36194
  • Rage47
    factory reset nekem megoldotta 2.2 után
  • SzirmosSzisza
    Valakinek van arra valami tipp, hogy Galaxy 3-on miért nem jó a GPS ? Raktam fel GPS optimizert meg mindent, faternak jó volt vele, nekem meg nem 2-3 perc alatt se talál jelet szabad ég alatt :/
  • aate
    launcher pro-ban hol lehet beállítani hogy a menü illetve a home screen ne forduljon el ? Nem találom sehol a beállítását.
  • TomBond
    Én is azt használom. :-)
  • aate
    Ma van a 2. napja a tapasztalt szerzésnek a Nexussal. Elsőre az akkumlátor elég sokká töltődött fel 100%-ra közel 4 óra töltés idő.
    Egy letisztult nyers android (Gingerbread )2.3.4 rendszert raktak bele, kihagyva a gyártók (Pl : Samsung által átformált felületet ) Áttekinthető egyszerű kellemes menü felület. Az ikonok szépek, a menü háttér fekete, állítani sajnos nem lehet.
    Elsőre alapalkalmazásokat telepítettem: Quick settings ,astro app manager,
    pár Játék: Speed forge 3d, Hyper jump, Talking Tom. Minden simán fut akadás nélkül. Zenelejátszó elég egyszerű equalizer nincs de a hozzá adott füles elég korrekt ,,agybedugós „ .lejátszót le is cseréltem a Power Ampra. Google saját szolgáltatásai be vannak integrálva, van Gmail, Gtalk,G+, YouTube kliens, meg Google Voice hang alapú kereső, Google Search, természetesen Google Maps is, a hozzá tartozó dolgokkal (Latitude, Places, Navigation), terméseztessen a Google Earth is. Az Android gyári böngészője elég jó az internetezéshez, és ugye a 2.2-es verzió óta már a flash támogatás is adott. A videó lejátszás elég jó nem akad , (HD videót még nem próbáltam )
    A beépített navigáció navigon felület, de nem kedvelem mert az úti cél kijelölése elég körülményes, ezért felraktam az IGO-t amely nagyon jól jelenik meg , nincsenek levágott szélek elérhetetlen kezelőfelületek. GPS kapcsolatot hamar megtalálja próbám során nem is ,,dobta el” a navigáció akadás nélkül fut a kijelző is elég éles jól látható még alacsony akku töltés alatt is.
    A készülék egyszerű letisztult forma nincsenek felesleges gombok, kellemes tapintású jó kézbe álló telefon. Kijelző Super clear LCD , ennek ellenére minden új lenyomat meglátszik rajta. Sajnos nem kapta meg a Gorilla glass - üveget,
    egy védőfóliát ezért érdemes lesz beszerezni. Összegezve nem bántam meg a vásárlást csak pár ezressel drágábban kaptam meg függetlenül,(70 e) mint ha valamelyik szolgáltatónál vásároltam volna meg, valamelyik díjcsomaggal együtt 2 év hűség nyilatkozattal
  • ldavid
    nekem ez van, tud több nyelvet is
  • Bexter
    Gugli nem volt barátom nem segitett, hátha ti tudtok
    német magyar offline szótárt keresek. Tudtok ajánlani? :D
  • mojito10
    Nem mindig. Van, hogy csak simán a szolgáltató van elszállva az árakkal. Életem első Androidos telefonja egy Samsung Galaxy Spica volt amit olcsóbban vettem meg hivatalos Samsung viszonteladónál (tehát a Samsunggal szerződésben álló hivatalos partnernél), rendes magyar Samsung gyártói garanciával és mindenféle magyar papírral (kézikönyvet is beleértve ami nem egy cetli volt, hanem egy 80 oldalas füzet). Az akkori szolgáltatómnál (Telenor... mi más) még a 2 éves hűségidőt és egy emészthető havidíjat vállalva is 5 ropival került volna többe, mint függetlenül. Feltöltőkártyásan meg 15 ezerrel... szóval ez vicc néha!

A független Neo amúgy érdekelne engem is (barátnőmnek keresek most új telefont, szóval tulajdonképpen nem engem érdekel) ha lenne hivatalosan kiskereskedelmi forgalomban. Szerintem amíg a Telenor rajta ül addig aligha lesz ilyen. A szürkeimporttól viszont én óvakodnék, vettem már úgy egy-két cuccot az asztali gépembe és a garanciális ügyintézés sok kívánni valót tud maga mögött hagyni. Szóval lehet marad a Telenor, mert ezúttal ennél a készüléknél normálisak az árak. Egy átlagos havidíjú csomaggal, mobilnettel elvihető 56 rugóért ami szerintem baráti induló ár egy frissen bevezetett készüléknél.
    Értem, kösz az infokat, meg a linket!
  • TomBond
    Külföldről hordják be fekete vagy szürke importból. Ezek közül nagyon soknak azért van csak bolti garanciája. Hiába viszed hivatalos magyar szakszervizbe, elküldenek.
  • aate
    Link >
  • MikX
    Mint mondottam, nem lehet "okosba" függetleniteni, csak hivatalosan... Amit találsz, az vszinü gyári független, még teloboltok sem veszik meg a kodot, annyival nem tudják többért elpasszolni, hogy megérje.
    Linket tudsz dobni róla?
  • aate
    Az Android 2.3.4 -ben nincs az eszközkezelő az értesítő sávban ? Meg feladatkezelőt sem találok....de lehet automatikusan bezárja a programokat mikor kilépek belőle froyo nem zárta be.
  • aate
    Amit most vettem függetlenül a neten ahhoz 2 év gari járt !
    És akkor is ugrik a gari? Csak mert Neo-t nézek és vannak Garis függetlenek, amit a telenorból vettek, mondom jó ezen minden van csak gari nincs... Meg vannak 70e környékén Gsm boltokból. Na ott sztem már valóban 1 éves a garancia és független alapból. Ezek am honnan szerzik be a telefonokat, hogy olcsóbban adják, mint a telefonszolgáltató és még független is????
  • MikX
    Ja, de androidos telót nem llehet függetleniteni, meg lehet venni a hivatalos hálózatfeloldó kódot viszont.
  • [HUN]FaTaL
    Igen.
    Üdv Telefonguruk! Ha jól tudom, akkor ha veszel egy telefont, amin van egy év gari és kifüggetleníted, jól sejtem, hogy ugrik a garancia??
  • aate
    Egyébként jó kis telo ez ,kicsit más a szoftver mint a Samsungnál volt de jó ez is. Meg a füles és a zene lejátszó is jól szól.
  • aate
    Közben megválaszoltam magamnak a kérdést astro file manager megoldotta a problémámat.
    Egyébként jó Samsung szokás szerint nincs használati utasítás ,de most a gyártó oldalán sincs megfelelő ! Még majd a gyári szoftver frissítésre kell rá jönnöm így Kies nélkül...ha egyáltalán lesz elérhető újabb majd az ígéretek szerint.
  • Solten
    [URL=http://androidportal.hu/2011-08-16/kinek-allt-ez-erdekeben-google-motorola-uzletrol]"Kinek állt ez érdekében?" (A Google-Motorola üzletről)[/URL]
  • Solten
    A Samsungnal van gyarilag file kezelo, toltsd le a marketbol az Astro file managert (pl).
  • aate
    zene mappa meglett... :) de a többi még nem.
  • aate
    nem töltöttem le, samsungnál nem kellett de van már felmásolva csak nemérem el a telepítéshez de megpróbálom a marketböl...hátha az a megoldás. Másik kérdés A Kies csak a samsungot látja? mert ezt nem nem :( , a zenéket hova rakjam ?
  • Solten
    Hi. Gondolom van a telon file manager app. Vagy nincs? Latnod kene vele az SD-t.
  • aate
    Sziasztok ! megjött a Nexus s -telom :) Kérdésem lenne használókhoz: Elérem a memóriát másolni is tudok rá, egy könyvárt hoztam létre az app-oknak ,de hogyan érem el a telefonon ezt a könyvtárat ? vagy melyik beépített mappába másoljam hogy lássam a Samsungon volt saját fájlok és ott láttam az sd kártyát most nem látom :( Zenéket is hová másoljam ?
  • Solten
    Szerintem ez a helyzet, az eddig piacot letarolo Apple nem igazan nezi jo szemmel az Android novekedeset, foleg a szamukra elso jenki piacon (bar foleg e ket rendszer a Nokia "karara" novekedett, szepen betoltogettek az altala (Symbian) hagyott urt) a Microsoft meg elvesztette a par szazalekos reszesedeset az uj rendszerrel meg nem tudott meg megkapaszkodni. A Nokia hazassaggal egy rakas szabadalmat nyertek ok is.
    Az Oracle egy patent troll a sok kozul, jo biznisz lehet nekik penzt csikarni az immaron nagy felhasznalotaborral biro Androidbol.
  • GregSB
    Én csak azon csodálkozom, hogy miért most jutott a fél világnak (Microsoft, Oracle, Apple, Motorola, Google) eszébe elkezdeni perelni egymást, meg szabadalmakat felvásárolni... 2007 óta folyik az okostelefon-boom, most fogyott el a cérna?
  • Solten
    Igen, meg kellett tenni, a Motorola allaspontja ertheto volt (meg annak tudataban is hogy az Android huzta ki oket a sz@rbol), a reszvenyesek penzt akartak latni a gyengelkedo mobil reszlegtol, a szabadalmai kituno fegyver lett volna ehhez, Android elleni bevetesuk es a tobbi troll tamadasa az op.rendszer halalat okozta volna. Jol tudta ezt a Google.
  • Solten
    Csak a Motorola szabadalmai kellettek a Google-nak, kulfoldi cikkekben mar azt lehet olvasni hogy a Motorola mobil divizio "autonomiat" fog elvezni, nem bannak veluk megkulonboztetettkent. Masreszt az Android mogott egy komoly szovetseg all: link.
  • GregSB
    Persze hogy örülnek, mivel a Motorola pár hete megfenyegetett mindenkit, hogy élni fog a nála lévő rengeted szabadalommal, és perelni fog minden Androidos gyártót... és nem hibába kezdtek el fenyegetőzni, akkor már javában ment a tárgyalás a Gúgli és Motorola között a felvásárlásról, és ezzel gyakorlatilag kikényszeritették a Gúgliból az irreális vásárlási árat. 3x annyit mint amennyit a Motorola valójában ért, 2x annyit, mint amennyi a Gúgli nettó árbevétele volt 2009-ben.

Maradjunk annyiban, hogy a Gúglinak ez a kötelező akvizició volt amit ha nem lépnek meg, akkor nagyon nagy bajok lettek volna az Android platformmal.
  • LoSA
    Kérdések és válaszok - Android és Motorola ügy
  • MikX
    Ha belegondolsz, akkor ez hülyeség. A motorola elég nagy mennyiségű szabadalmi joggal rendelkezik, és mivel a google megvette, ezek is a birtokában vannak, tehát közvetve ugyan, de androidot használó gyártók is hozzájutnak így ezekhez, ez pedíg kedvez nekik, tekintve, hogy kisebb gyártóknak esélye sem lennevédekezni ilyen támadások ellen.
  • aate
    Nem hinném ,mert a kisebb cégek is az androiddal tudtak előbbre törni, Samsung meg a csúcs felé. Szerintem ez inkább egy jó kis hardver erőfitogtatás lesz majd.
  • Narxis
    Pedig PH!-n már egyesek(erdoke) azt fejtegették, hogy emiatt elfordulnak a gyártók az androidtól. :D
  • Solten
    Eddig tartott hogy a Google megunja az Apple es Microsoft patent trollkodasat.

Quotes from Android partners

“We welcome today’s news, which demonstrates Google’s deep commitment to defending Android, its partners, and the ecosystem.”
    – J.K. Shin
    President, Samsung, Mobile Communications Division

“I welcome Google‘s commitment to defending Android and its partners.”
    – Bert Nordberg
    President & CEO, Sony Ericsson

“We welcome the news of today‘s acquisition, which demonstrates that Google is deeply committed to defending Android, its partners, and the entire ecosystem.”
    – Peter Chou
    CEO, HTC Corp.

“We welcome Google‘s commitment to defending Android and its partners.”
    – Jong-Seok Park, Ph.D
    President & CEO, LG Electronics Mobile Communications Company
  • balintka
    Sziasztok! Van egy Xperia Mini Pro-m. Az a problémám vele, hogy elég gyakran lemegy a térerő 1 vonásra átlagban csak félig van. Még ugyanezekben a helységekben a Nokia e51-emnél maximális a térerő. Igazából nem is zavarna, ha nem menne a beszélgetés minőségének rovására. Többször panaszkodtak, hogy visszhangzom, és én is jelentősen rosszabb minőségben hallom a másik felet mint a régi telefonomnál.
    Van valakinek ilyen készüléke? Tapasztalt ilyet? Gondolom ez nem normális dolog.
  • ldavid
    techcrunch-on ez is linkelve van
  • aate
    ,,Samsung I9023 Nexus S kártyafüggetlen okostelefon (fekete) A termék várható kiszállítása: 2011.08.16(kedd) "