gforce9#52
Savazni nem szoktam, viszont van egy olyan meglátásom, hogy a pc-től teljesen soha vagy csak csak nagyon hosszú idő alatt vehetik el a 'prímet'. Az ok a multiplayer. Tudom konzolon is létezik sőt a lehetőségeket mind a sony mind az ms próbálja szélesíteni az online felülettel, csak egyvalamit felejtenek el. A pc-s játékok online közössége a leggyakrabban az adott szoftvercégtől teljesen függetlenül jön létre. Sok ezer fun site, "versenyhonlap" minden olyan játéknak amelyiknek a multi része az arra alkalmassá teszi, illetve van rá igény. Példaképp talán a www.clanbase.com nevű oldalt tudnám felhozni, amit az online játékosok közössége üzemeltet. Sok száz játéknak, és talán többmillió játékosnak "virtuális otthont" adva. Ilyen látogatottságú oldalt, ha beledöglik akkor se tud produkálni (főleg nem a semmiből) se az ms se a sony.
Az ilyen honlapok létrejöttéhez kell még 1 dolog. Az elkészítéséhez való hozzáértés, az igények pontos felmérése, és totális függetlenség. A hozzáértést gyakrabban találunk a pc-n nevelkedett fiatalok között mint a konzolosok között. Az igényeket pontosabban méri fel egy ilyen honlap játékosok akár millióival kommunikálva, mint egy marketingen kimaszkírozott piackutatás. A függetlenség pedig amiatt fontos, hogy ha valami sz*r, akkor lehessen nyugodtan leírni, hogy sz*r. Ilyen közösségeket szerintem sem a sony, sem az ms nem lesz képes létrehozni, mert ez nem a pénzről szól, és nem is a céges marketingről. PC-n ez évek óta alakulgat, a nagy cégektől függetlenül, és egyre hízik :)