AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
" Én csak gyorsan megnéztem a kedvenc helyemrõl zavodon, A B környékérõl C,D-re zoomolni. Itt 64-es pályán beesik fps 50-60-ra FHD, Ultra 4x msa 90 fov. Mantleval ugyanúgy....
Kártya egyébként húzva van, megnézem alapórajelen. Nem nagyon láttam órajel leesést, fagyást instabilitást amire Abu figyelmeztetett. 😄"
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A többire majd visszatérünk akkor, ha lesz olyan teszt, ahol tudjuk a 780Ti-hez hasonlítani...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Egy röhej ez a grafikon, semmi több...
Vagy lehet, hogy a felhõkarcoló leomlása közben teszteltek, amikor beesik az FPS. Ha így van, ahhoz is csak gratulálni tudok, mert szépen kitörölheti a seggét mindenki az eredménnyel.
Majd amikor a 780TI D3D eredményét teszik a 290X Mantle mellé, látunk 4 fps különbséget... de persze egyetlen eddigi grafikon se hazudott, csak épp úgy van minden kozmetikázva, hogy azokat a helyzeteket emeli ki, amikor a legnagyobb ugrás van. A mapon töltött 1 játékórád 4 másodpercében lesz 2x annyi fps-ed. All hail the new king.
www.smart-bus.hu
Azaz kettõ.
Nagy felbontáson alig hoz valamit,pedig az lett volna a lényeg ahogy olvasgattam annó.
Már tesztelgették ,és biza meg kéne majd nézni,hogy egy TI DX alatt mennyit csinál.
De majd meglátod te is. Lufi ez semmi más. Mondom ezt úgy ,hogy nyomatékosítom ,nem érint a dolog egy cseppet sem. Nem ez lesz a világmegváltás.
Kicsit gondolkodjunk már el ezen... Vagy a mantle patch-el párhuzamosan a DX-et meg belassították az eddigiekhez képest?
Ha erre is azt mondod, hogy ez irreleváns, akkor feladom... 64 játékos, 1080p Ultra beállítás, 3770K mellett majdnem duplája az FPS... 4X MSAA mellett is több mint 30% az elõny...
www.smart-bus.hu
Amúgy mi ez a 720p-s teszt? ne röhögtess már, nem konzolon játszunk.... teljesen irreleváns.
De mint említettem, számomra már az is világmegváltás, ha csak annyit érnek el vele, hogy elmozdulunk a holtpontról... az eddigiek alapján erre tuti, hogy jó lesz.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Azt meg ugye tudjuk, hogy papíron mindig szép és jó az AMD, csak aztán a valós eredményekig már ne lapozzon el az ember. Lásd kaveri teszt is a PH-n.
Csak annyit mondok ,majd meglássuk😊 Emlékezz mit mondtam😊)és visszatérünk erre is majd ,ahogy arra a búvárszemüvegre. De mint mindig tudod ,hogy mint Besenyõ Pista bácsi :XD
Mindamellett nekem aztán 8.
Az MS szándékos konzol felé terelése így már bajosabb, az NV-t meg már nem védi a DX korlát... megszûnt az, hogy minek fejlesszek, a DX úgyis korlátoz.
EZEN az oldalon találsz két táblázatot, abban szó szerint minden benne van. Egyértelmûen látható, hogy a GCN mennyivel fejlettebb a másik két gyártó termékéhez képest, a DX pedig mekkora korlátozó tényezõ. Ezt látva kár azt taglalni, hogy melyik mit tud, mivel olyan volt a szituáció eddig, mintha úgy hirdetnél autóversenyt, hogy 30-ra korlátozod a sebességet... odaállhatsz a traktorral is a Ferrari mellé, nem lesz nagy különbség.
Az pedig, hogy erre a hardverre "tajkoltak" egy API-t, az bizony több okból is juj! 😊 Elõször is, olyan helyzetbe kellett lavírozniuk magukat (konzolok), hogy ezt megtehessék, mert bizony a konzolok nélkül a hajukra kenhetnék a Mantle-t, a kutya nem foglalkozna vele valószínûleg. Másodszor rá kellett lépni az MS tyúkszemére, amihez azért nem árt a bátorság, harmadszorra pedig mindehhez olyan hardverekkel kellett elõállni, amivel ez az összetett lépés kivitelezhetõ volt.
A zöldek elõtt két út áll... GCN típusú hardvert fejlesztenek, vagy elkezdik erõltetni az OpenGL-t. Más út nincs, a saját API totálisan értelmetlen lenne.
Szóval, ha valaki kapkodja most a fejét, akkor azok pont a Zöldek... totálisan lépéshátrányba kerültek. A konzolokban AMD hardver, ez, plusz a konzolos API-hoz iszonyatosan hasonló Mantle API megkönnyíti a portolást konzolról PC-re, így garantálható, hogy az AMD-s konfigok elõnyben lesznek, és ez az eladásokban is jelentkezni fog ahogy jönnek a népszerû játékok portjai. Megszûnt a DX védõhálója...
De mint arra céloztam is lentebb... ha valami csoda folytán, kihúz valamit az NV a kalapból amire senki nem számít, az MS kipofozza a DX API-t, akkor a Mantle máris világmegváltó, ugyanis kimozdította ezt az egész szart a posványból... az én véleményem szerint, ha nincs a Mantle, akkor a következõ 5 évben iszonyatosan beszûkült volna a PC-s piac... még szarabb játékokat kapnánk, és még drágábbak lennének a hardverek a szûkülés miatt.
Persze az MS szerintem nem fog komolyabban a DX-hez nyúlni, az NV pedig nem tud mit kihúzni a varázskalapból, elkezdik majd erõltetni az OpenGL-t, és ennyi... sokáig viszont nem fog menni, hogy drágábban adnak majd lassabb hardvert...
www.smart-bus.hu
Különben miért is puhapöcs az NV? Csak kérdezem? Mit nem tudott amit az ellenlábas nem? És kicsivel jobban is? Most,hogy direkt erre a hardverra tajkoltak egy ilyen api-t az jujj😊 Majd a zöldek is csinálnak valamit oszt majd csak kapkodja mindenki a fejét ,mert mint itt mondta már valaki,jól kettészakad az egész marhaság. Még hogy tockos😊
Jelen pillanatban nem azt kell celnak kituzni,hogy meglegyen itt valtva barmi is,hanem hogy TORTENJEN MAR VALAMI. Valamilyen szinten felfoghato ez a Mantle egy irdatlan nagy tockosnak is a puhapocsu ms+nv brigadnak,amiert evek ota ritmikusan huzogatjak a futyijuket a nagy semmire. Hogy az a tockos celba er-e avagy sem majd kiderul,de ketsegtelenul jot tenne nekik es persze nekunk.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
www.smart-bus.hu
És? 😊 Eddig meg az AMD-s szívott a pisix miatt, de feldolgoztuk, különösebb nyûgünk nem volt miatta. Így legalább van valami, ami a konzol nyomában marad.
nvidia API-s játék (lesz, hiszen fizixük is volt) meg vöröskártyán lesz lassabb - amds megszívta
Nem lesz NV-s API! Mantle-nek is csak a konzolok miatt van esélye... csak úgy bedobni még egy plusz API-t nem lehet, a kutya nem fog foglalkozni vele. NV az OpenGL felé akarja nyomni a fejlesztõket, azzal meg az AMD-s nem szív...
konzol nem tud elhuzni, mert nagyon kevés a számolóegység azokban - a pc max nem tud ANNYIRA elhuzni, mert erõbõl ellensúlyoz majd
1-2 effekt pécés hiányától meg nem hiszem, hogy falnak mész majd (ha lesz is ilyen), miközben a frémráta és a felbontás "nálad" nagyobb
A konzol már elhúzott... a közös memória címtér, és a konzolos API hatalmas elõny a PC + DX kombinációval szemben, ezt erõbõl csak egy bizonyos határig lehet legyûrni. Azt pedig ne feledd, hogy teljesen a nextgen konzolra fejlesztett játék tudtommal még nem jelent meg, az igazi elõnyeit még nem demonstrálta semmi. Az API és a közös memória miatt olyan fizikai szimulációs elõnyei vannak, ami után a PC + DX csak kulloghat... még a Mantle is csak arra jó, hogy csupán egy lépés távolság maradjon... Így is durván érezni az MS-nek a konzol felé terelõ magatartását... ha nem lenne a Mantle, még jobban erõsödne ez a tendencia a következõ években.
Én is kiegyenlített csatát szeretnék, de, ha jobban belegondolsz, a DX alatt sem volt ez így. Az NV próbálta erõltetni a pisixet, fejlesztés helyett házalt a pénzes bõröndökkel, az MS terelgetett a konzol felé, míg az AMD meg a jövõnek fejlesztett, de ezt idáig kenhette is a hajára az elõzõ kettõ miatt...
Én úgy látom, hogy ebbõl az egész Mantle sztoriból csak profitálhatunk... ha felkapják a fejlesztõk, akkor lépéskényszerben lesz az MS is, és az NV is, és így legalább felkavarodik az állóvíz! 😊
www.smart-bus.hu
nvidia API-s játék (lesz, hiszen fizixük is volt) meg vöröskártyán lesz lassabb - amds megszívta
konzol nem tud elhuzni, mert nagyon kevés a számolóegység azokban - a pc max nem tud ANNYIRA elhuzni, mert erõbõl ellensúlyoz majd
1-2 effekt pécés hiányától meg nem hiszem, hogy falnak mész majd (ha lesz is ilyen), miközben a frémráta és a felbontás "nálad" nagyobb
utolso mondatoddal viszont maxima egyetértek!!! 😊 kiegyenlített csatát szeretnék, az tény!
Forza.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
A DX támogatást a Mantle-re fejlesztett játék is megkapja, tehát NV-vel tudod játszani, max lassabban fog futni rajta, és pár effekt kimarad...
Ez az elõre menekülés még mindig jobb, mint az, hogy a konzolok fényévekkel elhúzzanak, és emiatt még jobban szûküljön a PC-s réteg. Pár éve még 100000.-Ft környékén voltak az egy GPU-s csúcs VGA-k... most kb a duplájánál járunk, és ez nem a forint miatt van...
Egyébként pedig megérdemelné mind az NV, mind az MS, hogy szopóágra kerüljenek egy kicsit... Az MS a DX szándékos butántartása miatt, az NV meg azért, mert szart a fejlesztésekre...
www.smart-bus.hu
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
a nagyobbik rossz, amikor rossz színû vga miatt egyáltalán nem tudsz játszani/szarabb a grafika/lassab/stb
Forza.
Majd ha kijön egy alapból támogatott Mantle API-s játék akkor lehet ítéletet hozni.
És akkor elég nagy különbség lesz a DX-hez képest, látványban hogy egyforma sebességet produkáljanak.
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
Az sem zavarna, ha a Mantle miatt észhez térne az MS, és drasztikusan módosítanának a DX-n, de erre elég kevés esélyt látok...
www.smart-bus.hu
(én már végigéltem egy korszakot ilyen egyedi apival, ezen a gamer nem tud nyerni sehogy 😞 de ezt már mondtam 😄 )
Forza.
www.smart-bus.hu
Forza.
www.smart-bus.hu
Core i7-4960X CPU + R9 290X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 9.2% improvement with Mantle
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 10% improvement with Mantle
Core i7-4960X CPU + R7 260X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 2.7% improvement
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 1.4% improvement
A10-7700K CPU + R9 290X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 40.9% improvement
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 17.3% improvement
A10-7700K CPU + R7 260X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 8.3% improvement
1600p, Low Preset: 16.8% improvement
Intel powa<#eplus2>#eplus2><#idiota>#idiota>
Next PC upgrade: 2022
Azon rugózni, hogy csúsztak egy hónapot az api implementációjával már ne haragudj, de a szánalmas kategóriába tartozik, nvidia tulajként pedig hatványozottan.
Inkább legyél boldog, mert az update-el javult az fps a játékban (visszamászott a korábbi szintre), és nem csak amd tulajoknak.
Összegezve, már nem köthetsz bele abba, hogy azért volt fps esés bf4-ben eddig, hogy a mantle jobb színben tûnjön fel. Annak sincs alapja, hogy a 7000-es széria nem támogatott 14.1 beta driverben, így a mantle is megy rajta. Ja és annak a vesszõparipának is annyi, hogy nincs játék ami használja.
Most ezek helyett jött az, hogy egy hónapot késtek 😄