Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azt olvastam, úgy lesz pedig, majd beszámolok arról is 😄
2. rész spoiler.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kíváncsi vagyok, hogy ha Garrus kimarad, akkor a 2. részben szerepel-e egyáltalán. Vicces lenne, ha csak ott ismerkedne meg Sheparddal, és teljesen idegenek lennének egymásnak.

ezt csak itt hagyom, hogy meglegyen:

ha Garrust nem vesszük fel a csapatba (ő kihagyható) és még Liara sincs velünk (ő kötelező) amikor a Virmire-re megyünk akkor Wrex nem ölhető meg.
úgy tudom Wrex is kihagyható , de mivel ő nincs a 2, 3 csapatában, így csak simán megöltem.

*extreme renegade módban tolom most, bár még így is összejött egy hajszálnyi paragon csík
Jim Morrison
egy szemfüles emberke csípte el 😊 (expendables 3)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ryder62
Steames ME1-re hogy lehet ráerõszakolni a magyarítást?

A magyarítást megelõzi egy orosz patch tudtommal.
Tehát elõször rá kell dobni egy orosz patchet amivel szép cirill betûs lesz a játék, és ezután jöhet a magyarítás de crackelni is kell.

Megoldás?

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Mimasz
Igen. 😊

Sziasztok
Van valami program amivel szerkeszteni lehet a karakterem? (pc)

Mert 10 órát beleöltem és a Soldier-kaszt baromi unalmas és szeretnék átváltani. Ezt csak úgy lehet ha új karakterrel újra kezdem?:/

Ryder62
Arra rámegy, steamesnél nem. Exe-t kell krekkelni.

Ezért nem steames a ME1-em.

Jaj! Tényleg. Ez eszembe se jutott. Nem tudom. Nekem dobozos verzió van meg belõle. Arra ment.
Ryder62
De ezt nem lehet steamesre telepíteni, nem?

Itt megtalálod a magyarítás menetét.
Helo,nemrég felraktam eme játékot újra.
Viszont Steam-es és nem magyar,a magyarítások.hu-ról letöltött fájllal sem sikerült magyar paprikát varázsolni a játékba.
Magyar nyelvi fájlokkal is próbálkoztam,ott a párbeszédek nem lettek magyarok. Minden más igen.

Mi erre a megoldás?
A választ kösz elõre is...

Megvan. Köszi!
Szeritem kicsit bebugzott, mert már jártam erre. A riporter csajszi sem adta a küldit, mert amikor óbégatott utánam, akkor nem álltam meg neki. Most meg már nem is aktív a lány.

No sebaj. 😊

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Az elsõ jel a Wards és a Presidium közötti részen van. Az egyik lift direkt a Wards-ba visz, a C-Sec részbe, a másik pedig egy ilyen köztes területre, ami után még egy lifttel le kell menned, hogy a Wards-ba érj. Na, ezen a köztes területen van az elsõ jel.
SweetFX-et kikapcsoltam, valamint az LAA-val trükköztem egyet. Bõvített módban plusz opciók is elérhetõek, és az original jelzõt false-re állítottam az me.exe-n.
3-4 órája fagyás nélkül megy. Szerintem már nem lesz vele gond.

Nekiálltam a másodig végigvitelnek. Anno is sokat szenvedtem vele, és megint elakadtam a Signal Trackingnál. Nem találom az elsõ jelet. A térképen sincs, és a Hanár közelében mindent feltúrtam. Tech is van nálam.

Ez alapján csinálnám.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Akkor hagyd ki a francba, semmi értelmük nincs.

Egyetlen küldetés, a Family Armor Wrex-nek, az kell összesen a makósok közül. A többit felejtsd el.

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch

Nem tudom. Csak magamat tudom ismételni. A cfg fájlos dolog elméletileg csak arra jó, hogy szebben nézzen ki. Én annyit tudok, hogy nálam folyamatosan crashelt a mod felrakása után, ameddig el nem olvastam a readme-t és fel nem raktam az LAA patchet. Utána nem volt gond.
genndy
SweetFX biztos nem gond, nekem is fönt van.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Ezzel az LAA patchhel be is tallóztam a masseffect.exe-t. ûgondolom ez nálad is megtörtént. A probléma, hogy szerintem erre x64-es oprendszernél nincs szükség.

Esetleg még az lehet nálam a baj, hogy fent van a SweetFX is. Lehet, hogy a kettõ akad össze.

Kipróbálom és visszajelzek.

Elméletileg nincs más. Felraktam ezt a Large Address Awareness Patchet, aztán a config fájlos dolgokat, majd a modot. Utána minden jó volt.
Nem örülünk. 😊

Én csak annyit csináltam, hogy a telepítés után az egyik konfig fájlban két blokkot kicseréltem. Emlékeim szerint csak ennyi volt az utasítás.
Esetleg van még valami?

Háááát. Gondolom, hogy újratelepíted a játékot, akkor az megoldja a dolgot. 😄 Nem tudom, hogy felülírja-e a fájlokat, vagy se és le lehet-e csak szimplán törölni. BTW nekem 64 bites rendszerem van és leírtak megcsinálása után nem voltak fagyási problémáim.
Én felraktam, de fagy vele a játék.
Próbáltam azt a memóriahákolós progit használni, de érzésem szerint ennek csak 32 bites oprendszernél van jelentõsége.
Le lehet valahogy szedni?

Ehh... Sokadik újrajátszás alatt most találkoztam csak elõször egy idegesítõ dologgal. Ha az ember "túl korán" csinálja meg Tali küldijét (a pilgrimage küldit), akkor eggyel kevesebbszer lehet beszélgetni vele. Nem lehet beszélgetni vele a családjáról. Ez azért elég béna megoldás...
Doom 4
ME Checklist ha ezt le töltöd akkor nyomond tudod követni hol jártál eddig és hol nem, ezen felül meg tudod nézni hogy melyik bolygón milyen küldetés van, és van e hatással a második részre. (Az oldalon megtalálható ebbõl a második részhez való változat is.)

Amúgy én úgy csináltam a felfedezést, hogy mindig rákerestem a Wikipedian a bolygóra és ott mindegyikhez van fent térkép hogy mi hol van.

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Ryder62
Azokat a mellékküldiked hagyd a francba. Csak a fõszállal foglalkozz.

Miért nem játsszátok végig legalább csak a fõszálat és csináljátok meg a mellékküldiket a Citadelen és a fõküldis bolygókon? Úgy nem kell a Makoval szenvedni.
Nekem az elsõ rész a kedvencem. A Makozgatás tényleg gáz, de a sztori sokkal jobb, mint a második részben és az RPG elem is sokkal több van benne.
horpeti
Én az elsõ végigjátszás óta trainerrel mindig tolok nyersanyagot (creditet nem!). Az semmilyen plusz elõnnyel nem jár, csak nem kell scannelni.
Bár az utolsó végigjátszások egyikénél újra scanneltem, hogy ne lazsáljam el, igazából annyira nem volt para, ha van rá hangulata az embernek. De két küldi között pihenésképp van szórakoztatóbb is, mint a scannelés.

A 3ban 2 küldi között épp elég 1-1 rendszer scannelése, azért az egész más.

JaSoN HuNTeR
Sokkal jobban tetszik.
De az a bolygójáró autó nagyon idegesítõ, meg az h sose tudom hogy merre kell menni. Ellehet veszni benne. Kb 30% vittem el de megunom álladoan.

Kettõt egy huzamba végig viszem annyira tetszik.

Háromra még várok, magyarul akarom végig játszani.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

PiszkosFred
Meg sem merem kérdezni, hogy ha az elsõ részben a mako monoton, akkor a másodikban a bolygó szkenelés milyen? 😄

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

horpeti
Nekem se! 😄
Én szivesebben kezdem a 2-tõl úgy, hogy a DLCvel lejátszom az elõtörténetet.
Nem tudom, eddig jutottam eddig legtovább, talán 70%.

JaSoN HuNTeR
Valahogy nem sikerült sose végig játszanom ezt a részt. Olyan unalmas a kettõhöz képest. Autózgatás a bolygókon nagyon unalmas, meg nehéz is és az egész monoton.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Doom 4
Köszi az infókat, akkor ha legközelebb elõveszem az 1 et megpróbálom ezt a módot 😄

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Húha! Ezt megérte letölteni. 😊 A helyszíneken nem látok nagyon különbséget. Talán nincs is. Azonban az egésznek valahogy más színe és fénye van. Talán kapott valami Sweetfx szerûséget. Ugyanakkor a karakterek arca és ruházata valami fenomenálisat javult. Természetesen Garrusnál látszik a legnagyobb különbség, azonban mindenki másnál is szembetûnõ a változás. Fõleg, hogy katasztrofálisan alacsony felbontású eredetileg a legtöbb ruha. Helyigénye is van azért szépen a modnak. Feltelepítve olyan 13 giga. Ja és mindenféleképp töltsétek le elõször a Read Me-t és csináljátok meg a benne összefoglaltakat, mert különben úgy jártok, mint én. Értsd: a mod felrakása után elõször állandóan összeomlott a játék.
Nem tudom, hogy volt-e már errõl a magas felbontású textúra modról a játékhoz. Most töltöm. Majd írok róla véleményt miután lejött. Egész ígéretesnek tûnik.
Köszi!
Akkor ezt is tudom már. 😊

Calver
így igaz, alapból csak 3 pontig viheted. (és legmagasabb ami kellhet renegade-ból 10-es, paragonból 12, de cserébe elõbbihez jóval nehezebb pontokat gyûjtögetni)

"The trees move. Do you not see it?"

Igen. Az elsõ részben még skill van hozzá, a másodikban már nincs külön, hanem a renegade és a paragon szintedtõl függ, hogy tudod-e választani õket párbeszédekkor. Azonban úgy tudom, hogy az elsõ részben is bizonyos mennyiségû szint kell egyikbõl, illetve másikból, hogy egyáltalán fejleszteni tudd a skilleket.
Tudtommal a kék párbeszéd opció a meggyõzés, a piros a megfélemlítés szkillbõl adódik.

Dragon Age-ben is így van, és e két Bioware játék elég sok ponton egyezik.

genndy
Pedig komoly hatása van, jópár párbeszédnél használható, ha választható a piros/kék opció (pl. a fõellenségnél a végén is ha elég magas valamelyik, meg lehet úszni az egyik harcot, meg Wrexnél a Virmire-n is fontos lehet).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Így, a játék végigvitele után azon gondolkodom, hogy a példakép/renegát szintnek van valami értelme?
A 2-nél, ha jól emlékszem az arci hegek megjelenésébe/eltûnésébe szólt bele, de egyéb, játékmechanizmust érintõ hatása nem volt.

<#taps><#wave> Üdv a klubban.
Jó kezdés volt, jöhet a 2.rész : ) A három csaj nagyon adta..

Tetszett ez a küldetés
Köszi a segítséget! Originrõl van a játék,megnézem mi lesz patchel.
Az elsõnél próbáld meg a patchelést. Ha úgyse megy, akkor próbáld meg úgy, hogy beregisztrálod Originre a játékot és onnan töltöd le, nem a lemezrõl telepíted. Az utóbbi módszert ajánlom a második résznél is. Egyébként nem tudom, hogy a Trilogy-nál hogy van, de az alapjátéknál nem tudod "simán" beregisztrálni a kulccsal az elsõ részt, hanem a supporthoz kell fordulni segítségért. Csak, hogy elõre tudjad, ha esetleg ilyen fajta problémába ütköznél.
Olyan mintha rá se kattintanék.Mondjuk azt hiszem lesznek itt más gondok i.Kíváncsiságból fel akartam rakni a 2-õt is,de azt fel se tudtam telepíteni,25%-nál az Origin súlyos hibát észlel és leáll. Baromi pipa vagyok!
A semmi se történik alatt mit értesz? Kijön az ablak, amiben vannak a grafikai beállítások, meg hasonlók, vagy még az se? Fekete képernyõ lesz, vagy egyszerûen olyan, mintha rá se kattintanál a játékra? Netalán crashel? Próbáld meg felrakni az 1.02 patchet. Hátha az segít.
Sziasztok! Most vettem meg a Trilogy-t,és gondom van.Felraktam az elsõ részt,elvileg minden rendben. Viszont mikor indítanám a játékot,semmi nem történik,holott az Origin szerint játszottam vele az adott idõpontban. Ilyenkor mi van?