért köszönöm a leírást )
Azzal is tisztában vagyok, hogy az országban elég jelentős a funkcionális analfabéták száma. ( úgy kb fedi egy bizonyos kisebbség létszámát )
De ugye itt nem erről van most szó. Arról volt szó, hogy tettél egy kijelentést, aminek én rákérdeztem az alapjára. Erre te közölted, hogy "elég a fórumokat végigolvasni a neten"
Ha a kijelentésednek valóban ennyi az alapja, akkor részemről tényleg nem kívánnék az üggyel tovább foglalkozni. Fordított esetben azt hiszem irányomba záporoznának a jelzők és a minősítések... -
#5125 Nem. Természettudományos analfabétának. Azt jelenti, hogy a legalapvetőbb fizkai jelenségekkel és leírásukkal sincsenek tisztában.
BTW felmérések foglalkoztak vele, hogy kimutathatóan az ország lakosságának 10-15%-a funkcionális analfabéta... -
Solt #5124 Számomra is irritáló az a nagyképűség ahogy megnyilvánulsz, és ahogy analfabétának, birkának nevezel milliókat.
A szellemi szintbe ne menjünk bele, egyelőre nem nekem okoz gondot mondatok értelmezése ahogy látom. -
Solt #5123 Nem érdekel az atomenergia... ha észrevetted volna, nem amiatt reagáltam. -
#5122 Egyébknét valahol irritáló számomra, hogy teszed a nagy arcot, de egy nagyjából egymondatos komment értelmezése meghaladja szellemi képességeidet. -
#5121 Nem, olvasd már el az előző posztomat is. -
Solt #5120 Tehát fórumok alapján jöttek ki a számok. Köszönöm, nincs több kérdésem. -
#5119 Az egyik alap az, hogy pl. a középiskola után hány százalék megy műszaki pályára. Kevesebb, mint 10% jelentkezik. Aki elvégzi az jó, ha 5% itthon. A végzett mérnökök egy részének sincs gőze sem az energetikáról. -
#5118 Nem. De elég a fórumokat végigolvasni a neten és lehet sírni...
Bár lassan elég az sg-t is... -
#5117 Nevetséges érvelésrendszer. Nem fejtem ki, hogy miért. Legyen elég ez.
http://nextbigfuture.com/2011/03/deaths-per-twh-by-energy-source.html
http://nextbigfuture.com/2008/03/deaths-per-twh-for-all-energy-sources.html
http://nextbigfuture.com/2010/07/summarizing-deaths-per-twh.html
Akinek ezek után van képe azt állítani, hogy az atom nem biztonságos, minimum hülyének nézem. A média nem számol be a rendszeres balaesetekről, ami a többi energiatermelési formánál van. Bezzeg, ha talál valaki egy eldobott dozimétert, kis túlzással már az is hír...
A fenti számokban benne van Csernobil is, ami egyébként statisztikailag nem értelmezhető, mert nem üzemszerű működés közben követekezett be és a világ értelmesebb felén eleve elvetették vagy egyenesen betiltották az RBMK-ra hajazó balfasz reaktor konstrukciókat.
A szovjetek nem, de még rátettek azzal, hogys kispóroltak belőle sokmindent. Kicsit röhejes, hogy a szovjet-orosz cuccokra mindig azt mondják, hogy "van benne anyag". Hát Csernobilban ez sérült. Nem kicsit. Nagyon... -
Solt #5116 Te megtetted? -
#5115 Menj oda és próbáld meg tíz embertől megkérdezni, hogy mi az a MW. -
szenyor Lopez #5114 "Mégis a magyarok (állítólag) 59%-a elutasítja az atomenerigát. Inkább a kockázatosabb, szennyezőbb és deágábbra szavaz. Ennek a birka tömegnek magyarázz te meg bármit is..."
A pripjatyiak és a fukushimaiak pedig sugárzó mosollyal az arcukon tartoznának az "okosabbik" 41%-ba. -
Solt #5113 Te természetesen a 10%-ba tartozol gondolom. Egyébként ez a szám honnan jött? Mi a tényközlésed alapja? -
ManoNegra #5112 Bezzeg a többi nép! -
#5111 Én értem, hogy kockázatos a móka, de szerintem bármilyen néppel megértethető ez a kockázat.
Aha. Mégis a magyarok (állítólag) 59%-a elutasítja az atomenerigát. Inkább a kockázatosabb, szennyezőbb és deágábbra szavaz. Ennek a birka tömegnek magyarázz te meg bármit is...
A magyarok cirka 90%-a pénzügyi ÉS természettudományos analfabéta...
-
#5110 "A makói próbafúrások 50 milliárd forintba kerültek. A végeredmény az lett, hogx most nem termelhető ki a gáz gazdaságosan. Kíváncsi vagyok mit szólt volna a magyar választópolgár, mikor bejelentik, hogy bocs, de 50 milliárdot eltapsoltunk a nagy semmire..."
Lásd #5108:
Én értem, hogy kockázatos a móka, de szerintem bármilyen néppel megértethető ez a kockázat.
Példa:
X ország elnöke bejelenti, hogy találtunk országunk alatt kb300 évre elegendő gázt az országunk számára.
Ennyi és ennyi milliárdba kerül a technológia megvásárlása vagy kifejlesztése, de 20% az esélye, hogy nem jön össze a móka. Ha viszont össze jön akkor a következő 300 évben minden egyes háztartás kap x mennyiségű gázt ingyen havonta, plusz évente eladunk x mennyiséget amiből ennyi és ennyi bevétele lesz a költségvetésnek, amit egészségügyre fordítunk.
50Milliárd forint azért nem kéne, hogy földhöz vágjon egy országot. Az a technológia meg biztos, hogy kifejleszthető, ha már az F22-nél tartunk. legjobb tudomásom szerint Magyar ember találta fel a sugárhajtóművet(is). Szerintem pár milliárd támogatásból 10 év alatt kifejlesztenének hozzávaló technológiát. Addigra lehet gazdaságos is lenne a kitermelás mert drágulnának az energiahordozók.
Maradjunk annyiban, hogy én azzal nem értek egyet, hogy (külföldi) magán emberek gazdagodnak azokból az ásványokból, amit az a föld rejt amiért apáink a vérükkel fizettek.
Az meg elég szar "érv" hogy az egész világon így működik. Továbbra is fenntartom, hogy ez annak köszönhető, hogy az emberek leszarják a dolgot, esetleg elnyomásban élnek. -
#5109 Nem lehet megvásárolni. Ki az a marha, aki eladná? Miért tenné? Az F-22 technológiáját eladta az USA? Nem. Akkor egy olajvállalat miért adná el az aranytojást tojó tyúkot, amibe dollármilliárdokat ölt...?
A makói próbafúrások 50 milliárd forintba kerültek. A végeredmény az lett, hogx most nem termelhető ki a gáz gazdaságosan. Kíváncsi vagyok mit szólt volna a magyar választópolgár, mikor bejelentik, hogy bocs, de 50 milliárdot eltapsoltunk a nagy semmire...
És ez a világ legfejlettebb technikával bíró társulás próbálkozása volt. Maga a folyamat vitt el ennyi pénzt. Szerinted mire ide eljutna a hazai ipar önerőből az hány ezer milliárd lenne...?
Tudtommal az egész világon így működik a kitermelés, mert bevált. Az állam által kezelt pénz nem kockázatos befektetésekre való, az országot kell vele működtetni. A bankok és hitelintézetek és saját tőke bevonásával lehet pénzt szerezni. Ha bejön a dolog, akkor hurrá. Ha nem, akkor meg lehet szívni a fogadat... -
#5108 Ezt a nemtörődömet arra írtam, hogy te elkönyveled, hogy ez így van, és nem is gondolkozol tovább azon, hogy nem lehetne még is valahogy megoldani azt, hogy azé legyen az olaj akinek az ősei a vérüket adták az azt rejtő földdarabért. Pl megvásárolni a szükséges technikákat vagy ilyesmi. Vagy ha a választott vezetők a költségvetésből bizonyos összegeket rászántak volna a kutatásra vagy a technika megvételére. Gondolom ha pár magánembernek volt annyi pénze hogy ilyeneket kifejlesszen akkor egy-egy országnak ez meg sem kottyanna, szerintem csak akarat kérdése az egész. Most elkalandozhatnánk a kenőpénzes sztorik felé, hogy miért is adják annyira egyszerűen oda az emberek tulajdonát magán emberek részére, de az már hosszú lenne.
Jut eszembe:
Fél szemmel olvastam régebben, hogy amikor Ferihegyen járt az a nagyon nagy ukrán teherszállító repülő akkor az a MOL-nak a cuccait vitte mittudomén már hova fúrni, kutatni, vagy kitermelni. Szóval azért nekünk is lehet valamiféle eszközparkunk ha nem is a legmodernebb.
"A kitermelt nyersolaj piaci értékének - gőzöm sincs, hogy ezt hogyan lövik be - 20%-át nyúlják le és tényleg a semmiért."
Ahogy írtam azokért a földekért országokért az ott élők ősei (most izraelt ne nézzük) adták sokszor a vérüket, így ezt a 20%-ot kifejezetten keveslem.
"Viszont évekkel azelőtt, hogy egy gramm terméket is eladnál dollármilliárdokat kell elkölteni. Kinek van ennyi pénze, amit kockáztat..?"
Hát én is pont ezt kérdem, kinek van magán emberként dollármilliárdjai? Kik azok az emberek akik gazdagabbak sok országnál?
Én értem, hogy kockázatos a móka, de szerintem bármilyen néppel megértethető ez a kockázat.
Példa:
X ország elnöke bejelenti, hogy találtunk országunk alatt kb300 évre elegendő gázt az országunk számára.
Ennyi és ennyi milliárdba kerül a technológia megvásárlása vagy kifejlesztése, de 20% az esélye, hogy nem jön össze a móka. Ha viszont össze jön akkor a következő 300 évben minden egyes háztartás kap x mennyiségű gázt ingyen havonta, plusz évente eladunk x mennyiséget amiből ennyi és ennyi bevétele lesz a költségvetésnek, amit egészségügyre fordítunk. -
#5107 1. Nemtörődöm? Ez mégis honnan jön...? Nem is értem, hogy a témába egyáltalán hogyan jönne, még ha az is lenék...
2. Azok, akik a kezdtektől fogva jelen vannak az olajiparban és ~100 éves technológia fejlesztés után képesek olyan mélyről is kitermelni a gáz és olajat, ahonnan egy nyeretlen kétévesnek esélye nincs. Se forrása se tudása rentábilisan kifejleszteni egy technológiát ehhez. Mintha Magyarországnak egyből F-22-est kéne gyártani és kifejleszteni, mikor a csúcs a történelem során az volt ezen a téren, hogy Me-109 gépeket gyártottunk, de azt is csak licenszben. Soha nem volt meg a szürkeállomány egy korszerű vadász kifejlesztéséhez. Rengeteg téren ez a helyzet. Nem lehet azokkal versenyezni, akik gigantikus pénzekből csinálak ezt és azt 60-100 éve...
3. A kitermelt nyersolaj piaci értékének - gőzöm sincs, hogy ezt hogyan lövik be - 20%-át nyúlják le és tényleg a semmiért. Hoztak egy törvényt és a pénz meg dől. A maradék 70-80%-az, hogy ebből ki kell fejleszteni a technológiát, fel kell építeni a kitermelést, szállítást, tisztítást, finmítást, ami növeli a termék értékét. Ami ezek után marad, az a haszon.
Viszont évekkel azelőtt, hogy egy gramm terméket is eladnál dollármilliárdokat kell elkölteni. Kinek van ennyi pénze, amit kockáztat..?
Az olajkitermelés nem konetó, hanem kurva kevény munka eredménye ami bizony egyre többe kerül, mert régen 1 dollárból 100 dollárnyi olajat lehetett felhozni. Ez van 1/8-10 táján van. -
#5106 Angola:
Angola tekintélyes energiaforrásokkal büszkélkedhet, hatalmas olajtartalékai vannak, valamint nagy vízenergia potenciál és földgázkészletek. A nyersolajkitermelés, amely 1973-ban az elsőszámú exporttermékké és az angolai gazdaság fő erősségévé vált, folyamatosan növekedik. Angola a második legnagyobb olajkitermelő Afrika Szaharától délre fekvő térségében (Nigéria után) az egymillió hordót meghaladó napi termeléssel.
A Függetlenséget követően, más intézkedések mellet a kormány megalakította az Olaj Minisztériumot, létrehozta a szektorra vonatkozó szabályozást és felállított egy állami olajvállalatot, a SONANGOL-t, (Sociedade Nacional de Combustíveis de Angola).
Ezáltal kialakult a nemzeti olajpolitika. Az állam átvette az összes olajmezőt és kizárólagos koncessziót adott a SONANGOL-nak a kutatáshoz és a kitermeléshez.
Itt az is szerepel, hogy külföldi vállalatok 20milliárd dollárt fektettek be, tehát valószínűleg fenn áll amit te írtál.
Kína: (Ők ugyan nem csak a saját olajukat termelik ki, de amit kitermelnek azt a nép pénzéből létrehozott a népnek termelő vállalattal teszik, ha jól sejtem ez akkor is így lenne ha a saját olajukat termelnék ki ami az ő földjük alatt lenne).
(még nem tusok linket beszúrni:)
http://www.zmne.hu/Forum/07negyedik/afrika.htm a cikkben érdekes, hogy sokszor szerepel hasonló mondat: " A világ egyik legnagyobb olaj kincsével rendelkezik, az emberek mégis mély szegénységben élnek".
Na szóval, amit leírtál többnyire igaz, viszont rengeteg súlyos kérdést vet fel:
1: Vajon ez azért van-e így mert túlságosan sok olyan nem törődöm ember van a földön mint te, és ezt néhány okos ember jól ki is használja? Nem nem ezért van így, hanem szerintem az emberek nagy része nem is tudja, hogy ez az egész történet, hogy működik, csak egyszerűen próbálnak túl élni, nagyobb gond az, hogy aki tudja is mi a történet az egészen egyszerűen leszarja azzal a címszóval, hogy "így van és kész".
2: Kik azok az emberek akiknek dollár milliárdjaik vannak ilyen olyan technikák kifejlesztésére? Ha jól sejtem ezek kisebb csoportok lehetnek, főleg ha egy ország lakosságához mérjük őket.
3: Ha néhány ország mesés gazdagságra tesz szert abból 20-30% részesedésből amit a "SEMMIÉRT" kap, akkor ezek a kis ember csoportok a maradék 70-80% résszel mi a jó istent csinálnak? Ez rengeteg pénz lehet, emberi ésszel felfoghatatlan.
2.27 billió USD szerepel a fenti linkben egy nagyobb olajmező vásárlás sorozat összegénél.
Most nincs kedvem összeesküvés elméleteket leírni a pénz sorsát illetően. -
#5105 Nem, nincs ilyen ország. A gigantikus gazdagság, amit látsz az olajállamokban van, abból az x% sarból van, amiért SEMMIT sem kell csinálniuk gyakorlatilag.
A cégek saját pénzen saját kockázatra fejlesztették ki azokat a gépeket, amivel az olaj feljön és végül termék lesz belőle. Az állam meg kibaszottul nem fektetett be semmit x% tiszta haszonért.
Az Magyar Államnak van mérnökirodája? Van gépparkja, van tudása ilyen feladatok elvégzésére? Nincs. Tud venni / bérleni? Valszeg nem, mert olyna árat szabnak, hogy kocesszióban érje meg. Ennyi. -
ManoNegra #5104 Inkább erre költsünk pár milliárdot, mint alagútra a síkságon. -
ManoNegra #5103 Ha ásom otthon a kertet (ami az én tulajdonom megvettem, átirattam a nevemre, kifizettem az adót, illetéket, adózott keresetből vettem) és kiforditok a földből egy aranypénzzel teli ládikát, becsületesen bejelentem, akkor abból a lópélóval egyenértékű rész az enyém. Legalábbis így tudom. -
#5102 Az, hogy így működik -ahogy sok más dolognál is- nem azt jelenti, hogy jól is van így.
Ami a föld alatt van az az országé kell hogy legyen, az ország pedig a nép. Ehelyett pár magánszemély tesz mesés vagyonra szert ezekből a kincsekből. A kormánynak kellene eldöntenie, hogy megéri-e a kockázat és ha igen akkor kockáztatni. Azért válasszuk és fizetjük őket, hogy ezeket a döntéseket meghozzák helyettünk.
Nem néztem utána, de úgy sejtem, hogy van olyan ország ahol nem úgy működik ahogy te leírtad. Illetve kíváncsian várom, hogy Izraelben hogy fog működni. -
#5101 Az olajat soha nem országok termeli ki. Cégek / vállalatok, amik koncessziót vásárlonak és járadék fejében termelehetnek, ezt hívják itthon bányajáradáknak. Az állam nem tesz semmit, de a kitermelt vagyon 20%-át lenyúlja...
Közvetelnül egyetlen állam sem tart fent kiteremélst úgy, ahogy mondjuk rendőrséget vagy hadsereget. Ezért is volt bullshit dumba, hogy Makót termeljük ki mi. Nincs olyan, hogy "mi"...
Ott kezdődik, hogy minden kitermelésnek van pénzügyi kockázata. Ezt többnyire állami forrásokból nem nagyon viselné senki. Makón is akik próbálkoztak nemtom hány milliárd forintocskát buktak el... -
#5100 Milyen hasznos infókra gondoltok?
Arra, hogy Orbán akkor is lopott amikor először volt kormányon, vagy olyanra, hogy Gyurcsányékat is csak az érdekelte, hogy megszedjék magukat? Ezt mindenki tudja, csak ilyen olyan érvekkel ezeket a tényeket elhessegeti és ugyanúgy rájuk szavaz, mindig is ezt fogja tenni.
Ha kicsit komolyabb dolgokat hoz fel az ember, pl, hogy mindkettő brigád mögött ugyanazok a csoportok állnak, most Orbánt egy kicsit hagyják ugrálni, nehogy előre törjön a Jobbik, de amint elmúlik a veszély vissza áll minden szépen a "normális" kerékvágásba?
Ha ezt mondod nekik akkor te vagy a hülye, mert ez összeesküvés elmélet, meg amúgy is rasszistafasisztanáciantiszemita vagy.
Szóval ettől a ponttól ők birkáznak téged te meg(én) őket.
Ide sg-re nagyjából ugyanazok járnak évek óta, aki eddig nem értette meg nem is fogja.
Azt elismerem, hogy ebből csak indulatok lesznek, de sajnos kínomban le kell vezetnem ezt valahol. Miértne ott tegyem ahol gyurcsány imádók vannak, had idegeskedjenek. (most nem erre a topicra gondolok konkrétan, csak valamiért ide keveredett ez a téma). -
ManoNegra #5099 Ez az utolso off itt.
Attól hogy birkázól minket, attól nem fog az egyszerű ember fáklyával nekimenni a parlamentnek. Nem is lenne szerencsés, mert arra is ráfáznánk. Mindenki a saját szerény képességéhez mérten tesz egy kicsit az már jó de ha azt látják hogy ezek idióta birkák igy meg úgy, azzal csak magadra haragítassz olyat is aki még menthető lenne.
Kicsit keszekusza de azért érthető talán. -
Solt #5098 A lényeg nem ment át. Azzal, hogy folyamatosan birkázol meg idiótázol többet ártasz mint használsz.
Ha úgy véled, hogy mások számára hasznos információkkal rendelkezel, akkor tényszerűen, higgadtan, érvekkel megtámasztva add elő. Erre figyelnek az emberek, még, ha nem is reagálnak rá. ( ezt már megtanultam itt sg-n )
-
#5097 Nem értek egyet.
Melyik az idegesítőbb?
Az ingyen elosztogatása az országnak.
Vagy az ezért lebirkázás? Mert ok, hogy a kormány osztogat, de azt az emberek válasszák, és fogadni merek, hogy pl gyurcsány előtt még hosszú politikai pályafutás áll, akár még miniszterelnök is lehet...
Nagyon kíváncsi lennék, ha mondjuk a jelenlegi Zsidó vezetés ingyen odaadna bármit is Izrael vagyonából, hány másodpercig maradhatna helyén? Ezzel szemben a Magyarok egy része az utcán csápol azoknak akik osztogattak.
Nem azt mondom ,hogy olyanok legyünk mint a zsidók, sőt, isten ments attól a szinttől, de mi most átestünk a ló túl oldalára. Bár az is jó jel a szememben, hogy először a rendszerváltás óta Orbán végre valamit gyarapít is az ország vagyonán az eladás helyett, bár ennek súlyos árra van.
-
Solt #5096 -
ManoNegra #5095 Nem azt mondtam hogy el kell halgatni, hanem azt hogy az állandó idiótázás meg birkázás nem fog előbbre vinni, viszont baromira idegesítő.
Ki mondta hogy hallgass bármiről is?
-
#5094 Én inkább tényekről beszélek.
Zsidók: Ingyen kapnak sok mindent, többek között a Magyaroktól is.
Magyarok: Semmit nem kapnak ingyen, ha "segítséget" is kapnak valahonnan azt olyan áron, hogy amíg ez a rendszer fennmarad fizetik a törlesztést. Ezzel szemben sok mindent adnak ingyen többek között a zsidóknak is.
Ez nem fóbia hanem tények.
De ha az jobb ha hallgatunk mint a cigánybűnözésről akkor hallgathatok akár erről is, attól talán majd megoldódik. -
ManoNegra #5093 Neked Magyarfóbiád van komolyan mondom... -
#5092 Most arról beszéltünk ha jól értettem, hogy közösen termelje ki az olajat izrael-usa-palesztinok.
Erre mondtam, hogy Zsidók nem olyan barmok mint a Magyarok, így nem fogják még usa-nak sem engedni, hogy a semmiért kapjanak olajat, a palesztinokról nem is beszélve.
Területeket meg lehet, hogy te adnál, de ők ugyanúgy nem fognak mint olajat.