Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Juhú, megvan!
Mindig elmentem amellett a folyosó mellett, a többi helyszín meg addig nem volt aktív.

Köszi a segítséget!

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Köszi a gyors választ!
Sajnos most pont olyan helyen vagyok, ahonnét nem tudok átrepülni a Citadellába, de hamarosan utánanézek.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Pedig ez alapján meg kéne találnod. Az elsõ ott van a Citadel szárnyakat és a prezídiumot összekötõ folyosón. Nem azon a liften mégy le, ami direkt a C-sec épületébe vezet, hanem a másikon és akkor mielõtt még leérnél a szárnyakba, akkor az elsõ liftezés után van egy folyosó és ott találod. Mutatja a térképen is, ha odaérsz. A második Barla mögött fent a prezídiumban, a harmadik meg ahhoz közel. Rögtön látni fogod azt is, miután megtaláltad a Barla mögöttit.
Sziasztok!

Van egy sidequest, amiben elakadtam. A signal tracking-nél mit kell csinálni? Ez alapján próbáltam megcsinálni, de nem találtam meg az egyik helyszínt sem.

horpeti
En feltoltam a monitor szintelitettseget es fantasztikusan szep. :)
Meg a depth of field is be van,ugy jobb.
Korabbi monitorral meg tok csunya volt.

Ryder62
Nekem nem tetszik. Maradok eredetinél :)

ME3-ra kéne valami hogy élénkebb színek legyenek benne.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Calver
damping vélemény? 50+ infiltrator-ral baromira nem tud már az ember mire költeni (fõleg mert ugrom sniper-eket), kb az maradt, tactical armor 8-12 (ami felesleges, az a pár % sebzéscsökkentés szart sem ért), meg first aid, ami megint huszadrangú. megéri kigyúrni master-re, van ott bármi haszna?

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
no akkor, SweetFX album, 19 kép, Therum-ig. összehasonlító kép nincs, tudjátok alapból mennyivel szarabbul néz ki a játék. képek leginkább átvezetõkbõl, mert amikor lõnek rám, nem nagyon van idõm printscreen-t nyomkodni <#smile>

Solid Snake
<#law>
Calver
nem én csináltam, csak találtam és kicsit áll-leejtõs volt :)
#10753-ban ott vannak a beállítások, #10757 beraktam az egész programot, a már általam piszkálgatott beállításokkal.

Solid Snake
Látom nem érted. Nem a program kell hanem az a beállításai amit Õ kreált.<#wave>
genndy
Ne csináld már. Ezzel indított.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Solid Snake
Szolgálat közlemény: A SweetFX_settings.txt saját beállításait kérjük a köz hasznára, bemásolni. <#nezze><#worship><#pias> Köszönjük.
ui. mi is szeretnénk ilyen szépséget látni.
Calver
tények:

1) csapattársaknak Shotgun + Sledgehammer ammo > all. nevetséges, nonstop fekszik mindenki a lövések erejétõl.
2) az insanity (netes híresztelésekkel ellentétben) kurvára nem nehéz, fõleg Infiltrator + Warp kombóval
3) az immunity nagyon rossz pillanatokban tud lejárni. geth colossus lövedéke épp betalálni készül? 3 rakéta közelít épp a kétlábú felé? 2 geth sniper céloz? pápá immunity.

majd holnap rakok fel sweetfx albumot, viszont... tud valaki vmi jó cuccot, amivel tömegesen lehet dolgokat jpg/png-be konvertálni? acdsee-m nem tud ilyet, és nem akarok 20+ képet egyesével lementegetni

Calver
fos helyen vannak csak mentéseim, majd lövök jobbakat, de:

Zhu's Hope elõtte

utána

elõtte

utána

Ryder62
Tudsz képeket posztolni hogy ezzel hogy nézz ki a játék?

Köszi szépen, így már menni fog : )
Calver
csak neked, csak most, mert ez egyszerûbb, mint magyarázni: ezt letöltöd, kicsomagolod Mass Effect könyvtárán belül Binaries könyvtárba (ahol a MassEffect.exe van), és mûködik is. játék közben F12-vel tudod ki-be kapcsolgatni, és SweetFX_settings.txt állításával finomhangolni. ugyanaz a profil, mint #10753-ben, csak ki van nyomva lumasharpen és bloom, SMAA-t pedig bekapcsoltam, de állítgasd hangulatod szerint.

Hogyan kell mûködésre bírni ezt a SweetFX-et, mit kell vele csinálni? Nagyon kíváncsi lennék rá, mert épp nemrég kezdtem el újra az elejétõl.. Köszi!
Calver
ász, örülök hogy tetszik <#eljen> még utána én spec bloom-ot is kikapcsoltam (pár dolog kicsit túlzottan fénylik tõle), így még jobb.

ellenben, két kérdés...

neki akarok ugrani insanity-n 50-es infiltrator-ral, tippre bónusz erõként Warp-al és sniper-ek leszarásával (soha nem használom, akkor meg minek?), Wrex + Liara csapattal... ami érdekel:

1. Liara-nak szerintetek mi a nyerõ? Electronics (Overload) v. Stasis? ugye bug miatt vagy egyik vagy másik nála...

2. több helyen olvastam, h shotik igen hasznosak csapattársakon, errõl vélemény? soha nem próbáltam, csapat mindig AR-t kapott, õk jobban karcolnak vele, mint pisztolyokkal (Liara is). fõleg Carnage nélkül érdekel, mert kapcsolgatja be a fene folyton azt a képességet, Liara-nak meg amúgy sincs.

genndy
Megnéztem, köszi, tényleg szép. Majd a következõ trilógia-végigjátszáskor használom is (biztosan lesz, de hogy mikor...<#lookaround>)

Calver
ajánlanám mindenki figyelmébe aki esetleg úgy érzi h elõkapja újra ezen zseniális játékot ezt a SweetFX profilt.

a készítõ nem mellékelt screenshotokat (nagy hiba), de higgyétek el nekem: valami *elképesztõen* gyönyörûvé teszi ezt a játékot, sokkal szebb, mint bármelyik másik profil amit találtam. gammát érdemes kicsit felhúzni beállítások között, és én LumaSharpen-t spec kinyomtam (mert gusztustalan, mindig, mindenütt), de ezt leszámítva tökéletes.

dalmar
Köszönöm.

\"Ha a cápa a kezedbõl eszik a lábadból is fog\"

horpeti
Meg ott van ME2ben az elõtörténet DLC is. :)

genndy
Mass Effect Saves
Van egy halom, válassz egy szimpatikusat.

dalmar
Sziasztok fel tudnátok nekem tenni egy mentést amit a 2 ik részben felhasználhatnék?
Sajnos az enyém véletlenül törlésre került,és nincs kedvem végigjátszani az elsõt a sok terepjárós rész miatt.
Lehetõleg olyan mentés legyen,hogy korgan megmarad,és pozitív befejezés legyen (a földi erõk idõben beavatkoznak a végén,a tudósok kifejlesztik a korganoknak a sterilitás ellenszerét stb.)
Köszönöm.

\"Ha a cápa a kezedbõl eszik a lábadból is fog\"

genndy
De ez a kép a végébõl van <#nevetes1>

A bevezetõben csak a dialógus pár sora változik az elõtörténet miatt.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Jah, igazad van. Tényleg az a lényeg, hogy a Földet mutatja és az ûrállomás, meg azok közé tartozik, amit a játékban is említ. :)

@ #10745 Tudtommal nem függ tõle.
gerey
A háttér nem függ attól, hogy earthborn/spacer stb.? Vagy keverem valamivel?

Ryder62
Szerény véleményem szerint a Föld L1 vagy L2 pontján keringõ állomás.

A bolygó leírásokban olvasni hogy sok bolygónak a Lagrange pontjában ûrállomások vannak.

Csoda, hogy ezen még soha nem gondolkodtam el. Melyik ûrállomás az, amit a Mass Effect végén Shepard mellett mutat? Nem emlékeztet egyikre se, egyik részbõl se.

Hrisskar
Én rendszeresen elütöttem õket, ezzel egy kis idõre kivontam õket a forgalomból míg repültek + feltápázkodtak; addig más ellenféllel lehetett foglalkozni vagy lõni õket. ;)

genndy
Jobb késõbb, mint soha :)
Ez jópofa szerintem, nekem tetszett. Ha már ekkorákat tud ugrani, akkor így értelme is van.

Újrakezdtem sokadszorra az elsõ részt és hihetetlen, hogy csak ez alkalommal jutott eszembe, hogy a Mako-val a rakétákat és geth armature-k kék akármilyét úgy a legegyszerûbb elkerülni, ha "átugrom" õket. :D
Ryder62
Köszi :) Ha nem szólsz lehet hogy lemaradtam volna. Most lecsaptam rá :)

Jaffa 2843
Mass Effect 1-2 75% off a Steamen. <#pias>

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

horpeti
Megvan, Q. :D

horpeti
Hogy kell kiszállni a macoból? Vagyok egy bolygón, ahol be kéne menni egy házba, de nem tudok kiszállni. :D Vagy lehet nem is úgy kell..

horpeti
Most el kezdtem csinálni a mellékküldiket, ahol MACOzni kell. Már most unom, pedig csak a második.. :)

genndy
Mindenesetre sokkal kevésbé harcorientált, mint akár a 2, de fõleg a 3 (én mondjuk ezt nem is bánom).

Ryder62
Az elején még nincs sok harc de késõbb lesz azért.

horpeti
El kezdtem játszani az elsõ résszel, eddig nem tettem. Még az elején vagyok, már Spectre lettem. Tök jó feelingje van, eddig amolyan nyugis is. Oké, van pár harc, de nincs az arcomba tolva, mint ME2-3.

Kiváncsi vagyok a folytatásra, eddig nagyon jó érzés játszani vele.

Calver

genndy
Tényleg randomgenerátorral csinálták :)
Viszont a viszonylag sima terepen száguldozást imádtam

Fififi
Huha! Jól rákockultam a játékra :D Eddig nagyon tetszik, egy dolgot leszámítva. A közlekedés a Mako-val botrányos :). Nem az irányításával van gond, hanem a bolygók felszínével. Gondolom, hogy valami randomgenerator-ral csinálták õket, nem hiszem, hogy pontos tervezés részeként lett ilyen a végeredmény. Nem hiszem, hogy akár egy olyan bolygó is létezik az univerzumban, ami tele van olyan hegyekkel, amilyenekkel a játékban az összes bolygó rendelkezik :D

Calver
sok szerencsét és jó szórakozást <#eljen>

amúgy ha rákeresel infiltrator szóra lenti keresõbe, megtalálod róla régebbi áradozásaimat/bölcselkedéseket is <#smile>

Fififi
Köszi a gyors választ. Akkor infiltrator-ral megpróbálkozom :)

Calver
mivel függetlenül attól, h milyen karakterrel nyomulsz, minden képességet használnod kell majd ha egy kiegyensúlyozott csapatra vágsz, ezért nincs nagyon kezdõnek ajánlott kaszt <#smile>

amúgy Infiltrator (csak ne erõltesd mesterlövész puskákat), maxolt fitness-el és master immunity-val kb halhatatlan, lefedi a tech képességeket teljesen, és gyakorlatilag olyan csapattársakat válogathatsz mellé, amilyet csak akarsz.

Fififi
Köszi a linket :) Így majd elõre ki tudom számítani, hogy osszam el a pontokat. Egyébként egy totál kezdõnek milyen kasztot ajánlasz?