251
-
BStage #91 "Vagy csak nekem tűnt fel, a "per second" felirat? "
hoppá, attól félek, hogy csak neked
pedig én megesküszöm rá, hogy lassabb az ff ajax alatt, mint az ie. De ez akkor rossz példa volt rá -
kjasfhasdfasd #90 "Lapunk információi szerint a Windows Vista SP1 nem hoz majd látványos változásokat, nem kerülnek a szoftverbe új funkciók, a Microsoft jószerivel csak a hibákat javítja, illetve felkészíti a Vistát a Windows Server 2008-cal történő zökkenőmentes együttműködésre. A Vista SP1 várhatóan mindössze 40-50 megabájt méretű lesz. " (hwsw)
Ezt aztán várhatjuk :D
DVD-s telepítőhöz képest nem sok... :-(
Azonkívül a Vista egyelőre tényleg bukta, tekintettel arra, hogy sokan vesznek még mindig xp-t, azonkívül xp-ből annó többet adtak el és azóta azért több gép is van... És pont emiatt van egyre nagyobb érdeklődés a linux után. (Meg olcsóbb és úgyanúgy lehet rá (kétes eredetű) xp-t/vistát rakni) -
BStage #89 "Mondjuk az SAP, vagy az Oracle 11g belefer ebbe a kategoriaba?"
belefér, de ez a kettő egyrészt nem saját fejlesztés, másrészt még a tizes számrendszerben is maximum KETTŐt tenni ki a többszáz használt szoftverből amit aztán lehet újraforgatni. Jó esetben csak újraforgatni, rossz esetben megkeresni, hogy miért nem fordul le az új kernellel, átirni, újra tesztelni, hogy a módositás mit rontott el stb-stb. Aki látott már komolyabb vállalati rendszert az tudja, hogy ez nonsense. Ill nem nonsense, csak egy rakás idő és pénz.
"Jah, rosszul fogok aludni miatta. "
aludj ahogy jólesik, a TÉNY-eken nem változtat. -
#88 Ezzel a linkkel csak azt erősítetted meg amit írt, hogy 2x gyorsabb az ff meg az opera, sőt többször is, ez fura ezek nem ms javára elferdített adatok :)
Vagy csak nekem tűnt fel, a "per second" felirat? Abban pedig a több gyorsabb szokott lenni :) és asszem ez a "As you see Opera is still the fastest browser in JavaScript DHTML (but I can’t check Safari because I have no Mac). Also there is no big difference between 64-bit and 32-bit versions of Internet Explorer in DHTML operations" felirat is ezt erősíti meg. -
eax #87 "máris nekiállok megirni, eskü, addig mással se fogok foglalkozni és természetesen a forrást is ide fogom neked paste-olni..."
Koszonom, tudtam, hogy rad szamithatok.
"El vagy tévedve, ők nem újraforditanak, hanem kiadnak egy új verziót."
Ez csak reszben igaz.
root@vmwsrv:~# vmware-config.pl
(...)
What is the location of the directory of C header files that match your running
kernel? [/usr/src/linux/include]
(...)
Building for VMware Server 1.0.0.
Using 2.6.x kernel build system.
make: Entering directory `/tmp/vmware-config0/vmmon-only'
make -C /usr/src/linux/include/.. SUBDIRS=$PWD SRCROOT=$PWD/. modules
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux'
CC [M] /tmp/vmware-config0/vmmon-only/linux/driver.o
CC [M] /tmp/vmware-config0/vmmon-only/linux/hostif.o
(...)
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux'
cp -f vmnet.ko ./../vmnet.o
make: Leaving directory `/tmp/vmware-config0/vmnet-only'
The module loads perfectly in the running kernel.
(...)
Akkor ez most mit is csinal?
"Na ez az ami nem működik többszáz vállalati LOB alkalmazásnál."
LOB == ? Mondjuk az SAP, vagy az Oracle 11g belefer ebbe a kategoriaba?
"De amikor egy ingyenes termék 10 év alatt nem tud 2-3%-os részesedést elérni, ahol meg elért ott meg ingyenességtől függetlenül szorul vissza egy méregdrága termék ellen, na ott már emelkedik a fekália..."
Jah, rosszul fogok aludni miatta. -
Caro #86 FF 1.5 LOL -
BStage #85 "ez szerinted megint tükrözi amit mondtál? "
amennyiben találsz tőlem bármilyen idézetet, statisztikát, hivatkozást kinai állapotokra, akkor valószinűleg nem. (az más kérdés, hogy a kinai statisztikákat elég óvatosan érdemes kezelni, ugyanis ott az szerepel amit az aktuális diktátor jóváhagy)
de én továbbra is világszinten beszélek, előkeressük a 40 ezer website-ot statisztikáját összesitő statisztikát 1%-os linux részesedéssl? -
sathinel #84 According to Lu Shouqun, China's sale of Linux was 175 million yuan ($21 million) in 2005, increasing 81% compared with the previous year. The sale of other open source software that year was 160 million yuan ($19 million). In the operating system market, the share of Linux increased from 4.2% to 9.8% between 2003 and 2005.
But Microsoft also won in that game. "In fact, China's increase of Linux users didn't impair the use of Windows," Lu says. According to his figures, Windows' share of the operating system market increased from 55.1% to 64.8% between 2003 and 2005. Linux mainly took users from Unix, whose share decreased from 30.9% to 19.8%.
ez szerinted megint tükrözi amit mondtál? -
BStage #83 "és 2* olyan gyorsak"
ezen mondjuk röhögnöm kell:
IE vs FF parse speed
"és pont itt olvashatod a cikkben, hogy a vistával beszopta a windows akárki akármit mond. "
tényleg? hol? épp egy hónapja adtak el többet belőle mint az összes mac. (ami kb ugyanannyi mint az összes linux) És mindjárt jön az sp1, amire elég sokan várnak. -
BStage #82 "Abbol a feltevesbol indultam ki, hogy pl. a takaritoknak ritkan kell MCSE"
mondtam én, hogy ti a kis pár négyzetméteres álomvilágotokban éltek, ideje lenne felébredni. A számitógépet használó emberek 99% nem informatikus. (sőt, nem is takaritó)
"Konkretan mit hianyolsz belole?"
hmm lássuk csak. Mondjuk kernel szintű multi computer distributed filesys transaction? Esetleg ugyanez kombinálva userland-del, kernel felügyelet alatt? Esetleg communication foundation szintű hivások? Workflow foundation? Soroljam még? -
kjasfhasdfasd #81 Ha olyan szar lenne a linux mint itt sokan mondjátok akkor nem lenne(idézem):
"Vista helyett Linux a notebookokon" -
BStage #80 "En esku vegigkattintgattam mindent, a forrast is neztem, de szerintem te hagytad ki az ezt alatamaszto meresi jegyzokonyv URL-jet."
máris nekiállok megirni, eskü, addig mással se fogok foglalkozni és természetesen a forrást is ide fogom neked paste-olni, addig kényelmesen állján féllábon...
"Vajon hogy csinaljak... "
El vagy tévedve, ők nem újraforditanak, hanem kiadnak egy új verziót.
Na ez az ami nem működik többszáz vállalati LOB alkalmazásnál.
De egyébként a dolog nyilván nem lehetetlen, én csak a dolog röhejességére mutattam rá, az állitólagos "standard" linux api kapcsán, szemben a winessel ami évek múlva is vigan elfut. Ez olyan tipikus linux-os dolog. Nem baj, ha 5x annyi munkába kerül, ha sziv vele mindenki, a végén el lehet mondani hogy "ugye, hogy ezt linuxon is meg lehet csinálni, nemcsak winen". Hát ezért tart a linux 10 éve ott ahol. Ja igen holis? Épp visszaszorul a webes piacról is:
Folyamatosan teret veszít az Apache a Microsoft IIS-sel szemben
Ami elég szarügy. Ugye ha a windows szorulna vissza, akkor mit is mondanak redmondban? Ejj gyerekek ezt túláraztuk, ennyiért nem kell a népnek, leviszik az árát. De amikor egy ingyenes termék 10 év alatt nem tud 2-3%-os részesedést elérni, ahol meg elért ott meg ingyenességtől függetlenül szorul vissza egy méregdrága termék ellen, na ott már emelkedik a fekália... -
A1274815 #79 Véletlenül rád kattintottam, bocsi. -
#78 miért szerinted mi a fontos egy átlag munkásembernek? -
eax #77 Ez mind szep es jo, de miert nekem irod? -
A1274815 #76 "Tisztában vagyok a linux rugalmasságával és programozhatóságával."
Ja ha valami komolyat és idő állót akarsz megírni, akkor vagy java, vagy 0-ról újra íród a rendszert és beleteszed a programodba. -
A1274815 #75
Látom össze üllt megint a Linux Párt, bár érdekelne, hogy abban egyetértenek-e, hogy melyik disztribet támogassák. Illteve a konzol vs. GUI ügyeben is megállapodnának már kész csoda lenne. Kedvencem az amikor két linuxos azon veszikszik, hogy melyik disztrib a jobb, de pontosabban inkább csak azon veszekednek, hogy szerintük a másikié a sz*r.
Kicsit bulváros a cím. Szó sincs arról. Az első ötsorból már látszik, hogy nem helyette, hanem a Windows-os (mind XP-és, mind Vista-ás) notebook-ok mellet adnak Linux-osat is. Majd meglátjuk hogy mi lesz a sorsuk azoknak a Linux-oknak. Ha a Sulinet-et veszük alapúl, akkor 80%-ra még aznap Windows kerül. -
who am I 7 #74 Nem mert nekem nem ez az életem :)
Tisztában vagyok a linux rugalmasságával és programozhatóságával.Ha nem is annyira mint egy programozó, de nem értem egyesek ölre menő vitáit ilyen egyértelmű ügyben...hogyha szerver akkor linux, ha egyszerű átlagJúzer akkor windows.Tudom, h jobb lenne a linux minden gépen (antikrisztus effekt) és csúnya lefizetős microsoft eltünne a Föld színéről(az univerzum sötétanyagának martalékává válna), és már az oviban is a susét meg unixot meg ubuntu "fogásokat" tanítanának, de ez most fontos egy átlag munkás embernek?? -
#73 vállalati környezetben a cégek lassan ott vannak, hogy a desktop nem számít.
:application szerver megoldások, webes rendszerek fejlődése, java.
alap problémájuk nekik is a ms IE böngészője, mert inkompatibilis a szabvánnyal.
ezért dupla annyi időt vesz igénybe a fejlődés, mert kétfelé kell fejleszteni.
Windows IE nek és a szabványnak.
ezt Te minek nevezed?
Egyébként ennek a szemléletnek köszönhetően igen gyors a firefox opera terjedése, mivel jobban lefedik a szabványt, és 2* olyan gyorsak, ja, és visszafelé kompatibilisek.
Otthoni felhasználásra pedig mind a kettőt sajnos meg kell idővel tanulni Mancikának, de a linux fejlődik, és pont itt olvashatod a cikkben, hogy a vistával beszopta a windows akárki akármit mond.
Most jöhet a suse meg a debian,
És hogy egy jó pontot a windowsnak is: az ntfs és az excel jó lett.
bár az ntfs-t is volt IBM-esek fejlesztették Billnek jó pénzért :)
-
#72 Hát úgy néz ki nem órabérre, hanem teljesítménybérre megy, mert órabérrel nem kéne ennyire erőlködnie. Bár lehet annyira fanatikus, hogy ingyen is megvédi szeretett cégét :) -
eax #71 "A profession.hu-n amit kerestél azok az informatikai állások."
Abbol a feltevesbol indultam ki, hogy pl. a takaritoknak ritkan kell MCSE. De ha van kedved, keress ra minden szektorban (en mar bezartam a tabot), nem hiszem, hogy gyokeresen mas eredmeny lenne.
"innen is meg lehet közeliteni, a megrendelő pedig arra a platformra kéri amelyikre a legolcsóbban elkészül (és nála alkalmazható a platform)."
Azert ez egy ennel kicsit komplexebb dontes eredmenye (es ennel altalaban sokkal nagyobb sullyal esik latba, hogy mi van neki jelenleg. Nem mindenhol Windows, kulonosen, ha nem Mancika PC-jerol van szo).
"ha majd gy vms vagy aix akárcsak nagyságrendelig megközeliti a win vagy .net api nyújtott szolgáltatási szintjét"
Konkretan mit hianyolsz belole? -
who am I 7 #70 És ki előtt is járatom le?a kocka linuxosak elől?hopp ez aztán a fontos dolog...asszem el is megyek sírni egy hétig a sarokba -
eax #69 "megértem a frusztráltságot mikor a wines c# (ill IL) kód gyorsabb mint sok linuxos nativ hulladék"
En esku vegigkattintgattam mindent, a forrast is neztem, de szerintem te hagytad ki az ezt alatamaszto meresi jegyzokonyv URL-jet. Megtenned, hogy potolod?
"elképzelem, ahogy mondjuk az adobe úgy dönt, hogy kerül amibe kerül ő kiadja a linuxos photoshoppot, nyilván zárt forrásban, aztán elképzelem az arcokat amikor fél évente az egészet újra kell forditani, patchelni, publiselni a világnak, mert linuxok megint szétbarmoltak valamit linuxon..."
Ezt pl. a vmware nem csak kepzelgeti, es furcsa modon nekik valahogy mukodik is, pedig ugyebar ott a photoshoppal ellentetben a kernelbe is bele kell turni egy egesz picit. Vajon hogy csinaljak... -
Ajnasz #68 komolyan érdekel, mennyit fizetnek? :) -
BStage #67 "amibol barmilyen erdemleges kovetkeztetest le lehetne vonni, de azert felmerul az emberben a kerdes: honnan jott az a 99%?"
felmerül a kérdés, hogy igen rossza a szövegértésed. A profession.hu-n amit kerestél azok az informatikai állások. Mint azt már leirtam, ez a teljes piacnak/világnak egy igen csekély részét teszi ki, én viszont az egészről beszéltem. (aki informatikusnak tanul az bizony tanuljon unix-ot, mert az alapismeretekhez tartozik)
" A szoftverek arra a platformra keszulnek, amire a megrendelo keri."
innen is meg lehet közeliteni, a megrendelő pedig arra a platformra kéri amelyikre a legolcsóbban elkészül (és nála alkalmazható a platform).
"Ne a linuxhoz hasonlitsd, hanem pl. a VMS-hez, vagy az AIX-hez. "
ha majd gy vms vagy aix akárcsak nagyságrendelig megközeliti a win vagy .net api nyújtott szolgáltatási szintjét akkor majd beszélhetünk róla. Addig viszont: burhaha
"Ja, hogy azon az atlag uptime nagyobb, mint egy Windows-termekciklus hossza?"
detto... -
BStage #66 "Valahogy nem válaszoltál arra, hogy akkor tényleg azt gondolod e, hogy az aki ismeri a linuxot azért nem kapna munkát mert nem tudna elboldogulni a winnel..."
pontosan azt. Egy átlag jucika (az emberek 99%-a) egyáltalán nem boldogulna winnel, ha csak linuxot látott korábban. Neki az is kihivás, ha egy ikon máshol van.
" a dolog arról szól, hogy nyilván több cég választaná a váltást egy ingyenes platformra, ha biztosítva látná, hogy ismerik az alkalmazottjai"
ez forditva működik. Ha egy cég úgy látja, hogy ingyenes programokkal el tudja látni a feladatait (beleértve az nálatok elég ismeretlen TCO fogalmát is) akkor egyszerűen átáll rá és megkeresi azokat az embereket akik tudják használni. (vagy továbbképzést ad) Hogy ez mennyire igy működik arra a példa az a néhány cég ahol ezt meglépték. Innentől az egész gondolatmeneted értelmetlen, kinálati piac van, azt tanulják az emberek amit a vállalatok igényelnek és nem forditva.
"hogy ha a linux lenne elterjedtebb annyira, hogy a winnek csak 5% jut akkor is a winre fejlesztenének ugyanennyi szoftvert."
ott bukik már megint az elméleted, hogy soha nem lenne 95%-os linuxos piaci részesedés amig ilyen katasztrofális a fejlesztés rá. (akár api, akár fejlsztő környezetek, akár a kompatibilitás szintjén)
"ha tegyük fel(hogy ne kezdődjön itt egy mellékvita), hogy a teljes összeget amibe a licenszek kerülnek rá kéne költeni mondjuk szakemberekre vagy akármi másra"
ismét téves az elméleted, ezt nagyon jól kiszámolják a vállalatok, a két összeg nem egyenlő. Többszörösébe kerülne a linuxra váltás (és utána karbantartás, fejlesztés, menedzselés) mint amennyit license-ekre költenek. Ha egyenlő lenne a kettő, akkor igazad lenne. -
eax #65 "és akkor mi lenne? Semmi, mivel a cégek 99%-ánál soha nem találkozik vele a user."
Hirtelen nagyon kivancsiva tettel, uh. csinaltam egy nem reprezentativ tesztet: profession.hu kereso, IT/telco szektor, talalatok kulcsszavak szerint:
Windows: 128
Unix: 83
Linux: 63
Ellenproba, jobline.hu, IT szektor:
Windows: 81
Unix: 71
Linux: 50
Ez nyilvan nem az a fajta statisztika, amibol barmilyen erdemleges kovetkeztetest le lehetne vonni, de azert felmerul az emberben a kerdes: honnan jott az a 99%?
"baromság. A szoftverek arra a platformra készülnek amire a legkönnyebb elkésziteni őket."
Baromsag. A szoftverek arra a platformra keszulnek, amire a megrendelo keri.
"Van ugye többféle multiplatform-os környezt is pl java, mégsem használják"
Van benne valami. Multkor is, amikor jottem hazafele, lattam legalabb 6 ehenhalt java developert az ut szelen. Bezzeg a Visual Basic!
"Egyrészt stabil az api"
Muhaha, stabil api. Ne a linuxhoz hasonlitsd, hanem pl. a VMS-hez, vagy az AIX-hez. Ja, hogy azon az atlag uptime nagyobb, mint egy Windows-termekciklus hossza? En kerek elnezest. -
echo #64 ez kicsit félkész lett,de rohannom kell... -
#63 kezded kapizsgálni
és kezdetben volt a unix...
remélem nem sokkoltalak le :) -
echo #62 "általában ezt állitjátok, csak forditott előjellel"
Valahogy nem válaszoltál arra, hogy akkor tényleg azt gondolod e, hogy az aki ismeri a linuxot azért nem kapna munkát mert nem tudna elboldogulni a winnel...
"és akkor mi lenne? Semmi, mivel a cégek 99%-ánál soha nem találkozik vele a user."
:) újra: a dolog arról szól, hogy nyilván több cég választaná a váltást egy ingyenes platformra, ha biztosítva látná, hogy ismerik az alkalmazottjai. Szerintem ez igaz. Tehát az is igaz, hogy a legtöbb cégnél (de nem 99%nál) MOST winnel találkozhatsz, DE ez nem LENNE így ha legalább a fejekben elterjedt lenne a linux, HA nem lenne mesterségesen állami pénzből biztosítva, egy plusz akadáj, hogy azoknak akiknek spec megfelelne a linux jelenlegi szoftverellátottsága (és akkor arról ne is beszéljünk, hogy egy ilyen helyzet mellett, nyiván több szoftvert is fejlesztenének rá)
"A szoftverek arra a platformra készülnek amire a legkönnyebb elkésziteni őket."
:) ezt komolyan elhiszed? erre nem is akarok komolyabban reagálni, de nem bírok megállni egy reductio ad absurdumot: amit írsz abból az folyik, hogy ha a linux lenne elterjedtebb annyira, hogy a winnek csak 5% jut akkor is a winre fejlesztenének ugyanennyi szoftvert. köh, köh.
(és még annyit, nagyon zárójálbe: hogy azért azt nézzük, meg hogy az világ egyik legnagyobb pénzhegye, mennyire kiváló és előre mutató szoftvert produkált 6+ év feljesztéssel. Miközben a linux közösség tartja magát sőt nő a népszerűsége. Mégegyszer egy közösségé. Miközben azért nem kicsi az ellenállás. Talán azért mert mégis csak számit az amit az autonomitásról és önálló fejekről írtam, mert hiába van annyi zs az MS-nél, a szabad fejek nem oda áramlanak, max a szatócs lelkeket tudja bevonzani, meg marketingeseket és társaikat, de a jövő cuccait nem ők alkotját.)
"a teljes működési költségnek igen kis hányada a program ára."
ez az érv azért gyenge, mert, ha tegyük fel(hogy ne kezdődjön itt egy mellékvita), hogy a teljes összeget amibe a licenszek kerülnek rá kéne költeni mondjuk szakemberekre vagy akármi másra. Akkor sem mindegy, hogy ez a pénz hol kerül elköltésra. Pl, hogy az állam(és mindeki más) az MS-nek fizeti ki, vagy pedig helyben foglalkoztatott informatikusoknak. Azt szokták gondolni, hogy gazdaság erősítő, ha a pénz helyben marad. -
balee66 #61 "Fejlesztőeszközök? Eclipse+CDT, Glade, QTdesigner+Kdevelop."
A kismillió grafikus API miatt nem tudsz egy olyan normális Linux progit írni, ami minden disztriben ugyanúgy néz ki.
"A szoftverek arra a platformra készülnek amire a legkönnyebb elkésziteni őket. Van ugye többféle multiplatform-os környezt is pl java, mégsem használják"
Hol nem használják a Javat? Oké, kernelt valszeg nem abban írnak, de ilyet ne mondj hogy nem használják...
Flamewar, muhahaha, imádom:D -
Ajnasz #60 nademost nektek fizetnek a flameért és mennyit? -
BStage #59 "Gondolom most az "entörprájz" szísárp nevű csodára gondolsz"
gondolhatok akár arra is, ami jelenleg a legelterjedtebb platform és olyan "apró" alkalmazások állnak mögötte mint mondjuk a világ leglátogatottabb website a myspace vagy éppen a nasdaq...
"Jöhet a bloated C++ kód helyett a még bloatedebb .net framework + C# + 2 giga ram."
megértem a frusztráltságot mikor a wines c# (ill IL) kód gyorsabb mint sok linuxos nativ hulladék De ettől még sajnos a tényeken nem változtat per pillanat a legfejletebb nyelv a .net családja a legfeljettebb fejlesztőkörnyezet pedig a visual studio...
"Hol nem stabil az api a linuxban mi? A kernelben"
például ott. bár ez nyilván apróság...
"akkor is minden open-source program karban van tartva, így napok alatt kijön az új kernelhez a verzió."
elképzelem, ahogy mondjuk az adobe úgy dönt, hogy kerül amibe kerül ő kiadja a linuxos photoshoppot, nyilván zárt forrásban, aztán elképzelem az arcokat amikor fél évente az egészet újra kell forditani, patchelni, publiselni a világnak, mert linuxok megint szétbarmoltak valamit linuxon... Winen meg a 8 éve kiadott photoshop vigan fut vista-n... Aztán ugyanezt képzeljük vállalati környezetben a saját akár több száz kis programjukról ami szintén hanyatt vágja magát fél évente. Ismét egy álomvilágotokba csöppentünk.
"Eclipse+CDT, Glade, QTdesigner+Kdevelop"
bruhaha, majd azért nézzél már meg egy "bloated" visual studio-t komolyabban aztán röhögjünk ezeken a játékszereken egyet. Kb mint a photoshop meg a gimp... -
lammergeyer #58 szerintem ne égetsd Bstage-t azzal,hogy a pártján állsz.nagyon messzer állsz tőle,mert ő legalább jól csinálja,amit csinál(annak elenére,hogy nincs igaza),de te csak agresszív vagy és bugyuta.magadat is lejáratod.jó virusírtást. -
#57 "Istenem, eddig semlegesbe voltam a linuxosokkal..."
hah :) te semlegesben akkor voltál utoljára amikor még nem tudtál beszélni. -
balee66 #56 Ha a Linux 1991-ben lett volna olyan szinten, mint ma, akkor talán még lenne eséyle desktop vonalon. Most már nincs.
"ezek azok az emberek, akik inkább a lebukást, adott esetben a börtön kockázatát vállalják, minthogy az ingyenes linuxal szivjanak. Sok mindent elárul"
Muhaha. LOL. Itt kopognak a zsaruk az ajtón, segítség, mindjárt visznek a hűvösre, mert warez Wint használok, muhaha...
"a linux ingyenes az államnak és utána nekem is."
Szerinted.
"Nos akkoriban még nem voltak ilyen felhasználóbarátak, de elboldogultam vele, és rájöttem, hogy ezzel is el tudom végezni a feladataimat. Azóta nem adok az MS-nek, és nem fogom Bill bácsit hízlalni, mert rájöttem, hogy mennyire fontos a szabad szoftver."
Nos, egy kezemen meg tudom számolni, hány általam használt Wines proginak Linuxos portja, vagy legalább alternatívája. -
who am I 7 #55 Figyeld Karót, hogy nyomja wazz, megmagyarázza mi a helyzet :D Szerintem ő az AntiKrisztus linuxos laptoppal.Tuti ez jön majd ki belőle -
Caro #54 A tényeken nem, de a te predikcióidnak semmi valóságalapja sincs. -
who am I 7 #53 "Szerintem neked még sokat kell figyelned ebben a világban mi vesz körül, mi miből lett"
Ekkora baromságot úramisten, h a halálba jön ez a linux vs windowshoz te SZERENCSÉTLEN?Istenem, eddig semlegesbe voltam a linuxosokkal...de, h ekkora elsötétült barmok legyenek.Ezt nem gondoltam volna.....
Képesek ilyen ölre menő vitát vívni amiatt, h linux vagy windows úristen ez azért nem semmi...Linuxal házat is lehet építeni igaz?a kereket is a linuxszal tervezték/találták fel, sőt a pékek is a linuxszal sütik a kenyeret...sőt az egész világ egy nagy linuxszos szerveren fut (csak, h legyen mire verniük a linuxkockáknak a farkukat estére )
aztaqvakockaéletbe -
Caro #52 "A szoftverek arra a platformra készülnek amire a legkönnyebb elkésziteni őket."
Bruhahahahahaha.
Aha, mondj csak még egypár ilyen égbekiáltó baromságot.
Gondolom most az "entörprájz" szísárp nevű csodára gondolsz, mert a windows API, meg az MFC is egy kalap trágya.
Jöhet a bloated C++ kód helyett a még bloatedebb .net framework + C# + 2 giga ram.
Hol nem stabil az api a linuxban mi? A kernelben, de már ott is van stabil userspace driver API. A kernelt folyamatosan tartják karban, a kompatibilitást a library-ken keresztül biztosítják, ha meg egyszer csak mégis szakítanak, akkor is minden open-source program karban van tartva, így napok alatt kijön az új kernelhez a verzió.
Fejlesztőeszközök? Eclipse+CDT, Glade, QTdesigner+Kdevelop.