78
  • dez
    "Ha jol emlekszem az volt a hiba lnyege, hogy ha a hardwer kihasznaltsaga eler egy szintet adattorlodas lep fel ami hatvanyozottan visszavesz a teljesitmenyböl igy az architekturajuk nem tudja kihasznalni az elönyeit."

LOL, ez nem emlék, hanem csak a fantáziád szüleménye. Nexus6 Leírta, miről van szó. Ezt aztán jól félreértette a The Inquirer techanalfabéta újságírója, az a Chen. A dolog könnyen áthidalható. De ezt véletlenül nem írtam már le neked? Tök jó, hogy időről időre behányod ezt ide-oda, aztán meg se nézed, válaszoltak-e rá valamit.

"Ettöl függetlenül meglepödnek, ha erösebb lenne grafiklag mint a BOX leven hogy joval elavultabb GPU-ja van es ha jol tudom poligon szam meresekben is naggyon alatta teljesitett."

Lepődj:
    Xenos: 240 GFLOPS (universal shaders)
    RSX: 324 GFLOPS (pixel shaders) + 40 GFLOPS (vertex shaders)

Tehát attól, hogy a Xenos univerzális shaderes, és több van belőlük, még az RSX shaderei egyenként jóval gyorsabbak. Vertex shaderben gyengébb (mivel ugye nem tud minden shader egységet erre bevetni, csak a dedikáltakat), de a játékok többségében ez nem igazán számít, mert nem dolgoznak olyan brutálisan sok poligonnal. Ha nagyon kell, amúgy is be tud segíteni a Cell.
  • NEXUS6
    Nem tudom mi lehetett az a hiba, bár amikor pár hónapja ez divat volt, sokan fanyalogtak a cell-lel kapcsolatban. Minden esetre pl a Factor5 nem igen panaszkodott a gépre. Olyanok meg akik nem csinálnak semmit, vagy amit csinálnak de az is gagyi lett, azok nem igazán vannak tisztában azzal, amivel dolgoznak.
    Szerintem.
    Volt egy developer konferancia, ahol az egyik szakember feltett egy slideot, amiben leírták, hogy ha ha jól emléxem a cellben levő SPU-val milyen kiba lassan lehet közvetlenül a GPU RAM-jába írni, vagy valami ilyesmi. A dolog lényege az volt, hogy megmutassák, hogy ez az amit abszolút nem javasolnak, mert minden más nagyságrendileg gyorsabb. Na ezt aztán a FUD szakemberek terjesztették mint hiba.

Egy GPU monnyuk annyit ér amennyit ki tudnak hozni belőle, ami azért a gépen futó API-n nagyban múlik. Bizonyos adatokban a X GPU-ja másban az RSX a jobb, a játék az ami végül bizonyítja, hogy mennyit is ér. Asszem van valami olyan korlátozás az RSX-nél, hogy nagyobb teljesítmény visszaesés nélkül nem lehet FSAA-t meg HDR-t egygyszerre alkalmazni. De szerintem aki 1080p-ben FSAA-ra vágyik az egy kicsit perverz, vagy csak a sasok voltak a szülei.;)))

A GTHD akkor is nagyságrendekkel jobban néz ki mint a Forza2, ha meg roncsderbit akarsz akkor ott az általad is említett Motorstorm. A GT fejlesztői azt nyilatkozták, hogy amíg nem tudnak a saját elvárásuknak megfelelő és nem egy egyszerűsített törésmodellt adni a játékhoz, addig nem is raknak bele.
    Amúgy ha egy ilyen kocsit verseny közben csak egy kicsit összetörsz akkor már irány a depo és gyak buktad is racét, szal csak baromkodásként lenne értelme.
    Amúgy persze szerintem is tök poén lenne, meg az is hogy pl bele lehetne rohanni az út mellett bámészkodókba és akkor Carmageddont is lehetne játszani. Fröcsögne a vér, meg megjelennének a mentők, a rendőrök aztán az FBI, végül a Nemzeti Gárda, helikopterrel próbálnának üldözni, a végén pedig egy vadászgép napalmot dobna rád! (Bár asszem ezt a Gámét már megcsinálták.)
    ;)))
  • muerte2
    Majd elfelejtetem. Valaki hasonlitotta a gtHD-t a Forza2-höz.
    Milyen töresmodell is van a gtHD-ben? Ja hogy nincs? Akkor a kidolgozottsagot nem erdemes emlegetni.
  • Sanyix
    "(A cell-hez hasonló CPU meg még egy darabig nem nagyon lesz PC-ben!)"

Nem is kell(most is a 2 magos procik fele játék közben áll), a gpu-k lassan mindent elvégeznek a procik helyett. De még most sem nagyon jelent akadályt a procik teljesítménye, mert olyan aikkal amik most vannak nem nagyon lehet leterhelni. ps3-ba is olyan a cell, mint babakocsira a spoiler. Egyébként mivel a gpu-k, még a legfosabbak is sokszor nagyobb teljesítményüek mint bármelyik cpu, beleértve a cell-t is, ott az erő ahol az erős gpu van. Ha így folytatják lassan kikerülhet a prociból az alu és az fpu, csak a cu kell, mert minden számítást gpu vagy más proci végez :)
  • muerte2
    Apropo nem tudja valaki hogy SONY kijavitotta-e a tervezesi hibat a gepen vagy csak elsiklottak felette? Egy ideje cikkeztek rola több helyen is a SONY persze tagadott, azta kirugott 1-2 vezetöt azota semmi hir. Ha jol emlekszem az volt a hiba lnyege, hogy ha a hardwer kihasznaltsaga eler egy szintet adattorlodas lep fel ami hatvanyozottan visszavesz a teljesitmenyböl igy az architekturajuk nem tudja kihasznalni az elönyeit.
    Ettöl függetlenül meglepödnek, ha erösebb lenne grafiklag mint a BOX leven hogy joval elavultabb GPU-ja van es ha jol tudom poligon szam meresekben is naggyon alatta teljesitett. Mjd ha latok egy programot amivel megcfoljak, akkor szamolok vele. Itt hozzatennem, hogy probaltam a gepet, a F1 nem fogott meg tulzottan, a Motorstorm ok, es egesz szep is, de ez a PS betegseg hogy nincs elsimitas sehol engem zavar, lehet hogy csak az en szemem kenyes. 102cm-s LCD TV -n igen lattam a hianyat. Az uj MOHA-ba sem hasznalnak elsimitast, ez mar csak hardverhiba lehet ha sehol nincs. (Ez utbbit csak en kovetkeztettem ki)
    Sokba kerül, neha szaggatnak a BRfilmek, azaz nem szaggat csak 1-2 fps-el leesik a framerate ami zavar, emellett jol öszerakott, hlkabb mint a BOX, nekem csunya, a kontroller a BOX utan förtelem. En ezek alapjan döntök a gep felett, de ez szubjektiv. A hsz-em elsö resze nem az, de ha valaki többet tud az ott fölvetett kerdesrol ossza meg velem. THX
    Olvastam okos hsz-eket soklemezes jatekokrol, haaat Asszem odebb van az meg... A resistance is ramenne egy DL DVD-re. Na ebben a jatekbn semmi extrat nem lattm, nem is futott sokat.
    Valaki a törest akarja megvarni, neki elarulom, hogy egy PS3 fejcsere 40K, es ha irott cuccokkl tolja elkerülhetetlen.

• NEXUS6
    A stilus maga az ember!
    Senki nem kényszerít arra, pláne egy ilyen fórumon, hogy akármilyen stílust felvegyél, ami nem a lényedből következik.

A magam részéről szeretem ha egy játéknak jó a grafikája, ha már ennyi pénzt kiadok egy HW-re, legyen az PC vagy PS. De azért nálam is a gameplay az első.

Másrészt 2007-ben azért van egy minimális elvárás a grafikával szemben, monnyuk olyan Doom3-engine szint, amihez már egy manapság minimálisnak számító HW is elég.
    És ha Lairt továbbra sem tartod nagy számnak, akkor továbbra is kérem sorold fel más platformokon a hasonló összetetségű grafikát felvonultató játékokat.
  • sylverangel
    Ahoi!

Ne értsd félre amit mondtam, nekem a gameplay az első, de mikor bárki egy konzolt említ, akkor azonnal a graffal jön, emiatt reagáltam így a Lairra, technikailag nem nagy szám, ennyi :)

A kedvenc játékaim között a res evil 2, starcraft, vikings stb (transport tycoon deluxe az isten) tartozik, amivel még ma is játszom, ergo nem grafika buzi vagyok, csak a ps3-asok azok, és ilyen stílusban kell nekik válaszolni :P .
  • Skyline
    A gond az ha hiszed ha nem jelenleg nincs pc-n Gears of war grafszintű FPS,ha tetszik ez neked ha nem..Idővel lesz,jelenleg nincs. De azt a grafikát pc-n nem egy 80ezres gép fogja neked megjeleníteni:)
    A 8800-t meg perpillanat feldughatod,amíg nincs egy darab dx10-es támogatású game addig bőven ugyanazt nyújtja egy erősebb dx9-es kártya is...Mire meg kijön egy értelmes dx10-es cucc addigra a sok 8800 tulaj vagy 50ezret bukik pénzben a kártyáján a nagy büdös semmin,megvették mert hűűűűdetud és még vagy fél évig egy deka játék nem volt amin többet mutatna a kártya (max framepersec-ben wooow) plussz a legtöbbjük a fórumokban siránkozik a szar driverek miatt,és mire kijön egy normális dx10-es game addigra vagy 50ezerrel olcsóbban hozá lehet jutni a kártyához...
    Mindenesetre mindig is utáltam a grafika miatt susogó hülyegyerekeket,én leszarom a grafikát ha egyszer egy játék jól el van találva és hangulatos,leköt. És mivel rengeteg ilyen van konzolra és szgépre egyaránt így mindkettő elfér...Mindenesetre annak aki nem akar driverekkel szarozni,error üzenetek sorát kapni warezváltozat elindításával fosolni és nem kezd el könnyezni attól hogy neadjisten új videókaritól + sokezerér egy szivárványeffekttel több van pistikének annak a legmegfelelőbb választás a konzol.
  • NEXUS6
    Oks, lehet hogy egy GF8800 marha erős, és ahhoz passzoló gép már egy ps3-nál is erősebb HW. És mennyibe kerül?

300 ezres?
    Kb.
    (A cell-hez hasonló CPU meg még egy darabig nem nagyon lesz PC-ben!)

Lair, nem tökéletes játék, de akkor most várom a PC-s megfelelőjét, hogy én is ámuljak és már töltöm is és nyomatom ezerrel!!!;)))
  • Indigo
    Te primitív barom, te! Hány éves vagy? Az iq-d egy kisóvodás szintjét sem éri el, és te osztod itt az észt a konzolosokról?
    Én csak arra lennék kíváncsi, hogy ezek a begyepesedett pécés idióták honnan veszik, hogy ők felsőbbrendűek?
  • sylverangel
    jaa...

Bocs hogy írok, de össze vissza jutnak eszembe a dolgok

Glow nagyon ronda, rendesen is megcsinálhatták volna... Telecsicsázták, kb ennyi. Látom neked ez a szint kell, akkor ott a lair és ps3, gratulálok...
  • sylverangel
    JA és ott van egy halom tipikus shadow map hiba, és elszúrás a sárkányon...

Pl a mass effectben is ez naon csúnya...
  • sylverangel
    wááááá

Most nézek éppen lair videókat, csak hogy ne a levegőbe beszéljek...

Ezen neked mi az extra?

Tűz nagyon ronda, az összes kari ugyanúgy néz ki (értsd instancing, vagyis semmi extra cucc), nem vettem észre, de szerintem átesnek egymáson, egy halom előre keyelt animáció?

Pontosítok, nagyon idegesítően mozognak, az összes kari ugyanúgy ég stb...

Ez a ps3 szintje, na kössz... Most csalódtam...
  • sylverangel
    Vicc, az egész konzolos háború...

Ha olyan grafot akarok látni, amitől leesik az állam, arra egyértelműen a pc képes, semmi más... Láttatok durva gépen far cry 1-et futni? GT-n van róla videó, na az odaver mindent...

Lair, vicc, nem olyan amilyennek írtad, láttam róla videót, semmi extra... A mai várható szint...

Jó, erős a ps3, az x360 (kb uaz), de egy 8800 gtx mindkettőt lenyomja egyszerű adatok alapján (procot és gput is egyszerre), plusz ott van egy intel többmagos proci, az sem egy lassú dolog...
  • Sanyix
    Hát én pl azért akarok konzolt venni, hogy ne kelljen 2 évente 200 ezret kib@szni az ablakon(még mielőtt valaki szószerint veszi, csak mondtam egy számot), hogy minden szarul optimalizált játék megfelelő fps-el a fusson, és ne azon görcsöljek hogy így szaggat, meg úgy szaggat. Bár a konzol nagy hiányosságat, hogy kevés értelmes játék( és hiányzik pl a szimulátor kategória úgy egészben) van a sok szar között... most még. De azért a kevésért is jobban megéri mint a pc újítgatása
  • Zenty
    Nem az online rendszer miatt drágáb, az lényegében ingyen lesz nekik ,mivel a reklámok fentartják + még nyereség is lesz benne valszeg.
    ( ez eléggé jó ötlet volt a sonytol)
  • NEXUS6
    Úgy láccik ez a fórum műfaj már csak ilyen, mindíg beokádja valaki a lelki bajait, de hát ezt az igényt is ki kell valahogy elégíteni;)))

Amúgy visszatérve a témára, nem hiszem, hogy ezeket a klános portálokat, vagy a modos, nemhivatalos játék fansiteokat ki kéne váltani, vagy hogy valamelyik konzolgyártó cég ezen gondolkozik.
    Én azt látom, hogy a PS3 azért elég flexibilisebb rendszer, és a Sony netes szolgáltatása valójában csak kiegészíti magát a webet, amit viszonylag hatékonyan úgy is elér a júzer. (Azért jelenleg még komoly hiányosságok vannak, pl a web brózer minőségében, de ha minden kötél szakad erre egyelőre ott a gépen a Linux).

Az X-nél ez nem így van, ott igaz hogy fejlettebb az online szolgáltatás (ma még) de nincs is más, csak amit a M$ ad, ráadásul a lényegesebb szolgáltatásokat a júzer pénzért kapja. A M$ valszeg így akarja a felhazsnálóit arra szoktatni, hogy fenntartsák az X mellett a PC-t is, ha komolyan netezni akarnak. Szal az X az tényleg csak egy fejlett konzol, a PS3 viszont sokkal több mindenre használható.
    Sajna ezért drágább is, de hát valamit valamiért, az élet már csak így műxik.;)
  • NEXUS6
    A magam részéről a PC-vel kapcsolatos élettörténetem annyi, hogy tavaly ősszel elkezdtem fejlesztgetni a gépemet, úgy hogy kb 1 év alatt csináljak valami jó kis szerkezetet belőle. Nem csúcsot, csak amit te is írtál, kb 100 ezredes beáldozásával, egy játékra alkalmas gépet hozzak össze. Konzol igazából szóba sem került, úgy voltam vele, talán ki is hagyom ezt a generációt.
    Igazából a harci rep szimek, meg stratégiák miatt preferáltam az utóbbi pár évben a PC-t. Csakhogy a repszim műfaj gyak kihalt, a stratégiák oldaláról meg nem igazán látok fejlődést a 3-4 évvel ezelötti játékokhoz képest, miközben tendenciózusan olyan hw követelményeik vannak, hogy ihaj.
    A másik a játékok minősége. Olyan szinten hullámzik a megjelenítés, a fps, hogy az hihetetlen. Hiába fogom a gépemet egy optimális szintre fejleszteni, akkor is lesz olyan, hogy a béka segge alá esik kizökkentve az embert a játékmenetből, vagy egyenesen játszhatatlanná téve az egészet. Azért az elég ciki, hogy csak azért mert hálózatban akarok dogfájtozni, vegyem le a grafikát valami 5 évvel ezelötti sztenderdre, monnyuk 1024*768-ra.

Aztán jártamban keltemben láttam egy-két FullHDTV-t kiállítva. Áll lees, takarító készlet elkunyiz a személyzettől, hogy a nyálamat a padlóról felszedjem. Ok persze lehet ezt egy PC-n is összegányolni, de vajon mennyit kell majd még ráköltenem, mennyi időt kell még eltöltenem amíg össze szedem hozzá a progikat, drájvereket, kodekeket, vagy akármit?

Játékok dettó, sok PC-s játéknak gagyibb a prerend bevezető animáció, mint az új konzolokon a játékok. Igaz nincs olyan szim, meg stratégia, de sajna már PC-n se nagyon.

Szal osztottam szoroztam, olcsóbban kijövök, ha veszek egy PS3-at.
    Az X-en ugyan több játék van, meg a warez is már megoldott, de van 1-2 cím amiért a PS-t preferálom + a Linux meg a Home is sokat dobott a latban.
  • bandypappa
    elég jól mehet a sorotok laziga, hogy van mind a 3 nektek. Itt legföképp az a vita, hogy ha valaki nem engedheti meg magának mind a 2-t akkor melyiket vegye!
  • gforce9
    Nem az értelmi színvonalról, hanem a technikai hozzáértésről beszéltem, na de mind1.... :)
  • gforce9
    Én még azt hittem elkezdtünk beszélgetni, erre tessék :D Jönnek a savazók :D
  • NEXUS6
    Sajnos a hsz-ed azt bizonyítja, hogy ilyen emberek nem csak a konzolosok között vannak.
  • laziga
    Szsztok. Csak hogy ne menjen a marakodás. A családba van minden ps3 xbox360 wii na meg a az én szerény büszkeségem a pcém. ps3 = xbox360 egyik játék itt a másikk ott jobb valamibe. A wii na az más kategoria játék élvezetből vezet de nem jobb amugy csak élvezetesebb de se kép se semibe sőt rosszabb vagy csak nem csináltak még olyan játékot ami a határait feszgeti. DE mind a 3 trutyi egy középkategóriás pchez.
  • Griphons
    Szívemből szóltál!
    De legyenek csak agyhalott konzolb#zik jó sokan, addig is lesz munkám :P
  • Skyline
    Iggen sok baromarcú van itt...Az egyik fele konzolfikázó tuskó a másikfele pcfikázó paraszt....Érdekes nállam elfér a konzol a pc mellett mivel mindkettőre jönnek ki exkluzív játékok...150ezer...Hát...Januárban estem neki új szgépnek.Régi gépből átment bele vinyó,maradt a monitor,a gépház...Kb ennyi. 110 lett a vége nem egy fullos darab de minden elketyeg rajta fullgrafon legalább 1024*768-ban. 150-ből procira,alaplapra gyúrva össze lehet szedni nem mancika gépet (C2D,jóalaplap)...8800-s nvidia ennyiért mindenestül élből kilőve marad egy erős dx9-es kártya. Mint mondtam minden fullon ragyog. Olyan grafot mint pl a Gears of War még nem láttam pc-n...Hangsúlyozom,MÉG. Hamarosan jön a dx10-es szarozás,a dx10-es kártyák..De még NINCS...Addig meg mi a faxnak vitatkozni azon hogy mennyi pénz egy olyan pc amin nextgenkonzolhoz hasonló graffal futnak a cuccok???? Értelme gyk. nulla...Majd ha jön ki hasonló graftudású játék akkor lehet vitatkozni (bár sok értelmét nem látom) mert elképzelhető hogy a 110-150ezres gépből a régi vidkari elad/dx10kari megvesz és vidáman hasítanak a cuccok tovább.De ettől még mindig ott tart a hozzám hasonló gamer,hogy mivel szgépre/konzolra is jelennek meg különálló darabok (értsd: csak konzol/pc game) amikkel szeretek játszani ezért elférnek egymás mellett. Ha csak olyan játékok tetszenek amik az adott gépen vannak akkor meg a faszért kell ócsárolni a többi gépet gyenge indokokkal??? Nevetséges...No mind1 biztos jómóka itt leanyázni pisitkét mert wii-je van,mert 360-ja vagy ps3-a van vagymert éppen pont pc-je van.
    360 vs Ps3...Csak a sárdobálás megy mindkét fél fujjol egymásra. Én nagyon vártam a ps3at sosem voltam 360 sem xbox párti. Azonban amit a sony eddig felmutatott az a baxottmagas áron kívül szinte semmivel sem több mint a 360.
    Próbálgattam mintkét konzolt,néztem rajtuk ugyanazokat a játékokat,olvastam neten egy rakás tesztet,összehasonlítást és az eddigi mindkét konzolra megjelenő cuccok alapján a két gép közötti eltérés minimális..Számomra mármár nevetséges. Az egyik nagyoldalon a nagy boncolgatásban képekkel nagyon odafigyelve lehet kiszúrni különbségeket EDDIG 70%-ban a 360 javára (de mint mondtam nevetséges kiskülönbségek)...Számtalan oldalon boncolgatták már továbbá hogy tény a sony sokkal izmosabb gép,a processzora über...De a kis gebasz az hogy a videókari része viszont gyengébb a 360-nál és ebből adódnak az apró szemmel alig észrevehető különbségek...És valjuk be ezért duplaannyit fizetni,és azt kiordibálni hogy a kocka egy fos,a sony a király egy csöppet gyerekes. Perpillanat a sony még nem mutatott fel SEMMIT ami miatt duplaannyit érne a gépük.Mondjuk kiváncsian várom a késöbbi fejleményeket de ha ez így folytatódik és nem mutat a sony vmi sokkal komolyabbat elöbb utóbb bukdácsolás lesz belőle...És most lehet hüppögni sonyfanoknak meg elküldeni engem a picsbe tessék rákeresni a neten "360 vs ps3" igen sok tesztoldalas találat lesz. Azért fizessek duplaannyit hogy ugyan azt kapjam mint amit 360on???Mert jelenleg semmi mást nem kap az ember,késöbb majd kiderül mi lesz...de nem sok reményt fűzök az egészhez,és akkor nállam is szépen fél év múlva ha nincs nagy változás a ps2 és a pc mellé biza a kocka fog bekerülni..
  • archkoven
    Az kétségtelen tény, hogy a pc-használók értelmi színvonala jelentősen meghaladja a konzolosokét. Éppen azért vesznek konzolt mert szeretik a felületes, egyszerűen felfogható játékokat és csak is a játékokat, minden mástól elzárkóznak, ők csakis játszani akarnak mégpedig egy fotelben elterpeszkedve üveges tekintettel baszkurálni a suta kontrollerjüket.
    A konzolosok agyhalottak, belőlük nem lesz soha normális felnőtt. Az még nagyobb gáz ha még felnőtt korukban is az ilyen sekélyes szórakozás tudja csak kielégíteni őket.
  • gforce9
    Savazni nem szoktam, viszont van egy olyan meglátásom, hogy a pc-től teljesen soha vagy csak csak nagyon hosszú idő alatt vehetik el a 'prímet'. Az ok a multiplayer. Tudom konzolon is létezik sőt a lehetőségeket mind a sony mind az ms próbálja szélesíteni az online felülettel, csak egyvalamit felejtenek el. A pc-s játékok online közössége a leggyakrabban az adott szoftvercégtől teljesen függetlenül jön létre. Sok ezer fun site, "versenyhonlap" minden olyan játéknak amelyiknek a multi része az arra alkalmassá teszi, illetve van rá igény. Példaképp talán a www.clanbase.com nevű oldalt tudnám felhozni, amit az online játékosok közössége üzemeltet. Sok száz játéknak, és talán többmillió játékosnak "virtuális otthont" adva. Ilyen látogatottságú oldalt, ha beledöglik akkor se tud produkálni (főleg nem a semmiből) se az ms se a sony.
    Az ilyen honlapok létrejöttéhez kell még 1 dolog. Az elkészítéséhez való hozzáértés, az igények pontos felmérése, és totális függetlenség. A hozzáértést gyakrabban találunk a pc-n nevelkedett fiatalok között mint a konzolosok között. Az igényeket pontosabban méri fel egy ilyen honlap játékosok akár millióival kommunikálva, mint egy marketingen kimaszkírozott piackutatás. A függetlenség pedig amiatt fontos, hogy ha valami sz*r, akkor lehessen nyugodtan leírni, hogy sz*r. Ilyen közösségeket szerintem sem a sony, sem az ms nem lesz képes létrehozni, mert ez nem a pénzről szól, és nem is a céges marketingről. PC-n ez évek óta alakulgat, a nagy cégektől függetlenül, és egyre hízik :)
  • NEXUS6
    Bocs, engem kapott már el megint a "frazeológiám"!;)))
    Vissza veszek egy kicsit a lendületből.

Fenntartva a korábbi állításomat, hogy ezek elég különböző termékek, de teljesen egyetértek veled, hogy végül is egy egységes piacról kell beszélni, hiszen végül is mindenki így kezeli.

De azért még is csak érdekes, ahogy írtad ezt a dolgot a felvevőpiac oldaláról nézni. Pl a 90-es évek konzoljai kiszélesítették a konzol piacot a fiatal felnőttekkel.
    Aztán a Sony a PS2 megjelenésekor befenyegetett, hogy tovább megy és a PC játékosokat is be akarja gyűjteni, erre való reakció volt az M$ részéről az X.

És érdekes látni azt, hogy a Nintendo teljesen saját utat, stratégiát követve az általa kinézet szegmensekben bizony nem csak eladások tekíntetáben , hanem üzletileg is sikeres (nem úgy mint pl a M$), miközben meg sem próbálkozik azzal hogy csúcs HW-eket próbáljon piacra dobni. De valahogy ez szerintem még is arra utal, hogy azért elég szegmentált a piac, és nem lehet egyszerre mindenkire hajtani. Akik kritizálják a Sony-t soxor elfelejtik azt amit korábban is nyilatkoztak: egy fejlett, kifinomult gépet akarnak összehozni, amit nem tudnak és nem is akarnak olcsón adni, épp ezért nem mindenki fogja először megvenni. Kérdés persze, hogy ez mennyire kifizetődő stratégia hosszútávon, tudnak e majd nyitni a tömegek felé.

És természetesen mindenkinek meg kell hogy legyen a dologról a saját véleménye, és erre én is kíváncsi vagyok, akár pro akár kontra az emnyémmel. Engem csak az zavar, amikor ezt nem tudja, vagy nem is akarja valaki érvekkel alátámasztani, és átmegy a dolog savazásba.
  • gforce9
    Nem volt célom az agyadra menni :) Mondjuk szerintem a konzolvásárlókat lehet egy kategóriába sorolni, mert az a felvevőpiac. Aztán jö az hogy ki milyen szeletet hasít. A sorrend egyértelmű. Én erre akartam kilyukadni :)

fflx: Ne haragudj már meg, de had lehessen már meg a véleménye annak is a forma 1-ről aki csak nézi és nem versenyző.
  • fflx
    vicces ahogy itt sokan egymas torkanak esnek.
    valahol a hozzaszolasokban midnenki feltuntethetne, hogy milyen konzollal rendelkezik, vagy tervezi a megvetelet az elkovetkezo hetekben.
    mert ugye egyebkent csak ertelmetlen sardobalas az egesz, ha olyasmirol probalnak egyesek ertekezni, amit eletukben nem lattak, csak masok velemenyet olvassak es az vagy tetszett nekik vagy sem.
  • Sanyix
    Amire meg kijön a 65nm-es x360, addigra meg jön a 3. generáció :\ :|
  • predakon
    Amire megveszem a 360at kijön az elite, hurrá :S
  • NEXUS6
    "a !vásárlók többsége!, nem rólad beszéltem.. nem voltam egyértelmű vagy direkt olvasod másképp?"
    Tévedés van a logikádban, a vásárlóknak nem többsége, hanem mindegyike azért veszi az adott terméket, mert szerinte az jó, az a jobb mint a másik az adott árszinten, az felel meg az igényeinek. Ha nem azt veszi az elég gáz. A PS3 vagy a Wii vásárlók más-más indokokból vesznek más gépet. Statisztikailag persze összehasonlítható az albán traktorgyártás, a magyarországi Ferrari eladásokkal -ezek csak pédák, nehogy véletlenül valaki is valamelyik konzolra értse.

De ha már így nézzük, akkor a vásárlók jelentős többsége meg igenis valamilyen Sony PS terméket vásáról, és ha összeadod a PS2 és a PS3 eladásokat az elég rémisztő szinten magasabb, bármely más konzol eladásnál. Ami miatt nem úgy tűnik, hogy a rémhíreknek megfelelően az emberek csalódtak volna a márkában. Az átlagember úgy kimaradt eddig ebből a nextgen háborúból, hogy ihaj!!!;) Pl most kérdezgetik a kollégák, hogy most hallottak, hogy van ez a PS3 meg az új iksz, ezek akkor kompatibilisek egymással? Meg a barátnőm belép az ajtón, meglátja az új szerzeményem: hát akkor ez az új X-box? Nem édes, ez a PS3! LOL
    Aztán persze lehet nyafogni, de hát a PS2 nem új generációs, miért kéne ebbbe a brancsba belevenni? Én meg visszakérdezek: miért a Wii talán új generációs? (ez nem fikázás!)
    (DVD meghajtó, mint fő háttértároló, no wincsi, 64 + 24 MB RAM, NTSC/PAL felbontás, 4 generációval korábbi grafikai megjelenítés, G4-en és nem G5-ön alapuló PPC CPU!!! - PPC750 vs. PPC970)
    Ettől függetlenül a Wii egy modern, jó kis konzol, de akkkor sem új generációs szintű!

"Az 1-2 millió meg tényleg kevés, mert ha a teljesítmény számítana, akkor a ps3 fogyna minden közül a legjobban, hisz az a legerősebb konzol ezt eddig sem vitattam. De ez nagyon nem így van."
    Persze az 1-2 milkó az télleg kevés, de nem a Wii 6-7 vagy az X360 9-10 milliójához képest, hanem ahhoz képest hogy hány milliót adtak el egy évben a PS2-ből, ha kiszámolod átlagban messze több mint 10 millió jön ki, ráadásul ugye nem is egyenletes az eloszlás!!!

Szal az a vásárló, aki majd sikerre viszi valamelyiket a nextgen masinák közül, még csak 1-2 éve vett PS2-öt, vagy éppen az idén, és egyelőre marhára leszarja azt amin mi itt egymás agyára megyünk.
  • Zenty
    nem csak ps3 fikázás megy hanem a wii is mindig... Állanfdoan ez a hülye "alkalmi jatékosoknak van2 hülye duma megy... fárasztó
  • gforce9
    egyébként meg nem az fogja eldönteni a ps3 sorsát hogy mit mondanak róla, a ps2 ről már régóta kuss van mégis az fogy jobban :D
  • gforce9
    "Mert akik konzolt vesznek azok játszani akarnak, és nagy részük olyan magasról sz*rik a processzorok számára, meg a gpu órajelére, hogy fel se látok olyan magasra. A vásárlók többsége megveszi azt a konzolt amivel kellemesen el lehet szórakozni."
    Őööö...
    Most azt akarod megmondani, hogy én miért vettem konzolt????
    Elárulom olyan indokok miatt, amit sajna sem a Wii sem az X360 nem tud kielégíteni, és ezzel vagyunk még így 1-2 millióan.
    ;)))

Fura olvasat.. azt akartam mondani amit leítam... a !vásárlók többsége!, nem rólad beszéltem.. nem voltam egyértelmű vagy direkt olvasod másképp?
    Az 1-2 millió meg tényleg kevés, mert ha a teljesítmény számítana, akkor a ps3 fogyna minden közül a legjobban, hisz az a legerősebb konzol ezt eddig sem vitattam. De ez nagyon nem így van.
  • NEXUS6
    Jó, értem én!
    Természetesen azért mert a PS2 sikeres és láthatólag szeretik az emberek, még nem kell, hogy a PS3-at is szeressék, illetve elhiggyenek mindent, amit a Sony hírdet vele kapcsolatban.

Csak nem értem a savazást, százzal gázzal sír az emberek az emberek 1 része, hogy így a Sony meg úgy a Sony!
    És kik sírnak:
    1.Olyan emberkék, akiknek jelenleg nincs és nem is tervezik ps3 megvásárlását!!!
    Miközben a PS3 tulajok köszönik szépen jól elvannak, és általában megvannak elégedve a géppel, nem tervezik hogy kukába dobják.
    2. Olyan fejlesztők akik vagy nem fejlesztenek PS3-ra, vagy ha valamit is csinálnak az nem összehasonlítható minőségű a csúcs PS3 címekkel.
    Miközben a csúcs szintű gámák fejlesztői meg dícsérik a gépet.
    3. Szokásos média gecik, "szakírók/elemzők" akik átveszik az előző két fikatábor illetve egymás hülyeségeit, miközben megkérdőjeleznek mindent amit a Sony, vagy az ellentétes véleményen levő hozzáértő fejlesztő/szakember vagy tulajdonosi tábor mond.

Nézük a számokat és a statisztikát: nem egészen fél év alatt 3 millió eladott gép az minden csak nem rossz. Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag kihagyták a karácsonyi időszakot, mert nem volt elég gép, és az év eleji piaci pangás közepette EU-ban bevezetett PS3-ból kb 1 hónap alatt majdnem 1 milliót eladtak!!!
    Persze ezek a számok nem olyan látványosak mint pl a Wii-é.

"Mert akik konzolt vesznek azok játszani akarnak, és nagy részük olyan magasról sz*rik a processzorok számára, meg a gpu órajelére, hogy fel se látok olyan magasra. A vásárlók többsége megveszi azt a konzolt amivel kellemesen el lehet szórakozni."
    Őööö...
    Most azt akarod megmondani, hogy én miért vettem konzolt????
    Elárulom olyan indokok miatt, amit sajna sem a Wii sem az X360 nem tud kielégíteni, és ezzel vagyunk még így 1-2 millióan.
    ;)))
  • virs lee
    150 rongy? Az egy mancikapécé, integrált videóval, cerka procival. Mit vársz ettől, Crysist?
  • Picizöldfül
    "Nem sört inni akarok,hanem játszani.És azt jelenleg ugyanolyan minőségben,jóval olcsóbban,jóval több játékkal tehetem meg xbox360-on...na ez a TÉNY." Elolvastam a hozzászólásaitokat ti kis kockák,és sírok a nevetéstől,Kész vége ennyi,Játszatok 25-30évesen sárkányosdit aztán elmegy felettetek az élet és hoppáááááááá CSICSKA GECIK VAGYTOK
  • gforce9
    Most miről beszélsz? Én a ps3 ról beszéltem.. nem a ps2-ről.. a ps2 az szinte minden szempontból egy jól eltalált dolog volt. De azért mert annak még ma is sikere van, az nem garancia arra, hogy a ps3-nak is hasonló lesz a pályafutása. Sőt! Tudod az az égés inkább, hogy több ps2-t vesznek mint 3-at. A régi konzol jobban megfelel a vevők többségének mint az űbertáp új. A Wii jobban megfelel az igényeknek mint az X vagy a PS3 és tudod miért? Mert akik konzolt vesznek azok játszani akarnak, és nagy részük olyan magasról sz*rik a processzorok számára, meg a gpu órajelére, hogy fel se látok olyan magasra. A vásárlók többsége megveszi azt a konzolt amivel kellemesen el lehet szórakozni. Pusztán teljesítménnyel nem verhető meg a wii eladások terén... ugyanúgy ahogy pl. pusztán teljesítménnyel nem verheti meg a linux a windowst úgymond 'eladások' terén.. hiába az előbbi jobb technikailag.