AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Most akkor mi lesz? Hiába vettem "rettenetes teljesítményû" AMD kártyát? Se Mantle ,se semmi,jön az ellenfél. Ah😞

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nem kivárták, meg sem fordult a buksiban, hogy ilyet lép az AMD... 😊

www.smart-bus.hu

Solten
Na meg:

"hamarosan a DirectX, valamint az OpenGL is a Mantle API nyomdokaiba fog lépni és alacsony szintû hozzáférést biztosít a hardverekhez."

No es mi a feszkes turora vartak eddig, kivartak szepen amig az AMD megjelenik a Mantle-val? Ettol meg a DirectX, OpenGL nem lesz Mantle, amolyan lo helyett jo a szamar is.

Saor Alba

Solten
Nekem csak azt tunt fel a cikkbol hogy Ruby kisse MILF-esedett:

<#alien>

Saor Alba

BooMiller
"Azt még egyelõre nem tudni, hogy mikor fognak megérkezni az elsõ olyan játékok, melyek kihasználják majd ezeket a lehetõségeket"

Azt sme lehet tudni hogy az DX/OGL mikor jön DX-re a WIN9 mondják mert ugye valahogy el kell adni😊

PH lapcsalád az is... 😊

Egyébként meg, már csak ezért megérte a mantle... legalább kezdõdik a verseny... 😊

www.smart-bus.hu

PH-n már le se hozhatják az ilyen híreket? 😊

Errõl az egészrõl az a kép jut eszembe, ahogy egy sprinter kurvanagy rajtra készül, mindenki õt hypeolja, majd a startlövésre azonnal pofáraesik a rekortánba 😄
😄D

No arra én is kíváncsi leszek...

www.smart-bus.hu

Sima ügy. Átcuppantom rá a ref 680 hûtésemet, és máris lesz egy.... õ.... ami tudja hogy...õõ.... hát nemtom mennyivel lesz jobb nekem, de lesz egy 290X-em 😄
Talán a trueaudiot nem szarom le egyedül benne.
arty
😄DD

Forza.

De referenciát... 😄

www.smart-bus.hu

Na ha az sikerül neki, akkor veszek én is 290X-et 😄
BooMiller
átfújja zöldre?😊

...rataknyol egy nv ref hutot? 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Vagy...
Solten
Majd ráqrsz egy áftermárket kúlert es heppi end <#alien>

Saor Alba

Na igen... ahogy olvasom a PH-s topikot, szerintem nincs olyan "vizes" tulaj, akinek még nem úszott volna a gépe! 😄 Engem is csak ezt tart vissza... sírógörcsöt kapnék... 😄

www.smart-bus.hu

arty
szerelõtehetségem ismeretében abból hamar fürdõ lenne 😄

Forza.

Ilyenkor kell elõre menekülni... vizet rá!!! 😄

www.smart-bus.hu

arty
- döglõdik a bitcoin, ócsó a ref290
- bár döglõdik a bitcoin, bányászhaver megvette jóáron a 7950em, 30at kellett rátennem
- zajos, meg szar... peersze, mondtam, nekem jó lesz az.

hát nem, sajnos ez nem úgy szar, ahogy a régi refek szarok voltak - ez most TÉNYLEG és NAGYON szar, mondhatnám azt is, hogy használhatatlan - fülesbe is bejön a hangja, ill a szobában a kölkök és a feleség sem tudnak meglenni mellette (pontosabban: nem akarnak)

az, h a tápot le kellett cserélnem és ez +15k két nap után, egy dolog. hosszú távra nem ártott a jobb táp úgyse, ezt még meg tudom ideologizálni 😄
de az már kissé nehezebben csúszik le, h garivesztés terhe mellett vegyek rá egy hûtést 25-30ezerért... 😞

(ésmielõtt bárkinek is eszébejutna: IGEN, hirdettem ph!-n eladásra, mielõtt a tápba beleugrottam, de a bitcoin NAGYON kezd meghalni, zuhannak a kártya árak, sok az eladó darab és nem akartam "lekönyvelni" 10k bukót pár napos rossz tapasztalatért, amennyiért hirdettem nem volt komoly érdeklõdõ)

meg azért minden durci mellett, a sebesség NAGYON tetszik 😄

Forza.

De, hogy jutott eszedbe megvenni? 😄 Ez max annak jó, akinek valami bitang nagy háza van sok ventivel, és fejhallgatóval játszik... 😊

Egyébként meg ilyen hiányok közepette a legnagyobb hülyeség AMD kártyát venni... 😊

www.smart-bus.hu

arty
Volt ref hûtõs 3850em, 4850em, 4870em, 6850em, 6870em, 6950em.
"Szarok", de olcsók. Ezeknél is mindenki sírt, hogy hangos és nemjó - nekem megfelelt, így megengedhettem magamnak 1-1 jobb kártyát, hamarabb, kis zajért cserébe.

Nade a 290 hozzájuk képest a használhatatlan, gyári hibás kategória.
dB ide vagy oda.

(egyébként a linkeltjeid +30-40ezerbe kerülnek, HA(!) lehet õket épp kapni - ált. nem, ill. nehézkes még ma is a beszerzésük)

Forza.

Solten
Hm, en mar regota nem szivatom magam a ref. hutokel. Inkabb:

Bar teny hogy az AMD referencia hutoi sz@rok (hang tekinteteben), a konkurencia mogott kullognak.

Saor Alba

arty
vedd úgy, hogy nincs ilyen kártyám

és csak elmondtam, hogy a 290es egy szarkupac, az amd egyik csucsterméke egy trágyadomb és az egész cég szégyellheti magát, hogy ilen termékei vannak, megérdemli, hogy szép lassan lehuzzák a rolót

így megfelel?

Forza.

Omlás
Hmm azért azt úgy nem tudom hova tenni hogy ezzel volt tele minden, hogy hangos, hogy szarul hût, hogy kis faszom erre veszel egy ref verziót ami köztudottan a fenti nyûgökkel van megáldva és nem érted a képletet ?

Most õszintén azt hitted nálad majd talán jó lesz vagy mi ? 😄
Nem kötekedésképp csak nem értem az elégedetlenséget fõleg nem értem úgy, hogy közismert hiányosságok és negatívumokra panaszkodsz amikkel tisztában voltál vásárlás elõtt 😊

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

arty
hogy ref-et vettem 😞(( azt hittem titánt kapok százezeré'.... de csak egy nagyon drága hajszárítot adtak 😞 (ami mondjuk a játékokat képes nagyon jól futtatni, az is tény)

ez egy FX5900 II.

egy ipari hulladék, egy selejtes termék, amit vissza kéne hívni, mint a borulós mercédeszt.
egyszerûen nem gondolhatta komolyan az amd, hogy egy ennyire drága kártyán ezt az alkalmatlan izét hûtésként használja... nem hiszem el... miközben itt hever az asztalon és semmi kedvem kiszedni a 4870et és visszarakni azt a trágyakupacot 😞

Forza.

Mi a nyûgöd? 😊

www.smart-bus.hu

arty
Amellett is vannak érvek, igen 😊

(de a 290emmel akkor is nagyon elégedetlen vagyok 😄 nekem most minden az AMD hibája! )

Forza.

MerlinW
Megkockáztatom, hogy ez a Thief fejlesztõinek hibája, lévén a játék is összecsapott sz*r lett.

[merlinw.org]

arty
n+1. amd balfaszság (gondolom)

(+síkideg vagyok a 290em miatt)

Forza.

grebber
Hegesszék is mert optimalizálatlan szarkupac <#falbav>

Next PC upgrade: 2022

Köszi a tanácsokat!

YouTube: 23Drazse

arty
simán 😊 4 ram mindig necces, pláne ilyen asszimetrikus felállásban......

2 egyformát vegyél, elég az 1333as kingmax is, ócsón - a mostaniakat meg szórd el hardveraprón 😊

Forza.

Akkor a mostani rendszernél (4+3x1G😎 ezért tapasztalhattam crashet pár komolyabb játéknál (pl. BF4), mikor a gép fizikai memória dömping hibaüzenettel lefagyott. Bár megjegyezném, csak az elmúlt pár hónapban volt ilyen.

MerlinW
Az kétesélyes. Ha szerencséd van akkor mennek egymással. Ha nincs akkor véletlenszerû, olykor "megmagyarázhatatlan" anomáliákat tapasztalhatsz, ami többnyire igen kínos😊

[merlinw.org]

Ok, akkor vadiúj 2x4GB 1333MHz-ben kell gondolkodjak.

Ok, de akkor sem, ha mondjuk u.a. az órajel a memóriaméret és a gyártó is. Persze a széria és a típus az nem lesz ugyanaz.

MerlinW
CPUz megmondja neked, de lényegtelen, hiszen csak az újonnan vásárolt modulokat fogod használni. Nem teszünk a régi mellé újat. Akkor sem szerencsés ha azonos az órajelük.

[merlinw.org]

Vili, de ha nem tudom, hagy a jelenlegi 4GB-os milyen órajelen fut?
A rendszerleírásban ezt nem találtam és a RAM-on sincs rajta.
Csak mert, szerettem volna bepárosítani a meglévõ mellé az újat.

Akkor az 1333MHz-es mellé nem tehetek 1600-asat és fordítva vagy rakhatok, de úgysem lesz kihasználva megfelelõen? Nincs APU-m.

Tud valaki valamilyen progit, ami megmondja milyen órajelen futnak a RAM-ok?

MerlinW
Ahogy alant írták, vegyél egy 1333MHz-es 8GB-os kit-et (ami 2x4GB-os modult tartalmaz), a többi modult pedig add el, tedd el, ne használd. Hacsak nem végzel komoly memória mennyiséget igénylõ munkát a gépen, nincs szükséged 8GB-nál több memóriára. Ha mégis, akkor 16GB-os kitet vegyél és azt használd. Lényeg, hogy ne keverd más modulokkal.

[merlinw.org]

arty
- mivel most drága a ram, szerintem elég a 2x4gb, többit add el
- 1333mhz elég a mostani és a jövõbeli gépedhez is, amennyiben nem akarod APU-hoz használni õket - oda kell csak a gyorsabb
- a ramjaid nem futhatnak különbözõ órajeleken, a leggyengébbhez "kell" igazodni

Forza.

Sziasztok!

Most készülök gépet bõvíteni és a RAM kérdésnél kissé elbizonytalanodtam.
A jelenlegi felállás:
Proci: AMD Phenom II X4 925 4 magos proci 2800 MHz
VGA: HD5670 1GB, ez szeretném lecserélni egy HD7850 2GB-ra link
Jelenlegi RAM: 1x4GB Kingmax, 3x1GB Kingstone (az órajelüket nem tudom)

A RAM-nál úgy képzeltem el, hogy 2 db 4GB-os 1600MHz-es memóriát tennék be és így lenne 3x4GB + 1GB

Vannak akik azt mondják, hogy elegendõ a 8GB RAM, még egy gamer konfigba is. Ebbõl 2GB-ot bepuszil a Windows, a maradékal lehet gazdálkodi. Ezért gondoltam inkább 3x4GB-os (+1G😎 felállásra, különösen olyan játékok mellett, mint a BF4, ami hajlamos a memória túlírásra.

Három kérdésem lenne:
1. Szerintetek elegendõ lenne-e csak egy 4GB-os RAM betétele vagy legyen inkább kettõ?

2. Ha bõvítem a memóriát, akkor meghagyjam az 1GB-osakat is vagy csak 4 gigásakból álljon a konfig.

3.Milyen órajellel lenne érdemes választani az új RAM-okat? (Fogalmam sincs, hogy a jelenlegiek min dolgoznak.) A régebbi procik eleve nem tudják kihajtani az 1333MHz feletti RAM-okat, így az felesleges pénzkidobás lenne (nem tudom, az enyém mit tudna).
3/b. Ehhez nem igazán értek:
Nem okoz az bármiféle problémát, ha a RAM-ok nem egy órajelen futnak?

Omlás
Hát hátrányom nem volt belõle BF4 esetén hozott némi plusz fps-t és nem került semmibe ergo én ezt elõnynek könyvelem el 😊. Ha a késõbbiekben mások is alkalmazzák és ezt én mint játékos ugyanazon hardveren jobb teljesítménnyel játszhatom az adott stuffot élményként tapasztalom meg szintén pozitívumnak könyvelem el.
DX fejlõdése során javulást én nem tapasztaltam csak sebesség csökkenést. Majd ha az MS villant valamit DX fejlõdés terén ami kézzel fogható javulás lesz akkor lehet akármirõl beszélni addig szimpla spekuláció ez ha akarna akkor tudna jobbat stb.

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Ha csak azt elérik, hogy az MS-t lépésre kényszerítik, akkor már nyertünk vele. A többi meg majd kiderül a következõ 1-1,5 évben. 😊

www.smart-bus.hu

MerlinW
Miért kell neked annyira az a digitális pecsét?😊 Bitre ugyanazt kapod a WHQL-el is.

[merlinw.org]

Her Laca
Hol látsz te elõnyt? Csak kérdezem😊)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Omlás
Amíg nekem AMD hardverek elõnyöm lesz a kis állóvíz felkavarásából addig baromira nem fog érdekelni a nagyok dolga 😊

Mikor jön már egy 2014-es WHQL ????

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

arty
ha valakinek valaha elõjönne a megnagyobbodott egér kurzor bug :

http://prohardver.hu/tema/amd_radeon_tm_r9_290_290x/hsz_8372-8372.html

készítettem egy szájbarágós leírást a javítására - amióta megvan a 290es, azóta szívtam vele 😊

(tul nagy volt az egérkurzor windows alatt)

Forza.