11074
  • lwb
    Mondjuk azért a dlc-ért (pinnacle station) nem kár. Lényegében egy holo-aréna dlc volt az egész, általában amúgy is kihagytam a végigjátszásaimnál az alapkiadásban.
  • PiszkosFred
    Jaja, bár van pár apróság (egy-két mondat) a jelek szerint, amit kivágtak menet közben (plusz ugye a ME1-es DLC is ugrott, mert senki sem találta a forrást), de a modderek már nekiestek a többi anyagnak/forrásfájloknak és azt mondják, hogy előreláthatólag nem lesz gond a korábbi triológiához készült "modokat" átrakni a MELE verzióra.

Nem olyan sok az, 3 ssd és 2 hdd van fixen a gépben, plusz van egy régi 1T-s hordozható HDD, amelyre csak sorozatok kerülnek és ez kering a lakásban attól függően, ki hol szeretne (vagy tud) filmet nézni :) Bár, amióta szinte minden streaming szolgáltató elérhető már nálunk, egyre ritkábban használjuk és csak "porosodnak" rajta a valószínűleg sose el nem kezdett sorozatok.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.05.14. 09:36:42
  • lwb
    Nem lesz elvileg semmi extra content. :( Mondjuk ez a magyarításra váróknak pici jó hír, mert nem lesz akkora meló ráigazítani a régi magyarítást akkor, ha a dialógusok azonosak, márpedig úgy látszik, hogy azok.
  • lonvard
    Kiváncsi vagyok a magyarítás hogy fog passzolni. Lehet lesz egy kis delay, amíg összerakják. Sőt.

Titkon reménykedem egy kis extra tartalomban. Naaa, legyen! A 3. rész végére egy Föld felszabadítása DLC, naaaa, naaaaaaaa, naaaaaaaaaa! (ezt ilyen nyervogós hangon ejtem ki)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.05.14. 09:19:01
  • hawkie22
    Az igen. És mind a gépben van vagy extern SSD-ként használod öket?
  • PiszkosFred
    Shinobi kolléga már teszteli pár napja, nem lesz gondod vele nagyon úgy néz ki :)
  • PiszkosFred
    Erre csak egy jó válasz van: "nem elég" :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egyébként 10+ tera körül. Mivel pár éve a 1T ssdket már ingyen dobálták hozzád (legalábbis a pandémia előtt 20e körül vettem őket, most nem tudom merre tartanak az árak) és mivel szarabb fajta netem van, ezért inkább vettem pár ssdt + egy nagyobb hddt és inkább fennhagyom azt, amire látok esélyt, hogy ráfanyalodok vagy én, vagy a családból játszik azzal PC-n valaki, ahelyett, hogy letörlöm és "majd letöltöm, ha kell".
  • hawkie22
    Ez mind fel van installálva a gépedre? Mekkora tárhelyed van? :D
  • hawkie22
    Nekem Originen május 14-t ír, délután 5 óra CEST-t. Szóval ha minden jól megy, akkor holnap este már játszhatok melóban. :)
  • PiszkosFred
    Hat remelem csak viccelt a jo lovag, mert jo lenne mar vegre egy release (re-release meg plane), amit nem csesznek el. :) Eddigi reviewk eleg szep szamokat hoznak, de hat tudjuk, hogy hinni csak a sajat szemnek lehet, vagy neha meg annak sem... mindenesetre a 100gb szepen csordogal lefele es remelem, hogy ebben mar benne van a 20 gigas 0day patch, mert ha nincs, akkor nalam ez a premier szombatra csuszik.
  • lwb
    Ennél nagyobb botrány, hogy csíra microsoft átbaszott a release dátumos emaillel.
  • PiszkosFred
    Most akkor ennyi a "botrany", hogy nincs egy minden reszletre kiterjedo (GTA/ED/stb. melysegu/reszletessegu) grafikai settings a jatekban, amelyre a holgy vagyott, es ennek hianya miatt csalodott? Vagy megint en nem ertek valamit? :)
  • hawkie22
    Nálam most megy a preload, azért 100GB az szép, majdnem egy CoD Modern Warfare. :) De ahogy nézem, 2-3 órán belül megvan.
  • Sir Cryalot
    https://www.rockpapershotgun.com/mass-effect-legendary-edition-pc-settings

ez a ME5 preordere.
  • PiszkosFred
    Eddig a PC-s gameplay videóknál sem láttam semmi olyat, ami gond lenne. Végignéztem a ME1 és ME2 első szűk óráját (mert dolgozni nincs kedvem) és egész korrektnek tűnt minden, streamen és yt videón keresztül (is).
  • lwb
    Én egyelőre jó first impression-öket látok róla. Fextralife pl. Megnézem majd, de nekem a grafika az sose volt annyira fontos, az bőven elég, hogy végre normál felbontáson és frame rate-tel megy minden dlc-vel konzolon.
  • Sir Cryalot
    Úgytűnik nem kibővítették a világítást hanem lemészárolták az árnyékokat hogy jobban látszódjanak a textúrák. Cash-grab.
  • lwb
    Miért?
  • Sir Cryalot
    Botrány van :D
  • PiszkosFred
    Hat, steamen 15-e a "jatszhato" datum tovabbra is, preload eddig meg nem volt, az az elmult fel napban aktivalodott. Aminek orulok, mert 100gb-t leszedni nem ket perc nalam :)
  • lwb
    Boxon már napok óta megvolt a preload, huszon valahány giga. Egyébként egyelőre még nem játszható a játék, este még ránézek, de ahogy nézem egy rakás ember kapott emailt boxon, hogy már ma aktív a játék, ennek ellenére 14-e van még mindig a store-ban. Érdekes.
  • PiszkosFred
    Ma reggel már aktív a preload, remélem ebben már benne lesz a 0day patch is :)

• lwb
    Ha jól sikerült a remaster, akkor megveszem majd pc-n is, de mostanában lusta vagyok a kanapétól az íróasztalig elmenni egy játékért és a series x egész jól muzsikál az SSD-vel meg a fix 60 fps-sel.
  • PiszkosFred
    Na, akkor csak konzolon. PC-n marad a hetvege akkor.
  • lwb
    Úgy tűnik konzolon preorder esetében egy nappal korábban kint a játék. Holnap kiderül.
  • lwb
    Mondjuk GPU tagság miatt természetesen EA Play tag is vagyok, lehet ezért van.
  • lwb
    Eredeti előrendeléskor ezt kaptam:

Hello,

Thank you for shopping with us on 17 April 2021.

Mass Effect™ Legendary Edition
    ( Electronic Arts )
    Quantity 1
    Available: 14 May 2021
  • lwb
    Nekem ezt írta MS (boxra vettem meg):

Hello there!
    Thank you for your pre-order on April 17, 2021. We’re writing to let you know that the availability date for the item has changed.
    We hope that you’re still excited for its arrival. Know that you can cancel your order at any time before it becomes available.

Mass Effect™ Legendary Edition
    ( Electronic Arts )
    Quantity 1
    Available: 13 May 2021

Looking forward to getting this to you!
  • PiszkosFred
    Én steamen vettem meg digitálisan, se emailt nem kaptam, se a dátum nem változott. Nem lehet, hogy preloadról van szó, hiszen a 0day patch 20+ gb lesz?
  • lwb
    Más előrendelő is kapott emailt, hogy 14-e helyett már holnap 13-án aktiválódik a játék?
  • PiszkosFred
  • lwb
    Ja, mondjuk az tényleg jó.
  • PiszkosFred
    Hát, a 88 trackes soundtracket én azért köszönöm nekik, háttérzenének tökéletes lesz.
  • lwb
    Elvileg az EA ingyen letölthetővé tette a deluxe edition extráit: zene meg képregény meg ilyenek. Itt a link, engem annyira azért nem érdekel.
  • hunbalee
    Mass Effect-kollekció - kiderült pár technikai részlet
  • hawkie22
    Sose toltam végig még az elsö részt sem, pedig megvan mindhárom, de úgy tünik, hogy most végig fogom játszani, ha megjelenik. :)
  • hunbalee
    Mass Effect Legendary Edition – Méretes lesz az első napi patch
  • PiszkosFred
  • lwb
    Hosszú hónap lesz ez ...
  • hunbalee
    Mass Effect Legendary Edition – Bearanyozódott a trilógia