24942
-
pista89 #23738 -
Scamp #23737 Felénk is így alakult az este. Dörgött, villámlott meg esett. Annyira nem volt vihar, inkább csak eső.
Lehet nem ártana átszerelni az 514-est, hátha lehet márciusban aratni...:D -
csonkesz #23736 Sajnos igen. Itt is villámlott Heves megyében, és egész nap elég meleg volt. Most meg tombol kint a vihar, fúj a szél és esik az eső. -
El Ray #23735 Üdv mindenki!
Lassan az időjárás olyan lesz mint Afrikában, 2 évszak: száraz és esős. Mai nap meleg rekord megdőlt 21,5°C. Villámlott a jászságban és dörgött az ég 1cm nagyságú esőcseppek hullottak az égből... Tiszta tavasz van jövő héttől meg megint ígérik a havat meg a hideget...
Amúgy Boldog Karácsonyt mindenkinek... :) -
#23734 mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok -
csonkesz #23733 Igen, az a lényeg, hogy azt csinálja az ember amit szeret. Én 4 évig általános gépész suliba jártam és gépészeti alapismeretekből érettségiztem. Nem volt semmi alapom mg-ből, úgy mentem most 2 éves technikusira. De szerintem te a mezőgazdasági technikus képzésről beszélsz, én pedig a mezőgazdasági gépész technikus képzésről, a kettő ég és föld. -
Scamp #23732 Mindenkinek Boldog Karácsonyt! :) Teljen szeretetben és békességben a család melegében. Kellemes ünnepet és persze szép ajándékokat a fa alá :) -
#23731 Végül is lehet az is, ami biztos itt is olyan a 2 éves hogy sok a gyakorlat és a gépekkel foglalkoznak szerelik őket és dolgoznak velük, nameg van pár elmélet is.
Az a technikusi amiről én beszélek 4 éves éretségivel, bár lehet hogy úgy van hogy 2 év érettségire felkészítő és 2 év olyan technikusi amire te jársz. De nekem semmi kedvem mg-ből érettségizni, ráadásul ott a legtöbb kérdés az állatokról és növényekről szól, elég kevés gépészeti kérdés van benne...Mind1 az a lényeg hogy legyen hol dolgozni, és jól érezd magad, bármit is választasz...
Boldog Karácsonyt! -
#23730 Kellemes, boldog, békés karácsonyt minden fórumozónak és a családjaiknak!! -
#23729 Boldog Karácsonyt! -
csonkesz #23728 Én is technikus képzésre járok, ami 2 év és csak a mezőgazdasági gépészettel foglalkozunk. Heti 2 nap csak gyakorlat, a többi nap munkagépek, erőgépek, gépjavítás és egy kis általános gépészet. Heti 1 órában foglalkozunk csak mezőgazdasági alapismeretekkel. Ez pont azoknak való, akik a mezőgazdaság gépeivel foglalkoznak, gépkezelők, gépjavítók. -
#23727 Ez milyen suli mert én is ezt akkarom csinálni?????? -
#23726 Értem!
Hát én csak traktorozni akarok minden mennyiségben szval elég nekem a 2 éves is mert azzal is felvesznek melózni:)
Ja nameg +érettségi amin most dolgozok:D
Mehettem volna technikusira de nem bírnám ki ha 4 évig növénytermesztés meg állattenyésztés lenne a téma, ami nem érdekel, szerelni meg traktorozni csak nagyon alapul tanítanak!A szakképzésben pedig megtanítanak szerelni és traktorozni is, nameg a növénytermesztésről a fontosabb dolgokat, a tapasztalatról nem is beszélve!:)
Az a lényeg hogy jó helyed legyen és azt csináld amit szeretsz!
-
Scamp #23725 Támogatáshoz vagy szakirányú végzettség kell vagy igazolás arról hogy 5 éve mezőgazdasággal foglalkozol. Legalább is itt így van. :)
Szakirányú végzettség a gépkezelői is. -
JD4650 #23724 kaphatsz úgyis támogatást
amúgy meg a mostani rendszer 3,5 éves, semmit sem vesztesz abban 2 évben -
gibic #23723 Ezért járunk egyetemre, ami 5 éves képzés, és felsőfokú végzettség (diploma), amit már "előszeretettel" támogatnak. Most már sok mindenhez kérik a szakirányos felsőfokú végzettséget. A 2 éves képzések, meg gyorstalpalók, nem hiszem hogy elegendőek. (egyéni vélemény) -
#23722 Ja hát végül is igen, de most ezzel a gondolkodásmódommal nem költöznék itthonról.
Végül is nem is az hogy ugye válalkozó csak úgy nekem ez olyan érdekes, hogy innen elég sokan járnak felsőbb oktatásra, persze nemtudom arra milyen viszonyok vannak munka terén, végül is válalkozhatsz egy 2 éves szakképzéssel is, bár nemtudom hogy támogatást adnak-e úgy:) -
Scamp #23721 Havi 300-ból elég szép lakást lehet szerintem bérelni kicsit közelebb. Annyi havi bérért már megérné szerintem.
Különben én nem feltétlen vállalkozó akarok lenni, inkább csak termelő. -
#23720 Itt mindenki vállakozó akar lenni a mezőgazdaságban?
Én csak egy mezőgazdasági gépész szakképesítésre várok ami 2 éves és hopsz máris mehetek melózni, erre felé van egy pár olyan hely ahol 100eFt felett kerenék...
Sajnos kicsit messzebb kb 100km-re van egy telep ahol télen havi 180eFt-ot keresnek nyáron összejön 300 is de az olyan messzi van hogy ha lenne is autóm még akkor is elég sok pénz menne ki üzemanyagra, arról nem is beszélve hogy napi 13órát dolgoznak még hétvégenként is, de ott már komolyabb gépek vannak, azt is hozzáteszem hogy állandó munkaerőhiányban szenvednek, mert valaki bemegy és már másnap nem megy dolgozni:/! -
#23719 én is remélem :D:D:D:D
másik kérdés valaki foglalkozik tyúkokkal mert ma vettünk tojóketrecet meg tyúkokat és mint amatőr kezdünk vele és jo lenne pár jotanács -
pista89 #23718 én -
Scamp #23717 Emberiség! Január 27-30 Agro+Mashexpo. Ki jön nyálatcsorgatni? :D -
csonkesz #23716 Egy kis trágyahordás -
gibic #23715 Én is így vagyok, egyenlőre még nincs saját gép. Csak egy kevéske saját föld, amit jelenleg bérbe művelnek. Addig meg eljárok dolgozni a környékbeli nagyobb mg cégekhez. Pénz és tapasztalat. -
#23714 Én a mezőgazdaságba akarok dolgozni, de egy a baj hogy nekünk nincs semmi gépünk. Igy elég nehéz lesz szerintem ha saját magam akkarok kezdeni valami vállalkozást. -
gibic #23713 Oké, régen volt már.:D -
csonkesz #23712 Egy kis szórakozás a hóba -
Scamp #23711 Február 15-ig kell :) -
gibic #23710 Szerintem először gondold végig mit akarsz kezdeni magaddal, mire van lehetőséged, mit szeretnél csinálni..stb. És úgy válassz egyetemet v fősulit, ja és az eredményeid sem utolsók.:) De most már nem jelentkezni kellett? -
#23709 És milyen érdemes erre a szakra menni??? -
gibic #23708 UMM - 2009.12.20 -
#23707 Hali-hali a támogatásokat is megtaláltad az interneten ? -
regim #23706 Üdvözlök mindenkit,
Mezőgazdasági vállalkozó vagyok Soponya környékéröl, és az igazat megvallva nem régóta használom az Internetet. Csak most hogy több szabadidőm lett gondoltam kicsit jobban beleásom magam hogy mit is lehet találni a Mezőgazdaságról.Ez a fórum elég jónak mondható, sok hasznos dolgot találni és és ráadásul van egy naprakész fórumozó közösség.
Az internetre visszatérve az első pozitív élményem még októberben volt amikor a Béptámogatási pályázat keretében kerestem traktort magamnak, sok keresés után megtaláltam a megfelelőt a www.agropiac.hu oldalon.Gondoltam megosztom veletek is, hátha hasonló problémátok van és nektek is segít. -
JD4650 #23705 én, de nem a SZIE-n -
#23704 Én mezőgazdasági mérnöknek akarok menni. Itt van aki ezt tanulja??? -
#23703 Mezőgazdasági gépészmérnök -
#23702 videjóóóóóóóó
mai szántásos videjom a kis Forddal hóba :):)
ezzel nem tok olyan videjot csinálni ahol kivülről van vidizve mert ez nem áll meg a barázdába rendesen :D:D:D ez van -
#23701 Milyen szakon???? Mert most vagyok végzős azért kérdem. -
#23700 Azaz ott tanulok, de bejárós vagyok -
#23699 Jaja, én is gödöllőn vagyok