718
eternal.jpg
  • EnxTheOne
    Ez véletlenül nem wh40k idézet? Google-n kerestem, de nem volt semmi használható.

Valami ilyesmi:

"The weak will die nameless, and the storng will rule the eternity"

Emlékezetből írom, és olyan warhammeres :D
  • Paddy
    a thq a csőd szélén táncol
  • Tababo
    a thq partnert keres a játékhoz.
    dicséretes viszont hogy nem rögtön elkaszálták a projektet hanem megpróbálnak bevonni mást.
    gondolom már túl sokat beleöltek hogy kidobják.

amúgy a 2014es gazdasági évben van megjelenés jelenleg.
  • [NST]Cifu
    1.: Én se tudok olyanról, hogy régiónként más-más megoldással élnének.
    2.: A hír valóban semmitmondó, mivel mindössze annyit mond ugye, hogy vizsgálják a lehetőségeket, és nem zárkóznak el attól, hogy régiónként más-más fizetési módszert alkalmazzanak.
  • lammaer
    Értem, nem is tudtam hogy igy is szét szokták szedni. Azért a hír iskolapéldája a semmitmondásnak.
  • [NST]Cifu
    Valószínűleg a régióktól függően, legalábbis az ott írtak szerint. Lehet, hogy az USA-ban és az EU-ban előfizetős, Kínában mikrotranzakciós, Koreában meg megveszed a játékot, és utána nincs előfizetés.
  • lammaer
    Jó a hír, de miről szól?

Csak nem arról hogy ez is Pay2win lesz?
  • [NST]Cifu
    Eretnek! Első a pénz, a játék ráér később is. :)
  • Fenrir
    Aranyosak, de előtte nem ártana elkészíteni a játékot?
  • darkling
    Többféle fizetési opciót terveznek.
  • sanyiiiii
    "A squat-okat "csak" simán legyakta és kiírtotta a Hive Fleet Leviathan. A Lore szerint. Őket kiírni mondjuk szvsz hiba volt... :("

"At first the disappearance of the Squat army from the game rules was explained by a background story describing that the race had been devoured by the Tyranids (in effect this still kept them as part of the background). The story went that the Squat race had been virtually destroyed, and the few remaining Homeworlds were annexed by the Imperium over the hundreds of years after the attacks. Only a few scattered and embittered remnants of Squats survive throughout the Imperium.
    Currently however Games Workshop have taken the stance that the Squats never existed - older republished novels have been edited to remove all references of Squats. In other cases books have not been republished due to the stories featuring Squat characters or other obsolete races.
    The Demiurg are a revitalisation of the "Space Dwarf" concept. According to Jervis Johnson they will probably never be a major race, rather remaining in the background.
    Despite this, certain miniature companies have been producing Space Dwarf models, and some players have even converted the rules of Warhammer 40,000 to allow them to play, though official GW stance remains that Squats are not a legal army in the game."
  • EnxTheOne
    Hiába kaszt alapu, akkor se lesz 64. A többsége csak tükör kaszt, max más lesz az animácio, meg a skill neve. :S
  • Metontour
    Így a leírtak alapján a Space Marine elnevezés klappol csak magyarul hangzik hülyén így tényleg talán az Űrgárdista a legtalálóbb.Vagy lehetne rájuk használni az Astartes elnevezést aminek meg a csillagokhoz lenne köze.
  • [NST]Cifu
    A "Marine" szó speciális hátterű, eredetileg ugyanis a XVI. században Tengerészeti Gyalogság (Infantería de Marina / A "Marina/Marine" a haditengerészetet jelenti sok nyelvben) volt a hajókon szolgáló gyalogság megnevezése. Innen alakult ki a Tengerészgyalogos (Marine) angolban.

A Tengerészgyalogos gyakorlatilag a haditengerészetnek alárendelt gyalogságot jelenti, akiket hajókon szállítanak a hadszíntér közelébe.

A Space Marine innen nézve tehát olyan gyalogos, amelyet űrhajókkal juttatnak a hadszíntérre.
  • [NST]Cifu
    Orkokon kívül a Slann faj és a squat-ok jártak még így.

A squat-okat "csak" simán legyakta és kiírtotta a Hive Fleet Leviathan. A Lore szerint. Őket kiírni mondjuk szvsz hiba volt... :(

Ha nincsenek kasztok, akkor mindenki ugyanolyan, max fajbeli különbségek vannak, és a játék maga válik jellegtelenné.

Említettem az EvE-t és az eredeti (pre-NG/CU) SWG-t. Hát nem mondanám, hogy mindenki ugyanolyan lenne. Eltérő skilleket húznak, a külső terén pedig a customizáció iszonyatosan jó.

Kasztrendszernél meg lehet, hogy te mint játékos korlátozva érzed magad, ellenben legalább kinéz valahogy a dolog. (pl Astartes vs Mechanicum. Elég nehezen képzelem el ezt kasztok nélkül)

Miután úgy is ömlesztve lesznek a jelek szerint a különféle osztályok (tehát nem csak Space Marine-okból áll az Imperium of Man oldalának serege), ennek túl sok jelentősége szvsz nem lesz.

Valami olyasféle képen képzelném én el egy nem-kaszt alapú skill rendszerben a fejlődést, hogy ha valaki például Codex Astartes-t indít, akkor csak az annak megfelelő skillboxokat éri el (bolt pistol, bolter, chain sword, carapace armour, aim, stb.), ahogy fejlődik, és maxolja ki a skillboxot, úgy érheti el a többi skillboxot, fastruktúra-szerűen (Bolt pistol -> Bolter -> Heavy Bolter, Carapace Armour -> Scout Armour ->> Power Armour ->>> Terminator Armour), de bizonyos idővel elérheti az összes skillboxot. Egy Space Marine is megszerezheti az Adeptus Mechanicus skillboxait, hiszen vannak TechMarine-ok, csak éppen sok előfeltételt (skillboxot) kell kimaxolnia előtte, és sokkal több XP-be kerül, amíg feltölti a skillboxot, mint egy Adeptus Mechanicus (ez vica-versa is működik, tehát akár egy Adeptus Mechanicus is elérheti a Terminator Armourt (ami persze az Adeptus Mechanicusra jellemzően néz ki), de ehhez bődületesen sok játék (és XP) szükséges, akár évek (lásd EvE-ben egy Titán-pilóta felhúzása).
  • Metontour
    A Space Marine gondolom azért marine mert különleges esetekben különleges szerepkörben vetik be őket. Meg hát azért is passzol mert űrHAJÓRÓL vetik be őket igaz ami nem tengeri hajó.
  • sanyiiiii
    "Birodalmi gótra kell lefordítani mindent és kész. :)"

Melyikre? :P
  • lammaer
    Amúgy a National Guard a nemzeti gárda, de én inkább azt Nemzetőrségnek hívnám, ami jobban mutatja a célját és a képzettségét is :)
  • lammaer
    Csak igy akarnak elitnek tűnni, mert hát hülyén nézne ki hogy "Texasi részeg lövöldöző cowboyok" :)
  • lammaer
    Na, akkor nekem is jó volt az ösztönöm.. nemrég olvastam vmi WH regényt, és ott is ezek a spóra orkok voltak.. teljesen ki voltam akadva, nem gombák ezek....
  • Zero 7th
    USA Nemzeti Gárda? Az pontosan homlokegyenest az ellenkezője.
  • Torzonborz
    "Ha nincsenek kasztok, akkor mindenki ugyanolyan, max fajbeli különbségek vannak, és a játék maga válik jellegtelenné."
    Szerintem Te nem játszottál SWG-t. Ne PE-ből indulj mert az khmm hát nem egy nagy valami.
    Másrészt kasztok nélkül a pvp is sokkal érdekesebb mert nem tudod mit tud az ellen.
    Kaszt alapú játékoknál kb ránézésre tudod vkiről hogy milyen kasztba tartozik és mire számíthatsz. booooooriiiiing.
  • wednes
    Birodalmi gótra kell lefordítani mindent és kész. :)

A Űrgárdista megnevezés szerintem a "legjobb". Igazából csak az imperial guard elnevezés kavar be neki.
    Viszont ha jól tudom a gárdista elnevezést elit egységekre mondták mindig is, véletlenül sem tömeghadseregre. Tehát ha megfordítjuk dolgot azt is mondhatnánk, hogy az angol elnevezés a "béna". :)
  • Zero 7th
    Orkokon kívül a Slann faj és a squat-ok jártak még így. Plusz rengeteget változott a dizájn is, bár az nem feltétlen hátrányára. Az első világháborús beütésű orkok jópofák voltak, viszont a terminátorok meg bődületesen rondák a maihoz képest.

A fordításokban lehetne akár tükörfordítani a dolgokat, mert angolul sincs sokkal több értelme. Aspektusharcos, pl. Persze ez is hülyén hangzik. Az space marine lefordítása egyébként meg ott van elbaszva, hogy a tengerészgyalogos önmagában egy hihetetlenül idétlen magyar szó (látszik, hogy nincs tengerünk, haditengerészetünk párszáz éve), ezt még megtoldani egy űr- előtaggal borzalmas lenne.
    Akartam mondani, hogy benne van a szóban a tenger, ami már eleve elrontja, de aztán rádöbbentem, hogy a marine-ban is benne van a mare...
    Nem tudom mi lenne a legjobb megoldás, a legpraktikusabb részemről az, hogy távol tartom magam a magyar 40któl... :)

Egyéniség kérdéskörben meg szerintem igazából az igazi kérdés az az, hogy a játékosoknak akarsz egyéniséget, vagy magának a játéknak?
    Ha nincsenek kasztok, akkor mindenki ugyanolyan, max fajbeli különbségek vannak, és a játék maga válik jellegtelenné.
    Kasztrendszernél meg lehet, hogy te mint játékos korlátozva érzed magad, ellenben legalább kinéz valahogy a dolog. (pl Astartes vs Mechanicum. Elég nehezen képzelem el ezt kasztok nélkül) Viszont közben a saját egyéniséged meg abban fog tükröződni, hogy melyik kasztot választottad, és hogyan specializálódsz. _Ha jól meg van csinálva a játék_, akkor elég lehetőséged van így is arra, hogy ne érezd magad beszorítva.
  • [NST]Cifu
    Gondoltam, hogy régen másképp volt, azért írod... Retcon sosem szép dolog, nem is értem, miért csinálják GWék folyton.

Igazából az Orkokon túl máshol nem csinálták emlékeim szerint ilyen szinten. A káosznál voltak finomítások, az Eldák is inkább csak kaptak, mint vettek el tőlük (bár a Dark Eldar-okat a mai napig nem tudom hová rakni... hogy minek kellett egy új fajt behozni így...), és így tovább.

Egy csomó mindent meg nem is lehet, mert 40k kívül nem is létező, kreált szavakkal van tele az egész.

Agree, but then what? Start to write in english then? :)

Abból a szempontból mondjuk tényleg gáz, hogy így a kutya sem tudja, hogy mire gondolna az ember - ha nem lenne ott mögötte az angol eredeti jelentés :)

Nem igazán értem, mi az a hatalmas probléma a kasztrendszerrel.

Fixx, nem ad mozgásteret az egyéniséghez. Szigorúan behatárolja azt, hogy mit csinálhatsz, és ha menet közben szeretnél váltani, akkor kezdhetsz egy új karaktert.

Sokkal jobban szeretem a sandbox szerű fejlődést mint az eredeti SWG vagy az EvE féle megoldás. Ott valóban a szívemen viselem a karakteremet, és nem fogom azért eldobni, mert hirtelen más irányultság kezdett el tetszeni...

Mindenki ugyanolyan egysíkúan unalmas karaktert visz.
    Legalábbis a fílingje ez a dolognak.

Hogy mindenki unalmas egy síkú karaktert visz, az egyfelől a játékosoktól függ, én Eve-ben két tükör (közel azonos skilltáblára építő) karaktert csináltam, és akkor is Matarra koncentráltam, amikor mindenki más Caldari vagy Amarr hajóval volt körülöttem. Nekem ezek tetszettek úgy háttér mint külső terén, és tettem rá, hogy messze az enyém volt a legkisebb DPS / legrosszabb tank (naja, nekem is kellett a legtöbbet ugrálnom emiatt. :P).

Az "unalmas" karakter dolog a kaszt rendszer maga. Az nem unalmas, amikor minden "tank" ugyanúgy néz ki, lemásolják egymás buildjét, és így tovább?

Ha jól van megcsinálva a játék akkor a szépsége pont az, hogy olyat alkothatsz, ami a legjobban tetszik neked. Szó se róla, elfogadom, hogy ez viszont elrémiti azokat, akik a hátuk közepére kívánják ezt a fajta szerepjáték-elemet, és a "fejlődés" alatt beérik azt, hogy időről időre megnő a max. hp-jük, meg kapnak egy-egy támadásfajtából egy magasabb szintűt...
  • Zero 7th
    Ja igen, elfajzottság mea culpa, benéztem.

Gondoltam, hogy régen másképp volt, azért írod... Retcon sosem szép dolog, nem is értem, miért csinálják GWék folyton.

Nem akarom lefordítani. :) Egy csomó mindent meg nem is lehet, mert 40k kívül nem is létező, kreált szavakkal van tele az egész. Plusz a low gothic, a latin beütésű angol... Űrgárdista sem tetszik, csak megszoktam. Gárdisták inkább az imperial guard kéne, hogy legyenek.
    Na meg hiába is fordítok én le bármit, már van kéttucatnyi magyar könyv, azok már lefixáltak pár dolgot olyanra, amilyenre, én ezt megváltoztatni már nem fogom.

Nem igazán értem, mi az a hatalmas probléma a kasztrendszerrel. Játszottam anno Project Entropia-t, ott nem voltak kasztok, mindenkinek megvolt minden skill nullás szinten, aztán a használattal fejlődött. Nem mondanám, hogy tetszett az a rendszer. Elvben lehetsz úgy bármi... gyakorlatban meg semmi se leszel, egyik karakter olyan abban a világban, mint a másik. Mindenki ugyanolyan egysíkúan unalmas karaktert visz.
    Legalábbis a fílingje ez a dolognak.
  • [NST]Cifu
    A Herda szerintem Herder, tehát inkább hajcsár.

Ah so! Így mondjuk érthető, akkor egy Gretchin / Snootling / Squig terelgető "hunter" class.

A gretchinek nem elfajzott orkok,

Hol írtam én ilyet?
    Szerintem sehol. Azt írtam, hogy hajdan egy intelligensebb faj volt, ami elfajzott.

Direktbe szolganépségnek lettek tervezve,

Ez forrásfüggő, én még mindig szívesen élek a 2nd Edition világában. :)

"The origins of the Orks were postulated upon and the myth of the Brainboyz was told. Apparently the original greenskin race had been a highly intelligent but physically feeble species. They had bio-engineered first the Gretchin and then the Orks as manual labourers and warriors."

Forrás (itt gyakorlatilag azt veszik végig, hogy miként fejlődött a "Boyz"-ok története a Wh40k világának fejlesztése alatt)

A spórás dolog a Gorkamorkában jött be, nekem nem gyűn be őszintén szólva (ráadásul marhára szép dolog, hogy alapjaiban tudják megforgatni egy faj hátterét minden további nélkül a GW-nél - ha az űrgárdistákat revizionálták volna mondjuk az egyik pillanatról a másikra gyerekkorban kiválogatott, genetikailag fejlesztett szuperemberekből mondjuk egy warp-démon által megszállt, de megtért szörnyekké, akkor bezzeg kifordult volna a világ a keretéből...).

Maszk harcos... faszom a magyar fordításokba... :P

Hajrá, fordítsd le jobban. :P
    Bezzeg az űrgárdista ellen nem kalimpálsz. ^^

Eye of Terror nem fekete lyuk.

Yupp, Warp-rift, hasadék a warp és a való világ között.

Azt számolgattam, hogy ha minden népnek négy kasztja van, azokon belül három specializáció és az elit kaszt, akkor az 64 féle karakterosztály összesen. Nem is hangzik rosszul...

De, szörnyen hangzik. Legalábbis nekem... :(
  • Zero 7th
    A Herda szerintem Herder, tehát inkább hajcsár.

A gretchinek nem elfajzott orkok, hanem az ork ökoszisztéma részei a squigekkel együtt. Direktbe szolganépségnek lettek tervezve, nem voltak orkok sosem. Addig nem kelnek ki orkok a spórákból, amíg a gretchinek nem építettek nekik meg mindent, ami az orkoknak kell.

Maszk harcos... faszom a magyar fordításokba... :P

Eye of Terror nem fekete lyuk.

A Final Liberationben a Farseer a Warlock harmadik szintje volt. Lehet, hogy itt is ez lesz a szisztéma?

Azt számolgattam, hogy ha minden népnek négy kasztja van, azokon belül három specializáció és az elit kaszt, akkor az 64 féle karakterosztály összesen. Nem is hangzik rosszul...
  • [NST]Cifu
    Jelenleg nagyon képlékeny a dolog, lehet, hogy az egész még csak "rumor".

A "klasszok":

Imperium:

Imperial Guard (megerősítve, szerepelt a trailerben): Gyakorlatilag a tömeghadserege a Birodalomnak, kismillió formában létezik, az adott világoktól függően, a rambó-szerű Catachan dzsungel-harcosoktól a Mordian Iron Guard poroszokról mintázott katonáin át az arab sivatagi harcosokra hajazó Talarnokig.

Space Marines (megerősítve): Az egész Wh40k legnépszerűbb exportcikke, az űrgárdisták. Az emberiség kiválogatott legjobbjai, akiket genetikailag két és fél méteres izomkolosszusokká növesztenek, és egymagukban egy ezrednyi sima birodalmi gárdistával érnek fel. Az űrgárdista rendekből ezernyi van, egy-egy rend pedig jobbára ezer-ezer csatatestvért tud a kiállítani, de még ez a mintegy egymillió szuperkatona is elveszik a gigászi birodalom méretei miatt.

Adeptus Mechanicus / Techpriest (megerősítve, noha a Torzonborz-féle listán nem szerepel): A technológiák beavatott és felszentelt papjai. Hajdan a Mars volt az emberi technológia bölcsője, és bár a technikai fejlődés zenitjén már túl van az emberiség, azért a tudás birtoklása és ápolása kiemelt fontosságú. Az Adeptus Mechanicus a gépeket isteníti (természetesen az Istencsászár után... vagy lehet, hogy még annál is jobban), egy zárt és paranoid közösséget alkotva a birodalmon belül. Ők felelnek a birodalom technikai kvalitásáért, ők felelősek a kézifegyverek gyártósoraiért a kismillió bolygón, ugyanakkor a ritka kincseket, mint egy Titán vagy egy Birodalmi Cirkáló már jobbára csak ők maguk hajlandóak gyártani.

Psykers (félig megerősítve, a trailerben nem említik): A Pszík a mentális energiák félt és gyűlölt felhasználói. Azért gyűlöltek, mert a Pszíken keresztül materializálódhatnak a mélyűr démonai a való világban. Ugyanakkor a Pszí energiák tulságosan is hatékonyak ahhoz, hogy le lehessen mondani róluk, így komoly felügyelettel, de a birodalom is képzi a legígéretesebb pszíket, hogy kihasználja a képességeiket. A kevésbé ígéretesek pedig mennek a Terrára, hogy feláldozva őket az Istencsászár lelkét táplálják velük.

Assassins (a Torzonborz által bemásolt listán tűntek fel): A Bérgyilkosok hivatala a birodalom láthatattlan gyilkos újjaival operál. Templomokra oszlanak, függően attól milyen módon érik el a célszemély likvidálását. Az Vindicare-ok például mesterlövészek, a Callidus templom tagjai kaméleonok, akik szó szerint fizikailag képesek átalakulni ahhoz, hogy minél jobban beleolvadjanak a környezetbe, az Eversor-ok drogokkal teletömött gyilkológépek, és így tovább.

Chaos: A Káosz már nevéből is sejthető módon egy nehezen megfogható valami. Számtalan kisebb-nagyobb káoszisten éli a saját kis világát, és igyekszik a neki tetszó módra változtatni a világot.

Cultist: A káosz kultisták "egyszerű" követői valamelyik káosz istenségnek, egymagukban nem képesek látványos eredményekre, de ha megtérítik a káoszra fogékonyak elméjét (ami azért annyira nem bonyolult, hiszen az Istencsászár vallása is leginkább csak dogmatikusan különbözik az övéktől), akkor akár egész bolygókat hódíthatnak meg.

Chaos Space Marine: A Birodalom legjobbjai közül sokan hajdan az Istencsászár ellen fordultak, és bár vesztettek, de akik túlélétk a Hórusz-eretnekség háborúit, azok leszármazottai, követői ma mint Káosz Űrgárdisták dolgoznak azon, hogy új uraiknak kedvében járjanak - ahogy az Űrgárdisták az Istencsászár kedvében járnak.

Demon host (innentől kezdve már csak a meg nem erősített / Torzonborz-listán szereplőek kerülnek képbe): Olyan pszí, akit megszállt egy hiperűr-démon. A megszállt személy a démontól függő sorsra számíthat, lehet, hogy csak hihetettlen mentális vihart okoz a környékén, de lehet, hogy átalakul valami szörnyű entinitássá. A birodalom számára ezek jelentik az egyik legfőbb belső veszélyt.

Orkz: Az űrorkok brutális, nyers, egyszerű, ám roppant veszélyes faj a galaxisban, imádják a harcot és az erőszakot, hitbéli isten-párosukban, Gorkban és Morkban hisznek, pszichéjük pedig a harci lelkesedéstől a "Whaaag" állapotába kerül, mintha valami erős harci drog hatása alá kerülnének. Céljaik alapjában véve egyszerűek: harcolni, gyakni, zsákmányt szerezni, majd még többet gyakni, még több zsákmányt szerezni...

Nob: "Nemes" orkok, akik nagyobbak és erősebbek a társaiknál, de még nem elég erősek és nagyok, hogy Warboss-á válljanak. Erejük és brutalitásuk miatt ők a "kisfőnökök" az Ork társadalmon belül, és mi sem természetesebb, hogy ők birtokolják a jobb fegyvereket, hiszen ha valamelyik csőcselék orknál jobbat látnak, hát elveszik tőlük.

Mekboy: Az orkok azok szűk keresztmetszete, akikben (feltehetően) genetikai módon rögzült egy picivel nagyobb intelligencia, érzék a gépezetekhez. Ők gondoskodnak fegyverekről az űrork bagázs számára, és képességeiket jól jellemzi, hogy gyakorlatilag egy kalapácsnál és csavarhúzónál nem bonyolultabb szerszámokkal képesek akár csillagközi utazásra is alkalmas űrbárkákat összekalapálni. Egyes vélemények szerint eszközeik csak azért működnek, mert az orkok hisznek benne, hogy működnek. Amíg így van, addig működnek is... :)

Mad Dokz: Őrült orkok, akik valamilyen megmagyarázhatattlan okból nem csak gyakni szeretnek, hanem néha segíteni is más orkokon. A módszereik legfinomabb megfogalmazás szerint is brutálisak, fájdalomcsillapításra egy bunkósbottal való fejbekólintást használják, a leszakadt végtagok helyére sokszor nemes egyszerűséggel csak a helyére szögelik a páciens egyik fegyverét, és nem szabad meglepődni, ha a magához térve a jobb sorsra érdemes beteg azt találja, hogy egyébként a műtét előtt hibátlan testrészeit is kezelésbe vette, lecserélte az Őrült Ork Doktor - elvégre is nem hiába hívják így őket...

Runt Herda (itt feltehetően erre gondoltak a név alapján - Runt Herda ~ Törpe Csorda): Gretchinek, az orkoknál kisebb, véznább és nyámnyilább zöld bőrű népség. Egyesek szerint hajdan ők egy nagyságrenddel intelligensebbek voltak, mint az orkok, de máig ismeretlen okból teljesen elfajzottak, és már csak a nagy zöld bőrű testvéreik árnyékába érnek. Mivel gyengébbek és kevésbé harciasak, mint az orkok, ezért az ork társadalom alján helyezkednek el, de ha hasznosnak tudják tettetni magukat, és leveszik az alantas munkát az orkok válláról, akkor azok megtűrik őket. Nagyszerűen bevállnak mint zászlóhordozó, lőszerhordozó, illetve csordaszerűen, ósdi és rozsdás fegyverekkel felszerelve egy brutálisabb ork vezető alatt korlátozott képességű haderőként is bevethetőek.

Eldar: A kecses és gyönyörű humanoid faj, akik hajdan a legpompásabb és leghatalmasabb birodalmat tartották fent az ismert galaxisban. Hogy pontosan mi történt, a kívűlállók nem tudják, de ahol hajdan az Elda anyavilág volt, ma ott a Káosz Szeme néven ismert fekete lyuk található, amely a Káosz isteneinek legmélyebb pöcegödre. A hajdan büszke nép maradványai a hajóvilágokon lassan hanyatló társadalmuk elékein lamentálva igyekeznek minél többet megőrizni önmagukból. Seregük alapjai az Őrzők (guardians), akik még nem választottak utat (maszkot) maguknak, vagy már végigjárták az utat, és visszavonultak, tehát az Imperial Guard szintjén mozognak. Az elda társadalmon belül azon egyének, akik a harc valamelyik útján indultak el, és adják át lelküket, hogy kiteljesedjenek egy specializált harcművészetben, maszk harcosoknak (Aspect Warrior) hívják. Az eldák számára a legfontosabb tárgyak a lélekkövek (Soul Stone), ha egy elda meghal, akkor a magukkal hordott lélekkő szívja magába az elhunyt lelkét (és akadályozza meg, hogy a mélyűr démonainak játékszere legyen), egy hajóvilág számára egy lélekkő elvesztése hatalmas veszteség.

(megj.: ha valahol, akkor itt nagyon kiütközik annak a lehetősége, hogy fals a Torzonborz-lista, mivel az elda sereg teljesen random elemei kerültek be, három maszk-harcos út, és egy Pszi elit...)

(Dire) Avengers: A Zord Bosszúállók a legelterjedtebb maszkharcosok, gyors mozgásra és a jól elhelyezett lövésekre eszküsznek, egy suriken puska a standard fegyverzetük.

(Striking) Scorpion (itt feltevésben vagyok, mivel létezik a Striking Scorpion maszkharcosok, és létezik Eldar Scorpion gravitációs tank is): A Vadászó Skorpiók zöld páncéljukban a közelharc mesterei, egy lánckarddal és surikenpisztollyal harcolnak, az utat végigjárt skorpiók pedig egy pszhionikus mérget tartalmazó tűvetővel felszerelt sisakot viselnek.

(Dark) Reaper: A Sötét Aratók az elda maszkmesterek tűzerőre koncentráló útját követik, nehéz páncélt viselnek, és rakétavetőikkel messziről tűz alá vehetik az ellenséget.

Warlock: Az eldákon belül a Pszik két fő csoportba oszlanak. A Látnokok (Farseers) az elda hajóvilágok legmegbecsültebb tagjai közé tartoznak, akik korlátozottan képesek a jövőbe látni. A Boszorkánymesterek egy teljesen más utat járnak, ők a lelkük egy darabját áldozzák be, hogy félelmetes pszi-erőkkel sújthassanak le a csatamezőn. Ennek ára, hogy megvetés tárgyaivá válnak az elda társadalmon belül, hiszen a lélek szent dolog számukra, azt elkótyavetyélni megbocsáthatattlan bűn.
  • EnxTheOne
    Elég kevetest tudok a warhammer 40K-rol, tudnátok mondani pár dolgot a kasztokrol? Tudom hogy még nem volt részletezve, de a könyvek, dow alapján talán van valami elképzelésetek. :S
  • haxoror
    "Eldar are with the Imperium of man (order)"

Végig sejtettem de mégis reménykedtem hogy nem így lesz, hát én nem leszek a buzi űr-elfekkel egy oldalon az kurvaélet!
  • sanyiiiii
    Mondjuk a Pusztulat után nem tudom miért is várnánk jobbat...
  • Torzonborz
    Rendetlenség ?
  • Fenrir
    Sajnos nem...
  • sanyiiiii
    Szóval ezt most miért is kellett elolvasni? Még csak nem is vicces -.-"
  • Fenrir
    Azért ez is kemény, olvassátok végig...
  • Torzonborz
    No a THQ meg cáfol szóval várjuk ki a végét :)

Egyébként biztos ki fogom próbálni légyen bármilyen is max megy a polcra porosodni a többi közé.
  • [NST]Cifu
    Hát hatalmas mínusz pont, annyi szent. Sajnos semmi fantáziájuk nincs a fejlesztőknek, ez már látszik Torzonborz üzenetében foglaltakból. Az Order / Chaos párosítás (a fenéért nem faj-faj alapú?), a szintrendszer, a kasztrendszer... Egyszerűen nem mernek újítani, görcsösen ragaszkodnak a bevált receptekhez.

Az istencsászár purgálja ki bűnös lelkemet, de ez így sajnos a WHO-hoz hasonló szépen induló, majd elementálisat zuhanó bukás lesz a lentiek alapján. :(
  • lammaer
    "Eldar are with the Imperium of man"

"Lv. 0..."

Na, Torzonborz, Cifu, látom ti már ezzel nem fogtok játszani...
  • [NST]Cifu