<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Apropó Shad, hogy vált be? :)
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
rögtörõ nélkül 875ezer+áfa
rögtörõvel kb 1100ezer+áfa
Házhoz szállítva. De korrekt az emberünk és lehet alkudozni, ezt ott a helyszínen már említette is, hogy esetleg tud engedni.
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
azt mondtam hogy a környékünkön vannak 40 - 50 mázsás kukik és az a max.
-száritásrol annyit hogy minek ???? a hülye paraszt vágja le vizesen a kukit
-eladásrol meg annyit hogy itt kukoricát szinte csak állattartok vetnek
ugy hogy jobb ha ezt itt abbahaggyuk
Imádom az ilyen rendezvényeket, minden gép mellett találni parasztot, akivel lehet egy sor szidni meg dicsérni a gépeken :D
Kinéztünk egy New Hollandot meg egy Case-t. Meg találtunk egy faja tárcsát, kuki törés után nyilván arra be is ruházunk :)
ahogy Pickány is írta ez sajnos 3 milló liter tej. ami talán belgiumban a gazdák engedtek a földekre a felvásárlási árak miatt.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
nagyon jó tápanyag utánpótló a földnek,nem savanyítja ki a földet lazítja porhanyótsítja de csak leszántva jó
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Mit csinálnak azok a gépek?
-vadak
-cigók
-kevés csapadék
-gyenge minõségû termõföld
25 aranykorona felett földeken éri meg igazán foglalkozni kukoricával, szárítási költség nagyon magas ezért ha nincs meg belõle a 80-100 mázsa felesleges foglalkozni vele
egyébként én többre vártam mint ami lett mert 2.7 ha on lett 70 mázsa körül pedig a kuki elött lett megtrágyázva (szerves trágya)a föld 1000 mázsa ment rá a 3 hektárra az szerintem jo és mégis ilyen lett és nem tom miért pedig szépen kikelt meg minden és mégis csak ennyi. de ez adodhat a talaj miatt mert dunántulrol mindig hallom hogy 120 mázsás kukorica lett .... itt meg átlag az 20 és 50 mázsa között van hektáronként a környéken egyszer volt egy emberkének 100 mázsa felett de az nem csak 1000 mázsa trágyát rakott rá meg akor jo idö volt rá
ugy hogy gáz :S
Mezõgép - BN
mert te irtad hogy lehet vel tisztán vágni ha 1 el vagy 2 vel megyek :D:D:D
amugy meg jol letudtuk vágni video lesz kb pénteken hogy hogyan vágta az asztal és még a gép gyorsaságát is meg lehet nézni szorni nem szort semmit a sebbeség meg türhetö és ha lenne 50 hektárom biztos nem kinlodnék ilyen asztallal csak megjegyzem de ez van én meg nem fogok 100 ezer forintot kifizetni azért hogy valaki más levágja a saját kukoricámat mikor van nekem is kombányom
Jónak tûnik ez a fórum.
Lenne pár eladó gép ha valakit érdekel:
- IH 3as eke
- Claas COlombus kombájn
-2,6 m trácsa
Ha valakit érdekel adok bõvebb infot!
De jó nektek... nekem nem adatott meg ilyen lehetõség. Elõször akkor ültem traktorban mikor szántották a kertünket. Nekünk nincs itthon (még) semmi gép. Kb 13-14 éves koromban mentem elõször egyedül gyûrûshengerezni, egy jó öreg 80-assal :D
Mezõgép - BN
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Így nézett ki a dolog, délelõtt végeztünk vele :)
mai repce vetés

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Ha már tapasztalat, apám 16 éves kora óta gépeken dolgozik. Traktort 8, kombájnt 16 éves korom óta nyúzom :) Hidd el van itt is mibõl tapasztalatot szerezni :)
Ja még hozzátenném hogy óvodás korom óta a mezõgazdaságban nõttem fel.Jó pár szezont ültem végig kombájnban, Mostanában pedig mióta megvan a jogsim már én is dolgozgatok a családi gazdaságunkban.
Úgyhogy van azér nekem is némi tapasztalatom hozzá.
Röviden ennyi.
és én ezt most csak jo indulatbol mondom
Nekünk azt csinálja, hogy a csõr alámegy, letörik a szár és nem áll be hosszába hanem keresztben rajtamarad az asztalon és nem esik be a tépõhengerekhez vagy a csigához, fenn marad a csõrökön és feltorlódik, utána persze egy idõ után a többi alámegy az asztalnak és ott hagyjuk. A lényege a dolognak, hogy jó beállítással kaphat akármennyi szárat, akkor sem lenne szabad szemetesen dolgoznia. Jelen esetben lehet, hogy többre mennénk a gabona asztallal. Holnap hozok képet és meglátod hogy milyen is a tábla.
Ja meg ha 4011-es asztallal vágjátok az nem tolja meg csak ott hagyja.
[IRAM] leader
Viszont pozitív, hogy ahhoz képest hogy legalább 3q-t otthagyunk a földön mert nem bírjuk felszedetni, még így is 70q-s átlagot vágunk róla. Csak ilyen legyen mind és akkor nem siratjuk ezt az évet.