Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul
Nietzsche: A hatalom akarása - Minden érték átértékelésének kísérlete

olvastad?
Aquir
Az egy másik dolog ha csak úgy gondolod hogy biztos vagy abban amit mondasz. Az én meggyõzõdésem most szilárd lábakon áll, csakhogy én nem vetek el egybõl vakon minden más állítást.
(A meggyõzõdés nagyobb ellensége az igazságnak, mint a hazugság.
Friedrich Nietzsche)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

salsoul
Biztos?
Aquir
A másik nem teszi ki a lehetetlenbe a mércét, és sokkal boldogabb lesz azzal, aki szimplán nem felelt meg az elõzõnek

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

salsoul
nem akarlak meggyõzni
csak egy kérdésemre szerettem volna választ kapni, amit végül meg is kaptam
salsoul
oké, csak úgy mondta, mintha biztos lenne, de akkor ezek szerint nem biztos
salsoul
Akinek minden lehetõsége megvan, mert az már tudja, hogy egy kapcsolattól nem fogja megkapni azt, amire vágyik, míg a másik még ezt nem tudja és gürizik, gürizik látástól vakulásik persze hiába.
HTS s3rg1nh00
mert már egyszer leírta hogy gondolja,és nem mindenki véleménye változik percrõl percre.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Aquir
mert ha tudsz, meggyõzhetsz az ellenkezõjérõl, ez a vita egyik lényege

salsoul
Okés, csak nem értem miért esik nehezedre egy igennel válaszolni. Ha úgy gondolod.
Aquir
tudod ezt az AKARÁS a neheze a dolognak 😊
Sok esetben jóval többet kell küzdeni azért hogy valakit ne önmaga válasszon el egy tettõl. Ezt a nem tajhatalmat azon is lehet érteni hogy valakit a körülmények hátráztatják, és úgy is hogy valaki maga ellen küzd, akarva azt hogy önmagán változtasson!

Aquir
A kényszer szüli a megbecsülést. Ugyanígy aki csak kapja a pénzt, amíg meg nem dolgozik érte, nem fogja megbecsülni.
A te példáddal: melyik jobb? Akinek minden lehetõség megvan, küzdeni sem kell érte, mégsem értékeli, hanem egyiket dobja a másik után. Vagy akinek nem jut ennyi lehetõség, de tesz is azért, hogy megtalálja a nekivaló társat, és felelõsségteljesen bánik egy kapcsolattal?

Aquir
Fölösleges ezt írogatnod. Én ezt gondolom, nyugodtan gyõzz meg az ellenkezõjérõl.

errõl van itt szó

Illetve dehogy nincs lehetõsége változni.Csak AKARNIA KELL,de rendben elismerem van 10%-ék aki nem tud,de a többségnek igenis van lehetõsége...csak ugye tenni vmiért az büdös...könnyebb tévképzeteket gyártani....

Én most jóhiszemû leszek és elhiszem amit írsz de hozzá teszem valószinû a lehetõségeidhez igazítod az elvárásaid.

salsoul
igen/nem

melyik?
Na ne tessék keverni a két fogalmat a megbecsülést és kényszert.
Tegyük fel van egy kocka igénytelen csávó össze jön egy plázacicával,most ne firtassuk ennek kicsi esélyét hanem fogadjuk el a helyzetet.
Tedd fel magadban a kérdést:Vajon miért fogja megbecsülni a lányt?Azért mert õ olyan jó vagy mert nincs más választása?
Segítek ezt kényszernek hívják,tudod ha a fiú egy elzárt életet él nincs sok lehetõsége lányok terén,ezért aztán mindent megtesz hogy megtartsa ami van.Tehát ez kényszer.Tegyük fel ha körül rajonganák a lányok és õ úgy becsülné meg barátnõjét na akkor talán beszélhetnénk hogy van benne vmi jó tulajdonság....

Aquir
azt hiszem már válaszoltam

salsoul
A kérdésem továbbra is ugyan az mint a #10985-ben.
Aquir
A körülmények határoznak meg mindent (azt is hova születsz, miket látsz, miket fogsz fontosnak tartani)

salsoul
Biztos?
Aquir
nem tudod függetleníteni magad mindentõl

salsoul
Kortól független: vagy te határozod meg magad, vagy meghatároz helyetted más.
Aquir
Te egyik korról sem beszéltél. Én meg arról hogy az eddigi változások igenis annyira fontosak, hogy meg tudnak határozni egy kort gondolkodásmódjában.

salsoul
Arról korról beszélsz most amirõl én a #10978-ban?
Aquir
Ezt a kort igenis meghatározza a változásaiban bekövetkezõ sokasága, és ebben egyik a média, errõl volt szó. Csak ehhez a korhoz lehet ezt kötni.

Aquir
x éves korra alakul ki a személyiség, nem a méhben

salsoul
ez már tõle függ és nem a médiától

nem hiszem, hogy külön firtatnunk kéne azt a kérdést, hogy egy Platón kötethez vagy a sörhöz és a TV távirányítóhoz nyúlnának szívesebben az emberek kortól függetlenül...
Aquir
A gyerek a szülõtõl tanul, eleinte csak azt látja (hogy hogy mûködik a Világ), amit otthon lát. Nagyon sok esetben látható, hogy a gyerekek mintaszerûen leutánozzák a felnõttek viselkedésmintáját, ami számukra követendõ példa. Ha ez a minta nem hiteles egy gyerek számára, akkor azt mondja, hogy "mindent el fogok követni, hogy én ne ilyen legyek.", és akár negatív irányba is eltérnek ettõl

salsoul
Ha az ember nem következetes magával szemben érzelmei észrevétlenül nagyon hamar tévútra vihetik.

Az agyat átküldeni a szíven, a szívet átküldeni az agyon. Ez a recept.
Aquir
persze kikapcsolhatja, ha egyáltalán figyel rá mit néz

Anaid
Na ebben tévedsz! Fontos a szülõi magatartás, de ennyire nem. A belsõ tulajdonságaink 70%-ban adottak és csak 30%-ban módosíthatóak. Nem egyszer találkoztam pl. olyannal, hogy a lány természetre ellenkezõje volt szinte az anyjának. Nálunk is természetre belsõ tulajdonságokban nagyon vegyesek vagyunk a gyerekek és én. Azért nem reális ennyire sarkítani. Jobban dobták a gének, mint a nevelés. Ha tetszik nekünk szülõknek, ha nem akkor is. És mindenki csak addig hajlítható, ameddig, azért nem muszáj erõltetni, nehogy "eltörjön".

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

salsoul
Szerintem fölösleges a médiát szapulni.
Az csak egy nagyon jó barométere a társadalmi nívónak.

Anyuka apuka ki tudja kapcsolni a TV-t, és az anyukák apukák közös következetes fellépéssel megváltoztathatják a média tartalmát is.

Persze a gyerek nem hülye, észreveszi ha a fater csak a gyerekének kapcsolja ki a nívós mûsort, és amikor a gyerek elment máris a nívós mûsort nézi.
Ugye, a hiteltelen apuka, ki bort iszik és vizet prédikál.
HTS s3rg1nh00
nem,a médiában az van,amit a TÖBBSÉG keresletet teremt és megtûr.a többiek meg leszarják.
egyébként én azt tapasztalom,hogy aránylag nézve az idõsebbek többet használják a fejüket,vagy talán inkább értelmesebb dolgokon.persze ez nem jelenti azt,hogy nincs köztük is észlény,csak valahogy ma mintha több lenne a szuperagy...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Aquir
a médiában nem hiába vannak +18-as dolgok, ezek a dolgok ilyen mértékben rohadtul nem voltak régen, se internet

És bizony befolyásolják a fejlõdést.
A gyerek mindent megjegyez, akármit is lát. Ha a szülõk hanyagok voltak, õ is hanyag lesz a gyerekével és hagyja hogy akármit megnézzen.

Anaid
Hogy tudsz mindig ilyen "hideg fejjel" véleményt írni érzelmekrõl? Te egy megfejthetetlen rejtvény vagy számomra. Soha semmi elérzékenyülés? Hát ilyen nincs!

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

salsoul
a médiában az van amire keresletet teremtünk és amit megtûrünk
a gyerekek pedig a szüleiket látják, tõlük tanulnak

egyébként arról nem tehet senki sem, hogy XY nem használja, lusta használni a saját agyát

a "régen" sem volt jobb semmivel
salsoul
Szerintem az összegzés a lényeg.

A szar mellet nem érv, hogy kellemesen meleg...
Aquir
a médiára gondolok pl., meg erre a rohamosan fejlõdõ világban amit látnak a gyerekek...

salsoul
Én azért az olyanokra szavaznék akik stabilan meg tudnak állni a lábukon a világban/életben, és nem valami minimál nívón tengõdnek, vegetálnak.
salsoul
na ne
Anaid
Egyébként elég sok elégedetlenségrõl hallottam ezen a területen, sajnos. Ez a baj a párommal, az a baj, milyen keveset beszéltek nekem arról, hogy de ez meg az a pozitív tulajdonságai vannak. Ugye azért ez nem divat mostanság!?

Anaid
Az életmód nagyrészt pénz kérdés. Tiszt kell, hogy legyen az ember, de ha vmire nem "fussa", akkor nem és kész. (mittom én, manikûr, smink, fodrász...stb.)

Anaid
kemény jó képû gazdag faszikat - a fene, hol vannak ilyenek? Á, mindegy én a csóró jószívû nem annyira jóképûekre szavazok.<#vigyor> Reménytelen eset vagyok, inkább nem terhelek magammal egy fickót se.

Aquir
2 és ha a más életmódon nincs tejhatalma változtani?
3 a külsõ azért lehet fontos neki mert érzelmet nem kap senkitõl neten keresztül, marad egy pótcselekvés, ezzel együtt lehet sokkal jobban megbecsülné az igazi társaságot mint másvalaki, aki folyton másokkal van

Aquir
az lehet, nade ilyen mértékben semmilyen változás nem következett be, mint amilyenek a mai állapotok 😊

Szerintem minimum 75%-ék mondjuk úgy általában 4bõl 3.Mert ha vkik ennyi idõt töltenek képek keresgélésével az nem sok jót sejtet.
Mindenestre,én azt utálom a legjobban ha valaki álszent,és bizony gyakran elõfordul a rívás azok részérõl akik nem jut olyan plázacica csaj hogy bezzeg a mai nõk csak a kemény jó képû gazdag faszikat kedvelik.
Nos:
1,ez nem igaz(lehet hogy van rá példa de elenyészõ)
2,másrészt saját magából kellene kiindulnia ha ápolatlan,más életmódot folytat akkor egyáltalán mit akar?
3,harmadrészt õ beszél mikor számára is a külsõ fontos?

Anaid
És hány százaléka "nyalja ezzel üvegen át a mézet"?

Anaid
Minden kornak voltak "ideáljai" és nem feltétlen igazodott mindenki hozzájuk.
"Álmodozás az élet megrontója.."😄