13596
-
#5291 Mit adnék én ilyen árakért Pozsonyban. 70 000 Ft alatt meg sem mutatják a garzont. Reálisan 80 000-tól kezdődik. -
#5290 Lófaszt. Röviden és tömören. -
#5289 Tipikus troll. Ha valaki nem az ő álláspontját képviseli egyből megy a személyeskedés. -
#5288 off:
Az a "megalol", hogy nem jut el az agyadig, hogy valószínűleg amikor írtam a hozzászólásom még nem volt ott a tied, mert írás közben nem frissül az oldal. Meg az is "megalol", hogy egy ember hogy lehet ennyire ocsmány, hogy azonnal a legrosszabb dolog jut eszébe. Végig gondolhattad volna, hogy miért itt van az a hozászólás, de ehelyett te azonnal a kötekedésre mentél, mert ebből áll a lényed teljes egésze, nem hiába rühhel mindenki* mint a szart.
*néhány izrael fant leszámítva.
-
Ronny #5287 A szocializmusnak 89-ben vége lett. HA minden szitura az állam beavatkozását várod akkor lehet menni kubába.
Utáljuk a kapitalizmust
Utáljuk a kapitalizmust 2
Megint utáljuk a kapitalizmust
Magyarországon a szocializmus a fejekben él tovább. Nem hiszem, hogy van a fejlettnek nevezhető világban még egy olyan ország, ahol egy Matolcsy kaliberű figura lehet a pénzügyminiszter és a televízióban Bogár/Róna-féle félőrültek osztják az észt gazdasági kérdésekben.
Abszurd és regénybe illő az itthoni helyzet. Ezzel az emberanyaggal sajnos biztos a bukás.
-
#5286 Soha nem mondtam, hogy értek a pénzvilághoz sőt, az ellenkezőjét mondtam. Viszont a hitelfelvételhez nem kell diploma, csak el kell olvasni azt a kibaszott szerződést.
Még arra is képtelen vagy, hogy átmenj a topikba amit linkeltem. Megalol...
Izraelhez értés rész meg röhjes és értelmetlen. Mint te. -
patiang #5285 Ha mindenki oly előrelátó lenne mint Te, akkor a franciák, hollandok, németek meg a stb, olcsó munkaerő címén beengedték volna a muszlimokat. Mert, ha nem tették volna, akkor most nem állna fenn az a robbanás előtti helyzet, ami tapasztalható.
Tehát ne nagyon hangsúlyozd a mindenekfelett való okosságodat. Igen van igazad, csak mérlegelj. -
patiang #5284 Nyugdíjintézet/ rádió: egy nyugdíjas az államnak az első évben nullszaldós, attól kezdve négyzetesen termeli a veszteséget.
Most tudom, hogy mi köze az egészhez?, de gondolkodj. -
#5283 Vagy esetleg megfelelő felvilágosító kampányt csinálni, vagy esetleg az iskolában jobban kitérni erre a pénzügyi témára. Amikor én jártam akkor az állampolgári ismeretek órán kizárólag faszságokat tanultunk, pedig tanulhattunk volna ilyenekről is. Vagy ha jól tudom sok helyen egyszerre két idegen nyelvet tanítanak. Mi a f*sznak? Tanítsanak egyet, a mésik helyett meg kicsit több dolgot erőől az eu-demokrácia-versenyenalapuló világról.
Elég nagy az arcod, mert értesz 3 különböző dologhoz (pénvilág, haditechnika, izrael) de hidd el, hogy azokat akiket analfabétának hívsz, lehet, hogy nem értenek a pénzvilághoz, de lehet hogy méshoz milliószor jobban mint te, ki mit tanult ahhoz ért.
Ráadásul nagy részük átélt egy rendszerváltást, fél életüket egy teljesen más rendszerben élték le mint ami most van, ráadásul mint tudjuk az ember fiatalon könnyen tanul idősen nehezen.
Kíváncsi lennék hogy te személy szerint hogyan tudnál alkalmazkodni, 40+ évesen egy teljesen új rendszerhez, nem csodálkoznék ha sírva fakadnál amikor úgy baszna át a palánkon egy olyan cég/szervezet ami érti az új rendszert mint a sz*rt.
Szerintem az arcodból kéne vissz venni és akkor nem rühellne mindenki minden topicban ahova beteszed a lábad. (ez csak egy tanács volt)
-
#5282 Ne menjünk átide? -
#5281 Azt kellene felfogni, hogy ha nem telik rá, akkor nem telik rá. Én is álmodozom sok dologról, de nem veszek fel rá irreális módon hiteleket.
Akkor merő passziból finanszírozza már az én álmaimat is az állam. Nem mindenkinek a család a fontos 28 évsen. Én pl. körbeutaznám a világot. Hogyan merészik, hogy nem adnak erre kamatmentes hitelt...? Komolyan mondom, hogy megáll az eszem...
Az albérleti szerződést meg jól kell megkötni. A cimborám 8 évig élt ugyanabban az albérletben. Egy gyerekes családnál nincs megbízhatóbb pont azért, mert nem egykönnyen kölözik el és normális esetben némi felelősségérzet azért van. -
#5280 Értem.
És miben szolgálják a kormányok az "orzságon kívüliek" érdekeit? -
#5279 Azért egyvalamit szögezzünk le.
A devizahitelesek problémája nem akkor kezdődött amikor felvették a hitelt.
A Devizahitelesek problémája akkor kezdődött amikor a kormány képtelen volt forrást szerezni külföldről és elszállt az árfolyam.
Ezután a kormány, hogy tetézze a bajt le is állította a devizahitelezést alles zusammen. Ennél nagyobb hibát el sem tudtak volna követni szvsz. Ugyanis az árfolyamot a folyamatos CHF be és kiáramlás egyenlege tartotta egyensúlyban.
A CHF egyensúlyi árfolyama kb 185ft/CHF körül van. A 140 FT/CHF-es időkben futott fel a hitelezés a 220Ft/CHF-es időkben pedig nettó visszafizetők vagyunk.
HA a kormány képes lett volna/akart olyan intézkedést hozni ami a CHF hitelállományt megtartja és szépen lassan csökkenti és nem pedig levágja akkor most a devhiteles emberek nem lennének ekkora szarban.
Na pl az ilyenek miatt nem értem, hogy az emberek mit rinyálnak a kormány segítsége után. hisz segített. Tessék megvan az ára. Lehet fizetni. -
remark #5278 Az országon belüli az a közösség, amely egy adott területen az adott területből próbál megélni, és akik érdekeik képviseletére egy kormányt választanak. Mindenki más országon kívüli.
Most ezt még lehetne pontosítani, de gondolom érted miről beszélek. Egy magyar gazdálkodó az a közösség része, de egy amerikai bank az már egy ellenérdekelt "országon kívüli" elem. -
#5277 Egy rakás hülyével meg nem lehet normális társadalmat felépíteni.
BTW sokszor felvetettem már, hogy sokminden cenzushoz kellene kötni. A hülyék csak újratermelik saját magukat. Ma a demokrácia az, hogy 8 demagógiával meggyőzhető hülye leszavaz egy intelligenst embert.
Persze ez kivitelezhetetlen, ezért marad az általános választójog. Viszont hitelfelvételnél igenis kellene vitzsgálni az értelmi színvonalat is. -
patiang #5276 Akik akkor engedélyezték akkor az ilyen hitelek felvételét, most jól el kellene nádpálcázni. Minimum. Mert most jön az, már reális, hogy a kormány esetleges azon intézkedését, hogy megmentse, a devizahitelest, egy időzített bomba. Van olyan terv, hogy az állam megveszi a lakást, de a volt tulaj tovább élhet benne, mint albérlő. Hát ennél jobb üzlet nincs egyeseknek. -
patiang #5275 De könyörgöm, az emberek 80%-a funkcionális analfabéta.
-
patiang #5274 Látod most írtad le az igazságot. Gratula. -
ManoNegra #5273 Jelenleg sajnos CSAK az átlag polgár tetteinek van következménye... -
patiang #5272 Nem tudom, hogy halottál-e olyanról (marhaság?), hogy meleg családi otthon, amit én az igényeim szerint rendezek be, párommal együtt, s ha valamely okból unszimpi lennék a főbérlőnek, s nekem nuku mani, akkor nem dobhat a híd alá, kölkökkel együtt. De becsszóra sorolj fel olyan albérleteket, ahol a gyermekes pár szívesen látott.
S ha az emberek oly lököttek voltak, hogy felvették a hitelt, pedig ott volt előttük a záradék, akkor mit szólsz azokhoz a híres gazdasági szakemberekhez, kik elindították az "állítólagos" válságot?
De ha Te ragaszkodsz a más izlése által berendezett kéglihez, ám legyen úgy. Ámen. -
#5271 Aki így vette fel, annak csak azt tudom mondani, hogy nem gondolta át. Mikro jön már el az világ, hogy az áltagpolgár felmérje, hogy a tetteinek következménye van...? -
#5270 Nem értem mit értessz "országon kívüliek" alatt. -
remark #5269 A kormány dolga azok érdekeinek képviselete, akik maguk kívánják megoldani a különféle felmerülő problémákat, azokkal szemben, akik a problémákat okozzák vagy azok fennmaradásában valamilyen okból érdekeltek.
Az érdekellentét pedig ott van, hogy a kormány tagjai számára problematikus az "országon belüliek" képviselete az "országon kívüliekkel" szemben. Egy olyan helyzetben, mikor az egyet előre lépésért dicséret, a hátra egyet lépésért szankció jár, a legtöbb ember nem az alapján dönt, hogy előre vagy hátra helyes-e lépni, hanem hogy miért jár dicséret. Mélységes tiszteletem a kivételeknek, akik jelen voltak végig a világtörténelemben, és akik jelen vannak most is az országban. -
#5268 "DE sokan azért vették fel azt, mert azt bírták kinyögni. "
Ezek az emberek hibát követtek el. Es az is aki odaadta ezt a hitelt.
Amikor kockázatkezelőként dolgoztam a következő szabály volt érvényben: az ügyfél összes havi törlesztőrészlete nem lehet magasabb mint a havi jövedelem fele.
Amikor ezt betartottuk persze az ügyfél nyávogott a legjobban. És most is az ügyfél nyávog, hogy mért adtuk neki oda hát nem tudta, hogy ez lesz... Mi tudtuk, csak akkor ez senkit nem érdekelt. és Persze az "okos" ügyfél elment ahhoz a bankhoz aki megcsinálta neki a hitelt. -
patiang #5267 "Még mindig jobban jártak akik felvették mintha azonos forintalapú terméket vettek volna fel."------DE sokan azért vették fel azt, mert azt bírták kinyögni. A kivételekről ne beszéljünk, mert van az is.
-
#5266 "A kormány dolga, hogy beavatkozzon. Csináljon olyan intézkedéseket melyek csökkentik a lakások árát. "
A szocializmusnak 89-ben vége lett. HA minden szitura az állam beavatkozását várod akkor lehet menni kubába.
"Vagy tiltsa meg külföldieknek a lakóingatlan vásárlását, úgy hiszem ez eléggé lerugná az árakat, az meg kit érdekel, hogy sírnak Izraelben/Ausztriában stb..., első a magyar nép a saját hazájában és ha nekik mér jó akkor esetleg jöhetnek mások. "
Azt azért remélem tudod, hogy Magyarországon azt a szegényes ingatlan építkezési szektort (ami éves szinten 5%-ot zuhan és már nem is tudom, hogy hova képes még zuhanni) nagyrészt a külföldiek és a gazdagok tartották el, mert a szegényebb és középréteg panelt vesz vagy használt ingatlant.
Tehát ha a magyar ember hajlandó lenne vagy éppenséggel tudná a prémiumot megfizetni akkor az ingatlanértékesítőknek nem kéne KÜLFÖLDÖN vevőt KERESNIÜK.
A Devizahitel pedig nem uzsorabiznisz. Még mindig jobban jártak akik felvették mintha azonos forintalapú terméket vettek volna fel. (persze függ a lejárati időtől) -
#5265 A kormány dolga, hogy beavatkozzon. Csináljon olyan intézkedéseket melyek csökkentik a lakások árát.
pl: Fogja be a segílyből életvitelszerűen élő szegíny romákokat, csináljon belőlük brazil gépsort és építsenek társasházakat, házakat tonna számra. Munkaerő jó részt ingyen van (mert ugye ők amúgy is kapnák a segílyt), anyagköltséget meg kifizeti a vevő, sőt így még a vevő be is száll valamennyivel a segílybe is.
Vagy tiltsa meg külföldieknek a lakóingatlan vásárlását, úgy hiszem ez eléggé lerugná az árakat, az meg kit érdekel, hogy sírnak Izraelben/Ausztriában stb..., első a magyar nép a saját hazájában és ha nekik mér jó akkor esetleg jöhetnek mások.
Vagy egyszerűen csak védje meg a pénzügyekről semmit nem tudó polgárait az ilyen devizahiteles uzsora bizniszektől, pl azzal a módszerrel, amit a "viccblogomban" is írtam.
Ez kutya kötelessége az államot vezetőknek, ha nem teszik meg a nép elfogy, nem lesz új generáció, és szépen lassan kihal a nemzet.
Most jöhetsz ilyen olyan érvekkel, de ez a szemed előtt zajlik, nem kell hozzá sok ész, hogy felismerd a problémát. -
remark #5264 Libya: Demonization and Self-determination
U.S., French, British and Italian imperialists are determined to lay hold of Libya’s now well-developed infrastructure of oil refineries, pumping stations, gas lines, ports and pipelines directly into Europe, as well as billions of dollars in gold reserves, oil reserves — the largest in Africa — and Libya’s other rich assets. All of this has been built up over the four decades since U.S. and British imperialism were kicked out of the country.
The imperialists are especially determined to stop Libya’s assistance in the development of other African countries. The plans for a United Federation of Africa, which were put forth by Libya and backed with $90 billion in investment funds, deeply threaten the continued multinational corporate looting of the continent.
The people of Libya have resisted more than four months of nonstop aerial assault. The bombing has united the population. Their cohesion has grown. More than 1 million people hold giant rallies in Tripoli.
A government in fear of its population would never hand guns to the public, but Libya’s government has distributed more than 3 million weapons in a country of 6.5 million people to enable them to resist occupation. -
remark #5263 U.S. Vetoes of UN Resolutions Critical of Israel -
#5262 A világ számtalan részén nem lehet lakást venni a felkapott helyeken átlagembernek. Budapesten is van tonnányi ilyen hely. Hülyeség ez ellen tüntetni. Ennyi erővel az időjárás ellen is lehetne tütnetni. Miért hiszik azt, hogy a piac az árait szociális alapon szabja meg...? -
#5261 Aha. És mi garantálja, hogy ki tudod adni a lakást. Múltkor felmentem és csak a XI. kerületben találtam 5 perc alatt potenciálisan 10 olyan lakást, ami megfelelt volna nekem. Pedig csak azokra szűkítette a találatot, ahol ép is volt. 50 nm-es egyedi fűtéses lakás 40k/hó-tól már elérhető a belváros szélén. Full bútorozva és felújítva. -
horthy #5260 Abban igazad van hogy más topikba tartozik ( Gazdasági világválság gondoltam ) de a világpolitika és a pénzvilág mindig összefügg . És isten állatkertjében a " Zsiráfok " ilyen téren ott vannak az élbolyban ! A pénzvilág vs vallási fundamentalizmus stb kavalkádja csinálja a fesztivált a közelkeleten hogy ne unatkozzunk ! -
#5259 Alapvető gondolat, hogy amikor tőkét pakolsz egy lakásba azzal jobban jársz mintha elveszted örökre albérlet formájában. Ugyanis a hitelezett lakás egyszer a tulajdonod lesz a bérelt pedig soha.
De az összehasonlítás persze kamatfüggő. De még mindig szerencsésebb a lakást veszek alapból, az albérlőm eltartja a törlesztőt és a rezsit míg én albiba költözöm és a lakás kitermeli magának a tőkét. -
#5258 Drágáim. Ez totál másik topicba tartozik.
Az alapkamatot meg nem közvetlenül a hitelfelvevők fizetőképességére szabják, hanem az államadósság finanszírozhatóságára is.
Arról meg, hogy miért is olyan az árfolya mint amilyen van egy elég hosszú post a világgazdasági válság topicban, többször is hivatkozva rá. -
#5257 Bárcsak kibírnám én is ezt a read only-t. De mindig írnom kell valamit. Amíg banolva voltam egész jó volt. -
Blum #5256 20k dollár/nm? :O
"Egy nemzet alapvető túlélési feltétele, a dolgozó emberek biztos lakhatása, ez által szaporodni fognak és a nemzet erős marad. Ha jól látom Magyarországon az ellenkezője zajlik"
Végülis szaporodunk is (illetve hát a férgese),csak ezzel gyak. csődbe viszi magát a nemzet. Nem tudom,hogy minek kell már ahhoz történnie,hova kell sodródnunk ahhoz,hogy bevezessék azt,mint Kínában - és itt most a születésszabályozásra gondolok.
Izraelieknek pedig igazuk van,nagyon jól teszik,hogy kiállnak magukért. És te is jót írtál.
(Phijj..mióta vagyok én itt már read only üzemmódban,most ezt is megszegtem :D) -
#5255 Lakásárak ellen tüntetnek Izraelben.
"Tel-Avivban vagy Jeruzsálemben úgyszólván lehetetlen, hogy egy fiatal pár önerőből saját lakáshoz jusson; de a kevésbé felkapott helyeken is 20 ezer dollártól indul a lakóingatlanok négyzetmétere, miközben egy közalkalmazott bére nem éri el a havi 2 ezer dollárt."
Tény, hogy ott nehezebb lakáshoz jutni (ha jól számolom) de ők legalább kiállnak az alapvető (saját otthon) jogaik mellett. Talán ezért tartanak ott ahol és talán ezért ők vásárolnak fel minket és nem mi őket.
Ez a nagy albérletesdi meletti kiállás elég vicces. Aki albérletbe csinál gyereket az egyszerűen nem normális. Tegyük fel, hogy a gyerek megszületése után történik valami olyasmi ami miatt munkaképtelenné válik a család fő. Akkor mi van? Élnek mint a cigányok?
Egy nemzet alapvető túlélési feltétele, a dolgozó emberek biztos lakhatása, ez által szaporodni fognak és a nemzet erős marad. Ha jól látom Magyarországon az ellenkezője zajlik, az hogy balage miért kampányol ez a rossz dolog mellet csak sejthető, de remélem nem igaz. -
patiang #5254 Ezt az #5245-re akartam küldeni.:) -
patiang #5253 Is-is!! De igazad van. -
#5252 Mondjuk az mókás lesz, hogy egy olyan ország mely napokon belül csődbe mehet, egy olyannal harcol "vállvetve" melynek "állampolgárai" intézték el, hogy csődbe menjen...
Bravo usa...
(szerintem ha a jenki népet valagi felvilágosítaná úgy igazán, hogy mi is történik (nem ilyen kuruc.info szintű underground szinten hanem az esti híradó előtt naponta) egy hónapon belül megtámadnák Izraelt, a nép nyomására.)