13596
-
#5371 En kerek elnezest hogy arabot es nem muszlimot irtam. -
#5370 Az arabokat így ebben a formában kár volt belekervni, de tény, hogy Norvégia lakosainak mintegy 10%-a nem Norvégiában látta meg a napvilágot, és az etnikai leosztás szerint az ország lakosságának "csak" 82%-a Norvég. A hivatalos adat szerint 150 000 muszlim él Norvégiában (első sorban Pakisztániak, aztán Irakiak, Egyiptomiak, Marokkóiak, Tunéziaiak, stb.), nem hivatalosan cirka kétszer ennyien. Mind Dániában, mind Svédországban voltak már összecsapások a muszlimok és a hatóságok között (a Dán karikatúra Mohammed prófétáról megvan?).
Anders nem kifejezetten az arabok, hanem a muszlimok elleni ellenérzéséről beszélt / írt. -
ManoNegra #5369 Igazad van! Bár akkor szovjetúnió nyomására tettük. Manapság ez nemigen történne meg. Nem lehetnek túl büszkék rá mostani uraink. -
#5368 1988 ban -
remark #5367 Míg gondolkodsz itt egy másik írás: Állam az államban
Aggodalom lett úrrá Izraelen, miután a mérsékelt Fatah és a radikális Hamász kibékült egymással. Ráadásul már több dél-amerikai ország szuverén államként ismerte el Palesztinát, pedig a függetlenség kikiáltását csak szeptemberre tervezik.
(...) A dél-amerikai országok azt a tényt ismerték fel, hogy Izrael politikája, a Ciszjordániában megállíthatatlanul burjánzó zsidó telepek számának szaporodása lehetetlenné teszi a béketárgyalások sikeres befejezését.
(...) Márpedig a palesztin állam létrehozásának tervével az Egyesült Államoknak és Izraelnek is szembe kell néznie. [MOST, és nem 10 meg 60 éve. Eddig sikeresen megakadályozták az állam létrejöttét, de ez változóban van.]
(...) csak annyi került nyilvánosságra, hogy a[z európai] külügyi vezetők a zsidó településpolitikát a nemzetközi joggal ellentétesnek és a béke akadályának minősítették.
(...) Németország, Franciaország és Nagy-Britannia egy új nemzetközi béketerv bejelentésére készül, melynek részét képezné a két állam elismerése az 1967-es határok alapján, úgy, hogy Jeruzsálem kettős főváros lenne.
(...) Medvegyev a találkozó után bejelentette: "Oroszország már régen döntött. Támogattuk és támogatni fogjuk a palesztin nép elidegeníthetetlen jogát egy független államhoz Kelet-Jeruzsálemmel mint fővárossal." És egy ilyen kijelentésnek súlya van, hiszen Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja.
A végén még az USA és Izrael magukra maradnak? -
remark #5366 Az meg sem fordul a fejeben egyeseknek hogy a tulzott arab bevandorlas valtja ki ezeket az indulatokat
Te most miről beszélsz? A norvégiai merénylet szerinted a túlzott arab bevándorlás miatt esett meg? Mesélt már el részletesebben, hogy mire gondolsz, mert egyáltalán nem értem, hogy miről beszélsz. -
remark #5365 Ez is nagyon jó, egy Tekoa nevű izraeli faluból írogat valaki érdekes válaszokat, egész addig, míg nem lesz kínos az, amit ír:
Magyarország miért nem tervezi a palesztin állam elismerését? Közben Izrael egyre kisebb?
"Ha 63 evvel ezelott, vagy az azota felkinalt szamtalan alkalom kozul barmikor a palesztinok a beket valasztottak volna, akkor ma egy viragzo orszaguk lehetne. Dehat ok inkabb intifadaznak, hazudoznak meg nyavajognak."
Csige által linkelt hírből az is kiderül, hogy Izrael tudja, hogy a palesztinok most is csak a vérontásra tudnak gondolni: "Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter szerint országának meg kellene szakítania a kapcsolatokat a palesztinokkal, mert azok "soha nem látott vérontásra" készülnek a jövő hónapban." - bezzeg a békés, igazmondó izraeliek! -
remark #5364 Jó kérdés: Most majd minden ország, amelyik elismeri Palesztinát, terrortámadás fogja érni? -
remark #5363 Az nem tudom mennyire zavar, mikor újból csak a személyemet támadod, hogy az összes hsz ami ebbe a láncba tartozik az 100%-ban idézet más forrásokból. Hol látod itt te az én álláspontomat, az én magyarázatomat bármire? Vagy már azért is én vagyok a hibás, hogy a világsajtó egyre nagyobb része ad hangot Izrael ellenes álláspontnak? -
remark #5362 Ne személyeskedj. -
#5361 Izrael megint erkölcsösen jár el, ahogy mindig is szokott.. -
#5360 Hát az durva lenne. Elég hamar berendelnék Vikit Izraelbe egy kis fejmosásra... :) -
ManoNegra #5359 Magyarország elismerte az önálló Palesztín államot? -
#5358 Chile, Brazilia, Magyaroszag stb ahol szinten elismertek, nem voltak ilyen merenyletek... biztos a gaz gonosz cionaistak
Az meg sem fordul a fejeben egyeseknek hogy a tulzott arab bevandorlas valtja ki ezeket az indulatokat , biztos errol is a gaz cionistak tehetnek.
Te irtad hogy Netanjehu interviewa es szovege hiteltelen
"Innen kezdve meg gyakorlatilag semmit se ér a szövege."
Rad es ervenyes ez. -
#5357 Meg szerencse hogy ehhez is ennyire ertesz.
Netanjehu mindennek mondhato csak neo libaeralisnak nem. Inkabb jobb oldali.
Abban igaza volt akarhogy probalod tagadni hogy Israelben az araboknak vannak jogaik, mig a kornyezo orszagokban kozel sincs ennyi joga.
Arab nokrol ne is beszeljunk mert az tul egyertelmu.
Ezek utan azt allitani hogy azert mert israelben az embereknek nem tetszik hogy nem tudnak megelni a hazarak/benzin/gaz/gyerekneveles stb arak miatt mikor ezekkel kuzd ha jol tudom minden nyugati allam is. Az allitasa attol meg igaz marad. -
remark #5356 A norvég kormány merényletek sorozatát kapta Palesztina elismeréséért -
remark #5355 "Egy vélemény a netről", én itt olvastam: Mire jók a hamis terrortámadások?
Néhány nappal ezelőtt olvastam valamelyik angol nyelvű izraeli hírportálon, hogy Norvégia hivatalosan is elismerte az önálló, szabad és független Palesztin államot az 1967-es határok között. Ez az eset, nagyon hasonló ahhoz amikor Oroszország is elismerte a Palesztin államot, és alig 1 hétre rá 40 halálos áldozatot követelő merénylet történt az egyik Orosz reptéren. Ez a robbantás legkevésbé az Arabok, leginkább a moszad és izrael érdekét szolgálhatta. Illetve, ebben az esetben (is) lehet egy olyan figyelmeztetés a dologban, hogy vagy azt teszitek amit izrael és a cionisták érdekei diktálnak, vagy ha nem, akkor azért bosszút állunk rajtatok. -
remark #5354 Ha ilyen muszlimot akarsz látni, akkor nézd meg ezt a filmet: Adam's Apples -
#5353 Én biztosan nem. Ki láttot már olyan muszlimot, akinek tud normálisan célozni is... :)
(szarkazmus on) -
remark #5352 Most látom hogy kimaradt egy szó, az "azzal" szó pedig felesleges:
Pont abban az országban vannak pont annak az elnöknek a kijelentéseivel GONDOK, akinek gondolatait nemrég figyelmembe ajánlottad: -
remark #5351 Azt pedig, hogy milyen sikeres az iszlám ellenes propaganda, jól mutatja, hogy a norvégiai lövöldözésért is sokan azonnal a muszlimokat kezdték el okolni. -
remark #5350 Az Amerika államkincstár minisztere, háborús propagandát indított Irán ellen
David S. Cohen a napokban azt mondta, hogy Irán titkos kapcsolatot tart fenn az al-Kaidával, de úgy mint Cheney, Rumsfeld és a neo-liberálisok, most Cohen sem tudja alátámasztani ezt az állítást.
Az államkincstár minisztere azt is mondta, hogy az iráni kormány Ezedin Abdel Aziz-t egy új mumust, az al-Kaida vezetőjét finanszírozza, hogy megvethesse lábát Pakisztánban.
Amit annakidején Szadham Husszein és országa ellen bevetettek, most azt megcsinálják Iránnal is, kezdve a hamis propagandával és aztán a háborúval...
Azt már kérdeztem itt, hogy Líbia esetén miért paktálhatott le a nyugat a al-Kaida terroristákkal, akkor az volt a válasz, hogy de hát mit értetlenkedek, ez köztudott, hogy egy állam az érdekei keresztülviteléhez azzal paktál le, akivel csak kell.
Majd tessék ezt emlegetni, mikor az első "csúnya terroristatámogató Irán" hírek begyűrűznek... Az egyik országba azért vonulnak be, mert az terroristákat támogat (vagy igen, vagy csak azt mondják rá), a másik országba meg azért vonulnak be, mert az a terroristák ellen van. Nyuszika meg a sapka esete. -
remark #5349 A norvég és a közel-keleti események összefüggéseit taglaló írás, mely megállapításai az eddig linkelt anyagokhoz jól illeszkednek:
Webster Tarpley: a Norvég terrortámadás hamis és több ember műve lehetett.
A másik kérdés ugye fölmerült akkor, hogy miért indítottak ilyen ál, azaz hamis terrorcselekményt? Miért rejtik el a több-merénylő teóriát? Mi a motiváció? Ennek politikai oka van és az egyik Traply szerit az az, hogy Norvégia a pro-Arab külpolitikát kultiválja és a kormány kijelentette, hogy Palesztina egy külön állam lesz a jövőben.
A másik politikai oka a false falag terrortámadásnak pedig az lehetett, hogy június 10.-én a Norvég kormány visszavont minden előzőleg megkötött együttműködést a NATO-val és nem vesznek részt a további Líbia bombázásában és legkésőbb augusztus 1.-jén le is állnak ezzel a közreműködéssel. A norvég miniszterelnök azt mondta május 13.-én Oslóban, hogy a líbiai konfliktust nem lehet katonailag megoldani, a fennálló problémának leküzdéséhez vannak politikai tárgyalásos útja is. Amikor az Egyesült Államok elkezdte a Líbia elleni hadjáratát, a norvég elnök volt az egyetlen, aki felszólalt ez ellen és most a szövetségeseket meg teljesen magukra akarják hagyni.
Egyébként Norvégiának, olaj- és műtrágyával kapcsolatok érdekei vannak Líbiával, így valamilyen szinten együttműködik a Kadhafi rendszerrel és ez sem tetszhet a nyugati hatalmaknak, a nyugati bankárvilág arctalanjainak.
Tehát a nyomozás eddigi szakaszában a norvégek elleni támadás motivációja egy büntetés volt a pro-arab politikájuk és a NATO-bombázás megtagadása miatt.
Valamint egy meglehetősen használhatatlan hunhir-es írás: Cionista összeesküvés az oslói terrordráma hátterében? (ez csak arra példa, hogy sokfelé írnak ugyanarról) -
remark #5348 Pont abban az országban vannak pont azzal annak az elnöknek a kijelentéseivel, akinek gondolatait nemrég figyelmembe ajánlottad:
[URL=http://aranykor.freeblog.hu/archives/2011/08/01/Tarsadalmi_es_gazdasagi_nehezsegek_miatt_tobb_szazezren_tuntettek_a_demokratikus_minta-allamban/]Társadalmi és gazdasági nehézségek miatt több százezren tüntettek a "demokratikus minta-államban".[/URL]
Nohát nohát...mégsem olyan szép az élet odaát sem mint ahogyan azt Netanjehu hazudta, amikor a közel-keleti helyzetről beszélt és Izraellel példálózott, hogy igen...ilyen állami berendezkedéssel kellene rendelkezni a környékbelieknek is - béke meg miegymás....de hát láthatjuk, hogy ez Izraelben sincs meg...romlik a PR-juk. Ott is ébred már a nép. Ez a neo-liberális vezette demokrácia bárhol is legyen ugyan olyan ...szar!
Ezért mondtam, hogy van hazugság is abban, amit Netanjehu mond. Innen kezdve megy gyakorlatilag semmit se ér a szövege. -
#5347 ertheto amit akarnak, ugyanezt akarta Csige is par hozzaszolassal ezelott :)
Nekem kezd Csige gyanus lenni. -
ManoNegra #5346 -
#5345 Tény, hogy én rasszista vagyok.
A különbség köztem és az Izraeli vezetésben "csak" annyi, hogy én elismerem és pontosan tudom, miért vagyok rasszista, és azt is tudom, hogy minden ember rasszista csak sokan álszentek és játszák -már elnézést- a p*csájukat, hogy ők mennyire toleránsak.
Szemben az Izraeli vezetés számon kéri pl a Magyarokon is a esetleg rasszisták, de ők meg élen járnak ebben a rasszista dologban.
Azt megkérdezném, a nagy anti-rasszista emberektől, hogy szívesen laknának bármely város india, néger stb... negyedében, vagy esetleg ha tehetik inkább máshova költöznének még ha máshol kicsivel drágábbak is a lakás árak, illetve van-e arra válaszuk, hogy a négernegyedekben és a cigány lakta területeken miért nincs értéke az ingatlanoknak. Ha már itt tartunk pl az "biztosnemrasszista" Izraeli ingatlan bizniszelők, miért Sukorón akarnak építeni King's City-t mikor Gyöngyöspatán jóval olcsóbban jutnának területhez. (ott nincsen tó? a telekérkülönbségből futná tó létesítésre) -
remark #5344 Most ezzel azt mondod, hogy az egyetlen irány, amerre elmozdulhatunk, az az, hogy neki is elfogy a türelme.
(Csak zárójelben kérdezem meg: az én türelmemmel mi van?) -
#5343 Valaha én is olyan voltam, mint Cifu. Csak nekem már régen elfogyott a türelmem.... -
remark #5342 De gondolom ha nekiállnánk megbeszélni a kérdést, akkor itt hagynál 2 hsz után azzal, hogy provokatív a stílusom. Mint ahogy most is én provokálok ezzel, hogy ezt szóváteszem. De persze abban semmi provokáció nincs, hogy megint csak annyit vágsz ide, hogy "jaj már megint egy összeesküvés elmélet".
Mikor Molnibalage csinálja mindezt, azt még megértem. De te miért csinálod? Így lesz ez ezentúl már mindig? -
remark #5341 Kapcsolódó hír: Irán Izraelt vádolja
Hassan Firouzabadi egy közleményben úgy fogalmazott, hogy „a cionisták állnak a norvégiai terrortámadások mögött, mivel jobboldali indulatokat szítanak, és előmozdítják a terrorizmust”.
Előzőekben ezt emeltem ki: The Foreign Minister was met with claims that Norway must recognize a Palestinian state when he visited the Labour Youth League summer camp Thursday.
Egy izraeli írta: With all due sorrow they were waving a sign on the island the day before calling to boycott us. [lásd [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1199870332&no=5332]#5332[/URL]] So I really don’t feeling like showing empathy. -
#5340 Azert szep latni hogy Csige rokon lelkekre atalal az Izraeli vezetesben -
ManoNegra #5339 Lehet hogy összeesküvés elmélet, lehet hogy nem. Minden esetre a "divide et impera" egy jól bevált módszer. -
#5338 Megint az összeesküvés-elméletek... -
remark #5337 A történet azon része ismerős máshonnan, hogy ha meg akarsz gyengíteni (az eredetiben "ki akarsz irtani" szerepelt) egy országot, akkor oszd ketté, a két félt ugraszd egymás ellen, és majd ők maguk elvégzik a piszkos munkát. Olcsó, hatékony, és a kezedet se piszkítod be. -
#5336 Kadhafi eléggé esélytelen, senki sem fogja kívülről, nyíltan támogatni, így meg a legjobb esetben is egy olyasmi elszigetelt helyzetet nyerhet magának, mint amilyenben Szaddam Husszein volt 1991 és 2003 között.
A felkelők legfőbb problémája továbbra is az, hogy a felszín alatt széttagoltak, csak abban értenek egyett, hogy Kadhafinak vesznie kell. Most ugye arról kapargatják a földet, hogy miért kellett meghallnia Abdelnek a felkelők egyik hadurának - a felkelők kezétől (de már itt is megy a kavarás, állítólag aki megölte egy iszlamista szélsőséges volt). Ugye egy Ex-Kadhafi emberkéről beszélünk, és a felkelők közül sokan rühelték, és végül sikeresen meg is gyilkolták (?).
Ez az egyik ok, ami miatt a NATO nem ad komoly fegyverzetet a felkelők kezébe. Mert nem tudni, hogy mi lesz akkor, ha Kadhafi eltűnik. Nem-e zuhan polgárháborúba az ország, és nem kezdik-e egymást irtani a NATO fegyvereivel? Nem is szólva arról, hogy esetleg máshol használják fel őket adott esetben. Túlságosan is képlékeny a felkelők belső helyzete, hogy egyértelműen állást tudjanak foglalni jelenleg.
Amúgy a NATO már eddig is támogatta fegyverrel a felkelőket, de főleg kézifegyverekről és azok lőszereiről van szó. Egyiptom szintén támogatta fegyverrel a Líbiai felkelőket. Ezek a támogatások nem elhanyagolhatóak, de igazából nem is számottevőek.
A tökölés terén... láttad a HT topicba anno belinkelt videót, nem? Ez arab mentalitású hadviselés, nem éppen olyan szinten kiképzett és felfegyverzett erőkkel, mint egy normális modern regurális hadsereg. Lassan haladnak, de azért haladnak a felkelők, ha lassan is. De ne várj tőlük olyan blitzkrieg-et, mint amit az amerikai/angol haderő mutatott be Irakban. Az egy professzionális hadsereg volt... -
horthy #5335 Egyébként mi a helyzet a Libiai polgárháborúval ? Ki az esélyes befutó ? Nem nagyon látom hogy a NATO agyon fegyverezné a Libiai lázadokat . Mi az amiért ennyire nem megy a harc a lázadoknak hogy 5 hobnapja tökölnek ? Nincs elég emberük vagy nehézfegyverük vagy mi a helyzet ?? Miből tartana a NATO-nak egy pár másodvonalbeli fegyvert adni támogatásként vagy ennyire skotok ?? -
#5334 Különös testvérekkel gazdagodhat Izrael népe: a dél-szudáni négerek bejelentették, hogy bizony ők is zsidók!
Ez bizony nem nagyon tetszik a rasszista Izraeli vezetésnek... -
Ronny #5333 Semmi gond, azt viszont továbbra sem látom, hogy melyik hozzászólásban írtam "kommunizmust". -
remark #5332 Israelis Debate on the Web: Did Norway Get What It Deserved?
Judging by the comments sections on the main Hebrew websites, the main questions under debate seem to be whether Norwegians deserve any sympathy from Israelis given the country’s pro-Palestinian policies...
Izraeli hozzászólók:
-Enough demagoguery! The Norwegians and Europe generally are super-anti-Semitic. So 100 people were killed there are 7 billion more people in the world. I don’t pity them they’re my enemies they hate Israel so they have it coming!!!
-The whole world dances on Jewish blood. Europe is the same Europe and even more anti-Semitic. The killer is right!!! Europe is defeated, Norwegians are becoming a minority.
-Very sorry: With all due sorrow they were waving a sign on the island the day before calling to boycott us. [lásd lejjebb] So I really don’t feeling like showing empathy.
Cikk egy norvég oldalról:
The Palestinians must have their own state, the occupation must end, the wall must be demolished and it must happen now, said the Foreign Minister to cheers from the audience.
The Foreign Minister was met with claims that Norway must recognize a Palestinian state when he visited the Labour Youth League summer camp Thursday.