24942
  • JD4650
    mesteruur:D
  • El Ray
    van itt valaki aki rajtam kívül Gödöllőn tanul?
  • kispalko
    Milyen suliba jársz????
  • mesteruur
    OK, megvan minden ami kell... huhh
  • mesteruur
    ok, ez már elég frankó cucc
    82
  • mesteruur
    Sziasztok, kellene nekem MTZ-82 paraméterei, vagy elektronikus gépkönyve, minél hamarabb. Üzemeltetés házimhoz kellenének a pontos adatok, váltó, difi áttételek, pontosan.
    Illetve konskilde sgc 35 kobinátor adatai.
    keresem én is, de még nem találtam róla lényegi infot
  • Scamp
    Hova akarsz ennél nagyobb fogást? :D 45 centis a fogása. A nagy 4 fejes Rábewerk is ekkora volt amit ezelőtt rángatott :D Ugyanebből az 5 fejes már sok, az olyat itt a Rábák húzzák :D
  • Scamp
    Ki van csukva :) 8-al megyek 7Km/h-val, majdnem kevés, de többel nem tudok menni. Így pont optimális minden. Még van hogy vissza kell kapcsolnom, mert fogósabb részen kicsit meg brummogtatja ez is a gépet azt meg nem szereti.
  • JD4650
    7km/h
    inkább 1 4es váltva forgatóst
    az úgyis annyit fog mint 1 5ös IH:D:D
  • El Ray
    Amilyen sebességgel halad ez a gép szerintem simán elhúzna még 1 fejet. :)
  • Scamp
    Köszi :)
  • pista89
  • Scamp
    Ez a videó lenne csak nem sikerült:

JD 8100 + IH

Bocs a minőségért, de a telefon nem a tuti :D
  • kispalko
    Ez mi?????
  • Scamp
    <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nKvAlv8KYXE&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nKvAlv8KYXE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
  • Scamp
    Néhány kép a mai napomról :D
    Többnyire ez a maximum amit az IH ekéból ki tudtunk hozni (annyira nem is rossz ahhoz képest amilyen volt) :) :

• gibic
    UMM - 2009.12.13
  • Scamp
    Szép és jó dolog a Tész meg a Tsz, mert valószínűleg hatékonyabb a termelés. De itt az a baj hogy ha nem veszik meg a terményt, akkor nem csak a gazdáktól hanem a Tsz-ektől sem. A monopol helyzetet a versenyhivatal nem engedi. Jobb lenne, szükség lenne rá, de hajlam kell rá.
  • El Ray
    Szerintem jól teszi! Erre van szüksége az országnak, jó kis koncentrációra! Termelői összefogással, minőségi feldolgozott termékekkel a piacra lépni. Termelői szövetkezetek-->termelői kézben lévő feldolgozók-->egyszerűbb, jobb, gyorsabb, hatékonyabb piacra jutás és pozicionálás.
    Amit a piac diktál, előre látni mire lesz szüksége az embereknek, monopol helyzetbe kerülni ezáltal és leteríteni a piacot.

Elég keményen fogok ez ügyben kampányolni. Ez egy életcél számomra, hogy a magyar piacot folyamatosan nyomjam! Terjeszteni a TSz-eket újra, törekedni az újbóli összefogásra, előtérbe helyezni a hazait. Illő volna végre tudatosítani a fogyasztókban, hogy vegyenek magyart, ha törik ha szakad, ami ha drágább is de legalább minőségi árút kapnak érte. Nem utolsó szempont hogy életben tartanak legalább néhány magyar családot aki ebből él másfelől a gazdasági mutatókon is jól meglátszik... :D
  • birdo #23679
    Csányi csinye
  • Scamp
    Igen, ez így van :) Nem épp kötött földre találták ki, de ez van most, ezzel kell beérni :)
  • eugabesz
    hasonló,de mégsem úgy működik...igazándiból semmire nem mennél a szerelési könyvvel.
    Valószínű eltört a villa,de egyszerűen a csapszög is kicsúszhatott.
    Nem kevés szereléssel jár az tuti.
  • pista89
  • JD4650
    hát az azért van mert IH eke
  • dzsondír
    Üdvözlök mindenkit:

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Jumz traktorunk és nem működik a differenciálzárja. Az lenne a kérdésem, hogy nem e hasonló az MTZ- jéhez? Ha igen akkor lenne valaki olyan kedves és küldene nekem egy MTZ szerelési könyvet, nagyon hálás lennék érte.
    Előre is köszönöm: Jani
  • Scamp
    A TX66 kicsit megosztott, ha szerencséje van az embernek akkor jó, ha nincs akkor javíthatja világnak.
    Itt van, akinek van belőle három és mennek éjjel nappal, de egy ismerősnek meg van egy ami többet volt a műhelyben, mint a búzatáblákban.
  • prometheuss
    Hello!

Gondolkozunk most kombájn vásárlásán és érdeklődnék, hogy van e valakinek New Hollan TX 66 ossal kapcsolatban valamilyen tapasztalata, és ha igen mik azok :).

A másik találtam egy MF 38 as kombájnt 3500 üzemórával és "csak" 5Millió forint ami egy 280 LE-s képest elég jó... mit gondoltok?
  • eugabesz
    hát ha nem megy bele a földbe...úgy az MTZ is repülne vele
    Félre a tréfával..az IH eke(meg más is) akkor farol,ha az elsők közül vlamelyik nagyot fog,vagy nincs meg az eke-nád alul,vagy kopott,vagy pedig nem jó helyen húzza a gép.Az elejét kell megnézni,inkább jobbra kell a vonólapon lennie az egésznek.
  • Scamp
    Bepróbáltuk ma Johnit hogy mit tud terepen :D Mint az állat...
    Csak az IH eke valamiért nem az igazi. Mindig kifarol meg nem borítja rendesen. Még nem túl fényesek a lemezek de ennyire nem szabadna rossznak lenni. Nem akar túl jól menni. De a gép az repül vele.
  • JCB BMW
    mi földünk mellet vetett a TSz takarmány borsót, jobb íze is volt mint amit a kertbe termeltünk. Szépen kikelt de aratás előtt 1hónapal elverte a jég és tárcsázás lett belőle.személy tapasztalat nincs majd csak jövőre lehet.
  • gibic
    Bocs errefelé nem jellemző, előbb találnék mák ültetvényt mint borsót. Akik zöldtrágyát használnak azok meg mustároznak.
  • pickány
    érdekes amiket olvastam de személyes tapasztalat van valakinek vagy senki nem vetett még ?
  • pickány
    kösz srácok meglesem ezeket a linkeket:D
  • pickány
    de lehet jobb lenne csak nem tudok rola de arról még annyit se hallottam mint a borsorol:D:D
  • SHADOWEYES7
    Borsót tavasszal kel vetni,a búzával nagyjából 1 időben kell aratni

A szárazborsó termesztése
    Az eredményes borsótermesztés technológiai folyamatai közül a tápanyagellátás az egyik sajátos kérdés. Ez abból adódik, hogy a borsó nitrogénből önellátó, azonban csak a kelést követő 4-5. hét után, eddig az időszakig a növény a talaj felvehető nitrogéntartalmára van utalva. Éppen ezért fontos, hogy vetés előtt gyorsan felvehető nitrogénformát juttassunk ki, de a kijuttatott hatóanyag mennyisége ne haladja meg az 50-70 kg/ha értéket.

http://www.agraroldal.hu/szarazborso-termesztese_cikk.html
  • gibic
    takarmányborsó termesztése
  • gibic
    Szója nem lenne jobb?
  • pickány
    valaki szokott itt borsót termelni ??? mert most szeretnénk vetni napraforgoval együtt hogy legyen takarmány a hizoknak és ezzel szeretnénk kiváltani a tápot, részben

és a borsorol szeretnék megtudni dolgokat pontosan hogy mikor kell vetni aratni mütrágya kell e mennyi mennyivel vetik permetezni kell e hasonlok.

• gibic
    UMM - 2009.12.06
  • Micsu
    jogos de ettől még a paraszt nem fog megélni, telejen más koncepció kéne, az se működik hogy mindenki termel minden saját belátása szerint utána meg csodálkozik hogy nem tudja eladni