34554
  • unknown nick
    Miért ne igényelne? Protnál nehezítés, hogy értelmesen használva minden unitnak képessége van(!), amit alkalmazni még egy FF-et sem olyan könnyű. Főleg ha épp máshol van a fókuszod, warp miatt sokszor máshova nézel.
  • mukievil
    Jajj, de inkább kussba maradok :D! Mert megint kapom az ívet :D!
  • mukievil
    Nem beszélve, hogy ez az odafigyelés, hatcherynként kb hatványozodik!
    Protnál meg több bázisnál sem igényel különösebb odafigyelést!
  • unknown nick
    "nexusra klikk, probe elején betudsz tárazni 5-öt"

Ha így kezdesz prottal már az elején, akár ki is léphetsz a játékból. Tuti loss. :)
  • Oldern
    Hát, azért én csak funból nyomok protosst, de egyetlen build order sem engedi meg, hogy bárhol bármelyik pontján az első 4 percnek akár 1-nél több (de néha egy sem) probe legyen a queue-ban... Második, harmadik bázisnál, ha éppen máshol mikrózgatsz, persze okés, de amúgy nem.
  • unknown nick
    Egy időre csatlakozom én is a Zerg-ek táborához :)

BW-ben kedvenc faj volt, itt is játszottam egy ideig vele. Kipróbálom mennyit változott.
  • mukievil
    Azért ne vicceljünk már!

Protos probe elején gyártás:
    nexusra klikk, probe elején betudsz tárazni 5-öt, és nem kell figyelned semmire (feltéve ha akarod) (ja és esetleg az incomnövelö varázslat)
    pár perc után : ugyanez

zergnél:
    hatchery-select larva- drone
    elején max 3at tud, aztán folyton figyelni, mikor ugrik ki a lárva (feltételezve, hogy nemtudod és érzed fejből, mikor esik ki, és onnantol max egyesével tudod venni)

késöbb, ugyanez+ queen re kattint , varázslat kiválasztva, hatceryre kattint , megvárni, amig letelik az idő, amire szintén figyelni kell vagy érezni (bár az uj patchekben már lehet kiirja)

Már ha csak a klikkeléseket figyeljük, a zerg 2x nehezebb, ha az egyéb odafigyeléseket, akkor meg kb 3X
  • Oldern
    Azzal a hatalmas különbséggel, hogy nem tudsz túlpróbozni vagy túlscv-zni sehogy egy bázisról, mivel akárhogy queue-olod a szerencsétleneket, max 250 mineralt tartasz a CC/Nexus-ban, emellett ugyanúgy ott az army gyártó épület.

És valszeg ez a zerg legnagyobb kérdőjele is, amit meg kell tanulnunk. Ha nem használjuk fel a lárvákat, szar lesz az economy is, meg az army is. Ha felhasználjuk, és rosszul, az büntethető. Én mondjuk régebben mindig is az 50-50et favorizáltam, de az sem jó. (fele ling/roach/etc, fele drone) Mert ha nem támad az ellenfél, akkor elég a drone 100%-ra, ha meg támad, 100% army kell, nem fele drone.
  • Hegi90
    Tehát akkor ismét beláttuk, hogy mindhárom faj alapvető termelési módjának vannak előnyei és hátrányai is.
  • unknown nick
    De ez megvan protnál is mid game-ig elég keményen be kell osztani a mineralt és a gas-t, probe-épület-unit. 2 probe plussz elég ahhoz, hogy elcsússzon a taktika timingja.
  • Prince of Máté
    Igen Zergnél nehezebb a worker managemant, mert ugye míg a másik 2 fajnál elég ha folyamatosan gyártod a munkást a főépületből, és a maradék pénzt egységekre költöd, addig Zergnél egyensúlyt kell találnod hogy most dolgozót vagy támadó unitot akarsz.
  • unknown nick
    "... protoss folyamatosan tolja a parasztokat és az egységeket, csak arra kell figyelni, hogy mindig menjen a gyártás."

P-nél koránstsem ennyi. A drága unitok miatt tudni kell mikor kell probe cut-olni, ergo ott is van probe management.

Bár tulképp valójában nincs értelme összehasonlítani a z-(p;t), mert más játékfilozófiát kíván. Sokan ott esnek a hibába, hogy zerget a másik két faj módszerével, stílusával próbálják vinni.
  • donatus13
    Kössz megpróbálok jobban oda figyelni akkor erre is:D
  • antgecc
    A zergben a legnehezebb a larva management. Nagy eséllyel azt szúrod el a micro mellett.

Terran és protoss folyamatosan tolja a parasztokat és az egységeket, csak arra kell figyelni, hogy mindig menjen a gyártás.
    Zerg ennél jóval nehezebb a management miatt. Sokan mondják, hogy hú de jó a zergnek, egy pillanat alatt kihoz 20 munkást, stb... Igen ám, de akkor nem hoz egyetlen egy egységet sem. Ugyanis zergnél minden lárvából készül, még az épület is. A legnehezebb dolog megtalálni a lárva elosztás/felhasználás egyensúlyát. Ez a larva management.

Adott időpontban adott a lárva számod, ha csak két lárvával is többet drone-ra használsz el, már bukhatod a meccset. Álalában alapszabály, hogy 10. percnél hozni kell a 3. bázist (2. exp). Ha szökik fel a mineral, akkor tolj le plusz hatchery-t, hogy legyen bonus larvad.

Mellékesen az én taktikám általában az, hogy csapdát állítok az ellenfélnek. Ne a bázisod elött gyűjtsd az egységet, hanem itt-ott szétszórva, oldalt, hogy ha támad, még nem siegelt le, stb... időben körbe tudd venni.
  • donatus13
    Főként taktikákra vagyok kíváncsi mert valahogy mindig sokkal több resource om van mint az ellenfelemnek de meg gyorsabb is vagyok de valamiért mindig kikapok és azt akarom megnézni ,hogy csinálják a jobbak :D
  • RedDevilsza
    Psy, Spanishiwa, ha nem a csak a PROság a lényeg hanem a szórakozás is :)
  • Fabio Capello
    Destiny.
  • unknown nick
    Durva, fungal iszonyat stabil dmg-t bevisz +storm :D
  • Rage47
    jaja állat volt:D
  • Fpocok
    Haha... mindcontroll a templarra és saját magát stormozta :D
  • Rage47
    op fungal :)
  • donatus13
    köszi
  • Oldern
    +Moonglade!
  • Oldern
    Ret, Sheth (keress rá, 200+ meccses replay packet tett közzé nemrég), Nestea, July, Losira
  • donatus13
    tud valaki ajánlani jó zerg playereket aki nem idra és dimaga.
  • TurboX
    korean commentators>all
  • lolSL
  • unknown nick
    Biztos beparázott, mikor stream-en írtam neki, hogy n00b és demoteolódni fog a GSL-en :D
  • sirdond
    azért az durva,hogy slayers teamnek volt a legtöbb játékosa code a-ben és egy sem jutott tovább :O
  • sirdond
    huk marad code s-ben? mi a fene?
  • lolSL
    white ra streamje WTF
  • antgecc
    Ez mondjuk így egész jól hangzik :)
  • holy84
    Hogy amikor elküldöd a sereged a clickkel akkor is leghátul maradjon :)
  • antgecc
    Nem vágom mi értelme az infestor lassításának.
  • holy84
    Ha ez most fb lenne post lájkolnám :)
  • Aradebil2
    PROTOSS
    Archon
    Now a Massive unit.
    Range increased from 2 to 3.
    Cybernetics Core
    Research Warp Gate research time increased from 140 to 160.
    Gateway
    Sentry train time decreased from 42 to 37.
    Warp Gate unit train times remain unchanged.
    Pylon power radius has been decreased from 7.5 to 6.5.

TERRAN
    Bunker
    Salvage resource return reduced from 100% to 75%.
    Ghost
    Cost changed from 150/150 to 200/100.
    Thor
    Thor now has 200 max energy, and starts with 50 energy.
    250mm Strike Cannons now cost 150 energy to use (cooldown removed).

ZERG
    Infestor
    Speed decreased from 2.5 to 2.25.
    Spore Crawler
    Root time decreased from 12 to 6.
  • unknown nick
    Még rossz a tájmingja :D
  • natalyel
    Azt tudta szerintem, hogy az ásványt hogy kell megosztani... Csak nem jól fogalmazott.
    Szerintem :)
  • KAKOLUKIA
    Na erre mit mondjak... Azért mert nem tudtam.
    A válaszolónak pedig köszi szépen.
  • Daell Drow
    Akkor mert kerdezted?