<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Épp ma kezdtük vágni azt a darabot amit ledöngölt a szél. Getymózás az egész, mert mindig összegyûjti a szárat a csõrére. Olyankor nem kezdjük válogatni hogy mi a szár és mi a kukorica megy minden a csigához. Rengeteg szárat beledobáltunk ma (10 méterenként meg kellett állni) és két marék szárdarab ment fel a kocsira három tartályból. Ha jó a gép és jól van beállítva akkor nem viszi fel a szárat.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

nem a miénk a tárcsa, de kb az a tag mozog a legkönnyebben
nem használják, de nem is adják el, zsírt sztem 1X kapott amikor belerakták az új csapágyat

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Ez a csapágy szorulásának az elsõ jele...hamarosan meg fog állni valamelyik.

[IRAM] leader

Nemrossz :D

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Nekünk is van itthon kombájn eredeti kuki asztal van hozzá és még így is ha néha mégis bekerül egy szár akkor azt a keveset is felhordja a tartályba.
Elvileg nálunk is tervben van.:) Meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Melyik suliból mentek?

Sziasztok! Bábolnai napokra jön valaki? Mi elvileg Pénteken megyünk a sulival egész napra, én még nem voltam arra, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.

az igaz hogy akkor is csak a szem megy a tartályba de a nagyobb anyagáram miatt a szórás is nagyobb lesz

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

pickány
nem azért de te gondoltál már abba bele hogy régen amikor még nem volt szártépõs kukorica asztal akkor mivel vágták a kukoricát ?? egyébként meg tavaly simán csak gabonasztallal vágtuk a kukoricát ugy hogy akkor mit mondtál volna

és mi van ha bemegy az egész szár ??? arra valo a rosta hogy tisztára rostálja magot a szél meg ki viszi a koszt meg a szárat meg a rázo láda

gondolkodj el!!! mikre nem képes a kombány ???!!hmmmm

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Hali
Nem azért de láttál már eredeti kukorica asztalt munka közben?
Csak azért mert az eredeti csak a csövet meg néhány leesõ levelet visz be.
(Megjegyzem ha a szárral együtt megy be a kombiba az lehet hogy hogy ami a tartályba kerül az nagyon szemetes lesz)
pickány
a kukit ki mennyiért szokta vágni ???

Kertészmérnök, de ezt szerintem neked kell eldöntened mi érdekel jobban... :)
Nézd meg a holnapot, és a leírások alapján döntsd el, mi érdekel jobban.
pickány
a kukorica csõre gondolsz vagy a kukorica szárra hogy felgyülik???

a csövet ugy kell majd mindig ha megtelik a tálca besöpörni az asztalba de a szár meg ahogy gyülik ugy esik be az asztalba mert nincsen akadálya hogy beesen a csigához szoval egyik löki befelé a másikat "remélem":D:D:D:D

Felvettem ma a kukorica asztalt, körbekalapáltuk, meg körbezsíroztuk. Holnap még ha minden jól megy megszüntetjük a vízfolyást és holnapután beleállunk a két hektárba amit lenyomott a múltkori szél. A többi tábla megúszta :) A Marysta valahogy gyengébb volt a többinél.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Kár, hogy nem lesz rá idõnk, pedig mennénk...ha lehet akkor képeket valahova majd rakjon fel valaki. :)

Sziasztok!Most hetvegen 20-ik alkalommal rendezik meg Aradon a mezogazdasagi kiallitast,aki csak teheti jojjon el
Csupán egy naja lesz,de az alapvetõ(és hidd el nem kötekedni akarok)hogy a tartón az elején össze fog gyûlni a kuki...nem kicsit...nagyon.

[IRAM] leader

Tényleg ok, leesett :D

pickány
jaja télleg ilyen motolla kéne :D

amugy meg IH 531 es kombány volt itt rola 2 video is lucernamag aratás meg stb......

szia!

Ezek a gépek mind eladók?
Mert pár dolog lehet h érdekelne.

köszi a választ elõre is

Paraszt ember leleményes :D
Ha tudnátok hozzá gabona asztalhoz napraforgó szettet szerezni, vagy csak a szett motolláját és azt ráraknátok akkor lehet hogy bejönne a cucc :)
Így néz ki az átalakított gabona asztal, nah ennek a motollája lehet jó lenne a kukihoz is :) Egyébként milyen kombájn?

pickány
mai nap ezzel bibelõttunk kukorica asztal helyett gabona asztal átalakitva :D:D:D:D majd kiderül mit csinál a gyakorlatban lehet viszarakjuk a motollát de azzal az a baj hogy nem lehet magasabbra emelni és a kukoricát elöre töri mégmielött be esne az asztalba

kispalko
Te milyen szakra jársz???

csá mindenki!
üdv innen a SZIE kolijából :D
ha jó helyre akaresz jönni ide gyere!
nézd meg az egyetem honlapját: Szent István Egyetem Gödöllõ
Nagy hangsúlyt fektenek a gyakorlati tudásra és az sem utolsó hogy nem szakbarbárokat akarnak futószallagon kilökni a nagyvilágba...!
kispalko
Te mit tanulsz??? Nem ilyen bent ülõk a padba és csak nézek ki a fejembõl, hanem olyat ahol lehet is valamit csinálni.

mesteruur
Attól függ melyik részét szeretnéd tanulni, gépészet, növénytermesztés, állattenyésztés, agrármérnök vagy agronómus.
Meg ugye az sem mind1 hogy melyik részén laksz az országnak.

Mezõgép - BN

kispalko
Tudna nekem mondani valaki mezõgazdasági sulit vagy egyetemet mert most végzek 2010-be és nem tudok egy jót se. Kösz a segítséget.

Ez biztos meg is ér annyit;)

Class Dominator 80
tellerlacika
Nemtudom mert nekem semmit nem mondnak el de szerintem 5 millát biztos kérnek a kombájnért. 8300üös a gép.

H-Dunaföldvár

kispalko
Menniyért adják el???

Semmi, a tükör tartója kicsit meggörbült de egy jól koncentrál tolómozdulattal helyre lehetett állítani :) De az tuti, hogy lezárta élete egy szakaszát szerencsétlen és új szülinapja van :D Ha fél métert téved a fa akkor oda a fülke, bár elméletileg talán akkor sem lett volna nagy baja, de jobb nem kipróbálni.

tellerlacika
még egyenlõre nem vitték el de vmi pincehelyi csávó már jelentkezett érte. Pedig a szívem csücske volt az a gép.

H-Dunaföldvár

kispalko
108 dominátorral mi lett???

tellerlacika
Ha a hét végén lesz rá idõm csinálok a jelenlegi gépparkomról képet. Nem nagy eresztés de sürgösen kellett bevásárolnom a tavasszal azt ezek voltak kéznél de mûködõképes minden.

H-Dunaföldvár

tellerlacika
Mtz-1025.2(2003),Mtz-82(1994-Barna)Universal-445v(1991),FFt-20 Solti tárcsa,Román-3.2m kombinátor,Bogballe M1-trend mûtrágyaszóró,2-m kombinátor,1.20 talajmaró,2-es eke, 1db 3fejes grenz-bar eke, 1db landsberg 3fejes eke, 400l permetezõ, 600l permetezõ, 1 tárcsás 300kg mûtrágyaszóró, 4soros becker vetõgép,spc-6, vetõgép,hassia 25soros vetõgép,ih-6200 vetõgép,faza big-bag zsákemelõ,2-db hw 80-11 pótkocsi,ovp-20 magtisztító+1db donor,ksmk-6sorközmûvelõ,1db vogel-noot farmer m120-3s tip. eke, 1db vogel-noot váltvaforgatós 3fejes eke(2008),1db krumlivetõ, traktorral hajtatott maszek szalagfûrész, 1db hl-60-11 pót 3000lit vizeslajtal,claas dominator 108sl,nas 676 napra vágoasztal,oros 6211sa kukszvágóasztal, jympa 3késes lazító. asszem ennyi. Sok gép csak azért volt mert elöször az univesalhoz várásolt be az öreg, utána vettük a 82-est akkor ahhoz majd végül a 105-höz vásárolt de eladni nemnagyon akart semmit. Úgy volt vele hogy bármikor kellhetnek még.

H-Dunaföldvár

Igen zsákolós.Kísérleti napraforgó és külön zsákba kell szedni minden parcellát.Elég lassan lehet vele haladni.Sokat kell tolatgatni.

Komplett rádõlt a 82-esre.:O Lett valami baja?

Hopsz...elszúrtam...

Készülünk a kukoricára, ha már le van döntve akkor a jószágoknak be kellene hozni...:) Ma is ügyködtünk kicsit. A második kép elég ratyi de a lényeg látszik :)

Tegnap este volt egy kis szélvihar :S Voltunk kint határszemlén, nem sok felé voltunk, egy két hektáros földünkön a kukoricát a földig tarolta :( A többi helyen csak a szélét döntötte meg kicsit. Képek ott még nem készültek, de mikor hajnalban a szél után hazaértem a következõ fogadott:

A gép megúszta, ha fél méterrel arrébb dõl akkor a kustnyinak délután van.

kispalko
Részvétem.

kispalko
Milyen gépek voltak????

Biztos okkal van parlagon. Többek közt amit te is felsoroltál. A román ötletedet pedig más már alkalmazza sikeresen, nagy nehezen elõástam azt a cikket:
Dombegyházi agrár ZRt

Az a nagy baj, náluk is, hogy semmit nem kapnak azért a kis munkáért õk sem. Ugyanúgy nem fizetik meg a terményt ahogy itt sem és az állam sem hajlandó felfogni, hogy csak a támogatás a haszon az egész földön, márpedig, ha nincs haszon rajta akkor ne várjanak vállalkozó szintû termelést.
Az viszont valószínû, hogy akárki megy oda gazdálkodni, az ugyanazokat a feltételek és támogatásokat kapja, mint az ottani gazdák. Nem tudom, hogy nagy területen megérné-e a dolog.

Ez is egy érdekes hír:
Horvátország

:)
Ez majd még kialakul. Én nagyon szívesen folytatnám közösbe is valakivel. Itt a környéken viszont nem igazán tudok senkit, aki ilyenbe belemenne, esetleg unokatesóm, de õ még utánam két évvel végez.
Voltunk Romániában a nyáron és akadt olyan ötletem is hogy Romániában a határ mellett bérelni földeket és azokat munkálni. Rengeteg mûveletlen terület van 10-20 Km-re Battonyától, ha a magyar oldalon terem a föld akkor nem hiszem hogy a román oldalon rosszabb lenne sokkal. De ezt persze csak akkor ha marad még ott mûveletlen rész és a lelkesedés se lankad :D

Kár hogy az ország túl felén laksz. Közelben lennél társulnék is veled.:)