251
-
#171 Hát igen, az xp előtti játékokat is csak órákig tartó xp patch, vagy sufnis hack keresés után lehet beüzemelni, ezek nélkül legtöbbször az exét indítva már kivág az asztalra, vagy később valamikor, szóval ez a kompatibilitás csak papíron létezik. -
A1274815 #170 "Kompatibilitásról még annyit, hogy próbáljatok SP2-es up-to-date XP alatt Acces 97-et futtattni. Simán kilép hogy nincs neki elég memória pedig 1GB van a gépben."
Itt jó mellé nyúltál, ugyan is nekem ezt az Office 97 bAccesse már Win98 alatt csinálta magától egy idő után, ja és 64MB ram-mal. Nem az XP vagy a Windows a hibás, hanem az Access 97, tedd fel az Office97-hez tartozó SP1-et majd SP2-őt és jó lesz. -
eax #169 "Akkor lapitottál mint fekália a fűben igaz, mert megcáfolta volna a hittéritő rizsát?
Szeretem az ilyen gerinces embereket, akárcsak azt amelyiknek 2 napig többször kell könyörögni, hogy válaszoljon egy nyilvánvalóan megcáfolt állitására, amiről hasonlóan lapitott. Én meg mintha azonnal irtam volna, hogy benéztem az ff parse speed grafikonjait. Hát igen, ez is gyakori különbség a két tábor között..."
Az egyetlen kulonbseg, hogy nem mindenki foallasban, oraberert flame-el. Szornyu, tenyleg. Tiltsuk ki oket. -
Evil Merodak #168 Kompatibilitásról még annyit, hogy próbáljatok SP2-es up-to-date XP alatt Acces 97-et futtattni. Simán kilép hogy nincs neki elég memória pedig 1GB van a gépben. -
eax #167 "hát igen, mivel az néhány speciális feladaton kivül, mindenre alkalmatlan"
Egy operacios rendszernek azon kivul, amire terveztek, meg mire kellene alkalmasnak lennie? Amit BStage kitalal neki az sg.hu-n? Jaboccs...
"a többi bank is kb hasonló ebank rendelkezésre állást nyújt"
Ez senkit sem erdekel.
"Egyébként bár nyilván még ezekkel a mainframe-kkel való dobálózás sem teljesitette teljesen a feladatot, szerintem már önmagában röhejes"
Nezopont kerdese. En azon szoktam jokat rohogni, amikor mindenki kedvenc Win-fanja mainframe-t akar helyettesiteni egy "pár tizezer forintos vista"-val.
-
#166 Oh meg van bstage 3. öngólja a topigban :) -
#165 Így volt: "* Minimum 2 év tapasztalat Linux, Unix operációs rendszerek kezelésében
* Microsoft SQL Server, Windows 2000 Server kezelésének ismerete előnyt jelent."
Ilyennek kéne lenni, ha a kritikus részek winen mennének:
* Minimum 2 év tapasztalat Microsoft SQL Server, Windows 2000 Server operációs rendszerek.
* Linux, Unix kezelésének ismerete előnyt jelent.
Fura is lenne, ha a kritikus rendszerek winek és inkább linux unix-os szakembert keresnek, még egy magyar cégtől is hatalmas baromság lenne. -
sathinel #164 win
linux
És ez csak az IBM. nézzétek meg a többi olyan céget akik bankoknak, nagy cégeknek szállítanak. Ugyanilyen arány lessz hanem roszabb. És itt látom sokan megmagyarázzák hogy ők visztát, vagy más MS terméket használnának, használnak olyan célra amire nem alkalmas. Na az ilyen emberek miatt nem fejlődik magyarország sehová. Kitart a véleménye melett mégha a tények mást is igazolnak.
"hehe, bár a linux a szerver oldalon sem érte soha utol a wineket (egyedül a webszerverek piacán, de az egy elég kis része a teljes szerver piacnak) de úgy tűnik ott is szorul vissza:"
Ha így haladunk amerikás idióta fogyasztók leszünk mi is akiket egy bush féle símán megvezet, és 2x is megválasztják....
-
Gemnon #163 én meg úgy látom, hogy 2.6 mb tömöritve exe nélkül csak maga a frissités. Lehet linuxnál egyébként az egész oprendszert ki kell cserélni, ha egy bitet át kell billenteni, winen erre nincs szükség, igy egy frissités mérete nem szokott megegyezni a teljes rendszer méretével.
Gondolkozz, mást nem tudok mondani. :) Kétlem, hogy a Windows kernelt éríntő frissítései simán patchelik a kernel32.dll és nem egyszerűen felülírják az újjal. :)
Másik oka, hogy itt nem egészen úgy működik, hogy ha nem sikerül a frissítés reinstall. Ilyen esetben jobb esetben bootloaderes mentés, rosszabb esetben (ha a frissítésnek a bootloader is áldozatul esett) JTAG kábel, egyébként pont úgy mint egy Windows Mobile-os PDA-k/Okostelefonok esetében és megsúgom, azoknak a ROM updatei is lecserélik a teljes rendszert :).
De már csak azt nem értem miért most puffogsz, ha a 600-as szérián (az egyik legelterjedtebb széria) nem linux fut, akkor miért nem annak az okostojásnak vágtad rá helyből, aki azt állitotta, hogy az összes net megosztó router linuxot futtat? Akkor lapitottál mint fekália a fűben igaz, mert megcáfolta volna a hittéritő rizsát?
Egy most vettem észre a topikot. Kettő abban egyetértek, hogy alapból hülyeség, hogy az összes netmegosztó router linuxot futtat (pl.: Vxworks, IOS, stb.).
Szeretem az ilyen gerinces embereket, akárcsak azt amelyiknek 2 napig többször kell könyörögni, hogy válaszoljon egy nyilvánvalóan megcáfolt állitására, amiről hasonlóan lapitott. Én meg mintha azonnal irtam volna, hogy benéztem az ff parse speed grafikonjait. Hát igen, ez is gyakori különbség a két tábor között...
Köszönöm az általánosítást. :) -
BStage #162 és ki mondta, hogy másik gépen (amit pl éppen lecserél az új notira) is használja ugyanazt a license-t? -
BStage #161 én meg úgy látom, hogy 2.6 mb tömöritve exe nélkül csak maga a frissités. Lehet linuxnál egyébként az egész oprendszert ki kell cserélni, ha egy bitet át kell billenteni, winen erre nincs szükség, igy egy frissités mérete nem szokott megegyezni a teljes rendszer méretével.
De már csak azt nem értem miért most puffogsz, ha a 600-as szérián (az egyik legelterjedtebb széria) nem linux fut, akkor miért nem annak az okostojásnak vágtad rá helyből, aki azt állitotta, hogy az összes net megosztó router linuxot futtat? Akkor lapitottál mint fekália a fűben igaz, mert megcáfolta volna a hittéritő rizsát?
Szeretem az ilyen gerinces embereket, akárcsak azt amelyiknek 2 napig többször kell könyörögni, hogy válaszoljon egy nyilvánvalóan megcáfolt állitására, amiről hasonlóan lapitott. Én meg mintha azonnal irtam volna, hogy benéztem az ff parse speed grafikonjait. Hát igen, ez is gyakori különbség a két tábor között... -
Su0my #160 az sem legális, mert 1 gép-1 windows licenc... :) -
Gemnon #159 Hmm én úgy látom 900k az a több mega Ami tartalmaz egy exe-t a windows usereknek egy .bin-t a weben keresztüli frissítéshez. A méretéből igen is lehet következtetni a futtatott rendszerre (pl. nem ha egy frissítésbe nem fér el még a kernel se akkor nemigen futtat linuxot tömörítheted akárhogy (mivel a kernel eleve 7z-vel van tömörítve), tudod ezért indít "Uncompressing Linux" -al, de ha nem elég rákereshetsz erre, vagy a "hsqs"-re a squashfs kezdete, esetleg "Compressed ROMFS"-re mert az alátámasztaná hogy linuxot futtat. -
BStage #158 ezért ezt feljegyzem mint ultimate érv windows ellen: túl sokat tud, pistuka nem tudja mire használja a komolyabb képességeket.
(imádom az sg forumot, akkora linux vitézek esnek ide be néha, hogy az egész napomat felviditják az ilyen beszólásokkal ) -
BStage #157 "Mitadisten ilyenem van és nem indult még újra."
atyavilág, neked van egy dlinked és még nem indult újra? Ez elképesztő
A firmware FRISSITÉS méretéből következtetni a futtatott rendszere elég vicces, de egyébként is elnéztél valamit a méretekkel, mert tömöritve is több megások azok a frissitések... -
BStage #156 "Miért jó ez pistukának ?"
semmiért. Ez a programozóknak jó. De ez amúgy is röhejes "érv" volt, ami pistukának nem jó, az felesleges. Akkor dobjuk is ki a linux 98%-át az ugyanis semmire sem jó pistukának...
"Tegnap felkeltem és eszembe jutott játszok egy kicsit, aztán irok egy mailt, majd "elosztott nem relációs tranzakció kezelés"-t csinálok :), ez előző ketőtt tudtam miért teszem, de 3 is jó lesz :)"
ezek szerint te is pistuka vagy. Mint mondtam, neked nem jó semmire. Menjél játszál kicsit, aztán irjál mailt, neked erre való a számitógép. Csak ne lepődj meg, ha másik "kicsit" komolyabb dolgokra használják. És azon se, ha ezen komolyabb dolgokan winen szoftverrel együtt 100e ft-os gépeken csinálják, unixon meg százmilliós gépek és szoftver kellenek hozzá...
"RollBack -re szinte minden RDBMS rendszer rávehető"
mondd, te nem tudsz olvasni, vagy nem érted amit olvasol? Nem RDBMS tranzakciókról beszélünk!!! Hányszor irjam még le? Lehet éppenséggel az is egy APRÓ RÉSZLETE a teljes tranazakciónak, de nem arról szól. (de még ha arról szólna, azt se nyújtja a linux (se vms, se más unix kernel) szemben a winnel amiben ez (ill ennél jóval komolyabb dolog) alapból benne van.
"Egy kötetröl beszéltél. "
... az egyik gépen, majd egy másik kötetről egy másik gépen, egy harmadik registry-ről a harmadik gépen, és egy negyedik web service-ről (vagy akármilyen programról az ötödik gépen stb-stb. És mindezt még mindig egy egyszerű user space-ben futó alkalmazás fogja össze a windwos kernelébe épitett tranazakció kezelő segitségével.
"Unix világban a filerendszer kicsit több minden lehet, mint gondolnád"
bruhaha -
turul16 #155 Mi halálcsillag aktulis neve Vistában ? Most már kiderült, hogy Vistárol van szó azt hittem win2k3-ról beszélsz.
Jól látod, nem windows világban éllek, úgyhogy világolj fel kérlek.
Miért jó ez pistukának ? Hallgatlak, bizonyora csak az én ismerőseim nem ezzel játszanak.
"elosztott nem relációs tranzakció kezelés az neked egy rész probléma?"
Tegnap felkeltem és eszembe jutott játszok egy kicsit, aztán irok egy mailt, majd "elosztott nem relációs tranzakció kezelés"-t csinálok :), ez előző ketőtt tudtam miért teszem, de 3 is jó lesz :)
"mint már irtam korábban felőlem megoldhatják máshogy is, a megoldás a lényeg. Egyelőre ti felhoztatok a probléma megoldására két mainframe technológiát amihez sokszáz milliós vas kell és soktizmilliós szoftverrel. Bravó."
RollBack -re szinte minden RDBMS rendszer rávehető, csak gondoltam szereted az enterprise nevű dolgokat.
"NFS? már megint a filerendszert akarod szétszórni gépek között? Fogd már fel, hogy nem arról van szó." Egy kötetröl beszéltél. Unix világban a filerendszer kicsit több minden lehet, mint gondolnád. És ami durvább, hogy kombinálni is lehet őket :) -
Gemnon #154 azt nem próbáltam még, nekem 600-as szériából van többféle is (wired és wireless is) és iszonyat, dlink toldja-foldja kéthavonta a linuxot rajta, de egyik szarabb mint a másik, újraindul, nem enged fel néhány usert stb-stb. De elhiszem, hogy van jobban sikerült verzió is
Gratula ismét bizonyítottad hozzáértésedet :).
Na nézzük a D-Link routerek közül csak azokon fut linux amiben ADSL modem is van (azért mert a TI AR7-es platformjára épülnek), ezt leszűkítve a 600-as szériára marad a DSL-G6x4T. Mitadisten ilyenem van és nem indult még újra.
Amire te gondolsz az valószínűleg a DI-6xx széria amin nem linux fut amire egyébként józan paraszti ésszel rá lehet jönni, mert ha megnézel egy firmware frissítést akkor kb. 300k a mérete amibe még a kernel se férne bele nemhogy az FS. De egyébként számodra is kitalálták a megfelelő eszközt potom 500-1000 dollárért tudja mindazt amit egy átlag linux routerrel (kb. 75-100 dollár) el lehet írni. :) -
BStage #153 "msdtc "
bruhaha, dobálózól össze vissza szavakkal, miközben halvány fogalmad sincs, hogy mi-mi... az msdtc egy ezer éves wines technológia, semmi köze a vista kernel szintű tranzakció kezeléséhez.
"hogy ezt a szart is clusterek használják és nem pistuka otthon , és főleg nem notiján amiröl ez topic szolna."
igen, ha legalább a technológiát értenéd amiről beszélnénk, akkor nem égnél be ilyennekkel, ugyanis nem az msdtc-ről van szó. (azt már csak halkan jegyzem meg, hogy msdtc sem klasztereken fut (bár fel van készitve arra is), ugyanis még egy xp profession-öl is helyből tudja install után)
"Ami meg külön vicces, hogy megint van agy olyan rész problémánk"
elosztott nem relációs tranzakció kezelés az neked egy rész probléma?
"amit win így old meg"
mint már irtam korábban felőlem megoldhatják máshogy is, a megoldás a lényeg. Egyelőre ti felhoztatok a probléma megoldására két mainframe technológiát amihez sokszáz milliós vas kell és soktizmilliós szoftverrel. Bravó.
"pl. NFS,RPC"
NFS? már megint a filerendszert akarod szétszórni gépek között? Fogd már fel, hogy nem arról van szó. Teljesen független gépek, teljesen független filerendszerek, teljesen független alkalmazások! És ezek között kell tranzakciót kezelni.
RPC. Áhháá, ez teljesen kész... -
homeless #152 Egy solarisnak miért kéne felhasználóbarátnak lenni? Amúgy az alap rendszer ~1GB, de telepítheted a teljes rendszert ami 4-5GB, de ez felrak egy csomó csomagot amit a vista nem.
Aki szövegetszerkeszteni vagy netezni akar, az megteheti, de a solaris elsősorban nem erre való. Nem is értem, hogy miért kell a vistához hasonlítani... -
turul16 #151 Nem csak azt linkeltem.
msdtc rákeresve, egy csomó sechole :) . Na mindegy.
Ami még jobban meglepett az állításaid után, hogy ezt a szart is clusterek használják és nem pistuka otthon , és főleg nem notiján amiröl ez topic szolna.
Ami meg külön vicces, hogy megint van agy olyan rész problémánk, amit win így old meg, és más rendszereken k0veteled, hogy ugyan ezt a rész problémát, allítsák elő egy probléma megoldásakor és oldják is meg :)
"olvasd már végig a példát... hol feg egy uninfs távoli gépeken rollbackezni bármit is, user space alkalmazásokról nem is beszélve."
Nézz utánna ilyen szarokank, mint pl. NFS,RPC kthx. -
BStage #150 Az UHH az tényleg kötelező olvasmány, sokat lehet röhögni rajta
Egyébként bár nyilván még ezekkel a mainframe-kkel való dobálózás sem teljesitette teljesen a feladatot, szerintem már önmagában röhejes, hogy a pár tizezer forintos vista tudását, nemhogy ingyenes linuxon, de sokszázmilliós unix mainframeken tudják csak megközeliteni, ami azért elég szép teljesitmény... -
A1274815 #149 Ajánlom a kerekedelmi Unixokkal dobálózók figyelmébe a Unix Haters Handbook-ot. Ott szépen el lehet olvasni, hogy kereskedelmi Unixoktól sem kell többet várni, mint egy Linux-tól. Sőt az is szépen elovashatjuk, hogy gyak 1969 óta nem történt komoly változás a felfogásban,m a felhasználó baraátságban és bizony régen Unix kernert kellett újra fórdítani, minden hülyeségért. Csak a Unix-ok ebből felnőttek a Linux szűletésének idelyére a Linux-ot, az akkori idők ingyenes unix változatának a programozói (a Minix-ről vanszó, arról a rendszerről mely alatt a Linux kernel futott egy winyó haláláig.) elmaradottnak tartották a monolitikus volta miatt.
Mellesleg aki próbált már Sorális 10-et az tudja, hogy az még kevésbé felhasználó barát, mint a Linux és kb. annyí winyó helyet zabál, mint egy 32bites Vista Ultimate. -
BStage #148 "rollback uninfs"
olvasd már végig a példát... hol feg egy uninfs távoli gépeken rollbackezni bármit is, user space alkalmazásokról nem is beszélve.
Ki a fenét érdekel ez esetben egy adatbázis rollback? (amit ráadásul a saját programodnak kell kezeljen)
Először értsd meg a feladatot.
"DTM Adaptive Enterprise Linux"
LOL és akkor belinkelsz egy egy többmillió forintos relációs adatbáziskezelőt, aminek köze nincs az egész többgépes nem relációs tranzakciókhoz, ez már tényleg röhej
"CCIS"
ez már közelebb áll a feladathoz, kár, hogy megint mainframe-ek kellenek hozzá és nem egyszerű kliens gépek pár tizezer forintos oprendszerrel... -
BStage #147 "Akkor most megint bebizonyítottad hogy csak kötöszködni tudsz de nem tudsz semmit."
inkább te bizonyitottad, hogy nem tudsz olvasni. többször leirtam már, hogy van linux az otp-nél is, de a legtöbb szerver wines. (case study-kat is linkeltem rá) erre te jössze egy álláshirdetéssel amiben linuxot is ismerő embert keresnek. Szövegértés...
"Az hogy a fiókokban mit látsz az neked azt jelenti hogy win fut nálluk akkor sajnállak."
Case study vs egy álláshirdetés a több ezres gárdához egy embernek. Látod ez a különbség szakmailag kettőnk között. -
turul16 #146 DTM Adaptive Enterprise Linux
Rossz PDF -et linkeltem. :) -
turul16 #145 rollback uninfs
Adatbázis nyilván tud rollbeckelni commit előtt.
De keressünk enterprálsz levelebb dolgokat:
Enterprise Java Bean segítségével, a legtöbb rendszeren ez jól menagelhatő.
És/Vagy:
DTM Adaptive Enterprise Linux
AIX vagy OS/400 -be én nem mernék belkötni ilyen téren a helyedbe.
CCIS
Gyanítom, hogy már az őskorban is ilyenekkel játszottak.
"a win pedig helyből nyújtja." Ezt gondold át újra, és olvasd el az álltalad említett "feature" tényleges megvalosításának módját.
-
sathinel #144 Adatbázis kezelő
Feladatkör:
* Informatikai rendszerek, szerverek adminisztrációja operációs rendszerek valamint adatbázis szinteken
* Rendszerek biztonságának fenntartása (felhasználói jogok, biztonsági patch-ek, stb.) Elemzi az operációs rendszerbe és az adatbázisba való bejelentkezéseket.
* Disaster Recovery és Business Continuity szabályzatok dokumentálása, tesztelése és gyakorlatba ültetése.
* Dokumentálja a rendszerek installálását, karban tartását és a biztonsági ellenőrzését.
Követelmények:
* Felsőfokú végzettség, IT szakterület előnyt jelent.
* Legalább 3 év tapasztalat Oracle adatbázis kezelésben
* Oracle Database 10G, 9i, Real Application Cluster, Oracle Application Server 10G alapos ismerete
* Minimum 2 év tapasztalat Linux, Unix operációs rendszerek kezelésében
* Microsoft SQL Server, Windows 2000 Server kezelésének ismerete előnyt jelent.
* Ügyfél orientáció
* Csapatmunka
* Angol nyelv ismerete
Ez egy OTP rendszergizda álláshírdetés. Akkor most megint bebizonyítottad hogy csak kötöszködni tudsz de nem tudsz semmit. Szerintem leraktál valami idióta MS rendszergizda tanfolyamot drágán és most megpróbálod megmagyarázni a világnak hogy ezzel te vagy az atyaúristen. De lehet hogy csak azért így keres az OTP mert menőzni akar a linux, UNIX rendszergizdákkal? Ennyi pénz lenne hogy feleslegesen felvesznek embereket hogy elmondhassák király emberek. Az hogy a fiókokban mit látsz az neked azt jelenti hogy win fut nálluk akkor sajnállak.
Érdemes lenne pl egy IBM E-busines órán résztvenned. meglepődnél hogy milyen rendszert preferálnak... -
BStage #143 "Akkor mennyit?"
amennyi a filecache-ből marad. valójában a superfetch is filecache, egyszerűen oda tölti be előre azt amire valószinűleg szükség lesz.
"cache nek jobban örülnék, milyen arányban lesz ?"
lásd fent. (ill lent, ha nem tetszik kikapcsolod, winen megvan rá a választási lehetőséged, szemben linuxal ami nem is hallot még ilyenről)
"Majd vissza fordul ahogy szokott :)"
ha megnézed a grafikont is, több mint egy éve zuhan az apache és emelkedik az iis, ez most nem egy havi kis anomália, ez tendencia. -
turul16 #142 "2. nem a felét használja arra"
Akkor mennyit?
"3. valójában nem is "használja" ugyanis amit a superfetch beizzitott az ugyanúgy szabad memóriának számit, bármelyik program megkaphatja azonnal, ha szüksége van rá"
cache nek jobban örülnék, milyen arányban lesz ?
"4. nem 0.3 sec-et gyorsit, hanem akár 10 mp-ekkel is. A teljes photoshop cs3 ugyanúgy bevillan reggel 1 mp alatt vista-n, pedig még aznap nem használtad, ha megtanulta, hogy azt abban az időben gyakran használod."
Hát ezt sajnos nem tudom ellenőrizni.
#15 összekevertem az oszlopokat :) Majd vissza fordul ahogy szokott :)
-
homeless #141 Én úgy tudom, hogy solaris-t és win-t is használnak. -
BStage #140 "Lehet, hogy valiki nem azért vesz 4GB rammot (1Gb kb. 10k), hogy a felét arra használja rendszer, hogy 0.3 seccel gyorsabban induljanak azok a progik "
1. ha nem tetszik, akkor kikapcsolod, nem kötelező használni
2. nem a felét használja arra
3. valójában nem is "használja" ugyanis amit a superfetch beizzitott az ugyanúgy szabad memóriának számit, bármelyik program megkaphatja azonnal, ha szüksége van rá
4. nem 0.3 sec-et gyorsit, hanem akár 10 mp-ekkel is. A teljes photoshop cs3 ugyanúgy bevillan reggel 1 mp alatt vista-n, pedig még aznap nem használtad, ha megtanulta, hogy azt abban az időben gyakran használod.
Továbbra is várom a #15-re a választ. -
BStage #139 "Az első oszlopot is olvasd el kérlek. (Linux)"
elolvastam, linux proxy van előtte, a win csak magát a lényeget nyújta (ebanking), a terhelés elosztást meg linux. Én nagyon szeretem az ilyen megoldásokat, a lényeget win-ben csinálni, programozni, aztán linuxal elosztani, mivel ehhez nem kell linuxon nyűglődni és akárhány gépet beállithatsz a munkára. Ilyen esetben én is azt mondom, hogy felesleges további win license-eket venni, ha megoldható néhány linux proxy-val.
"A megadott cím egy Linux tűzfalnak -néz ki leginkább."
jól látod. De gondolom te sem arra tippeltél, hogy egy linux TŰZFAL szolgálja ki az ebanking tranzakciókat -
BStage #138 "A VMS igy mukodik. "
akkor hagy emlékeztesselek honnan is indultunk:
""ha majd gy vms vagy aix akárcsak nagyságrendelig megközeliti a win vagy .net api nyújtott szolgáltatási szintjét"
Konkretan mit hianyolsz belole? "
hát innen. Felsoroltam neked tucatnyi szolgáltatást amiről a vms (de egyébként a linux se) nem is hallott a win pedig helyből nyújtja.
"A juzerek meg akkor, ha VMS-t tennel a gepukre... :) "
hát igen, mivel az néhány speciális feladaton kivül, mindenre alkalmatlan. Erről beszélünk már mióta.
"Amire meg nem valo, azt felesleges tole elvarni."
hát igen, ezért nem kéne nagy arccal bedobni, hogy "ugyan mit nem nyújt a vms (vagy linux) amit a win igen" ugyanis a lista végtelen...
"hogy a tenyleg kritikus muveleteket futtato gepeket is ilyen sikeresen migraltak volna Winre."
a bannközi elszámoláson kivül gyak. minden winen fut, előbbi tényleg ezeréves mainframeken, azokat senki se migrálja sehova, mert egyrészt nem változik, másrészt nem kell új szolgáltatásokat se nyújtson, nincs mit fejleszteni rajta. De általános szervereknek wineket használnak, többek között datacenter server-t is.
"Az OTP e-banking rendszererol pedig inkabb ne beszeljunk, ha mi ilyen rendelkezesreallast produkalnank"
a többi bank is kb hasonló ebank rendelkezésre állást nyújt, a különbség csak annyi, hogy a legtöbb szolgáltatást az otp nyújtja. Igen, winen... -
#137 Lehet, hogy az ember nem azért vesz 4GB ramot, hogy a rendszer 10-20%-át használja fel és csak mondjuk 2 hetente egyszer-kétszer használja ki, amikor olyat futtat. Lassú gépeken meg ki lehet kapcsolni a nem kívánt szolgáltatásokat.
Ahogy videókártyát sem, hogy a rendszer 1-2%-át használja ki a teljesítményének, ha nem játszik, hanem dolgozik.
Na meg a nagy Aero koppintásban nem tudták kivitelezni, hogy a hátteret az üvegszerű ablakkeret elhomályosítsa és kiemelje az aktív ablakszegélyt, helyette a már Windows 95 esetében is ismert sima opacity-t alkalmazták, ami nagyon zavaró tud lenni, ha a háttérben lévő ablakon sok a betű és az előtérben lévőt szeretnéd olvasni.
Tudom, nem muszáj azt a stílust használni, de ha már valamit másolnak, akkor csinálják jól. Ha meg nem jön össze, akkor fogalmazzanak inkább úgy, hogy "Hát megpróbáltuk, nem sikerült, de a miénk legalább GeForce 2-es kártyával is müxik." -
who am I 7 #136 http://www.youtube.com/watch?v=gJEkYg0TOT0
és a többi 4-5 milliárd akinek nem olyan fontos, h leszurkálják egymást azért,h win vagy lin :)
DE EGYébként feri is a WIN95 mellett DÖNTÖTT >> http://www.youtube.com/watch?v=muZUZwXVi1s -
turul16 #135 Ezt az 50% át lehet írni? -
turul16 #134 "SuperFetch! Miért olyan felfoghatatlan egyesek szemében??? A memória felét felhasználja, ha 4 giga van benne, akkor kettőt."
Lehet, hogy valiki nem azért vesz 4GB rammot (1Gb kb. 10k), hogy a felét arra használja rendszer, hogy 0.3 seccel gyorsabban induljanak azok a progik amit vista szerint használni fogsz.
Ha jól rémlik superfetch 512Mb ramnál még lassít is nemely esetben.
Ezt az 50% át lehet írni, szerintem kurvára nem gazdaságos. -
homeless #133 Top 500 szuperszámítógép -
zoritan #132 "Megnézném azt az irodai dolgozót, aki kényelmesen tudna dolgozni egy lángoló, pattogó ablakokkal tarkított felületen. De a bemutatott videókban azért a terminál ablak befigyel, szóval illúzióromboló az egész, el is rontotta azt a full multimédiás hatást, amit a grafikai effektek keltettek az emberben"
beryl: ugy állitod be ahogy akarod, ha kell lángol ha kell pattog, rajtad áll. Vannak kifejezetten hasznos tulajdonságai is irodai dolgozok számára is
terminál ablak befigyel: befigyel annak akinek kell, vagy szereti ha befigyel, nekem pl nincs rá szükségem, nincs is megnyitva.
linuxnak/berylnek elég a celeron is.
celeron 2.5, 500MBRAM, geforce 6600, =beryl+desklets+gta san andreas+ firefox...
egy időben akadás nélkül.
de hát akinek vista kell, az nyuljon a zsebbe!