Warhammer 40K Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
A nagyobb baj, hogy cserélnem kell lassan konfigot, sajnos az én gépem is már közel 4 éves 😊

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
A játék 2015-ben jön ki...

Egyébként nézd meg, mi a Star Citizen (szintén 2015-ös játék) minimum gépigényét:

Core2 Duo 2.4Ghz vagy Phenom X2
8GB of RAM
NVidia Geforce 460GTX vagy AMD Radeon HD5850
DirectX 11 (ie.: Win7 vagy Win8)

Hát igen, eljutottunk idáig 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Torzonborz
Ez már egy kicsit más tészta , PS2-ben is azért voltak nagy csaták és nem nagyon tapasztaltam lagot .

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Fenrir
Oké, le tudja kezelni ezt a mennyiséget egy minimális grafikán, minimális effektekkel és domborzattal. Akkor viszont majd a user procija és gpu-ja fog ropogósra sûlni mikor ezeket megpróbálja feldolgozni és kijelezni 😊

[NST]Cifu
És így néz ki 1000 játékos a játékban:

[NST]Cifu
A PikkoServer már bizonyította mûködõképességét. Nézd meg hogy mûködik:

[NST]Cifu
Ebben alapvetõen igazad van, de nyilván itt majd valahogy balanceolják a dolgot - ha nem, akkor tényleg baj lesz. Én olyasmire tudok gondolni, hogy amíg egy SM respawn idõigényes lehet (mondjuk 1-2 perc, amíg a droppod megérkezik), addig egy SpaceOrk instant újraéled...

A DoW1 egyébként nagyon rossz példa erre, ott egy-egy küldetésben veszthettél egy egész company-ra való ûrgárdistát...

Inkább még egy-két nulla a végére... DoW1 alapjáték kampányban néhány Blood Raven company megy egy fullosan elözönlött bolygóra...

Fenrir
Ezekkel a nagy szavakkal csak az a bajom, hogy eddig még olyan játékot nem láttam ahol meg tudták volna oldani az ilyen masszív harcokat akadásmentesen meg lag nélkül.

Sem a WoW, sem az SWToR, sem az EVE Online, sem WAR, senki nem volt rá képes.

Jáj, ez az idézet. 500 SM-et nem 500 orkra szokás ráküldeni, hanem kb 50.000-re...

[NST]Cifu
Miért, egy adott harctéren mit keresne mind a négy (öt) frakció?

Valami olyasmit tudnék elképzelni, mint a WarThunderben van, vagyis mindig lesznek "megnyitott" harcterek, mondjuk egy SpaceOrk vs. Space Marine, egy SpaceOrk vs. Eldar és egy Chaos vs. Space Marine. Ha az adott csata véget ért, mert az egyik fél elérte a célját, nyílik egy újabb harctér, két frakcióval.

Amúgy az idézet, amibõl ezt gondolom:

"Imagine seeing 500 Space Orks running towards you shouting Waaagh! While you and 499 of your Space Marines friends get ready to defend your Fortress!! I know I can!!!"

Miért? Tökjogos.

Nézd meg a Planetside 2-t, ott három oldal van egy mapon, 2000 emberrel összesen. Arról szól a játék, hogy összeáll minden oldalon egy kb 3-400as banda, és vonulnak a térképen, foglalgatják a pontokat. Ellenállás nincs, mert a nagy csapatok nem harcolnak egymás ellen, csak eltapossák a minimális ellenállást az adott célpontnál.
És ez a három nagy horda vonulgat körbe-körbe, teljesen értelmetlenül, és iszonyat hulladékfos játékmenetet generálva.

Szaruman
az nagyon gáz lenne...

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

[NST]Cifu
Én úgy vettem ki, hogy egy "bolygón" csak két frakció harcol.

AZ 500-500 az igazából 250-250-250-250, nem? Nem négy feksön lesz?

Én speciel ezt sem bánnám. Elférne bõven a piacon ha korrektük megcsinálják.

[NST]Cifu
Csak hogy felhozzam a topicot, két apróság.

-A fejlesztõk a PikkoServer-t választották a háttér biztosítására, ez elmondásuk szerint 1000 játékost tesz lehetõvé ugyanazon a szerveren, élvezhetõ sebességgel. Ebbõl le lehet szûrni azt, hogy azt tervezik, hogy egy-egy szerveren 500-500 játékos (plusz NPC-k) irtják egymást.
-Az IGN oldala szerint PS4-re és XBone-ra is kijön a játék...

s1lkforrent
Vagy átdolgozzák Diablo, esetleg DOTA klónná.<#idiota>

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

Én részemrõl várom a 2014 decemberi bejelentést, hogy összeszarta magát a fejlesztõ, becsukja a boltot, a játékból meg nem lesz semmi.

MarkBlade
Messze van ez a 2015 😞
Szaruman
Eléggé hasonlított a space marine-ra (ami nem baj). Várjuk, reménykedünk 😊

Torzonborz
hpphopp ott azért volt némi "nagyonalfa" ( talán csak combat ? ) gamelpay 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

[NST]Cifu
Meet the team:

[NST]Cifu
Ehh....

Akkor amit eddig tudunk:

Fajok:

Space Orks: Free-2-play faj, melee koncentrált
Chaos Space Marines
Eldars: "Lopakodó" jellegû játékmódban erõsek
Space Marines: A "fõ" játékos faj, lásd lent.
Tyranids: PvE faj, nem játszható

Space Marines:

Miközben a többi fajról semmi részletet nem közöltek, a Space Marine-okról rögtön tudjuk, hogy a 4 "alap" rendház kerül bele a játékba (az alap alatt azt értem, hogy az 1980-as, 90-es években kiemelt rendházak, és nem pl. a 2000-es években elõre vett Dark Templars).

Sem az Eldar-okról nem tudjuk, melyik Craftworld kerül bele, sem az orkokról, hogy melyik törzsek. Oké, az erõsen sejthetõ, hogy mely káosz követõk. 😊

Megjelenés: 2015 vége...

Szaruman
<#eljen>
Remélem, h lesz is belõle valami.

Ahet
Gondoltam megemlítem, hogy némi infó a bejelentés óta napvilágot látott.

Illetve a hivatalos odlalon bejelentették a résztvevõ Ûrgárdista rendházakat:
Ultramarines
Blood Angels
Space Wolves
Dark Angels

The gods have disconnected you ...

[NST]Cifu
Tehát akkor ez valami Planetside-féle lesz?

Távoli rokonságnak tûnik elsõre, igen.

Ha négy oldal van, akkor a tyranidok WTF?

Nem tudom, én is kamilláztam ennél a résznél.

FPS vagy MMO irányítás? Kell célozni, vagy klikkelek, azt' a karakter meg lõ?

Errõl semmi info még, de én az eddigiek alapján nem hiszem, hogy MMO irányítás lenne, hanem valószínûleg akció-orientált lesz. Hogy FPS vagy TPS elven, az egy más kérdés.

Van köze a Vigil fejlesztéséhez, vagy azt kukázták egy az egyben?

Tudomásom szerint semmi köze hozzá.

Tehát akkor ez valami Planetside-féle lesz?

Ha négy oldal van, akkor a tyranidok WTF?

FPS vagy MMO irányítás? Kell célozni, vagy klikkelek, azt' a karakter meg lõ?

Van köze a Vigil fejlesztéséhez, vagy azt kukázták egy az egyben?

(Na nyilván nem konkrétan neked szól a kérdés, csak engem konkrétan ezek érdekelnének...)

Torzonborz
Jól hangzik.

[NST]Cifu
Aki fel van iratkozva, az most kapta az elsõ hírlevelet. Ez van benne zanzásítva:

-David Ghozland kreatív igazgató nyom le egy kis köszönöm szöveget, hogy támogatjuk a játékot, és a szokásos szöveg, hogy ez a TE (mi) játékod (játékunk) lesz.
-Hamarosan valamilyen módon (fórum?) megoldható, hogy a fejlesztõkkel beszélhessenek a fanok, és kifejthessék nézeteiket.
-Noha MMORPG-nek van meghirdetve, nem klasszikus MMORPG-nek tervezik a játékot, példának az EvE online-t hozzák fel. Nem lesz hagyományos értelembe vett szintezés és questek.
-Amit leírnak, az alapján a játékmenet valamilyen szinten sandbox-szerû. Nincsenek meghatározott célok, hanem szabadon lehet dönteni, mit csinálsz. Mész a frontvonalra, a háttérországban cirkálsz "kommandózó" ellenfelek után, vagy te magad (avagy csapattársaid) ötlete alapján megpróbáltok átsurranni a frontvonalon, hogy az ellenfél hátországában stratégiai pontokra csapjatok le.
-A fejlõdés "horizontal" (vízszintes) szinten igyekeznek tartani, amennyire csak lehetséges. Ez annyit jelent papíron, hogy a fejlõdés noha szükséges (hogy érezze a játékos, hogy elért valamit), de nem lesz olyan, hogy egy LvL60-as poénból kaszálja a LvL1-es noobokat le. Ez a PvP orientált játékmenet miatt elfogadhatatlan. Példának a Wh40k táblás játékot hozzák fel - a karaktert építjük, nem pedig isteneket hozunk létre.
-Nem "content-heavy" (tartalomban bõvelkedõ) játékmenetre fekszenek rá, hanem "gameplay oriented"-re (játékmenetre fókuszáló). Ez roppant érdekesen hangzik, és ismét a sandbox-érzést erõsíti. Azt írják, hogy lesz természetesen környezeti befolyás, narráció, de alapvetõen a community és a tyranid invázió hajtja elõre a játékot.

Szaruman
Õk wowoznak.

[NST]Cifu
Õk kisírják, hogy a GodEmperor is játszható kaszt legyen. 😊

MarkBlade
azok kihagyják a játékot.. 😛
És akik egyszerre buták, beképzeltek meg lelki nyomorékok, azok melyik fajt választják majd? 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

[NST]Cifu
Ez esetben az arányok kicsit másképpen alakulnának. ^_^

Szaruman
Ofc, orkokkal csak a buták játszanak, eldával a beképzeltek, káosszal meg a lelki nyomorékok 😄

[NST]Cifu
Pozitívum, hogy a fejlesztõcsapat nem állt neki rögtön irreális határidõkkel, 2,5 év elég reálisan hangzik. A másik pozitívum, hogy független csapat, így remélhetõleg nem lesznek idióta kiadók, akik beleszólnak a fejlesztésbe.

Ami a négy frakciót illeti, kíváncsi leszek én arra, hogy mik lesznek az arányok. 80% SM, 10% CSM, 7% Eldar, 3% Ork 😄

NÉGY frakció! Nem kettõ, valahogy csoportosítva, hanem NÉGY! YAY!

Csak bele ne álljon a földbe ez is...

Torzonborz
hmm ez nem hangzik rosszul . szerintem nevezd át a topikot.

ja ahogy nézem megjelenés 2015. ez kicsit messze van . 😞

[NST]Cifu
*Nézd-a-hátam akció MMORPG, lõfegyverekkel és közelharci fegyverekkel, véres kivégzésekkel.
*A résztvevõk döntik el az online háborúban a bolygó(k) sorsát.
*Négy induló frakció lesz, Space Marines, Chaos Marines, Orks és Eldar.
*A háború tényleg masszív lesz, egyszerre több ezer játékost akarnak egy területre koncentrálni, hogy megszerezzék azt, és stratégiai erõforrásait.
*Eddig említett vezethetõ jármûvet: Space Marine Rhinos, Predators, Ork Battlewagons.
*A kusztomizáció egy összetett fejlõdési rendszerre épül.
*Csata osztagok (Battle Squad) lesznek a partyk (guildek?), amelyekben a barátaiddal együtt készülhetsz fel a bevetésre a testre szabható "megosztott térben" (aféle játékos házak/várak?) a bolygók feletti ûrben, majd együtt induljatok a bolygó meghódítására.

[NST]Cifu
Jó kérdés, de azt hiszem akkor átnevezem a topicot. ^_^

s1lkforrent

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

Torzonborz
hmmhmm :
http://bhvr.com/eternalcrusade/#

yuppsuppp na ez mi lesz ?

Szaruman
Jelenleg 0 hír van a cuccról. A vigil szétesett, a jogok talán a segánál vannak.

Fenrir
A THQ csõd után mi lett ezzel a projekttel? Elhasalt?

Szaruman
http://www.thq.com/us/go/article/view/homepage_article/261277/thq_community_message_from_jason_rubin

yay

Hehe. Pedig nagy büdös EA logó figyel rajta, a 40k meg THQ...

Viszont a 40k fílingbe jobban passzol a homlokon lõtt koponya, az tény.

CSak hogy ez még él és mozog... tán még vehetsz is ilyen "medált" a bótba is 😊

Shiwo
azért tán a fantasy-nak is akadnak rajongói, még ha nem is olyan sokan

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

És tényleg, átvert a topik címe. Hát igy egy kalapot se 😊