11074
  • hunbalee
    Mass Effect Legendary Edition: Végre részletezték, hogy mi mindenben változik a felújított változat az eredetihez képest
  • endorphinz
    Valaki tudja a megoldást a kép hullámzására? vsync bekapcsolása nagyon nagyon minimálisan javít rajta

RTX 2080...60hz monitor, 1920x1080, steam verzió
  • lonvard
    Na jó de mi az az űrhajószerű valami a karakterek mellett? Mer ilyet nem láttunk a régi szériában szerintem. Ennyi erővel egy Millenium Falcont is rakhattak volna oda.
  • PiszkosFred
    Gondolom muszaj volt az egybites hisztispicsak miatt osszedobni valamit, akik sirnak mindig minden miatt, ha lesz kovetkezo resz, azert, ha nem lesz, azert, stb. Kb. hasonlo "nesztek bmeg, nezzetek, itt egy kep!" kontent ez a kep, mint a TES VI. animacioja 2 evvel ezelott. :)
  • Sir Cryalot
    "asset flip" :D

• PiszkosFred
    Hat, bar a Resident Evil tarol(t) vele (es a Mafia is bezsakolt nem keves penzt az ujrakiadassal), de valahol talan nem is baj, hogy nem foglalkoztak a komplett rancfelvarrassal es motorcserevel, stb. es helyette inkabb egy uj ME reszre osszpontositanak - az uj Dragon Age meg mar nagyjabol kesz van. Az mar a jovo kerdese, hogy ez jo dontes volt e vagy sem. :)
  • mike01010101
    Köszi, ezt tényleg nem néztem. Akkor ez kb. semmi. Ezek miatt nem játszom újra :(
  • Sir Cryalot
    Szerintem az 1 volt a legnormálisabb a 3-ból mert abban vállalható unisex karakteranimáció volt, a 2 meg a 3 ban meg kissé gorilla szindrómás femshepi :D

1ből ha leszedik a félképernyős lens flaret az már jó lesz , de a kis mapok :/ , meg a "nehézség" :/

Pedig nagyot gurítottak volna ha Titanfall stáb beszállt volna remake-be szerintem azért szellőztették az új részt hogy ne legyenek lehúzva.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2020.11.08. 11:04:17
  • PiszkosFred
    Nem fogjak, le is irtak, csak ugy latszik senki sem olvasta el a lentebb linkelt posztot errol :)

"It’s been amazing to see the adventures of Commander Shepard take on new life in super-sharp resolution, faster framerates, and beautiful visual enhancements.

Mass Effect Legendary Edition will include single-player base content and DLC from Mass Effect, Mass Effect 2, and Mass Effect 3, plus promo weapons, armors, and packs – all remastered and optimized for 4k Ultra HD."
  • mike01010101
    Az első rész annyival gyengébb volt grafikailag mint a 2-3, hogy kiváncsi vagyok azzal mit kezdtek. Ott a környezetet, modelleket, animációkat, irányítást, játékmechanizmust, mindent át kell(ene) írni, hogy értelme legyen ez egésznek. Hacsak annyit csinálnak, hogy az elsőt felhozzák a 3. szintjére (fedezék rendszer, fegyver fejlesztés, bolygó scennelés stb) már az is szinte az teljes újraalkotás és 2021-ben már az is kevés lenne, hiszen a 3. rész is lassan tíz éves úgy, hogy már megjelenéskor sem volt csúcs a grafika, szóval ahhoz is hozzá kéne nyúlni gazdagon. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki az egészből, ha tényleg az a cél, hogy egy nagy egységes játékként lehessen újra végigtolni. Konkrétan nem hiszem, hogy ezt megcsinálják. Túl nagy munka és még mindig a Bioware-ről és az EA-ról beszélünk, arról nem beszélve hogy aki régót figyeli ez egész videójáték bussinesst az már azt se hiheti el amit kérdeznek :)
    Ha az utóbi évek (Mass effect óta) megjelent, nulláról, minden megkötés és nehezítés nélkül, évekig fejlesztett játékaikat nézzül (ME Andromeda, Anthem) akkor ez minden csak nem sikertörénet (finoman fogalmazva).
    Nem károgni akarok, de ez a realitás. Bár tévednék.
  • Sir Cryalot
    Szerintem beimportálták UE4-be, újrarenderelték a scene lighting-et (ami vagy a napot jelenti vagy valami túlsúlyos fényforrást) , ez kinyomott nagyfelbontású lightmapeket , ezt visszarakták UE3-ba ,

ez abszolút minimum és aki csak textúramodokat használt az nem igazán érti mi ez ( finomszélű árnyékok ebből jönnek az meg többet ér mint a textúrafelbontás ami elég agyatlan dolog tud lenni) .

Ami rossz ebben hogy backtrackinges játékmenetet nem lehet csak úgy csinálni vele, és persze nem lehet túlysúlyos extra fényforrás ami úgy is néz ki .
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2020.11.08. 07:12:33
  • lwb
    Így van. De jobb későn, mint soha. Most már azért kíváncsi vagyok, hogy mi is lesz ez, mert egy szimpla resolution up miatt nem kéne ennyit várni.
  • PiszkosFred
    Johetett volna iden, ennyi szarsag utan ami 2020-ra jutott, belefert volna egy karacsony elotti release :)
  • lwb
    Végre. Legalább 6 éve sírunk ezért az EA-nek!
  • Seth
    ITT IS VAN a hivatalos bejelentés. ME Legendary Edition , 2021 tavasz

Utoljára szerkesztette: Seth, 2020.11.07. 17:21:02
  • lonvard
    A második résszel nem tudok játszani. Azt annyiszor végigtoltam, hogy a párbeszédeket már nem kötnek le és semmi értelme egyszerűen. A harmadik részt képes lehetek még játszani. Meg annak van az az igazi világvége hangulata, amit imádok. Istenem de kellett volna egy DLC a Föld elfoglalásához. Egy szép nagy kampány földi harcokkal. Micsoda játék lett volna úgy.
  • Daermon
    Én majd max valami akcióban, annyira nem hoz lázba. Eleve tavaly újra kitoltam a trilógiát és simán játszható volt.
  • PiszkosFred
    Minden jel arra utal. Karacsonyra 60-100 euroval "konnyebb" lesz sok csaladnal a koltsegvetes :)

• lwb
    Holnap N7 day. Remélem bejelentenek valamit.
  • Sir Cryalot
    ... lehet hogy az EA fukarsága bedönti ezt , mert ha megmaradt volna a BW Montreal akkor azok megcsinálhatták volna ennyi idő alatt a trilogy-t viszont láttam hogy azokat TÉNYLEG szélnek eresztették

90% hogy nem tudnak megfelelni elvárásnak.
  • mike01010101
    Egy megvalósult álom lenne :)
  • Marci0115
    Mass Effect: Legendary Edition is still coming — but not in 2020
  • lwb
    Ezt erősítette most meg egy portugál retailer is, ahol már ár és verziók is vannak: 60 dollár x1, ps4 és 50 switch. PC-ről nem beszélnek, ezért eléggé sanszos, hogy csak annyit kapunk, mint a re-reckoningnál: ugyanaz a játék, modern felbontással, a current genre. PC-s verzió meg kap egy felbontás upgrade-et, normális UI lesz végre ultrawide-on, nem kell mindenfél 3rd party software, hogy menjen ilyen felbontással, aztán kb ennyi.

November utáni megjelenés nagy hiba lenne, az új konzolgeneráció miatt annál rosszabb időben kiadni bármit, ami nem next gen, az öngyilkosság. Főleg, hogy jön a CP is. Meg az új CoD. Meg az AC Valhalla. Senki nem fogja megvenni a ME remastert, ha addig húzzák.
  • PiszkosFred
    Legujabb twitteres theorycraft szerint oktoberben mar jon is.
  • lwb
    Összegyúrják ebből a háromból. Hercrendszer a ME-ből, arcanimációk az Andromedából és mikrotranzakciók az Anthemből.
  • Sir Cryalot
    ME3 animációkkal nem lesz arc előrukkolni azt BÁRMENNYIBEN lefogadom. Az hidrogénbomba kategória MEME grade:D (ugye anthem előírások között volt hogy unmemeable!? :Dd)

Na meg az Andromeda félkészsége (negyed?) a squad fegyverezhetetlenségében és öltöztethetetlenségébben mutatkozott meg kb. leginkább .

Szóval abból a szempontból nem gáz hogy nem hoztak ki mást mert újrajatszhatóságnak kb. szevasz onnantól.
  • lwb
    Úgy legyen.
  • PiszkosFred
    A német Gamescom még csak most jön, nem? Én bízok benne, hogy valamit kapunk (ha nem is ME remastert, de egy Starfield promót - hiába volt most a QuakeCon, a nézettség nem összehasonlítható a GC javára)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.08.10. 17:29:54
  • lwb
    Remélem igazad van (tudom, harmadszor írom le, de tényleg nagyon örülnék egy szeptemberi megjelenésnek, ennél már csak egy augusztusi megjelenésnek örülnek jobban).

Abban egyetértek, hogy 1-2-3 hét elég lehet a felvezetésére, nem kell ide félév. De nagyon már nincs alkalom, amikor valamit még bejelenthetnének. A MS, a Sony, az EA rendezvényei szépen lementek mind és egy szót sem szóltak róla. Legutóbb a Sony SoP kifejezetten current gen játékokról szólt és csodás alkalom lett volna bemutatni a ME Remastered Trilogyt. Pláne, hogy most volt augusztusban a megjelenés meg szeptember. Nem tudom, milyen alkalom lesz szept végéig, de szerintem kb már semmi.
    Ezért gondolom, hogy nem jön ki akkor.
  • PiszkosFred
    Nem, felre erted, nem sutyiban, termeszetesen kell neki a reklam. Csak (szerintem) nem feltetlen egy feleves "szokasos" tobb millio gurigas hypetrain/marketing kampany, mint az EA szokta a nagyobb IP-knel, hanem eleg lesz bejelenteni, aztan 1-2 hetig meg huzni a dolgokat par extra infokkal es hopp, egy megfelelo heten/honapban ujra kiadni.

De, mivel nem vagyok reklamszaki, ezert lehet, hogy tevedek, amikor ugy gondolom, hogy a Mass Effect akkora nev meg jelenleg is, hogy itt mar csak a remaster megjelenest kell tudatositani, nem a teljes brandet bevezetni, stb. es akit erdekel, az menni fog a penztarhoz. Aki pedig az elmult idoszakban kapcsolodott be a gamer vilagba, azt meg ugyis felvilagositja a kommentelo, akik racuppannak a hirre a kozossegi mediaban.

Mondjuk akar, igy, akar ugy, nekem mindegy, csak legyen es jojjon :)

Mafiahoz nem nagyon hasonlitanam, mert bar sok a kozos vonas (foleg a csokkeno szinvonal miatt szivfajdito), de azert az ismertsege teljesen mas a ket sorozatnak. Szerintem.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.08.10. 13:21:32
  • mike01010101
    De jó lenne, de szerintem ez a túl szép hogy igaz legyen kategória. Mindenesetre álmodozni szabad, sok ember nagy álma ez, az enyém is.
  • lwb
    Remélem igazad van. Egy átlag remasterhez nem kell, de a ME akkora név és olyan régen jelent meg hozzá valami, ami nem vicc trágya volt, hogy nem hiszem, hogy sutyiban kiadnának hozzá egy ekkora dolgot, amire évek óta várnak az emberek.
    A Mafia remasterek is szépen meg lettek marketingelve megjelenés előtt. A Mafia 1 remaster még kint sincs.
  • PiszkosFred
    De miért is kellene reklámkampány vagy hype egy remaster miatt, amikor, ha van játéksorozat, amelyet MINDENKI ismer, akkor azok egyike tutira a ME. Én simán el tudom képzelni, hogy megjelenés előtt bejelentik és hajrá, tessék fáradni a kasszához!
  • lwb
    Ez a szeptember végi dátum már egy korábbi leak-ben is szerepelt. Ezért vártuk páran a Sony augusztusi state of play-ét, amiből aztán semmi nem lett a végén. Jó lenne, de azt gondolom, ha ilyen közel lenne, akkor már bejelentették volna és menne a marketing meg a hype.

Én egyelőre abban sem vagyok biztos, hogy idén ki fog jönni. N7 bejelentés, jövő évi megjelenés a sanszosabb. De ne legyen igazam.
  • Daermon
    Fura lenne, ha 1 hónap múlva jönne bejelentés nélkül. Ha létezik a projekt, akkor szerintem bejelenthetik az N7 Dayen, és utána jön majd valamikor.
    De egy normálisan összerakott Andromeda 2 is jöhetne pár év múlva, mert elöbb esélytelen egy teljes értékű rész.
  • Sir Cryalot
    Ha az Andromeda eredetileg me4nek készült (felettébb gyanús, a remnant 1:1 reaper roncs)

Akkor lehet az jött nekik kapóra hogy nem lett az összes faj beimportálva frostbite-ra, és ki lehetett adni mégis.

Meg azért nem lett DLC se mert sok munka volt túl rövid idő alatt vele.

Viszont azóta elkészült remasterre való.

Tippre.

Régi címek játszhatatlanok nekem egy ME:A után.
  • grebber
    Ez azért furcsa mert ha ~1 hónap múlva jelenik meg már igencsak kellett volna neki valami hivatalos leleplezés...
    Ha létezikni fog engem nem érdekel a grafika legyen olyan a csomag hogy minden létező dlc-t tartalmaz egybe...na az atomsirály lenne
  • Sir Cryalot
    De még hogy:
    https://www.glitched.online/mass-effect-remastered-n7-trilogy-pre-orders-spotted-online/
  • grebber
    Ismét felütötte a fejét a remaster:

A Mass Effect Trilogy remaster suddenly seems more likely – here's why
  • PiszkosFred
    Hat, tegnap ota megint (par resz eseteben a "megint") elerheto a teljes triologia es az Andromeda is a steamen (bar a 2-hoz megint nincs dlc bundle, ami vicc, a jatek kb. fele azokban van), hatha lesz ebbol egy remaster is :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.06.12. 17:50:01