13596
-
#5251 "BTW az új lakások amennyire látom a mérgegráda, de lószar minőséget jelentik. Egy másik ismerősőm vett új lakást és a lakásavatón nem hittem a szememnek, hogy 17 millát fizetettek azért a hulladékért."
Konkrétan nagy részük fából van sokszor még a válaszfalak is.
Lehet építési vállalkozást kéne csinálnom, mellette elvégezni egy origami tanfolyamot, aztán árulnám a papírházakat 20milláért... -
ManoNegra #5250 Robert Baer, volt CIA tiszt úgy hiszi, hogy Izrael hamarosan meg fogja támadni Teheránt és a konfliktusból az Egyesült Államoknak nem lesz módjában kimaradni.
"Baer a provokatív hangvételű „Háttér információ” című Los Angelesi rádióműsor vendégeként nyilatkozott. Legfőbb forrásait nem nevezte meg az izraeli támadás tekintetében, de a név szerint említett személyek valamennyien izraeli biztonsági szakemberek, akik a széles nyilvánosság előtt is beszéltek arról, hogy Benjamin Netanyahu, Izrael miniszterelnöke, elszánta magát egy Irán elleni támadásra." -
ManoNegra #5249 *Részben azoknak a bankoknak... -
#5248 rosszul latod. Geza Bacsi kolcson adott Pista bacsinak 175 Svajci Frankot, amit Gizi neni bevalott 1750 forintra 10 evre
10 evvel kesobb Pista bacsi Gizi nenitol vesz 175 Svajci Frankot 800 Forintert es azt visszaadja Geza Bacsinak.
Ennyi tortenik a hitelnel.
-
ManoNegra #5247 Azoknak a bankoknak, akik 2008-ban a saját maguk okozta válság elkerülése érdekében nekünk nyüszítettek egy 600 milliárdos "bankmentő csomagért. Miért nem az anyabankhoz futottak?
"A körültekintő hitelezés a mai pénz- és tőkepiacok bonyolult világában nem a hitelfelvevő, hanem a szakértelemmel rendelkező bank dolga, mert a szükséges szakmai ismeretek hiányában az átlagháztartás nem tudja megállapítani, hogy mekkora havi törlesztéssel kell számolnia. A hitelképesség határának kiszámítása tehát a bank szakmai feladata, amit mi sem bizonyít jobban, mint a tény, hogy ezt a feladatot a bank csak különdíjazásért – mint például a „hitelbírálati” díj befizetéséért – vállalja. Annak megállapítása aztán, hogy a bank által javallott hitelkonstrukció általa ajánlott mérete és működési jellegzetessége mennyire felel meg az általa behatárolt hitelképességnek, végképp a bank felelőssége."
http://nol.hu/lap/forum/20110617-a_devizahitelezesrol -
#5246 Miért? Kire kellene hárítani...? A te autód üzemeletetési költségét vagy villanyszámládat te fizeted nem? Te vásároltál egy szolgáltatást, akkor fizess. -
ManoNegra #5245 Nem a felvilágosítás hiányával van igazán probléma, hanem az árfolyamkockázat teljes egészében az ügyfélre hárításával, és az elbaltázott monetáris politikával ami ezt a helyzetet eredményezte... -
#5244 Amugy a "rendszervaltas" nal kellet volna sirni kerem hogy mi igen is a szocializmust akarjuk amikor mindenkinek volt munkaja es lakasa... de kerem a nep nem akarta ez van -
#5243 Erdekes modon amikor 10 eve osszekoltoztem a parommal, alberletbe akkor meg se fordult a fejembe hogy hitelt vegyek fel. Mert akkor nem engedhettem meg magamnak. Szoval nem csak utolag vagyok okos...
Lehet tul sokat Sim Cityztem, es ott soha nem tudtam visszafizetni a hitelt es ebbol levontam mar 15 evesn a kovetkeztetest hogy hitelt felvenni szar -
patiang #5242 Én nem, de rajtam kívül élnek még kb 10 millióan. S ezt vedd már figyelembe.
Ezért kellett volna a nyomatékosabb felvilágosító munka, mert a pénzvilág mint az ingovány. A cigisdobozon: halált okozhat. Tehát, ha mégis cigizik, akkor baknyúl. De amikor egy 10 oldalas szerződés végén apró betűkkel: árfolyamkockázat? S amikor megkérdi Pista bá, mondja már meg legyen szíves, akkor ne tessék azzal foglalkozni.
-
#5241 ők nem is járnak ilyen fórumokra. Pont nekik kellettek volna azok a figyelmeztetések amiről beszéltem és nem neked vagy nekem. -
#5240 A média, a kormány, meg az atyaúristen: dübörög a gazdaság, s nem csak itt, az egész világon.
Te bármit elhiszel a szoci kormánynak - egyáltalán bármilyen magyar kormánynak - és a szenny médiának? Most erre mot mondjak...?
Ha én azt írom, hogy egy dzsinn ajándéka a frank hitel, akkor azt is elhiszed?
Írja az egyik társunk az albérletet. Nekem van pár albérletes ismerősöm, nem tudom neki van-e?
Van. Gyakorlatilag csak olyan a volt egyetemi évfolyamtársaim vagy barátaim közül. Egyetlen haverom vett lakást, de azért, mert 5 év alatt annyit volt külföldön, hogy a napidíjából hitel nélkül vett egy lakást. Persze vehetett volna új autót is, de ő sem fogyasztási buzi és jó neki a tizenix éves jó állapotban levő használt autó.
Most ezzel senkit nem akartam megbántani, de ahhoz, hogy az egyik albiból a másikba , ahhoz kell egy bizonyos életstílus.
Az egyik srác 8 évet húzott le ugyanabban az albérletben. Mi írja elő, hogy folyamatosan költözni kell? Hm...?
BTW az új lakások amennyire látom a mérgegráda, de lószar minőséget jelentik. Egy másik ismerősőm vett új lakást és a lakásavatón nem hittem a szememnek, hogy 17 millát fizetettek azért a hulladékért. -
#5239 Ne m tudom mit szenvedek analfabéta faszkalapokkal. Előbb tanulj meg olvasni/értelmezni aztán utána mászkálj olyan fórumokra mint ez.
Ezt üzend azoknak, akik nem olvasták el, hogy mit írnak alá és utána sír a szájuk... -
patiang #5238 mármint a fogyásnak
-
patiang #5237 Egy társunk dobta fel ezt a linket, igaz, hogy már másodszorra hozom fel, de aki nem zavar logó, nézze meg.
Dumálnak itt a népesség fogyásról. KÁR-KÁR------mert van oka -
patiang #5236 Te most vagy fiatal házas, és az eseményeket látva persze, hogy tök hülye lennél belemászni. De értsétek már meg, hogy az idő, s a sors nem homogén. Remélem ebbe nem köttök bele. De akkor MÁS volt a helyzet. A média, a kormány, meg az atyaúristen: dübörög a gazdaság, s nem csak itt, az egész világon. Írja az egyik társunk az albérletet. Nekem van pár albérletes ismerősöm, nem tudom neki van-e? Kérdezze meg őket akkor, amikor valami komolyabbat is el akarnának érni az életben, nem csak tengeni-lengeni. Most ezzel senkit nem akartam megbántani, de ahhoz, hogy az egyik albiból a másikba , ahhoz kell egy bizonyos életstílus. A másik nehézség, amikor, mint házaspár albit kóslatsz. Az első kérdés: van-e gyerek, vagy akarnak-e?? Amikor megnősültem csak úgy költözhettünk be, hogy a szerződésben vállaltuk, hogy míg ott lakunk nem lesz baba. Elvállaltam, mert tudtam, hogy egy év múlva az utcát is elfelejtem.
Azért könnyebb ám utólag itélkezni------------------- -
#5235 Már bocs te hülyegyerek.
"Azt hiszem a komment alapján leszűrhetjük, hogy csiégnek milyen világképe van. Viccnek jó a srác..."
Mit írtam????
Azt írtam, hogy a hitelek reklámozása ELŐŐŐŐŐTTT vagyis azokkal együtt kellet volna valami extra figyelemztetést előírnia a kormánynak. Mint pl a dohány reklámoknál, hogy akár bele is dögölhetsz.
Ne m tudom mit szenvedek analfabéta faszkalapokkal. Előbb tanulj meg olvasni/értelmezni aztán utána mászkálj olyan fórumokra mint ez.
Vicces, hogy olyan meber kezdi megint a személyeskedést aki olvasni nem tud b+ -
#5234 "Ha Te akkor mint fiatal házas, és terveid vannak az élettel, és úgy érzed, hogy a frank hitelt ki birod sajtolni, melyiket választottad volna?"
Sajat peldamon tudom, igen fiatal hazas vagyok es megsem voltam idiota hogy olyan hitelt vegyek fel aminel nem szamolok azzal hogy majd vissza kell fizetnem es esetleg szarul jarok. Mindig jobban jart aki frankban vette fel a hitelt. Miert vettek fel frankban? Mert stabil penznem volt evekig alig mozgott az ara. Nem arulok el nagy titkot akkor sem amikor pl az arany arara se szamiotott par kozgazdasz szakember hogy tovabb fog menni az egekbe az ara, de megis igy van. Attol hogy valaki kozgazdasz nem biztos hogy jol dont. Mint a pelda is mutatja a te ismerosodnel.
Hitelt veszel fel kockaztatsz hogy pillanatnyilag megnoveled a likviditasodat. Ugy kell hitelt felvenned hogy ne okozzon gondot a torleszto reszlet, vagy visszafizetes ha megsem jon ossze valami. Errol nem a bank tehet, de kozuk van hozza mert rajatoszottak az emberi idiotizmusra "menjunk nyaralni hitelbol" -
#5233 nincs igazad lasd Kina -
ManoNegra #5232 igazad van, befejezem az offot. Egyébként sem fogjuk egymást meggyőzni. -
#5231 Lehet, hogy az albérlet olcsóbb, viszont hosszútávon kidobott pénz.
Miért is? Számolgass, hogy a hitel kezőrészlete hoszútávon lekövte 10 év alatt mennyi kamatatot hoz. Ezen felül egy új lakásba kismilló olyan dolgot be kell szerezni, ami még az üres lakás árán felül alsó hangon 2-3 millóba fáj, ha nem bóvlit akarsz.
Viszont nem kellene ezzel már átmenni valami áms topikba...? -
ManoNegra #5230 "A rendelet megalkotása beleilleszkedik az elmúlt időszak történéseibe: látszatintézkedések érdemi segítség nélkül. Gyakorlatilag a bankok továbbra is átháríthatják a 'piaci' kamatváltozások költségeit az ügyfelekre. Vegyük észre: olyan kockázat viselésére kötelezik folyamatosan az ügyfeleket, amelyek figyelésére, kezelésére ők külön osztályokat működtetnek magasan képzett szakemberekkel. Az átlagembernek nincs esélye felvételkor még megbecsülni sem, hogy mennyit fog visszafizetni ténylegesen. A bank nem vállal felelősséget! Ő csak közvetít. Ha gond van, mossa kezeit, és mindenféle képpen a pézéhez jut (ha kell, a fedezet által)."
http://www.pszlf.com/index.php?option=com_content&view=article&id=114:lakashitelek-kesz-a-bankokat-korlatozo-ujabb-kormanyrendelet&catid=68:belfoeldi-hirek&Itemid=58
Lehet, hogy az albérlet olcsóbb, viszont hosszútávon kidobott pénz. Érdekes módon régen az átkosban működött korrekt hitelnyújtás. Nem akarom visszasírni, de ami jó volt azt meg lehetett volna tartani. De ha az állam a polgárai ellen dolgozik, akkor ez lesz az eredménye. Es ez sajnos messze nem konteo... -
#5229 Lentebb már írtam, hogy valszeg, ha egy gyerekem lenne, még akkor is albérletben élnék, mert olcsóbb. -
#5228 A frankhitel szerződésben meg le van írva az árfolyamkockázat. -
ManoNegra #5227 A cigarettán már fel van tüntetve öles betükkel, hogy halált okoz. A bankokat pedig igenis kötelessége lenne kordában tartani! Ez is a dolga, erre van a PSZÁF ezért fizetünk adót! -
patiang #5226 Tudod akkor amikor azok a "marhák" felvették a hitelt, vagy nem volt más választásuk, vagy "okosan" próbáltak lavírozni a pénzvilágában. Ha Te akkor mint fiatal házas, és terveid vannak az élettel, és úgy érzed, hogy a frank hitelt ki birod sajtolni, melyiket választottad volna?? Ne mondd azt légyszi, hogy mindenki tök hülye, mert nem csak bugris mezítlábasok vettek fel pénzt, hanem még közdász is. Egy biztosan mert ismerem.
És igen, erősebb felvilágosító munka kellett volna. Ki a fene gondolta akkor, hogy kidől a bili. És akik most visítoznak (van közöttük számító is), azért teszik, mert ők azt a tételt tudták kifizetni, arra voltak berendezkedve. Persze neked is igazad van, de mi a megoldás?? -
Saintgerman #5225 Ha valaki számára jelent valamit a szabadakarat, akkor számomra igen. De te aszem nem erre vagy kíváncsi...
Ez a rablás ami otthon folyik példátlan világszerte. Az viszont igaz, hogy ez párosul a polgárok hülyeségével. Tudom, hogy a világrablók háborúkkal szerezték meg a privilégiumot, de más országokban van legalább valamiféle képviseletük is a kiraboltaknak, ami Mo.-n tudtom szerint nincs. -
#5224 Ennyi erővel alkolholt és cigit is be kellene tiltani, hogy megvédje állampolgárai a saját hülyeségétől.
Ennyi erővel n+1 dolgot fel tudnék sorolni, ami tiltson be, hogy a hülyéket védje saját maguktól.
A szabad akarat fogalma jelent valamit számodra? -
Saintgerman #5223 Az államnak kötelessége lenne megvédeni a polgárait mindentől, így a nemzetközi rablóbandától is. Az államnak nem lenne szabad megengedni, hogy idegenek csapdákat állítsanek fel a határokon belül. Az államnak minden tekintetben a polgárai érdekeit kellene szolgálni idegenekkel szemben....
De mivel az állam tisztviselőjei az idegenek beleegyezésével kerülhetnek csak hatalomra, így logikus kiknek az érdekei kerülnek előtérbe.. -
ManoNegra #5222 Mihez nincs köze? Hogy mekkora a forint hitel kamata? Az MNB határozza meg az alapkamattal, ha magasan van tartva akkor persze hogy a kutya nem vesz fel forinthitelt. -
#5221 Nem fogod fel, hogy az államnak semmi köze ehhez? Nem dönthet az állampolgárai helyett.
Csak a kecót áron alul tudja eladni, ha mindenki bedől, és másnak sincs sok pénza a semmiből. Tehát még sokszor a hitelösszeget sem tudja visszanyarni, nemhogy a kamatokat... -
ManoNegra #5220 Nem kell itt agyfaszozni meg konteózni... Ki az az őrült aki frankhitelt venne fel ha közel azonos kamattal lehetne felvenni mindkettőt? Az államnak érdeke az, hogy a pógár eladósodása frankban történjen, hogy aztán ennyire kiszolgáltatott legyen az esetleges árfolyamingadozásoknak? Az erős forint rossz az exportőröknek, a gyenge meg a devizahiteleseknek.
Még egyszer megkérdem. Az államnak nem lenne az elemi érdeke, hogy elejét vegye a polgár devizában történő eladósodásának?
"A bankoknak sem volt jó igazán, hiszen nekik az a jó, ha egy hiteles nem dől be."
Ha egy adós bedől akkor a bank viszi a kecót + bukta az addig befizetett törlesztőt. -
#5219 Komolya mondom, hogy agyfaszt kapok a konteózástól. Vázolom a helyzetet.
1. Megjelent a piacon egy termék. Ez volt a frankhitel.
2. Egyre több ember vette fel öntszántából anélkül, hogy számolt vonla minimális szinten az árfolyam kockázattal. Miért? Mert vagy leszarták, vagy nem tudtak róla, vagy szimplán felelőtlen hülyék.
3. Biztosítást vagy egyéb extrát, ami védené őket a kellemetlen mellékhatásoktól nem vett bele senki, mert minek az...
4. A frankhitel árfolyama elszállt, a többit innen már tudjuk.
A bankoknak sem volt jó igazán, hiszen nekik az a jó, ha egy hiteles nem dől be. -
ManoNegra #5218 Szerintem meg pont az a kérdés, hogy kinek-kiknek állt érdekében a devizában való eladósodása az állampolgároknak... -
#5217 Azt hiszem a komment alapján leszűrhetjük, hogy csiégnek milyen világképe van. Viccnek jó a srác... -
#5216 Ez hogyan lehet, ha sorban arról károgott mindenki már a 210-es árfolyamnál, hogy kétszeres lett a törlesztő? (Mondjuk nem értettem, hogy a 150-es árfolyamhoz képest a 210-nél hogyan jön ki a kétszeres...) -
#5215 Hat nem arra hogy ha idiota vagy es hitelt veszel fel akkor majd megment teged. Nem kommonizmusban/szocializmusban elunk elunk -
#5214 Most akkor mit kellene mondanom egy olyan embernek akik mást ad a számba mint amit leírtam? Ráadásul annyira mást, hogy nyilvánvalóan a célja a kötözködés.
Hát visszakötözködtem.
Annyira igénytelenekké válnak egyesek, hogy számomra hihetetlen. Ha nem vár el semmit a kormánytól akkor mi a f*sznak van kormány. Dísznek? -
harcu #5213 2006-ban CHF hitel havi 70 törlesztő. HUF hitel lett volna havi 100. Most 238 Ft/ CHF árfolyamon 96. Azaz így is még minden hónapban nyereség a forinthitelhez képest. -
harcu #5212 Nos, amikor kitört a válság, akkor az egyik pénzügyi szaki azt találta mondani, hogy az emberek pénzügyi intelligenciáját nem lehet eléggé alulbecsülni. Ahogy olvasom a mondókádat, telitalálat volt.