718
eternal.jpg
  • Agaba72
    A fire warriort én kétszer toltam végig egymás után.........tény, hogy FPS szemszögből nézve egy fos volt de nekem nagyon bejött amiért WH40K világában játszódott, lehet retard vagyok (vagy nagyon fanatikus) de a Warhammer hangulat nekem átjött és csak ez számított. A fegyverek pontatlansága nekem kifejezetten pozitív volt. Valahogy sokkal reálisabnak érzem, mint az átlag fps-ben. Aki RAJONG a WH40K-ért érdemes megnéznie, szigoruan elnézve a hibáit, aki az FPS-t keresné benne leginkább, az nagy ívben kerülje el.
  • [NST]Cifu
    DMO40k.com
  • Kalinka
    de ezt a járműves rendszert én nem találtam sehol...viszont pont az ellenkezőjét, hogy amikor kiadják a játékot az elején biztos nem raknak bele jármű használatot, vagy lemaradtam vmiről?
  • XenHai
    Assault sm jó lenne lövészek ellen! senki sem szereti ha nyakába ugranak .Szerintem e miatt nem kell aggódni meg tudják oldani!
  • dronkZero
    Szerintem ettől nem kell félni, ha átveszik a GW játékok szabályait, akkor ez megoldott probléma. Ha valakit megütnek meleeben, akkor az nem tud lőni, csak puskatussal csapkodni.
    Rocketjumpnak meg nincs értelme, ha nem dob meg a rakéta.
  • Kalinka
    "-A játék alapvetően egy átmenet a tipikus MMO-k és az FPS-ek között (no én ezért bízom még egy picit az FPS nézetben). Ahogy fogalmaz a sima MMO-knál gyorsabbnak kell lennie, az emberek itt gyorsabban hallnak.

-A járműveknél multi-crew rendszer lesz, tehát egy harckocsiba négy ember is beugorhat, egy sofőr, a többi tüzér.
    "

Megkérdezhetem, hogy ezt az infót milyen oldalról szedted pls?

Ha gyors lesz a halál a meleek-nek esélyük sem lesz, viszont azt sem látnám szívesen, hogy a quake bajnokok roketjumpolnak a melee Sm-ek között és egy sima katona megöl egy hadsereget
  • lammaer
    "Azt én sem értem hogy az SM-IG különbséget hogy fogják megoldani de kurva jó lesz hogy lehet Imperial Guard-ot indítani.:D"

Én ezt úgy tudnám elképzelni, hogy SM-ként egy karaktered van, mig IG-ként játszva egy pár fős squadot irányitasz. FPS nézetben mondjuk mindigy egy IG vagy, akit a platoon többi része automatikusan követ (akár primitiv AI-t is el tudnék képzelni), ha az általad irányított IG karakter meghal azonnal átvált a rendszer a squad következő tagjára.
    Ténylegesen akkor halsz meg, ha a squad összes tagja bekrepál.

• lammaer
    Ha jól emlékszem a Chaos Gate-t egy VirtualPC-re felrakott Win98-al játszottam kb 1 éve.

A VirtualPC ingyenes MS szoftver, tán még win98 imaget is találsz hozzá hivatalosan.
  • MarkBlade
    Ha jól beállított és arányos rátát raknak be pl ork - ember 50-50vagy max kicsi eltérés és több frakció egy bolygó foglalós fps/stratégia is kijöhetne belőle. Ami azért elég fantáziadús. :)
  • dronkZero
    Ebből a játékból is lehetne hasonlót csinálni, a WH40k ugye alapvetően stratégia. De ha jól megoldják a kombinált gyalogos és járműves hadviselést, és nem rontják el teljesen a járműveket, akkor még akár lehet is ebből valami érdekes.
    Természetesen ugyanezeken a dolgokon bukhat is az egész.

Nemtom, Planetside-dal foglalkozott valaki komolyabban? Én egy időben próbálkoztam, szereztem meghívót, regisztráltam... aztán amikor gyakorlatilag mozogni nem tudtam a lagtól a tutorialban _egyedül_ a szektorban, akkor úgy döntöttem, hogy nem próbálom ki mégsem. :P
    Abban láttam ezt a dolgot először, hogy FPS MMO, és hogy a nagytérképre befolyással vannak a játékosok... Valami olyasmit tudnék elképzelni itt is.
    Vagy akár WW2O, de mondjuk azt is csak képen láttam, meg olvastam róla. Ha jól tudom, ott is dinamikusan változik a front.

Valami ilyesmi jó lenne itt is...
  • MarkBlade
    Gondolom ez a megjelenéskor volt. Azóta azért változott a STO elég változatos és jó a quest rendszer. Felváltva hajó és "ember" küldetésekkel. Nem mondom hogy tökéletes de aki szereti a Star Treket és nem akar EVE-l játszani anank jó. A high end mondjuk nincs :)

ő a jump to Lightspeed nem játszható már? Hiányzk egy SW szimulátor nagyon..

Kár hogy szétcseszik a Mechet pedig simán lehetne egy jó kis vegyített stratégia szimuláció játékot csinálni belőle. Szinte minden adott a sikerhez..De igazad van az az idő a legjobb bár lehetne esetleg az örökösödési háborút is levezényelni de a Clánok megjelenése volt a legjobb idő.nah mindegy nem offolok :()
  • [NST]Cifu
    Részben azért, mert az igazán jó időszak (3025-3055 között) tele van "lostmech"-ekkel, amik ugye nem jelenhetnek meg játékban, hála a hülye amerikai forgalmazóknak. Kétlem, hogy a 3068 már annyi embert meg tudna fogni az enyhén emósra nyírt mechjeivel, rotaryAC szintű rémálmaival, mint a jó öreg Warhammer vagy Rifleman.

Részben pedig amiatt, mert az IP szörnyen rossz kezekben van, mióta a FASA beadta a kulcsot. Én anno nagyon bíztam abban, hogy majd a Microsoft megmutatja mit is lehet kihozni ebből, hiszen pénz volt ott dögivel. Aztán valahogy úgy nem jött ez össze...
  • [NST]Cifu
    STO: Nekem az eredeti, Perpetual-féle elképzelés még nagyon tetszett volna (karaktereket alakítunk a hajó fedélzetén, nem EvE online módra hajók a karaktereink), amit viszont végül kihoztak belőle... az annyira nem jött be (pláne a hupilila customizált USS Data és társai miatt).

SW:TOR: Én is nagyon vártam az elején, de az egyre újabb és újabb videók lelomboztak, itt egy WoW klón látható SWG bőrben. Ami pedig végképpen becsukta a kaput, az az "űrharcnak" csúfolt flash-játék szintű dolog. Anno az SWG-t a Jump for Lightspeed-el kezdtem, és jó két hónapig eszméletlen jól elvoltunk vele, minden ordító hibája ellenére is. Ezer és egy hibája volt, de kicsit visszahozta az X-Wing/Tie Fighter hangulatát, és már ez elég volt nekem. Amikor megláttam a Star Wars:Starfighter szintű förmedvényt, egyszerűen fogtam, és bezártam minden TOR ablakot a böngészőben. Ha ez nekik így jó, akkor sajnos nekem nincs dolgom ezzel a játékkal.
  • Torzonborz
    Ha nem is Mechwarrior de némileg hasonló ;)
  • MarkBlade
    Azon csodálkozom hogy a Mechwarriort nem kapják fel. Abból veszet jó online játékot lehetne csinálni ahogy volt is a 4-el. Területfoglalós, akció és kis stratégia. Hiányzik már :) és szinte minden része sikeres volt. Miért nem kapja fel egy jó csapat??
  • MarkBlade
    Van benne ráció. De valszeg az 4-5-6 idősíkba a sok jedi nem fért bele. A KOTOR meg jó volt azért azt választották.Mondjuk nekem egy Luke utáni idő is bejött volna. Feltámadó birodalom vagy valami hasonló..
  • dronkZero
    Jaa, hogy az SW... Nem gondoltam, hogy arra írod. Hát, az felőlem lehet minőségi, ha egyszer a téma nem érdekel. Kb mintha csinálnának egy tökéletes My Little Pony játékot, az is hasonló lenne. Hiába játszható, bugmentes, technikai csoda, ha eszembe nem jutna vele játszani. :)
  • MarkBlade
    Bocsi de az SW-re gondoltam :)
    A Darksiders nem rossz de elég konzol.. a Fire Warrior meg egy.... Nagyon gáz volt annó..
  • dronkZero
    Umm, egyetlenegy játékuk van eddig a fejlesztőknek, a Darksiders. Azt én nem ismerem, és lehet, hogy minőségi, de a "szoktak" kifejezést egyetlen termék esetében kicsit erősnek érzem... :)

Ja, és teljesen kiment a fejemből a Fire Warrior, na az viszont egy botrányosan rossz WH40k FPS. Nemrég letöltöttem és megnéztem, elég horror. Kezdve azzal, hogy nincs options menü, nem lehet még az irányítást sem átállítani, de a grafikája is szörnyű, a pályák fantáziátlan csövek, a fegyverek elképzelhetetlenül pontatlanok, meg a fíling sem nagyon jön át.
    A többi cucc TBS és RTS jellegű, azok jók.
    Ja, ha van valakinek infója, hogy a Chaos Gate-et hogyan lehet mai gépen működésre bírni, az ne tartsa magában! :)
  • MarkBlade
    Azért a fejlesztő cég nem amatőr.Minőséget szoktak kiadni.
  • MarkBlade
    A StarTrek Online most szerintem jó.. Folyamatosan foglalkoznak vele.. Minden héten új történet van és januárban igérik a 3.0-át ami megint sok új dolgot fog tartalmazni. És nem utsó sorban nem is annyira drága.
    Úgyhogy szerintem kellemes hangulatos mmo.
    Remélem ez is az lesz :D
  • dronkZero
    SW:TOR nekem már a témaválasztásával elvágta magát. Az Old Republic "időszak" szerintem szimplán szar.

Viszont WH40k témában nem csináltak még szar játékot, remélem ez a jó szokás megmarad az MMOval kapcsolatban is.
  • [NST]Cifu
    Hát reméljük megtudunk valami többet is hamarosan, mert jelenleg infohiány van. Mindenestre amilyen játékot én tűkön ülve vártam eddig a fejlesztési periódusban (pl. Star Trek Online) azok általában nagy csalódások lettek (pl. én egyre inkább kiábrándulok a SW:TOR-ból).

David Adams egyébként nemrég nyilatkozott, és bár a szöveg legnagyobb része BS kategória, pár apróságot elejtett azért-:

-Alapvetően továbbra is MMORPG-nek tartják, de a hagyományos MMORPG-knél sokkal akciódúsabbra akarják csinálni. De ezzel együtt is maradnának az RPG elemek, mint a questek, küldetések, party-k, guildek, stb.

-A játék alapvetően egy átmenet a tipikus MMO-k és az FPS-ek között (no én ezért bízom még egy picit az FPS nézetben). Ahogy fogalmaz a sima MMO-knál gyorsabbnak kell lennie, az emberek itt gyorsabban hallnak.

-A járműveknél multi-crew rendszer lesz, tehát egy harckocsiba négy ember is beugorhat, egy sofőr, a többi tüzér.

-A játéktér több bolygót ölel fel, és ezek a bolygók zónákra vannak bontva. Ezekben a zónákban teljesen szabadon lehet majd mozogni.
  • dronkZero
    Az a baj, hogy a TPS nézet az sajnos MMO koncepciós elem. Ugye veszed magadnak a szebbnél szebb páncélokat...hogy aztán ne lásd magadon, mert FPS. (legalábbis gondolom valami ilyesmi futhat át a producerek agyán)
    Másik fele, hogy így nem kell high def modelleket és textúrákat gyártani a belső nézetes fegyverekhez.
    Sztem ez sajnos ilyen marad örökre.
  • [NST]Cifu
    TPS nézetben lehet darálni és lesz pár képességed, nem egy új dolog és láthattuk már a trailerben is.

Én egy bigott barom (BB) vagyok, nekem lövöldözni FPS nézetben kell. Már a Space Hulk 2-ben is ez adta meg a feelinget, hogy "ott vagy". A TPS nézet számomra a konzolos arcade játékokat idézi. Tudom, hogy sok embernek ez jön be, de én sajnos nem tartozom közéjük, és dühít, hogy nem teszik bele a választási lehetőséget...

Azt én sem értem hogy az SM-IG különbséget hogy fogják megoldani de kurva jó lesz hogy lehet Imperial Guard-ot indítani.:D

Végül is ha az az IG egy Demolisherbe ülhet, onnantól kezdve az esélyek már kiegyenlítettebbek. :D
  • Tababo
    Szerintem egészen biztos hogy a célzás valós lesz és nem kijelölöm rátenyerelek az f1-re.
    TPS nézetben lehet darálni és lesz pár képességed, nem egy új dolog és láthattuk már a trailerben is.
    Azt én sem értem hogy az SM-IG különbséget hogy fogják megoldani de kurva jó lesz hogy lehet Imperial Guard-ot indítani.:D

• [NST]Cifu
    Na igen, a Class progression megint egy homlokráncolós dolog. Egy LvL1-es SM hogy fog kinézni? Scout? Oké, és akkor LvL50-es szinten veheti magára a Power Armourt? Sok még itt a megválaszolatlan kérdés...
  • [NST]Cifu
    Őszintén szólva már a Space Marines vs. Imperial Guard dolgot sem tudom hova tenni. Egy Space Marine úgy 5 IG-vel ér fel (Wh40k pontszámilag ~19 pont egy Power Armour + Bolter Space Marine, egy Terminator páncélos SM meg ~40 pont, ehhez képest egy alap IG Lasgunnal ~5 pont...

Szóval hogy fogják ezt megoldani nem tudom. Vagy játékegyensúly, és akkor egy IG annyit érhet, mint egy SM, vagy pedig érdekes lesz a játékélmény (miért lenne bárki IG, ha egy SM akár 10x-el is többet ér?).

Na most ezek után még elit karaktereket belerakni... hát... :D
  • 0Fritz0
    Ezt olvasva a Planetside jutott eszembe.
  • Torzonborz
    -Class progression :(((

-Action bars :( azé' remélem lövöldénél fps lesz.
  • Fenrir
    Kár, hogy nincs Officio Assassinorum benne, szívesen lennék mondjuk mesterlövész.
  • [NST]Cifu
    Pár dolog, ami eddig kiderült:

Fajok:

-Imperium of man: Space marines (Black Templar), Adeptus Mechanicus, Imperial Guard (Cadia?)
    -Chaos: Space marines (World Eaters), Chaos Cultists
    -Orkz?

Járműosztályok:

-Battle tanks, csatajárművek, tűzerő és páncélzat (Land raider, Elda Grav tankok, Predator, Whirlwind, stb.)
    -Personal transports, egyszemélyes, páncélzat nélküli járművek (Motorkerékpárok, Elda grav robogók, stb.)
    -Public transport, csapatszállítók (Thunderhawk, Rhino, lOrk battle wagons)

Játékmenet:

-Cover system (fedezékek használata a'la Gears of War és hasonlóak)
    -3rd person view (nézd a hátam)
    -Class progression (vagyis a karakter class fejlődés alapú, az MMO fórumában LvL50 körüli értéket írnak)
    -Kezelhető fegyvertornyok (járművön? telepített?)
    -Action bars (vagyis akciógombok lesznek, mint a legtöbb MMO-ban -> ez esetben a célzás vajon valós lesz, célkeresztettel, vagy "ráklikkel és rátenyerelek az F1-re" megoldás lesz?)

Világok:

-4, esetleg 5 bolygó ill. harctér lesz. (Jégvilág, Sivatagos, Vadvilág (Feral World), Civilizált világ (Kaptárbolygó?)
    -VIlágűr (???)
    -3 világot el lehet foglalni, egy pedig aféle nagy harctér lesz (??? Ez elég zavaros)
  • Kalinka
    WHO-t kicsit megvédve :)
    azért nem egy bétát kéne hasonlítani egy kijött játékhoz. Wow béta is eléggé lagos volt még úgy is, hogy nem volt benne pvp így pláne nem is kellett volna olyannak lennie.
  • sanyiiiii
    interjú
  • Tababo
    Őszintén és melegen SZAROK A WOWRA és a Space Marine-ek is.

• [NST]Cifu
    Alant Szaruman már belinkelte az eddigi egy darab értelmes interjút ( erre van amúgy), eddig ennyit tudunk a játékról, az kb. ebből lehet kibogarászni, illetve a két videóban látottak.

Sajnos semmi konkrétum nincs, de ugye az Imperium of Man debütáló videóban említve van három (Space Marine, Imperial Guard és a Tech Priests (of the Adeptus Mechanicus)) "class".
  • Torzonborz
    ezzel azért lehetne vitatkozni ( de nem akarok :P ).

pl EQ2 tartalmilag bőven volt/van olyan jó mint a WoW.

csak hát esélye sem volt az utóbbival szemben mert azt ugye a Blizzard csinálta és a Warcraft világnak már megvolt a hatalmas rajongó tábora.
  • Fenrir
    Még egy utolsó gondolat ezzel kapcsolatban:

Én nem vagyok wow fanboi, ha nem lett volna az a társaság amit már jó pár éve ismerek akkor soha nem is játszottam volna a játékkal.

Azt viszont saját tapasztalatból tudom, hogy a wow volt az első olyan mmo aminek a tartalma eléggé jól össze volt rakva, annyira mindenképpen, hogy már az elején milliós előfizető bázisa legyen.

Nem 1 és nem 2 mmo-t próbáltam azóta, mindig mindegyiknek volt valami baja. AoC szép volt, de rettentően bugos és voltak content problémák. SWG jó lett volna, ha maradnak az első vagy második harcrendszernél és nem akarják agyonbutítani, hogy a wowot majmolhassák. EVE jó játék, de több hónap kell amíg kiismered és akkor sem láttál még szinte semmit a tartalomból. DDO tetszett, de egy idő után a fejlődéshez szükséges területek már fizetősek voltak, így már nem is annyira ingyenes az az ingyenes játék. Auto Assault jó elgondolás volt, de elkezdték megszüntetni/összevonni a szervereket, aztán amikor elfogyott a pénz akkor leállították az utolsót is. STO-nak az űrharca "érdekes" volt mint jó, a földi harca meg gagyi. WHO-nak csak a bétájával játszottam, de már akkor nem tetszett a lagparádé pvp-ben és a teljes játékot már nem vettem meg. GW is tetszett, de csak a pve része.

Szóval amíg nem sikerül egy olyan játékot összerakni aminek minden része passzol egymáshoz addig még mindig a wow marad minden mmo-k atyja.
  • Torzonborz
    tényleg arról van vmi info hogy class vagy skill alapú lesz ? gondolom az előbbi de talán...hátha. :)
  • MarkBlade
    Kevesebb kávé és nyugi. Senki nem bánt téged :)