Bocs, engem kapott már el megint a "frazeológiám"!;)))
Vissza veszek egy kicsit a lendületből.
Fenntartva a korábbi állításomat, hogy ezek elég különböző termékek, de teljesen egyetértek veled, hogy végül is egy egységes piacról kell beszélni, hiszen végül is mindenki így kezeli.
De azért még is csak érdekes, ahogy írtad ezt a dolgot a felvevőpiac oldaláról nézni. Pl a 90-es évek konzoljai kiszélesítették a konzol piacot a fiatal felnőttekkel.
Aztán a Sony a PS2 megjelenésekor befenyegetett, hogy tovább megy és a PC játékosokat is be akarja gyűjteni, erre való reakció volt az M$ részéről az X.
És érdekes látni azt, hogy a Nintendo teljesen saját utat, stratégiát követve az általa kinézet szegmensekben bizony nem csak eladások tekíntetáben , hanem üzletileg is sikeres (nem úgy mint pl a M$), miközben meg sem próbálkozik azzal hogy csúcs HW-eket próbáljon piacra dobni. De valahogy ez szerintem még is arra utal, hogy azért elég szegmentált a piac, és nem lehet egyszerre mindenkire hajtani. Akik kritizálják a Sony-t soxor elfelejtik azt amit korábban is nyilatkoztak: egy fejlett, kifinomult gépet akarnak összehozni, amit nem tudnak és nem is akarnak olcsón adni, épp ezért nem mindenki fogja először megvenni. Kérdés persze, hogy ez mennyire kifizetődő stratégia hosszútávon, tudnak e majd nyitni a tömegek felé.
És természetesen mindenkinek meg kell hogy legyen a dologról a saját véleménye, és erre én is kíváncsi vagyok, akár pro akár kontra az emnyémmel. Engem csak az zavar, amikor ezt nem tudja, vagy nem is akarja valaki érvekkel alátámasztani, és átmegy a dolog savazásba.