Warhammer 40K Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, nem, azt elfelejtettem. 😛

Nagyon elképzeltem, hogy majd lesz egy szegletem a Strike Cruiseren, mint a WTben a hangár, unlockolgathatom a pimpelõs páncélt meg a fegyvereket, és közben matchmaker bedobál ilyen 32emberes Battlefield/Space Marine meccsekbe.

De tényleg, volt szó sok pléjerrõl egyszerre a szerveren.

Akkor viszont dolgozzanak, ne játszogassanak valami próbaképp összedobott szarral, he! 😄

[NST]Cifu
Ugye emlékszel még arra, hogy a játék lényege a Pikkoserver, vagyis hogy 1000 játékos lehessen egy bolygón és üsse-vágja egymást? 😊

Most gondold el a lenti videót úgy, hogy ez csak EGY bizonyos szeglete a csatatérnek...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ez, még csak pre -alfa szóval van remény..
De ez a játékmenet meg egy az egyben Space Marine.

Ha tényleg csak annyira lesz MMO mint egy War Thunder vagy World of Tanks, hogy van valami keret, egyébként meg 8v8, esetleg 16v16 domination, akkor olyan rettentõen nem mozgat meg a dolog...

És nagyon remélem, hogy a jármûveknek MÉG nincsen semmi nyomuk...

Szaruman
Early alpha, a játékmenetet mutatja, nem a pályát...

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

s1lkforrent
Bloody screen! So real!<#idiota>

Nem is olyan rossz ez instanceolt aréna alapú Gears of War Online-szerû dolognak.
De ehhez miért volt szükség a Warhammer 40k jogokra és kinézetre?<#merges2>

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

Ahet

The gods have disconnected you ...

alakul
Navégre! 😊

Torzonborz
Ha már ennyire hiányoltad :

<#integet2>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Szaruman
Early alpha verzióról van szó...

Eh, egyetlen ingame jelenet sincs, még állóképen se. Nincs ez még sehol 😞

Ahet

Ahet
Karácsonyi ajándék a Dev teamtõl. Szemelvény a sztoriból, avagy az Ûrgárdisták mit keresnek Arkhonán. Egyenesen Graham McNeill tollából.

Deee nem annyira Dota, mert iOSra is jön, szal még a Dotánál is butábbnak kell lennie (mondom ezt úgy, hogy másfél hónapja Dotázok én is).

Én úgy gondolom, hogy nem baj ez, hogy odaadják boldog-boldogtalannak a licenszet. Abból a szempontból káros, hogy ha egy ember, aki nem hallott még a 40k-ról, egy ilyen fostalicskával találkozik elõször, akkor nyilván nem lesz bele szerelmes egybõl, akár leírja az egész frencsájzt és rá sem néz többet. Ez reális, és tényleg negatív.
De közben nem is az van, hogy odaadják egyetlen, és kizárólagos fejlesztõnek, aztán azok csinálnak belõle valamit, ami vagy jó (DoW-ok), vagy nem a fejlesztõ profiljába illõ, és így középszerû (Space Marine), vagy konkrétan borzalmasan fos (Firewarrior), aztán évekig semmi.
Így meg legalább kap más is esélyt, hogy megmutassa mit tud.
Kb a 2000-es években _összesen_ jött annyi 40k játék, mint amennyi az elmúlt két évben be lett jelentve... Csak lesz köztük jó is! Nem lehet, hogy a GW csak a tehetségteleneket találta meg! 😊

Mondjuk kissé hulladék koncepciók mennek most, ez a gyûjtögetõs kártya, meg a telefonos moba kissé elhibázott próbálkozásnak tûnik.Egy Chaos Gate jellegû játéknak tudnék örülni. Vagy egy 40k-s Mass Effect vagy Dragon Age 1 jellegû RPGnek. Esetleg egy 4X Great Crusade játéknak... Vagy valami.

Space Hulk 2 valamit próbált kezdeni a Space Hulk FPS koncepcióval, csak az az a játék, amit az égvilágon sehogy nem tudok mûködésre bírni, szóval nem tudom, hogyan sikerült. A legközelebb egy 3DO konzol emulátorral jutottam a játékhoz, az csak akkor fagy le, ha meghalok VAGY megcsinálom a küldetést, és menteni nem lehet...
Szal nem tudom, mit lehet kihozni egy SH FPSbõl, de arra kíváncsi leszek, talán az egyetlen a felhozatalból eddig, ami igazán érdekel.

Slitherine-rõl azt hallom és látom, hogy egy játékot kb 5 részbõl rak össze amit vehetsz meg külön-külön, és csak õk árulják, úgyhogy akciókra sem lehet nagyon számítani. Sokezer pénzt meg egy kis retró panzer prüntyögés nekem nem szokott megérni.

Rites of War tényleg nem olyan rossz, bár jónak sem mondanám. Az elbaszott panzer2 engine miatt hányinger, ahogy az egységek kinéznek... Na meg elda kampány, nagyon nem mozgatott meg, bár a fulltáp exarchokkal poén végiggyalogolni a pályákon pillanatok alatt.

s1lkforrent
Jó anyám, W40k DotA klón, egy ZS- kategóriás játék fejlesztõitõl.

Tök egyértelmû, hogy a Games Workshopot már nem érdekli kinek adják oda a licenszet, csak pénzt lássanak belõle.

A Space Hulk meg alapból erõsen behatárolt dolog, van a kis létszámú Terminátor páncélos osztag ami szûk folyosókon barangol, egy rakás genestealer akik megreggeliznék õket, és akkor az ember ehhez kerítsen egy jó sztorit, meg változatos játékmenetet.<#idiota>

Én ebbõl a halomból csak a Slitherine produkcióját tudom komolyan venni, a Panzer Korps nem volt rossz játék, egy W40k-ra igazított változatát tudnám szeretni, anno a Rites of War is a normálisabb W40k játékok közé tartozott(ami akkoriban is ritkaság volt<#eplus2>), ráadásul rettenet sokat se kell rá várni, jövõre már itt is lesz. De hogy 40 dollár alatt nem fogják adni, na arra is mérget vennék.<#duhos2>

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

Ja, meg azt hittem, hogy az "új" Space Hulk: Deathwing-rõl beszélsz, de amit linkeltél az a "régi". 😊

Szóval jön ez is, ez valami FPS.

Ezt meg nemrég jelentették be.

Ömlik a 40k, csak lesz köztük egy-két jó is...

s1lkforrent
Egyébként nem tudom néztétek-e mi a helyzet in the grim darkness of the future, de egyre csak érkeznek a hírek a licenszelt játékokról.

Ugye a Space Hulk, és a Chainsaw Warrior már itt van velünk, mindkettõ a társasjáték változat hû portja, és mindkettõ van tabletre is.
Aztán jön még a HeroCraft által elkövetett Space Wolf gyûjtögetõs kártyajáték tabletra és PC-re, meg a Slitherine W40k Armageddon stratégiája tabletra és PC-re.

Szubjektíven a Space Hulk mint PC játék rettenetesen kevés, a Chainsaw Warrior még kártyajátéknak is gyenge és repetitív, a Space Wolf talán megüt majd egy nem túl magas mobilos szintet(PC-re meg vicc ugye), Slitherine meg csinál egy Panzer Korps W40k total conversion modot, ami PC-s TBS-nek nem lesz rossz, de mivel csak Matrix Games-en keresztül lehet majd beszerezni, a gatyánkat is elkérik majd érte.<#shakehead>

s1lkforrent
Nekem az egész szigorú PVP felfogás agyrém, az egész W40k fluff a PVE + eközben hõs hõs elleni nagyméretû harchoz adná magát természetesen. Erõsen kétlem hogy az Ork F2Playerek hagynák magukat századjára is ledaráltatni, AI pedig csak a Tiranidákból van tervezve nagyobb mennyiségben, pedig random orkokat, imperial guardsmen/eldar guardian/chaos beast/fire warrior/necron warrior talpasokat lehetne szórni komoly szembeköpés nélkül.

Persze ha instance-olt 8v8 PVP-re fókuszálnak, akkor nem kell ilyesmivel foglalkozni, csak épp komolyan sem lehet õket venni azesetben.

Ahet
Nekem sem az. A Warlock irányítása alatt áll, és az õ hatalmuk szükséges a használatához. A "kérdés" az, hogy csak nekik, vagy úgymond valamilyen deployable dolog lesz, amit bárki használhat, - mint mondjuk valami mechet - amíg a Warlock közelében marad.

Idézhetõ pet?

[NST]Cifu
Ezt a Wraithguard dolgot én még nem látom át kristálytisztán mondjuk...

Ahet
A résztvevõ Elda Craftworld-ök:

Ulthwe, Saim-Hann, Iyanden, Biel-tan

A részt vevõ Elda class-ok:

Warlocks, Dire avengers, Dark reapers. A Wraithguardok azok class szerûek lesznek ugyan, de mint fegyver a Warlockok irányítása alatt állnak majd.

kontrollerrel játszik

Ahet
Nem csak téged, szerintem is nagyon hasonlatos hozzá. (:

[NST]Cifu
Csak engem emlékeztet ez nagyon a Space Marine-ra? O.o

Ahet
Ha minden igaz a videó végen látható gameplay a jelenlegi prototípusból való, amit az elmúlt 10 hétben dobtak össze.

Ahet
Inkább olvassátok a hivatalos fórumot! Például ezt a topikot - ahol elõrevetítik mennyire -, és miként lehet majd "kidíszíteni" kedvenc karakterünk.

Ja, hogy te már a megszólítást is személyeskedésnek tekinted? Akkor nagyon tévedésben vagy, tessék, itt van egy szócikk hogy mi is az a személyeskedés - mert az nem azonos a másik megszólításával...

Ez alapján döntsd el valójában melyikünk dolgozik a másik lejáratásán, ki is állt bele a másikba?

[NST]Cifu
Annyira meglepõ, ha megnézed a #575 , #580 és #582-es hozzászólásaidat? Ez micsoda szerinted?

Ez alapján általánosítasz tesó?

és

Fõnök, személyeskedésért nem szokás bannt kapni? 😊
De pl nyugodtan idézhetsz a féltve õrzött WT topikodból hogy ott vajh hol trollkodtam...

Most akkor ki is személyeskedik kivel? Hmmm...?

Az 1 darab topik, ahol valljuk be, sokan megérdemlik a troll hangvételt. Ez alapján általánosítasz tesó?

[NST]Cifu
A WoT topicból nagyon sokat tudok... És ez nem személyeskedés, hanem tény...

Fõnök, személyeskedésért nem szokás bannt kapni? 😊
De pl nyugodtan idézhetsz a féltve õrzött WT topikodból hogy ott vajh hol trollkodtam...

[NST]Cifu
Van olyan topic, ahol nem az az egyetlen célod, hogy végigtrollkod az egészet?

Szaruman

Mé, angol buzikról nem hallottál? 😊

Szaruman
A termit mindeki úgy hívja, még a fórumon is az angolok (termie). Sorci az nálam pl d2bõl maradt meg, ott mindeki sorcinak hívta a sorceresst (ott muff volt a sorcI).

A drenya okés, de ez a plázacicás i-re végzõdõ szlengezés nagyon buzissá teszi a témát... termi, sorci, cunci, orki 😊

És akkor a "drenya" még nem is jött szóba. Na, az a "dreadnought". 😛

Nem is leírni hosszú ám, hanem TS-en DoW2-zés közben szóban kimondani, meccsenként 100szor. Mint ahogy hiába is választasz magadnak két szótagnál hosszabb nicket, TS-en úgyis két szótagra rövidül.

WhiteStar
akkor legyetek tekintettel a nem beavatottakra is légyszíves 😉

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

Szaruman
Nem, csak lusták vagyunk leírni a terminatort, ezért lemarad a nator a végérõl <#idiota>

Termi, sorci?

Mire készültök ti, valami ilyesmire?

MarkBlade
egy sorci hiányzik még.. :S
Ahet
Az alap classok /Devastator, assault, tactical, (alap támadó classok) apothecary, (alap support class) terminator, (elit class) chaplain, librarian (heroic class)/ mellett lesznek még egyebek is amikért lehet majd hajtani.

Szaruman
Akkor lesz az smnél is termi? Meg gondolom taki, asm, deva.
AC termivel akarok orkot darálni 😄

Ahet
A négy induló káosz erõ, és a négy kasztjuk:

Black Legion, Iron Warriors, Word Bearers and Night Lords.

Chosen, Havoc, Raptor, Terminator

Ahogy az Orkoknál és a "Zûrgárdistáknál" is, az ötödik indulót majd a közösség választhatja ki egy szavazásban.

Szaruman
De sokat kell még várni...

[NST]Cifu
Q&A:

Q) Minden kaszt el tudja pusztítani a jármûveket (tankokat), vagy csak a Heavy-k?
A) Brent: Mindegyik kaszt képes rá, csak a Heavy-k jobbak ebben.

Q) Mekkora lesz a Predator (egy birodalmi tank) személyzete.
A) David: A lore szerint két fõs, de vizsgáljuk, hogy négyre emeljük.

Q) Mikor láthatunk a játékból videót?
A) Miguel: Még nagyon-nagyon az elején vagyunk a fejlesztésnek (pre-production szinten valójában). De pár hónapon belül már remélhetõleg be tudunk mutatni valami ízelõt abból, mi várja az Eternal Crusade-ben a játékosokat.

Q) Lesz-e és ha igen mikor Támogatói/Elõvételi/stb. opció?
A) Miguel: 2015 elejére van ütemezve az Open béta, az elõtt tervezzük az elõvételi opciókat.

Q) Mikor fog az 5. frakció feltûnni?
A) David: Egyesével mutatjuk be õket, majd sorra fognak õk is kerülni.

Q) Lesznek-e káosz mutációk és ajándékok (gifts) a játékban? Ha igen hogy lehet õket megszerezni?
A) Brent: Igen, tervezzük, és várhatóan a csatatéren lesznek elérhetõek. Minden káosz karakterosztály számára elérhetõek lesznek.

Q) Milyen harcterek lesznek?
A) David: Négy felszíni harcteret tervezünk, Sivatag, Hósivatag (arctic), Mérsékelt égöv és Dzsungel. Viszont a felszín alatt (underworld) még ennél is változatosabb világok várnak!

Q) Lesz démonidézés a káosz részére?
A) Brent: Induláskor nem. De... ez egy elég ikonikus része a káosznak, szóval...

Q) Lesz lehetõség arra, hogy két frakció ideiglenesen összefogjon egy harmadik ellen?
A) David: Igen, akarjuk, hogy lehetõség legyen ideiglenes szövetségekre, amikrõl viszont a frakciók legmagasabb szintjén döntenek. A terepen viszont rajtad áll, hogy együttmûködsz, vagy sem...

Q) Lesz lehetõség "házakra"? Egyéni dolgokra?
A) Steven: Természetesen! Minden játékosnak lesz egy saját kis szobája a bolygó körül keringõ ûrhajón, amit õ rendezhet be. A szakaszoknak (squads) kis termei is lesznek. A Csapatoknak (Strike Force), vagyis a guildeknek pedig egész Strike Cruiserjük lesz!

Q) Játszhatóak lesznek a Grey Knight-ok?
A) David: Induláskor nem, késõbb esetleg...

Q) Asszimetrikus vagy szimmetrikus lesz a fajok kasztjainak kialakítása?
A) Brent: A kasztok között a legnagyobb hasonlóságot a Chaos Space Marines és a birodalmi Space Marines mutatja majd, de minden faj jelentõsen eltérõ lesz, külön játékstílusokkal, lehetõségekkel.

Q) Az ûrgárdista rendeknél csak a fõ rendek (Blood Angels, Ultramarines, Space Wolves és Dark Angels) lesznek elérhetõek, vagy az alrendek (helyesebben, a second founding) is? Lehetõség lesz-e a páncéljuk színét megváltoztatni például?
A) David: Nem.
Brent: Az induláskor biztos nem.

Q) Milyen jármûvekre számíthatunk?
A) Patrick: RHINO!
Brent: Trukk!
Steven: Wave Serpent Spam!
Brent: NO WAVE SERPENTS!
Steven: (Brent-el nemrég volt egy táblás játékunk, és még nem heverte ki teljesen a vereséget...)
Brent: Én is látom mit írsz, ugye tudod? 😊
David: Chaos Predator. Talán Land Raider-ek.

Q) Lesz a játékban Gretchin? Játszhatóak lesznek, például Killa-Kan vagy Grott-bomb pilótaként?
A) Brent: Biztos, hogy találkozunk velük a játékban, de legalábbis az induláskor nem lesznek játszhatóak.

Q) Hogy lesznek a Dreadnought-ok a játékba helyezve?
A) Brent: A játék megjelenése után 😄
David: NOOOOOOO!
Brent: Majd meglátjuk.

Q) Lesz ragdoll-modellezés a játékban?
A) Patrick: Még eldöntés alatt áll. Mindenképpen egy jó fizikai modellezést szeretnénk, de hogy mi fér bele, az még csak formálódik.

Q) Hogy szándékozzátok a játékosokat hosszú ideig az Eternal Crusade-hez kötni?
A) Brent: Jó Community.
David: Szórakozás (Fun)!
Patrick: OPTIMIZATION!
Steven: The Underworld!
Miguel: Különleges kivégzési mozdulatok.

Q) Milyen crafting rendszer lesz, ha egyáltalán lesz?
A) Brent: A játékosok a fegyvereiket bizonyos szintig fejleszthetik, de itt nem olyan szintre kell gondolni, hogy az elején az Ûrgárdisták kõbaltákkal indulnak a harcba...