718
eternal.jpg
  • Blacksheep333
    Impurity shall be our armour
    Hate shall be our weapon
    Immortality shall be our reward!
  • Szaruman
    Akkor is 'for the Emperor' :D
  • dronkZero
    Közben egyébként olvasom a Horus Heresy sorozatot, a novelláskötetnél járok (asszem 11. könyv)...

Hát azért az erősen meglepett, hogy TÉNYLEG egy az egyben a Császár tehet arról, hogy a fél hadserege ellene fordult. Tényleg egy oltári nagy faszkalap, tökéletesen érthető a lázadás ellene.

Spoiler:
    Word Bearers légió, emberek által lakott világ újracsatlakoztatása lenne. Mielőtt elkezdhetnék, odarendeli magához a Császár Lorgart, és lebassza a picsába, hogy miért halad ilyen lassan, húzzon már bele.
    Mint később kiderül, a szóban lévő bolygón valami fura oknál kifolyólag a Császárt imádják istenként.
    De hát a parancs az parancs, a Császár ezt a bolygót elpusztítva akarja látni, nem passzolnak a Birodalmi Igazság irányvonalához, és nem is akarják feladni a vallásukat.
    Úgyhogy gyakorlatilag Exterminatus. Egy gyakorlatilag nagyon kis munkával csatlakoztatható bolygón.
    Ez aztán annyira felkúrja Lorgar agyát, hogy neki is lát a Book of Lorgar, a káosz alapkódex megírásának, meg ugye elkezdi Hórusz meg a többi légió átkonvertálását is.

Vicces ez a sorozat, jól elvagyok vele.
  • lammaer
    Jogos.
  • dronkZero
    Nem jobb, de megoldás. :P

2013-ban, egyébként. :(

Mindenesetre én mindent megteszek majd, ami módomban áll, hogy jó irányba billentsem az egyensúlyt, káosz akarok majd lenni. :D
    Eh, soká lesz ez még, ne éljük bele magunkat annyira.

Space Marine a következő állomás, az már egész közeli megjelenésű. Egyelőre érdemesebb szerintem azzal foglalkozni. 8v8 multi is jobb, mint a semmi.
  • lammaer
    Nana, a 4.-5. az hibás okfejtés. A 3.-ból már eleve jön az 5. :)

De azért ilyen szellemben nálad is van kivetnivaló:

1. Legyen PvP
    2. De lehet hogy túl sok a lesz az SM és kevés a káosz.
    3. Akkor ne legyen PVP.

Nem egy Mr Wolf féle problémameoldás.

Ez most jobb? :)
    (1vs1 párbaj 2011-ben MMOban... nemá...)
  • dronkZero
    A kilenc áruló légióból csak négy dedikálta magát egy-egy káosz istennek, a többi Chaos Undivided. Ez a legkisebb probléma. Ha nem World Eaters, Death Guard, Thousand Sons vagy Emperors Children a hivatalos káosz nép, akkor nincs ezzel gond.
  • MaRee
    Azért mondtam az Alpha Legiont, mert az Chaos Undivided. Vagy lehet keverem a BLack Legionnel? Valamelyik a kettő közül az lesz, ott megférnek egymás mellett a "hívők", még ha néha le is mészárolják egymást :) De hát az ugye egy full Khorne hívő rendházban is megeshet néha :D
  • [NST]Cifu
    A rendekkel pont az a helyzet, hogy bizonyos káoszistent követnek. Ez a hitvallásuk, azt meg nem jellemző, hogy sűrűn váltogatná az ember...
  • MaRee
    Én szívesen megnéznék egy több frakciós MMO-t, esetleg frakciók nélkülit.. Talán a Lineage volt régen olyan? Nem emlékszem már..

Az bizonyos hogy birodalmi erők nem fognak egymás ellen harcolni, lehet itt akármilyen lore-t belemagyarázni, akkor sem.

Arra is kíváncsi leszek, hogy mely rendházak/klánok/seregek lesznek játszhatóak.Nagyon örülnék, ha Káosz oldalon már mindegyik förtelem követőivel játszhatnánk, erre jó lenne mondjuk az Alpha Legion, ahol akár kultistából vagy "sima" CSM-ből lehetne tovább fejlődni mondjuk khorne berzerkerré, meg ilyesmik.
  • dronkZero
    Ebben azért ne legyél olyan biztos. A GW még a nagyobb terepasztalos játékos összejövetelek(bajnokságok?) mögé is szokott sztorit rakni, pont egy évekig fejlesztett A-kategóriás MMO-hoz ne írnának?
  • Szaruman
    A 2 oldalt már 'visszavonták' (levették az arra vonatkozó szöveget).
  • e57
    Szerintem kicsit túlbonyolítjátok. :)
    Én valami olyasmire számítok mint a Global Agenda. Nem hiszem, hogy valami rettentően kidolgozott háttértöténete lesz.
    PvE insta; PvP meccsek; kevés karakterfejlődés. Ennél többre a játékosok többsége nem is vágyik.
    Meg már jó régen megmondták, hogy 2 oldalba be lesznek sorolva a kiválasztott fajok, nem?
  • dronkZero
    Nem tudom, mire, de jött az az ötlet, hogy újféle élienek is lehetnének. Az lenne a világ megerőszakolása.

Visszaolvasok...

Ja, igen. Tehát
    1. túl sok lesz az SM
    2. SM vs SM nem oké
    3. legyen 30000-ben
    4. nem oké, mert nincsenek élienek még
    5. legyenek új élienek

Itt tartunk most.

Gyakorlatilag az eredeti problémát, hogy mindenki SM akar lenni nem kezeltük, az új élienekkel szintén senki nem akarna játszani. Adtunk a szarnak egy pofont.

Akkor már egyszerűbb megoldás, ha a játék PvE és csak az SM játszható, meg vannak párbajok, tréning jelleggel, azt' szevasz.

De egyébként totál meddő vita, rajtunk aztán kurvára nem múlik, hogy milyen lesz a játék.
  • lammaer
    Nem vágom konkrétan melyik részt érzed erőszaknak a kommentjeimben. A fajokat? A fajok közti átmeneti kooperációt? A fajok közti belső harcokat?
  • dronkZero
    Hát nemtom, de ez kábé olyan, mintha magyar kártyával zsírozás közben húznál elő egy lila ászt. "Hát de nincs is olyan szín!" De, van lila szín, csak nem ebben a játékban. Lehet új fajokat behozni, de akkor az már nemigazán WH40k.

Meg úgy konkrétan mi értelme lenne az egésznek? Nemtom hány játszható faj létezik, kilenc tuti (oké, ebből három az Imperium), ha abból nem tudnak választani maguknak a játékukhoz, akkor gratulálok.

Te miért erőlteted ezt az ötletet? Problémát nem old meg, de legalább generál egy rakat újat, elbassza a fílinget, és egy csomó plusz meló kitalálni.
  • lammaer
    Hát, van ami neked erőszak, nekem meg nem, hiába vagyunk mindketten WH rajongók.
  • dronkZero
    Ködösek az emlékeim, de ha jól rémlik, úgy volt, hogy lesz egy nagy közös PvE, csak még nem jelentették be, mi ellen. De szinte biztos, hogy nidák.

Vagy valami ilyesmi.
  • dronkZero
    "másfelől megköveteli, hogy legyen egy korrekt AI programozás."

Na ez mondjuk érdekes kérdés. Ha szerveroldali az AI, akkor max annyira lehet okos, mint a mobok, egyenes vonalú egyenletes mozgással támadó nyomi. (Oké, nem ismerek túl sok MMO-t, de amit láttam, az ezt tudta felmutatni AI néven. Játékos oldali NPC AI-t MMOban meg még nem láttam. Nem elképzelhetetlen, de mindenképp érdekes technikai megoldásokat kíván.

"Olyanról azért nem tudok, még regényben sem, hogy a Káosz Kultistákkal szövetkeztek volna. :)"

Blood Ravens? :P
    Na jó, eléggé meg kell erőszakolni a sztorit, hogy alátámasztható legyen valahogy, de nem elképzelhetetlen. Frissen "átállt" SM chapter működhet...

"A "nagy" fajok közül azt hiszem csak az űrorkokkal találkoztak a Horus Heresy idejéig."

Eldákkal is.

" Maga a Horus Heresy egyik legnagyobb sokkja pont az volt, hogy az űrgárdista rendek egymás ellen fordították fegyvereiket. "

Az csak a felszín. Az igazi döbbenet az az volt, hogy az Imperial Truth nem igaz. A Warp az nemcsak egy űrutazást segítő hipertér, hanem egy komplett külön létsík, saját lakókkal, és ezek még a primarchokat is képesek befolyásolni. Ez volt az alap meglepi, a többi már csak ennek a következménye.
  • dronkZero
    Újonc nem lázad; vagy tetszik neki ami van, vagy nem. De ha alapokat érintő változtatást akarsz, hogy több legyen az újonc, akkor garantáltan elbuksz egy csomó "régi" rajongót, akár mindet. Ha WH40k, akkor legyen WH40k, 30éves frencsájz, nem most kéne megerőszakolni egyetlen szar MMO miatt...
  • lammaer
    Tapasztalataim szerint a játékosok többsége inkább PVE mint PVP beállítottságú, legalábbis ha van ilyen lehetőség egy RPGben. Szóval a PVE tartalom a balanc miatt simán beválhat, többet nyernének mint vesztetnének vele.
  • [NST]Cifu
    Ha felállítottál egy problémát, van egy megoldás, ami lehet hogy nem tökéletes, de megoldás. Még mindig jobb hogy malmoznak, mint az hogy a káosznak mindig 5:1 túlerő ellen kell játszania. Ki tudja, a malmozás segít abban hogy kipróbálják az SM megszállottak a káoszt.

No-no. :)
    Elfelejted, hogy én felvetettem a saját "megoldásomat", az NPC-k alkalmazását. Igen, ez egyfelől sznetségtörés a HC PvP'erek számára, másfelől megköveteli, hogy legyen egy korrekt AI programozás. De szvsz csak így lehet garantálni a probléma korrekt kezelését. Azt nem lehet elvárni, hogy a játékosok olyan fajjal / kaszttal játszanak, amelyik nem szimpatikus nekik.

Másik oldalról megközelítve pedig ha egyszer RPG elemek is lesznek benne, akkor meg miért húznának "új" karaktert, ha ők éppen a "rendes" karakterükkel akarnának játszani?

A játék továbbra is arról szól, hogy a játékos jól érezze magát, jól szórakozzon. Nem pedig arról kellene szólnia, hogy alkalmazkodjon játéktechnikai szabályokhoz. Hangsúlyozom, játéktechnikai és nem a világra vonatkozó szabályokhoz, az ugyanis más tészta. Legalábbis a saját meglátásom ez. :)

Az hogy a DoW RTS, szerintem irreleváns - mivel WH világ, nyilván hasonló rajongótáborról van szó.

Igen, de alapvetően mégis birodalom beállítottságú volt a legtöbb DoW epizód és kiegészítő. Nincs igazam? :)

A DoW első része esetén pedig ugye nem volt karakterépítés emlékeim szerint, tehát ott még nem okozott akkora törést, ha más fajjal játszott az ember.

Mert nem olvastál egy olyan regényt se ahol ez nem történt meg? Pont a Blood Angelek működtek együtt esetenként eldákkal :D És rémlik olyan sztori is, ahol pl a tyranidák ellen összeállt két faj, IDEIGLENESEN.

Olyanról azért nem tudok, még regényben sem, hogy a Káosz Kultistákkal szövetkeztek volna. :)

Hórusz idején tonnaszámra találkozott a birodalom az újraegyesitési háborúk alatt rengeteg idegen fajjal (és írtotta ki őket). Tessék csak elolvasni a Horus Heresy első pár kötetét.

dronkZero leírta ezzel a problémát. A "nagy" fajok közül azt hiszem csak az űrorkokkal találkoztak a Horus Heresy idejéig.

Eldák? Úgy irtják egymást a házak mintha muszáj lenne, intrika a köbön az egész faj. :) Tyranidákról nem tudok, de megtörténhet, végülis kaptár intelligencia meg bolyszellem.

Intrika az van, de emlékeim szerint irtani egymást éppenséggel nem szokásuk. Már csak azért sem, a lélekkövek a hajóvilágokhoz tartoznak, egy Biel-Tan lélekkővel egy Ulthwé nem tud mit kezdeni. Legalábbis ha ilyen téren nem történt valami nagy változás. :)

Az a baj, teljesen bebetonozod a WH világot, hogy minden fekete fehér, pedig az egész szürke mint a fene. Ami ötleteket felvetettem azok az én, cseppet sem kreative agyamból jöttek elő, illusztrálva hogy ha én képes vagyok áthidaló megoldásokat találni, akkor vajon mire lehet képes egy GW által supportolt designer csapat.

Ettől félek én is. :)

Igen, egyébként azt töredelmesen beismerem, hogy én nagyon-nagyon merev nézeteket vallok a Wh40k világával kapcsolatban. :)

Aztán SM vs SM harcra egyfajta megoldás lehet kisebb chapterek bevezetése, akik háborúkat vivnak egymással. Nyilván nem az Ultramarines az Imperial Fisttel, hanem vmi mellékág.

Ismétlem magam, még akár vadonatúj rendek bevezetésével sem lehet azt elfelejtettni, hogy űrgárdista rendek harcolnak egymás ellen. Életre-halálra. Maga a Horus Heresy egyik legnagyobb sokkja pont az volt, hogy az űrgárdista rendek egymás ellen fordították fegyvereiket. Még az amúgy egymást rühellő rendek is, mint az Űrfarkasok és Sötét Angyalok sem életre-halálra vívják a preztizs küzdelmüket a közös csaták előtt.

Szóval, vagy a hardcore fanok lázadnak vagy az újoncok? :)

Ez már csak egy ilyen biznisz. :)
  • lammaer
    Szóval, vagy a hardcore fanok lázadnak vagy az újoncok? :)
  • dronkZero
    Eh, minden noob az SMre kattan rá először, ez szinte törvényszerű.

Ja, Hóruszék kiirtottak pár fajt. Meg van néhány játszható, amiket nem. De hogy abból parasztlázadás lenne, ha valami seggből előrántott generic alien szarságot próbálnának eladni WH40k játékban, azt borítékolom. Már most is megy a "miért ez van benne, miért nem az?" szarrágás.
  • lammaer
    Aztán SM vs SM harcra egyfajta megoldás lehet kisebb chapterek bevezetése, akik háborúkat vivnak egymással. Nyilván nem az Ultramarines az Imperial Fisttel, hanem vmi mellékág.

Hogy nem illik a világba - hát tessék, ott van a Soul Drinkers széria, ami kb erről szól. Megint csak példa, én csak abból építkezem ami már le van írva. És még ideológiailag is belefér, ők ugyanis nem egyértelműen káosz fertőzte brigád, csak eltértek a birodalmi irányvonaltól, mondván hogy a jó ügy érdekében mindent szabad. És speciel nekem, aki mondjuk vinne SM-et szimpatikus az ő érvelésük a zsinatozóan vallásos többi rendházzal szemben.
  • lammaer
    "Már elnézést, de ez marhaság lenne"

Marhaságolni könnyebb mint problémákat felvetni, elismerem. :)
    Ha felállítottál egy problémát, van egy megoldás, ami lehet hogy nem tökéletes, de megoldás. Még mindig jobb hogy malmoznak, mint az hogy a káosznak mindig 5:1 túlerő ellen kell játszania. Ki tudja, a malmozás segít abban hogy kipróbálják az SM megszállottak a káoszt.

Az hogy a DoW RTS, szerintem irreleváns - mivel WH világ, nyilván hasonló rajongótáborról van szó.

"Blood Angel SM egy Káosz Kultistával és egy Eldával "

Mert nem olvastál egy olyan regényt se ahol ez nem történt meg? Pont a Blood Angelek működtek együtt esetenként eldákkal :D És rémlik olyan sztori is, ahol pl a tyranidák ellen összeállt két faj, IDEIGLENESEN.

"De akkor hogy kerül oda például más faj?"

Hórusz idején tonnaszámra találkozott a birodalom az újraegyesitési háborúk alatt rengeteg idegen fajjal (és írtotta ki őket). Tessék csak elolvasni a Horus Heresy első pár kötetét.

"Káosznál meg Orkoknál a belső harc meg már eleve adott. No igen, de a többiek? Elda, Tyranida, stb.? "

Eldák? Úgy irtják egymást a házak mintha muszáj lenne, intrika a köbön az egész faj. :) Tyranidákról nem tudok, de megtörténhet, végülis kaptár intelligencia meg bolyszellem.

Az a baj, teljesen bebetonozod a WH világot, hogy minden fekete fehér, pedig az egész szürke mint a fene. Ami ötleteket felvetettem azok az én, cseppet sem kreative agyamból jöttek elő, illusztrálva hogy ha én képes vagyok áthidaló megoldásokat találni, akkor vajon mire lehet képes egy GW által supportolt designer csapat.

Mindazonáltal ha saját hipotéziseid alapján (mert közel sem biztos hogy az SM annyara sokkal népszerűbb lenne mint a többi faj) temetni akarod a játékot mert szerinted arra NEM LEHET megoldás, ám legyen :)

• dronkZero
    Nem véletlen játszódik az egész 40.000-ben. A Hóruszos szitu az csak fluff, háttérinfó, amiatt néz ki a "jelenben" a világ úgy, ahogy, nem tervezték játszhatóvá azt az időszakot. 30.000-ben nincs "hagyományos" káosz se, nemhogy démonok, nidáknak még a hírük se érkezett meg, nekronokról sem hallott senki, a tau-k még kövekkel és botokkal csapkodják egymás fejét, ilyesmi.
    Nem működne. Nagyon jó SM vs SM csaták lehetnének, meg nagyjából semmi más.
  • dronkZero
    Ezen kár addig rugózni, amíg kézzelfogható módon el nem kúrják.

A felvetett problémádra kb annyi a megoldás, hogy nem questnek kell hívni, és a kocsmában felvenni, meg a hirdetőtáblán, hanem küldetésnek, ami vagy a a marine kiképzésének része, vagy önkénteseket igénylő katonai misszió, azt' szevasz. Ez csak körtés, amit ha nem totál idióták csinálnak, akkor nem lesz gond.
  • [NST]Cifu
    Tisztázott már milyen lesz a PvP? Mert simán el tudok képzelni olyan megoldást, ahol lényegtelen az SM/Chaos játékosok mennyisége, mert a PvP-be nem engedi be csak oldalanként X embert (pl: aréna jellegű).

Már elnézést, de ez marhaság lenne. Visszatér az, hogy a létszámfölénnyel küzdő oldal játékosai az Aréna előtt malmoznak, /dance-elnek meg duelleznek...

Másfelől, sok MMO-ban a PVP nem fajok közti, azaz két SM ugyanúgy irthatja egymást PvP címén.

Ennek megint nem örülnék, "kicsit" illuzióromboló lenne, ha mondjuk egy Blood Angel SM egy Káosz Kultistával és egy Eldával vállvetve harcolna egy Birodalmi Gárdista meg egy Ultramarine ellen.

Tőlem szokatlanul alpáriul fogalmaznék: ez nettó baromság lenne a Wh40k esetében...

Amúgy még az se biztos hogy olyan nagy lesz az SM fölény - elég sok káosz rajongó is van. Van esetleg infód pl a DAwn Of WArban arról hogy mennyien tolják a különböző fajokkal?

Egyfelől a DoW RTS, ott kijönnek azok a dolgok, hogy XY faj über mert ******* (tetszőleges tápos jellemző beillesztendő). Másfelől pedig RTS (ismét), tehát azért más a kategória. Ettől függetlenül a DOW 1-ben alapból unlockolni kellett a fajokat például.

Általánosságban elmondható, hogy a Birodalom / SM elég komoly népszerűségi fölénnyel rendelkezik. Nézz meg egy Golden Demon-t vagy hasonló GW összejövetelt, vagy azt, hogy a GW alapból mire helyezi a hangsúlyt a fejlesztésnél (Codexek, modellek), avagy azt, hogy milyen életnagyságú szobor áll a GW székháza előtt. :P

Simán megoldható lenne - csak annyit kéne irniuk, hogy ez éppen a hórusz lázadás idején játszódik. Probléma megoldva.

Tiszta sor - egészen addig, amíg csak SM vs. SM csatákról beszélünk. De akkor hogy kerül oda például más faj? Mondjuk a Káoszt nem számítva. :)

Káosznál meg Orkoknál a belső harc meg már eleve adott.

No igen, de a többiek? Elda, Tyranida, stb.?

Ez megint az az eset, hogy a játékmechanikáért felálldozzuk a brand sajátságait...

Nem szeretem dolog...
  • lammaer
    Simán megoldható lenne - csak annyit kéne irniuk, hogy ez éppen a hórusz lázadás idején játszódik. Probléma megoldva.

Káosznál meg Orkoknál a belső harc meg már eleve adott.
  • lammaer
    Egyetértek, eddig én is csak blobbolós PvP-vel találkoztam ilyen esetekben. Ami végülis annyiban pozitív, hogy rákényszeríti az embereket a csapatmunkára, viszont az egyéni skill jobban háttérbeszorul.
  • MaRee
    Bár nem nekem szólt a kérdés, én teljességgel lehetetlennek tartom, hogy ilyen SM irthat SM-et PVP lesz.A GW ezt NEM fogja engedni szerintem.

Viszont jó hangulatos kis BG-ket lehetne csinálni, ahova becsatlakozik X ember és nagy csatákat lehet lejátszani, akár 100 vagy több résztvevővel is.

Ami még rohadt jó ötlet lenne(de ilyenben nem reménykedem), hogy bizonyos cselekedetek vagy tárgyak vagy akármik növelnék a karakterben a káosz fertőzöttséget, és ezáltal új képességekhez, statokhoz jutna, mint a DoW2-ben, esetleg ha teljesen elveszne akkor csatlakoznia kellene a másik frakcióhoz. Nem lehetetlen a dolog, az SW:TOR-ban lesz ilyen, bár kiváncsi vagyok, ott hogy oldják meg.
  • Szaruman
    Én is az instancolt pvpnek örülnék, openworld pvp eddig fos volt, amit láttam.
  • lammaer
    Tisztázott már milyen lesz a PvP? Mert simán el tudok képzelni olyan megoldást, ahol lényegtelen az SM/Chaos játékosok mennyisége, mert a PvP-be nem engedi be csak oldalanként X embert (pl: aréna jellegű).

Másfelől, sok MMO-ban a PVP nem fajok közti, azaz két SM ugyanúgy irthatja egymást PvP címén.

Amúgy még az se biztos hogy olyan nagy lesz az SM fölény - elég sok káosz rajongó is van. Van esetleg infód pl a DAwn Of WArban arról hogy mennyien tolják a különböző fajokkal?
  • MaRee
    Alapból rohadt nehéz lesz olyan játékot összehozni, amiben különböző rendházak tagjaiként tevékenykedhetünk.. Mert az ok, hogy mondjuk orkként vagy valami sima birodalmi ügynökként el kóricálhatunk a galaxisban ide-oda, de mondjuk katonaként már nehezebb. Ez olyan, mintha csinálnának most valami közel-keleti háborús MMO-t, ahol lehetsz USMC meg tenorista Ugye egy mezei amerikai tengerészgyalogos sem gondol egyet és indul meg magán missionöket csinálni csak úgy, egy űrgárdistáról meg még kevésbé képzelhető ez el, mindenki azt teszi amit parancsolnak neki.

Nagyon kíváncsi vagyok hogy akarják ezt megoldani, mert ebben a játékban inkább a csapatjáték kell majd domináljon, ahol a rendház/sereg fejétől kapja az egész rendház, vagy a különböző csapatok a küldetéseket. Mindenesetre én nem tudom elképzelni, hogy amolyan mezei MMO stílusban belogolok a marine-ommal és felveszem a Kill 8 mutants küldetést. :)

Esetleg ha valahogy úgy lehetne megoldani, mint a Warhammer Online-ban, hogy különböző háborús területekre lépve automatikusan csatlakozunk egy raidhez, és velük kell a csoportos küldetéseket megoldani.

A lenti videó meg siralmas szerintem, mármint az a pár másodperc agyon effektezett gameplay..2011-ben itt tartanak?
  • [NST]Cifu
    A legutóbbi mmo, amivel játszottam, ott nem volt ilyen gond, max annyi, h pvenúboknak készült (rift).

Egyfelől nem azt írtam, hogy minden, hanem azt hogy sok más, másfelől a Rift koncepciója is folyamatosan változott az idők folyamán, és a megjelenéskor is állandóan fel/eltüntek dolgok (pl. a 10-es insták kilövése induláskor).

A PvP vs. PvE vitába meg hagy ne menjek már bele, anno a Rift topicban kifejtettem a véleményemet, aki megértette az megértette, aki nem az meg nem. :)

A PvP "lényeg" szerintem ott fog elhasalni, hogy borítékolhatóan drasztikus lesz a Space Marine / Imperial játékos fölény, szóval a jó öreg balance kérdést nem fogják tudni megoldani NPC-k bevonása nélkül. Vagy legalábbis heveny kétségeim vannak a felől, hogy képesek lesznek rá.

Hozzá kell tenni, hogy túl keveset tudunk továbbra is a játékról ahhoz, hogy mély következtetéseket vonhassunk le.
  • Szaruman
    Ez kb a warhammer online volt...
    A legutóbbi mmo, amivel játszottam, ott nem volt ilyen gond, max annyi, h pvenúboknak készült (rift).
    Itt elméletileg pvp lesz a lényeg (remélem).
  • EnxTheOne
    Nem kell ide más mint egy plazma fegyver és sok játékos akik alienel vannak és az istencsászár nevében kivégezni mindet. :D
  • [NST]Cifu
    A fő probléma az, amit sok más MMO esetében is láthattuk. Megjelenés -5 évben kitalálnak valamit. Megjelenés -4 évben átdolgozzák az egészet, mert hardware/software szinten nem tudják megvalósítani az előzetes elképzelést. Megjelenés -3 évben új fő desinger kerül a project élére, aki kidobja az egész addigi munkát, mert teljesen más elképzelései vannak a játékról. Megjelenés -2 évben az első Alfa teszteknél megint teljesen átdolgozzák az egészet, mert az Alfa teszterek nem elégedettek a látottakkal. Megjelenés -1 évben a Béta tesztelés alatt kiderült, hogy rohadt kevés a content, rohadt bugos az egész játék és a legutóbb felvázolt koncepció nem jön be a játékosok többségének. Aztán megjelenik a játék, amely nincs kész, nincs benne elég content, hemzseg a bugoktól, és nincs mögötte egy átgondolt, életképes koncepció.

Ne legyen igazam. :P
  • dronkZero
    2013-as megjelenés, nem is szabad még többre számítani.

Mondjuk annak a lövegtoronynak a mozgása ott 0:20-nál valami borzalmas. Jó, oké, MMO, de azért mégis 2013... Ezt a 2005-ös BF2 már tudta kezelni korcsolyázás nélkül.