AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
StarSwarm a rajzolási parancsok szempontjából alacsony terhelésû ScenarioFollow módot használta, míg a Thief Full HD-nél is nagyobb felbontásban (2560x1440 vagy 2560x1600 pixel) futott maximum beállításon, még az SSAA-t is a legjobb opcióra állítva. A Thief grafikonján nincs feltüntetve az AMD Radeon R9 290X DirectX-ben mért sebessége, de az elõbbi beállításokon nagyjából ugyanúgy teljesít, mint Mantle módban – alig 1-2 képkocka/másodperccel lehet rosszabb a tempója.
Nem értem mért nem ostorozza az NV-t senki😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
www.smart-bus.hu
Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce
www.smart-bus.hu
A mantle lényege, hogy pc-n is legyen egy olyan (hasonló) api, ami a konzolokhoz van. Célja a portolások könnyítése, valamint a DX korlátainak a kitolása. Mivel a konzolokban apu van, érthetõ, hogy a DX-l szemben pc-n is az apukon a legnagyobb az elõnye... Ez ugye a felépítése miatt érthetõ. Ezen kívül a lehetõségekhez képest enyhít a cpu limites szituációkon. Ehhez jön még hozzá, hogy az AMD célja, a fejlesztõk igényeinek a kielégítése. Gyakorlatilag abba az irányba fejlesztik, amit a fejlesztõk kérnek. Ellentétben az MS-l ugyebár...
Az egész fejlesztés alatt áll... Az, hogy jelenleg hány játék támogatja, totál irreleváns... Ami a lényeg, hogy a csoda DX12 megjelenéséig még két év hátra van... Addig a jelenlegi állás szerint kb két tucat mantle játék fog megjelenni, tehát konklúziót majd akkor kell levonni, mert a megjelenéséig csak DX11 van, aminél a mantle sokkal jobb... Ha tetszik, ha nem, ha elfogadod, ha nem. 😊 A 2-4 fps-nél meg jóval nagyobb a különbség még BF alatt is, ami alapvetõen nem a mantle-re lett fejlesztve, csupán csak támogatja. És akkor még ott van a késleltetés, amit rendre elfelejtesz... Nézd meg, hogy a ph-s topikban hányan dicsérik a dx-l szemben... (Az utolsó bétával) Nem 2-4 fps-rõl beszélnek.. Fõleg multiban...
A PR dumát meg hagyjuk... Az eleje óta tudni lehetett, hogy fõleg olyan környezetben fog igazán domborítani, ami hasonló a konzolokhoz. Ehhez képest ingyen kaptak egy csomóan már jelenleg is 10-30%-ot. Tudom, hogy ez fáj, mert ilyet az nv a büdös életben nem csinálna... Minden szarért pénzt kérnek... Lásd ezt a monitorba építõs okosságukat. Ez van, dolgozd fel, neked is jobb lesz. 😊)
www.smart-bus.hu
Saor Alba
Saor Alba
Marketing értéke a csúcsnak van, amit ott elérnek. Gamer szempontból is az érdekli a népet. Az hogy itthon csak i3-ra meg fx-re telik, nem jellemzõ kép a világ játékosaira, sõt.
Persze hogy nem gondolták komolyan. A PR bullshit része volt, amit egy éven át szajkóztak a Mantle kapcsán, miközben világosan tudniuk kellett akkor már nekik is, hogy a M$ dolgozik rajta, ráadásul más alternatívák is vannak. Csak nekik ez így jobb reklám érték volt, a sok amd fanboy meg be is vette csont nélkül, hogy jön a mantle, és onnantól kenterbe vernek mindenkit. Ehhez képest 2 hónap késéssel megjött, és 3 hónapja kint van, és hány játék támogatja?1.5-2? Azokban is van vagy 2-4 fps plusz. Mert arról ugye nem beszéltek elõre, hogy csak a vérgyenge CPU limites helyzetben fog segíteni. Rendes gamer PC-ken egy hajszálnyit se. Szépen beillesztették a többi AMD fejlesztés sorába, amik papíron szépek meg jók a megjelenésig, aztán az elsõ teszteknél kiderül, hogy a fele se igaz...
Szerintem az AMD-nel sem annyira hulyek,hogy ezt komolyan gondoltak. Konkretan nyilatkoztak ilyet,hogy ezzel a Mantle dologgal ez a celjuk?
Jacek: szerintem hulyeseg azt allitani,hogy azert jon az uj DX,mert jott egy Mantle. Az mindenkepp jott volna,csak az AMD jobban idozitett mint az MS a DX12 hirevel.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Szerinted ezt úgy kellett volna az AMD-nek csinálni hogy NV hardveren fut a Mantle csak és a sajátján nem, kb akkor éreznéd korrektnek😊
"....az optimalizálások hátrányokat szülnek, így a sebességnövekedés kompromisszumot is hoz. A stratégia inkább az, hogy ki kell húzni a DirectX 12-ig, ami a problémák nagy részét megoldja. A GDC-rõl származó adatok szerint addig nagyjából másfél-két tucat Mantle játékot kell átvészelni, és ezekre akár direkten optimalizálni a drivert."
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Forza.
Viszont IE alatt nem látok semmi ilyen beállitást.Ott csak az internet beállitásoknál a windowsos ablak jön be nem a brownser saját beállitó menüje mint chrome alatt.
Amúgy van 680-ból is 4GB-os. Tehát 770-bõl is kéne legyen szerintem. Csak minek.
és xido írása alapján a gond nem csak IE alatt jön elõ, de firefox alatt is - a közös a win7(x64?) és a 48xx vga...
firefox alatt úgytudom a felsõ címsorba about:config-ot kell írni, hogy a rejtett beállítások is kapcsolgathatóak legyenek, itt kellene a h264 videók gpu dekódolását próbaképpen kikapcsolni (nem tudom melyik opcio, talán beszédes a neve és megleled)
vagy talán guiból is lehet, de az mintha mindent kapcsolna:
"(A) In Firefox, un-check the box here and restart:
orange Firefox button or classic Tools menu > Options > Advanced > General > "Use hardware acceleration when available" "
ie11 alatt foggalmam sincs, lehet-e ilyet...
ha pedig a flash okozza a hibát:
http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/video-playback-issues.html#main_Solve_video_playback_issues
lehet ez az IE-n is segít... nemtudom youtube flasht használ-e még manapság vagy html5-öt ff/ie-n.
ha valami megoldást találtok, postoljátok, vszeg másnak is segítene 😊
Forza.
Arty: IE11-et használok, Crome alatt még nem jött elö mert azt ritkán használom kis idõre.
Talán már irtam, hogy a kedvencek sáv hiánya miatt nem használom más böngészõt.
firefox és win7..
valahol olvastam rá olyat angol fórumon,ezért lehet rosszul is értettem,hogy alaplapi pci bios frissítés régi a gépen vagy mi..
amd kártya..4890
chrome? -> próba firefoxal
firefox? -> próba chrome-al
nem, IE-t nem ajánlok semmi helyett 😄
Forza.
A problémám a következõ, játék alatt nincs baj vele, viszont böngészéskor a YT-videoknál hetente egyszer kékhalál, és a napokban egy egyszerü ablak becsukásnál is megfagy a gép, bár nem is a gép mert az egér müködik viszont az ablakok inaktivak és még az ablak áttünés aniáció is félbemarad ott ahol a fagyás érte. A winamp szól alatta ,de az is csak ameddig a pufferban volt és ismétli magát, aztán egy kis idõ mulva mintha misem történt volna megy minden rendesen,de van hogy az egér is beadja magát olyankor reset. Lehet az egér laggolásom is ezért volt a napokban. Van, hogycsak ujrafrissül a monitor teljes képe és a tálcán megjelenik egy buborék ami azt irja, hogy a monitorvezérlõ program leállt és ujraindult.
Szóval a rendszer Asrock 970ext4, 8gb 1600mhz ram, HD4850 1gb VGA, 965BEx4 CPU. win7 64 bit. legfrissebb driverek a essential és a systemcare progik nem jeleznek virust.
igazából "félek" jönnek a 2g-t tullépõ játékok (AA-val most is el lehet érni, ill. sok játékon látszik h 2g-re van limitálva, mert gyanusan akörül használja a vramot)
Forza.
770 nemér, 2gb vramra nem állok vissza, 4gigások embertelen áron mennek, 780 már lélektani feletti. nincs igazi alternativa a 280ra.
Forza.
nemhiszem el AMD .... driver 13.12 és 14.3b1 is tesztelve és gyönyörûen pattog.
lassan 1 éves lesz a hiba, tavaly kb 3-4 hónapnyi bétában volt megoldva, azóta MEGINT szar
ráadásul votl egy w7->w8.1 váltásom is
és mostmár ugye minden figyelem a 290ekre megy, szal ez lehet marad is ilyen örökre
hajrá pirosak, csak így tovább!
Forza.
www.smart-bus.hu
elsõsorban a lelkemnek fáj... de pár hét és már csak a szélzaj HIÁNYÁT fogom érzékelni 😉
vizet nem - akkora kétbalkezes vagyok, hogy eláznék egybõl. még tapasztaltabbakkal is megesik, nekem esélyem se lenne!
anno kollegát is felbíztatták és arra ment haza (amd athlon korszak, annak is a hajnala), hogy áll a gép a vízben: és minden mûködött, ment a gép - gyorsan lekapcsolta és EKKOR lett amperszag.. úgy rémlik csak a lapja fõtt meg, de akkor is: sosem szeretném ezt átélni 😊
azon agyaltam, h leszedem a mûanyagborítást a kártyáról és alulról pár ventivel megfújatom a bordamaradékokat, de ha nem válik be, akkor csak kiadtam a pénzt 2-3 minõségi ventire, feleslegesen. annyira túlvoltam már így is a lélektani határon (árban), hogy elvetettem a további költekezés lehetõségét (legalábbis olyanra, ami megint csak esetleg szívást hoz)
talán majd a 390-el nem lesznek ilyen gondok 😉
Forza.
www.smart-bus.hu
Forza.
Még valami itt a linkelt teszten a 290x mintha nem 2 fps-t vert volna a 780TI-re csak mintha a nagy heaterek átsiklott volna rajta😊
www.smart-bus.hu
játékok alatt azért nem annyira hangoskodó, mint a kezdeti idõk tesztprogramjai sejtették .... a sebessége meg, hát igen, az eléggé rendben van (pláne az árához képest)
mindenesetre holnap cserélem el egy 280X-re és 16 ezernyi kápéra.
7950en a giga wf3 bejött, most is egy ilyen márka lesz, ezzel a hûtéssel.
Forza.
www.smart-bus.hu
lesz elég sz*r port, ahogyan volt eddig is 😞
Forza.
www.smart-bus.hu