Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genndy
Könnyen lehet hogy igazad van, mint mondtam nem próbáltam ki, csak a legegyszerûbb módszert írtam le. Ha úgy van ahogy írod akkor az én javaslatom tényleg nem fog mûködni <#shakehead>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Calver
nekem ezzel kapcsolatban van egy olyan kellemetlen gyanúm, h mintha az Unreal Engine rossz szokása lenne az upk fájlok hash-jét (SHA-1 asszem?) letárolni az exe-ben, szóval ha hibaüzenetet dob vissza, valószínûleg ez lesz a gond. persze mindez egy hex editorral megkerülhetõ legszebb tudomásom szerint <#fejvakaras>

"The trees move. Do you not see it?"

genndy
Aha, biztonsági másolatnak. Nem rossz gondolat.
EA support egyébként segít beregelni Originre is (ha vágyad esetleg még egy biztonsági opció), de kicsit küzdõs pont a magyar-angol eltérõ kiadás miatt. Itt a fórumban is volt szerintem róla szó, ha érdekel, keress rá, olvass vissza (én nem próbáltam).

Na köszi majd kipróbálom.Egyébként azért vettem meg Steam -re is, mert igy ugye mindig napra kész lesz, tehát nem kell telepités után még Patch -kért "rohangálni", meg ugye nem kéri a DVD -t.Bár ha jól emléxem a Mass Effect 1 amúgyse kérte.Meg ha ne adj isten történne valami a DVD -vel akkor ott a Steames.
genndy
Én így próbálnám (csak tipp, mert nekem csak a dobozos magyar van meg!):
1. Steames angol verzió föltelepít.
2. Steames angol verzióról biztonsági másolat (ha gyors neted van, akkor nem kell)
3. Dobozos magyar verzió telepítése - valami más mappába, ne a Steamesre!
4. Alapjátéknál van ilyen mappa: Mass Effect\BioGame\CookedPC\Packages\Localised\
Ezen belül a magyarnál még van egy ilyen: HU\Dialog\GlobalTlk_HU.upk
Szerintem a Steames angol verziónál ez így néz ki:
ENG\Dialog\GlobalTlk_ENG.upk vagy
INT\Dialog\GlobalTlk_INT.upk
5. A Steames GlobalTlk-ról biztonsági másolat, a magyar GlobalTlk_HU.upk bemásolása ide, és átnevezése az angol megfelelõre.
SZERINTEM. Csak találgatok, felelõsséget nem vállalok! Ha nem sikerül, akkor a Steamest a biztonsági másolatból vissza tudod állítani (vagy törlöd és letöltöd újra).

Evoluti0N megoldásával az a baj, hogy a Steames verzió elõnyét elveszted.
Viszont azt nem értem, hogy miért kellett neked a Steames angol, amikor megvan a dobozos magyar?<#confused>

Köszi.
Nem olyan egyszerû az sajnos. Az a helyzet, hogy a Mass Effect elsõ részénél nem egyezik meg a magyar verzió az angol verzióval. Linkelek neked egy magyarítást, ami automatikusan crackeli a játékot. Szóval Steam-en nem tudsz vele játszani. Ha nem crackelné, akkor meg nem tudnád elindítani, mivel ahogy mondtam, a magyar verzió nem egyezik meg az angollal. Parancsolj.
Valaki tudna segiteni?Az a helyzet, hogy megvettem Steam -en a Mass Effect -et de az az Angol verzió.Viszont megvan nekem a dobozos verzió amiben benne van a magyar felirat.Szóval az a kérdésem hogy hogy lehet kiszedni a magyar nyelvi fájlokat a DVD -rõl, és hova kell bemásolnom a Steames verzióba?
Calver
persze, összeadódnak.

geth licensz itt. tényleg úgy néz ki, de ME1-ben elég szar - nem lehet rendesen modolni.

Van értelme két ugyan olyan modot tenni a fegyverbe? Már annyiszor gondoltam rá ,de sose teszteltem. 😄 Egyébként kombinálom a csapattársak ammoit is, legyen cryo, plutonium vagy incinerate is.
De amit ma kiszúrtam, hogy a z állítólagos Geth rifle - nem tudom, hogy lehet annak a licencét beszerezni, de mindegy - sima a 2-ben M-8 Avenger kinézetû, csak lilás színûre van festve. :S

Calver
én simán raktam kispisztolyba két Scram Rail X-et (vagy a legjobb elérhetõt), és egy Tungsten Rounds VII-et (ez a max) geth ellen, vagy Shredder Rounds VII-et élõ ellenfelek ellen. infiltratornak emlékeim szerint nem kell Frictionless Materials, tekintve h konstans marksman-t tudsz fenntartani, úgy nem melegszik soha túl a fegyver.

Végig vittem az Infiltrator classal is, még könnyebb így, pedig direkt inkább a snipert használtam, mert úgy macerásabb. Plusz gyengébb társakat vittem Ash-Kaiden, majd Ash-Garrus. Ja, és feltaláltam egy overheat nélküli Geth mészárló fegyver kombinációt - bár lehet már más is - de ez tuti halálos, bármelyik Geth egységet, na jó a 4 lábúakat azért nem, de minden mást leszed 4-6 lövéssel:

HMWP X:
- Frictoinless Materials X
- Kinetic Coil IX
- Tungsten Rounds VI

Egyéb ellenség ellen ugyaz ez csak shredder ammo-val. Vagy Sledhammer-es ammo sniperrel, max két-három lövés.

Plusz mekkorát repül tõle az ellenség. Azt hittem csak a Hammerhead upgrade-del, de anélkül is. Megvettem a Spectre snipert. A Luna-s küldetés alatt így cirka 2x haltam csak.<#buck>

Ryder62
Sznájperrel hangulatos ám lõdözni. Assassination be, rácélozni az ellenre és szépen fejbe durrantani. A puska lövés hangja és utána látni hogy oldalra kiírja hogy mennyi xp-t és pénzt kaptál az utánozhatatlan. <#smile>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Calver
Infiltrator = badass. tud mindent, amit egy katona, és hozzá kap egy rakás tech képességet, messze a legjobb tech kari. (a potenciálisan két biotikus csapattag meg már csak hab a tortán)
Assassination btw kiüti kilengést, bár mesterlövész puskát elsõ részben nincs sok értelme, pisztollyal is röhögve le tudsz mindent puffantani, távolságtól függetlenül... na meg commando spec + master marksman + marksman achi + cooldown csökkentõ páncél upgrade = rövidebb MM CD, mint ameddig tart <#idiota> master immunity-nél még asszem páncél upgrade se kell.

Végre megvan az összes achievementem! 😄 Infiltrator-ral kezdtem most neki, tényleg brutális class. Erõs, mégis van pár skillje is. Meglepõ, hogy a 3-hoz képest itt mekkora kilengése van a sniper rifle-nak, igaz, nem is lehet úgy cover mögül lõni.

Garou
Köszönöm a válaszokat!

Sajnos nem néztem meg a pontos file struktúrát, de úgy tûnik ez a kis program tett fel magának extra launcher file-t, ami a steam-es verzióban nem volt fenn. De ez nem biztos.

Alapesetben az orosz patch nélkül próbáltam, ekkor a játékmenü illetve a szereplõk nevei váltottak magyarra, a dialógusok nem. Úgyhogy felraktam az orosz cuccost, majd a nyelvi file-t. A csítes marhaságot meg a nointro-t kiléptettem a telepítõbõl, azok nem mentek fel.

A Steam-es profillal indítva simán fut a játék, on-line csatlakozik az adatbázishoz, minden mûködik, magyarul vannak a párbeszédek is! A crack-es launchert -ha az egyáltalán- egyszerûen figyelmen kívül hagyom. A dolog tehát mûködik a Steam-es verzióval is, semmiféle extra trükközésre nincs szükség!

Ha bármi hiba fellépne, megírom.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Esetleg megpróbálhatod regisztrálni Originre. Ha onnan van telepítve akkor olyan, mint a sima retail verzió, ergo nem kell hogy fusson hozzá az Origin, mint Steamnél.
De az exe mentés is megér egy próbát.

Habár! Ha kimented a játék exe fájlját magyarítás felrakása elõtt és visszarakod utána, akkor lehet, h jó lesz. Nem tudom, h a magyarított játék mûködik-e az angol játék exe-jével.
A FAQ-s magyarítással az a baj, h automatikusan crackeli a játékot a magyarítás felrakása után. Emellett magyar verziójúvá teszi a játékot, ami nem egyezik meg az angol verzióval. Szal valószínûleg nem fog menni Steamen, hanem úgy, mintha egy crackelt játékot játszanál.
Garou
Üdv!

Ma vettem meg az elsõ részt Steam-en. Kérdés, hogy van valami mód a magyarításra? Használjam a Faq-s módszert, vagy az esetleg tönkrevágja a Steam-es profilt? Mondjuk nem gond, ha nincs megoldás, és angolul lesz, de nagyobb élmény lenne magyar felirattal...

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Optimus Prime
Heh, ne izgulj, én is nemrég fedeztem fel. Totál véletlenül.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Ismét egy olyan dolog, amit csak most, 6. végigjátszáskor vettem észre. Noverián a garázsban, ahol megtámadnak a gethek (mielõtt elindulnék a kutatóbázisra a Mako-val) meg lehet hackelni az egyik ilyen tankszerû jármûvet is azzal is lehet lõni az ellent. <#wow1>
jetblack
Bocsi de en nem hallottam rola koszonom a segitsegedet. 😊 Mostmar mukodik 😊

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

Optimus Prime
Nem tudom hogy akarod regisztrálni, de a tavalyi BSN hack esett óta így elérhetõ a BDtS DLC. Ha ez segít.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

jetblack
Sziasztok a Bring Down The Sky DLC-hez hol tudom regisztralni a kulcsot mert a bioware honlapjan csak a 2-3-at lattam elore is koszi

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

Optimus Prime
Igen, ezt én is megtaláltam a BSN-en, sokan az IT miatt (is) felhozták már. De sokan nem értik a 3-ba miért más a Citadel irányítója. Szerintem az a inaccessible core lehet.

Botond
A harmadik rész végi történések alapján ez azért nem meglepõ.
Akkor még egyszer...

Újból elkezdtem az elsõ részt és észrevettem egy érdekességet. A Citadel tower a térképen úgy néz ki, mint egy reaper.

A kép nem az enyém. Bioware socialon találtam. Beírtam gugliba, h "Council chamber looks like a reaper" és az elsõ találat a bioware social fórumában egy topikra mutatott rá, ahol pont ezt tárgyalták. Úgy tûnik, h nem csak nekem tûnt fel 😄
Optimus Prime
Nah, csak végig vittem Adept Bastion-ként. Maxolt Lift és Singularity csak ütõs, de a Drone-ok ellen nem hatákony. Persze akkor hol a kihívás? Így is csak pisztolyt használok. Ja, és Ash-Liara a társ. Vicces, hogy tudom reptetni a Geth Armature-Colossus egységeket is, na meg szegény Saren... Sentinel-el is alázom, de így is.

Vicces módot választottam, ugyan Paragonra gyúrtam, de pár tagot kiiktattam a meggyõzés helyet. Akit mindig úgy gondoltam "jobb így!". Mégis alig volt Renegade pontom. Saren-nel a végén kétszer is megküzdöttem.

Calver
igazából csak a neve Infiltrator, mesterlövészkedés fejeltõs ebben a játékban - nincsenek akkora távolságok h értelme legyen és pisztoly erõsebb. igazából infiltator után soldier-nek nincs sok értelme - annyival tud többet, h tud AR-t használni (meh) és van Assault Training-je (ismét meh).

150 kill meg simán összejön ha Shep hõsiesen és eposzba illõen lemészárolja... a bolygók ártalmatlan élõvilágát <#vigyor1>

Optimus Prime
Legközelebb az jön, sorra akarom venni a kasztokat. Még majd a Soldier-t is bevállalom. Az ME3 MP-ben épp Geth Infiltrator voltam és nagyon bejött, meg jó is voltam. alapvetõen rossz sniperes vagyok, ezért nem szívlelem. De még kell a 150 sniper kill achi. 😛

Calver
Vanguard jól fejlesztve - ha nem akarod nagyon durván szétszórni a pontokat - ugyanolyan, mint Adept, csak pisztollyal, stasis nélkül, és jobb <#idiota>

olyan 20-as szint alatt szerintem még egyik kaszt sem tápolódott fel eléggé, mindenki elég törékeny - pl Infiltrator-nak is annyi idõ kell h meglegyen Master Immunity.

amúgy tényleg ajánlanám (fõleg ha ennyire csíped engit meg sentinelt) h próbáld ki Infiltrator-t (ha snassz akarsz lenni, akkor AI Hacking-el, ha vicces akkor Lift/Warp) - ugyanúgy megvannak neki tech képzettségei, csak hozzá... jó. nagyon. annyit figyelembe kell venni, h elsõ ~20 szinten érdemesebb ignorálni tech talenteket (erre van Kaidan/Tali), utána viszont... mühahaha <#vigyor1> meg sniper-t nem árt... nos, leszarni.

plusz ugyebár Infiltrator Shep az egyetlen "tartós" tech karakter az egész játékban - és biza immunity nagyban megdobja a csapat túlélõképességét (módszeresen Liara-nak szánt rakétákat én hõsiesen lefejeltem - ez más kaszttal instant halál lett volna).

Optimus Prime
Nálam eddig akkor is az Engineer arat. Példa: Luna küldetés, bármivel egy rémálom. De Engineerel esélyük nem volt. Sentinel dettó, bár számít mit teszek bónusz talentnek is. Vanguard se rossz, bár azzal még nem mentem Insanityn.

Az Adept se rossz, bár figyelni kell, mert alacsony a HP és Level 25-30 alatt nagyon gyenge is. Utána tényleg nincs ellenfél. Bár mintha a Sentinel-Engineer picit jobb lenne az Geth Armature-Colossus egységek ellen. Engivel lábon szedtem le õket, mert a Mako-val öngyilkosság. Mindezt csupán a Spectre pistollyal.

A 2-3-ban a drone végett "erõsebb" az Engineer, csak spammelem az ellenséget vele és kilövöm Carnifex-szel. Szegény Shadow Brokernek esélye se volt.

Calver
engi meg senti ugyan miért? még sentit félig-meddig meg is értem (bár biotikus erõkbõl sikerült a legfosabbakat begyûjtenie - nuku warp? bah), még ha adept elképesztõen el is picsázza, de engi... arra csúnyán néznek és eldõl, nincs semmilyen védelme támadások ellen.

Insanity nehézségre amúgy maradj "kemény" kasztoknál - szépek a biotikus erõk, de amikor mindenkinek egekben van az ellenállása, szart sem érnek. Barrier is édes, leszámítva h csúnyán néznek rád és meghalsz, függetlenül attól h fent van-e.

én amit Insanity-n szórakoztam, és amit utánaolvasgattam az egy elég egyértelmû dolog irányába mutatott: Infiltrator (vagy Soldier, extrém unalmas kétlábú esetén) Immunity miatt, h kibírd az elhúzódó harcokat, és... WARP. mert az összes rohadéknak immunityja van. mindig, mindenkinek. hardcore-on sem kímélik, de insanity-n ez már nevetséges.

Singularity meg nem Armature meg Colossus ellen van kitalálva, hanem csapatok ellen. ellenben Lift, na az igen - Master Lift mindkettõjüket felemeli röhögve.

Nem tudjátok véletlenül, h a Pinnacle Station dlc-t Originen kívül máshonnan meg lehet-e venni? Szerbiában élek és itt sajnos nem lehet Originen vásárolni (juhéj) - értsd: nem lehet a kártya adatoknál Szerbiát kiválasztani. Szal valahol máshol is meglehet, vagy csak Originen?
Optimus Prime
Ilyen paraméterek mellett is aláz az Adept? Mert az Engineer és a Sentinel igen, fõleg Ash-Wrex vagy Ash-Liara párossal. De itt ugye, ha olyat viszek ,akinek sok powerje van, hamar meghal - ahogy én is. Ha meg erõset nem marad semmi spéci támadás vagy hack.

Hiába a singularity, mert a botok ellen semmit nem ér, Geth Armature-t és Colossusst meg ez nem igen nyom le. Ettõl már csak a Soldier lehet basztatósabb class. :S

Calver
wot? adept gyenge?

biotikus erõkkel gyakorlatilag agyaggalamb lövészetet tudsz tartani az ellenfelek között, arcátlanul erõsek. tápolj Lift + Singularity-ra, és mindenkit elpicsázol, Warp nem árt Immunity-k ellen. Barrier immunityhoz képest tényleg picsafüst.

bár õszintén szólva Adept-et szvsz lekörözi szvsz Vanguard "Adeptként játszva - Singularity bónusz erõ, Nemesis spec, medium armor leszarva, Assault Training-re csak 3 pont h legyen AB "ohshit button-ként".

...és mindezek ellenére még mindig jobb az Infiltrator (gyakorlatilag Soldier extra tech erõkkel) + 2 biotikus csapat (avagy Wrex + Liara), mert úgy van egy kurvaerõs harcosod aki tud minden fontos tech képzettséget, és akármennyire szeretem biotikus erõket, sokkal viccesebb ha csapattárs használja õket, te meg durrogtatod a repkedõ ellenfeleket. (mondjuk így is érdemes egy Lift bónusz erõt adni Shep-nek)

Optimus Prime
Most elkezdtem Adept-tel. kész rémálom ez a class. Vagy csak én vagyok béna? A legtöbb powerje használhatatlan botok ellen és a legtöbb Geth ellen. Védekezni nem tudok, a Barrier szerintem csak kozmetika. Így marad a pisztoly párbaj, de így olyan mintha Soldierrel mennék. :S
Ja, és lévén a hackelõs karakterek mind gyengék így Ash-Wrex párossal megyek, így egy rakat konzolt nem tudtam megnyitni. Így azok a küldetések elvesznek?

Jim Morrison
...köszi. Én meg csak a Vista módot próbáltam...

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Fenrir
Próbáld XP SP3-as kompatibilitási módban.

A halál csupán a kezdet...

Jim Morrison
Windows 7 64bit

szerk: most ezt próbálom
szerk2: egyik se megy, telepített nyelv nem egyezik.
szerk3: megtaláltam a windows mentéseim között a magyar patchet, felment és most nem crashel. Úgy tûnik most már mûködni fog 😊
szerk4: a beállítások elindult, de most a MassEffect.exe crashel...

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Fenrir
Milyen operációs rendszered van?

A halál csupán a kezdet...

Jim Morrison
Feltettem megint, de játék indításnál és ha a Beállításokra nyomok leáll a mass effect mûködése... Megoldás?

Optimus Prime
Én azt hiszem most találtam elõször Geth armort. Az AR-t már máskor is találtam, vettem. Egy darabig jó fegyver, de a Spectre X-es cuccokat semmi se üti.

Calver
Geth Armory-féle Krogan páncélnak ám három, csak nevében és színében különbözõ verziója van, szóval azt nem olyan nehéz ám szerezni... viszont baromi jól néznek ki, fõleg a zöld. (Battlemaster?)
Pinnacle Station egyik vicces dolga, h kisebb szinten is szerezhetsz vele Spectre X fegyvereket, meg kb minden másból is a legjobb dolgokat.

Optimus Prime
Végre sikerült a Pinnacle Station-t megcsinálni, igaz csaltam, mert néhol lentebb vettem Insanity-rõl Veteran-ra vagy Causalra, fõleg a Time Trialoknál, mert Engienner-rel, pisztollyal lehetetlen megcsinálni õket.
Viszont Ahrem küldetését Insanity-n vittem végig. És megkaptam a házat. Nekem nagyon tetszik. Plusz most ott szereztem egy Geth armort(!) Wrex-nek.

Optimus Prime
Épp ez a baj, hogy friss. A régivel nincs gondja, de csak a 2-nél van ez a hiba. Az egy csak... laggol, de bármilyen driverrel. Viszont nincs a hang bugom. Egyébként a 3 játékból a 2-nek a legmagasabb a gépigénye.

Szerintem nálad driver hiba lesz. Lehet, hogy nálam is. Régit használok, mert az újabbak hibát produkálnak. Mass 3 megy, nem vágom, hogy az elsõ résznek miért vannak nagyobb igényei😊

Próbálj drivert frissíteni, hátha.