A magam részéről a PC-vel kapcsolatos élettörténetem annyi, hogy tavaly ősszel elkezdtem fejlesztgetni a gépemet, úgy hogy kb 1 év alatt csináljak valami jó kis szerkezetet belőle. Nem csúcsot, csak amit te is írtál, kb 100 ezredes beáldozásával, egy játékra alkalmas gépet hozzak össze. Konzol igazából szóba sem került, úgy voltam vele, talán ki is hagyom ezt a generációt.
Igazából a harci rep szimek, meg stratégiák miatt preferáltam az utóbbi pár évben a PC-t. Csakhogy a repszim műfaj gyak kihalt, a stratégiák oldaláról meg nem igazán látok fejlődést a 3-4 évvel ezelötti játékokhoz képest, miközben tendenciózusan olyan hw követelményeik vannak, hogy ihaj.
A másik a játékok minősége. Olyan szinten hullámzik a megjelenítés, a fps, hogy az hihetetlen. Hiába fogom a gépemet egy optimális szintre fejleszteni, akkor is lesz olyan, hogy a béka segge alá esik kizökkentve az embert a játékmenetből, vagy egyenesen játszhatatlanná téve az egészet. Azért az elég ciki, hogy csak azért mert hálózatban akarok dogfájtozni, vegyem le a grafikát valami 5 évvel ezelötti sztenderdre, monnyuk 1024*768-ra.
Aztán jártamban keltemben láttam egy-két FullHDTV-t kiállítva. Áll lees, takarító készlet elkunyiz a személyzettől, hogy a nyálamat a padlóról felszedjem. Ok persze lehet ezt egy PC-n is összegányolni, de vajon mennyit kell majd még ráköltenem, mennyi időt kell még eltöltenem amíg össze szedem hozzá a progikat, drájvereket, kodekeket, vagy akármit?
Játékok dettó, sok PC-s játéknak gagyibb a prerend bevezető animáció, mint az új konzolokon a játékok. Igaz nincs olyan szim, meg stratégia, de sajna már PC-n se nagyon.
Szal osztottam szoroztam, olcsóbban kijövök, ha veszek egy PS3-at.
Az X-en ugyan több játék van, meg a warez is már megoldott, de van 1-2 cím amiért a PS-t preferálom + a Linux meg a Home is sokat dobott a latban.