78
-
#38 "Lehet neked garancia, a sony meg a ps2 név ahhoz, hogy elhidd hogy ezek az igéretek valóra is válnak, de egyre kevesebb embernek hisz már ebben és mondjam azt, hogy joggal?"
A PS2 eladások márciusban a Wiit-t is túlszárnyalták!
Még jó hogy nem hisznek a Sonyban, képzelem milyen hisztéria lenne, ha hinnének!
;))) -
#37 "A "pár ezer" kószáló nézőt meg inkább hagyjuk,merugye nem vót még olyan messze 2005 novembere,amikor a pgr3-ban már bóklászott,sőt bizonyos dolgokra reagált pályánként kb. 2000 néző."
És?
Hogy jön ide most a PGR? Én a PC-ről beszéltem!
"És mindezt a gtHD-nél kb. 3x jobban kidolgozott környezet mellett.Combos pc fektetés? Na olyat nem fogsz ps3-on látni."
De igen!!!
A részemről elegem van abból, hogy a programok nagy része bármilyen grafikai beállítás mellett képes megfektetni egy 150 ezer forint értékű pc-t. Értsd 10 Fps alá eső grafika.
-
Skyline #36 Én egyenlőre a ps3-at csak pislákolva követem kiváncsian várom a késöbbi játékokat rá de perpillanat az eddigi összehasonlítáűsokban a 360 (számomra SAJNA) hajszűálfaxnyival de jobbnak bizonyult a mindkét konzolra megjelenő játékokban.És azt nézve hogy duplaannyiba kerül,chippelési mizéria és az egyéb multimédia támogatása továbbra sem hozza az xbox szintjét hááááát egyenlőre csalódást okozott...Szal részemről várom a fejleményeket de amíg nem mutat a sony vmit nemtom minek magasztalni őket mert ez perpillanat gáz. -
gforce9 #35 Senki nem a ps3-ra mondja hogy szar cucc, hanem a körítésre, az ígérgetésekre, meg arra, hogy minden lesz rá, meg online... meg amúgy is. Lehet neked garancia, a sony meg a ps2 név ahhoz, hogy elhidd hogy ezek az igéretek valóra is válnak, de egyre kevesebb embernek hisz már ebben és mondjam azt, hogy joggal? -
Morden23 #34 "Persze, a Kilkeny sör is drága, de hát az nem is egy kőbányaivilágos."
Ja, csak a konzolt nem lehet a sörhöz hasonlítani, mert a drágán megvásárolt üveghez nem később fognak kijönni a (talán nagyon finom, talán nagyon nem jó) ízű sörök.
Az a gáz, hogy a példádban megértem, hogy a Kilkenny a PS3, de mi a Kőbányai? Mert biztos nem az Xbox, vagy a Wii. Esetleg egy SNES-re, vagy Megadrive-ra gondoltál? ;-)
Amúgy meg ha a PS3 a Kilkenny, akkor plíííz valaki mutassa meg nekem, hogy melyik konzol a Bishops Finger! :)))
-
IGAZIWILLIAMS #33 Hát ez már tényleg LOL volt...Nem sört inni akarok,hanem játszani.És azt jelenleg ugyanolyan minőségben,jóval olcsóbban,jóval több játékkal tehetem meg xbox360-on...na ez a TÉNY -
#32 Hát én is roppant érdekesnek találom, hogy mindíg a PS3 fikázásnál kötünk ki.
A Sony tényleg elbaltázta az indulást ez tény.
A piaci helyzete is kb emiatt olyan amilyen, ez is tény.
De ehhez minimális köze van annak, hogy valójában milyen jó gép a PS3!
Mert ez egy kibaszott erős, kibaszott igényesen elkészített hardwer!!!
És ez is tény!
Ennyi pénzért nem kapsz jobbat. Ettől még lehet fikázni, hogy drága.
Persze, a Kilkeny sör is drága, de hát az nem is egy kőbányaivilágos.
Lehet dönteni, ha sokat akarsz inni és nem érdekel a minőség akkor olcsó sört iszol, ha csak módjával akarsz fogyasztani és nem az a cél, hogy színesre okádd a vécét, és másnap se akarsz a fejedben ugráló majmokkal harcolni, akkor a drágább sört veszed.
De ne fikázza már az a Kilkenyt, az aki még meg sem próbálta!
Na most a LOL! -
IGAZIWILLIAMS #31 Mondom:"A gtHD GRAFIKAI STÍLUSÁBAN nekem is jobban bejön,mint a Forza2,de ez a Polyphony és nem a PS3 érdeme."
Szóval szerinted egy játék grafikai stílusa,az a platform érdeme,amin fut.Nincs több kérdésem,köszönöm...
A "pár ezer" kószáló nézőt meg inkább hagyjuk,merugye nem vót még olyan messze 2005 novembere,amikor a pgr3-ban már bóklászott,sőt bizonyos dolgokra reagált pályánként kb. 2000 néző. És mindezt a gtHD-nél kb. 3x jobban kidolgozott környezet mellett.Combos pc fektetés? Na olyat nem fogsz ps3-on látni. -
#30 Vicces, amikor mindig mindenki elkezd vitatkozni ezen a jókis témán:)
Én úgy gondolom, hogy nem szükségeltetik nagy tehetség a konzolok megítélésében.
Ár/Használhatóság alapján PS2 a legjobb, hiszen nagyjából végtelen számú játék van rá, és nagyon olcsó.
A "felszínes" játékosoknak a legjobb választás a Wii, mert jó élmény hadonászni, és nincsenek is bonyolult játékok. Az ára egy kicsit nagy a tudásához képest, de hát egyszer ki lehet köhögni.
Nextgen téren pedig nem lehet megmondani, hogy melyik éri meg jobban hosszútávon.(Pontosabban de, az, amelyikre több és jobb játék jön, csak hát ezt nem lehet előre látni:))
X360on ugyanolyan minőségű megjelenítéssel sokkal több játék van, mint PS3on _jelenleg_, csak hát kitudja, hogy még mit hoznak ki PSből, illetve miket hoznak ki rá. -
#29 Amit a Lairról írtál, az roppant nagy dícséret a PS2-vel szemben, ha finoman akarok fogalmazni!
;)))
30 mérföldes látótávolság, városokkal több ezer épíülettel, 25 000 fős sereggel és ehhez tartozó AI-val, nagyon fejlett fizikával, particle effektekkel, napszaknak megfelelően változó fényviszonyokkal, ja és mellesleg néhány tucat sárkány is ott röpköd.
A HS ahhoz képest, hogy egy Dinasty Warriors szintű hack'n slash elég jól néz ki, és ebben a kategóriában azért mérföldkövet jelent.
"A gtHD grafikai stílusában nekem is jobban bejön,mint a Forza2,de ez a Polyphony és nem a PS3 érdeme... "
Hát ez szuper!
Ezexerint, amikor letöltöttem, a progival együtt jött a Poliphony egy szakembere is, aki beköltözött a gépbe, és ő maga számolja azt a néhány ezer fős néző sereget, akik az út mellett bóklásznak, és akiknek 1-10-e is megfektetne egy combosabb PC-t.
;)))
Nem kell szeretni a PS3-at, de attól még dőreségeket nem kell írni! -
gyuri12 #28 látom ps-es vagy:)(nem akartam fanboyozni,mert okosabb vagy mint egy fanboy):D
sztem aza legjobb megoldás,hogy veszel egy über pc-t,egy jó nagy(120 cm) HD tv-t,egy wii,egy x360-at,és egy ps3-at:) kb 2 millából össze is jön a játékokkal együtt:) -
csomi #27 Beszesz zodeket. Szerinted 1 millio forintbol nem lehetne egy olyan konzolt kihozni ami agyonalazna minden pc-t? Hogy a francba lehet ilyet mondani, hogy pc a jatekokra a legalkalmasabb? Neked a legalkalmasabb? Es akkor? Azert csak ott van tobb szazmillio eladott konzol ami ennek ellentmondani latszik. Nem hinnem, hogy az altalad emlegetett fejlesztok azt mondatak volna valaha is, hogy a pc a legalkalmasabb a jatekra. Legfeljebb azt, hogy a legjobb platform a pc (nekik) a jatekok fejlesztesere. -
gforce9 #26 Amikorra eljut a ps3 valami versenyképes szintre, minden játék-pc-ben ott fog figyelni egy 2-4 magos proci meg egy dx10-es vga meg vagy 2gb ram és a játékokat winyóról töltögeti, mint eddig :)... Szerintem az xbox is csak azért tud most így terjedni, mert még nincs dx10 pc-n. Az ms (nem mintha annyira pártolnám), de legalább időben kijött a vassal, meg úgy tűnik a szoftverekkel se késett nagyon. Ezek a maszlagok meg, hogy bluréj meg 100 féle dologra képes konzol és társai egy röhej, akkor lesz létjogosultsága és jövője akár a hádé-dvd-nek akár a bluréjnek amikor 20-30k ért bárki vehet egy írót a pc-hez. Tömegesen a dvd is akor terjedt el. Nem vitatom hogy a ps2-nek nem volt szerepe benne, de a tényleges elterjedéséért nem a ps2 volt a felelős. Az ms meg gyanítom röhögni fog a sonyn, amikor majd ténylegesen szükséges lesz a játékoknak a nagy kapacitásra, olyan meghajtót tesz a készülék mellé amit akar :) És az abszolúte nem biztos, hogy az HD vagy BR lesz, lehet akár valamelyik nevető 3. Most meg tudja olcsóbban adni beépített dvd-vel. Ezt nem csinálták szarul. A sony meg akkor tette be nálam a kaput, amikor megtudtam, hogy a hdmi kábel nem tartozék... nah röhej. Vegyetek ps3-at :) Ott fog lenni a szobátokban egy iszonyatos számítási kapacitás, meg egy olyan BR meghajtó ami a jövőbe mutat... igaz kihasználni még nem nagyon lehet őket, de majd egyszer.... majd csak győzzétek kivárni :D -
sylverangel #25 A legegyszerűbb az, ha mindenki a magának való konzolt veszi meg, wii/x360/ps3 tekintetben szerintem felesleges vitatkozni....
"A játék az tényleg kevés egyelőre, de lehet az álkapocsizmokat erősíteni, mert a spec PS3 programokat látva az ember határozottan érezni fogja a gravitáció hatását ezen a testrészén."
Én majd a dx10-es(vagy shader modell 4.0 lényegében, ogl 2.1 is teljesen ugyanaz) és g80 erejét (vagy r600 ugyanaz) kihaszáló játékoknál fogok meglepődni, szerintem :). Láttam nvidiás demókat, mit képesek kihozni belőle, not attól bármelyik konzol nagyoooon messze van...
És a következő generációig is messze lesz, a csúcsgrafikás (és persze élményes is mert néha azért szotri/játékmenet is üt) játékokra mindig is a Pc volt a legalkalmasabb (ja és mielőtt valaki lehülyéz, nem hiszem hogy itt bárki is közel akkora tapasztalattal rendelkezik, mint pl ID fejlesztők, Half Life 2 és így tovább, és ők ezt mondják).
Csak hát az ára...
Ha már ár/teljesítmény kérdésről van szó, egyértelmű favorit az x360 (kb uaz a teljesítmény mint a ps3 graf + cpu összehasonlítás, csak hát feleannyi a), annyi pénzért megéri. Wii kicsit buta az áráért, de jópofa, ps3 meg túl drága, és eddig semmi sem mutatja hogy ő lenne a legjobb, és még az előzetesek sem. Arról ennyit...
Ha sok pénzem lenne egyértelmű PC, g80-al, ha kevesebb akkor pedig x360 v. wii és egy kis pc javítás... -
csomi #24 Akkor majd visszaterunk ra akkor mikor ez bekovetkezett mert ez egyelore nem lathato. Jelenleg a ps3 ar/teljesitmeny viszonylatban az egyertelmu vesztes. Igazabol rajuk is fer, talan majd egy picit elgondolkodnak nehany dolgon amit valtoztatniuk kellene. GTHD lehet, hogy jol nez ki, de ugyanolyan elettelen mint a szokasos reszek. Technikailag pgr3 meg mindig joval felette all. Majd meglatjuk mit sikerul kihozniuk a polyphonys fiuknak. Remelhetoleg kotelezo darab lesz az is. -
IGAZIWILLIAMS #23 "A játék az tényleg kevés egyelőre, de lehet az álkapocsizmokat erősíteni, mert a spec PS3 programokat látva az ember határozottan érezni fogja a gravitáció hatását ezen a testrészén."
Hallod,a 2005-ös E3 óta ezt a maszlagot hallgatjuk,azóta a gép is kijött,de úgylátszik,még van aki hisz a csodákban...LOL -
#22 "mivel a Cell sem kezesbárány"
Hát ez már így van. De azért elég gáz lenne, ha azt várnánk hogy az új technológiák semmi újat ne követeljenek a használójuktól.
Akkor még mindíg az Intel 4004-nél tartanánk.
A játék az tényleg kevés egyelőre, de lehet az álkapocsizmokat erősíteni, mert a spec PS3 programokat látva az ember határozottan érezni fogja a gravitáció hatását ezen a testrészén.
;))) -
Matt234 #21 Teljesen egyet értek. Nekem nincs konzolom és belátható időn belül nem is lesz, de ha most kéne vennem 1et az biztosan X360 lenne. Hogy miért? Mert jócskán felülmúlja a PS3 at mondhat bárki bármit. És természetesen az is bennem van, hogy pc-s emberke lévén szeretek kicsit beletúrkálni a kütyüimbe. Itt egy kis mod ott egy kis mod. És nem is drágán. Plussz amit lehet méltányolni a Microsoft-nál az az, hogy tényleg nagyon korrektek a garanciát illetően. Ráadásul a Mic. es mod cuccot vesz az ember még a garancia is megmarad. SŐTT!! A mod alkatrészre vállalnak külön garanciát!!! -
Morden23 #20 Az utána következőre gondoltam. A GTA4 nem hinném, hogy 10enfaszom giga lesz. -
feri6666 #19 ,,Mire kijön a következő GTA, addigra nem lesz értelmetlen az egész. De az nem most lesz, hanem évek múlva. " októberben kint lesz az új gta -
IGAZIWILLIAMS #18 !!!FANBOY ALERT!!!
Örülök,hogy pont a Lairral dobálózol,ami úgy néz ki,mint egy bump-mappelt ps2 játék(lásd B3D fejlesztői fórumok) ,meg ahogy elnézem a HS sem lesz éppen az a technikai csoda...bár az látványban nálam bejövős :)
A gtHD grafikai stílusában nekem is jobban bejön,mint a Forza2,de ez a Polyphony és nem a PS3 érdeme... -
#17 szerintem faszság arról beszélni hogy melyiknek jobb/rosszabb a grafikája. multiplatform játékoknál szerintem elenyésző különbség lehet csak...most még az xbox jobb egy kicsit e téren, jövőre egyenlő vagy inkább a ps3 lesz szebb. szerintem a dvd meghajtó nem hatalmas hátrány, hiszen mire már ténylegesen beindul a hd piac addigra már lesznek 40khuf körül korrekt playerek
azon meg hogy boxra majd 2 dvd-n fogják kiadni azt ami ps-en csak 1 br lemez hát engem nem ráz meg különösebben
maradnak tehát az exkluzív játékok mint döntő tényező
ami meglep engem hogy xboxra milyen sok fasza cím van/jön: mass effect, halo 3, bioshock, gears of war, dead rising, lost planet stb és ugye ezek lehetséges folytatásai
én pl. isáig azért nem vettem konzolt, mert a ps címek (gt, final fantasy, stbstb) eléggé hidegen hagytak
a "melegedő fos az ikszfos" indok meg elég nagy faszság: ha elromlik és van garanciád, nagyon korrekt a microsoft ilyen téren, beviszik, egy hét múlva hozzák a javított/új boxot futárral...ha meg nincs gari akkor meg így jártál / hűtésmod -
Morden23 #16 termékcsatolás helyett árukapcsolás... Már mennék kertipartiba :( -
Morden23 #15 "Ha a Sonynak nem lett volna olyan kemény érdekeltsége a Blu Ray bizniszben, szerintem ők is hanyagolták volna"
Magától értetődik... a termékcsatolás és a piggyback-marketig is kellett. Arról nem is beszélve persze, hogy "nextgenebbnek" hangzik a dologtól a PS3 (mint láthatjuk, hányan mondják, hogy mekkora előny).
Ettől még nem rossz dolog, csak azért érdemes ezt is szem előtt tartani, és így gondolkodni. -
Morden23 #14 "Hát pl a GTA4 még talán el fog férni egy DL DVD-n, de ha PS3 eXkluzívra csinálnak egy hasonló gámét, akkor az már lehet hogy nem. És azért egy GTA-nál elég gáz lenne ha cserélgetni kellene a lemezt."
Mire kijön a következő GTA, addigra nem lesz értelmetlen az egész. De az nem most lesz, hanem évek múlva. (amúgy ott valóban tré lenne... anno a Zork - Nemesis volt ilyen, ahol sokat kellett ugrálni a területek között, és az embernek agyára ment az 'insert X disc' felirat egy idő után).
"És az előbbieket a BR nagyobb kapacitása is indokolja."
Hát szerintem a 15 gigás játékokra is várni kell, nemhogy a 23.3 gigásokra. Hacsak nem térnek vissza a Wing Commander irányvonalhoz (6 Cd-n 6x90 mega játék, a többi a film, a 4. rész esetén), akkor kétlem, hogy annyira nagy szükség lenne a bazinagy hordozóra (természetesen ez később nyilván változni fog, de könnyen előfordulhat, hogy a következő konzol-generációig is kihúzza anélkül az ember, hogy túl sokszor kéne DVD-t cserélgetnie egy Xboxban:)). -
lokko #13 Ha a Sonynak nem lett volna olyan kemény érdekeltsége a Blu Ray bizniszben, szerintem ők is hanyagolták volna, főleg hogy a PS3 megjelenése emiatt is csúszott egy évet, ami durva stratégiai hátrányt jelent még most is ... az más kérdés, hogy játék még most sincs rá igazán, mivel a Cell sem kezesbárány -
#12 "Személy szerint annyira nem verem a fenekem a földhöz a BD/HD ügyben, mivel a legrosszabb esetben 3 dual-layer DVD mind a single BD, mind a single HD lemeznek megfelel, azt meg elég valószínűtlennek tartom, hogy 30-40 gigás játékok akarnának érkezni a közeljövőben (javíts ki, ha tévedek)."
Hát pl a GTA4 még talán el fog férni egy DL DVD-n, de ha PS3 eXkluzívra csinálnak egy hasonló gámét, akkor az már lehet hogy nem. És azért egy GTA-nál elég gáz lenne ha cserélgetni kellene a lemezt.
A Lair-t fejlesztő Eggebrecht mondta, hogy ha valaki multiplatformot fejleszt, akkor azt kezdje a pS3-on, de úgy hogy figyelembe veszi azt, hogy X-re is kiadják majd. Ha X-en kezdi és úgy megy PS3-ra akor az eltérő architektúra miatt vért fog izzadni.
A spec PS3 játékok viszont gyakorlatilag portolhatatlanok X-re.
És az előbbieket a BR nagyobb kapacitása is indokolja.
-
Morden23 #11 "Én emlékszem még a 3,5" floppy és CD találkozására is, 14 vagy mennyi lemezes King's quest VI amigán... :)"
Ilyenekre én is. :)
Személy szerint annyira nem verem a fenekem a földhöz a BD/HD ügyben, mivel a legrosszabb esetben 3 dual-layer DVD mind a single BD, mind a single HD lemeznek megfelel, azt meg elég valószínűtlennek tartom, hogy 30-40 gigás játékok akarnának érkezni a közeljövőben (javíts ki, ha tévedek).
Arról persze már említést sem teszek, hogy senki nem róná fel az X360-ból hiányzó HD-t hiányosságként, ha a Sony nem rakott volna a PS3-ba DB-t (amit azért nem szabad elfelejteni, hogy az X360 korábbi, mint a PS3, és Microsofték már a kezdet kezdetén megmondták, hogy később sem akarják integrálni a nextgen disc-eket az X-be - úgy tűnik, ezt be is tartották).
Mondjuk az nem egy nagy baj, hogy az Elite-re kerül HDMI csati. (+ a mattfekete szín jó ötlet volt) -
#10 "Ez mind igaz,bár grafikai különbség biztos vagyok benne,hogy később sem lesz"
Hasonlítsd össze a Too Homan-t a Lairral, vagy a Heavenly Sworddal. Én azért látok, egy "kis" különbséget.
A jelenelegi játékok tekíntetében a meg nem jelent Forca2 meg a GTHD-ét nem éri el.
A Resistance textúrák tekíntetében elmaradt a GoW mögött, a pályák összetettségét nézve viszont szerintem magasabb szint (több ellenfél, bonyisabb objektetk, stb). -
#9 Inkább arra kéne figyelniük a nagy HD korszakban, hogy 720 vagy 1080-ban sokkal jobban kijön az összes ocsmány hiba, mint a régi gépeken, és ezeket kéne eltüntetniük. -
#8 Lehetséges, HD DVD ügyben nincsenek tapasztalataim.
DVD-t még nem próbáltam a PS3-ban, de a BD lemezeket elég gyorsan tölti, pl. Resistance hatalmas pályáit, vagy a CoD3-ban sem kell sokat várni.
Én emlékszem még a 3,5" floppy és CD találkozására is, 14 vagy mennyi lemezes King's quest VI amigán... :) -
IGAZIWILLIAMS #7 Ez mind igaz,bár grafikai különbség biztos vagyok benne,hogy később sem lesz,főleg hogy a Forma 1 vagy a Resistance nem éri el még a tavalyi Moto GP'06 vagy a Gears of War szintjét sem(bocs,ezt nem lehetett kihagyni :D)
De szvsz csak a játékok számítsanak -
Morden23 #6 Ha jól tudom, akkor az (is) oka volt, hogy végül nem integrálták a HD-lejátszót, hogy elég szar a DVD-olvasási sebességük, és nem voltak megelégedve a töltési időkkel (állítólag szignifikánsan növelte volna a DVD-s játékok loading-idejét).
Más kérdés persze, hogy aki nem akar ezzel foglalkozni, annak úgyis tökmindegy (ahogyan te is mondod, max. cserélgeted a lemezeket - ha emlékszel, a CD/DVD összetalálkozásánál szintén volt egy ilyen időszak [na meg persze bőven annakelőtte a sokcédés szörnyek, lásd Wing Commander, Zork Nemesis, Final Fantasy-k, meg jónéhány grafikus kalandjáték]). -
#5 X360-at maximum csak az új gépek után érdemes, amik nem olyan hangosak mint egy porszívó, és nem melegszenek túl igen gyakran. Aztán veszel mellé egy külső HD DVD olvasót, befizetsz az Xbox live-ra, és pakolgatod a többlemezes játékokat a gépbe, mert csak sima dvd olvasóval van szerelve. Ha PS3-ra van pénzed, akkor abban van Blu-ray drive, Wifi és Bluetooth adapter, egy rakat kártyaolvasó, és teljesen szabványos SATA vinyó van benne, olyanra cseréled amiylenre akarod. Grafikailag egyelőre akkora különbség nincs a játékok között, de az első generációs PS3 anyagok hozzák a mostani X360 játékok színvonalát, ami azért jelzés értékű. -
gforce9 #4 1 év múlva tudni fogod, még nem lefutott ügy.
Gerygrey :D -
#3 A PC :) -
Ecology #2 Kinek a pap kinek a papné ! -
bandypappa #1 melyik a jobb hosszutávon az xbox360 elite vagy a ps3?