<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Érdekelnek itt valakit eladó gépek?
- IH 3as eke
- Claas Colombus kombájn
- 2.6 m függesztett tárcsa
Érdeklõdni itt vagy privátban.
még 1 évem van +egy fél
Mezõgép - BN
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
H-Dunaföldvár
H-Dunaföldvár
Én most küzdök faterral, próbál lebeszélni róla, hogy folytassam a mezõgazdaságot, de nem vagyok hajlandó engedni. Jelenleg még ugye itt a fõsuli. Ha végzek, akkor majd kiderül hogyan tovább. Bérbe vettük a jelenlei területeket még 5 évre, utána rajtam áll, hogy mi lesz velük. Nincs kedvem mással foglalkozni. Minden azon múlik mit alakul a helyzet a következõ években.
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
H-Dunaföldvár
H-Dunaföldvár
H-Dunaföldvár
H-Dunaföldvár
H-Dunaföldvár
Most fater kapott egy tippet, hogy az nem jó ha összetartanak a kerekek, pont nullán kell lenniük és a difizár tömbje alól ki kell annyi hézagolót venni, hogy a fogaslécet neki szorítsa a fogasívnek. Faterék telepén az összes elsõkerekes így van beállítva állítólag és semmi bajuk...Holnap ezt is kipróbáljuk.
Ma vettünk irányítókart, mert ugye az elõzõben a borda ki volt nyalva...
Az új, hamisítatlan orosz, ez látszik is :D
Pontosan ezt írtam...<#nezze>#nezze>
[IRAM] leader
[IRAM] leader
A szervo tengely, ami függõlegesen van a toronyban annak a lenti végén a bordázat szét volt nyalva. A csiga és a fogasív szintén. A perselyek amik a szervó tengelyt tartják ugyancsak elkoptak. A dugattyút nem volt kár szét szedni mert az is gumigyûrû-bajos volt. A csigás tengely háza és a csapágyai megintcsak tropák voltak. Az irányítókar is de ez jobba már csak akkor látszott mikor a felújított tornyot visszaraktuk. Szóval többnyire a szivattyút és az öntvényt kivéve minden sz@r volt :D Holnap még irányítókar csere és talán pöpec az egész. Apropó az összetartás az jó :)
H-Dunaföldvár
Sajnos,hogy ennyire komplikált az egész berendezés,mert nagyon sok a hibalehetõség.
[IRAM] leader
De ne mond,hogy ganéj a nép ,neked elárulom..."csak itt,csak most,csak önnek"
[IRAM] leader
igen úgy néz ki hogy itt biztos a helyem, de sztem nem sokáig leszek itt, mert el szeretném én is kezdeni a gazdálkodást, itthon.
De majd meglátjuk hogy abból mi lesz.
Mezõgép - BN
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Kint van 100 ha napra, azt a héten levágom (ha lehet vágni)
Utánna suli, meg majd kukszi aratás, vetés majd szántás. Amíg ezek nincsenek meg nem túl sokat látnak a suliban :D
Mezõgép - BN
7.én nekem is kezdõdik a suli :(
Mezõgép - BN
Pont sikerült esõ elõtt elvetni, egy hajszálon múlt.
Hétfõn átszereljük a kombájnt és start a naprába amint lehet :)
Mezõgép - BN
[Favorites]:Ikarus 260, MTZ,JD,Valtra,NH, Volvo 460SE[car] [My PC Spec]:Intel Pentium 4 2,8 GHZ, 1 GB Kingmax RAM, ATi HD3650 VGA.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB