22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • clio1616v
    mindenkinek más a fontos... és az alapján dönt, ha ezt nem vagy képes felfogni, nem fogod megérteni az embereket

nekem az érzéseim, érzelmeim és a szerelem fontos...

neked mi?
  • salsoul
    a tájékozódáson múlik és az előítéleteken
  • salsoul
    És akár mennyire fájdalmas is lesz, a végén a beteg köszönetet fog mondani, és örökké hálás lesz miután meggyógyult.
  • salsoul
    Nos akkor akár hogy is van beszarva, akár mennyire is fog fájni: le fogják kötözni és a "sebét tüzes vassal ki fogják égetni".
  • clio1616v
    biztos van olcsóbb is a kapzsiság mértékén múlik és a csodatevők "jóságán"
  • clio1616v
    ha nem önzők, akkor annak ami neki jobb
  • salsoul
    és tényleg csak a havonta többmilliós kiadással járó út van?
  • salsoul
    a család az élő családtagnak vagy halottnak fog jobban örülni?
  • clio1616v
    ha el kell dötened, mi a fontosabb...

élni a halálos betegséggel és a velejáró csak drogokkal elviselhető fájdalommal bizonytalan ideig nézni az emberek sajnálkozó tekintetét és a tehetetlenséget... közben azon morfondírozni, hogy meg fogok gyógyulni, meg fogok gyógyulni (talán) közben vállalni olyan csodaszerek beszedését, ami a családnak havonta milliós kiadást jelent a fájdalom mellett, amit a látványod nyújt nekik, hogy egyre betegebb leszel

vagy

meghalni

nem csak erre a példára igaz, de kevésbé súlyos kérdésekben is megvan a megoldás érdemességnek a kérdése, amit sokkal fontosabb megvizsgálni mint magát a problémamegoldást és legtöbbször nagyon kis iső áll rendelkezésre, hogy dönts, mivel a döntés lehetősége csak egy szűk időintervallumban van meg a számodra
  • salsoul
    a gyógyulással is megszűnik a fájdalom - vagy nem?
  • salsoul
    kérlek mondj szemléltető példákat
  • clio1616v
    már ha problémát jelent... de egy rákos betegnek, aki csak tudatmódosító szerekkel képes elviselni a fájdalmakat amit a daganatos sejtek elszaporodása okoz, lehet inkább élvezet a halál... a fájdalom megszünése
  • clio1616v
    mindig az a legfontosabb egy probléma megoldásában, hogy a probléma következménye súlyosabb, vagy a probléma megoldásának a következménye

de döntési folyamatoknál, amikor a célodat egy kérdésben megfogalmazod, nem csak problémák megoldásakor merül fel az érdemesség... hanem jó dolgoknál is, amikor egy élvezetért teszel dolgokat
  • salsoul
    esetleg a meghalás lehet a dolgod

te választasz
  • clio1616v
    persze nagyon egyszerű :)

ha halálos beteg vagyok akkor pedig nincs más dolgom mint meggyógyulni
  • salsoul
    az nem probléma
  • clio1616v
    a kérdés az, hogy érdemes e megoldani :)
  • salsoul
    a könyvtár helyben a fejemben van
    a megoldás egyszerű: átadom a sávomat a kamionnak
  • salsoul
    Én eddigi életemben mindenre találtam megoldást.
    Olyan dolgokat hoztam össze amire mindenki csak azt mondta, hogy lehetetlen, baromság, kizárt, hülye hibbant vagy.
    S mikor összejött csak azt mondogatták, hogy csak mázlim volt, csak szerencsém volt.

Holott másról nem volt szó mint arról, hogy pontosan tudtam, hogy mit szeretnék, és ezért mit kell tennem. És mindent megtettem amit csak lehetett. És az eredmény nem maradt el.

Én nem nyugtatom magamat, hogy én gondolkodok jól, és nem mondom, hogy aki velem nem ért egyet az hülye és menjen könyvtárba csak azt mondom, hogy mielőtt elvből baromságnak bélyegzi előbb járjon utána, szigorúan próbálja ki a gyakorlatban és aztán mondjon véleményt, ítéletet.

Amiről én beszélek az egy megoldóképlet olyan problémák megoldására, amiket egyébként megoldhatatlannak bélyegeznek, amibe aztán csak beletörődnek, ami fölött aztán csak elégedetlenkednek és sírdogálnak.

Én a megoldást választottam.

Egy perfekt matekos a számodra megoldhatatlanul bonyolultnak látszó feladatot is pillanatok alatt röhögve megoldja.
    A kérdés: a feladat a nehéz/megoldhatatlan, vagy csak a megoldáshoz szükséges tudás hiányzik?
  • clio1616v
    amikor autóban mész egy úton és egy veled szemben közlekedő kamionban az elalvó sofőr áttér a sávodba, akkor kíváncsi vagyok hogy sietsz el a könyvtárba és gondolog át a problémamegoldást ;)
  • salsoul
    Ez valóban nem elég. Anno magam is tapasztaltam.
    Ezért léptem tovább. Ezért fejlesztettem tovább az eljárást.
  • salsoul
    Én is szívből kívánom magamnak.
    Bár én problémamegoldást mindig a probléma megvizsgálásával, problémamegoldás folyamatának végiggondolásával kezdem, tervet készítek a problémamegoldásra...
    A Széchenyi könyvtár pedig önmagában valóban nem elég: tudni kell használni, tudni kell hol mit talál meg az ember, tudni kell benne gyorsan és hatékonyan találni.

Mondanál olyan problémát amit agyalás (gondolkodás, elemzés, tanulmányozás) nélkül jól meg lehet oldani?
  • clio1616v
    de ha belegondolsz, mennyivel megnyugtatóbb, ha azt elhiszed, hogy mindenre van megoldás csak az eszünket kell használni... istenben hinni... vagy ha úgy tetszik, azzal nyugtatni magunkat, hogy én gondolkodok jól és akinek nem egyezik a véleménye az hülye és menjen könyvtárba
  • sz4bolcs
    Meg amihez nem elég a lélekmelengető hókuszpókusz, és tihanyi energizálása.
  • sz4bolcs
    Egyszerű a képlet. Sal még csak olyan problémákkal találkozott, amiket agyalással meg lehet oldani. Én szívből kívánom neki, hogy egyszer találkozzon egy olyannal, amihez nem elég a Széchenyi könyvtára.
  • clio1616v
    nincs semmi gond :)

tényleg
  • salsoul
    ezt megint csak te mondod/hiszed
  • clio1616v
    semmi baj :)

emiatt ne stresszelj
  • salsoul
    a gond megint az, hogy körberakod minden eleve működésképtelen baromsággal amit mondok, aztán az egészet baromságnak bélyegzed, és megkérded tőlem: most nem baromság ez?

és valóban, az összkép így valóban baromság lesz

Nem abból a baromságból kéne kiindulnod, amit az általam mondottak köré pakolsz ;)
  • salsoul
    ezeket csak te találod ki és aztán adod a számba ;)
    így nincs mire válaszolnom
  • salsoul
    nektek ;)
    mikor siránkoztok, nyivákoltok, panaszkodtok, elégedetlenkedtek stb
    mikor beletörődésbe kezdetek stb
  • clio1616v
    vagy neked az okozza az elégedettséget, ha megállapíthatod, hogy mások rosszul hibásan élnek és te meg nem követed el azokat a hibákat amiket mások igen?

ha neked mások sikertelensége és gondja jelenti az elégedettséget az vajon mennyire egyeztethető össze az önzetlenséggel?
  • clio1616v
    kinek gond az, hogy szerinted rosszul gondolkozunk?
  • salsoul
    ez egy gond, ami nem az enyém ;)
  • clio1616v
    "A gond az, hogy a dolognak mindig csak az észt és értelmet nélkülöző verziójával számoltok tovább, abból indultok ki."

most akkor van gond vagy nincs?
  • salsoul
    nekem nincs gondom egyikkel sem
  • clio1616v
    mással és magaddal, valamint a körülményekkel
  • salsoul
    Mivel?
  • clio1616v
    ha mindenki "használná az agyát" akkor elégedett leszel már? :)
  • salsoul
    Az észnélküli vak hiszéstől senki sem fog meggyógyúlni, jobb lenni, mint ahogy helyesírása sem lesz ettől jobb senkinek.
    Viszont valóban jól meg lehet élni az agy használatát nélkülöző emberekből, akinek nem csak a mindenféle hókuszpókuszt lehet jól eladni, hanem a plazmatévét, a hiteleket, a kínai szemetet...

A gond az, hogy a dolognak mindig csak az észt és értelmet nélkülöző verziójával számoltok tovább, abból indultok ki.

Pedig köztudott, hogy ész és értelem nélkül a matematika sem vezet semmire.