Mass Effect
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Ez igaz az ME1-re is, de onnan jóval kevesebb az ME3 gyakorolt hatás.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Amúgy igen, van olyan, ami késõbb visszajön. Érdemes minél többet megcsinálni. Én kb 65 órát baszakodtam az elsõ két résszel összesen, mielõtt nekiugrottam a harmadiknak, megérte.
Parasite Eve 2, best game EVER!
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Egyébként milyen géped van? Fõkép VGA, driver véget. Valamint próbáltad a Config toolt is? Vedd le a grafikát, mentsd, majd maxra. Futtasd adminként.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
az 1.01+1.02-es patchet és full
low texture minden. Az egészet
újra telítettem és semmi változás.
Mentésem persze patch nélkül
nem mükszik. ötlet? legalább mentésem mûködjön 😞
"The trees move. Do you not see it?"
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
amúgy ez a nyomi Saren nem volt egy nagy durranás. 2x vissza kellett töltenem a túlmelegedés miatt, egyébként szinte eltalálni sem tudott
amúgy ugyanolyan lett volna a bossfight, ha nem beszélem rá az öngyilkosságra?
Garrus-t is szeretem, Vanguard-dal vittem is, de... törékeny. nagyon.
gyorsgombra csak a saját képességeidet tudod alapból kirakni, csapattársakéhoz már külsõ program kell, mégpedig így: (hosszú lesz, ezért spoiler mögé teszem inkább)
#IfWinActive, Mass Effect
+1::
Click, 58, 680
return
+3::
Click, 133, 575
return
elsõ sor biztosítja h csak ME ablakában mûködjön, csak az elején kell. "+" azt jelzi, h shift lenyomása kell gyorsgombhoz, 1/3 pedig a billentyû maga. Click bal egérgombbal klikkel, mögötte pedig a koordináták vannak, h hova. return "befejezi" a scriptet, kell a végére.
ez saját használatra lett alkotva, szóval 1680x1050-es felbontással mûködik, koordináták más monitoron mások lesznek - Fraps-el kimentesz egy képet, ott kinézed koordinátákat. a példában shift+1 Liara Throw-ját, shift+3 Liara Lift-jét aktiválja... nálam.
baromi hasznos, mert nem kell össze-vissza rángatni az egeret, és sokkal jobban pörög tõle a harc. persze így is be kell lépni command hud-ba, de nem hinném, h ez bárkinek gond lenne - csapattársak képességeit lehetetlen is lenne enélkül jól becélozni.
Kaidan és Liara is eldõl, de tech-es csapattársaknál kevésbé törékenyek, hála Barrier-nek: Garrus-t akármennyire szeretem, nincs semmi aktív védelmi képessége. Electronics pajzs extrája picsafüst, kb egy lövéses a srác, hiába a medium armor. Liara-nak ezzel ellentétben van egy kedves kis Barrier-je, ami nem nagy szám Immunity-hez képest, de legalább valamennyire megvédi. na meg szokásom volt hõsiesen lefejelni a neki szánt rakétákat, tekintve h fõkarakteremet meg sem karcolták <#idiota>#idiota>
Wrex meg kb halhatatlan - ha feldobja Immunity-t érkezõ ajándékcsomagok elõtt, semmi nem tudja megölni. Barrier már csak hab a tortán.
így is néha kidõltek hardcore-on, de hát nem véletlenül tanultam meg Unity-t <#vigyor1>#vigyor1>
nálam se szokásuk folyton kifeküdni, de azért most, amíg én nagyban rohangálok a rakéták elõl, addig õk csak állnak egyhelyben és néha elengednek egy-egy lövést
amúgy ezt nem tudtam, hogy az õ képességeiket is ki lehet osztani gyorsgombra, de valszeg ezt már csak a 2. részben fogom hasznosítani.egyébként engem nem zavar, hogy meg kell állítanom a játékot az õ képességeikhez, néha jól esik nyugodtan áttekinteni a helyzetet.
Azt én tapasztaltam, hogy mind Kaiden, mind Liara hamar kifekszik. Magasabb szinten is elsõnek tuti elhull. Liara-Wrex kombó és Kaiden-Ash kombónál is. De egy nehezebb fokozaton, felturbózott Ash-Liara párossal, ha Sentinel is vagy verhetetlen. Szegény Sarennek esélye nem volt ellenem. XD
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
elõször is: még mindig ez a kedvenc Mass Effect részem, hibái ellenére egyszerûen zseniális.
másodszor: az Infiltrator valami eszetlenül táp. hogy mennyire? jelentéktelen mértékben gyengébb Soldier-nél harci képzettségekben, viszont megvan minden fontos tech cucca, és kb halhatatlan. kisregény következik, de ki kell adnom magamból:
mit veszít Soldier-hez képest:
- Shotgun, AR: kit érdekel, pisztoly a legjobb fegyver, sniper pedig remek másodlagos használatra. na meg Spectre AR elég pontos képzetlenül is ahhoz, hogy ha kaptam Sabotage-t, simán átváltottam rá.
- Assault Training: 9% sebzés semmi. fegyver rendesen modolva ad +93%-ot, Commando+fegyverképzettség további +41%-ot. hozzá egyik "legdrágább" képzettség, és hiába ad Adrenaline Burst-ot, felesleges - Commando-val egy páncél moddal Marksmen és Immunity nonstop fenntartható.
- nehézpáncél: ahogy a játék számolja sebzéscsökkentést, annak hála felesleges, 1-2%-nál soha nem lesz nagyobb bekapott sebzésben a különbség
- kaszt képesség, avagy extra életerõ és regeneráció: extra hp felesleges, regeneráció... na igen, ez baromi jól jön az elején, de késõbb két Medical Exoskeleton X esetén már baromira mindegy, hogy 9 vagy 14.5 hp-t gyógyulsz másodpercenként. viszont elsõ 20 szinten tényleg fáj a hiánya.
mit nyer:
- hasznos tech képességeket... Sabotage elõnyeit szerintem nem kell ecsetelnem, és Overload is iszonyatosan durva tud lenni pár Singularity-vel begyûjtött unszimpatikuson. Damping meh, de 2 pontot megér.
- a lehetõséget h bármilyen csapattal nyomuljon. ez szerintem a legvonzóbb dolog az egészben - Liara + Wrex valami gusztustalan amit együtt mûvelnek. és tech-es csapattagokkal ellentétben túlélõk: még Liara sem fog lefeküdni attól, ha csúnyán néznek rá (khmm, Tali. de Garrus is)
rá kellett ébrednem, h akármennyire imádom biotikus erõket, azt még jobban szeretem, ha *nem nekem kell használni õket*, hanem csapattársak tanítják ellenfeleket repülni, miközben én agyaggalamb-vadászatot tartok <#vigyor1>#vigyor1>
szóval kicsiny konklúzióm: Infiltrator > all. olyan jól felépített kaszt, h mindkettõ "alapkasztját" gyakorlatilag feleslegessé teszi. gusztustalan, imádom. <#idiota>#idiota>
xbox verziónak ez az egyik nagy baja tudtommal: van kõkemény 3 gomb, amire berakhatsz képességet, többihez kell power wheel-el. PC-n van 8 hotkeyed, és bár a command hud sokkal kényelmetlenebb szvsz, ha az ember tudja autohotkey-t használni, simán berakja gyorsbillentyûkre csapattársak képességeit is.
csapattársakból btw kivel tolod? mert nálam hardcore-on se nagyon volt szokása Liara + Wrex kombónak lefeküdni, max néha meglepetésszerû, arccal blokkolt rakéta esetén.
amúgy összességében tényleg nagyon jó játék.nem hittem volna, hogy ismét el tudja felejtetni velem egy pc-s játék, hogy mennyivel kényelmesebb fotelbõl, kontrollerrel a kézben játszani😄
Nem tudom, hogy csak nálam van-e ez, de rendszeresen elõfordul, hogy a túlmelegedett fegyverek elfelejtenek lehûlni.Rohadt idegesítõ volt(visszatöltögetésekkel eddig mindig megoldottam),de most itt a végsõ harc Sarennel, egy nyúlfarknyi élete maradt ÉS MINDEN FEGYVEREM HASZNÁLHATATLAN.Nem tudna valaki segíteni, hogy mit csinálhatnék ilyenkor, vagy hogy egyáltalán miért van ez egyfolytában.
most egyenlõre mûködik úgy h írásvédettre állítottam, de akkor is bosszantó.
Az egész trilógiát nézve sztem Liara a legjobb választás románcnak. Na meg még Tali esetleg. Mindketten a videojátéktörténelem legkedvelhetõbb karakterei közé tartoznak. Kevés ennyire szerethetõ karakter van még videojátékokban, mint õk ketten.
Liara-t akkor érdemes célba venni ,ha FemSheppel vagy. 😊 Minden fõ küldetés után beszélj minden taggal ,hogy a lehetõ legtöbb infót és küldetést felfedd. A románchoz mindkét személy megkérdi tõled, hogy a másik tag számodra fontos-e vagy csak barátok vagytok, Itt vigyáz mit válaszolsz!
Számomra az eddigi legviccesebb románc az volt, mikor az egyik fõ küldetés után bejött Liara és Kaiden, hogy most akkor hogy is állunk? És miért akarok egy nõvel lenni. 😄
gyors elindításhoz meg no intro fix.
Mindenesetre én úgy oldottam meg, h crackeltem a játékot. Multi úgysincs, mûködni mûködik, a játékot megvettem, ezért a lelkiismeretem tiszta 😄
A Gyémánt Kiadáshoz adtak lemezt, amin rajta volt a patchel, de az újabb budget kiadásokhoz tudtommal nincs. De a játék kiadójának oldlaán fent van minden. Arra nem emlékszem, hogy a BDtS-hoz kell-e kulcs. Mert mióta feltörték a BioWare oldalát eme dolog nem segít. Ez esetben a EA-tõl kérj kódot, adnak simán.
Ha digis verziód van Steam/Origin szintén a supporton keresztül kérhetsz kódot. Letölteni innen tudod, a regisztrációt hagyd ki, mert a tavalyi BioWare oldal feltörése óta nem mûködik. Az EA support szó nélkül add kódot.
érdekel valakit autohotkey script, amivel be tudod rakni gyorsbillentyûre csapattársak képességeit? hasonlóan mint Shepard-ét, annyi különbséggel, h HUD-ot fel kell hozzá húzni.
itt megnézed konzolparancsokat, felpörgeted magad megfelelõ szintre velük, adsz magadnak extra pontokat és felhúzod vele charm/intimidate-et elõzõ karaktered szintjére... kb így tudod újracsinálni az arcot a legegyszerûbben.
a másik megoldás, h kicsomagolod mentésfájlt (sima zip kis extra infóval) és megpróbálod kivadászni az értékeket hex editorral (HxD pl)... elviekben meg lehet csinálni, gyakorlatban... jó kérdés, ha így akarod, tutira nagy meló lesz.
bájdöváj: ajókurvaéletbe de rohadtul tápos ez az Infiltrator. régebben szórakozgattam vele, de vagy nem merültem bele ennyire, vagy már nem emlékszem (vagy simán csak pocsékul játszottam vele), de megdöbbentõ h milyen rohadtul erõs, master immunity mellett közel megölhetetlen. beszarás.
attól tartottam, h hiányozni fognak biotikus erõk, de sikerült jól belõni gyorsbillentyûket, így gyakorlatilag egérrántgatás nélkül föld körüli pályára állítom ellenfeleket Liara + Wrex csapattal. egyszerûen ász.
van egy karakterem, akivel végigtoltam a játékot. még egyszer végig akarom játszani vele, viszont szeretnék neki másik arcot varázsolni. csak ugye itt nem lehet ilyenkor módosítani a fejszerkezetét, mint ahogy a 2-3. részben
nehéz döntés, nehéz döntés...