11074
-
#10674 Könnyen lehet hogy igazad van, mint mondtam nem próbáltam ki, csak a legegyszerűbb módszert írtam le. Ha úgy van ahogy írod akkor az én javaslatom tényleg nem fog működni -
#10673 nekem ezzel kapcsolatban van egy olyan kellemetlen gyanúm, h mintha az Unreal Engine rossz szokása lenne az upk fájlok hash-jét (SHA-1 asszem?) letárolni az exe-ben, szóval ha hibaüzenetet dob vissza, valószínűleg ez lesz a gond. persze mindez egy hex editorral megkerülhető legszebb tudomásom szerint -
#10672 Aha, biztonsági másolatnak. Nem rossz gondolat.
EA support egyébként segít beregelni Originre is (ha vágyad esetleg még egy biztonsági opció), de kicsit küzdős pont a magyar-angol eltérő kiadás miatt. Itt a fórumban is volt szerintem róla szó, ha érdekel, keress rá, olvass vissza (én nem próbáltam). -
GLIPX #10671 Na köszi majd kipróbálom.Egyébként azért vettem meg Steam -re is, mert igy ugye mindig napra kész lesz, tehát nem kell telepités után még Patch -kért "rohangálni", meg ugye nem kéri a DVD -t.Bár ha jól emléxem a Mass Effect 1 amúgyse kérte.Meg ha ne adj isten történne valami a DVD -vel akkor ott a Steames. -
#10670 Én így próbálnám (csak tipp, mert nekem csak a dobozos magyar van meg!):
1. Steames angol verzió föltelepít.
2. Steames angol verzióról biztonsági másolat (ha gyors neted van, akkor nem kell)
3. Dobozos magyar verzió telepítése - valami más mappába, ne a Steamesre!
4. Alapjátéknál van ilyen mappa: Mass Effect\BioGame\CookedPC\Packages\Localised\
Ezen belül a magyarnál még van egy ilyen: HU\Dialog\GlobalTlk_HU.upk
Szerintem a Steames angol verziónál ez így néz ki:
ENG\Dialog\GlobalTlk_ENG.upk vagy
INT\Dialog\GlobalTlk_INT.upk
5. A Steames GlobalTlk-ról biztonsági másolat, a magyar GlobalTlk_HU.upk bemásolása ide, és átnevezése az angol megfelelőre.
SZERINTEM. Csak találgatok, felelősséget nem vállalok! Ha nem sikerül, akkor a Steamest a biztonsági másolatból vissza tudod állítani (vagy törlöd és letöltöd újra).
Evoluti0N megoldásával az a baj, hogy a Steames verzió előnyét elveszted.
Viszont azt nem értem, hogy miért kellett neked a Steames angol, amikor megvan a dobozos magyar? -
GLIPX #10669 Köszi. -
Evoluti0N #10668 Nem olyan egyszerű az sajnos. Az a helyzet, hogy a Mass Effect első részénél nem egyezik meg a magyar verzió az angol verzióval. Linkelek neked egy magyarítást, ami automatikusan crackeli a játékot. Szóval Steam-en nem tudsz vele játszani. Ha nem crackelné, akkor meg nem tudnád elindítani, mivel ahogy mondtam, a magyar verzió nem egyezik meg az angollal. Parancsolj. -
GLIPX #10667 Valaki tudna segiteni?Az a helyzet, hogy megvettem Steam -en a Mass Effect -et de az az Angol verzió.Viszont megvan nekem a dobozos verzió amiben benne van a magyar felirat.Szóval az a kérdésem hogy hogy lehet kiszedni a magyar nyelvi fájlokat a DVD -ről, és hova kell bemásolnom a Steames verzióba? -
#10666 persze, összeadódnak.
geth licensz itt. tényleg úgy néz ki, de ME1-ben elég szar - nem lehet rendesen modolni. -
Harbinger #10665 Van értelme két ugyan olyan modot tenni a fegyverbe? Már annyiszor gondoltam rá ,de sose teszteltem. :D Egyébként kombinálom a csapattársak ammoit is, legyen cryo, plutonium vagy incinerate is.
De amit ma kiszúrtam, hogy a z állítólagos Geth rifle - nem tudom, hogy lehet annak a licencét beszerezni, de mindegy - sima a 2-ben M-8 Avenger kinézetű, csak lilás színűre van festve. :S -
#10664 én simán raktam kispisztolyba két Scram Rail X-et (vagy a legjobb elérhetőt), és egy Tungsten Rounds VII-et (ez a max) geth ellen, vagy Shredder Rounds VII-et élő ellenfelek ellen. infiltratornak emlékeim szerint nem kell Frictionless Materials, tekintve h konstans marksman-t tudsz fenntartani, úgy nem melegszik soha túl a fegyver. -
Harbinger #10663 Végig vittem az Infiltrator classal is, még könnyebb így, pedig direkt inkább a snipert használtam, mert úgy macerásabb. Plusz gyengébb társakat vittem Ash-Kaiden, majd Ash-Garrus. Ja, és feltaláltam egy overheat nélküli Geth mészárló fegyver kombinációt - bár lehet már más is - de ez tuti halálos, bármelyik Geth egységet, na jó a 4 lábúakat azért nem, de minden mást leszed 4-6 lövéssel:
HMWP X:
- Frictoinless Materials X
- Kinetic Coil IX
- Tungsten Rounds VI
Egyéb ellenség ellen ugyaz ez csak shredder ammo-val. Vagy Sledhammer-es ammo sniperrel, max két-három lövés. -
Harbinger #10662 Plusz mekkorát repül tőle az ellenség. Azt hittem csak a Hammerhead upgrade-del, de anélkül is. Megvettem a Spectre snipert. A Luna-s küldetés alatt így cirka 2x haltam csak. -
#10661 Sznájperrel hangulatos ám lődözni. Assassination be, rácélozni az ellenre és szépen fejbe durrantani. A puska lövés hangja és utána látni hogy oldalra kiírja hogy mennyi xp-t és pénzt kaptál az utánozhatatlan. -
#10660 Infiltrator = badass. tud mindent, amit egy katona, és hozzá kap egy rakás tech képességet, messze a legjobb tech kari. (a potenciálisan két biotikus csapattag meg már csak hab a tortán)
Assassination btw kiüti kilengést, bár mesterlövész puskát első részben nincs sok értelme, pisztollyal is röhögve le tudsz mindent puffantani, távolságtól függetlenül... na meg commando spec + master marksman + marksman achi + cooldown csökkentő páncél upgrade = rövidebb MM CD, mint ameddig tart master immunity-nél még asszem páncél upgrade se kell. -
Harbinger #10659 Végre megvan az összes achievementem! :D Infiltrator-ral kezdtem most neki, tényleg brutális class. Erős, mégis van pár skillje is. Meglepő, hogy a 3-hoz képest itt mekkora kilengése van a sniper rifle-nak, igaz, nem is lehet úgy cover mögül lőni. -
#10658 Köszönöm a válaszokat!
Sajnos nem néztem meg a pontos file struktúrát, de úgy tűnik ez a kis program tett fel magának extra launcher file-t, ami a steam-es verzióban nem volt fenn. De ez nem biztos.
Alapesetben az orosz patch nélkül próbáltam, ekkor a játékmenü illetve a szereplők nevei váltottak magyarra, a dialógusok nem. Úgyhogy felraktam az orosz cuccost, majd a nyelvi file-t. A csítes marhaságot meg a nointro-t kiléptettem a telepítőből, azok nem mentek fel.
A Steam-es profillal indítva simán fut a játék, on-line csatlakozik az adatbázishoz, minden működik, magyarul vannak a párbeszédek is! A crack-es launchert -ha az egyáltalán- egyszerűen figyelmen kívül hagyom. A dolog tehát működik a Steam-es verzióval is, semmiféle extra trükközésre nincs szükség!
Ha bármi hiba fellépne, megírom. -
Harbinger #10657 Esetleg megpróbálhatod regisztrálni Originre. Ha onnan van telepítve akkor olyan, mint a sima retail verzió, ergo nem kell hogy fusson hozzá az Origin, mint Steamnél.
De az exe mentés is megér egy próbát. -
Evoluti0N #10656 Habár! Ha kimented a játék exe fájlját magyarítás felrakása előtt és visszarakod utána, akkor lehet, h jó lesz. Nem tudom, h a magyarított játék működik-e az angol játék exe-jével. -
Evoluti0N #10655 A FAQ-s magyarítással az a baj, h automatikusan crackeli a játékot a magyarítás felrakása után. Emellett magyar verziójúvá teszi a játékot, ami nem egyezik meg az angol verzióval. Szal valószínűleg nem fog menni Steamen, hanem úgy, mintha egy crackelt játékot játszanál. -
#10654 Üdv!
Ma vettem meg az első részt Steam-en. Kérdés, hogy van valami mód a magyarításra? Használjam a Faq-s módszert, vagy az esetleg tönkrevágja a Steam-es profilt? Mondjuk nem gond, ha nincs megoldás, és angolul lesz, de nagyobb élmény lenne magyar felirattal... -
#10653 Heh, ne izgulj, én is nemrég fedeztem fel. Totál véletlenül. -
Evoluti0N #10652 Ismét egy olyan dolog, amit csak most, 6. végigjátszáskor vettem észre. Noverián a garázsban, ahol megtámadnak a gethek (mielőtt elindulnék a kutatóbázisra a Mako-val) meg lehet hackelni az egyik ilyen tankszerű járművet is azzal is lehet lőni az ellent. -
#10651 Bocsi de en nem hallottam rola koszonom a segitsegedet. :) Mostmar mukodik :) -
#10650 Nem tudom hogy akarod regisztrálni, de a tavalyi BSN hack esett óta így elérhető a BDtS DLC. Ha ez segít. -
#10649 Sziasztok a Bring Down The Sky DLC-hez hol tudom regisztralni a kulcsot mert a bioware honlapjan csak a 2-3-at lattam elore is koszi -
#10648 Igen, ezt én is megtaláltam a BSN-en, sokan az IT miatt (is) felhozták már. De sokan nem értik a 3-ba miért más a Citadel irányítója. Szerintem az a inaccessible core lehet. -
#10647 A harmadik rész végi történések alapján ez azért nem meglepő. -
Evoluti0N #10646 Akkor még egyszer...
-
Evoluti0N #10645 Újból elkezdtem az első részt és észrevettem egy érdekességet. A Citadel tower a térképen úgy néz ki, mint egy reaper.
A kép nem az enyém. Bioware socialon találtam. Beírtam gugliba, h "Council chamber looks like a reaper" és az első találat a bioware social fórumában egy topikra mutatott rá, ahol pont ezt tárgyalták. Úgy tűnik, h nem csak nekem tűnt fel :D -
#10644 Nah, csak végig vittem Adept Bastion-ként. Maxolt Lift és Singularity csak ütős, de a Drone-ok ellen nem hatákony. Persze akkor hol a kihívás? Így is csak pisztolyt használok. Ja, és Ash-Liara a társ. Vicces, hogy tudom reptetni a Geth Armature-Colossus egységeket is, na meg szegény Saren... Sentinel-el is alázom, de így is.
Vicces módot választottam, ugyan Paragonra gyúrtam, de pár tagot kiiktattam a meggyőzés helyet. Akit mindig úgy gondoltam "jobb így!". Mégis alig volt Renegade pontom. Saren-nel a végén kétszer is megküzdöttem. -
#10643 igazából csak a neve Infiltrator, mesterlövészkedés fejeltős ebben a játékban - nincsenek akkora távolságok h értelme legyen és pisztoly erősebb. igazából infiltator után soldier-nek nincs sok értelme - annyival tud többet, h tud AR-t használni (meh) és van Assault Training-je (ismét meh).
150 kill meg simán összejön ha Shep hősiesen és eposzba illően lemészárolja... a bolygók ártalmatlan élővilágát -
#10642 Legközelebb az jön, sorra akarom venni a kasztokat. Még majd a Soldier-t is bevállalom. Az ME3 MP-ben épp Geth Infiltrator voltam és nagyon bejött, meg jó is voltam. alapvetően rossz sniperes vagyok, ezért nem szívlelem. De még kell a 150 sniper kill achi. :P -
#10641 Vanguard jól fejlesztve - ha nem akarod nagyon durván szétszórni a pontokat - ugyanolyan, mint Adept, csak pisztollyal, stasis nélkül, és jobb
olyan 20-as szint alatt szerintem még egyik kaszt sem tápolódott fel eléggé, mindenki elég törékeny - pl Infiltrator-nak is annyi idő kell h meglegyen Master Immunity.
amúgy tényleg ajánlanám (főleg ha ennyire csíped engit meg sentinelt) h próbáld ki Infiltrator-t (ha snassz akarsz lenni, akkor AI Hacking-el, ha vicces akkor Lift/Warp) - ugyanúgy megvannak neki tech képzettségei, csak hozzá... jó. nagyon. annyit figyelembe kell venni, h első ~20 szinten érdemesebb ignorálni tech talenteket (erre van Kaidan/Tali), utána viszont... mühahaha meg sniper-t nem árt... nos, leszarni.
plusz ugyebár Infiltrator Shep az egyetlen "tartós" tech karakter az egész játékban - és biza immunity nagyban megdobja a csapat túlélőképességét (módszeresen Liara-nak szánt rakétákat én hősiesen lefejeltem - ez más kaszttal instant halál lett volna). -
#10640 Nálam eddig akkor is az Engineer arat. Példa: Luna küldetés, bármivel egy rémálom. De Engineerel esélyük nem volt. Sentinel dettó, bár számít mit teszek bónusz talentnek is. Vanguard se rossz, bár azzal még nem mentem Insanityn.
Az Adept se rossz, bár figyelni kell, mert alacsony a HP és Level 25-30 alatt nagyon gyenge is. Utána tényleg nincs ellenfél. Bár mintha a Sentinel-Engineer picit jobb lenne az Geth Armature-Colossus egységek ellen. Engivel lábon szedtem le őket, mert a Mako-val öngyilkosság. Mindezt csupán a Spectre pistollyal.
A 2-3-ban a drone végett "erősebb" az Engineer, csak spammelem az ellenséget vele és kilövöm Carnifex-szel. Szegény Shadow Brokernek esélye se volt. -
#10639 engi meg senti ugyan miért? még sentit félig-meddig meg is értem (bár biotikus erőkből sikerült a legfosabbakat begyűjtenie - nuku warp? bah), még ha adept elképesztően el is picsázza, de engi... arra csúnyán néznek és eldől, nincs semmilyen védelme támadások ellen.
Insanity nehézségre amúgy maradj "kemény" kasztoknál - szépek a biotikus erők, de amikor mindenkinek egekben van az ellenállása, szart sem érnek. Barrier is édes, leszámítva h csúnyán néznek rád és meghalsz, függetlenül attól h fent van-e.
én amit Insanity-n szórakoztam, és amit utánaolvasgattam az egy elég egyértelmű dolog irányába mutatott: Infiltrator (vagy Soldier, extrém unalmas kétlábú esetén) Immunity miatt, h kibírd az elhúzódó harcokat, és... WARP. mert az összes rohadéknak immunityja van. mindig, mindenkinek. hardcore-on sem kímélik, de insanity-n ez már nevetséges.
Singularity meg nem Armature meg Colossus ellen van kitalálva, hanem csapatok ellen. ellenben Lift, na az igen - Master Lift mindkettőjüket felemeli röhögve. -
Evoluti0N #10638 Nem tudjátok véletlenül, h a Pinnacle Station dlc-t Originen kívül máshonnan meg lehet-e venni? Szerbiában élek és itt sajnos nem lehet Originen vásárolni (juhéj) - értsd: nem lehet a kártya adatoknál Szerbiát kiválasztani. Szal valahol máshol is meglehet, vagy csak Originen? -
#10637 Ilyen paraméterek mellett is aláz az Adept? Mert az Engineer és a Sentinel igen, főleg Ash-Wrex vagy Ash-Liara párossal. De itt ugye, ha olyat viszek ,akinek sok powerje van, hamar meghal - ahogy én is. Ha meg erőset nem marad semmi spéci támadás vagy hack.
Hiába a singularity, mert a botok ellen semmit nem ér, Geth Armature-t és Colossusst meg ez nem igen nyom le. Ettől már csak a Soldier lehet basztatósabb class. :S -
#10636 wot? adept gyenge?
biotikus erőkkel gyakorlatilag agyaggalamb lövészetet tudsz tartani az ellenfelek között, arcátlanul erősek. tápolj Lift + Singularity-ra, és mindenkit elpicsázol, Warp nem árt Immunity-k ellen. Barrier immunityhoz képest tényleg picsafüst.
bár őszintén szólva Adept-et szvsz lekörözi szvsz Vanguard "Adeptként játszva - Singularity bónusz erő, Nemesis spec, medium armor leszarva, Assault Training-re csak 3 pont h legyen AB "ohshit button-ként".
...és mindezek ellenére még mindig jobb az Infiltrator (gyakorlatilag Soldier extra tech erőkkel) + 2 biotikus csapat (avagy Wrex + Liara), mert úgy van egy kurvaerős harcosod aki tud minden fontos tech képzettséget, és akármennyire szeretem biotikus erőket, sokkal viccesebb ha csapattárs használja őket, te meg durrogtatod a repkedő ellenfeleket. (mondjuk így is érdemes egy Lift bónusz erőt adni Shep-nek) -
#10635 Most elkezdtem Adept-tel. kész rémálom ez a class. Vagy csak én vagyok béna? A legtöbb powerje használhatatlan botok ellen és a legtöbb Geth ellen. Védekezni nem tudok, a Barrier szerintem csak kozmetika. Így marad a pisztoly párbaj, de így olyan mintha Soldierrel mennék. :S
Ja, és lévén a hackelős karakterek mind gyengék így Ash-Wrex párossal megyek, így egy rakat konzolt nem tudtam megnyitni. Így azok a küldetések elvesznek?