Warhammer 40K Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hate shall be our weapon
Immortality shall be our reward!
Az operációs rendszeren is túl...
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Hát azért az erõsen meglepett, hogy TÉNYLEG egy az egyben a Császár tehet arról, hogy a fél hadserege ellene fordult. Tényleg egy oltári nagy faszkalap, tökéletesen érthetõ a lázadás ellene.
Spoiler:
Word Bearers légió, emberek által lakott világ újracsatlakoztatása lenne. Mielõtt elkezdhetnék, odarendeli magához a Császár Lorgart, és lebassza a picsába, hogy miért halad ilyen lassan, húzzon már bele.
Mint késõbb kiderül, a szóban lévõ bolygón valami fura oknál kifolyólag a Császárt imádják istenként.
De hát a parancs az parancs, a Császár ezt a bolygót elpusztítva akarja látni, nem passzolnak a Birodalmi Igazság irányvonalához, és nem is akarják feladni a vallásukat.
Úgyhogy gyakorlatilag Exterminatus. Egy gyakorlatilag nagyon kis munkával csatlakoztatható bolygón.
Ez aztán annyira felkúrja Lorgar agyát, hogy neki is lát a Book of Lorgar, a káosz alapkódex megírásának, meg ugye elkezdi Hórusz meg a többi légió átkonvertálását is.
Vicces ez a sorozat, jól elvagyok vele.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
2013-ban, egyébként. 😞
Mindenesetre én mindent megteszek majd, ami módomban áll, hogy jó irányba billentsem az egyensúlyt, káosz akarok majd lenni. 😄
Eh, soká lesz ez még, ne éljük bele magunkat annyira.
Space Marine a következõ állomás, az már egész közeli megjelenésû. Egyelõre érdemesebb szerintem azzal foglalkozni. 8v8 multi is jobb, mint a semmi.
De azért ilyen szellemben nálad is van kivetnivaló:
1. Legyen PvP
2. De lehet hogy túl sok a lesz az SM és kevés a káosz.
3. Akkor ne legyen PVP.
Nem egy Mr Wolf féle problémameoldás.
Ez most jobb? 😊
(1vs1 párbaj 2011-ben MMOban... nemá...)
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az bizonyos hogy birodalmi erõk nem fognak egymás ellen harcolni, lehet itt akármilyen lore-t belemagyarázni, akkor sem.
Arra is kíváncsi leszek, hogy mely rendházak/klánok/seregek lesznek játszhatóak.Nagyon örülnék, ha Káosz oldalon már mindegyik förtelem követõivel játszhatnánk, erre jó lenne mondjuk az Alpha Legion, ahol akár kultistából vagy "sima" CSM-bõl lehetne tovább fejlõdni mondjuk khorne berzerkerré, meg ilyesmik.
Én valami olyasmire számítok mint a Global Agenda. Nem hiszem, hogy valami rettentõen kidolgozott háttértöténete lesz.
PvE insta; PvP meccsek; kevés karakterfejlõdés. Ennél többre a játékosok többsége nem is vágyik.
Meg már jó régen megmondták, hogy 2 oldalba be lesznek sorolva a kiválasztott fajok, nem?
Visszaolvasok...
Ja, igen. Tehát
1. túl sok lesz az SM
2. SM vs SM nem oké
3. legyen 30000-ben
4. nem oké, mert nincsenek élienek még
5. legyenek új élienek
Itt tartunk most.
Gyakorlatilag az eredeti problémát, hogy mindenki SM akar lenni nem kezeltük, az új élienekkel szintén senki nem akarna játszani. Adtunk a szarnak egy pofont.
Akkor már egyszerûbb megoldás, ha a játék PvE és csak az SM játszható, meg vannak párbajok, tréning jelleggel, azt' szevasz.
De egyébként totál meddõ vita, rajtunk aztán kurvára nem múlik, hogy milyen lesz a játék.
Meg úgy konkrétan mi értelme lenne az egésznek? Nemtom hány játszható faj létezik, kilenc tuti (oké, ebbõl három az Imperium), ha abból nem tudnak választani maguknak a játékukhoz, akkor gratulálok.
Te miért erõlteted ezt az ötletet? Problémát nem old meg, de legalább generál egy rakat újat, elbassza a fílinget, és egy csomó plusz meló kitalálni.
Vagy valami ilyesmi.
Na ez mondjuk érdekes kérdés. Ha szerveroldali az AI, akkor max annyira lehet okos, mint a mobok, egyenes vonalú egyenletes mozgással támadó nyomi. (Oké, nem ismerek túl sok MMO-t, de amit láttam, az ezt tudta felmutatni AI néven. Játékos oldali NPC AI-t MMOban meg még nem láttam. Nem elképzelhetetlen, de mindenképp érdekes technikai megoldásokat kíván.
"Olyanról azért nem tudok, még regényben sem, hogy a Káosz Kultistákkal szövetkeztek volna. 😊"
Blood Ravens? 😛
Na jó, eléggé meg kell erõszakolni a sztorit, hogy alátámasztható legyen valahogy, de nem elképzelhetetlen. Frissen "átállt" SM chapter mûködhet...
"A "nagy" fajok közül azt hiszem csak az ûrorkokkal találkoztak a Horus Heresy idejéig."
Eldákkal is.
" Maga a Horus Heresy egyik legnagyobb sokkja pont az volt, hogy az ûrgárdista rendek egymás ellen fordították fegyvereiket. "
Az csak a felszín. Az igazi döbbenet az az volt, hogy az Imperial Truth nem igaz. A Warp az nemcsak egy ûrutazást segítõ hipertér, hanem egy komplett külön létsík, saját lakókkal, és ezek még a primarchokat is képesek befolyásolni. Ez volt az alap meglepi, a többi már csak ennek a következménye.
No-no. 😊
Elfelejted, hogy én felvetettem a saját "megoldásomat", az NPC-k alkalmazását. Igen, ez egyfelõl sznetségtörés a HC PvP'erek számára, másfelõl megköveteli, hogy legyen egy korrekt AI programozás. De szvsz csak így lehet garantálni a probléma korrekt kezelését. Azt nem lehet elvárni, hogy a játékosok olyan fajjal / kaszttal játszanak, amelyik nem szimpatikus nekik.
Másik oldalról megközelítve pedig ha egyszer RPG elemek is lesznek benne, akkor meg miért húznának "új" karaktert, ha õk éppen a "rendes" karakterükkel akarnának játszani?
A játék továbbra is arról szól, hogy a játékos jól érezze magát, jól szórakozzon. Nem pedig arról kellene szólnia, hogy alkalmazkodjon játéktechnikai szabályokhoz. Hangsúlyozom, játéktechnikai és nem a világra vonatkozó szabályokhoz, az ugyanis más tészta. Legalábbis a saját meglátásom ez. 😊
Az hogy a DoW RTS, szerintem irreleváns - mivel WH világ, nyilván hasonló rajongótáborról van szó.
Igen, de alapvetõen mégis birodalom beállítottságú volt a legtöbb DoW epizód és kiegészítõ. Nincs igazam? 😊
A DoW elsõ része esetén pedig ugye nem volt karakterépítés emlékeim szerint, tehát ott még nem okozott akkora törést, ha más fajjal játszott az ember.
Mert nem olvastál egy olyan regényt se ahol ez nem történt meg? Pont a Blood Angelek mûködtek együtt esetenként eldákkal 😄 És rémlik olyan sztori is, ahol pl a tyranidák ellen összeállt két faj, IDEIGLENESEN.
Olyanról azért nem tudok, még regényben sem, hogy a Káosz Kultistákkal szövetkeztek volna. 😊
Hórusz idején tonnaszámra találkozott a birodalom az újraegyesitési háborúk alatt rengeteg idegen fajjal (és írtotta ki õket). Tessék csak elolvasni a Horus Heresy elsõ pár kötetét.
dronkZero leírta ezzel a problémát. A "nagy" fajok közül azt hiszem csak az ûrorkokkal találkoztak a Horus Heresy idejéig.
Eldák? Úgy irtják egymást a házak mintha muszáj lenne, intrika a köbön az egész faj. 😊 Tyranidákról nem tudok, de megtörténhet, végülis kaptár intelligencia meg bolyszellem.
Intrika az van, de emlékeim szerint irtani egymást éppenséggel nem szokásuk. Már csak azért sem, a lélekkövek a hajóvilágokhoz tartoznak, egy Biel-Tan lélekkõvel egy Ulthwé nem tud mit kezdeni. Legalábbis ha ilyen téren nem történt valami nagy változás. 😊
Az a baj, teljesen bebetonozod a WH világot, hogy minden fekete fehér, pedig az egész szürke mint a fene. Ami ötleteket felvetettem azok az én, cseppet sem kreative agyamból jöttek elõ, illusztrálva hogy ha én képes vagyok áthidaló megoldásokat találni, akkor vajon mire lehet képes egy GW által supportolt designer csapat.
Ettõl félek én is. 😊
Igen, egyébként azt töredelmesen beismerem, hogy én nagyon-nagyon merev nézeteket vallok a Wh40k világával kapcsolatban. 😊
Aztán SM vs SM harcra egyfajta megoldás lehet kisebb chapterek bevezetése, akik háborúkat vivnak egymással. Nyilván nem az Ultramarines az Imperial Fisttel, hanem vmi mellékág.
Ismétlem magam, még akár vadonatúj rendek bevezetésével sem lehet azt elfelejtettni, hogy ûrgárdista rendek harcolnak egymás ellen. Életre-halálra. Maga a Horus Heresy egyik legnagyobb sokkja pont az volt, hogy az ûrgárdista rendek egymás ellen fordították fegyvereiket. Még az amúgy egymást rühellõ rendek is, mint az Ûrfarkasok és Sötét Angyalok sem életre-halálra vívják a preztizs küzdelmüket a közös csaták elõtt.
Szóval, vagy a hardcore fanok lázadnak vagy az újoncok? 😊
Ez már csak egy ilyen biznisz. 😊
Ja, Hóruszék kiirtottak pár fajt. Meg van néhány játszható, amiket nem. De hogy abból parasztlázadás lenne, ha valami seggbõl elõrántott generic alien szarságot próbálnának eladni WH40k játékban, azt borítékolom. Már most is megy a "miért ez van benne, miért nem az?" szarrágás.
Hogy nem illik a világba - hát tessék, ott van a Soul Drinkers széria, ami kb errõl szól. Megint csak példa, én csak abból építkezem ami már le van írva. És még ideológiailag is belefér, õk ugyanis nem egyértelmûen káosz fertõzte brigád, csak eltértek a birodalmi irányvonaltól, mondván hogy a jó ügy érdekében mindent szabad. És speciel nekem, aki mondjuk vinne SM-et szimpatikus az õ érvelésük a zsinatozóan vallásos többi rendházzal szemben.
Marhaságolni könnyebb mint problémákat felvetni, elismerem. 😊
Ha felállítottál egy problémát, van egy megoldás, ami lehet hogy nem tökéletes, de megoldás. Még mindig jobb hogy malmoznak, mint az hogy a káosznak mindig 5:1 túlerõ ellen kell játszania. Ki tudja, a malmozás segít abban hogy kipróbálják az SM megszállottak a káoszt.
Az hogy a DoW RTS, szerintem irreleváns - mivel WH világ, nyilván hasonló rajongótáborról van szó.
"Blood Angel SM egy Káosz Kultistával és egy Eldával "
Mert nem olvastál egy olyan regényt se ahol ez nem történt meg? Pont a Blood Angelek mûködtek együtt esetenként eldákkal 😄 És rémlik olyan sztori is, ahol pl a tyranidák ellen összeállt két faj, IDEIGLENESEN.
"De akkor hogy kerül oda például más faj?"
Hórusz idején tonnaszámra találkozott a birodalom az újraegyesitési háborúk alatt rengeteg idegen fajjal (és írtotta ki õket). Tessék csak elolvasni a Horus Heresy elsõ pár kötetét.
"Káosznál meg Orkoknál a belsõ harc meg már eleve adott. No igen, de a többiek? Elda, Tyranida, stb.? "
Eldák? Úgy irtják egymást a házak mintha muszáj lenne, intrika a köbön az egész faj. 😊 Tyranidákról nem tudok, de megtörténhet, végülis kaptár intelligencia meg bolyszellem.
Az a baj, teljesen bebetonozod a WH világot, hogy minden fekete fehér, pedig az egész szürke mint a fene. Ami ötleteket felvetettem azok az én, cseppet sem kreative agyamból jöttek elõ, illusztrálva hogy ha én képes vagyok áthidaló megoldásokat találni, akkor vajon mire lehet képes egy GW által supportolt designer csapat.
Mindazonáltal ha saját hipotéziseid alapján (mert közel sem biztos hogy az SM annyara sokkal népszerûbb lenne mint a többi faj) temetni akarod a játékot mert szerinted arra NEM LEHET megoldás, ám legyen 😊
Nem mûködne. Nagyon jó SM vs SM csaták lehetnének, meg nagyjából semmi más.
A felvetett problémádra kb annyi a megoldás, hogy nem questnek kell hívni, és a kocsmában felvenni, meg a hirdetõtáblán, hanem küldetésnek, ami vagy a a marine kiképzésének része, vagy önkénteseket igénylõ katonai misszió, azt' szevasz. Ez csak körtés, amit ha nem totál idióták csinálnak, akkor nem lesz gond.
Már elnézést, de ez marhaság lenne. Visszatér az, hogy a létszámfölénnyel küzdõ oldal játékosai az Aréna elõtt malmoznak, /dance-elnek meg duelleznek...
Másfelõl, sok MMO-ban a PVP nem fajok közti, azaz két SM ugyanúgy irthatja egymást PvP címén.
Ennek megint nem örülnék, "kicsit" illuzióromboló lenne, ha mondjuk egy Blood Angel SM egy Káosz Kultistával és egy Eldával vállvetve harcolna egy Birodalmi Gárdista meg egy Ultramarine ellen.
Tõlem szokatlanul alpáriul fogalmaznék: ez nettó baromság lenne a Wh40k esetében...
Amúgy még az se biztos hogy olyan nagy lesz az SM fölény - elég sok káosz rajongó is van. Van esetleg infód pl a DAwn Of WArban arról hogy mennyien tolják a különbözõ fajokkal?
Egyfelõl a DoW RTS, ott kijönnek azok a dolgok, hogy XY faj über mert ******* (tetszõleges tápos jellemzõ beillesztendõ). Másfelõl pedig RTS (ismét), tehát azért más a kategória. Ettõl függetlenül a DOW 1-ben alapból unlockolni kellett a fajokat például.
Általánosságban elmondható, hogy a Birodalom / SM elég komoly népszerûségi fölénnyel rendelkezik. Nézz meg egy Golden Demon-t vagy hasonló GW összejövetelt, vagy azt, hogy a GW alapból mire helyezi a hangsúlyt a fejlesztésnél (Codexek, modellek), avagy azt, hogy milyen életnagyságú szobor áll a GW székháza elõtt. 😛
Simán megoldható lenne - csak annyit kéne irniuk, hogy ez éppen a hórusz lázadás idején játszódik. Probléma megoldva.
Tiszta sor - egészen addig, amíg csak SM vs. SM csatákról beszélünk. De akkor hogy kerül oda például más faj? Mondjuk a Káoszt nem számítva. 😊
Káosznál meg Orkoknál a belsõ harc meg már eleve adott.
No igen, de a többiek? Elda, Tyranida, stb.?
Ez megint az az eset, hogy a játékmechanikáért felálldozzuk a brand sajátságait...
Nem szeretem dolog...
Káosznál meg Orkoknál a belsõ harc meg már eleve adott.
Viszont jó hangulatos kis BG-ket lehetne csinálni, ahova becsatlakozik X ember és nagy csatákat lehet lejátszani, akár 100 vagy több résztvevõvel is.
Ami még rohadt jó ötlet lenne(de ilyenben nem reménykedem), hogy bizonyos cselekedetek vagy tárgyak vagy akármik növelnék a karakterben a káosz fertõzöttséget, és ezáltal új képességekhez, statokhoz jutna, mint a DoW2-ben, esetleg ha teljesen elveszne akkor csatlakoznia kellene a másik frakcióhoz. Nem lehetetlen a dolog, az SW:TOR-ban lesz ilyen, bár kiváncsi vagyok, ott hogy oldják meg.
Másfelõl, sok MMO-ban a PVP nem fajok közti, azaz két SM ugyanúgy irthatja egymást PvP címén.
Amúgy még az se biztos hogy olyan nagy lesz az SM fölény - elég sok káosz rajongó is van. Van esetleg infód pl a DAwn Of WArban arról hogy mennyien tolják a különbözõ fajokkal?
Nagyon kíváncsi vagyok hogy akarják ezt megoldani, mert ebben a játékban inkább a csapatjáték kell majd domináljon, ahol a rendház/sereg fejétõl kapja az egész rendház, vagy a különbözõ csapatok a küldetéseket. Mindenesetre én nem tudom elképzelni, hogy amolyan mezei MMO stílusban belogolok a marine-ommal és felveszem a Kill 8 mutants küldetést. 😊
Esetleg ha valahogy úgy lehetne megoldani, mint a Warhammer Online-ban, hogy különbözõ háborús területekre lépve automatikusan csatlakozunk egy raidhez, és velük kell a csoportos küldetéseket megoldani.
A lenti videó meg siralmas szerintem, mármint az a pár másodperc agyon effektezett gameplay..2011-ben itt tartanak?
Egyfelõl nem azt írtam, hogy minden, hanem azt hogy sok más, másfelõl a Rift koncepciója is folyamatosan változott az idõk folyamán, és a megjelenéskor is állandóan fel/eltüntek dolgok (pl. a 10-es insták kilövése induláskor).
A PvP vs. PvE vitába meg hagy ne menjek már bele, anno a Rift topicban kifejtettem a véleményemet, aki megértette az megértette, aki nem az meg nem. 😊
A PvP "lényeg" szerintem ott fog elhasalni, hogy borítékolhatóan drasztikus lesz a Space Marine / Imperial játékos fölény, szóval a jó öreg balance kérdést nem fogják tudni megoldani NPC-k bevonása nélkül. Vagy legalábbis heveny kétségeim vannak a felõl, hogy képesek lesznek rá.
Hozzá kell tenni, hogy túl keveset tudunk továbbra is a játékról ahhoz, hogy mély következtetéseket vonhassunk le.
A legutóbbi mmo, amivel játszottam, ott nem volt ilyen gond, max annyi, h pvenúboknak készült (rift).
Itt elméletileg pvp lesz a lényeg (remélem).
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Ne legyen igazam. 😛
Mondjuk annak a lövegtoronynak a mozgása ott 0:20-nál valami borzalmas. Jó, oké, MMO, de azért mégis 2013... Ezt a 2005-ös BF2 már tudta kezelni korcsolyázás nélkül.
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Pont ma olvastam...mit is mondhatnék. Én is az angolt preferálom ebben az univerzumban.
És akkor is bárki bármit mond, szerintem akkor sem hangzik jól magyarul, hogy "Égesd el az eretneket, öld meg a mutánst és purgáld ki a tisztátlant." <#mf1>#mf1><#crazya>#crazya>
Rendházak neve pedig szintén hülyeség, itt is csak ritka esetben hangzik néhány jól, pl Világfalók, Sötét Angyalok, Ûrfarkasok.. De az ilyen Fehér Sebhelyektõl pl falra tudnék mászni.
Amiben viszont 100%-osan biztos vagyok, hogy az ork beszólásokat és
idézeteket nem lehet normálisan magyarra fordítani! 😄
HAAHAAHAA DAKKADAKKADAKKA <#violent>#violent><#idiota>#idiota>
Aztán még ott van hogy ha már lefordítja a sm chapterek neveit akkor már illene lefordítani olyanokat is mint Adeptus Mechanicus, Adepta Sororitas, Ordo Hereticus, Ordo Malleus, Ordo Xenos,Ordo Sepulturum, Ordo Sicarius etc. Ezek a mondjuk néhol megkerülhetõk,hiszen némelyiknek van "rendes" angol neve is, de ha a fordítás csak annak a lefordított változatát használja már is nem adhatja vissza az eredeti feelinget.
Ultramarin kék
Word Bearers-re nekem pl Igehirdetõk lenne egy magyarosabb tippem.
Nagyon agyatlan szó szerinti, és nem _értelem_ szerinti fordítások vannak.