36194
-
#11715 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem ez volt a kérdés, hogy ki hogy él meg mit, hanem hogy rá van-e kényszerítve az ember, amire a válasz az, hogy igen. De ha már itt tartunk: Hogy miért gondolom azt, hogy valaki negatívan éli meg azt, ha rá van valamire kényszerítve? Hát, nem is tudom... Talán mert az embert alapvetően nem egy mazochista fajnak gondolom, amelyik szereti, ha rosszat tesznek neki. Ha valakinek tényleg kifejezetten örömöt okoz, hogy semmi mással nem tudja használni a telefonját, csak az iTunes-sal, egészségére, az ilyet talán inkább nem kommentálnám.
Az pedig egyáltalán nem igaz, hogy a warez miatt kényszerítik az appstore-ra az embert, ugyanúgy az eszetlen profithajhászásuk az oka, hogy véletlenül se lehessen olyan vásárlás semmilyen eszközükön, amiből nem tudják a saját részüket (30%) levámolni. Mellesleg 2 éve amikor iphone-t használtam, volt szerencsém megtapasztalni, hogy sokkal olajozottabban működik ott a warez téma (Installous-sal), mint azt bármelyik másik platformon láttam, szóval ha tényleg a warez megállítása lett volna a cél, ennél csúfosabban nem is bukhattak volna orra.
A nyílt forráskódú játékok létezésével meg nem mondtál újat, bármilyen hihetetlen :)
Nem tudom feltűnt-e, hogy eddig csak olya dolgokra válaszoltam, amikről már elmondtam, hogy nem kapcsolódnak a témához, ezért is tettem offba. Most még utoljára reagáltam rájuk, többet nem fogok.
A webos-nek persze hogy vannak nyílt részei, mivel a Linux licensze ezt megköveteli. De hogy az egész nyílt legyen, olyasmiről szó sincs. Ahogy az Android-nak sem lenne egyáltalán kötelező nyíltnak lennie, azzal szemben amit az előbb állítottál.
Google Appok zárt forrásúak, és nem az Android Open Source Project részei. -
#11714 Jól tudom, hogy itunes kell mindenhez apple-nél, de még mindig nem értem, miért gondolod úgy, hogy aki iphone telefont vesz, az negatívan éli ezt meg? Nemlehet, hogy neki ez így kényelmes?
Aztpedig, hogy csak appstore-ból lehet alkalmazást feltenni, valószínűleg, a warez miatt korlátozták.
EZEKNEK a játékoknak pedig megtalálod a forráskódját is. Bár egy oprendszer, és egy játék esetében, kicsit más, hogy miért nem adják ki a forráskódot. Ígyis sok játék játszhatatlan a csalók miatt, képzeld, nyílt lenne a forráskód...
webOS pedig megint más tészta. Annak is vannak nyílt forráskódú részei. (a linux részek)
De a web os inkább egy webkites böngészőhöz hasonlít, ami egy linux rendszeren fut (eléggé leegyszerűsítve így írható le...). Ezt nem kötelesek kiadni...
Androidon a google appoknak forráskódja ki van adva? (ezt nemtudom, azért kérdezem...) -
#11713 app 2 sd progi vagy link 2 sd. -
#11712 Udv, elfogyott a hely a telo memoriaban, nem enged tobb appot letolteni, amik vannak, nem engedi sd-re attenni. Hogy tudnek helyet felszabaditani? -
#11711 Tényleg olyan? Az ingyenes online játékoknak mutasd már meg hol tudom letölteni a forráskódját. Még csak köze sincs hozzá, hogy olyan legyen.
Az Android-nak a Linux kernel csak egy kis része, a többinek nem kellene open source-nak lennie. A webOS is Linux alapú és mégis closed source. Androidból viszont az eglsz OS open source, ami egyáltalán nem lenne kötelező, és garantáltan semmilyen pénzügyi haszna nem származik a Google-nek belőle. Ez önmagában ellentmond mindennek amit magyarázol.
"Miért gondolod, hogy aki apple telefont vesz, arra rá lenne erőltetve bármi?"
Miért gondolom így? Például azért, mert így van. Másolj már fel a telefonra néhány zenét itunes nélkül. Vagy rakj már fel egy programot appstore nélkül. Gyakorlatilag minden a végtelenségig be van korlátozva, ez a walled garden politikájuk lényege, csak azt használhatod amit ők akarnak hogy használj, és totális uralmuk van az egész rendszer felett.
Nem értem miért jó ha úgy csinálsz, mintha nem tudnád pontosan miről beszélek, csak magadat égeted.
Greg: Továbbra sem magáról az Android-ról, hanem annak az open source jellegéről van szó. Hogy megértsd, hogy miről van szó, gondolj bele, hogy mekkora haszna van a Google-nek amikor Kindle Fire-on fut egy olyan Android, amin semmilyen Google szolgáltatás nem fut. Elárulom: egy forint hasznuk nincs rajta. (Ellenben az Amazon hülyére keresi magát rajta.) De amúgy ezt is írtam már. -
#11710 Nem akarok személyeskedni, de nagyon naív vagy.
Az Android egy hosszú távú, indirekt befektetés a Googlenek, nem jótékonysági projekt ahogy te látod. Abban biztos lehetsz, hogy csúcs-közgazdászok a cégnél rengetegszer átszámolták, hogy hogy fog a cég nyerni az egész buliból, mielőtt beleugrottak volna az Androidba. A világ így működik, ha ezt nem agy hajlandó elfogadni akkor egyszerűen naív vagy. -
#11709 Olvasd el azt a bekezdést a hsz-emben ahol ez van: "Tudod, ez olyan, mint az ingyenes online játékok."
Android mivel linux alapú, így muszáj, hogy nyílt forráskódú legyen. Nem jófejségből az. Ne próbáld belemagyarázni.
Google nem nonprofit vállalat, keményen a pénzre mennek. Ahogy a többi nagyvállalat is.
Az apple rész pedig nem magyarázkodás, csak arra mutatok rá, hogy rosszul gondolkodsz. Miért gondolod, hogy aki apple telefont vesz, arra rá lenne erőltetve bármi? Ők ezt akarják, ezért azt veszik. Miért hiszed egyáltalán, hogy mindenkinek az a jó, ami neked?
Hogy meg lehet oldani, hogy fusson egy-egy program/játék ami marketen nem kompatibilis, arról tudok. Viszont van hogy root kell hozzá, vagy egyéb gányolás. -
#11708 Te is ugyanazt csinálod, mint akinek az előbb válaszoltam: eltereled a témát, nem arról beszélsz amiről szó van, nyilvánvaló dolgokat emlegetsz, amik semmilyen szinten nem befolyásolják azt amiről eddig szó volt, és sokszor nem is mondanak semmit úgy egyáltalán még azokról sem amikre terelted a témát.
Az Apple-ös magyarázkodás is színtiszta mellébeszélés, ami az eredeti idézetet amit bemásoltál semmilyen szinten nem cáfolja meg.
A lényeg, hogy igenis vannak cégek amiknek nem minden döntése kizárólag profitszerzésre irányul, és erre az Android open source jellege egy jó példa. Ha EHHEZ van bármilyen értelmes ellenvetésed, szívesen hallgatom, a többi dologba viszont nem megyek bele, mert nem ezekről volt szó, és a témát ide-oda terelve nem fogunk sehova eljutni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A kompatibilitás modellenként (abszolút sehogy nem jön ide amúgy) nem bug, hanem fícsör. Az esetek 99%-ban bármi elindul egy eszközön ha stimmel az Android verzió, viszont ha egy gyenge telefonon 3 fps-el futna, abba sok köszönet nem lenne, a vevő panaszkodna, lehúzná az értékelést, ezzel a fejlesztő is csak szívna. Emiatt a fejlesztő joga meghatározni, hogy milyen eszközökkel legyen kompatibilisnek mondva a program, szerintem ez ennél nem nagyon lehetne logikusabb, és máshol is ugyanígy működik. Ráadásul vannak más helyek, más voltok ahonnan be lehet őket szerezni és ki lehet őket próbálni. De szerintem ezt pontosan tudnod kéne, ha tényleg annyi ideig használtál droidot ahogy állítod. -
#11707 Tovább erősít az Android
-
#11706 Az a baj, hogy androidnál olyan fajta széttagoltságról beszélünk, hogy egy rakat program, ami fut egy telefonon, egy másiknál már lehet azt írja, hogy nem kompatibilis. Ésmégcsak az sem kell, hogy különböző verziójú android fusson a telefonokon.
A többi pedig olyannyira vicces, hogy nem hiszem el, hogy komolyan gondolod. Az egy dolog, hogy szerinted, android mindenek felett, de azért beláthatnád, hogy google-nek is élnie kell valamiből. Nem úgy indították a projektet hogy, legyünk már jóarcok az emberekkel.
Aztmeg, hogy az android visszahozta a ráfordított összeg többszörösét, szerintem beláthatjuk.
Tudod, ez olyan, mint az ingyenes online játékok. Sok kiadó ad ki play 4 free játékot. (pc játékokra gondolok, pl bf heros, bf p4f, team fortress 2, nagyrakat mmo, és csak egyre több van ilyenekből)
Ezeket a játékokat is profit reményében dobják piacra, nem jófejségből. (és van is belőle profit, nemcsak közvetve)
Azmeg hogy a google bármely lépését mi mozgatja, csak egy idézet: "Huszonnégy százalékkal magasabb, 10,65 milliárd dolláros árbevételt produkált a Google 2012 első negyedévében az egy évvel korábbihoz képest. ...
...A nettó nyereség az egy évvel korábbi 1,8 milliárdról 2,89 milliárd dollárra ugrott."
"Apple mindenkire ráerőlteti a saját szarját, akármiről is legyen szó, esélyt nem adva arra, hogy kikerülje az ember."
Szerintem az apple felhasználókra nem kell semmit ráeröltetni. Jól tudják mi is az amit megvesznek. Azt élvezik, hogy a cég amilyen szempontból csak tudja, odatolja a seggük alá a megoldást. Akkor ennyi erővel azt is lehetne mondani, hogy a google leszarja a felhasználókat. Mindenki oldja meg pl a zenék kezelését a telefonján ahogy akarja. Vagy bármi. Vagy csak én nem tudok hivatalos google programról, ami arra hivatott, hogy a telefonom tartalmát kezeljem vele?
Az hogy nekem meg win fétisem van, azt megint csak viccesnek tartom. Én azt használom ami nekem (és nem biztos, hogy neked is) kényelmesebb. Jóideig használtam androidot is (sőt, még mindig többet használtam mint wp7-et). Egészen addig használtam, amíg ki nem jött a mango update wp7-hez. Onnantól kezdve, már alkalmasabb volt számomra mint az android. Ha win fétisem lenne, akkor már az elejétől kezdve használtam volna, sőőőt, androidot a büdös életbe nem tettem volna a telefonomra.
Csak az a gond, hogy jelenleg is van a telefonon egy 4.0.4-es android. Nemnagyon használom, csak ha kijön egy új verzió, mindig felrakom, hogy lássam mi változott, stb. Ha majd olyan funkciók úgy fognak működni rajta, ahogy az nekem megfelelő, akkor lehet visszaváltok.
Veled csak az a gond, hogyha valaki nem azt tartja jónak, amit te, akkor az hülye. Csak ez a valóéletben nem így működik...
(Az ilyeneket hívják amúgy fanboy-nak) -
#11705 Legközelebb ha lefordulsz a székről, talán maradj a földön, és akkor talán nem futsz bele abba a hibába mint most, hogy ehhez hasonló beszólásokkal szemeteled a fórumot.
A tárgybeli tévedéseidre amit mások már szóva tettek nem mondok semmit, de azért ad némi rálátást, hogy mennyire vagy tájékozott a témában, és mennyire kell komolyan venni. Olyan dolgokról beszélsz, amikről szó nem volt. Mindenki tudja, hogy miből van a Google pénze. A kérdés ami feszegetve volt, hogy mindig mindenki mindent a pénzért csinál-e, és erre mondtam egy ellenpéldát, az Android open source létét. Ehhez a témához pedig egy értelmes szavad sem volt, úgyhogy inkább nem is reagálok a többire.
Még annyi, hogy a Facebook-nál rosszabb példát alig mondhattál volna, az is a Walled garden ökoszisztéma mintapéldánya. -
#11704 Amúgy music.google.com. USA proxyról egyszer beléptek és utána már megy simán. 20 000 számot tölthettek fel a felhőbe és bárhol hallgathatjátok. Nekem átvette a zenelejátszó szerepét :D -
#11703 "Reklám reklám reklám rengeteg pénz van nekik belőle. Marketre is egy ingyenes program feltevése 25dollár szintén pénz."
Ez szimpla baromság. Nem apponként 25 dollár, hanem egyszeri. És még így is teleszemetelik a marketet egy csomó baromsággal. -
#11702 Ezt most komolyan gondolod :D ,hogy a Google az bármit is nem a pénz,üzlet,haszon miatt csinál ?
Reklám reklám reklám rengeteg pénz van nekik belőle. Marketre is egy ingyenes program feltevése 25dollár szintén pénz.
Userek adatai,netezési,mobilozási szokásai stb.. szintén rengeteg pénzért eladható információ és még sorolhatnám.
Már önmagában a tény, hogy rengeteg az Android user az sokat ér mert azok szinte tuti, hogy gmail,gtalk,picasa,g+,google drive,chrome -ot szolgáltatásokat is használnak. Egyszóval mindent tudnak rólad ami sok pénzt ismét. Rengeteg a célzott marketing (reklám) is ez miatt = nagyobb haszon (elviekben)
de igen a google az aki mindent ingyen ad cserébe semmit "nem vár" ő a jótétlélek :D
Hirtelen ennyi jutott eszembe amikor lefordultam a székről a hsz -t olvasva, ebből kifolyólag lehet picit kusza is lett.
Más:
Facebook is ingyenes ennyi erővel meg minden ilyesmi mégis megszedik magukat vajon, hogyan ? Sok ember lát pár reklámot = nagy bevétel + ismét csak az adataid, szokásaid, képeid minden ahogy élsz a való életben és a neten. -
#11701 Igen, tényleg így gondolom hogy nem mindenkinek mozgatja minden lépését a pénz, és nem mindenki adná el a saját anyját is ha profitot lát benne. Hihetetlenül hangzik ez a mai világban, tudom, de biztos vagyok benne, hogy ez így van. Valakinél még morális értékek is szerepet játszanak.
Pl az Android open source-ságán szerinted milyen üzleti haszna van a Google-nek? Dollármilliók/milliárdokból fejlesztenek ki szoftvert, ami simán versenyben van (szvsz simán ver) minden konkurens megoldást, és bárkinek odaadják teljesen ingyen, teljesen szabad felhasználásra, azt csinálhat vele bárki, amit akar. Ebben mutasd már meg nekem az üzleti hasznot ami a háttérben van. És nem, a Google szolgáltatások nincsenek benne, és ha benne lennének is bárki kiszedhetné őket az open source jelleg miatt, az Amazon se használja őket Kindle Fire-on, így azon sincs a Google-nek egy forint haszna sem.
Más kérdés, hogy ezek a szolgáltatások elég jók, így a legtöbb változatába beleteszik ezeket is a gyártók. De baromira nem ugyanarról van szó, mint amikor az Apple mindenkire ráerőlteti a saját szarját, akármiről is legyen szó, esélyt nem adva arra, hogy kikerülje az ember.
Szóval legfeljebb egy dolgot tudsz belemagyarázni hogy miért jó ez üzletileg a Google-nek: hogy ettől az emberek jófejnek gondolják őket, és hosszútávon ez üzletileg is jövedelmező. És ez valószínűleg igaz is, de ez mint mögöttes gonosz üzleti érdek elég nehezen állja meg a helyét :)
A széttagoltságot illetően pedig valami egészen másról beszélsz. Mutass már Siri-t, iMessage-t, FaceTime-ot, stb. Androidra. Aztán gondolj ezeknek a Google megfelelőire és nézd meg meg vannak-e iOS-re. Meg se kell nézned, elárulom: vannak. Remélem így már világos. Aztán hogy minek nevezed, az már tök mindegy. Az angol szakszó arra amit az Apple csinál amúgy Walled garden.
Ha pedig van itt valaki, aki másra nem mondhatja hogy elvakult, az szerintem pont te vagy a vindóz fétiseddel. -
#11700 Kérem tegyék meg voksukat! :) -
#11699 Most tényleg ilyen naiv vagy, és úgy gondolod, hogy a google bármely lépését is azért teszi, hogy önzetlenül jót tegyen az emberiségnek? :D
Mindenkit az mozgat, hogy megéljen valahogy. És mindenki másban látja a megélhetése kulcsát.
Az apple exkluzív appokal próbálja magához csalogatni a vásárlókat. A google pedig mással. Motorolát is csak azért vették meg, hogy hozzájuk kerüljön egy rakás szabadalom, gondolod ezeket ingyen használhatja bárki?
btw nemtudom miért, de azzal hogy a széttagoltságot említed, nekem pont a google és az android jut eszembe
#11696: Nem utálja elvakultan az Apple-t, csak elvakultan Android fan... -
#11698 A webkit az tényleg jó cucc, azt el kell ismerni. De mondjuk ezen kívül sok más érdemi dolog nem jut eszembe ami az Apple nevéhez kötődne és önzetlenül jót tett volna az emberiségnek :)
Pont ez az, hogy azért vásároltak fel egy technológiát, hogy annak leállítsák a saját platformjukon kívül eső összes fejlesztést, ezen lehet magyarázkodni, de egy Google vagy más normális cég ilyet soha nem csinálna, mert ennek a levét színtisztán az emberek isszák meg, akik meg csak néznek, hogy ez meg ez miért csak erre jelent meg és miért van ennyire széttagolva az egész piac. Ráadásul még a saját felhasználóikat is megszivatták vele, mert korábban több modellre elérhető volt Appstore-ról, de eltávolították onnan és csak a legújabb telefonon engedélyezték. Miközben ha nem nyúlnak hozzá, most mindenki tudná használni akár iOS-en, akár Android-on, akár BB-n. Ez pedig szerintem bőven kimeríti a "korlátozzák a technológia terjedését" fogalmát... Egy normális cég ekkora tömegeket nem szivat meg, akkor sem, ha ahhoz üzleti érdeke fűződik. -
#11697 Na de elég az offból, egy kis érdekesség:
2007's pre-M3 version of Android; the Google Sooner -
#11696 Meg mit is döntött romba? Leállította a Siri BB és Android portolását, igen, mert üzleti érdeke fűződik hozz-, de 1 év se kellett hozzá és a Samsung már ki is fejlesztette a saját verzióját.
Rombadöntés akkor lenne, ha korlátoznák a technológia elterjedését, de itt nem erről van szó, bárki megcsinálhatja a saját verzióját, és meg is csinálják.
Egy kicsit elvakult az utálatod az Apple iránt, de mind1. -
#11695 Azért ez nem teljesen így van. Pl a Webkitet is megvették és istápolták, de azt nyitva hagyták mindenkinek - a Chrome is arra épül, továbbá az Android és iOS webes böngészője is. Az tény, hogy a Google-nek sokkal több nyílt projektje van, de azért ők sem engednek ki mindent a kezükből.
-
#11694 gondolom az indukciós töltés, úgy fog műúködni, hogy beleteszed egy dokkolóba a telefont. Dokkolóval az usb-t sem lehet elbaszni szerintem :D
btw hatásfoka (hacsak nem találtak ki valami újat) sokkal rosszabb mint az usb-nek. -
#11693 Első blikkre olyan mini iPod félének tűnik, csak nem kell a géphez kötni, hanem tudod menedzselni mobilról is. Amúgy szerintem tök jó ötlet ez a töltő, úgyis mindig fordítva akarom bedugni a mico usb-t :) -
#11692 Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Elméletileg tényleg ezt tudná, de a gyakorlatban a 10 előre betanított funkcionalitáson bármit kérdezel tőle, semmit nem tud.
Amit írtál, ahhoz meg még hozzájön ez is:
"Siri Inc. had announced that their software would be available for BlackBerry and for Android-powered phones, but all development efforts for non-Apple platforms were cancelled after the acquisition by Apple."
Ez is nagyon jól jellemzi az Apple mentalitását, romba dönt bármit ha ahhoz üzleti érdeke fűződik, leszarja hogy a felhasználóknak mi a jó, még a saját felhasználóit is rommá szivatja (iTunes-hoz láncolás, stb) csak nekik még több profitjuk legyen. Közben meg magukat tökéletesnek állítják be, soha nem ismerik be semmilyen hibájukat és vallási kultuszt alakítottak ki maguk körül. A hideg ráz ki ettől a cégtől, undorító amit csinálnak. -
#11691 Kicsit uncsi már ez a téma, nincs kedvem leírni huszadszorra is ugyanazt, de a különbség a két rendszer között, hogy ebben a videóban látható parancsokat csak egyféleképpen tudod megadni a rendszernek (send text to [contact] [message]), ha mást mondasz nem fogja elvégezni a feladatot. A Sirinek (meg gondolom az SVoicenak) meg bárhogy megfogalmazhatod ezt a feladatot, érteni fogják.
Ahogy már írtam jelenleg még kezdetleges dolgokra lehet csak használni, de a potenciál óriási a rendszerben (csak gondolj bele mire lesz ez képes, ha kiterjeaztik a működését az egész rendszerre, megnyitják az API-ját fejlesztőknek, és nem csak az alap alkalmazásokat tudod majd vele vezérelni.)
Egyébként kissebb felháborodást váltott ki anno, amikor az Apple megvette a technológiát használó céget, mivel a kutatása és kifejlesztése 4 évig a DARPA által volt finanszírozva (amerikai hadsereg), és rengeteg egyetem részt vett benne. Tehát gyakorlatilag adófizetők pénzén kifejlesztett technológiát megvett egy cég és saját haszonszerzésére használja... Mondjuk nem lepődök meg azon hogy ez az üzlet nagyobb balhé nélkül lezajlott, tekintve arra hogy az Apple igazgatói testületében vannak politikusok és a hadsereghez közel álló cégek volt vezetői.
slime001: itthon nem nagyon használja senki, mivel nem ért magyarul, de angolul beszélő területeken magas a használati mutatója. -
#11690 Jópár éve piacon lévő jelenség. Én WiiMote-hoz láttam indukciós töltőt, elég gyengus volt. Én feleslegesnek tartom (pénzt biztosan nem adnék rá), maradok a fix és megbízható kábeles töltésnél. Ennél már csak az S Pebble röhejesebb rókabőr. Nem tudom mire vélni, a Samsung is úgy tűnik az Apple üzleti modelljét követve (Nane, ilyen létezik?) felesleges add-onokat akar jó pénzért a felhasználókra sózni. Fájdalmas ezt látni.
Valaki el tudná magyarázni amúgy, hogy mi a célja az S Pebble-nek? Csak a telóval szinkronizál, onnan tudsz a 4 GB-os belső tárolóra zenét húzni és arról lejátszani. Miaf? Miért? He? Akkor miért nem a telóról játszok le zenét? -
#11689 Hm, most olvasom hogy az S3 tud indukciós (vezetéknélküli) töltést, ez azért nem semmi, kiváncsi lennék a hatékonyságára. -
#11688 -
#11687 Amúgy most komolyan használja valaki ezt a Sirit? Értem, hogy kb 1 hétig fun meg haverok előtt lehet poénkodni, de nem értem mi olyan szuper ebbe a hangfelismerésbe. -
ldavid #11686 pont most akartam linkelni -
#11685 Tényleg nem? -
#11684 de nem erről van most szó amúgy :)
androidon a hangfelismerő cucc nem tudott "magától" emlékeztetőt csinálni, naptárbejegyzéseket mahinálni, smst küldeni... egyszóval ennyi funkciót ellátni (technikai dolgok ide vagy oda)
most már tud, de ezt is csak a Galaxy S3 -on, nem alap android feature
tényleg nem vágom mit olyan nehéz ezen megérteni
(mondjuk engem pont nem érdekel ez a Siri izé, úgy sem tud magyarul, addig érdektelen számomra / számunkra) -
#11683 Mit tudok rosszul? Soha nem mondtam ilyet. Pont azt mondtam, hogy az egyetlen különbség pont az, hogy a Siri-ben több dologra programozták be hogy attól mit csináljon, és ráadták a személyi asszisztens bullshit szöveget és ennyi.
Amit idéztél, az legfeljebb az elmélete a dolognak, a valóságban jelen pillanatban köze nincs hozzá. A valóságban annyival tud többet, hogy néhány hülye kérdésre néhány hülye választ beadtak, amin az ember röhög 2 percig aztán amikor észreveszi, hogy mindig ugyanazt csinálja és az AI-ja mögötte kimerül egy if (ezt a primitívséget kérdezték) then (itt a primitív válasz rá), hamar ráun. Meg hogy többféle képpen megérti amit mondasz, már ha szerencséd van, de annál az 5-10 funkciónál amit meg tudsz vele csinálni, pont nem mész ezzel sokra. Általánosságban pedig a kérést is rosszabb hatásfokkal értelmezi a Google cuccánál.
Mellesleg hangfelismerés az Android 1.0-ban már volt 2008-ban. -
#11682 Skot munkatarsammal okorkodtunk vele (lelkes ajfon tulaj), az egy dolog hogy nem ismeri a skot akcentust, de a jenkit imitalva se mukodott normalisan, nem tudja a bemondott szoveg nagy reszet ertelmezni, sz@rt se er ez a Siri. -
#11681 -
#11680 Abban viszont igazad van, hogy még korlátozottak a képességei, elég alap dolgokra lehet csak használni, de az Apple már csak ilyen, lassan csepegtetik a dolgokat. Abban biztos lehetsz, hogy a következp iOS-ben már sokkal jobban ki lesz terjesztve a szolgáltatás.
-
#11679 Nem rosszul tudod, az Android 2.2 óta jelenlvő hangfelismerés nem tudja ugyanúgy értelmezni a beszédet, mint a Siri.
Cikk.
"The biggest difference is the one that will likely have the most impact going forward; Siri’s use of natural language. Instead of memorizing set commands, Siri can understand questions, even if they’re asked in different ways. The speech engine works with conversational language, much like when speaking to a person."
-
#11678 Váá, pontosan értem, és semmi újdonságot nem mondtál. Sima hangvezérlés is pontosan így működik, ugyanúgy beküldi a data centerbe és úgy ismeri fel. Az egyetlen különbség a néhány előre beprogramozott kőprimitív funkció. Ahhoz, hogy ténylegesen megértse és megcsinálja amit mondasz, köze nincsen, az előre betáplált néhány dolgot tudja megcsinálni és semmi mást.
Ha pedig elolvastad volna amit linkeltél, tudnád hogy Wozniak semmi olyat nem mondott, hogy a WP7 bármivel jobb lenne mint az Android, csak azt mondta, hogy az UI-ja jobban tetszik neki, de ez az iOS-re is fennáll, amit kifejezetten kínosnak hívott ilyen szempontból. -
#11677 Lényegében igen, valami hasonló. És abban is igazad van, hogy szerződtek a Wolfram Aplhaval, szóval a kalkulációs parancsokat az végzi el a háttérben.
Egyébként a Siri egy teljesen önálló és egyedi fejlesztés volt, csak az Apple felvásárolta őket és beolvasztotta az iOS-be. -
#11676 Lényegében megcsinálták a Wolfram Alphát hangvezérlésesre (sőt, talán van is valami közük egymáshoz de fixme)