36194
  • skinnyman
    Ez amúgy mire is jó? Ezzel lehet a jó minőségű képeket lebutítani ilyen polaroid minőségűre?
  • akyyy
    nekem nem müxik mikor csinálok kamerával egy képet, lefagy.
  • Jim Morrison
    touchomon is 1-2 hónapja szedtem csak le, majd anyáztam miért adtam be a derekam ilyen későn. Másnap meg már nem is használtam... Lehet vele szép képeket lőni, de ennyi, telómra le se szedem.
  • desigo
    mehet a képspam :)

http://instagr.am/android/
  • skinnyman
    Ez majdnem duplája mint egy hónapja, ilyen tempóban fél év múlva már 50% lesz simán.
  • theone91
    Egy fél éve a piacon lévő rendszerről beszélünk. Nem tudom ép ésszel felfogni, hogy mi a búbánatos lópéniszt művelnek a gyártók. Pláne úgy, hogy a szaksajtó teljesen pozitív jeleket küld az ICS-sel kapcsolatban.
  • skinnyman
    Legutóbbi adatok szerint az már napi 850 ezer :)
    Nem túlzottan sok, de az elhanyagolhatótól is messze van, és főleg a mostani időkben amikor a legtöbb gyártó még nem jött ki a frissítéssel szerintem simán jelentősebb szerepe van az ICS terjedésében.
  • [HUN]FaTaL
    1,8 millió az szerinted sok? Napi 700 ezer androidos eszközt aktiválnak :D
  • skinnyman
    Annyira azért nem elhanyagolható, CM-ből például önmagában valami 1,8 millió telepítést regisztráltak link és ebben csak azok vannak benne akik regisztrálták a telepítést ami opcionális. Az ezer másik fajta főzött ROMról nem is beszélve...
    S2 tulajok legalább felénél szerintem még nincs fent az ICS, GNex-ből pedig olyan durván sokat nem adtak még el szerintem, néhány milliót talán.
  • Narxis
    Főzött ROM 4ever!
  • [HUN]FaTaL
    "Főzött ROM-ok nélkül szerintem fele ennyi nem lenne :)"

Ez szerintem hülyeség. Elenyésző a főzött romokat használók száma. És elég sok Galaxy Nexust meg Galaxy S2-t adtak el.
  • skinnyman
    Főzött ROM-ok nélkül szerintem fele ennyi nem lenne :)
    Nem is használnék mást.
  • [HUN]FaTaL
    Google számolja, market adatokból szóval benne vannak a főzött romok is.
  • Inquisitor
    Ez a "gyári" vagy valaki beleszámolja a sok főzött ROM-ot is? :D
  • skinnyman
    Jah, mondjuk csak havonta frissítik.
  • [HUN]FaTaL
    Itt a legegyszerűbb megnézni, mindig friss: link
  • skinnyman
    2.9%-on az ICS elterjedtsége
  • desigo
    Létezik olyan program ami diagnosztizálja/naplózza az alkalmazások használati idejét napi,heti,havi bontásban?
  • RelakS
    Tud valaki ilyesmi programot azzal a különbséggel, hogy vízszintes widgetet is tud?
  • skinnyman
    Azt azért kétlem, hogy akár megszorongatná a Tegra 3-at ha olyan benchmarkokkal tesztelnék ami ki is használja rendesen a sok magot... Főleg mobil eszközökben pedig minden a sok mag irányába fejlődik most...
  • Narxis
    Először mindig a hardvert kell piacra dobni szvsz, aztán majd jön rá a szoftver.
  • Solten
    Nem az, az uj Snapdragonja a Qualcommnak eleg korrektre sikerult, s*ggberugja a Tegra 3-at... :) Amig nincsenek olyan alkalmazasok amik kihasznalnak a 4 mag elonyeit, igy is lesz. Hulyeseg szvsz 4 magost piacra dobni szvsz, egyelore.
  • skinnyman
    Ja, az mondjuk elég érdekes...
  • Solten
    A One S 2 magos, de jobban teljesit az X-nel a tesztekben. Impressziv.
  • skinnyman
    Ez a One X amúgy valami brutálisan jónak tűnik, minden téren nagyon ott van és talán az első 4 magos telefon.
  • skinnyman
    Sense 4 review
    One S review
    One X review
  • Narxis
  • rastaman
    hehe. jó is lenne :D
  • desigo
    haha,de jot nevettem rajta xD
  • Bexter
    köszi szépen :)
  • aate
    Offline térkép támogatás a Google Mapsban
  • Bexter
    google mapsot hogy tudnám offline hazsnálni utca keresésre?
  • [HUN]FaTaL
    Nincs, utólag tudod áttenni őket a beállításokban, már, amelyiket engedi. Vagy letöltöd az app2sd-t avval kicsit egyszerűbb, mert egyből látod mi az, amit át lehet helyezni. Android 2.2 óta van erre lehetőség.

Ne helyezz át olyan appot, aminek használod a widgetjét, mert a widgetek nem működnek sdről.
  • berczely
    Köszönöm! Durva lenne ha igaz lenne! :)
  • [HUN]FaTaL
    Boldog április elsejét.
  • Gery Sniper
    Sziasztok! Lehet nem jó helyre írok, de nem tudom melyik fórumba illik ez a kérdés! Androidos telón van rá lehetőség hogy átállítsuk hogy az alkalmazásokat ne a telefon belső memóriájára telepítse hanem az Sd kártyára?
  • skinnyman
    Winfos Fón 8 mi? Ez még viccnek is rossz :D
  • berczely
    Megszűnik az Android Projekt - Több ezer fejlesztőt bocsátanak el

A kiszivárgott információink szerint megszűnik az Android Projekt. A termék fejlesztését nem kívánják tovább folytatni, és a forrásaikat átcsoportosítják. Több ezer fejlesztő veszítheti el munkáját, a szerencsések viszont könnyen találhatnak új munkát az Apple vagy a Microsoft berkein belül.
    A Microsoft máris lecsapott

A Microsoft a kirúgott fejlesztőknek ingyenes Windows Phone-os Nokiákat ajánlott fel, hogy fojtassák munkájukat a Windows Phone platformon. A legjobb fejlesztők pedig munkát is kaphatnak a vállalaton belül.

Kínos baki

A vezetés többször is "kínos baki"-nak nevezte az Androidot, mivel a rendszert nem sikerül kellően optimalizálni, és megérett a teljes újra írásra. A rendszer rossz alapokra épült, és a kor elvárásainak és a gyűjtött tapasztalatoknak megfelelően kellene újra írni. A Google ezt nem vállalta, mert túl nagy erőforrásokat igényelne a mostani megoldások migrációja, és a teljes Play Áruház újra felépítése.

Nexus 8

A Google Nexus telefonok gyártása azonban nem fejeződik be, ugyanis a keresőóriás máris megkezdte a tárgyalásokat a Microsoft-tal és elkezdték fejleszteni a Windows Phone 8 Google Series speciális kiadást. Ebben a Windows 8 verzióban Bing alkalmazások helyett a Google megfelelőjük lesz. A Windows 8 Market Place mellett megtalálható lesz egy komplett Google Android emulátor és vele a Play Store is, amivel a meglévő Android alkalmazásokat tölthetjük le és futtathatjuk azokat Windows Phone 8 Google Edition alatt.

Mi lesz most?

A legtöbb Android felhasználó értetlenül áll a dolgok előtt, és kiábrándultan bujják a fórumokat. Egy biztos, az Android még nem halt meg, ugyanis az XDA-hoz hasonló közösségek még hosszú évekig fogják fejlesztgetni a készülékeiket. A project lezárása nem csak magát a rendszer, hanem a referencia készülékek végét is jelenti. A Google Tábla és az új Android 5 már soha nem fejeződik be, és a fejlesztésüket határozatlan időre felfüggesztették. Ami egy ilyen rohamosan fejlődő szegmensben egyenlő a véggel.
  • skinnyman
    LOOL
  • Jim Morrison
    én akartam :(