36194
-
#11155 Mi a? Nem vágom, ez hogy működik?ÁHÁ!!!:
Hát nem tudom.. :D -
#11154 Itt az új Google Tap.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Április 1... :D -
Savmacska #11153 Üdv, lehet nem ide vág, de nem találtam jobb témát. A kérdésem a következő, Van egy ZTE Blade telefonom 2.3.7es szoftverrel és akármit csinálok nem bírok képet feltölteni facebook-ra. Se sima gyári alkalmazással, se pedig letöltött faceook app-al. Mindig azt irja ki hogy: cannot upload, sorry an error has occured . Valakinek valami ötlete esetleg ? -
#11152 Hivatalos “Value Pack” Samsung Galaxy S és W készülékekre. Value Pack az ICS rendszer helyett az Android OS 2.3.6 alapokon csak a Ice Cream Sandwich néhány meghatározott funkcióit, elemeit tartalmazza. > részletek -
#11151 Elindult az Android OS 4.0.4 frissítés a Galaxy Nexus, Nexus S és Motorola Xoom Wi-Fi készülékekre : > részletek -
#11150 Érdekes bevételi adatok boltokként
Szerintem a Play-nél gyanúsan alacsony számok vannak, Amazonnál meg gyanúsan magasok ahhoz képest hogy asszem csak Amerikában működik.
Mindenesetre az durva, hogy a kettő együtt már megelőzi az Apple boltját... -
#11149 valaki használt már neutron music playert és powerampot is? ha igen, melyiknek jobb a hangminősége? -
#11148 a reset megoldotta köszi, eltűnt teljesen a tárcsázó a fogyasztási listbol
csak 50 % cella meg 50% telefon készenlét maradt -
#11147 Indítsd újra.Beragadt a tárcsázó.Fater Galaxy S2-én is volt ilyen 2.3.5-el asszem (vagy 4)
Ha már megvolt akk tényleg reset... -
#11146 2.3.3-van rajta tudom hogy van 5 de szoftver frissitésnél azt irja hogy napra kész...
a teljes resetet megcsinálom meglátjuk mi lesz -
#11145 Na az cikis, nem tudom annál a típusnál mennyi a normális de gyanítom, hogy jóval több.
Amit én első körben megpróbálnék:
-szoftverfrissítés (ha van újabb)
-teljes reset (minden adat elveszik, a fontosakat érdemes menteni)
(ebben a sorrendben) -
#11144 0 használat mellet 1 napot se bir ki kb -
#11143 Hát nekem egy cseppet soknak tűnik :)
Le is merül gyorsan vagy csak a stats-ben jelenik így megy? -
#11142 sziasztok
Adott egy htc wildfire s telefon (4 hónapos)
na most az normális hogy az aksi 98% a tárcsázó használja el ?
nem sok az kicsit?
előre is köszi -
#11141 Röviden? Nem. Illetve részben erre is hivatott elvileg az új osztály, de ezek a hibák/teljesítmény problémák az alkalmazásokban (amiket bárki írhat) voltak gyakoriak, köze nincs az OS hibáihoz. De ezt egyszer már leírtam.
Ez a html pedig tele van szintaktikai hibákkal is, megnyugodhatsz :)
Más: az FBI sem tudja megtörni a pattern lockot, asszem ez tényleg elég biztonságos: Link :) -
#11140 Amiről te beszélsz az kódoptimalizálás és köze nincs a fordításhoz, mivel még előtte történik.
Új osztályt pedig nem szokás hibajavítás céljából bevezetni, mivel attól még a régi osztály szarul működne. -
#11139 tehát azért vezettek be az apiba egy új osztályt, hogy bugokat, és teljesítmény beli hibákat javítsák nem? :D
Nekem ebből bőven az jön le, hogy az api egy hibajavítást tartalmaz.
Szintaktikai hibát valóban nem javítja a fordító. Nem is ilyenekre gondoltam. Egy programot meg lehet írni jól vagy rosszul. Ha rosszul írod meg, akkor egy gecinagy kódot kapsz, és lassú is lesz. Ha jól írod meg, akkor sokkal kisebb a program, és jobban is fut. (persze van olyan, hogy egy nagyobb kód gyorsabban fut, mint egy rövidebb) de pl gcc optimalizáció során, javítja a kódot. Hogy gyorsabban fusson, kisebb legyen a mérete ilyesmire gondoltam. -
#11138 "Programozásánál, is ahogy egyre távolodunk a gépi nyelvtől, egyre megengedőbbek a fordítok. A kisebb hibákat elnézik, illetve maguktól javítják azokat."
Te miről beszélsz? Maximum az IDE javítja, a fordító biztosan nem. -
#11137 Ha bármilyen programozási nyelvben akár 1 szintaktikai hibát is csinálsz, azt soha, semmilyen fordító nem fogja lefordítani. Ezen az oldalon 456 hiba van, ebből rengeteg szintaktikai is, akár több száz, de a legjobb esetben is több 10. A többit próbáld meg kitalálni. Innentől kezdve értelmetlen az oldal helyes kezeléséről beszélni.
Azt amit idéztél, szerintem teljesen félreértetted, a CrossProcessCursorWrapper egy 15-ös API szinttel bevezetett új osztály (Since: API Level 15), így nem is lehetnek benne hibajavítások vagy teljesítmény foltozások. Ez az új osztály segít a gyakori bug-ok és teljesítmény gondok elkerülésében bizonyos appoknál, ezt jelenti amit idéztél. Ezek a hibák/teljedítmény gondok mind az appokban voltak, nem pedig az API-ban, az új API csak segít ezeket elkerülni.
De igazából önmagában ezzel "az apiban is csak hibajavítás történhetett" elárultad, hogy alapvetően fogalmad nincs az API, API szintek jelentéséről.
Továbbá annak amit mondtál: "ics-nél, csak javítások voltak eddig" már egyetlen új fícsör bevezetése (pl social stream api, de több oldalnyi más újítás is van az új API-ban, amit idéztél az is ilyen) is tökéletesen ellent mond, szóval igazából nem értem mit kapálózol. -
#11136 Programozásánál, is ahogy egyre távolodunk a gépi nyelvtől, egyre megengedőbbek a fordítok. A kisebb hibákat elnézik, illetve maguktól javítják azokat. Tulajdonképpen, a böngésző, is egy fordító. Ha 4 fordítóból egy másképpen kezel egy bizonyos hibát, mint a többi, akkor a másik 3 valószínűleg jobb. Persze, kiírhatná, hogy hibás, és nem jelenítem meg, csak akkor senki nem használná. Jelenleg, a böngészőknél, a legnehezebb, a kompatibilitást megoldani.
Támogathat egy böngésző akármilyen szabványt, ha rosszul kezeli azt, hogyha valami nem teljesen szabványos.
De a böngészőket szerintem hagyuk ebben a topikban, mert nem idevaló.
Hogy hol nézem a changelogot?
Itt: developer.android.com
Engedd meg, hogy az api overview-ből beszúrjak egy részletet neked:
The CrossProcessCursorWrapper class fixes common performance issues and bugs that applications have encountered when implementing content providers. -
#11135 Ha valami szabványtól eltérő, akkor annak a megfelelő kezelése nincs definiálva, igazából ha kiírná a böngésző hogy ez az oldal egyszerűen hibás és nem lehet megjeleníteni, akkor sem a böngésző hibája lenne.
Ezen a fórum oldalon például 456 hiba és 19 figyelmeztetés van. Link.
Gyakorlatilag egy csoda, hogy bármelyik böngészőben egyáltalán megjelenik :)
A hibajavítások nagyon is bekerülnek changelog-ba, legfeljebb rossz helyen nézelődsz. Ha a teljes changelog-ot nézegetnéd, minden legkisebb frissítésnél is oldalakat lapozhatnál csak a változások címeiről is. Csak a 4.0.3 és 4.0.4 között is több száz változtatás történt. A felhasználóknak szánt changelog-ba ezeket nyilván nem részletezik.
Az API frissítésnek pedig többnyire a világon semmi köze sem hivajavításokhoz, sem eljárások teljesítményének növeléséhez, ezek az alacsonyabb szinteken történnek és soha nem érnek el az API-ig. A 15-ös API fő újítása a egy social stream API.
Fogalmam sincs milyen changelog-ot nézegetsz, de szerintem nagyon rossz helyen keresgélsz :D
" De mint már írtam, az eddigi ics frissítés, mind hibajavítás volt. Így az apiban is csak hibajavítás történhetett."
Uram isten... Ezt nem is kommentálom. Csak remélni tudom, hogy az eddigiek alapján van valami sejtésed róla, hogy mekkora szintű baromságot mondtál. :) Ne ragozd tovább, mert csak rosszabb lesz... -
#11134 És akkor az hogyvan, hogy a többi böngésző le tudja kezelni, ezeket a szabványtól való eltéréseket? :)
(btw, csak példának írtam, hogy a böngészős példára, hogy a chrome, sem egy hibátlan böngésző, énis azt használom, mert nincs jobb, de vannak idegesítő hibái)
#11133: Ha voltak is benne hibajavítások, akkor ezek nem voltak akkorák, hogy bekerüljenek a changlogba :)
Hogy más szemszögből, világítsam meg, a frissítést, nem azok miatt a kis hibajavítások miatt adták ki, hanem az új ficsör beépítése miatt.
Ha pedig, megnézed az api changelogját, akkor a 14-es szintről 15-re átállás azért kellett, hogy javítsák a hibákat, illetve egyes eljárások teljesítmény növelése miatt.
De ugyanez van az android changelogban is. Illetve, ha az apiba került volna új dolog, ami eddig sehogy nem volt megoldható, akkor az android changelogba is bekerült volna. De mint már írtam, az eddigi ics frissítés, mind hibajavítás volt. Így az apiban is csak hibajavítás történhetett. -
#11133 "gb-hez 7 frissítés volt, amiből 2-ben semmiféle hibajavítás nem volt. "
Ebben biztos lehetsz, hogy nem igaz. Ha nem is kötötték az orrodra, minden frissítésben volt hibajavítás, egy ilyen méretű szoftvernek ez a természetes velejárója. Valószínűleg egyetlen frissítés sem volt még, amiben semmilyen hibajavítás ne lett volna.
Az a köze hozzá, hogy azt állítottad, hogy "ics-nél, csak javítások voltak eddig", aminek egy új API szint bevezetése önmagában ellentmond.
Azt pedig nem kommentálom, hogy ki él a saját világában aminek nincs köze a valósághoz. De csak most néhány hozzászólás alatt is kiderült, hogy alapvetően fogalmad nincs a nagyméretű szoftverek frissítési szokásairól, meg úgy sok másról sem.
A böngészős dologra meg nem mondok semmit, már megtették helyettem. -
#11132 Inkább feltételezhető, hogy nem csak egy oldal nem követi a szabványt. -
#11131 ettől függetlenül, más böngészőnél, nincs a middle click bug, se itt se máshol. Chrome-hoz, meg van kb 4-5 bővítmény, ami ezt hivatott javítani. (ha bővítményt készítenek hozzá, nem is egyet, akkor feltételezhető, hogy nem csak egy oldalon áll fen ez a hiba) -
#11130 Az SG-t felhozni példának megalol, kevés bugosabb oldalt ismerek. És nem, nem működik tökéletesen az összes böngészővel.
Az SG nem követi a szabványt, nem a Chrome. -
#11129 gb-hez 7 frissítés volt, amiből 2-ben semmiféle hibajavítás nem volt. Ezzel szemben, ics-nél volt akkor 3 eddig, aminél, mindnél történt hibajavítás. És volt, ami olyan hibát okozott, hogy le is állították a frissítést.
Illetve azt még valahogy nemértem, hogy miköze az api szintjének növekedésének, a hibajavításokhoz, de biztos meg tudod magyarázni.
(bár, ahogy korábban bebizonyítottad, veled fölösleges vitatkozni, te úgyis a kis saját világodban élsz, aminek nem sok köze van a valósághoz)
A webböngészős példád pedig kurvajó lenne, csak épp chrome, olyannyira kompatibilis, meg szabványkövető meg stb, hogy sok oldalon, bugosan működik (többek közt sg-n is, holott sg sokkal régebbi, mint chrome). Az összes többi böngésző pedig hiba nélkül kezeli az oldalt. -
#11128 Ennyi. -
#11127 Azt mondtál: "Így nézve, pedig szomorú, hogy ennyi gond van az ics-el."
Mellesleg nincs több baj vele. -
#11126 Valamit nagyon rosszul nézel, GB-hez 7 frissítés volt, ICS-hez eddig 3 volt, amiből 2 volt csak inkrementális frissítés. 4.0.3-al pl az API szint is 15-re nőtt (14-ről), szóval itt már elvérzik amit magyarázol. Továbbá nem attól lesz bugos egy szoftver, hogy sok frissítést kap, az csak azt jelzi, hogy támogatva van. Nézd meg pl az Internet Explorer-t, az egész egy rakás szar, bughalmaz, minden szabványnak ellent mond, és alig jön hozzá bármi frissítés. És nétd meg a Chrome-ot, teljesen stabil böngésző, és heti szinten frissítik, optimalizálják, javítják.
Saját tapasztalat alapján egyébként simán tűnik olyan stabilnak eddig az ICS, mint a korai GB-k voltak. -
#11125 sok gondot hol mondtam? Csak megjegyeztem, hogy több a baj vele, mint az előző verziókkal volt. -
#11124 Inkrementális frissítés, már írtam tegnap. De amit a sok gondról mondtál, az hatalmas hülyeség, remélem érzed. Tökéletes szoftver ilyen szinten nincs és soha nem is lesz. Nálam amúgy hónapok óta stabilan működik. Másrészt sokkal inkább optimalizációkról van szó, mint hibajavításokról, hivatalosan:
" stability improvements, better camera performance, smoother screen rotation, improved phone number recognition and more" -
#11123 Komoly changelist:
The Android 4.0.2 update was released on 28 November 2011, and fixed minor bugs on the Verizon Galaxy Nexus. És a 4.0.1 együtt jött a 4.0-val. -
#11122 de ahogy nézegetem, gb-nél 2 update volt, ami csak feature update volt (google talk hang, és video chat 2.3.4, és a 3.3.7 is, nesux s 4g-hez adott google wallet supportot)
ics-nél, csak javítások voltak eddig. Szóval ne mondjuk, már, hogy nem bugosabb a rendszer, mint a gb :D
(btw, ha a hibák mértékét nézzük, akkor az ics-ben sokkal súlyosabb hibákat javított ez a 4 update, mint gb-nél az összes update együttvéve :D) -
#11121 Jaja. XDA-n aranymondás, hogy nincs olyan ROM ami "kész van". -
#11120 The Android 4.0.2 update was released on 28 November 2011 ;) -
#11119 Az egyik ICS upgrade ugyanúgy csak a galaxy nexushoz hozott valami javítást, és, ha jól látom 4.0.2 egyáltalán nem volt szóval onnan is levonhatsz egyet nyugodtan. -
#11118 jó, de ics leváltása, még a közelben sincs, és már ez a 4. frissítés, a 2.3-hoz meg összesen 5 volt :D
Kis visszatekintés:
2.3->2.3.3->2.3.4(ebbe kb annyi volt, hogy video, és hanghívás google talkhoz)->2.3.5->2.3.6->2.3.7
a 2.3.7 pedig azért érdekes frissítés, mert az elvileg, csak nexus s 4g-hez hozott javítás/újítást, így az az 5 hibajavító frissítés, tulajdonképpen 4, azaz pont annyi, ahol most az ics is jár. -
#11117 Bizonyára erről árulkodik a 2.3.7-es verziószám is :D Egy szoftveren (egy os-en meg pláne) mindig van mit javítani. -
#11116 és ez hibajavítás, vagy hoz valami új cuccot. Bár, abból ítélve, hogy csak az utolsó szám növekedetzt, csak hibát javít. Így nézve, pedig szomorú, hogy ennyi gond van az ics-el. A korábbi verzióknál, nem volt szükség, ennyi hibajavításra.