718
-
Zero 7th #438 Hm, hát írtam is, hogy "hagyományos" fejlődős-skillezős-questelős MMORPG-nek elég nehezen tudom amúgy is elképzelni a 40k-t, szal így a balanszolást még kevésbé. Eleve azzal van bajom, hogy hogyan gondolták a fejlődést, milyen skilleket kapna egy sima tactical SM, stb. Őszintén nem vágom túlságosan az MMORPG-t, mint műfajt, ahhoz, hogy érdemi ötleteim legyenek.
Ha valami MMOFPS/TPS lenne, akkor lehetne játszani a respawn idővel, korlátozni az überegységek spawnhelyeit, számát. Az működhetne. Ha mondjuk az SM ritkán spawnol, vagy messzire, a kis talpas IG-k meg akár egymásra, akár előretolt spawnpontokra, és főleg gyorsabban, mint az SM, az szerintem hatékony korlátozás lenne. Cserébe SM-nek lehetne apothecary, aki éleszt, mint a medik BFben, de csak pisztolyt meg kardot kap. Ilyesmi. -
#437 Ez igaz.
Na és hogy balancolod ki a PvP-t Wh40k-ban? Mert nekem ez a fő gondom.
A játékosok elsöprő többsége SM akar lenni. Ha viszont csak SM / CSM lesz (mint a Space Marine játékban), akkor nem fogják érezni azt, hogy az SM-ek félisteni lények -> elvész maga a SM esszenciája. Ha viszont "csóringer" kis ágyútöltelékek kerülnek be, mint IG, sima Ork Boyz, stb., akkor meg roppant élvezetes lesz a játék azoknak, akiknek (kényszerűségből vagy játékmechanikából fakadóan) az a szerep jut, hogy halomra mészárolják őket.
Szóval akkor mi és hogyan?
Én ezért lettem volna nagyon kiváncsi a DMO-ra, mert ha tényleg sikerült volna ebből egy élvezhető PvP játékot kihozni úgy, hogy közben nem köpik szembe az IP-t, akkor ez lehetett volna egy tényleg istencsászár játék.
Én ettől féltem az elejétől fogva... -
Zero 7th #436 Na ja, pedig kb ez lett volna a helyzet. Amit tudni lehetett, az az volt, hogy a káosznak is, smnek is lett volna valami űrhajója orbitális pályán, mint főbéz, oda talán nem engedték volna be az eldákat/orkokat, remélhetőleg. -
#435 Mondjuk nekem a tököm durrant volna el, ha "random mostani MMO" módra féltucat SM Captain állt volna össze pár Eldar Farseerel, hogy aztán Ork Warbossokhoz csapódott Chaos Lordokat menjenek csapkodni, és a hulláikról lelopkodni a gatyájukba rejtett +1 power armour-t.
Sokkal inkább tudnám elképzelni valami nagyobb szabású PvE dolognak, ahol több emberrel és még több AI társsal neki lehet feszülni a több ezres AI ork seregnek mondjuk akár Battlefield szerű gyalogság+páncélos+elfoglalható lőállás+légierő keverékként is(nem feltétlen FPS nézetben). Lootolás és zabrálás nuku, jobb cumókat a raktárból lehetne vételezni kiérdemlés alapján.
Összességében én nem bánom hogy lefújták, erősen kétlem hogy a grindolós lore-ra szarós tucat Diabló klónokon túl tudták volna tenni magukat, még egy olyan meg kell a ráknak.
Milyen szépen nézne ki egyébként ahogy a Tau Commander alkudozna egy ork boltos NPC-vel, miközben mellette Dark Eldarok csoportja keresne társakat egy Imperial Fortress raid-hez, közben egy Techmarine kiáltozna örömében, hogy lenyomta azt a nagyszájú Necron hadurat, és tudott venni egy arany servo skullt? -
Zero 7th #434 Amúgy egyébként Planetside vagy WW2O jellegű MMOFPS-nek jobban el tudnám képzelni a 40k-t, mint egy WoW-jellegű fejlődős-skillezős RPGnek. -
Zero 7th #433 Na ez érdekes, mert én meg ArmA-ért nem fogok soha egy büdös fillért sem adni. Annyira felbaszott, hogy 10 év alatt gyakorlatilag SEMMI fejlődést nem voltak képesek összehozni, hogy az valami botrány. Csillivilli szép grafika, aztán épületekben nem lehet közlekedni ugyanúgy, mint az OFPben 2001-ben, meg egy idő után úgy széthullott, hogy nem lehetett menteni. Legújabb peccsel. Játszhatatlan.
Ahhoz képest egy BF3 a kiforrottság makulátlanul hibátlan csúcsa.
Ha az az STO az az, ami nemrég lett ingyenes, akkor van egy tippem, hogy miért nem csigázott fel senkit: mert borzalmasan igénytelenül gagyi, főleg az űrcsata.
Szerintem nem a fejlesztése/befejezése lett volna drága, hanem az MMO szerverpark fenntartása. -
#432 naja egy jól megalkotott pvp rendszernél nem feltétlenül kell olyan sűrű content update mint egyébként. ez meg aztán totális pvp mmo lehetett volna. na sebaj , egyszer talán majd még irthatom a büdös orkokat ezerszámra :D -
Zero 7th #431 Vagy ha jó a PvP, mert akkor azt lehet a végtelenségig csinálni. -
Zero 7th #430 Az, hogy a multihoz szerverek kellenének, elég nagy tévedés. Majd raknak bele egy peer-to-peer hulladék multit, mint a Space Marine-ba, azt' szevasz. Pont hogy a szerverköltséget nullázzák ki ezzel. -
#429 . és ha kiadok már egy játékra pénzt ahol majd lövöldözhetek meg stb. akkor vagy egy BF vagy MW-t veszek ha meg ilyen fajta játékot akarok akkor meg MMO.
Izlések és pofonok. A BF3 után én eldöntöttem, hogy többet olyan játékért pénzt kiadni nem vagyok hajlandó. Egy ArmA3-ért még esetleg. Viszont egy Warhammer 40k játékért gond nélkül...
Mármint az miért jó ,hogy fognak csinálnak egy egyedülit aztán multizzál. akkor inkább a spacemarinet fejlesszék ha már ez a sztori az alap, de egy csőd szélén álló cégnek egy singlet csinálni és multi servereket fenntartani. nem lesz nyerő dolog. Ellenben az mmo-ért az is oda lett volna aki nem annyira Wh fanatikus ,hogy a single-t is megveszi.
Ezt mi alapján állítod? Ott van az STO mintapéldának. Iszonyú erős IP a Star Trek, ráadásul MMO játék volt - valahogy mégse tudta felcsigázni a játékosokat.
Hiába van ott a Warhammer IP, ha rosszul csinálják meg, akkor a fanatikusok SEM fognak vele játszani.
Amúgyis jönni fognak hasonló környezetben jatszódó ilyen jatekok és jó mondjuk én megvehetem ezt si azt is,de otthon sokan nem dobálóznak a pénzzel és lehet nem veszik meg.
Mégis milyen "hasonló" környezetben játszódó játékokra gondolsz? Hasonló IP-t elég nehezen tudnék mondani, talán a GW által sikeresen felakasztott Mutant Chronicles-t...
Ellemben a gyártó valami szinten kötelezheti a felhasználót ,hogy vegye meg ha MMO online! Szól a THQ jobban jarna ha meg se csinálná majdnem hogy. Amúgy nagyon nagyon kár érte.
Most kezdjük el sorolni a becsődölt, bezárt MMO játékokat? Mert aztán attól, hogy MMO játékot csinálnak, még önmagában nem lesz sikeresebb, mintha Single-t csinálnak.
Viszont jó single játékot sokkal könnyebb és olcsóbb csinálni, mint egy jó MMO játékot...
Nekem meg akkor is az a véleményem ,hogy inkább ha ilyen anyagi válságban van a THQ. mért nem adja el a WH gyártási jogát vagy adja át másnak aki meg is csinálná.
Ismét a Star Trek Online-t hoznám fel példának. Hiába iszonyú erős az IP (a Warhammer 40k-t oda és vissza kenterbe veri), mégse kapkodtak, kapkodnak érte. Honnan veszed, hogy a Wh40k IP-ért sorba állnának?
Ott van a Battletech példája. Iszonyú erős IP, amely hosszú ideig egy eléggé tőkeerős cégnél volt (Micosoft), mégis amíg nála volt, mindössze egy erős közepes MechWarrior 4-et és két bődületesen csalódást keltő Mech Assault-ot hoztak össze.
Most is két független fejlesztő cég próbál az IP-ből valami hasznos dolgot kihúzni...
Mint sem singlell kiszúrja a szemüket azoknak az a embereknek akik WH MMo-ra vártak .
Mennyien várnak egy jó klasszikus Star Wars MMO-ra (a Galaxies hajdan volt igazi énjének utódjára), hányan várnak egy valódi, korrekt Star Trek Online-ra (és nem olyan rémségre, mint amit kihoztak ezen a néven?), hányan várnak egy jó Dune MMO-ra (még egy iszonyú jó és erős IP), soroljam tovább?
Igen, egy valóban jó Warhammer 40k MMO-nak én is nagyon-nagyon tudnék örülni. De ha nincs rá pénz, és helyette kihoznak egy jó Wh40k Single-t, még mindig jobb, mintha rágörcsölve kihoznak egy Flagship-szinvonalú hulladékot. És itt is mély hit beszél belőlem, hogy az új Warhammer 40k játék, ami hajdan a DMO-nak indult, valóban jó lesz...
Jó ha neked teljesen megfelel a single akkor neked ez nem rosz hír, de ez így akkor sem jó húzás.
Amennyire a nyilatkozatokból ki lehet venni, három fő választási lehetőségük volt:
1.: Úgy anblokk elfelejteni az egészet, nincs Wh40k játék.
2.: Kihoznak egy félkész, vagy erősen hiányos állapotú MMO-t, amit a szűkös keret megenged.
3.: Átkonvertálják az egészet single playerre.
Nincs 4. és további opció, mert ha lett volna valaki, aki reálisan befektetett volna a DMO-ba, akkor arra sort is kerítettek volna. De nem volt ilyen, tehát a fenti verziók maradtak. Ebből még úgy vélem, mindig a 3. a legvonzóbb... -
#428 Egy MMO-ba is csak úgy raksz több ezer órát, ha folyamatosan jönnek a jó modok (alias content kiegek). -
whisper #427 Nekem meg akkor is az a véleményem ,hogy inkább ha ilyen anyagi válságban van a THQ. mért nem adja el a WH gyártási jogát vagy adja át másnak aki meg is csinálná. Mint sem singlell kiszúrja a szemüket azoknak az a embereknek akik WH MMo-ra vártak . Jó ha neked teljesen megfelel a single akkor neked ez nem rosz hír, de ez így akkor sem jó húzás. -
whisper #426 NEm arról beszélek ,hogy nem játszanak, hanem arra gondoltam ,hogy skyrimet megvettem és nagyon jó játék de nem tud egy idő után lekötni pedig jó sokat játszottam vele. és ha kiadok már egy játékra pénzt ahol majd lövöldözhetek meg stb. akkor vagy egy BF vagy MW-t veszek ha meg ilyen fajta játékot akarok akkor meg MMO. Mármint az miért jó ,hogy fognak csinálnak egy egyedülit aztán multizzál. akkor inkább a spacemarinet fejlesszék ha már ez a sztori az alap, de egy csőd szélén álló cégnek egy singlet csinálni és multi servereket fenntartani. nem lesz nyerő dolog. Ellenben az mmo-ért az is oda lett volna aki nem annyira Wh fanatikus ,hogy a single-t is megveszi. Amúgyis jönni fognak hasonló környezetben jatszódó ilyen jatekok és jó mondjuk én megvehetem ezt si azt is,de otthon sokan nem dobálóznak a pénzzel és lehet nem veszik meg. Abból meg megint nem lesz haszna se a felhasználónak se a gyártónak ha letöltögetik. Ellemben a gyártó valami szinten kötelezheti a felhasználót ,hogy vegye meg ha MMO online! Szól a THQ jobban jarna ha meg se csinálná majdnem hogy. Amúgy nagyon nagyon kár érte. -
EnxTheOne #425 Kár hogy kaszálták az mmo-t. :(
De minden rosszban van valami jó. Igy majd 100%-osan tudok koncentrálni a planetside 2-re. -
#424 Egy single játékban nincs annyi 'idő', mint egy mmoban. A skyrimba kb 3-500 órát tettem, ennél többet max akkor fogok, ha lesznek hozzá jó modok. Az meg 1-2 év. Ellenben egy mmoba több 1000 órát is bele lehet rakni, ha jó (magyarul évekig játszani vele). Nekem ez a fő gondom ezzel a váltással. -
lammaer #423 Mi köze van a mass effectnek egy WH40ks játékhoz? Nem konkurencia a kettő egymásnak. Van egy csomó sikeres single játék ami nem az ME :) (Gothic sorozat, Skyrim, Amalur), szóval ez a megállapításod hogy az emberek csak MMOt akarnak és senki nem játszik singlét ME-n kivül alaptalan.
Persze az MMO jobb lenne, hogy végre legyen egy wh40k MMO, de sztem vagyunk igy páran hogy mindegy hogy single vagy multi, a wh40k játék jöhet. Nyilván a multi más játékélmény, de asinglének ugyanúgy van létjogosultsága. -
Metontour #422 Kíváncsi leszek ezek után milyen irányba mennek el.Ilyen Elder Scrols szerű nyílt terepes "szabad"világot bejárósba vagy amolyan 40YK Mass Effect klónba -
NovaTerra #421 "fél szívvel"? Nem a lelkesedéssel van a gond, hanem a pénzzel. -
#420 Ki a rosseb volt vele játszani?
Elég sok ember megveszi a single-player játékokat, lásd Skyrim, Batman: Arkham City, és társaik.
Mért nem tud legalább össze fogni valakivel ,hogy együtt csinálják.
Feltehetően megpróbálták. De vagy nem volt komoly jelentkező, vagy aki volt, az olyan szerződést szeretett volna, ami a THQ számára volt megalázó. Mivel a THQ helyzete közismert, így eléggé sarokba lehet szorítani...
Ez pedig nem feltétlenül jelent jót. Emlékezzünk hogy járt az STO...
Meg a Mai MMo világban senki se akar singlezni. amikor a mass effect meg társai.
Én single-ben nyomtam végig a Mass Effect 2-őt is. Most mit szólsz hozzá? :D
Sima Warhammer csődje után mindenki erre vágyott igazán.
Erre vágyott, nem vitás. De inkább ne hozzák ki, ha fél szívvel tudják csak csinálni... -
whisper #419 De most Őszintén. Egy single playeres játékkal amibe beraknak 1-2 retardált multi fukciót. Ki a rosseb volt vele játszani? Mért nem tud legalább össze fogni valakivel ,hogy együtt csinálják. Meg a Mai MMo világban senki se akar singlezni. amikor a mass effect meg társai. jönnek ezerrel. hiába szeretem a wh40k világát nem fogok magammal játszani meg egy két lövöldözös pályát. akkor már inkább veszek egy real lövöldözőset. Sima Warhammer csődje után mindenki erre vágyott igazán. Azt se tudtuk mivel kössük le addig magunkat szinte amég ez megjelenik. Erre tessék! -
#418 Ez vótmá? In the Grim Darkness of the 41st Millenium there are only NEWFAGS -
lammaer #417 Mindig a hülye managerek hazugságai/becslései miatt van szivás... -
#416 A "legjobb" nem ekvivalens azzal, hogy a legnyereségesebb. A Space Marine is hiába kelt el 1,2 millió példányban (mindhárom platformon, és ha így nézzük, akkor is csak simán átlagos, közepes teljesítménynek lehet tekinteni, semmiképpen sem nevezhető sikernek), nem tudta megakadályozni, hogy abban a negyedévben 98 milliós vesztesége legyen a THQ-nak. Anno domini a THQ úgy számolt, hogy a 2011 Q3-ban hatalmas bevételt és nyereséget generál nekik az uDraw, a Saint Row: The Third és a WWE'12. Hiába volt 404 millió bevételük, hiába volt sikeres a Saint Row: The Third (3,8 millió eladott példány) és a WWE'12 (2 millió példány) a Q3-at 55 milliós veszteséggel zárták. -
lammaer #415 Számomra ez azért megdöbbentő (nem az udraw hanem hogy a THQ nem nyereséges) mert nekem a THQ az egyik legjobb játékokat szállító cégeket jelenti. Bármilyen THQ játékkal játszottam, az jó volt...
most nézem wikin, Age of Kings, Company of Heroes, Supreme Commander, WH40K, Stalker, Darksiders - mind benne van a kezük.
Bár azt is látom, rengeteg mást is kiadtak, meg ugye nemcsak PC.
Azért remélem a Darksiders2 az még belefér mielőtt megpurcannak.... -
#414 uDraw, egy tablet, effektíve egy digitalizáló tábla, amit a konzolra kötve (Wii, Xbox360 és PS3 verziója van) megjelenteti azt a képet, amit rá rajzolnak. 2010-ben az első uDraw sikeres volt Wii-n, úgyhogy a THQ hatalmas befektetésekkel és nagy reklámhadjárattal megtámogatva megcsinálta a Box és PS verziót, a tablethez való játékokkal együtt (összesen 18 uDraw szoftver van jelenleg piacon). Ami akkorát bukott tavaly, mint ide lacháza, és mintegy 100 millió dollárral maradt el a bevétel attól, amit terveztek (arra nem tértek ki, hogy mekkora veszteséget is okozott ezzel az uDraw a cégnek).
Hozzá kell tenni, hogy úgy anblokk bajban van a THQ, 2008 óta nem volt nyereséges éve, de az uDraw-nak köszönhető, hogy az elmúlt négy hónapban a részvényeinek ára 1 US$ alá csúsztak (jelenleg 59 centen áll), miközben egy éve 4 dollár 50 cent volt még.
A bejelentéssel kapcsolatban: a THQ 79 embert küld el a Vigil-től (akik amúgy a Darksiders 2-őn is dolgoznak, és a 180 fős cég csaknem felét jelentik), és 39 embert a Relic-től, akik ugye a Wh40K:DMO mellett a Dawn of War következő részén is dolgoztak.
Akár hogy is nézzük, ez így nagyon nem jó. Cseppet sem lennék meglepve, ha előbb-utóbb az EA vagy a ActivisionBlizzard fogná magát, aztán szépen felvásárolná szőröstől-bőröstől az egészet, vagy legalábbis egyes IP-ket, fejlesztőcsapatokat...
Apropó, akinek szintén újdonság: a THQ egy rövidítés, a cég teljes neve: Toy Head-Quarters. :) -
#413 Arról nem volt szó. Gonolom fejlesztik tovább. Remélem. -
#412 Mi lesz a Dawn of War 3 sorsa? -
#411 Ez fasza. Akkor megint nem lesz évekig normális wh mmo. A fantasy jogok az EAnál (asszem), a 40k pedig a thqnál, amelyik a csőd szélén. -
lammaer #410 Mindíg van lejjebb, ebből a commentből még lehet valami:
"The next announcement will be that it is being developed for XBox."
:( -
#409 A következö World of Warcraft. -
#408 Hát ezt nagyon sajnálom..
Pedig nagyon kéne egy jó 40k mmo.. -
Zero 7th #407 Mi az a Titan? :D -
#406 Milyen hype-ról beszélsz? Sehol se volt komoly hype a Wh40k körül. Max. akkora, mint az első STO előtt...
Hol van ez az olyan játékokkal szemben hype-al, mint Titan vagy a Diablo 3? -
Jammal #405 Pár hónap és kiderül még multi elemeket se fog tartalmazni, majd visszamondják az egészet. -
Jammal #404 Hogy pusztulnának meg, ezért aztán megérte hypeoltatni a gamet évekkel megjelenés előtt. -
#403 Hát sejteni lehetett.
Azt nem tudom megérteni, hogy mi a fészkes fene áll a THQ padlózása mögött. Pár éve még akkora terveik voltak, mint ide lacháza. A Relic-re alapozva jó jövőt is jósoltam nekik... Erre tessék... -
#402 szívás :( -
EnxTheOne #401 Köszönöm szépen. ^^ -
lammaer #400 Ki tudja, beleillik a WH40K dogmatikus világába. -
sanyiiiii #399 Nos, egy olyan van a CSM Codex 4. kiadásában hogy:
"It is the fate of the weak to die unknown, and the destiny of the strong to rule for eternity. Give me glory, or give me death!"