11074
-
Harbinger #10714 Milyen kiadásod van? Magyar, Trilogy, digis? Próbáld újra telepíteni a BDtS-t, az Origines verzió alapból telepíti, ott vana fájlok között, de mégse látja a játék. Nézd meg a Config utility-ben. Ha fennt van és okés akkor ott látni, vagy a menüben a DLC-nél. -
Llew #10713 Két régi mentés benne van. Vagy a legnehezebben kell kétszer végig vinni a leglegnehezebbért? -
Llew #10712 Na ez vicces. Nem tölti be a régi mentéseimet és azt mondja XBOX tartalomként hiányzik a Zúgjon az ég.
Ezzel csak az a gond, hogy PC-n játszanám és régebben is azontettem, ráadásul ha igaz ebbe a verzióba benne kéne legyen a BDTS DLC, mert nem emlékszem, hogy valaha leszedtem és külön feltettem volna. A beállítások szerint a játék 1.03-as verziójú. -
#10711 Azt hiszem alapból 3 nehézség van, ha végigviszed egyszer unlockolja a nehezebb fokozatot, ha még egyszer végigviszed akkor a legnehezebbet is unlokolja. -
Llew #10710 Kezdenék egy új kampányt, de tök rég játszottam az egyel így kéne egy kis segítség. A nehézségi beállításoknál magyarul az űrkadét, katona, veterán, és csillagvadász opció választható, a galaxis hőse meg szürke. Ezek most, hogy passzolnak a későbbi hardcore meg insanity beállításhoz? Illetve miért szürke az utolsó. Elvileg utoljára a legnehezebben, vagyis a csillagvadászon vittem végig, akkor nem kéne unlockolni a felette lévőt? -
plusz nekem első rész harcrendszere is nagyon nagy favorit - ahelyett, h fedezék mögött bujkálva szaglászná Shepard és társasága a saját szellentéseit, itt kb a fedezék elhanyagolható, helyette szimplán kirohansz a pusztába, embereket hajítasz fel a levegőbe, és seggeket rúgsz szét. imádnivaló.
(ha meg Infiltrator/Soldier is vagy, mindeközben olyan lövéseket is lerázol, amik a Mako oldalon lyukat ütnének, ami külön szórakoztató) -
#10708 Én inkább szkennelek mint kocsikázzak.
A 2-ben lévő hub worldok is jobbak mint a Citadel az 1-ben. Az elnagyolt és kidolgozatlan míg a 2-ben kicsik de kidolgozottak.
A ME1 csak akkor laposodik el ha mellék küldetéseket csinálsz (amihez le kell szállni bolygóra)
Azok baromira unalmasak és vontatottak.
Amúgy meg maga a fősztori nagyon jó. -
Harbinger #10707 Nekem mióta megvan mind, nem tudok egyet se félbehagyni, másnem pár napig stagnálok, de mindig végig viszem egy karakterrel, egy class-szal, hogy milyen is mindhárom játékon át. :D -
#10706 Ismerosok elmondasa alapjan, lehet azert, mert van egy bizonyos pont, a mellekkuldeteseknel foleg, amikor laposodik a hangulat es monotonna valik az "odamegyek, megkeresem, lelovom/begyujtom, visszaviszem" dolog. Illetve a Citadel, mint helyszin is monotonna teheti a jatekot, hiszen eleg sokat kovalyog ott az ember, sokszor tizedjere is meglatogatva egy-egy szintet.
De mindez azert erdekes, mert szemely szerint en pl inkabb makoztam az 1-ben, mint szkenneltem a 2/3-ban :) Illetve, pont, hogy hianyoltam a nagy es bejarhato Citadelt a 2/3-ban, es nyulfarknyinak ereztem azt a par "folyosot", amit kaptunk helyette.
Izlesek es pofonok. Erdemes erot venni, es vegigmenni legalabb egyszer a ME1-en is, a legjobb resz az osszes kozul, es olyan alapokat/ismereteket kapsz tole, amelyek folyamatosan visszakoszonnek a tovabbi reszekben. -
#10705 Talán mert van összehasonlítási alapod és látod, hogy a kettő kicsit jobb? -
#10704 Miért van az hogy belekezdek a ME1be és mindig félbe hagyom a játékot?
A kettőt már 3x végigvittem. -
Harbinger #10703 Hm, még annyira nem mertem próbára tenni. :D Bár tény, jó cuccal meg medical upgrade-el lehet ki lehet bírni. -
AdamBast #10702 van egy vagy két hely ahol a hazard ellenére kiszállhatsz és nem történik semmi -
Harbinger #10701 Én végig pörgettem minden kaszt. Sentinel és Infiltrator üt, bár inkább az Engineer. Még Vanguard-dal kell megnéznem milyen a 3.
Az ASh-Liara kérdőre vonás vicces. :) Nekem egyszer jött elő. A lényeg, hogy mindkettővel úgy beszélsz és nem mondod meg egyiknek se, hogy 'ő' csak barát vagy 'őt' különleges. -
#10700 9 végigjátszásból 7-ben katonával mentem, a másik kettőben talán vanguard - nem emlékszem olyan rég volt.
Most már kicsit unalmas ez a kaszt, legközelebb adepttel megyek majd. Hú hogy fogok majd zúzni a Liara Wrex/Kaidan párossal :D Szét tépünk mindenkit.
A 2. részt ma kezdtem el hetedjére. Ez az első trilógia végigjátszásom. Nyáron kicsit borított sorrendben mentem, végigjátszottam a 3-at aztán kedvet kaptam az első részhez is, utána meg jött a 2.
Mondjuk volt most is új mikor virmire után Ash és Liara megjelent hogy nah akkor válasszak kettejük közül, ami azért érdekes mert mindig, minden végigjátszásban beszélgetek mindenkivel. És ugyan úgy válaszoltam mint legutóbb, és akkor nem jött elő ez. -
Harbinger #10699 Tavaly 4x vittem végig a trilógiát, előtte vagy 3 kaszttal és abból is két végig játszás a 3 előtt. Meg még 2011-ben mikor sale-en vettem, és anno a retail verzióval..
Ennek ellenére még így is találok új dolgokat, mint a múltkor a Pinnacle-től a Geth (majdnem Brog-ot írtam) Krogan armor. -
#10698 Amúgy hányadik végigjátszás volt? Nekem a 9. :D -
Harbinger #10697 Épp erre gondoltam: mi lenne, ha hagynám a Makót és gyalog mennék? :D Úgyis öngyilkos jármű, gyalog több esélyem van a legtöbb Geth-el szemben. -
#10696 Én is meglepődtem, azt hittem 25 óra körül lesz a végén.
Noverián van 1-es szintű fagy veszély de nem történik semmi ha kiszállok. :D Vígan mászkáltam.
Amúgy azzal is egy csomó idő elment hogy a Citadelen vásárolgattam felszerelést, fejlesztést, adtam el cuccokat is utána updételtem a csapatot.
A végére olyan extra erős csapatom lett 10 gránáttal és 10 medigellel futottam neki sarennek. Se Iloson se Citadelen nem kellett egyszer se használni semmit. Csak úgy töltődött vissza mindenkinek az életereje. :D -
Harbinger #10695 Várj, Noveria-n Level 1 Hazard van,. Hogy élted túl? :D
Egyébként minden melléküldit megcsináltam. Tény a bolygók nézése és egyéb loot (szonda, ereklye, nyersanyag) kihagyva. De akkor is... ! több, mint 30 órát ez tenne ki? :D -
#10694 LOL
Én is tegnap fejeztem be soldierrel csak nekem 35 óra volt :D
Citadelben kényelmesen sétálgattam, mindenkivel beszéltem, citadel küldik megcsinálva, a küldetések között leszálltam a holdon, megcsináltam helena küldijét, dantius küldijét, garrus küldijét meg még párat.
Noverián nem kocsikáztam egy szakaszon hanem kiszálltam és sniperrel vadászgattam le a getheket. Ugyan ez Feroson.
Amúgy egyedül Eden Prime-n nincs mako. Minden más bolygón kocsikázni kell. -
Evoluti0N #10693 Gondolom, h a mellékküldis bolygókat valamilyen random mapgeneratorral csinálták. Sokadik végigjátszásra nagyon elegem lett belőle. Azonban szerintem a hegyektől függetlenül is nagyon túlzásba vitték a Mako használatát. Nem elég, hogy a mellékküldikben is mindig vele kell szenvedni, hanem még főküldik egy részénél is használni kell. -
#10692 Nagyon sok idő a bolygók felderítése (én imádok Makozni, de csak sík terepen. A hegyek röhejesek.) Ha ezeket kihagyod, az szerintem kb. a játékidő fele. Nekem 40-50 óra szokott lenni egy 'kimaxolós' végigjátszás, tehát a 20-22 órás rushod érthető. -
Harbinger #10691 Tegnap fejeztem be Soldier-rel, meglepő, hogy csak 22 óra volt! Persze ebbe nincs benne az sok reload, amikor nem sikerült és maghal az ember. De akkor is! Régen 50-60 óra között volt! Lazy Sheppel volt 12 óra, rusholtam, hagytam ezt-azt és megöltem, akit lehetett. Infiltrator, Adept és Soldier viszont 22-25 óra.
Igaz nem vadásztam a lootot meg minden, de akkor is. Na meg sok szöveget kihagytam... annyira nem sokat.
Egyébként ahogy az új hsz-eket olvasom azt hiszem nyitok egy mE Trilogy FAQ topicot. Csak, mert sok kavarodás van a játékról, meg a trilogy kiadásról. -
levente256 #10690 Javítva az első két rész. -
levente256 #10689 A cd galaxisban írták és a dobozán is rajta van hogy az első rész magyar. Ezért kérdeztem. -
Harbinger #10688 Az első rész NEM magyar! Lévén azt magyarul a CDProjekt adta ki ,de kétlem, hogy az EA megengedte, hogy nálunk az ő ...verziójuk kerüljön a boxba. Ergo csak a 2 feliratos. De a Pinnacle Station egyébként se magyar, sose volt. Lévén fietős LDC nem volt kompatibilis a magyar kiadással - bár trükk van rá, hogy működjön. -
levente256 #10687 Sziasztok.
Az volna a kérdésem hogy a trilogy változatban az előrész ugyebár magyar felirattal van . De a pinnacle station dlc magyar vagy angol nyelvű-e. -
Harbinger #10686 Már minden kaszttal évigg mentem idén, most jön a Soldier. Infiltratormtényleg aláz ,ahogy nálam az engineer is. Komolyan, azzal a Geth négylábúakat könnyebb volt leszedni, mint a Mako-val.
A Liara-s rész tényleg szivatós, az a tapasztalatom, hogy Level 25-30 alatt nem érdemes annak a küldetésnek menni. Legalábbis insanity-n. -
Darun #10685 Sztem nekem is az volt a leghúzósabb. Komolyan, Saren hozzá képest döglött csirke volt. A probléma ott kezdődik hogy elsőnek muszáj leszedni a getheket, mert bekerítenek. Emlékszem, egyszer az a krogan egy rohamból ölt meg mind a hármunkat. Az azért is volt zavaró, mert már csak ő élt és kb egy lövés kellett volna neki.
Az a csúnya amikor a játék végén mentek úgy hogy 3 sniper. Ott nem volt probléma a közelharccal :D -
#10684 első 20 szint nehezebb Soldier-rel és Soldier extra Infiltrator-ral, de utána... onnantól kezdve, h megvan Master Immunity, egy halhatatlan istenverése vagy az ellenfelek számára, nehézségtől függetlenül.
csak azt nem értem, h miért használnak kétlábúak soldier-t, mikor Infiltrator tökéletesen tudja ugyanazt amit előbb emlegetett kaszt, és még többet... sokkal, sokkal többet. konkrétan le tudod fedni tech minden fontos részét, és nyugodtan nyomulhatsz két biotikus segítővel, mindenre nagy sebességgel új segglyukakat tépve -
#10683 Majd most esek neki a legnehezebb fokozaton, eggyel alatta azért nem volt nehéz. Bár viszonylag hamar beszereztem egy 1,5 mp/életújratöltés tuningot. Egyedül Liara megmentése után jövő krogannal szívtam de csak annyit kellett csinálni hogy megfelelő sorrendben kellett kiadni a támadás parancsokat. -
Harbinger #10682 Én lettem ennyire béna vagy Soldierrel tényleg ilyen piszok nehéz a játék Insanity-n? Úgy érzem mintha egy blézerben egy csúzlival felszerelve mennék egy Brontosaurusnak. -
Harbinger #10681 Én Steamen tavaly sokat olvastam, hogy senkinek nem indult el a játék. Többnyire Vista/7 alatt. Volt, akiknek a retail patch futtatása, vot, akinek az admin mód oldotta meg és volt, akinek egyik sem. Olyat is olvastam, hogy egy adott Windows patch okozta eme problémát.
Egyébként a 2-nek is van egy híres indítási hibája, ami azt hittem csak nálam jött elő. Majd kiderült day one hiba. :S Máig nem tudja az okát még a BioWare se. -
Inquisitor #10680 Na jó, de egy digitális verzió letöltés után, telepítés közben nem tartalmaz valami önellenőrzést? Annyira hihetetlen. Volt akinek a magyar gyári lemez, volt akinek a PC Guru verzió nem ment. Persze a legtöbben a Vista/W7-re kenték, de a többi 99.9% Vista/W7 felhasználónak meg ment. Ha legalább lehetne kötni HW elemhez vagy driverhez.
Anno UT2004-ben pl. az egér megfagyott időnként. Szidta mindenki az X meg Y videókártya drivereit, aztán kiderült, hogy a Logitech egerekhez és egyéb cuccaihoz való saját programja csinálta a gebaszt. Már pedig sok embernek volt olyan egere vagy billentyűzete. -
Harbinger #10679 Erről már olvastam. Nekem Originen van már meg, de a régi magyar lemezes verzióval XP-n nekem csak egy gondom volt: nem tudtam a C:\Program Files vagy C:\ mappákba telepíteni.
Nem tudom Steam fórumát olvastad-e. Régebben itt olyat is írtak, hogy egyes lemzek gyári hibásak, ezért az olvasási hiba, mások szerint a Vista/Win7.
Olyat olvastam, ha jól emlékszem, hogy bemásolta/berippelte a lemezt a meghajtóra és úgy telepítette valaki. Vagy manuálisan bemásolta.
Más tippem, nincs, én a hasonló ovlasot hibák véget áltam át a digitális disztribúciókra. -
Inquisitor #10678 Volna egy kérdésem, ha még bárki olvassa a témát ...
Probléma: Magyar verzió telepítés közben dob egy hibát, hogy valamelyik fájl sérült és leáll a telepítés. Ha megpróbálom újra indítani onnantól örökre azt írja ki, hogy a telepítés megszakadt próbáljam újból.
Körbejártam egy halom fórumot, angol és magyar Mass Effect oldalt, akármi.
A probléma Vista és Windows 7 esetén van. Tök mindegy 32 vagy 64 bites a rendszer. Tök mindegy milyen nyelvű verzió. Csinálja dobozos, D2D és Amazon verzióknál. Az összes felsorolt megoldások egyike sem működött a kérdezőknek. Tehát rendszergazdaként, XP SP2 vagy SP3 kompatibilitás módban sem, minden más ki van pucolva a memóriából akkor sem megy, UAC ki van kapcsolva, akkor sem. Stb.
Nem tudom elhinni, hogy sok embernek volt ilyen gondja és sehol nincs rá értelmes leírás mi lehet a hiba?
Valakinek ötlete esetleg? -
#10677 igazából én sem tudom
csak abból indulok ki, h Unreal Engine-es cucccoknak ez rossz szokása (második rész is így tartja távol a kétlábút coalesced.ini piszkálásától asszem, XCOM meg pl upk fájlokba nyúlkálástól), de majd megaszondja a srác h működik-e, ha igen, akkor hawaii. -
#10676 Nem ide! :D -
#10675 Na akkor, ha Buttont kizárják akkor ez Alonsoé. :)