Vista helyett Linux a notebookokon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sysprep-re nekem még nem volt szükségem. Elég egy BartPe-vel készített Live CD és a Micorsoft megfelelõ doksija és már megy is minden újratelepítés nélkül. Igaz a rendszer indulása után telepíteni kell az alaplap driver-eit, de az egész windows-t nem! Az is igaz, hogy olyat még nem próbáltam aminél a proci is változott!
Amit most cserélnek ZDFS-re vagy mire a Leopárd (bocsánat MacOS X Vista <#vigyor2>#vigyor2>) rendszerben. És ott mit mondanak ez most még tökéletesebb?! <#vigyor>#vigyor>
Amúgy elvileg az OSX HDFS fájlrendszere (akárcsak minden más, ami az Apple-tõl származtatható) tökéletes ilyen téren. <#vigyor>#vigyor>
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
Mondj egy olyan fájlrendszert mely tényleg, hangsúlyozom tényleg nem töredezik.
Legendák mindig voltak és vannak: naygon régen a HPFS-re mondták ezt, de kiderült, hogy nem igaz rá. Aztán amíg az NT-ék illetve az NTFS fájlrendszer nem terjedt el egy bizonyos színtig, addig az NTFS-rõl lehett hallani e féle legendákat meg természetesen az EXT2-rõl, amirõl már szintén nem hallani ilyet. Most az EXT3 körül megy ez.
De elméletileg is lehetlen nem töredezõ fájlrendszert csinálni!
Nem, bár ha a winyót átrakod egy teljesen más konfigba, akkor lehet, hogy ott is kell Sysprep.
"Ezt is állandóan újra kell indítani minden szar után, mint az eddigi winfosokat?"
Teljesen új kernelt kapott, csak a legszükségesebb esetben, amikor az Ubuntut is (miután lejött hozzá az a 250 megányi frissítés).
"AERO pfff. Ki nem sz@rja le. Vissza lehet állítani normál nézetbe a felületet?"
Mint eddig minden Windowson, a Vistán is vissza lehet. Van egy klasszikus Vista skin és egy klasszikus (Win 98 stílusú) Windows skin.
"A fájlrendszer még mindig az NTFS nevû "töredezettség király"?"
Igen, még mindig NTFS, de nálam nem töredezett eddig, automatikusan a háttérben töredezettségmentesít, amibõl te nem veszel észre semmit a fejlett prioritáskezelésnek köszönhetõen.
Akiknél meg kerreg a winyó az érdekes, mert nálam (pedig nem is olyan hû de fasza: IDE csatis 250gigás Samsung + 6 éves 20 gigás WD) soha nem kerregett még winyó Vista alatt.
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Udvozlom a hup.hu olvasoit, jokat rohognek rajtatok. Ti is nevessetek egy kicsit: ajanlom ezt, meg ezt
<#papakacsint>#papakacsint><#papakacsint>#papakacsint><#papakacsint>#papakacsint>
A lényeg ez. Az üzletben nem átlagjúzer dolgozik. Úgyhogy felesleges jönnöd ezzel az átlagjúzeres dumáddal. Az átlagjúzer azért szokta odavinni, mert ott elvileg hozzáértõk dolgoznak. Ha egy üzletben a szerelõ nem ismeri a sysprep-et és csak úgy cserél alaplapot...
Nem nagyon vagy érthetõ. A számtech üzletben nem átlagjúzer cseréli az alaplapot. Neki TUDNIA KELL a sysprep-rõl...
"és mivel az átlagjúzer töredéke tud a Sysprep-rõl"
Az átlagjúzernek nem kell tudnia róla...
Erre mondtam, hogy átlagjúzer valóban nem maga cserél alaplapot, hanem beviszi egy számtech. üzletbe és ott cserélik ki neki. A csere TÖKÉLETES és minden frankó hardveresen, de XP barátunk akkor is megdöglik, mert új harder került a segge alá. Remélem érthetõ voltam, tehát a lényeg az, hogy a winfos megdöglik új hardver alatt és mivel az átlagjúzer töredéke tud a Sysprep-rõl, ezért kénytelen újratelepíteni.
Persze átlagjuzer 2-3 évente cserél gépet, annyi idõnként pedig windows barátunkra is ráfér a friss install. Feltéve ha kibírja addig megdöglés nélkül. 😊
A többi kérdésre esetleg reagálnátok? 😊
sysrep
Ezt is állandóan újra kell indítani minden szar után, mint az eddigi winfosokat?
AERO pfff. Ki nem sz@rja le. Vissza lehet állítani normál nézetbe a felületet?
A fájlrendszer még mindig az NTFS nevû "töredezettség király"?
Driver, NFS4, nfs5, aoe2 áá ezek tiszta dos játékok...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
így szokta.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Fogadok, hogy fogalmad sincs mirõl beszélsz. De valmi összetett szutynak tûnt amivel majd jól megmondod.
"Lehet éppenséggel az is egy APRÓ RÉSZLETE a teljes tranazakciónak, de nem arról szól." Jol látod ez is egyrésze a megoldásnak amiröl beszélsz, mint a többi dolog is amit írtam. Ha figyeltél és nem csak fúj Linux nótát (és személyeskedést) nyomod, akkor már kapisgálnál egy megvalósítási lehetõséget.
De mint mondtad programozóknak való 😊 , úgyhogy menj vissza az Officeodhoz.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Vajon mi van a kompatibilitással, ahol anyagi okok miatt vegyesen használják az ms office 2-3 verzióját, és küldözgetik egymásnak szerkesztésre, majd sírógörcsöt kap a titkárnõ, mert "szétesik" a hetek óta formázott 60-70 oldalas dokumentuma egy más által más verzióval történt módosítás miatt?
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Itt jó mellé nyúltál, ugyan is nekem ezt az Office 97 bAccesse már Win98 alatt csinálta magától egy idõ után, ja és 64MB ram-mal. Nem az XP vagy a Windows a hibás, hanem az Access 97, tedd fel az Office97-hez tartozó SP1-et majd SP2-õt és jó lesz.
Szeretem az ilyen gerinces embereket, akárcsak azt amelyiknek 2 napig többször kell könyörögni, hogy válaszoljon egy nyilvánvalóan megcáfolt állitására, amirõl hasonlóan lapitott. Én meg mintha azonnal irtam volna, hogy benéztem az ff parse speed grafikonjait. Hát igen, ez is gyakori különbség a két tábor között..."
Az egyetlen kulonbseg, hogy nem mindenki foallasban, oraberert flame-el. Szornyu, tenyleg. Tiltsuk ki oket.
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
Egy operacios rendszernek azon kivul, amire terveztek, meg mire kellene alkalmasnak lennie? Amit BStage kitalal neki az sg.hu-n? Jaboccs...
"a többi bank is kb hasonló ebank rendelkezésre állást nyújt"
Ez senkit sem erdekel.
"Egyébként bár nyilván még ezekkel a mainframe-kkel való dobálózás sem teljesitette teljesen a feladatot, szerintem már önmagában röhejes"
Nezopont kerdese. En azon szoktam jokat rohogni, amikor mindenki kedvenc Win-fanja mainframe-t akar helyettesiteni egy "pár tizezer forintos vista"-val.
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
* Microsoft SQL Server, Windows 2000 Server kezelésének ismerete elõnyt jelent."
Ilyennek kéne lenni, ha a kritikus részek winen mennének:
* Minimum 2 év tapasztalat Microsoft SQL Server, Windows 2000 Server operációs rendszerek.
* Linux, Unix kezelésének ismerete elõnyt jelent.
Fura is lenne, ha a kritikus rendszerek winek és inkább linux unix-os szakembert keresnek, még egy magyar cégtõl is hatalmas baromság lenne.
linux
És ez csak az IBM. nézzétek meg a többi olyan céget akik bankoknak, nagy cégeknek szállítanak. Ugyanilyen arány lessz hanem roszabb. És itt látom sokan megmagyarázzák hogy õk visztát, vagy más MS terméket használnának, használnak olyan célra amire nem alkalmas. Na az ilyen emberek miatt nem fejlõdik magyarország sehová. Kitart a véleménye melett mégha a tények mást is igazolnak.
"hehe, bár a linux a szerver oldalon sem érte soha utol a wineket (egyedül a webszerverek piacán, de az egy elég kis része a teljes szerver piacnak) de úgy tûnik ott is szorul vissza:"
Ha így haladunk amerikás idióta fogyasztók leszünk mi is akiket egy bush féle símán megvezet, és 2x is megválasztják....
én meg úgy látom, hogy 2.6 mb tömöritve exe nélkül csak maga a frissités. Lehet linuxnál egyébként az egész oprendszert ki kell cserélni, ha egy bitet át kell billenteni, winen erre nincs szükség, igy egy frissités mérete nem szokott megegyezni a teljes rendszer méretével.
Gondolkozz, mást nem tudok mondani. 😊 Kétlem, hogy a Windows kernelt éríntõ frissítései simán patchelik a kernel32.dll és nem egyszerûen felülírják az újjal. 😊
Másik oka, hogy itt nem egészen úgy mûködik, hogy ha nem sikerül a frissítés reinstall. Ilyen esetben jobb esetben bootloaderes mentés, rosszabb esetben (ha a frissítésnek a bootloader is áldozatul esett) JTAG kábel, egyébként pont úgy mint egy Windows Mobile-os PDA-k/Okostelefonok esetében és megsúgom, azoknak a ROM updatei is lecserélik a teljes rendszert 😊.
De már csak azt nem értem miért most puffogsz, ha a 600-as szérián (az egyik legelterjedtebb széria) nem linux fut, akkor miért nem annak az okostojásnak vágtad rá helybõl, aki azt állitotta, hogy az összes net megosztó router linuxot futtat? Akkor lapitottál mint fekália a fûben igaz, mert megcáfolta volna a hittéritõ rizsát?
Egy most vettem észre a topikot. Kettõ abban egyetértek, hogy alapból hülyeség, hogy az összes netmegosztó router linuxot futtat (pl.: Vxworks, IOS, stb.).
Szeretem az ilyen gerinces embereket, akárcsak azt amelyiknek 2 napig többször kell könyörögni, hogy válaszoljon egy nyilvánvalóan megcáfolt állitására, amirõl hasonlóan lapitott. Én meg mintha azonnal irtam volna, hogy benéztem az ff parse speed grafikonjait. Hát igen, ez is gyakori különbség a két tábor között...
Köszönöm az általánosítást. 😊
De már csak azt nem értem miért most puffogsz, ha a 600-as szérián (az egyik legelterjedtebb széria) nem linux fut, akkor miért nem annak az okostojásnak vágtad rá helybõl, aki azt állitotta, hogy az összes net megosztó router linuxot futtat? Akkor lapitottál mint fekália a fûben igaz, mert megcáfolta volna a hittéritõ rizsát? <#vigyor2>#vigyor2>
Szeretem az ilyen gerinces embereket, akárcsak azt amelyiknek 2 napig többször kell könyörögni, hogy válaszoljon egy nyilvánvalóan megcáfolt állitására, amirõl hasonlóan lapitott. Én meg mintha azonnal irtam volna, hogy benéztem az ff parse speed grafikonjait. Hát igen, ez is gyakori különbség a két tábor között...
Blackmail the Universe
(imádom az sg forumot, akkora linux vitézek esnek ide be néha, hogy az egész napomat felviditják az ilyen beszólásokkal <#vigyor2>#vigyor2>)
atyavilág, neked van egy dlinked és még nem indult újra? Ez elképesztõ <#vigyor2>#vigyor2>
A firmware FRISSITÉS méretébõl következtetni a futtatott rendszere elég vicces, de egyébként is elnéztél valamit a méretekkel, mert tömöritve is több megások azok a frissitések...
semmiért. Ez a programozóknak jó. De ez amúgy is röhejes "érv" volt, ami pistukának nem jó, az felesleges. Akkor dobjuk is ki a linux 98%-át az ugyanis semmire sem jó pistukának...
"Tegnap felkeltem és eszembe jutott játszok egy kicsit, aztán irok egy mailt, majd "elosztott nem relációs tranzakció kezelés"-t csinálok 😊, ez elõzõ ketõtt tudtam miért teszem, de 3 is jó lesz 😊"
ezek szerint te is pistuka vagy. Mint mondtam, neked nem jó semmire. Menjél játszál kicsit, aztán irjál mailt, neked erre való a számitógép. Csak ne lepõdj meg, ha másik "kicsit" komolyabb dolgokra használják. És azon se, ha ezen komolyabb dolgokan winen szoftverrel együtt 100e ft-os gépeken csinálják, unixon meg százmilliós gépek és szoftver kellenek hozzá...
"RollBack -re szinte minden RDBMS rendszer rávehetõ"
mondd, te nem tudsz olvasni, vagy nem érted amit olvasol? Nem RDBMS tranzakciókról beszélünk!!! Hányszor irjam még le? Lehet éppenséggel az is egy APRÓ RÉSZLETE a teljes tranazakciónak, de nem arról szól. (de még ha arról szólna, azt se nyújtja a linux (se vms, se más unix kernel) szemben a winnel amiben ez (ill ennél jóval komolyabb dolog) alapból benne van.
"Egy kötetröl beszéltél. "
... az egyik gépen, majd egy másik kötetrõl egy másik gépen, egy harmadik registry-rõl a harmadik gépen, és egy negyedik web service-rõl (vagy akármilyen programról az ötödik gépen stb-stb. És mindezt még mindig egy egyszerû user space-ben futó alkalmazás fogja össze a windwos kernelébe épitett tranazakció kezelõ segitségével.
"Unix világban a filerendszer kicsit több minden lehet, mint gondolnád"
bruhaha <#vigyor2>#vigyor2>
Jól látod, nem windows világban éllek, úgyhogy világolj fel kérlek.
Miért jó ez pistukának ? Hallgatlak, bizonyora csak az én ismerõseim nem ezzel játszanak.
"elosztott nem relációs tranzakció kezelés az neked egy rész probléma?"
Tegnap felkeltem és eszembe jutott játszok egy kicsit, aztán irok egy mailt, majd "elosztott nem relációs tranzakció kezelés"-t csinálok 😊, ez elõzõ ketõtt tudtam miért teszem, de 3 is jó lesz 😊
"mint már irtam korábban felõlem megoldhatják máshogy is, a megoldás a lényeg. Egyelõre ti felhoztatok a probléma megoldására két mainframe technológiát amihez sokszáz milliós vas kell és soktizmilliós szoftverrel. Bravó."
RollBack -re szinte minden RDBMS rendszer rávehetõ, csak gondoltam szereted az enterprise nevû dolgokat.
"NFS? már megint a filerendszert akarod szétszórni gépek között? Fogd már fel, hogy nem arról van szó." Egy kötetröl beszéltél. Unix világban a filerendszer kicsit több minden lehet, mint gondolnád. És ami durvább, hogy kombinálni is lehet õket 😊
azt nem próbáltam még, nekem 600-as szériából van többféle is (wired és wireless is) és iszonyat, dlink toldja-foldja kéthavonta a linuxot rajta, de egyik szarabb mint a másik, újraindul, nem enged fel néhány usert stb-stb. De elhiszem, hogy van jobban sikerült verzió is
Gratula ismét bizonyítottad hozzáértésedet 😊.
Na nézzük a D-Link routerek közül csak azokon fut linux amiben ADSL modem is van (azért mert a TI AR7-es platformjára épülnek), ezt leszûkítve a 600-as szériára marad a DSL-G6x4T. Mitadisten ilyenem van és nem indult még újra.
Amire te gondolsz az valószínûleg a DI-6xx széria amin nem linux fut amire egyébként józan paraszti ésszel rá lehet jönni, mert ha megnézel egy firmware frissítést akkor kb. 300k a mérete amibe még a kernel se férne bele nemhogy az FS. De egyébként számodra is kitalálták a megfelelõ eszközt potom 500-1000 dollárért tudja mindazt amit egy átlag linux routerrel (kb. 75-100 dollár) el lehet írni. 😊
bruhaha, dobálózól össze vissza szavakkal, miközben halvány fogalmad sincs, hogy mi-mi... az msdtc egy ezer éves wines technológia, semmi köze a vista kernel szintû tranzakció kezeléséhez.
"hogy ezt a szart is clusterek használják és nem pistuka otthon , és fõleg nem notiján amiröl ez topic szolna."
igen, ha legalább a technológiát értenéd amirõl beszélnénk, akkor nem égnél be ilyennekkel, ugyanis nem az msdtc-rõl van szó. (azt már csak halkan jegyzem meg, hogy msdtc sem klasztereken fut (bár fel van készitve arra is), ugyanis még egy xp profession-öl is helybõl tudja install után)
"Ami meg külön vicces, hogy megint van agy olyan rész problémánk"
elosztott nem relációs tranzakció kezelés az neked egy rész probléma?
"amit win így old meg"
mint már irtam korábban felõlem megoldhatják máshogy is, a megoldás a lényeg. Egyelõre ti felhoztatok a probléma megoldására két mainframe technológiát amihez sokszáz milliós vas kell és soktizmilliós szoftverrel. Bravó.
"pl. NFS,RPC"
NFS? már megint a filerendszert akarod szétszórni gépek között? Fogd már fel, hogy nem arról van szó. Teljesen független gépek, teljesen független filerendszerek, teljesen független alkalmazások! És ezek között kell tranzakciót kezelni.
RPC. Áhháá, ez teljesen kész... <#vigyor2>#vigyor2>
Aki szövegetszerkeszteni vagy netezni akar, az megteheti, de a solaris elsõsorban nem erre való. Nem is értem, hogy miért kell a vistához hasonlítani...