251
  • Penge4
    "Telepítés után anélkül hogy hozzányúltam volna, megevett 500 mega ramot, és lapozófájlba is írt mégegyszer ennyit. "

SuperFetch! Miért olyan felfoghatatlan egyesek szemében??? A memória felét felhasználja, ha 4 giga van benne, akkor kettőt.
    Ha kell valamire, akkor kiüríti és az adott program rendelkezhet az összes memóriával, miután kiléptél a SuperFetch megint elkezd "működni", hogy a kisebb dolgaid (Office, böngésző, MSN...stb) gyorsabban indulnak ennek köszönhetően.
    Az Aero nem eszik sokat, épp az a lényege, hogy nem a procit és a rendszermemóriát gyakja, hanem a videókártyát és a videóramot.

"az ubuntu beryl-je után szabájosan primitívnek tűnik :)"

Megnézném azt az irodai dolgozót, aki kényelmesen tudna dolgozni egy lángoló, pattogó ablakokkal tarkított felületen. De a bemutatott videókban azért a terminál ablak befigyel, szóval illúzióromboló az egész, el is rontotta azt a full multimédiás hatást, amit a grafikai effektek keltettek az emberben.
    Az Aero motorja amúgy szintén képes ilyesmire, napszaknak megfelelően változó árnyékok, stb, biztosan idővel lesz majd ilyen is, de számottevő igény nincs rá.

"pedig szegény asszonkám csak 3 tabon akart netezni, zenét hallgatni, meg msnezni... de a vistán ez nem jött neki össze...."

Celeron powa! Annál nekem se jött össze semmi XP-n sem, legyakva mindennel az msconfigban. A 800MHz-es AMD Duron jobban teljesített, mint az 1700MHz-es Celeron. Csodálom, hogy Celeron gépre tényleg feltettél egy Vistát. Celeron proci mellé tehetsz akár 4 giga ramot is, meg 8800GTX-et, akkor is fos marad. Esetleg Home Basic normálisan fut rajta még.
  • eax
    Hat en keresgeltem a case study-k kozott, az szep es jo dolog, hogy a fiokokban a PCket atallitottak Windowsra (ezt en is igy csinaltam volna), de arrol nem igazan talaltam leirast, hogy a tenyleg kritikus muveleteket futtato gepeket is ilyen sikeresen migraltak volna Winre. Miert van az a fura megerzesem, hogy az meg ugyan azon az "osregi, elavult" IBM mainframe-en fut mar soksok eve, folyamatosan?

Az OTP e-banking rendszererol pedig inkabb ne beszeljunk, ha mi ilyen rendelkezesreallast produkalnank, akkor mar regen lognank a 10.rol, felakasztva a legkozelebbi optikai kabelre, es az unokaink is egesz eletukben fizethetnek a kotbert.
  • turul16
    http://en.wikipedia.org/wiki/Enterprise_Java_Beans
  • turul16
    cucc jó neked ?
  • turul16
    Az első oszlopot is olvasd el kérlek. (Linux)

Egyébként szokás átverni scannelőket, hülyén néz ki egy IIS elen jó támadás egy apche ellen vagy fordítva, bankoknál soha nem lehet tudni. (Igen a hiba üzeneteket is átírják)

A megadott cím egy Linux tűzfalnak -néz ki leginkább.
    Ipcop V1.4.11 firewall (Linux 2.4.31) (85%)

ISC Bind 4.X -nek látszó valmit is mutat a cucc.
  • eax
    "az már régen rossz, hogy egy egyszerű distributed transaction kedvéért klasztereket kell épiteni"
    A VMS igy mukodik. Mifelenk a vaskarikat olyasmibol gyartjak, aminek a protonszama, es a racsszerkezete legalabbis hasonlit a vasera.

"asszem sikoltoznánk is, ha a userek gépei egymás processzeit közvetlenül elérnék..."
    A juzerek meg akkor, ha VMS-t tennel a gepukre... :) (En meg akkor, ha fel is menne ra... ).

"Szóval ez nagyon mellé lőtt, nem erről szól a feladat."
    Jo meglatas. Normalis helyeken a feladathoz valasztanak OS-t, esetleg az OS-hez feladatot, es nem probalnak meg mindent egy valamivel (pl. a Win fanok Winnel) megoldani. Ha disaster-tolerant HA-clustert akarsz csinalni, arra a VMS az egyik legjobb valasztas. Amire meg nem valo, azt felesleges tole elvarni.
    Forditva: csinalj a Winedbol 96 node-os disaster-tolerant shared-everything clustert, 10 mp alatti failover time-al. Nem fog menni, mert nem arra valo.

"hát nem jött be, van ilyen."
    Ahogy erzed... :)

"hát nálunk nem kell tök egyszerű feladatokhoz százmilliós klasztereket épitsünk egyszerű pc-k megoldják..."
    Jahat, egy bizonyos szint alatt igen.

santhinel: en elvezem ;)
  • BStage
    "Multkor is megmagyarázták hogy a bankok milyen os-t használnak"

igen, mi már csak ilyen "megmagyarázósak" vagyunk, igaz, mi a TÉNY-eket alá is szoktuk támasztani valamivel...
    Microsoft alapon az OTP teljes fiókhálózata

aki ráér nyugodtan keresgélhet, van még pár otp-s case study, hogy mennyire ms alapokon működik a legnagyobb bank magyarországon, szinte minden területen...
  • BStage
    "ltkor is megmagyarázták hogy a bankok milyen os-t használnak. Pl felhozták az OTP-t "

ezen mit kell még magyarázni:
    netcraft - OTP

csak a teljes e-banking rendszerük fut windows-on, apróság...

"látod hogy 2 év minimum UNIX, linux ismeret szükséges"

nem mondod? Lehet, hogy van magyarország legnagyobb kereskedelmi bankjánál linuxos gép is? Ez fantasztikus. De ki állitotta ennek ellenkezőjét?

"komoly rendszerek nem használnak linux-ot"

idézd légyszi
  • BStage
    "elfelejttél" reagálni a #15-re...
  • sathinel
    hagyd őket... nincs értelme vitatkozni. Multkor is megmagyarázták hogy a bankok milyen os-t használnak. Pl felhozták az OTP-t persze ha megnézed az álláshírdetésüket, akkor látod hogy 2 év minimum UNIX, linux ismeret szükséges, és win ismerete + pont.... ezek megfogják magyarázni úgyis. Mint a politikusok. Kíváncsi lennék azért hogy magát védi a kollégái előtt, vagy fizetést kap az MS-től:D

komoly rendszerek nem használnak linux-ot....... gondolkozni nem kéne???
    az összes csillagászati, biológiai, és geológiai, dolgot( alapjávavéve mindent ami grafikailag megjeleníthető mint pl: autógyártás is) SGI gépekkel csinálnak.

linux rendszerek
    win rendszerek
    nem alkalmas prof feladatra????
  • David Coulthard
    Hát én nem alacsony prioritáson használom, nem véletlenül vagyok ezzel az egy géppel az elsők között a Prohardveren.
    És akad a gépen egy-két játék, de nem vagyok nagy játékos. Persze nem a legújabb játékokról van szó, amikhez még XP esetén sem elég 1GB Ram...

• balee66
    A Linux szervernek jó...
    A kedvenc game szerverem is Linuxos
  • BStage
    "ugyanis a VMS cluster shared-everything modon mukodik"

az már régen rossz, hogy egy egyszerű distributed transaction kedvéért klasztereket kell épiteni. itt totál független gépek lehetnek (maximum a kerberos azonositás kapcsolja őket össze).

"a processzek direktben bizgethetik egymast"

asszem sikoltoznánk is, ha a userek gépei egymás processzeit közvetlenül elérnék...

Szóval ez nagyon mellé lőtt, nem erről szól a feladat. Itt akár egy egyszerű user land-es telepitésről is szó lehet, ami teljesen tranzakcióban fut, elkezdi felrakni magát, beirogat a központi share-re stb-stb, aztán a végén vissza kéne csinálni az egészet. Neked ehhez bazinagy klasztert kéne épitsél az összes tranzakcióban résztvevő gépből. Nonsense.

"Nem, az a "A cucc feature listje alapjan generaljuk B-nek a feladatot" hozzaallasra volt pelda"

hát nem jött be, van ilyen.

"Akkor normalis gepeket sem hasznaltok, vagy azokon futnak a linuxok? :)"

hát nálunk nem kell tök egyszerű feladatokhoz százmilliós klasztereket épitsünk egyszerű pc-k megoldják...

"es ezeken eleg gyakran futnak kulonbozo unix-variansok "

örülök neki, én meg arró próbáltam felhivni a nagy szájú kolléga figyelmét, hogy hülyeségeket beszél, linux nem fut komoly hálózati eszközökben.
  • eax
    "A feladat adott, lássuk ugyanezt vms-en, kernelből."
    VMS-en konkretan ilyen problema nincs, ugyanis a VMS cluster shared-everything modon mukodik, azaz kozos a filerendszer, a processzek direktben bizgethetik egymast, fuggetlenul attol, hogy melyik node-on vannak, van distributed lock manager, stb, es van kozos RMS (Record Management Service), ami tranzakciot kezel. Hogy kernelbol vagy nem, az huszadrangu kerdes.

"remélem dtrace-t nem a vms tudásához akarod hozzávenni"
    Nem, az a "A cucc feature listje alapjan generaljuk B-nek a feladatot" hozzaallasra volt pelda. Ugy tunik, a feature list explicit kiirasa nelkul nem volt eleg jo.

"commercial unix meg éppen kihalóban van, mi biztosan nem invesztálunk bele már egyetlen forintot se"
    Akkor normalis gepeket sem hasznaltok, vagy azokon futnak a linuxok? :)

--

"és ezek közül melyiket szeretnénk linuxnak hazudni?"
    Igazabol egyiket sem. Csak arra probaltam felhivni a figyelmedet, hogy
    - leteznek komoly, !Cisco halozati eszkozok is
    - es ezeken eleg gyakran futnak kulonbozo unix-variansok
  • Sanyix
    "Állandóan fut rajta a Rosetta@home, ami elég sokat zabál már magában is..."

Ja prociidőt, alacsony prioritáson, memóriát nemnagyon. A folyamat prioritásokat általában jól kezeli a vindóz, de ha valaminek sok memória kell...
  • David Coulthard
    Az én gépemben pedig 768 MB memória van, ATI 9550, ez is 3.1-es index.
    Soha nem fagyott, mindent ezen csinálok.

Link

Állandóan fut rajta a Rosetta@home, ami elég sokat zabál már magában is...

Link2

• turul16
    Szar a NetBSD :)
  • mousee
    Függetlenül az itt menő vitázástól:

Rászántam magam, hogy kipróbáljam a Vista-t. Ha nem baj, leírnám a véleményem, elvégre is egy fórumon vagyunk vagy mi a túrón...

A gép nem egy igazán mai darab, a régi gépem, amit barátosnőm megörökölt tőlem:

Celeron 2,4Ghz proci
    1 Giga 400mhz-s DDR ram
    128 megás Ati radeon 9800SE videókari.

Az élményindex 3,1-esnek titulálta a konfigot, mer a 2,4es proci bizony gyenge láncszemnek bizonyúlt.

Egyéb élményindex infók:
    Proci 3,1
    Ram 3,9
    Vidkari Aero teljesítménye 4,8
    Vidkari Játék és 3D munka teljesítménye: 3,5
    Wincseszter 4,3

Nahszóval: Gondoltam felpakolom tesztelni az ultimate vörzsünk aeróval ha már olyan sok pontot dobott az aerora... hát...akkor kezdjük.

Telepítés után anélkül hogy hozzányúltam volna, megevett 500 mega ramot, és lapozófájlba is írt mégegyszer ennyit. Nálam ez még nem volt gond, de ebből lekövetkeztettem magamnak, hogy fullosra felrakni a vistát 512 ram mellé öngyilkosság :)

A telepítés után lekaptam a frissítéseket, újraindítottam, konfigolta a frissítéseket meg minden túró. Miután végzett, utána még jó fél-háromnegyed óráig pörgette 100%-on a procit minden ok nélkül. Oké, lehet hogy indexelte a fájlokat a gyors keresés miatt.

Ekkor elkezdtem felfedezni a dolgokat. Win media center. Kimondottan tetszik, nagyon izléses. DVD készítő. Egyszerű, kb a vso divxtodvd szoftverére emlékeztetett. Movie maker. Kellemes csalódás, családi videók vagdosására tökéletesen elég. Sőt.

Új felület, a csodás aero. Valóban szép, az ubuntu beryl-je után szabájosan primitívnek tűnik :) De akkor miért is eszik ennyi memót?? Ubuntu full beberyllesítve nálam legrosszab esetben is netezéssel és zenehallgatással együtt megeszik 300mega ramot, és a swaphoz még hozzá se szagolt.

Oldalsáv és mütyürkék. Jópofák. Bnőmnek kimondottan tetszik a kis rózsaszín szörnyecskés óra. Szerintem felesleges :) De izlés kérdése.

Újfajta felhasználó fájljai "mappaszerkezet", és az új "explorerkinézet": Én a falat kaparom tőle, de csak azért mert megszoktam már a régi stílusú dolgokat. Amúgy pl az új sajátgép határozottan izléses, a wincsi telítettségét jelző kis bar is nagyon eltalált. Kicsit csalódott voltam, hogy ezután a vizuális élmény után a winyó tulajdonságaira kattintva egy win98 szintű "grafika" égette ki a szemem :P

amúgy meg az egészet aránytalanúl lassúnak tartom. Ha ezt az os-t minden tudásával együtt -pl tanul, hogy miket indítasz sűrűn, és azokat gyorsabban indítja egy idő után, és ez csak egy a sok közül- ki tudták volna hozni kb az XP gépigényéből, akkor azt mondanám, hogy egy marha jó OS-t csináltak, és kellemeset csalódtam bennük.

De amikor megláttam ahogy ma délután bnőmet a gép elé raktam netezni, és kapkodással -azaz az xp-n megszokott sebességgel- próbálta kezelni a progikat, akkor a win elkezdett fagyni mint őrült, kidobott kb 3 üzenetet, hogy ez meg az nem reagáll, meg hogy ő most lebutítja az aerót hogy több erőforrás legyen, meg ilyenek... pedig szegény asszonkám csak 3 tabon akart netezni, zenét hallgatni, meg msnezni... de a vistán ez nem jött neki össze....

Egyelőre ennyit, ez is épp elég hosszú lett... szal sorry, de gondoltam leírom mer mérne :)

UI: sorry a heJJesírási hibákért, fáradok, hosszú napom volt...és vista van a gépen, amin épp írok... :P
  • replaced
    szar a linux, de tenyleg
  • turul16
    UNIX like rendszerek többnyire, valószínűleg erre akartak kilyukadni.
  • turul16
    Hotel Giant és még jó pár játék nem megy XP SP2 óta, de tudomásom szerint az ANI sebbezhetőség javitásakor is egy pár progiból is újabb verziót kellett kiadni, mert annyira nem stabil az win rendszer 8 éve.
    (Valki tudnaja hogyan lehetne SP2 XP-t downgradelni SP1-re, hogy az ismerősöm ne sírjon ?)

Nem rég láttam egy haveromat aki MS Office párti volt, hogy OOo -val szerkeszti a dokumetációját, rá is kérdeztem, hogy mi van. Kiderült, hogy a cégénel az .odf a szabvány.
    Hát pedig közép isben nem ezt tanulták :)
  • BStage
    és ezek közül melyiket szeretnénk linuxnak hazudni?
  • BStage
    "de ha fogsz egy Microsoft megoldast"

ebben mi a ms-os megoldás? elég egyértelmű a feladat, gépek és alkalmazások közötti elosztott tranzakcióról van szó. Talán még iskola könyvekben is találsz erről némi irást...

"Mas OS-ek alatt ugyanazt a problemat mashogy lehet/kell megoldani"

kiváncsian várom hogyan. A feladat adott, lássuk ugyanezt vms-en, kernelből. (nem kézzel összegányolt hulladék kódokra vagyok kiváncsi, hanem ugyebár oprendszerek nyújtott szolgáltatásairól beszélünk)

"mutass nekem (ide pl. egy dtrace feature list-et)-et tudo solutiont windowson! "

profilerekkel ill a performance frameworkkel könnyedén lehet dtrace féleséget csinálni, akár távoli gépeken is. de remélem dtrace-t nem a vms tudásához akarod hozzávenni...

"De commercial unixon ez semmivel sem gyakoribb, mint winen."

linuxon ez állandóan probléma, a commercial unix meg éppen kihalóban van, mi biztosan nem invesztálunk bele már egyetlen forintot se, 2 éve migráltuk az utolsót winre... (de linuxaink azért vannak)
  • Sanyix
    Hát én sehol nem találtam utalást arra, hogy azokon linux futna. Egyébként ha az fut mindegy, mert egyedi szoftverrel is szarok az ilyen olcsó routerek, nekem pl egy smc van, egyedi szoftverrel, pár hónapja mindentől fagyott, újraindult, belassult, és firmware frissítés sincs rá, de egy ideje nemtudom mitől, mer annyi mindent állítgattam rajta, stabilan megy. De meg lehet nézni bármelyik olcsó router fórumtopikját, televan a lefagyott így, lefagyott úgy, nem működik ez meg az hozzászólásokkal, mert amilyen olcsók olyan fosok is.
  • eax
    Najo, meg 1:

"tévedsz. 98%-ban routerek "pörgetik" az adatokat, azok pedig vagy egyedi szoftvert használnak, vagy ha komoly fajták, akkor IOS-t futtatnak."
    ... vagy JunOS-t (ami eleg erosen FreeBSD alapu), vagy NetBSD-t (pl. Force10 cuccok). Ciscobol is az igazan komolyakon IOS-XR van, ami egy kicsit szetturt QNX.
  • eax
    "nem nyert, talán átfutottál a transaction szón. Itt nem a filerendszer van szétszórva gépekre, hanem egy tranzakció. Azt mondom a saját gépem kernelének, hogy inditok egy xyz azonositójú tranzakciót, amelynek résztvevője a helyi c lemez egyik ntfs kötete, egy távoli gép egyik sharejének egyik állománya ill egy userlandben futó alkalmazás (mondjuk web service) xy hivása. Majd elkezdek dolgozni a tranzakción belül, felülirok fileokat a helyi gépen, a távoli gépen, belehivok a web service-be, majd kiderül, hogy valami gáz van, rollback az egész. És innentől a kernel levezényli a helyi ntfs, a távoli share (jah, akár távoli registry is lehet) ill a web service visszaállitását a tranzakció előtti állapotba."
    Ez tok jo, de ha fogsz egy Microsoft megoldast, es annak a pontos masolatat szeretned viszontlatni, akkor persze, ilyet nyilvan nem talalsz. Mas OS-ek alatt ugyanazt a problemat mashogy lehet/kell megoldani. Forditsunk a dolgon: mutass nekem (ide pl. egy dtrace feature list-et)-et tudo solutiont windowson!
    Ezt mar irtam az elozo postomban is, de sikeresen atsiklottal rajta.

"Én vállalati SAJÁT FEJLESZTÉSŰ több száz alkalmazásról beszélek."
    Jo, linuxon kell, alairom (de azt sem egy kernelcsere miatt, a libc frissites kellemetlenebb tud lenni). De commercial unixon ez semmivel sem gyakoribb, mint winen.

Most viszont megyek valami konstruktivabbat csinalni, tovabbi szep estet!
  • BStage
    "Érdekes, pl a dlink 380t az utóbbi idők legjobban sikerült dsl modeme"

azt nem próbáltam még, nekem 600-as szériából van többféle is (wired és wireless is) és iszonyat, dlink toldja-foldja kéthavonta a linuxot rajta, de egyik szarabb mint a másik, újraindul, nem enged fel néhány usert stb-stb. De elhiszem, hogy van jobban sikerült verzió is
  • Sanyix
    "szintén baromság, de tényleg sokban fut linux. (megjegyzem azóta indulgatnak újra a hulladék dlinkek is, nagy terhelésnél pl torrentnél mióta linux fut rajtuk )"

Érdekes, pl a dlink 380t az utóbbi idők legjobban sikerült dsl modeme, zajos vonalon nagyobb sávszélességet ér el mint a társai, emellett sokkal stabilabb kapcsolattal, mint az eddigi egyedi szoftveres cuccok, és hát a 380t-n bizony linux fut, mindenhol minden dsl kapcsolatra ezt ajánlják.
  • Ajnasz
    Az itt a baj, hogy nem vagytok képesek elfogadni, hogy van egyik és másik oldal is. Van egy olyan, hogy önálló gondolkodás, amihez társulni szokott az önálló döntés az önálló választás képessége is. Ahhoz, hogy ezt a képességünket kihasználjuk, egy bizonyos fokú intelligencára is szükség van. Ha ez mind összeáll, akkor az ember képes felismerni, hogy mi a legjobb, legkényelmesebb, legkézreállóbb a számára. Ha ezt felismerte, akkor képes arra is, hogy azt maximálisan ki is használja. Ezt köznapi nyelven választásnak vagy döntésnek nevezzük. Ez sokaknak sikerül is, akiknek nem, az meg azt eszi, amit kap. Sok ember abba a hibába esik, hogy azt hiszi, hogy az Ő választása vagy éppen a kapott ebédje biztosan a legjobb mindenki számára vagy éppen csak el akarja hitetni ezt másokkal. Persze Ők általában tévednek, mert minden ember más, így valószínűleg másképpen gondolkodnak arról, hogy mi a jó nekik.
    Ezek az emberek szoktak flamelni ilyenkor, mert megpróbálják ráeröltetni saját álláspontjukat a többi emberre, holott erre az világon senki nem kérte őket. Persze a flame teljesen értelmetlen, hiszen - mint mondtam - minden ember más, minden embernek mások az igényei, meg amúgy is, senkinek nincs joga hozzá, hogy megmondja, mi a jó a másiknak.
    A helyzet az, hogy van akinek Linux, másoknak Windows és megint másoknak Mac vagy BSD vagy MorphOS vagy agyhere. Tessék leülni, és elfogadni, hogy vannak, akik nem ugyanazt gondolják.

Az első bekezdésben nem említettem, hogy vannak, akiket fizetnek azért, hogy valamit a többiekre eröltessenek. A flame során sajnos nem kaptam választ arra akérdésem, hogy pénzt adnak egy ilyen jó fajta e-párbalyhoz (az enyém akkor is nagyobb :P )
  • Penge4
    "de a "warez Linux" nem törli le a winchestert, mikor Pistike otthon kb 1 hónapja beszívta a legalizációs ellenőrzést"

Nem. Linuxon Pistike megteszi magától. :DDD

"a csak jelezném a Vista SP1-be már bele integrálták az összes warez kódot és crack-er program kivédését :)"

Forrás?

Amúgy meg béta fázisban olyan baromságokat írkáltak hogy az új Vista majd alapból kiszűrt minden illegális másolatot, tehát rá sem lehet másolni a winyóra semmilyen illegálisan másolt vagy szerzői jogvédett fájlt. És lett belőle valami?
  • Zoolie
    és megint kell majd várni 1 vagy max 2 hetet és lesz warez vista....:)

amúgy az ms egyenlőre nemfogja a leghíresebb törések ellen felvenni a harcot,mert Neki az jó,ha terjed a vista,az mindegy,milyen módon...sima usereket nem fognak elővenni.

egyébként nem mindegy ki mit használ? mindenki azt ami Neki a legmegfelelőbb.
  • BStage
    "Az internet szolgáltatóknál 98%-ban LINUX, vagy UNIX serverek pörgetik az adatokat egyik helyről a másikra!"

tévedsz. 98%-ban routerek "pörgetik" az adatokat, azok pedig vagy egyedi szoftvert használnak, vagy ha komoly fajták, akkor IOS-t futtatnak. Router linuxot gyakorlatilag csak a gagyi SOHO-ban futtat.

"Az összes netmegosztós ADSL/Cable routerben LINUX fut, hogy legyen net min. 4 gépre + a wirelessről nem is beszéltem"

szintén baromság, de tényleg sokban fut linux. (megjegyzem azóta indulgatnak újra a hulladék dlinkek is, nagy terhelésnél pl torrentnél mióta linux fut rajtuk )

"Az összes hálozati eszköz, ami komolyabb switch és ilyenek LINUX fut"

szintén tévedés, a switcheken is inkább IOS fut, vagy saját fejlesztés, de elve csak a managed switche-eken "fut" bármi is, a sima switcheknen nem fut oprendszer

"A HP asztali gépeinek a tesztprogramja, ami szinte az alaplap összes kondijától kezdve minden alkatrészt megvizsgál egy bootolható LINUX"

na ez viszont igaz, és össze is foglaltad, hogy mekkora baromság az egész amit összehordtál, ugyanis mindennek az ég egy adta világon semmi köze nincs ahhoz, hogy használható-e akárcsak konzolos karakterek megjelenitésére is egy linux akár kliens akár szerver oldalon...

"de a "warez Linux" nem törli le a winchestert"

a warez win se törli le. ha nektek letörölte, akkor ritka nagy lámák vagytok, mert az nem win volt.

"mikor megadjuk a Kürt Kft elérhetőségeit"

kürt kft warez win miatt? erről inkább mélyen hallgassál, kevesebben néznek majd hülyének.

"Ja csak jelezném a Vista SP1-be már bele integrálták az összes warez kódot és crack-er program kivédését "

bruhaha
  • eax
    "És hány ilyen rendszerrel felszerelt gépet láttál desktop környezetben?"
    Desktopban nem sokat, workstation-bol azert AIX-os elofordul.

"Régen volt az uptime project, ott második helyezett egy Windows Server volt asszem 5 évvel. Első BSD, igen, ebben győztetek."
    Ott emlekeim szerint eleg keves nagygepes OS volt. Meg van ennek is az oka... :)
  • koqsz
    1 néhány dolgot felejtenek el csak a windows-os hívők, akik űberatyaistennek hiszik a programjukat:

- Az internet szolgáltatóknál 98%-ban LINUX, vagy UNIX serverek pörgetik az adatokat egyik helyről a másikra!

- Az összes netmegosztós ADSL/Cable routerben LINUX fut, hogy legyen net min. 4 gépre + a wirelessről nem is beszéltem!

- Az összes hálozati eszköz, ami komolyabb switch és ilyenek LINUX fut

- A HP asztali gépeinek a tesztprogramja, ami szinte az alaplap összes kondijától kezdve minden alkatrészt megvizsgál egy bootolható LINUX

Nem azt mondom, hogy a Linux az isten, de a "warez Linux" nem törli le a winchestert, mikor Pistike otthon kb 1 hónapja beszívta a legalizációs ellenőrzést, majd ott sírnak a szervízbe, mikor megadjuk a Kürt Kft elérhetőségeit! Nem tíltja le a hálózatot se a nem legális Linux! Mondjuk ez nekem jó, mert a hüjékből nagyon jól meg lehet élni. Ja csak jelezném a Vista SP1-be már bele integrálták az összes warez kódot és crack-er program kivédését :) (Ez MS Információ)
  • BStage
    "AFS?"

nem nyert, talán átfutottál a transaction szón. Itt nem a filerendszer van szétszórva gépekre, hanem egy tranzakció. Azt mondom a saját gépem kernelének, hogy inditok egy xyz azonositójú tranzakciót, amelynek résztvevője a helyi c lemez egyik ntfs kötete, egy távoli gép egyik sharejének egyik állománya ill egy userlandben futó alkalmazás (mondjuk web service) xy hivása. Majd elkezdek dolgozni a tranzakción belül, felülirok fileokat a helyi gépen, a távoli gépen, belehivok a web service-be, majd kiderül, hogy valami gáz van, rollback az egész. És innentől a kernel levezényli a helyi ntfs, a távoli share (jah, akár távoli registry is lehet) ill a web service visszaállitását a tranzakció előtti állapotba.

"Melyik reszet kellene kombinalni userland-el?"

lásd fent

"Jo hat persze, Win API nincs benne"

kár, hogy ez nem win api. és kár, hogy nem is ugyanezt várnám a vms (de lehet tőlem linux is) kernelétől, hanem csak egy ennek megfelelő absztrakciójú és komolyságú apikat. Nem kell ezt erőltetni, köze nincs egy vms-nek ilyen szintű dolgokhoz. Hát erről beszéltem, hogy majd akkor hasonlitgassuk őket, ha hasonló szintű szolgáltatásokat nyújtanak.

"Ha szamodra ez azt jelenti, hogy ossz-vissz. 2 db van, akkor sajnalom"

jó látom továbbra sem érted az egészet. Én vállalati SAJÁT FEJLESZTÉSŰ több száz alkalmazásról beszélek. (amit aztán ki lehet egésziteni érzés szerint néhány KÜLSŐ alkalmazással is, ami szintén szivás mikor megáll az új kernel miatt, de valójában elhanyagolható probaléma, mivel azoknak más a felelőse)

"tehat ott nem kell kernelt buheralni"

ehh, de nem érted... nem a kernelt kell buherálni, azt már szétbaromlta más, neked a saját dolgaidat (és a 3rd party) alkalmazásokat kell újra és újra az állandóan változó kernelhez heggeszteni.

• Sanyix
    "Kb nyers fordításban hasonlót jelentett ez a hozzászólásod. És az még jóval egyszerűbb, mint forrásból fordítani."

Őő hát a semmiből megszülni egy regisry kulcs helyét, vagy egy lehetséges névre rákeresni registryben, sztem nem olyan egyszerű, nem egyszer fordult elő, hogy egy kulcs nem a legegyértelműbb néven volt a registryben így 1 óra keresés után találtam meg a keresett kulcsot, ráadásul van olyan amiről nem is nagyon írkálnak orrba szájba hogy ezt is lehet a registryben állítani.

Forrrásból fordítani bizony nagyon nehéz: kicsomagolás a tar-ból, configure programnév, make programnél, make install programnév. Tényleg iszonyú bonyolult, és nagyon sok programozási tudás kell hozzá...
  • Penge4
    "Ha valamit mégsem, akkor forrásból megcsinálod magadnak."

Hallottál már engem valaha, hogy bárkinek is azt írtam volna, hogy "De balfasz vagy, pedig csak a registryben kell módosítani az xy kulcsot.

Kb nyers fordításban hasonlót jelentett ez a hozzászólásod. És az még jóval egyszerűbb, mint forrásból fordítani.
    Szóval ha én ez akarom, akkor már komoly szinten kell tudnom programozni hozzá és időmbe is telik.
    Akárcsak ha valamit csomagkezelőben nem találok meg, akkor szintén, mert hiába fasza minden, de ott nincs letölt, aztán next, next.

"rádásul előbb volt mint a Vista kijött."

És amikor a Win 95 kijött a Linux hol volt a normális GUI-s desktop rendszerek terén?

"Nem egészen értem mit akarsz mondani amúgy ezzel? Azért szar mert jobb??"

Szubjektív, hogy kinek mi a jobb. Csak azt írtam, hogy egyszer hülyeség az Aero meg fikázzátok, máskor meg "Csak szar Aero, a Beryl sokkal jobb."

"Ez egy ördögi kör"

Tudod mennyi ilyen van a világon minden téren?
    Nem tudom miért tartjátok elképzelhetetlennek, hogy a Windowst valaki jobban szeresse és inkább azt használja, mint a Linuxot és miért hiszitek azt, hogy ha Linuxot is ugyanúgy tanulhatna mindenki, akkor azt szeretnék annyira, mint a Wint?
    Azt meg ne mondd, hogy én például egységsugarú MS fan vagyok, mert IE-t sem használok, hidegen hagy a biztonsági rések száma, egyszerűen buta maga a szoftver, Operát használok és nem érdekelnek a kompatibilitási problémák és hogy egy csomó oldalon hátrányban vagyok az IE-s táborhoz képestm. Ezzel azt akartam mondani, hogy nem a kompatibilitás és szoftverellátottság kényelme miatt használok Windowst. De amikor kipróbáltam 3 Linux drisztrót (Ubuntu, blackPanther, UHU, megint Ubuntu) utána élvezettel használtam a Windowst, valami olyasmi érzés töltött el, mint azokat, akik Mac-re váltanak.

"Muhaha. LOL. Itt kopognak a zsaruk az ajtón, segítség, mindjárt visznek a hűvösre, mert warez Wint használok, muhaha..."

Nem is ezen volt a hangsúly, hanem hogy van olyan programozni magas szinten tudó cracker (nem is egy), aki rászánja az időt, hogy null fizetségért egy olyan szoftvert crackeljen, amiből neki érdeke nem származik (mostmár igen, de amikor még nem volt monopol helyzetben a MS, addig nem, és végső soron ők segítették ehhez a helyzethez).
    Pedig egy magas IQ-jú cracker hogy nem világosul meg, hogy a Linux az istencsászár és miért az ellenség malmára hajtja a vizet? :DDDD

a 8 éve kiadott photoshop vigan fut vista-n

Azért ne essünk túlzásokba...

"Ne a linuxhoz hasonlitsd, hanem pl. a VMS-hez, vagy az AIX-hez. Ja, hogy azon az atlag uptime nagyobb, mint egy Windows-termekciklus hossza? En kerek elnezest."

És hány ilyen rendszerrel felszerelt gépet láttál desktop környezetben? Az Uptime megint szerver szinten lényeg. Régen volt az uptime project, ott második helyezett egy Windows Server volt asszem 5 évvel. Első BSD, igen, ebben győztetek.

"a vistával beszopta a windows akárki akármit mond."

Nem a Windows szopta be, hanem a Microsoft. Én a saját tapasztalataimnak hiszek. Egy rossz szót nem tudok rá szólni, a kompatibilitási problémák a szoftvergyártók sara, nem a MS tehet róla.
  • eax
    "Mondjuk kernel szintű multi computer distributed filesys transaction"
    AFS?

"Esetleg ugyanez kombinálva userland-del, kernel felügyelet alatt?"
    Melyik reszet kellene kombinalni userland-el?

"communication foundation szintű hivások? Workflow foundation?"
    Jo hat persze, Win API nincs benne.

"Soroljam még?"
    Erzes szerint, de jo lenne ha kevesbe MS-specifikusan, es kevesebb buzzword-el tenned, pl. ugy, hogy feladatot irsz, es nem Microsoft termeklistat.

---

"még a tizes számrendszerben is maximum KETTŐt tenni ki a többszáz használt szoftverből"
    Nem allt szandekomban az osszeset felsorolni. Ha szamodra ez azt jelenti, hogy ossz-vissz. 2 db van, akkor sajnalom.

"Jó esetben csak újraforgatni, rossz esetben megkeresni, hogy miért nem fordul le az új kernellel, átirni, újra tesztelni, hogy a módositás mit rontott el stb-stb. Aki látott már komolyabb vállalati rendszert az tudja, hogy ez nonsense. Ill nem nonsense, csak egy rakás idő és pénz."
    Pl. a RedHat Enterprise Linux, vagy Oracle-nal a sajat linux disztrojuk, (es ugyanigy pl. az AIX, HP-UX vagy a Solaris) tamogatott platform, tehat ott nem kell kernelt buheralni. Nem tamogatott dolgokra meg olyan nagyon fel sem akar menni.

"aludj ahogy jólesik"
    Koszonom.
  • lammergeyer
    http://www.youtube.com/watch?v=bTx8QRLyy78
  • Ajnasz
    Ne terelj, mondd el, mennyit kapsz! :)