36194
  • 5c0rp330n
    na az mar nem olyan rossz fw talan, lehet h nem is erdemes frissiteni, erdemes utanaolvasni..
    1. telefonfuggo, ezen az oldalon valszeg fent van
    2-3. csak a halal biztos.. utanaolvasol, hogy honnan szedtek, mik a tapasztalatai vele masoknak, stb, erre egy kivalo hely pl: itt
    4. tudtommal sehol.
    5. barmilyen fw felrakhato ami megvan. tehat ha megvan az eredeti verzio, felteheto az is.
    6. termeszetesen elronthato, nincs sok dolog a vilagon, amit ne lehetne elrontani, ha nagyon akarja az ember.
    7. link + tobbnyire szoktak lenni a konkret telefontol fuggo dolgok, optimalizaciok..
    8. az internetrol :) ezert fele fozott rom van, xda-n erdemes kutakodni, ott mindig fent van mindenbol a legujabb es velemenyeket, tapasztalatokat is talalsz eleget.
  • gregtom6
    Még tegnap frissítettem Kies-sel, ha nem mondtam volna még, 2.3.3-ra, csak megkérdeztem, h mit gondoltok a többiről.
    De a 2.3.4 még nincs fent Kies-en,
    1. Honnan tölthető le a jó 2.3.4?
    2. És honnan tudhatom, hogy az biztosra stabil?
    3. Honnan tudhatom, hogy a Samsungtól van? Van checksum v ilyesmi?
    4. Hol lehet megnézni, h mikor jelenik meg Kies-re is?
    5. Visszaállítható-e az előző verzió?
    6. Elrontható-e valahol a frissítés?
    7. Mennyi különbség van a 2.3.3 és 2.3.4 között?
    8. Honnan tölthetőek le biztosra jó "főzött" romok, amikről beszéltetek?
  • 5c0rp330n
    "noname"
    mar megint kezded? a samsung maga csinalta ezeket mind. ha az noname, a telefonod is noname. meg ugy kb minden noname akkor. a legszarabb, felkesz kizsivargott rom is valoszinuleg sokkal inkabb kesz, mint a te elavult froyo romod. kies-el legalabb ugyanolyan eselyed van elcseszni. azt is vilagosan elmondtam h ezeknek a romoknak a tulnyomo tobbsege pontosan egyenesen kies-rol jon le.
  • SzirmosSzisza
    Lehet hivatalos, csak ugye minden mobilszolgálató leteszteli még. Pl haverom megvette Galaxy S2-jét és otthon egyből rakta fel rá az új ROM-ot ami kb ugyanaz, mint ami 1 hete jött csak ki Kiesen.
  • MikX
    Nem, csak a hivatalos romokba nincsenek olyan funkciók, vagy idő hiányában, vagy direkt belerakva, amitől gyorsabb lehet...
    Ittvan péla x10-em, most jött ki a gingerbread frissítés, fasza is, de közel nem olyan gyors, folyékony a működése mint előtte a Cyanogenmod, ahol volt Fpsuncap, custom kernel, memóriakezelés tweak, processzorkezelés optimalizácó, fel volt húzva 1,1Ghz-re úgy, hogy lényegében ugyanaddíg bírta az akksi, mert a procikezelést újraírták, terhelés függvényében változtatta az órajelet, ergo csak 3d játéknál csavarta fel 1,1-re, de lemehetett akár 200Mhz-re is kikapcsolt kijelzőnél, ha nemhallgattam zenétsem.
    Ez tehát absz. nem tehetség kérdése.
  • gregtom6
    Biztos meg van az oka, hogy miért nem húzzák túl a procit a Samsungosok. Mondjuk ha azzal a rommal akkutöltés közben játszol vmi 3D-s játékkal, gondolom már erősen magas lehet a hőmérséklete a procinak, meg úgy mindennek a telefonban.
  • FZoleee
    meg túlhúzzák a procit, stb :D
  • gregtom6
    És hogy-hogy ezerszer gyorsabbak a hivatalosnál? Ennyire tehetségtelen emberek dolgoznak a Samsungnál?
  • MikX
    "Nevessetek ki nyugodtan, de ezek a rom-ok még nem stabilak, amik nem a Kies-en keresztül jönnek le. "
    Hát jobb, ha tudod, hogy sokszor a buherált, pl XDA-s srácok által moddolt romok 1000x stabilabbak, gyorsabbak, és kisebb energiafogyasztásúak, mint a gyári... Ezt személyes tapasztalatból mondom, nem samum van, de ott is gyanítom ez a helyzet. Szóval ha nem akarod ezt az utat, a te dolgod, de olyat ne állítsunk már, amiről fikarcnyi tapasztalatunk nincs.
  • benőmenő
    Asszem' most untam meg a várakozást.

Ezt találtam könyvjelzőben. Van ennél jobb android galaxy 3-ra?
  • gregtom6
    Ha a hivatalos 2.3.3-at próbáltad volna a nemhivatalos 2.3.3 és aközött semmi különbség nincs, CSAK annyi, hogy a hivatalosban tutira nincs semmi bug.

Az ilyen félkész update-eket meg azért adják ki, h akik bártak, azok tesztelgessék, és a fórumokról kiderül, van-e valami, amit ők nem vettek észre.
  • TaRka0107
    Tehát a hivatalostól sok mindenben jobb. (ezt akartam írni)
  • TaRka0107
    A hivatalosnál sok mindenben. Főleg most ebben a romban ami fent van.
    Sokkal gyorsabban nyitja meg a dolgokat, tehát mikor pl. belemész a beállításokban, sokkal gyorsabban hozza elő, azon belül is a dolgokat. Görgetésnél sem lassúlkodik. Játékok is jobban futnak rajta, olyanok is amik 2.2-n meg se nyikkannak.
  • gregtom6
    Hát 3 hónappal előtte lehetett használni a 2.3-at az én telefonomhoz, mielőtt hivatalosan megjelent...
    Ne mondd már, hogy 3 hónap alatt semmit se csináltak rajta, mert már teljesen kész volt. Kellett, h legyen mit javítani rajta.
  • desigo
    Mikben éreztél gyorsulást,javulást.
    Írd le pár sorban.
  • jazzy
    Honnan tudod, hogy nem stabilak ha nem próbáltad?
    Egyébként ha nem rakod fel nem nevetünk ki, a te dolgod. Nekem most DarkyRom v10.1-el 4 napot volt bekapcsolva a telefonom, nem buheráltam túl sokat.. de 4 nap.. stock rommal 2 napot bírt ha hozzá se nyúltam.
  • TaRka0107
    Az én telefonom is moddolt rom van és 100-szor gyorsabb mint a hivatalos 2.2. Most 2.3.4 van rajta.
  • gregtom6
    Majd ha 5-6 éves lesz a telefon, és ezer éve lejár már a garancia, majd akkor szarakodok ilyen buherált noname, állítólag Samsung félkész update-ekkel, mert ha elcseszem, mehet a szervízbe.
    Nevessetek ki nyugodtan, de ezek a rom-ok még nem stabilak, amik nem a Kies-en keresztül jönnek le.
  • slime001
    Gyáva vagy. :)
  • gregtom6
    Hát az én mobilomra konkrétan már megjelent a 2.3.4-es Android, de mivel fogalmam sincs, h hivatalos-e, és Kies-en nincs, így nem merem feltenni.
    Ekkor én vagyok a gyáva, v jogos a "félelmem", h elkúrok vmit a telefonomon?
  • SzirmosSzisza
    Arra van valami fix, hogy telefon nem tud kiesre csatlakozni ? Kiírja, hogy inicializálás 10 másodpercig, villan egyet a kép, 1 mp fekete és megint inicializál. Ha elindítom Kies-t kiírja, hogy csatlakozás, de nem történik semmi. (usd debug ki van lőve)
  • 5c0rp330n
    az android 2.3.4 regota megjelent. ha arra gondolsz, h a samsung mikor csinalja meg, az fugg a samsungtol is, telefon modelljetol is, ha pedig arra is kivancsi vagy h mikor teszik elerhetove, az fugg attol is h milyen product code-os a telefonod (vagyis milyen orszaghoz, szolgaltatohoz tartozik). a legtobb samsung fele fw teljesen hivatalos, altalaban valamelyik orszagban kiadjak kies-en es onnan szerzik meg es teszik fel mas oldalakra h mindenki fel tudja rakni. neha vannak "kiszivargott" romok is, amik nem kies-en jelennek meg, hanem valahogy kiszivarognak, viszont ezek is a samsungtol vannak es tobbnyire teljesen stabilak. en oszinten szolva le is szarom h hivatalos-e amit hasznalok vagy sem, csak legyen minnel jobb mikozben stabil is. most epp egy "kiszivargott" romot hasznalok 2 honapja majdnem es teljesen jo eddig. "teljesen kesz" pedig kb soha nem lesz semmi, samu kb havonta adja ki a frissebb, jobb romokat, voltak idok amikor nehany hetente nyomatta.
  • gregtom6
    Jó, de honnan tudod, h a 2.3.4 hivatalosan is megjelent?
    Az én telefonomra is le lehetne szedni a 2.3.4-et, csak nem a kies-el. De honnan tudod, h az a hivatalos és teljesen kész verzió?
  • 5c0rp330n
    odinnal azt teszel ra amit akarsz. en eddig csak samsung altal kiadott, hivatalos fw-ket hasznaltam, de amugy vannak nagyon jo kis fozott romok is. azt teszel ra fel odinnal amit akarsz, betat, stabilat, hivatalosat, fozottet.. kies-el legfeljebb 2.2.1-re tudnek frissiteni, oda se tisztan, odinnak hala fent van a legfrissebb 2.3.4, qrvara nem mind1.
  • gregtom6
    Ez eddig oké, de gondolom az Odin-on nem kapom meg azt, h hopp, itt a hivatalos frissítés, ezt töltsd le, mert ez a jó.
    Ilyen akárhonnan beszerzett, vagy legalábbis félkész android verziókat meg a franc sem akar feltenni.

Az lehet, h egy kalap szar, de ez a hivatalos progi, amivel nekem frissíteni kell néha a firmware-t.
    Cáfolj meg, ha nincs igazam, de egyelőre mivel a telefonokhoz, androidhoz technikailag nem értek(pedig informatikusnak tanulok), így gyáva vagyok egyelőre ilyen béta update-ekhez.
  • 5c0rp330n
    ami azt illeti, ha kies-el elcseszed a frissitest, az elvileg ugyanugy garivesztessel jar. masreszt gyakorlatilag ha nem vagy egy segg, qrvara nem jar garivesztessel odinnal frissiteni, mert azt rakhatsz ra, amit akarsz, ha szervizbe viszed, gyari szoftvert visszarakod ra es ennyi. harmadreszt a noname szoftverrol annyit, hogy az odin-t a samsung csinalta, es gyakorlatilag minden samsung szervizben azt hasznaljak. nem is kies-t :)
    kies-t azert erdemes kerulni, mert egy kalap szar az egesz, semmire nem jo. a frissitest sokkal inkabb kies-el fogod elcseszni, mint odinnal, arrol nem beszelve, hogy odinnal frissiteni sokkal tisztabb is.
  • FZoleee
    miközben pár hónapja van már minden szolgáltatós telefonra :D
  • SzirmosSzisza
    Január óta ígérik, lassan itt lesz

Amúgy ott van a topikban, rakd be ;D
  • benőmenő
    Afene a galaxy 3-ra még mindig nincs 2.2-sem hivatalosan igaz? Kaphatnék egy galaxy 3-as logót?
    Tököm tele van, ha egy hónappal később veszek telót akkor ace-em lenne és nem kellene copni a frissebb androidért
  • gregtom6
    Meg is tudod indokolni, hogy miért érdemes kerülni?
    Gondolom csak akkor marad garanciás a telefon, ha azon keresztül frissíted.
    Meg amúgysem mernék, és nem is értek hozzá annyira, hogy ilyen noname szoftverekkel kísérletezve frissítsek a telefonon bármit is.

Mellesleg a 2.3.3 a legfrisebb android a Galaxy Ace-en.
  • 5c0rp330n
    a kies-el valo frissiteshez annyit teszek hozza, hogy aki teheti, inkabb kerulje az egesz kies-t annak minden formajaban. az egyetlen oka h fent van a kies nalam az az h tartalmaz usb drivereket amik kellenek.
  • gregtom6
    És számít, h 100%-osan fel legyen töltve, vagy csak annyira kell feltöltve lennie, hogy 10-15 percig(a frissítés idejéig) ne kapcsoljon ki a telefon?
    De úgyis töltődik USB-ről, szóval ez nemtom, fontos lehet-e.
  • gregtom6
    Azt írja a frissítéskor, hogy mentsek minden személyes adatot. Most akkor mégsem csinál biztonsági mentést?
    És van értelme elküldeni a szgép műszaki adatait, IP címemet elküldeni a Samsungnak? (ezt is frissítés előtt kérdezi)
  • MikX
    Itthon még nem is...
    Debrandeltem már nemis tudom mire, vissza SEUS-al a gyári romot, és már ment is a frissítés. Eddíg sok változást nem észleltem, ugyanis a rom ami eddíg fennvolt is az Arc launcherét használta alapból, annak minden funkciójával, no most hivatalosan is tök ugyanaz mint az Arc :D No meg ugye gingerbread, eddíg nagyjából a natív app2sd, tethering ami szemetszúró, ja és már itt sem kell babrálni facebook-telefonkönyv összekapcsolással, automatán felismeri, összefűzi.
    De remélem mielőbb lesz root, meg egyéb nyalánkságok, mert eléggé hiányzik az eddígi romomhoz képesti sebessége. Nem lassú, de ugye gyárilag nincs fps uncap, tehát nem olyan tükörsima 60fps minden pillanatban...
  • Solten
    es ne furgye' le
  • RelakS
    igaz SGSII, de win7 alatt kiessel simán frissítettem
  • ldavid
    KIES-szal nyugodtan frissíthetsz, ha XP-d van esélyes, hogy megkapod már a 2.3.3-at is
    win7-en nem igazán jön elő sajna :/
  • DeerHunter01
    Companion nekem még nem jelezte h elérhető lenne.
  • RelakS
    ne kapcsold ki a gépet
    ne kapcsold ki a telefont
    ne húzd le a telefont a számítógépről
    ha félted az adataidat, legyen helyed a biztonsági mentéshez (a kies megcsinálja)
    ne legyen áramszünet
    ne szakadjon meg az internet
    ne babráld a telefont
    ne babráld a számítógépet (ez lehet, hogy nem fontos)

Kb ennyi :)
  • gregtom6
    És akkor van valami, amire KIES-el történő frissítéskor figyelni kell?