36194
-
#11315 Na ebbe a HTC beleadott apait-anyait, elfogadnam... :) -
#11314 Óóóó köszi ^^ -
#11313 Alkalmazások fül lenyit... -
#11312 Sziasztok! Mennyire foglalkoztok itt warezzal? iFishing Lite-ot keresnék full verziósat.... -
#11311 One X - egy telefon mind felett - Mobilaréna teszt -
#11310 de az fizetős , astro manager ingyenes. -
#11309 ROOT explorer, total commander -
#11308 Root Explorer-rel szó szerint mindenhova hozzá tudsz férni... -
#11307 Nekem megtudnátok mondani egy olyan programot ahol a telefon belső memóriájához hozzá tudok férni? Törlés stb. -
#11306 ES File Explorer -
#11305 Sziasztok, tudnátok olyan programok ajánlani, aminek a segítségével telefonommal tudnék böngészni a gépem adai között? Így Wifin vagy neten keresztül el tudnám érni a gépemet. Előre is köszi -
#11304 Veletech 2012 app -
#11303 Currents alkalmazás már itt is elérhető -
#11302 Tipikusan 2 dologtól nem szokott menni a mobilnet:
-APN el van állítva (leggyakoribb hiba)
-szolgáltatónál le van tiltva (lejárt, nincs egyenleg, stb.)
Amúgy ha WiFi-re van csatlakozva akkor normális ha nincs mobilnet, pazarlás is lenne. -
#11301 Hali. Egyik napról a másikra a telefonom nem akar csatlakozni a mobilnethez. csak az ingyen facebookhoz kellene, de nem jelenik meg fent a H, vagy 3g jel a nyilakkal, ha engedélyezem a mobilhálózatot, azt írja: a telefon használataa adatkapcsolatra ha a wifi elérhető..... ez nekem nem tűnik logikusnak. -
#11300 olyan appot keresek, ami blutooth-os fejesen keresztül fel tud venni beszélgetést a környezetéből (tudom, nem éppen szép dolog felvenni a beszélgetést egy céges meetingen, de nekem most ez kellene) -
#11299 Szerintem semmi olyat nem mondtam amiből ez következne... Sőt, kifejezetten mondtam, hogy valszeg kényelmesen el tud lenni sokáig így is, csak éppen a részedésük messze el fog maradni a nyíltabb konkurenséhez képest. így hosszabb távon ha pl valaki majd olyan platformra akar írni amit tömegekhez akar eljuttatni, már nem az ő platformjuk lesz az elsődleges célpont. -
Chris Lowe #11298 Kéne egy droid vs apple topik, mert szvsz sok ember nem azért jár ide, hogy ezt hallgassa. Megy az értelmetlen vita, olyan ez mint a bmw vs merci vagy sony vs xbox és még sorolhatnám.
Utána kéne nézni de szerintem ez és a iphone topik minimum 30%-a a kardozásról szól.
Hunfatal: köszi, akkor bepróbálom -
#11297 Vagy nem. A te logikádat követkve már rég le kellett volona húzniuk a rolót a Mac részlegnél... az OS X piaci részesedése nevetséges a Windowséhoz képest. nevetséges volt 10 éve, és még mindig az. Mégis évről évre egyre nagyobb ott is a bevételük. A kettő mint látod ebben az esetben nincs összefüggésben. -
#11296 Én végig a platform sikeréről, elterjedtségéről beszéltem, arról, hogy melyik most ill. melyik lesz a jövőben a legmeghatározóbb. Pénzügyileg nagyon jövedelmező amit az Apple csinál, az sosem volt kétséges. Viszont pont a profitmaximalizáló törekvéseik miatt olyan zárt a platformjuk amilyen, és ezért nem lehet soha olyan elterjedt a platformjuk, mint pl az Android. Emiatt pedig hosszú távon még szívni fognak. -
#11295 Nagyjából minden igaz amit leírtál, egyetlen egy dolgot felejtesz el: Végig az Andoidot, mint egy keretrendszert amit sok cég használ hasonlítasz össze egy különálló cég saját termékével (mert az iOS az része az iPhone terméknek), és a sikert annak fényében méred, hogy mennyire elterjedt az OS.
És ez valóban jó módja a siker mérésének, ha a Google szemszögéből nézzük a dolgokat, mert nekik az a céljuk az Androiddal, hogy minél többen licenceljék, minél többen kezdjék el használni általa a Goggle szolgákltatásait, és indirekt módon (app reklámok, illetve szolgáltatásaikat desktopról használóknak nyújtott reklámok által) minél több reklámbevételük legyen.
Az Applenek viszont nincs szüksége arra, hogy az iOS a legelterjedtebb mobil platfrom legyen. Már nem tudom sorban hanyadik pénzügyi negyedévben teszik zsebre a teljes mobilipar bevételeinek 50%-át. Az Apple nem a Google-el, hanem a Samsunggal, HTC-vel, Nokiaval versenyez a készülékek eladásában, és az abból származó bevételek maximalizálásában. És eddig ebben 2008 óta minden évben világelsők. Az ő szemszögükből tehát az a modell a sikeres, amit éppen ők csinálnak.
Én ebben Kiflinek adok igazat - nem lehet a két rendszer sikerességét összemérni direkben, pláne nem lehet elterjedség alapján mérni mindkét sikerét, mert mert teljesen más üzleti modell áll mögöttük. -
#11294 Egyszerűen tereled a szót, és mindig más vizekre evezel, így aztán a végtelenségig elbeszélhetünk egymás mellett anélkül hogy bármivel előrébb jutnánk.
Persze, baromi szűk réteget céloz az Apple. Ezért lett amerikában pl az ipod szinoníma az mp3 lejátszóra. Szűk elit réteg mi? Legyél egyedi. Mint a másik néhány százmillió ember aki Apple cuccot vesz. Nevetséges. Az iPhone sem véletlenül 3.5"-os, egy átlagos férfi kézbe hiába illik simán egy 4" körüli telefon is, egy 12 éves kislány kezébe is jónak kell lennie, mert nincs más modellük. Nyilvánvalóan népterméket akarnak csinálni belőle, az egészet úgy találták ki, más kérdés hogy a nevetséges ára miatt erre esélye sincs. De ez igazából nem is gond nekik, mert így kialakult egy réteg, "akik rajonganak értük, és "elit-be" szeretnének tartozni" ami egy plusz vásárlói erőt ad nekik anélkül hogy lejjebb kéne vinniük a telefonjuk nevetséges árát.
Nyilván egyszerűbb debuggolni fix hw-re, nyilván vannak bizonyos előnyei, nem lehet az egyik mindenben jobb a másiknál, mert akkor a másikat senki sem használná. Viszont bármelyik modern OS, így az Android is úgy van kitalálva, hogy elfedje a hw sajátosságait így a legtöbb programot elég egyszer megírni és bármilyen hw-n elfut, ami általában így is van. Persze amikor grafikus gyorsításról vagy natív kód futtatásról van szó már nem ilyen egyszerű a helyzet, de ezek is általában áthidalható dolgok.
Emiatt szinte bármilyen vason lehet futtatni Android-ot, ezért találni 20 ezres telefonoktól a 200 ezresig Android telefonokat, a legkülönbözőbb hardveres adottságokkal minden szempontból, és emiatt tud mindenhol jelen lenni és ilyen brutális ütemben terjedni.
Meg lehet nézni a WP7-et: az összes ilyen telefon kívül belül teljesen ugyanolyan. A mostani csúcsmodellnek szánt Lumia 900-ban szinte pontosan ugyanaz a vas van, mint a legalsóbb kateógriás WP7 modellekben, ez a szintű vas pedig kb pont olyan szintű, mint a mostani telefonom, ami kereken 2 éves modell. Így aztán tényleg nehéz lefedni a piacot, nem véletlenül nulla az elterjedtsége az egésznek.
Hosszútávon a népszerűségi versenyben az összes ilyen bezárt platform halálra van ítélve, ez alól sem az iOS, sem a WP7 nem kivétel. -
#11293 Mint játék biztosan nem jobb, a Max Payne egy klasszikus, a 9 mm egy Gameloft féle tucatjáték amit ráadásué nem is titkoltan pont a Max Payne-ről másoltak. A maga nemében az sem rossz, biztos nagyon jókat lehet azzal is szórakozni és a grafika is kellemesnek tűnik, de baromira nem egy kategória a két játék...
Benőmenő: van már Unreal Engine 3 droidra régóta, Dungeon Defender alatt is az fut. -
#11292 Azt a rohadt ez már simán ps2 szint! Már csak Unreal engine kéne droidra és játék téren semmi előnye nem lenne az almának. Kézikonzolokból sem lesz már olyan sok, ahogy látom -
#11291 "A Linux-ot azért hagytam ki mert az mindig is a szűk rétegeket célozta meg"
Hogy linux szűk rétegeket célozzon, az szerintem kicsit erős.
iPhonal viszont pont ez van, ahogy az apple összes termékével. Azt a szűk réteget célozzák meg a termékeikkel, akik rajonganak értük, és "elit-be" szeretnének tartozni. Így tulajdonképpen, teljesen felesleges összehasonlítani androidot, és iost. (instagram-al kapcsolatos felháborodás, jól példázza ezt)
"Samsung egymagában több okostelefont ad el mint az Apple"
Szép is lenne ha nem így lenne. Samsungnak van 10 terméke egyszerre a piacon, apple-nek egy. Abban nem vagyok biztos, hogy samsung többet ad el az aktuális zászlóshajóból, mint apple iphone-ból.
"ha komolyan gondoltad, akkor neked a tökéletes telefon egy 20 éves tégla Nokia amivel csak telefonálni lehet, de a hibalehetőség is kevesebb"
Most ezt komolyan gondoltad? :D
Én csak arra gondolok, hogy debugolni sokkal egyszerűbb fix hw+sw kombón, mint androidnál, ahol 300 féle hw és 10 féle sw van összekombinálva. Fejleszteni hatékonyabban lehet fix hw-re. De ez tény, szóval nem lehet ezen mit megmagyarázni.
Abban nem vagyok biztos, hogy a linux valaha is szűk réteget célzott meg. Sőt, a linux mindigis arra törekedett, hogy minél sokoldalúbb rendszer legyen. Ha szűk réteget céloznának nem lenne millió+1 disztró hogy kitudják elégíteni bárkinek az igényeit, és mondjuk csak konzolból lehetne programokat telepíteni. De szerintem ubuntun az ubuntu szoftverközpontal, akik kevésbé értenek a számítógépekhez, könnyeben tudnak programot telepíteni.
A fix hw létjogosultságára legjobb példa a konzol. A konzol piac elég jól megy, a szuper flexibilis pc játékiparral szemben. Fix a hw, zárt a sw, nem tudják elbarmolni a felhasználók. Sokkal kevesebb a bug a játékokban. Nincs annyi optimalizálási gond. És persze van egy rakat hátránya. Mindenkinek magának kell mérlegelnie hogy neki mi kell.
Mégegyszer elmondom amúgy, nekem nincs gondom az android rendszerrel. De nem kell eztsem túl hypolni. Ez a rendszer sem tökéletes. Mert néha-néha már az android oldalon is észre lehet venni olyan dolgokat, amit eddig az apple fanatikusoktól szokhattunk meg. -
#11290 Nem értem miért jár valaki ide sületlenségeket beszélni és fikázni azt amiről a topic szól. De ha már muszáj volt belemenned:
Az egész platformról, annak a modelljéről beszéltem ami nyilván több, mint a csupasz OS. Az Android elterjedtségének fölénye pedig pont ebből, a platform nyíltságából származik, az iOS a zártsága miatt (egy gyártó modelljére van csak) nem fogja tudni soha meg sem közelíteni a piaci részesedését az Androidnak. Az, hogy az a modell mellesleg 2-3-szor annyiba kerül mint egy normális okostelefon, az már csak a hab a tortán.
Az az igencsak szép szám amiben az Apple eladja a modelljeit pedig sehol nincs az Android összesített adataitól, nem mellesleg a Samsung egymagában több okostelefont ad el mint az Apple (friss adatok), pedig csak az egyik gyártó a rengeteg másikból, ennyit a számokról. Mellesleg azt senki nem mondta, hogy bukásra lenne ítélve olyan értelemben hogy meg fog szűnni. Csak hosszútávon, elterjedtségben labdába sem fog rúgni az Android mellett, ilyen értelemben van bukásra ítélve. Egy szűk réteg (Android felhasználók töredéke) fogja továbbra is használni, mint ahogy ma az OS X-et is használja egy réteg.
A "sokkal kevesebb hibalehetőség" elméleted pedig ha komolyan gondoltad, akkor neked a tökéletes telefon egy 20 éves tégla Nokia amivel csak telefonálni lehet, de a hibalehetőség is kevesebb :D
A Linux-ot azért hagytam ki mert az mindig is a szűk rétegeket célozta meg, és ezt máig nem sikerült levetkőzniük, az Android pedig eleve széles rétegeknek készült (mint a Windows).
De csodálkoznék ha nem lennél ezzel mind tökéletesen tisztában, csak gondolom be kellett böfögni valami értetlenkedést hogy mégis kötözködjél kicsit. -
#11289 "2-3-szor annyi Androidos telefont adnak el mint iOS-est"
Ezt nem lehet csak az oprendszerre fogni. Ez sokkal inkább azért van így, mert egy iphone 2-3-szor annyiba kerül, mint egy átlag androidos telefon.Ha azt nézzük mondjuk, hogy hány iphone megy el, és összehasonlítjuk, mondjuk egy ugyanolyan árú samsungal. Akkor az iphone-nak áll a zászló, pedig kinézetre kb ugyanaz.
Az apple, az agyatlan rétegnek köszönhetően, igencsak szép számban adja el azokat a telefonokat, ahhoz képest, hogy csak egy gyártó, egy modelljéről beszélünk. Nagyon nem úgy néz ki a dolog, hogy bukásra van ítélve az ios (mégha más is lenne logikus)
Apple olyannyira tud versenyezni, azzal, hogy minden hw-ja zárt oprendszert használ, hogy a világ legértékesebb vállalata volt 2011-ben.
Az pedig, hogy fix hw-re készül sok szemszögből igenis előny (nyilván vannak hátrányai is ennek). Szerinted hány iphone usernél jön elő a vadiúj iphone-ján, egy-egy app telepítése után hogy nem kompatibilis a telefonjával az app?Vagy csak simán nem úgy működik ahogy kellene? Sokkal kevesebb a hibalehetőség az appokban, illetve javítani is egyszerűbb.
Egyébként furcsa, hogy flexibilitás szempontjából felhozod, a win vs osx témát. A linuxot miért hagytad ki? Pedig az sokkal-sokkal de nagyon sokkal flexibilisebb mint a win, mégis nagyon kevés user használja arra, amire a wint, vagy az osx-et. -
#11288 Egészségükre, mondjuk ötletem sincs hogy mit akarnak vele kezdeni...
ldavid: "az ios-nek egyébként nagy előnye, hogy fix hardverre készül"
Ez a korai időkben volt főleg előny amikor még gyenge vasak voltak amiken meglátszott a virtuális gép okozta teljesítményveszteség, de a mai vasakkal, plusz Froyo óta bevezetett JIT-tel ez az előnye gyakorlatilag eltűnt, észrevehetetlenné vált, és egyre inkább csak hátránnyá válik. Hosszútávon a fix hw-re, fix felbontásra írt dolgok halálra vannak ítélve, és a flexibilis dolgok élik túl, amik mindenen futnak.
Ezek a játszmák már sokszor le lettek játszva, (pl lásd: Windows vs OS X), és nagyjából mindig a flexibilisebb platform élte túl, illetve ha a zárt platform túl is élte, csak egy szűk réteg használta. Folyamatosan több mint 2-3-szor annyi Androidos telefont adnak el mint iOS-est, és ez nem véletlen, egy gyártó, egy zárt, kötött rendszerrel nem versenyezhet egy nyílt, szabad, flexibilis platformmal. A WP7 is főleg ezért egy halva született dolog. -
#11287 9mm jobb. -
ldavid #11286 azért ne általánosíts. nyilván nem minden iphone felhasználó ilyen.
az ios-nek egyébként nagy előnye, hogy fix hardverre készül, az android sok kevésbé erős telefonon elég lassú tud lenni - a google sem véletlenül találta ki a nexus vonalat -
#11285 Összeillenek, magamutogatók paradicsoma mindkét szolgáltatás, tisztelet annak a kevés kivételnek akik értelmesen használják. :) -
MaT #11284 Es meg annyit hozzafuznek, hogy ezekbol a dolgokbol latszik, hogy rengetegen akiknek iPhone-nja van annyira hasznalja a telefont, hogy letolt valamit az appstore-bol aztan hatalmas farokcsapkodasokkal, illetve puncipocogtetesekkel mutogatja a baratoknak, hogy "nema bamme egy klikk oszt fekete-feher lesz a kep" Es a legrosszabb, hogy meg el is hiszik, hogy ez egy hatalmas "feature" es erre semmi es senki mas nem kepes. Ebbol pedig az kovetkezik, hogy minden mas szar meg fos. Es ez a kulonbseg az Android es az iOS tabor kozott, hogy mi Android-ek ala tudjuk tamasztani, hogy miert NEM iOS es miert IGEN Android. Ok meg az esetek 99%-aban azt hajtogatjak, hogy milyen lagos az Android... Ami NEM igaz, de ebbe most ne menjunk bele.
Lenyeg a lenyeg, nem akarom szidni a masik tabort, teljes mertekben tiszteletben tartom, hogy ok mast szeretnek, de ennek oda-vissza kellene mukodnie, vagy ha nem akkor legalabb tenyekkel tamasszak ala az allitasaikat... (Termeszetesen mindenhol vannak gyokerek, igy a robot taborban is akadnak...)
Nha kimergelodtem magam mara... :) Elnezest mindenkitol akinek belegazoltam kicsi robot vagy esetleg alma szivebe... -
#11283 Zucjerbergék úgy látszik láttak fantáziát az Instagramban :)
Megvette a Facebook az instagramot 1 milliárd dollárért. -
#11282 Most megszívták, sok kis sznob. -
MaT #11281 Tudom sok komment van mar errol, de talan megegy belefer.
"The Bad Guy @DamnLes Reply Retweet Favorite · Open
Apple needs to stop whoever is converting their programs.. Now android have temple run and instagram.. its not special to have an iphone"
Es sok-sok komment ezt szolaltatja, hogy "It's not special to have an iPhone anymore..."
En ha jol ertelmezem ezen hozzaszolasokat az egesz iPhone keszuleket, illetve a korulotte kialakult "kultuszt" egy sza*os kis applikacio tartotta az "I'm special because im an iPhone user?" kategoriaba? Ez akarhonnan is nezzuk, eszmeletlenul szanalmas. Tudom, ez csak egy kis reteg aki igy viselkedik, de az ilyeneket kellene ket nagy pofonnal eszhez teriteni, mert ez, megegyszer mondom, NEM NORMALIS! -
#11280 Kb semennyire. Beszélgetés közben, ha jól vettem észre, akkor kb ugyanannyira, mint a sima telefon. -
Chris Lowe #11279 Ez a viber mennyire eszi az akit és az erőforrást? -
#11278 Találtam egy másik fórumon egy leírást akinek még nem jött meg a Nexus s- re a frissítés, ezzel a megoldással rá lehet venni a rendszert, hogy leszedje a frissítéseket :
1. Beállítások > Alkalmazások > Összes alkalmazás
Keresd meg a google szolgáltatások keretrendszere nevű progit és töröld az előzményeit.
2. Állítsd vissza a rendszeridőt 1969-re, vagy 1970-re.
3. Beállítások > A telefonról > Rendszerfrissítések
Amint belépsz, már jön is lefele a 4.0.4-et. -
#11277 Onlive.apk -
#11276 Szerintem nem a készülékkel lesz a gond, Magyarországon még nem érhető el hivatalosan, Market Enabler-rel áthidelható a probléma, vagy ha máshonnan töltöd le az apk-t.