90029
-
#85739 csak reménykedhetek, h a 380as radeon jól sikerül, ill a csodaram is beváltja a hozzá fűzött reményeket és a fogyasztás se száll el durván ... akkor visszaváltok, mert a decemberi omega driverrel végre orvosolta a downsampling hiányát az amd, s a cég is nagyságrendekkel szimpatikusabb, ergo miért ne amd-t vennék?
de egyszerűen a 970 ellen most semmije nincs az AMD-nek, pedig most volt az ünnepi szezon :(
(a 290em jó volt ugyan, de sokat zabált, asetto corsa alatt ez pedig hangoskodásba torkollt - más játékoknál nem volt ilyen "gond") -
#85738 -
Blum #85737 :DDDD
Látod-látod....ha már hülye vagy akkor bizony fájjon!
Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.12.27. 14:57:09 -
#85736 előre is bocsánat mindenkitől, de ma 290->970 váltás volt... ígérem nem sokszor jövök majd hasonlóval, de első élményem meg kell osztanom!
legfrissebb 347.09 whql driver
első játék: grid autosport, 4k-ra váltás után 1680x1050-es felbontást kapok, de downsample sehol. alt+tab 2x és immár fullhd van megint, de downsample sehol. próbáltam a többi driverben engedélyezett virtuális felbontást is, de egyikre se reagál jól... (290en a "fos" amd driverrel tökéletesen skálázott le...) - máris érzem a legendás ződ minőséget!
borg segíts! mi a titka, hogy nálam is tökéletes legyen a driver, mint nálad?
(egyébként alapból limited RGB-vel indul a driver és állítani kellett fullRGB-re, ez az első whql driver amiben ugye ISMÉT van ez a kapcsolási lehetőség ami SENKINÉL nem okozott "hibát", ugye... előtte fél napig az intel HD2000-t nyüstöltem, a probléma ott is megvan, de ott a mai napig nincs kapcsoló a fullrgb-re....)
nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan rájövök, de megfejtettem 10 perc alatt, h mi a ződ driverek titka: mérhetetlenül igénytelennek kell lenni, ekkor minden tökéletesnek tűnik, ami nvidia :D
Utoljára szerkesztette: arty, 2014.12.27. 14:54:48 -
#85735 dehogy linkelek én neked bármit :))
amekkora igénytelen vakegér minden vidiás, lehet azt se vennétek észre, ha nem lenne kép ...
(másik: majd pont egy büszke ződ fogja elismerni, h éve szart néz és észre se vette :D )
Utoljára szerkesztette: arty, 2014.12.25. 18:57:02 -
Borg #85734 Na linkeld már be a PH-s cikket akkor. Kiváncsi vagyok, hogy legalább ott volt e akár 1db versenyző, akinél fennállt ez a probléma, mert egyelőre sehol máshol nem bukkant fel olyasvalaki, aki meg tudta volna erősíteni ennek az amd-s kamuhírnek a valóságtartalmát... És minekután nálam sem jelentkezik gond, sőt, egyenesen röhejesnek tartom az egész felvetést, nyilván nem fogok bólogatva tapsikolni neked hozzá. Értem én, hogy szar az amd-s driver, és ezért barátokat keresel, akinek szintén szar, de szerintem nem az nvidiás táborban kellene :D -
Solt #85733 :D -
#85732 ph!-n is volt róla cikk, nem véletlen nem azt linkeltem, hanem a sok sok hónappal korábbi előzményeket... csak a kedvedért, kedves valóságtagadó ződhályogos :D
és nincs azzal semmi gond, h nálad semmi gond - az én hdmi-s pattogásom is csupán kettőnknél jelentkezett itt a topikban, mindenki más csak nézett kb másfél évig, míg egy driver végül ki nem javította... tehát attól még, h nálad minden frankó, lehetnek gondok egy driverrel :P nyilván próbálhatod bagatellizálni, de akinek van agya, az könnyen belátja, h driverfronton mindenhol vannak gondok ... súlyos gondok :( (nyilván nem a vakegerek számára súlyosak)
Utoljára szerkesztette: arty, 2014.12.25. 13:59:02 -
Blum #85731 Neked is kolléga!
Én egy kicsit mérges vagyok, egész nap bámulhatom ezt a ZÖLD fát itt mellettem :(
Zöld, érted? ZÖLD! De legalább van Vsync bár a HDMI-t hiába dugom bele, hangot nem ad a sneci. -
Solt #85730 Áldott Karácsonyt Mindenkinek Uraim! -
Borg #85729 Szerintem erről Abu se hiszi el hogy igaz, különben már rég cikkben csámcsognának rajta PH-n :) -
#85728 szánlak :D -
hellboy4591 #85727 Sikerült kifognom egy 2013 február előtti kártyát, úgy hogy ezek nem lesznek jók... Viszont a Extreme IV 280x az jó erre is. -
#85726 A gyártó oldala - egyszerűen leellenőrizhető egy vonalzóval, a mellékelt ábán láthatóan (Support fül, Compatibility with AMD R9-280(X), 7970 and 7950)! A II és III is ugyanúgy kompatibilis lehet, ugyanaz az ellenőrzési ábra! :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.12.19. 21:46:58 -
hellboy4591 #85725 Sziasztok!
Egy Sapphire HD7950-re, kompatibilis valamelyik Arctic-Cooling hűtő? Mert a gyártó oldalán amiket néztem nem írja hogy erre is szerelhető lenne. Accelero Twin Turbo II vagy III közül rárakható valamelyik?
Erről a kártyáról lenne szó: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1157&pid=1439&psn=&lid=1&leg=0
Utoljára szerkesztette: hellboy4591, 2014.12.19. 21:05:27 -
Borg #85724 Ez nemtom mi a tosz, de annyit fűznék hozzá, hogy műszerrel kalibrált plazmám van a 670FTW-re kötve, szóval...
Természetesen a tesztkép is teljes RGB színtartományt mutat.
Ez valami AMD-s kamuhír? -
Solt #85723 Jó volt az... :DD -
#85722 bocs :D probáltam a barátnés példájánál maradni ... így sikerült :D -
Solt #85721 Én az asszony gecis fejére gondoltam... -
#85720 kicsit felhuzott a nagyképű bagatelizálása, miközben kb se tudja a probléma mibenlétét :(
(kb minden tévémmel, vetitőmmel szívtam ezzel, lehet én emiatt vagyok erre túlérzékeny, de szinte hihetetlen h ez enyni ideje probléma vidiáéknál... anno intelen is ez volt, a nagyokosok tanácsára megvettem azt a fost htpc célokra, erre limited rgbt tudott, állítás nuku.... másnál "nyilván" "nem jött elő" ...) -
#85719 dvi :)
hdmi és displayport az áldozatok nagyrésze, az emberek ráadásul mérhetetlenül igénytelenek
én szoptam eleget hasonló problémával, hiszen AMDn is bugos volt a színtér állítás, évekig!!! (értsd: belőtted a fullrgb-t és visszaugrott az előzőre... ugy tudtál fullrgbt kapcsolni, h továbbraktad valami hibásra, majd visszaugrott a fullrgbre :D ) -
Solt #85718 Ne izgass... -
#85717 ennél jóval marginálisabb dolgokat fikáz ... -
#85716 ha tudnád miről is beszélek...
kb ugy képzeld el, h hazajön az asszony és tiszte g*** a feje.... bár nem tudod h megcsal, de aligha nyúlnál hozzá szívesen :P
kb ennyire ad fos képet a limited rgb (meg a többi elkurt szintér) -
#85715 Fura hogy eddig senkinek sem tűnt fel, főleg a drágább, minél szélesebb RGB színskálát lefedő monitorokkal...ennyire vak lenne a zöld HDMI-s pc master race? Vagy a 'likely' a valóságban nem olyan gyakori... Én DVI-t használok hálisten' és nagyon szembetűnő a fekete-fehér tesztkép 4 kockája közötti különbség... -
alyr2 #85714 Az AMD nem fos csak sokkal kevesebb forrással rendelkezik mint pl az intel..valamikor 6-7 éve "rossz" strategiat valasztottak es ide vezetett, hogy 10% al kb gyengebbek a prociaik, a VGA meg szerintem kifogastalan, az NVidiaval szemben.. -
Solt #85713 Kicsit frusztrált vagy mostanában... -
#85712 Igazad van "AMD egy fos" létező cég valóban:) -
#85711 Ahogy olvasgatom a fikázásait nagyrészt valamilyen értelemben létező/észrevehető dolgokat fikáz még ha túlzottan nagy hévvel is. -
#85710 Arra celzott hogy Borg ilyenert a foldig alazna az AMD-t... :)) -
#85709 "a nagyonigényes vidiásokat bezzeg sose zavarta!"
Megcsal a barátnőd/feleséged ,de nem tudsz róla semmit észre sem veszel ebből. Zavar téged? (Nem mivel nem is tudsz róla) Azta .... -
#85708 másik topikban most olvastam, gyere Borg védd meg őket gyorsan!! :D
nvidia driver fos színtéren működik, évek óta
régebbi cikk
a nagyonigényes vidiásokat bezzeg sose zavarta!
:)) -
#85707 szerintem az 580X még jobb lesz, megéri majd várni rá!
vagy méginkább: 680X ... ésígytovább :) -
#85706 Nem akkor fog valamire varni?:))) -
#85705 5 ev mulva lesz 380X-e. -
revi73 #85704 sziasztok ma vettem egy Asus R7 250x-et, összeraktam a gépet rádugtam a monitort, és kiírta azt, hogy a bemeneti jel határértéken kívül, és nem tudok vele mit kzdeni, légyszi segítstek
-
#85703 Inkább 480X lesz az! -
#85702 5 éve biztos nem mert csak mostanság derült ki hogy esetleg lesz egy 380X nevű VGA is.
Megint okosat akartál mondani de nem jött össze. -
#85701 "380X-em lesz"
hejj, ha nem ezt hallgatnánk 5 éve ... :D -
#85700 Az ilyen előzetes grafikonok végül 90+ %-ban mindig igaznak bizonyulnak.
Bár ezek nélkül sem kell túl nagy agytrösztnek lenni ,hogy egyik cég csúcskártyájánál a rá következő félévben kiadott másik cég csúcskártyája jobb lesz 1x+%-al.Az az NV a grafikonon érdekes kíváncsi leszek rá.
Szemlátomást 380X-em lesz,de ez még nagyon odább van.