24942
  • pickány
    bekeritett területre nem is mennek be de a földre bemennek de ha nem tod felfogni akkor majd gondolj rám amikor majd megállitanak :D:D:D:D hát most ennyi én nem fogok itt magyarázkodni ha nem hát nem vége ennyi

azt meg még mindig nem értem mért kell beillesztgetni a hozzászolásomat a tiédbe tudod ez egy forum és lehet látni hogy mit irtam az előbb annyira még nem vagyok öreg hogy elfelejtsem mit irtam de az egérrel lejjebb huzod a hogy lássad mit irtam és akkor már nincs szükség rá hogy a forumot szétnyomjad :D:D:D:D:D:D:D:D
  • Micsu
    "nem jo vicc egyébként jobb ha tölem tudod munkavédelmi felügyelőség és a KPM emberei szoktak bemászni a földekre akkor röhögjél ha majd egyszer téllleg megállitanak szántás közepén."

az érdekes mert ha én jogsi nélkül szántok a saját földemen ami egy tanya mellett van ergo nem kellett közútra/földútra mennem azért hogy oda jussak akkor a rendőrnek semmi köze hozzá ha én jogsi nélkül szántogatok ott magamnak ez kb olyan mintha tanyán belül közlekednél jogsi nélkül autóval, engedély nélkül be se teheti a rendőr a lábát a portára, a kpmet meg végképp nem értem hogy keverted ide

"a pályázatos dolgot meg olvass utána azt hiszed hogy én ezt saját agyambol irtam.
    pályáztál már gépre??? mindig gondolkodj el azon amit lereagálsz mert lehet hogy te tévedsz inkább nézz utána és ugy legyél okos köszi"

pályázatokat írok úgyhogy lehetőleg te nézzél már szét jobban mielőtt nyilvános fórumokon osztod az észt
  • pickány
    nem jo vicc egyébként jobb ha tölem tudod munkavédelmi felügyelőség és a KPM emberei szoktak bemászni a földekre akkor röhögjél ha majd egyszer téllleg megállitanak szántás közepén.

a pályázatos dolgot meg olvass utána azt hiszed hogy én ezt saját agyambol irtam.
    pályáztál már gépre??? mindig gondolkodj el azon amit lereagálsz mert lehet hogy te tévedsz inkább nézz utána és ugy legyél okos köszi
  • Micsu
    "ahhoz hogy használd is a gépet ahhoz kell a T kategoria"

mért mondod tán a rendőr bemászik a szántásba és elkéri a T-s jogsit? ha kombájnt vagy bármilyen nagy gépet veszel van egy technikai oktatás amire el kell menni kapsz egy papírt + b jogsi bőven elég kivéve asszem a 2 tengelyes póthoz

" gépet ahhoz kell a T kategoria, e nélkül már pályázni se lehet szinte"

jó vicc lenne, Euban max azért lehet így mert a kis gazdaság méret miatt a parasztok ált maguk csinálnak mindent
  • pickány
    na látod azt tudod rosszul hogy B kategoriával lehet földön is dolgozni!!!!!!!!!!!!

nyugi én is B vel dolgozok a földeken, meg huzom a potkocsit közuton lehet. de amugy meg csak közuton mehetsz vele mint pl egy autoval ,de ahhoz hogy használd is a gépet ahhoz kell a T kategoria, e nélkül már pályázni se lehet szinte. mondjuk ez csak elméletben van igy de EU ugy gondolkodik hogy ha a parasztnak nicsen papirja arrol hogy dolgozhat a gépel akkor minek neki a géptámogatás
  • Scamp
    Három napja lépett be utoljára a fórumra...többet én sem tudok mondani :D
  • gibic
    UMM - 2009.11.15
  • ZTM
    Én úgy tudtam hogy a B kategóriás jogsival mind fekete mind piros rendszámos traktorral mehetsz közúton dolgozhatsz földön, a T kategóriással megfelelő rendszámos traktorral húzhatsz 2 pótkocsit illetve a nagyobb pl 20t pótkocsit.
    Errefelé így játszák a játékot, akinek van T kategóriás az hordja a gabonát akinek csak B van az arat, szántani vetni megy mind a 2, hozzáteszem ezt olyan helyről tudom ahol csak fekete rendszámos komolyabb nagyobb gépek vannak!
    A szántóföldi dologhoz meg mind1 a jogsi csak legyen zöldkönyved és persze hozzá végzetséged:)
  • pickány
    ÉS amugy valaki tud valamit Shadow ról a házigazdáról ??????????? olyan rég láttam

biztos elfoglalt vagy annyira bele van merülve a munkába hogy elfelejtett :D:D:D:D:D:D:D
  • robi11
    a john deere-al ki dolgozik?
  • pickány
    megcsinálod a T (mezőgazdasági vontatot) azt kész !!!! azzal azt huzol amit akarsz feketét is meg pirosat is teljesen mindegy.
    ha meg van pénzed akkor meg csináld meg mind a két kategoriát a T t is meg az E t is.ennyi

de ha meg csak piros rendszámos potot huzol akkor meg még inkább mindegy mert azt meg B s jogsival is huzhatod a T kat arra kell hogy használhasd a fekete rendszámos trakit a szánto földön mert egyébként csak közuton mehetsz B vel és feketerendszámos trakival a piros meg lassujármű és azt is vezetheted B vel
  • regie
    Köszi!
    A probléma pont abból indult h jelen állapotban fekete rendszámossal kellene húzni piros rendszámos pótot.

Rohadt szabályozás. Annyira nincs értelme. Ígyis-úgyis mindenki nyél gázon megy függetlenül a rendszámoktól. Pláne aratáskor.
  • eugabesz
    '78-ban vizsgáztam traktorra
  • mesteruur
    Sztem T katot csinálj akkor ha 2 kocsit akarsz húzni, ami akkor sem szabálytalan ha két fekete rendszámos kocsi van mögötte, csak a vontató max megengedett össztömegre kell figyelni. B + E ha nem szándékszol két kocsit húzni, vagy ha a trakid és a kocsid fekete rendszámos.
  • regie
    Köszi az infokat. Több helyen is olyat találtam már h nem szabálytalan.
    B kat. jogsival piros rendszámos gép plusz piros rendszámos pót vezethető.
    Fekete rendszámoshoz mehet a piros rendszámos pót de T vagy B+E kategóriás jogsi kell hozzá. Nekem most B van és keresem a lehetőséget h melyik lenne egyszerűbb/könnyebb. +E vagy T kategóriát megcsinálni.
  • pickány
    majd eldől :D én szivemszerint elcserélném:D de nem rajtam mulik
  • Scamp
    :-))))

Ha a traki már nem kell akkor csak az istálló takarításra megérné elcserélni akár milyen csúnya is a másik. Könnyebben mozog mindenhol.

Nekünk most sikerült szerezni a Thomas-hoz hengerfejet. Tavaszra összerakjuk és akkor nem kell mindig várni hogy a TSZ-é felszabaduljon, ami már eleve a végét járja. Ha még egyszer kibír 11ezer üzemórát akkor az bőven elég :D
  • pickány
    ez egyátalán nem szabálytalan !!!!!
    a feketerendszámos traktor mezőgazdasági vontato T kategoriával azaz mezőgazdasági vontato jogositvánnyal lehet huzni és ezzel a vontatoval olyan potkocsit huzol amilyet akarsz csak arra kell figyelni mi van beirva forgalimjába

asszem ugy van hogy a feketerendszámos potkocsibol 1 et huzhat mig a piros rendszánmosbol meg 2 öt is , de ez atttol függ hogy van levizsgáztatva.

a sebesság korlátozás pedig potkocsikra nem vonatkozik mert az nem magátol megy hanem vontatójármű huzza ugy hogy nem a potkocsi szablya meg a sebességet.

de ha nem igy van akkor én tévedek ne egyetek meg :D:D:D: kösz de én igy tudom
  • pickány
    ja én vagyok az :D:D:D....Hartmy :D:D:D:D

de rájöttem hogy hülyekérdés de azt hittem hogy lesz majd aki valami véleményt is ir a bobcataekröl nekünk ami van most kombinált rakodo gép az azért lett véve mert nagy épitkezésbe fogtunk de már a végén járunk és az az elképzelés hogy helyette bobcatet veszünk mert azzal tudjuk az istállot takaritani meg báláthordani meg karám takaritás termény pakolás .....
  • eugabesz
    Az teljen szabálytalan,de szerintem nézz utánna egy kresz leírásban,mert más a sebességhatár,a vontató sebessége 35 km/ó,a piros rendszámos lassú jármű pedig 25 km/ó.(vagy legalább is én még így tanultam :)
  • pista89
  • pista89
    jaja
  • regie
    Még egy olyan kérdés jutott eszembe itt pótkocsi témában, hogy mi van akkor ha fekete rendszámos traktorral(mezőgazdasági vontató) akarok húzni piros rendszámos (lassújármű) pótkocsit. Ez mennyire szabályos és milyen jogosítvány szükséges hozzá?
    Ha valakinek van valami infoja erről megoszthatná velem.
    Köszi előre is
  • pisti002
    akkor godolom ez is Bihari egyik gépe :)
  • pista89
    Gyomaendrőd, de Mezőtúri gép.
  • pisti002
    hol készült ez a kép??
  • pista89
  • Scamp
    Szal agroinformon az Te vagy :D
    Szerintem attól függ mit akartok csinálni vele.
  • pickány
    szerintetek megéri elcserélni egy idös árkoáso homlokrakodo gépet (massey fergusson 50B) egy bobcatre ???? ami Locust márkáju johndeer motoros elég ramaty állapotban van kivülröl de a motor az most lett teljesen felállitva

egy az egyben akarnánk elcserélni de sajnáljuk a nagygépet de már gondja van az automata váltojával is és szét kéne huzni :S:S
    de a bobcatröl meg nem tudunk ennél többet :S:S
  • regie
    Ott van zárójelben h esetleg önjáró permetezővel. Ráadásul a gyomirtás egy dolog. De érésgyorsító szükségesebb a jobb minőség miatt. Ugyanúgy mint a repcénél.
  • Marci91
    Nem feltétlen helikopterrel vegyszerezni mi soha nem vegyszereztünk helikopterrel és mégis általában tiszták a forgók.
  • regie
    A napraforgóval olyan baj van, hogy helikopterrel kell gyomirtózni és érésgyorsítózni. (Esetleg önjáró permetezővel ha van a közelben) A helikopteresek meg nem szívesen csinálnak meg ekkora darabot. Ráadásul ha erdő vagy fasor van a föld végén vagy szélén akkor jelentős darabra nem jut a vegyszerből. Árakat most nem tudok hirtelen írni mert mi nem szoktunk vetni. Érdemes esetleg repcében gondolkozni. Bár kukorica után nem biztos h az a legjobb.
  • feherkiraly
    Tiszteletem!

Érdeklődni szeretnék hogy mit érdemes vetni mostanság? Úgy értem, hogy a kukorica kivételével, ugyanis jövőre mindenképpen cserélnem kellene, legalább az egyik földön. Én megmondom az őszintét, napraforgóra gondoltam, csak mivel még nem volt szerencsénk vetni, ezért nem is tudom, hogy milyen a ráfordítás. Ami érdekelne, az a vetőmag ára, és hogy milyen szerrel kell kezelni? Ha lehet akkor a szer nevét írják már le!
    Amugy 1,5 hektáron feküdne a forgó, szóval ebben gondolkodjanak. És mint szakemberektől, tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy melyik terményt éri meg a legjobban vetni??

Előre is köszönöm segítségüket!
  • regie
    Ja értem:D
    Már nagyon küzdünk ezzel a pótkocsi témával úgyhogy azért ugrottam egyből:)
    Sajna nem egyszerű megoldani
  • pickány
    HEHE :D:D:D azt nem azért irtam hogy nektek az jo lenne hanem azt mi szeretnénk meg venni mert ugye az is 6 tonás meg az mbp is 6 tonnás és mi a két tipus között gondolkozunk :D:D:D
  • gibic
    UMM - 2009.11.08
  • kispalko
    Szemét kormány, és a kö..ög multik. Hozzánk házhoz hozzák a tehén tejet amit az nap frissen fejtek.
  • Scamp
    Nah ez az :D
  • regie
    Én személy szerint nem láttam mostanában. De a gazdáját amennyire ismerem elég leharcolt állapotban lehet. Túlterhelve, meg agyonhasználva nem nagyon volt. Ellenben gondját biztos nem viselték. Tehát szerintem új világítás, plató, festés, gumik kellene rá. De ha komolyan érdekel utánakérdezek.

Mi valamivel nagyobban gondolkoztunk azért kellene 80.11-es. De ha tudnál róla több infot, képet esetleg az nem lenne rossz. Milyen állapotban lehet?
  • pickány
    és milyen árban?? van e rajta müszaki ??? jo állapotban van e ??? ha olcso megéri elmenni érte

de mi meg itt gondolkodunk van közelben egy hw6011 es pot kocsi 400 ezerért papirokkal csak nincs rajta müszaki.......