Az élményindex 3,1-esnek titulálta a konfigot, mer a 2,4es proci bizony gyenge láncszemnek bizonyúlt.
Egyéb élményindex infók:
Proci 3,1
Ram 3,9
Vidkari Aero teljesítménye 4,8
Vidkari Játék és 3D munka teljesítménye: 3,5
Wincseszter 4,3
Nahszóval: Gondoltam felpakolom tesztelni az ultimate vörzsünk aeróval ha már olyan sok pontot dobott az aerora... hát...akkor kezdjük.
Telepítés után anélkül hogy hozzányúltam volna, megevett 500 mega ramot, és lapozófájlba is írt mégegyszer ennyit. Nálam ez még nem volt gond, de ebből lekövetkeztettem magamnak, hogy fullosra felrakni a vistát 512 ram mellé öngyilkosság :)
A telepítés után lekaptam a frissítéseket, újraindítottam, konfigolta a frissítéseket meg minden túró. Miután végzett, utána még jó fél-háromnegyed óráig pörgette 100%-on a procit minden ok nélkül. Oké, lehet hogy indexelte a fájlokat a gyors keresés miatt.
Ekkor elkezdtem felfedezni a dolgokat. Win media center. Kimondottan tetszik, nagyon izléses. DVD készítő. Egyszerű, kb a vso divxtodvd szoftverére emlékeztetett. Movie maker. Kellemes csalódás, családi videók vagdosására tökéletesen elég. Sőt.
Új felület, a csodás aero. Valóban szép, az ubuntu beryl-je után szabájosan primitívnek tűnik :) De akkor miért is eszik ennyi memót?? Ubuntu full beberyllesítve nálam legrosszab esetben is netezéssel és zenehallgatással együtt megeszik 300mega ramot, és a swaphoz még hozzá se szagolt.
Oldalsáv és mütyürkék. Jópofák. Bnőmnek kimondottan tetszik a kis rózsaszín szörnyecskés óra. Szerintem felesleges :) De izlés kérdése.
Újfajta felhasználó fájljai "mappaszerkezet", és az új "explorerkinézet": Én a falat kaparom tőle, de csak azért mert megszoktam már a régi stílusú dolgokat. Amúgy pl az új sajátgép határozottan izléses, a wincsi telítettségét jelző kis bar is nagyon eltalált. Kicsit csalódott voltam, hogy ezután a vizuális élmény után a winyó tulajdonságaira kattintva egy win98 szintű "grafika" égette ki a szemem :P
amúgy meg az egészet aránytalanúl lassúnak tartom. Ha ezt az os-t minden tudásával együtt -pl tanul, hogy miket indítasz sűrűn, és azokat gyorsabban indítja egy idő után, és ez csak egy a sok közül- ki tudták volna hozni kb az XP gépigényéből, akkor azt mondanám, hogy egy marha jó OS-t csináltak, és kellemeset csalódtam bennük.
De amikor megláttam ahogy ma délután bnőmet a gép elé raktam netezni, és kapkodással -azaz az xp-n megszokott sebességgel- próbálta kezelni a progikat, akkor a win elkezdett fagyni mint őrült, kidobott kb 3 üzenetet, hogy ez meg az nem reagáll, meg hogy ő most lebutítja az aerót hogy több erőforrás legyen, meg ilyenek... pedig szegény asszonkám csak 3 tabon akart netezni, zenét hallgatni, meg msnezni... de a vistán ez nem jött neki össze....
Egyelőre ennyit, ez is épp elég hosszú lett... szal sorry, de gondoltam leírom mer mérne :)
UI: sorry a heJJesírási hibákért, fáradok, hosszú napom volt...és vista van a gépen, amin épp írok... :P