Mass Effect
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
"The trees move. Do you not see it?"
EA support egyébként segít beregelni Originre is (ha vágyad esetleg még egy biztonsági opció), de kicsit küzdõs pont a magyar-angol eltérõ kiadás miatt. Itt a fórumban is volt szerintem róla szó, ha érdekel, keress rá, olvass vissza (én nem próbáltam).
1. Steames angol verzió föltelepít.
2. Steames angol verzióról biztonsági másolat (ha gyors neted van, akkor nem kell)
3. Dobozos magyar verzió telepítése - valami más mappába, ne a Steamesre!
4. Alapjátéknál van ilyen mappa: Mass Effect\BioGame\CookedPC\Packages\Localised\
Ezen belül a magyarnál még van egy ilyen: HU\Dialog\GlobalTlk_HU.upk
Szerintem a Steames angol verziónál ez így néz ki:
ENG\Dialog\GlobalTlk_ENG.upk vagy
INT\Dialog\GlobalTlk_INT.upk
5. A Steames GlobalTlk-ról biztonsági másolat, a magyar GlobalTlk_HU.upk bemásolása ide, és átnevezése az angol megfelelõre.
SZERINTEM. Csak találgatok, felelõsséget nem vállalok! Ha nem sikerül, akkor a Steamest a biztonsági másolatból vissza tudod állítani (vagy törlöd és letöltöd újra).
Evoluti0N megoldásával az a baj, hogy a Steames verzió elõnyét elveszted.
Viszont azt nem értem, hogy miért kellett neked a Steames angol, amikor megvan a dobozos magyar?<#confused>#confused>
geth licensz itt. tényleg úgy néz ki, de ME1-ben elég szar - nem lehet rendesen modolni.
De amit ma kiszúrtam, hogy a z állítólagos Geth rifle - nem tudom, hogy lehet annak a licencét beszerezni, de mindegy - sima a 2-ben M-8 Avenger kinézetû, csak lilás színûre van festve. :S
HMWP X:
- Frictoinless Materials X
- Kinetic Coil IX
- Tungsten Rounds VI
Egyéb ellenség ellen ugyaz ez csak shredder ammo-val. Vagy Sledhammer-es ammo sniperrel, max két-három lövés.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Assassination btw kiüti kilengést, bár mesterlövész puskát elsõ részben nincs sok értelme, pisztollyal is röhögve le tudsz mindent puffantani, távolságtól függetlenül... na meg commando spec + master marksman + marksman achi + cooldown csökkentõ páncél upgrade = rövidebb MM CD, mint ameddig tart <#idiota>#idiota> master immunity-nél még asszem páncél upgrade se kell.
Sajnos nem néztem meg a pontos file struktúrát, de úgy tûnik ez a kis program tett fel magának extra launcher file-t, ami a steam-es verzióban nem volt fenn. De ez nem biztos.
Alapesetben az orosz patch nélkül próbáltam, ekkor a játékmenü illetve a szereplõk nevei váltottak magyarra, a dialógusok nem. Úgyhogy felraktam az orosz cuccost, majd a nyelvi file-t. A csítes marhaságot meg a nointro-t kiléptettem a telepítõbõl, azok nem mentek fel.
A Steam-es profillal indítva simán fut a játék, on-line csatlakozik az adatbázishoz, minden mûködik, magyarul vannak a párbeszédek is! A crack-es launchert -ha az egyáltalán- egyszerûen figyelmen kívül hagyom. A dolog tehát mûködik a Steam-es verzióval is, semmiféle extra trükközésre nincs szükség!
Ha bármi hiba fellépne, megírom.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
De az exe mentés is megér egy próbát.
Ma vettem meg az elsõ részt Steam-en. Kérdés, hogy van valami mód a magyarításra? Használjam a Faq-s módszert, vagy az esetleg tönkrevágja a Steam-es profilt? Mondjuk nem gond, ha nincs megoldás, és angolul lesz, de nagyobb élmény lenne magyar felirattal...
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

A kép nem az enyém. Bioware socialon találtam. Beírtam gugliba, h "Council chamber looks like a reaper" és az elsõ találat a bioware social fórumában egy topikra mutatott rá, ahol pont ezt tárgyalták. Úgy tûnik, h nem csak nekem tûnt fel 😄
Vicces módot választottam, ugyan Paragonra gyúrtam, de pár tagot kiiktattam a meggyõzés helyet. Akit mindig úgy gondoltam "jobb így!". Mégis alig volt Renegade pontom. Saren-nel a végén kétszer is megküzdöttem.
150 kill meg simán összejön ha Shep hõsiesen és eposzba illõen lemészárolja... a bolygók ártalmatlan élõvilágát <#vigyor1>#vigyor1>
olyan 20-as szint alatt szerintem még egyik kaszt sem tápolódott fel eléggé, mindenki elég törékeny - pl Infiltrator-nak is annyi idõ kell h meglegyen Master Immunity.
amúgy tényleg ajánlanám (fõleg ha ennyire csíped engit meg sentinelt) h próbáld ki Infiltrator-t (ha snassz akarsz lenni, akkor AI Hacking-el, ha vicces akkor Lift/Warp) - ugyanúgy megvannak neki tech képzettségei, csak hozzá... jó. nagyon. annyit figyelembe kell venni, h elsõ ~20 szinten érdemesebb ignorálni tech talenteket (erre van Kaidan/Tali), utána viszont... mühahaha <#vigyor1>#vigyor1> meg sniper-t nem árt... nos, leszarni.
plusz ugyebár Infiltrator Shep az egyetlen "tartós" tech karakter az egész játékban - és biza immunity nagyban megdobja a csapat túlélõképességét (módszeresen Liara-nak szánt rakétákat én hõsiesen lefejeltem - ez más kaszttal instant halál lett volna).
Az Adept se rossz, bár figyelni kell, mert alacsony a HP és Level 25-30 alatt nagyon gyenge is. Utána tényleg nincs ellenfél. Bár mintha a Sentinel-Engineer picit jobb lenne az Geth Armature-Colossus egységek ellen. Engivel lábon szedtem le õket, mert a Mako-val öngyilkosság. Mindezt csupán a Spectre pistollyal.
A 2-3-ban a drone végett "erõsebb" az Engineer, csak spammelem az ellenséget vele és kilövöm Carnifex-szel. Szegény Shadow Brokernek esélye se volt.
Insanity nehézségre amúgy maradj "kemény" kasztoknál - szépek a biotikus erõk, de amikor mindenkinek egekben van az ellenállása, szart sem érnek. Barrier is édes, leszámítva h csúnyán néznek rád és meghalsz, függetlenül attól h fent van-e.
én amit Insanity-n szórakoztam, és amit utánaolvasgattam az egy elég egyértelmû dolog irányába mutatott: Infiltrator (vagy Soldier, extrém unalmas kétlábú esetén) Immunity miatt, h kibírd az elhúzódó harcokat, és... WARP. mert az összes rohadéknak immunityja van. mindig, mindenkinek. hardcore-on sem kímélik, de insanity-n ez már nevetséges.
Singularity meg nem Armature meg Colossus ellen van kitalálva, hanem csapatok ellen. ellenben Lift, na az igen - Master Lift mindkettõjüket felemeli röhögve.
Hiába a singularity, mert a botok ellen semmit nem ér, Geth Armature-t és Colossusst meg ez nem igen nyom le. Ettõl már csak a Soldier lehet basztatósabb class. :S
biotikus erõkkel gyakorlatilag agyaggalamb lövészetet tudsz tartani az ellenfelek között, arcátlanul erõsek. tápolj Lift + Singularity-ra, és mindenkit elpicsázol, Warp nem árt Immunity-k ellen. Barrier immunityhoz képest tényleg picsafüst.
bár õszintén szólva Adept-et szvsz lekörözi szvsz Vanguard "Adeptként játszva - Singularity bónusz erõ, Nemesis spec, medium armor leszarva, Assault Training-re csak 3 pont h legyen AB "ohshit button-ként".
...és mindezek ellenére még mindig jobb az Infiltrator (gyakorlatilag Soldier extra tech erõkkel) + 2 biotikus csapat (avagy Wrex + Liara), mert úgy van egy kurvaerõs harcosod aki tud minden fontos tech képzettséget, és akármennyire szeretem biotikus erõket, sokkal viccesebb ha csapattárs használja õket, te meg durrogtatod a repkedõ ellenfeleket. (mondjuk így is érdemes egy Lift bónusz erõt adni Shep-nek)
Ja, és lévén a hackelõs karakterek mind gyengék így Ash-Wrex párossal megyek, így egy rakat konzolt nem tudtam megnyitni. Így azok a küldetések elvesznek?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
szerk: most ezt próbálom
szerk2: egyik se megy, telepített nyelv nem egyezik.
szerk3: megtaláltam a windows mentéseim között a magyar patchet, felment és most nem crashel. Úgy tûnik most már mûködni fog 😊
szerk4: a beállítások elindult, de most a MassEffect.exe crashel...
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Pinnacle Station egyik vicces dolga, h kisebb szinten is szerezhetsz vele Spectre X fegyvereket, meg kb minden másból is a legjobb dolgokat.
Viszont Ahrem küldetését Insanity-n vittem végig. És megkaptam a házat. Nekem nagyon tetszik. Plusz most ott szereztem egy Geth armort(!) Wrex-nek.
Próbálj drivert frissíteni, hátha.