<b><font color=green>Mezőgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mesteruur
Na, kerestem pár képet a kombájnól. A héten vágom az olajretket, majd ott készítek újakat.

Mezőgép - BN

5,5 millió/db. Az egyikben egy új motor van a másikban meg új váltó. Amelyikben az új váltó van abban olyan 20ezer van a másikban 17ezer körül. Egyébként nincsenek nagyon lestrapálva. Erõsek és mennek mint a güzü, csak már le akarják cserélni, ne náluk rohadjon le ha le is rohad. Anno azt mondták hogy olyan 12ezer a kifutási idõ, ehhez képest szépen túl teljesítették.
A motor is azért lett cserélve az egyikben, mert a kezelõje túl jól mulatott az este, a másnapi szántás közben az egyik csõ eldurrant, elnyomta a vizet, ez az állat meg nem vette észre és megfõzte a motort. Aztán motort cseréltek, az valahogy nem vált be, kifeküdt hamar, azóta új motor van benne és megy.
Csak az a baj ha valamelyik tönkre megy akkor megint rá kell költeni vagy 5 millát és ennek eléggé nagy az esélye 😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Nah igen 😊 De 1500 hektárra kicsit túlzásnak tartom ezt gépparkot amit ezek erõltetnek. Egyrészt nem állnak valami fényesen anyagilag, másrész tuskó fõnökök vannak.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Amúgy a cég ahol dolgozok, hát ott is 10 ember mûvel 5000hektárt. 1 600 pacis cseli végzi a talajmunkát, 12m carrier-rel, meg majd az új horsch tiger-el. (kép valahol korábban van). Ugyan beállítanak közbe egy egy 900as fendt trakit is 5m horsch tigerrel, de a javát akkor is a cat végzi. Vetés is hasonló, egy traktor 6m vetõvel és kész.

És ingyen elvihetõ?😄

Apropó, tudok két sok üzemórás 8100-as JD-t eladót, ha valakit érdekel 😄

Faterékhoz õsszel hoznak két 936-os Fendtet, lecserélik a 20ezer üzemórás John Deere-at. A gondolatmenetet nem értem mert gépük nincs hozzá és nem állnak olyan jól, hogy mindkettõhöz teljes gépparkot vegyenek (a JD-k 180-asok). Mindkettõ egy-egy 5 fejes rábawerket fog cibálni, a 180-s JD-k a négy fejnek néha néha csókolommal köszöntek ezeken a földeken, sztem öröm lesz látni a Fendteket mikor szaladnak.
Tulajdonképp nem értem a dolgot mert 1500 hekin egy 936 simán eljátszana a két 140-es claasal meg a Rábával az oldalán, de õk tudják...

El. Valami okos törölgetett vagy mi 😊

mesteruur
reggel teszek fel képet a kombányról

Mezőgép - BN

mesteruur
Jaja, tudom hogy new holland alapra csinálták a sárkányt, csak azt nem tudtam hogy melyikre. De mondom... cvx1190-eset ne vegyetek, hacsak nem szállításra vagy szántásra akarjátok használni, mert a 4 fejes ekét viszi mint a rongyot 😄😄😄😄😄😄😄😄 (sztem 5ös elõtt összekakkantaná magát 😄😄😄)
am most jöttem haza lagziból... hát, elég gyenge volt, nem tartott csak 3-ig, nem bírta a nép 😛

Mezőgép - BN

SHADOWEYES7
eltünt a téma fél napra :S

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Nem fogja lejátszani, mert az országunkban érvényes szerzõi jogokat sérti...gondolom valami zene volt benne ami miatt nem lehet magyarországon lejátszani...

pickány
a kombány meg ez leszz talán

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

pickány
az elsö videot meg a youtube valamit elbaszott valaki ért normálisan a youtube hoz ????? mert én csak minimálisat:s

pickány
azaaz óra pedig a potkocsinak a légfék kihelyezett orája tehát a kompresszor é ,odabarmolták az állatok pont a biztositék tábla elé nehogy már hozzálehessen férni

pickány
az ekét idehozták házhoz használtan vettük 350 ezerért és külföldröl hozták ugy hogy képeket küldtek emailen és ugy mondtuk rá az áment

így van😊

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Mert a New Holland TM190 az alapja 😊 Azokkal is folyton baj van, nem egy jól sikerült koncepció. Ugyanígy a CVX190 is gondokkal küzd. Könnyû és ezért nem kapaszkodik annyira.
A CVX190 egy Case köntösbe ültetett TM190.

Hát nem tom 😊 Tankok ott kiférnek? Mert le kell venni a hidraulikát tartó öntvényt is.

kispalko
Kombányról van képed?

mesteruur
Ezek régebbi képek, már egyszer fel voltak töltve:

Ezek mostaniak, de sokat nem lehet látni rajtuk. Hétfõn készítek részletes képeket:

Mezőgép - BN

mesteruur
2.5 év a EMVA pályázati idõkorlát.
5 évig nem lehet eladni, ebbõl eltelt már a fele, de még a fele megvan.
Azaz el lehet adni, csak akkor vissza kell fizetni a fennmaradó támogatást
Nézek még képet róla. De ha nincs, akkor csinálok hétfõn

Mezőgép - BN

kispalko
Van még képed a gépekrõl???? Hány éves a case és menniyért vették?

kispalko
2,5 év hitel?

mesteruur
Van még rajta 2,5 év :S
Már most tavasszal mikor szétment benne a diffizár azt mondta hogy csak annyira csináljam meg hogy be tudjon gurulni a méhtelepig 😄😄😄😄
amint letelik a 2,5 év jön helyette egy 8230-as JD

Mezőgép - BN

kispalko
Akkor miért nem adja el a fönökõd a szar?

mesteruur
A képrõl nem lehet kivenni, de akár hiszed akár nem, Zolit egy dombon húztam.... de lefelé :S
Az a traktor meg sajna nem valami jó. 190 LE-nek van mondva, de talajra lead vagy 160-at. Arról nem is beszélve, hogy állandóan gondok vannak vele, eleje mindig szétmegy. Most csinálták meg aratás elõtt, fölvette vele kollégám a TerraCult-ot és már darál is a féltengely. :S
Az MX-et sokkal jobban szeretem, az egy ütõképes gép

Mezőgép - BN

mesteruur
Itt van még egy kép a kicsikérõl, itt még talán tiszta valamennyire 😊

Mezőgép - BN

kispalko
Nagyon nagy sár van nálatok is, a case is alig tudot ki jönni

mesteruur
Foglalkozik valaki közületek zöldborsó termesztésével?
Rakok fel pár képet, sztem nagyon jó, sokkal jobban szeretem azt vágni mint a gabonát 😊

Ploeger EPD 538

Mezőgép - BN

kispalko
Milyen kombájnotok van?

Az enyém is úgy rág,hogy már csodaszámba megy ,hogy egyáltalán még hajt.

[IRAM] leader

Tévedés.Nem kell a fülkét levenni!!Csak a két hátsó fulketartó csavart és meg kell emelni 15 cm-re a fülkét és kész <#eplus2>

[IRAM] leader

Holnaphoz egy hétre szétrántjuk a 82-est, diagnózis szerint lelazult a kúpkerék a diffinél és hála égnek ehhez le kell szedni a fülkét is. El leszünk két napot vele. 😊

kispalko
Hát nem vettem észre

Mert ha könyvjelzõ akkor automatikusan behozza és észre sem veszed hogy a Játékok közé van berakva. Nekem is így van, észre sem vettem a dolgot csak mikor jöttek és mondták hogy mit keres ott, te sem vetted észre ezért gondoltam...😊

mesteruur
jobb oldali oszlopban, az ülés mellett mi az az óra?
csak egy pillanatra lehet látni, de mintha valami órának tûnne.

Mezőgép - BN

kispalko
Oda.De honnan tudtad?

kispalko
Az elsõ link az nem jó

De a második az jó és az ekéd is frankó. Mennyiért vetted?

pickány
például ez éppen kukorica tarlo a közepén van rész ahol kivülröl is van vidizve

másik ez meg inkább kép az ekérõl

Látom neked is könyvjelzõbe van kirakva 😄

kispalko
majd dobj fel képet

pickány
ha már a szántásnál járunk nekünk a 3 as váltvaforgatos gassner eke elöhántokkal szerelve a legnagyobb kukorica tarlot is leszánt 100 % ig szoval az elõhántos ekéket csak ajánlani tudom , miota meg van az eke a szántás minösége miatt sosem aggodok 😄😄😄

és holnap maglucerna aratás életemben elõszõr ha az idõ is engedi 😄😄😄

most ez mit keres itt? 😄D

kispalko
Akkor minden játékos csávó ide fog írogatni

a topik az általános fórumokból átkerült a játékosok fórumába

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

hmm most nézem én is,hogy játék fórumba de miért is? Milyen játékról van szó?😄
kispalko
Mirõl van most szó??? Milyen játék

matthias92
ezzel énis szoktam játszani, nagyon jó játék, könnyedén leköti az embert, és elveszi a szabadidejét. 😄

Ide lett vissza rakva 😄 Ez gondolom kisebb módosításra szorul de majd az illetékesek intézkednek 😄