36194
-
#11755 Nem kell feltétlen 4 mag, egy 2 magos A15-ön is elég jól futna azért szerintem (valszeg jobban is), illetve persze bármin aminek elég nagy órajele van hozzá :)
Persze a mai technológia ahol tart ezen a téren, az új 4 magos telók tényleg a legdurvább amiket most alá lehetne tenni. Pár év mondjuk még kell amíg tényleg olyan teljesítményűek lesznek, mint egy jobb netbook szerűség, de már majdnem ott vannak. -
#11754 Akkor sry hogy mégx1 beraktam.
Hát látom hogy két magon fut, de maradjunk annyiban hogy ez a min. system req... egy 4 maggal simábban futna -
#11753 Szerintem ahhoz nem is rootolás kell általában, hanem egy cwm recovery, rom manager is azon keresztül csinálná...
Andr0: pár napja linkeltem már ezt, amúgy 2 mag is elég hozzá, a videón is olyan telefont használnak :) -
#11752 Érdekesség
Ergó Laptopok-Desktopok halála a working environment-ben
Nyilván ehhez már kéne egy 4 magos proci, meg elég ram... Vagyis itt a válasz, hogy minek annyi mag egy telefonba...:) -
#11751 nem, sajnos nem tudtam felrakni még, mert úgy tűnik, hogy elveszett a rootolás -
#11750 Nem neked írtam csak úgy hírként, de ha neked is jó úgy még jobb :)
Ha fent van már a CM: Az újabb verziókban ki van kapcsolva a root alapból, fejlesztői beállításoknál tudod bekapcsolni. -
#11749 Szia, ezt gondolom nekem írtad :)
Pont a CM-et próbáltam felrakni a tabletre, ehhez felraktam a ROM Managert, de úgy tűnik, hogy elveszett a rootolás, mert nem tudok nekem superuser jogosultságot adni :( -
#11748 CM7 hírek
Röviden: folytatjék CM9 után is és hamarosan jön a stabil 7.2. -
#11747 Kipróbáltam, eszeveszett jól néz ki! Minőségi, gyönyörű, gördülékeny UI... :) -
#11746 Sziasztok!
Asus Transformer TF101-em van, és sok helyen olvasom (angolul), hogy kiadták már az ICS-t a modellre, de nekem még mindig nem frissítette, semmi hír róla.
Tudnátok segíteni, hogy ez miért lehet? -
#11745 Flipboard for Android (S3-ról kiszedett verzió) -
#11744 15 milliárd Play letöltés -
#11743 Szerintem biztosan vigyáznak az adataidra. De ha paranoiás vagy, néhány banknál lehet internetkártyát igényelni, aztán ott annyi pénzt tartasz csak amennyi éppen kell. -
#11742 kockázata mindig van mindennek -
benkoszabi #11741 Üdv! Van dombornyomott bankkártyám, van rajta pénz, nem 1-2 forint...bátran beregisztrálhatom a Play-re....vagy van kockázata a dolognak? -
#11740 Hopp igen, kicsit álmos voltam már mikor írtam, szóval amire gondoltam, az az, hogy glibc van használva. -
#11739 "Mivel c nyelven írták, az android magját, így annak nyílt forráskódúnak kell lennie. (a gpl miatt, mivel a c nyelv gpl liccenc-es)"
Mi van?:DDD
A Windows alapja is C-ben van írva. Szerinted minden, ami c-ben készült nyílt forráskódú kell legyen? lol, ennél nagyobb hülyeséget már nagyon régen hallottam :D -
#11738 Kyocera Hydro - vízálló telefon -
#11737 Szent isten, most olvastam végig ezt a kommentet. Szerintem ezzel elértük a csúcsot, ennyi téves adatot és nonszensz dolgot egy kommentbe zsúfolva még talán nem is láttam. Szinte nincs egy igaz szó benne, teljes fogalomzavar mindenhol, minden volt itt az oprendszer és program fogalmak összemosásától kezdve a "minden c nyelvben írt dolognak nyílt forráskódúnak kell lennie"-ig, ami talán önmagában is a legnagyobb baromság amit az elmúlt években hallottam.
Szóval szerintem nyugodtan hátradőlhetsz, a csúcson kell abbahagyni, ennél lejjebb már sosem lesz. -
#11736 Jelentve.
precision: abszolút nem erről volt szó, és nagyon részletesen kifejtettem nem is egyszer egy kötekedő barátunk miatt, hogy miért. Ne kezd légyszíves újra, mert így is egy halom szemét gyűlt itt össze, több se hiányzik. -
#11735 :D
A google nem a két szép szemünkért adja "ingyen" az androidot. Kőkemény profitja van belőle, még ha indirekt is. Szabadalmi és licenc díjak, csak hogy egyet említsek.
Ők is fejlesztik az androidot, ezért van mindig új verzió. Nyilván a programozók is ingyen dolgoznak rajta heteket/hónapokat :) Vagy ha fizetést is kapnak, akkor se gond, mert a Google maga a máltai szeretetszolgálat és helyettünk (vagy a telefongyártó cégek helyett) kifizeti a dolgozóit :D -
#11734 Felőlem hívj nyugodtan moderátort, de előbb nyugodj meg picit.
Amúgy te hasonlítgatod folyamatosan webOS-hez az androidot.
webOS most írom le szerintem 3. alkalommal, hogy teljesen más. A linux-al kapcsolatos részei nyílt forráskódúak. A maradék nem.
Az android teljesen másképp működik. Ott nem linuxon fut egy webkittet használó program, ami tulajdonképpen maga a webos. (picit leegyszerűsítve)
Egy linuxra kiadott programnak, pedig nem kötelező, hogy nyílt forráskódú legyen.
Az android, egy linux kernelre épített oprendszer. Amire valószínűleg te gondolsz, hogy nem kell, hogy nyílt forráskódú legyen, az a davlik vm. De a Davlik != Android
Mivel c nyelven írták, az android magját, így annak nyílt forráskódúnak kell lennie. (a gpl miatt, mivel a c nyelv gpl liccenc-es) -
#11733 Nem skippeltem semmit. Mégis ki kérdezte hogy miben hasonlít melyik os mihez és hogy jön ez ide bármilyen formában? Azt mondod, hogy az egész Android-nak kötelezően open source-nak kell lennie a Linux kernel miatt, ami egy HAZUGSÁG, amire a webOS is egy közeli ellenpélda, de ezer másikat lehetne találni ezer másik területről. Minden más amit magyarázol, az 100% tömör bullshit. És nem, nem ugrottam át semmit csak éppen amit magyarázol és szép hosszan kifejtesz, azt mindenki tudja, és senki sem kérdezte.
Tényekkel bizonyított, hogy hülyeséget beszéltél, és hazudtál, és amikor ez kiderült, össze vissza terelted a témát és mondod a saját bullshitedet azóta is rendületlenül. Mikor unod meg? Addig nem nyugszol teljesen hülyét nem csinálsz magadból és szét nem rombolod a topicot?
Még egy kötözködő bullshit beszólás és moderátort hívok. -
#11732 Énpedig leírtam, hogy webos miért nem hasonlít androidhoz. Hogy android miért is tartozik gpl alá. Azokat skipelted?
Linux kernel és android kernel lényegében egyesítve lett linux 3.3-as kernelel. webos egy webkit böngészőhöz hasonlító valami, ami linuxon fut. A linuxos része továbbra is open source.
Ok, hogy nagy gyártóknak van mindenféle oprendszerel mobiljuk, de ha megnézed androidból 2-3x annyi van, mint a többiből. Nagy gyártók nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyen választék a nagyobb os-ek közt.
Valószínáleg azt a részt is átugrottad, amikor azt írtam, hogy miből él a google. Egyébként üzleti szempontból össze sem hasonlítható, az ms, az apple, és a google. Legalábbis mindnek más az üzleti terve.
Apple: Sok pénz kaszálása magán a készüléken, saját os használata. Itunes zenevásárlásból bevétel, market bevétel, plusz reklám. Nem arra törekedtek, hogy tömegtermék legyen. Nem elsődleges bevétel a reklámbevétel.
M$: Os árából díj. Reklámok, marketen eladott cuccok után részesedés. Véleményem szerint, az üzleti terv része, hogy minél jobban integrálják az asztali megoldásaikba a wp megoldások. Bár erre még várni kell win8 és wp8-ig.
Google: Annyi telefon androiddal amennyi csak lehet. Arra törekednek, hogy tömeg termék legyen. Minél több felhasználó, annáűl több reklám lehetőség. Elsősorban a reklámból élnek. Napi +7-800e hirdetőfelület nem rossz üzlet, nameg, a felhasználók bele is egyeznek, hogy küldik az adataikat pluszba. Tiszta haszon.
Az apple és a ms ugyanazt csinálja mint a desktop megoldásaiknál lényegében. Kis eltéréssel. Apple-nek eddig bejött. Ms még nem jutott odáig, hogy teljesen jól megvalósítsa ez. -
#11731 Ezt most direkt csinálod? Világosan többször le lett írva, hogy nem kell a GPL miatt open source-nak lennie az egész OS-nek, ellenpéldát is mondtam, erre ugyanazzal a baromsággal jössz megint, hogy pedig "annak kell lennie". Ha tényleg ennyire nem vagy fejlődőképes, és szimplán ignorálod a tényeket, teljesen felesleges neked bármit magyarázni, a falhoz is beszéhetnék.
Szinte az összes nagyobb gyártó (HTC, Samsung, Nokia, stb) árul egy rakás olyan modellt, amin nem hogy nem open source, és nem a saját OS-ük fut (tehát gyakorlaltilag semmi beleszólásuk nincsen), de mégcsak nem is ingyenes a szoftver, sőt a szoftver még csak nem is népszerű, és nincs is elterjedve. Igen, pl a WP-ről beszélek. Szóval ez aztán nem tartott soha vissza semmilyen gyártót, más kérdés, hogy mivel adva van a lehetőség, a legtöbben élnek is vele, aztán ennek vannak előnyei és hátrányai is.
Ha csak a maximális profit lenne a cél, az open source-á tétel szinte a legrosszabb dolog amit csinálhattak volna, mert ezzel gyakorilatilag ingyen odaadták mindenkinek a szoftvert. Ha jó kis Apple vagy MS módjára csak a maximális profit lett volna a cél, eszükbe nem jutott volna nyílttá tenni, szép kis zárt rendszer lenne, amit ha ingyen is adnának, hozzákötnék a szolgáltatásaikat úgy, hogy azok nélkül ne is működjön egyáltalán, és lehetőséget sem adnának, hogy más szolgáltatásokat használj, hogy mindenből le tudják húzni a saját kis hasznukat. És igen, pont ezt csinálják a többiek.
A mai világban nem sok olyan dolog létezik, ami ténylegesen semmilyen üzleti érdeket nem szolgál és szimplán az emberiségnek tesz jót, de egy open source szoftver tipikusan éppen ilyen.
Te pedig erre próbálod ráhúzni az általánosításodat, ami lehet hogy sok helyen igaz, de itt pont semennyire nem működik, sőt, a helyzet valójában pont ellentétes azzal, amit rá akarsz erőltetni, a profit hajhászás helyett ezzel pont hogy mondhatni lemondtak annak egy jó részéről annak az érdekében, hogy igazán jó és szabad szoftver legyen, ami bárki számára szabadon felhasználható és módosítható, ingyen.
És ha ezek után sem érted meg, hogy miről beszélek, nem tudok segíteni. Szóval jelzem, hogy most már ebben a témában sem fogok többet reagálni rád. -
#11730 A két dolog szerintem nem ugyanaz.
Megintcsak másról beszélünk, de akkor leírom most egybe, amit 3 vagy 4 hsz-en keresztül magyaráztam:
Miért open source?
Mert linux, és ott a gpl.
Ha maguktól felépítettek volna egy teljesen új rendszert, lehet kicsit többet kellett volna ráfordítani, viszont biztos nem lett volna open source.
Miért éri meg hogy open source?
Mert egyrészt annak kell lennie. Másrészt a gyártóknak is jobban tetszik ez a megoldás. Hogy jobban bele tudnak nyúlni a rendszerbe. Tudnak olyan dolgokat is módosítani, amit máshogy nem tudnának.
A google valószínűleg a lehető legkisebb ráfordítással akar egy olyan oprendszert készíteni, ami népszerű, sok gyártó használja, ezáltal sok user.
Miért éri meg neki?
Hány android eszközt aktiválnak naponta? Utoljára mikor nézegettem 700e-ről beszéltek. De az korábban volt, szerintem már több...
Ha megnézitek miből él a google, akkor az nem más mint a hirdetések (gondolom mindenki imádja a hirdetéseket, mégsem szidja ezért senki a google-t).
A google-nek az a célja az androiddal, hogy minél több embernek tudjon ahol csak tud hirdetni. Az android egyszerűen egy újabb hirdetési felület.
Minél több emberrőr gyűjtsön infókat, a célzott hirdetések miatt.
Ez az amiért a google arra törekszik, hogy minél könnyeben használható megoldás legyen az android, a gyártók számára.
Ezért nincs arra vonatkozó megkötés, hogy mire lehet rárakni. És ezért jó, a gyártoknak, hogy open source. Meglehet nézni a linuxot, egy kenyérpirítón elfut. Érdekes módon, egy zárt oprendszerrel ezt nem lehet megcsinálni. -
#11729 Ehhez még mindig nem kell, hogy opensource legyen, elég lenne hozzá egy API. Szerintem ne erőlködj tovább :) -
#11728 Szerinted nem szempont egy gyártónak, hogy ott nyúl bele, ahol akar, és olyanra csinálhatja amilyenre neki tetszik, és mégsem neki kell az alapoktól felépítenie az egészet, és hogy a már meglévő appok nagyrésze futni fog a telefonon?
Naneeee -
#11727 Itt még mindig nem szempont, hogy opensource csak az, hogy ingyenes. -
#11726 User azt használja, amit a gyártó rátesz a telefonra. És mivel az android open source, és ingyenes, ezért rengeteg gyártó használja.
Azért a desktop linuxot ne keverjük már ide. Asztali gépedre olyan oprendszert teszel amilyet akarsz, de a telefonodra nem. (legalábbis az esetek nagyrészében...) -
#11725 Uristen az Oracle-t hogy szivatjak... A Google sem sajnalja a penzt remek ugyvedekre. Igaz hogy az Android konkretan nem hoz penzt, csak az admob-al meg szetkeresik az agyukat... -
#11724 Sziasztok, tud valaki olyan programról, ami alkalmazásonként tudja állítani a hangerőt? Szereztem egy bluetooth-os kütyüt, amivel a kocsi hangszóróin keresztül tudok zenét hallgatni. Ha futtatom mellette a mapsot, a csajszi hangját nemigen lehet érteni.
Hogyan tudnám hangosabbra állítani? -
#11723 Pontosan. Továbbá az open source projektben továbbra sincs benne egy darab Google szolgáltatás sem, így közvetetten sem hoz nekik egy forintot sem. -
#11722 Dehogy használják többen azért, mert opensource. A userek 98%-nak fogalma nincs arról, hogy mi a szart jelent az, és kb magasról leszarja.
Remek példa erre a desktop linux. -
#11721 Mér éri meg hogy open source?
többen használják. magasabb lesz a piaci részesedéls, több embernek reklámoznak, gyűjtik be az adaatait. Többen vásárolnak a marketen, több developer stb stb. Ezért éri meg. -
#11720 Megint az Android-ról beszélsz, és nem az Android Open Source létéről, amire egy darab érvet nem fogsz tudni mondani hogy pénzügyileg miért lenne kedvező a Google-nek. Ha összességében profitot is hoz nekik a platform, az akkor is a szolgáltatásaik érdeme amik opcionálisan futnak rajta, és amik nem is részei az open source projektnek.
2010-ben robbant talán a legnagyobbat az Android, akkor jött az első Nexus, első Galaxy S. Szóval az, hogy akkor is veszteségesek voltak, nagyon jól mutatja, hogy mennyire nem a profit van ennek az egésznek a középpontjában, mint az pl az Apple-nél, Microsoft-nál megfigyelhető, bármit is csinálnak. -
#11719 Azthiszem, pont tavaly lett bejelentve, hogy az android kernel közelebb lesz hozva, a linux kernelhez. A 3.4-es linux kernelel pedig az android programok is futtathatóak. Szóval nem olyan kis rész lett felhasználva. -
#11718 Az androidot azért nem nevezném linux rendszernek, azért, mert a linux kernelnek egy nagyon kicsi részét felhasználták.
Maximum linux alapú. Ahogy a windows 7-re se mondod, hogy NT rendszer, csak NT alapú. -
#11717 már az hogy volt egy év mikor veszteséges volt (valójában nem volt az, csak a ráfordítás nem azonnal térül meg), szerinted azt jelenti, hogy nem a pénzért csinálják?
Nem egy évre tervez előre a google, de nem is 5-re. Illetve nem tudnak előre mindent pontosan kiszámítani, a gazdaság változásai miatt. Kis és közepes vállalatok üzleti tervezésével nagyjából képben vagyok. De ezeket sem rövid távra szokták tervezni.
Az android, egy linux rendszer, nem egy program, ami linuxon fut. -
#11716 Néhány friss adat épp most jött, ami ismételten tökéletesen ellentmond a mindenki mindig mindent a profitért csinál elméletnek.